Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türkiye bölünse kim zararlı çıkar?


BrainSlapper

Önerilen İletiler

Slm herkese, başlık nasıl olsun diye biraz düşündüm, ama kısaca ancak öyle ifade edebildim.

 

Bu soruyu sormamın nedeni, merakımdan diyelim.

 

Kimseden hain, ırkçı, bölücü, şu bu lafları duymak için açmadın bu konuyu, sadece farklı bir bakış açı getirebilirmiyim diye, ve de merakımdan.

 

Başlıktan da anlaşılacağı gibi, Türkiye bölünürse kim zararlı çıkar?

 

Mevcut politikalar şunlar:

 

1. Türkiye üniterdir, devlet, ve devlete ismini veren halk (türkler) bu yapıyı korumak istemektedir.

2. PKK devletin üniter yapısının değişmesini, federal bir yapı olmasını, kürtçenin ortak dil olmasını, ortaklık yürümeyecekse, kürtlerin bağımsız bir devletinin olmasını istiyor. Anlaşıldığı kadarıyla da kürtlerin çoğunluğu (veya önemli bir bölümü, bu sayıyı kimse veremez sanırsam) bu düşünceyi destekliyor.

3. Dış güçlerin ne istediği bu bağlamda çok da önemli değil, ama ne türkü, ne de kürdü, kara gözü, kara kaşı için sevmediği gerçek.

 

Mevcut gerçekler de şunlar:

 

1. Hiç bir türk kendi isteği ile kürtlerin çoğunlukta olduğu illere gitmiyor

devlet ya askerlik yaptırmak için yada, mecburi hizmet için gönderiyor. Aranızda, kendini türk diye tanımlayıp da, ya şu okul bitsin, şırnağa gidicem, şöyle güzel bir ev alıcam yerleşicem diyen var mı?

 

2. Kendini Kürt diye tanımlayanlar, Türklerin çoğunlukta olduğu illere, özellikle "güzel kıyı illerine" sürekli göç ediyorlar. Sınır yok, sınırlama yok, sen kürtsün burda ev alma iş edinme diyen yok.İstanbul, İzmir, Kuşadası, Marmaris, Antalya, Alanya, Mersin, Adana, Tarsus.

 

3. Kürt nüfusu hızla çoğalıyor. Türk nüfus atış hızı, özellikle yeni nesilde, Avrupa düzeyinde, ortalama 1 çocuk, masimum 2. 20 yıl içinde, belki de daha az zamanda, TSK'nın askere aldığı insanların yarıdan çoğu Kürt olacak.

 

4. Kürtler ne istiyor sorusunun cevabı üzerinde uzlaşma yok. Kimisi sorun ekonomik diyor, kimisi dış güçler diyor, kimisi pkk diyor, kimisi, özgürlük diyor, kimsi sadece bağımsız olma isteği diyor.

 

5. (bu madde tartışmaya açık tabi ki) Türkiye kültürel açıdan kürtleşiyor, tv dizileri, eğlence programları, düğünlerdeki halaylar bile değişti, kültür kürtleşiyor, ancak dil türkleşiyor.

 

Şimdi yukarıdaki gerçekler ışığında kendini Türk diye tanımlayanlar ile Kürt diye tanımlayarın izledikleri politikalar çok tutarsız. Bana göre, matematiğin ve mantığın söylediği şey, ayrılığı Türkler'in , ülkenin bütünlüğünü ise Kürtler'in savunması gerekir!!!!

 

Kürt neden bütünlüğü savunmalı??

 

1. Kürdistan olarak tarif etmek istedikleri yere, hiç bir türk gelip yerleşmiyor. Adı ne olursa olsun, ister Doğu anadolu, ister Kürdistan,hiç bir Türk, devlet oraya zorla göndermedikçe gitmiyor, yerleşmiyor. Ee ne güzel, etnik olarak saf bir "kürdistan" var zaten orda, adı ne olursa olsun.

 

2. Batı illerine, gitmelerine yerleşmelerine kimse ses çıkarmıyor, pasaport sormuyor, çalışma izni, oturum izni istemiyor. Marmaris'te, Kemer'de güzel bir koy mu beğendin, git, bastır parayı al. Yasak ok, sınırlama yok.

 

3. Bu nüfus artış hızı ile, sadece bugün "Kürdistan" olarak tanımlanmak istenen yer değil, yakın gelecekte bütün Türkiye "kürdistan" olacak zaten. Az çocuk doğur diyen yok, dur diyen yok.

 

4. Bir kürt çalışma çağına geldiğinde bir türke karşı zaten avantajlı hale geliyor. yabancı bir ülekede yaşayanlar bilir ne demek istediğimi. fena mı yani çalışma çağına geldiğinde 2 dilin var, biri kürtçe, diğeri kürtçe. devlet 8 yıl zorunlu bedeva dil kursu veriyor, eğitim veriyor. Daha fazlasını istersen, lise de bedava, üniversite de bedava. Türkiye'de işsiz mi kaldın, git Bulgaristana, Orta Asyaya, Azerbaycana, kullan türkçeni, yada git İran'a, Irak'a kullan kürtçeni. Bundan daha büyük bir avantaj olabilir mi.

 

Bütün bu avantajlar için Kürtlerin ödediği tek bedel "kürtçe"nin resmi dil olmaması mı, doğu anadolunun resmi adının "kürdistan" olmaması mı?

 

Türkler neden ayrılığı savunmalı:

 

1. Devlet zorlamadıkça gitmediğin, yaşamadığın, yerleşmediğin yerin adı,"bizim" olsa ne farkeder, "sizin" olsa ne farkeder"?

 

2. Kürtler her yeri aldı diyorsun, istanbul, İzmir, Antalya, Alanya, Mersin kürtleşti diyorsun, o zaman, onlar "senin"yerine gelirken, sen "onların" yerine gitmezken ne diye hala üniter yapı diye tutturuyorsun ki?

 

3. Mafya kürt diyorsun, töre cinayeti kürt diyorsun, kapkaççı kürt diyorsun, bu kürtler herşeyi devletten bekliyor diyorsun, elektrik parası ödemiyorlar, vergi vermiyorlar, bizim vergilerimiz bir kuruş vergi vermeyen doğu anadoluya yatırılılıyor diye şikayet ediyorsun, benim 1 çocuğumu, kürdün 10 çocuğunu devlet okutuyor diyorsun, o zaman neden hala o insanlarla birliktelik için çaba sarfediyorsun ki?

 

Arkadaşlar, kendini türk diye tanımlayanlar, kürt diye tanımlayanlar, lütfen, hain, ırkçı, bölücü, satıcı vs gibi hakaretlere başvurmadan, yukarıdaki düşünceler hakkında grüşlerinizi yazarsanız memnun olurum.

 

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Analitik düşünce açısından çok haklısın kardeşim ama bir noktada hatan var; o da Misak-ı Milli sınırlarının tamamının (Musul, Kerkük, 12 adalar vs.) Türk vatanı olduğu, bu sınırlar içinde hiçbir yerde Türklerden başka bir ırkın kürdistan, ermenistan, pontus vs. gibi adlarla bir vatan hakkı olmadığı, şu anda yaşıyor oldukları topraklarda Türklerin alicenaplığı ve lütfu sayesinde bulunuyor oldukları gerçeğini göz ardı ediyorsun. Ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu hariç hiçbir yerde hakim olmayan ve oralara da sonradan Irak topraklarından gelip yerleştikleri bilinen, genel nüfus olarak şu anda 7-15 milyon arasında olduğu tahmin edilen kürtlerin kendilerine 20-30 milyon nüfus biçtikleri bilinmektedir. İçinde bulunduğumuz konjonktürde bu sorunun nasıl çözüleceğini bilmesem de bu sorunun pek yakında misak-ı millinin hiçbir parçasını kaybetmeden çözüleceğine inanıyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Analitik düşünce açısından çok haklısın kardeşim ama bir noktada hatan var; o da Misak-ı Milli sınırlarının tamamının (Musul, Kerkük, 12 adalar vs.) Türk vatanı olduğu, bu sınırlar içinde hiçbir yerde Türklerden başka bir ırkın kürdistan, ermenistan, pontus vs. gibi adlarla bir vatan hakkı olmadığı, şu anda yaşıyor oldukları topraklarda Türklerin alicenaplığı ve lütfu sayesinde bulunuyor oldukları gerçeğini göz ardı ediyorsun. Ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu hariç hiçbir yerde hakim olmayan ve oralara da sonradan Irak topraklarından gelip yerleştikleri bilinen, genel nüfus olarak şu anda 7-15 milyon arasında olduğu tahmin edilen kürtlerin kendilerine 20-30 milyon nüfus biçtikleri bilinmektedir. İçinde bulunduğumuz konjonktürde bu sorunun nasıl çözüleceğini bilmesem de bu sorunun pek yakında misak-ı millinin hiçbir parçasını kaybetmeden çözüleceğine inanıyorum.

 

Atladığım bir husus yok aslında, şurayı tekarar okuyun lütfen.

 

Devlet zorlamadıkça gitmediğin, yaşamadığın, yerleşmediğin yerin adı,"bizim" olsa ne farkeder, "sizin" olsa ne farkeder"
, o yer Misak-ı Milli sınırları içinde olsa ne farkeder, olmasa ne farkeder?

 

Bunu söylemek, "ver kurtul" anlamına gelmiyor. Sadece analitik olarak bu bölünme sorununu irdelemek ve bu ülkenin bütünlüğüne, bu bütünlükten yararlanan insanların (bana göre bu bütünlükten kendini kürt diye tanımlayanlar yararlanıyor) sahip çıkmasını sağlamak ve şunu göstermek.

 

Birgün gelir, bu birlikten yararlanmayan (kendini Türk diye tanımlayanlar) insanlar "uyanır" ve bölünmeyi onlar talep ederse, bu ülke o zaman bölünür. Bu yaşadığımız tarihte olmadı mı. Rusya'da oldu. Birgün geldi, Ruslar, "fazlalıklarından" kurtuldu. Ama rusya hala büyük devlet, üstelik daha zengin, ve "eski topraklarını" başka şekilde yönetmeyi öğrendi, sadece işin hamallık kısmını yeni bağımsız ülkelere devretti.

 

Ben Türkiye bölünsün demiyorum, özellikle bölünmek isteyenler, bu bölünme işinin muhasebesini yapsınlar.

 

Peki bütün kalmak sadece Kürtlerin mi yararına?

 

Bir önceki yazımda gösterdiğim tyarar/zarar tablosuna, şunu da eklemek gerek: Büyük kalmak, dışarıya verilen imaj/güç gösterisi/potansiyel zenginlik açısından önemlidir.

 

Hindistan, Brezilya bugün fakirlikten dökülüyor, etnik bütünlükleri yok, ama BÜYÜKLÜKLERİ bu ülkelerin dünyada ciddiye alınmalarını sağlıyor.

 

Bu ülke, Kürtlerin, bu birlikteliği korumanın kendileri için ne kadar yararlı olduğunu kavradıkları gün, büyük olacak, güçlü olacak. Devlet teşkilatı, enerjisini bölünmenin harika birşey olduğunu sanan kürtleri kazanmak, gerekirse onlarla mücadele etmek için sarfetmediği zaman, bu enerjisini, buna harcadığı parayı daha verimli kullanabildiği zaman, türkiye güçlenecek.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye coğrafi yapıdan güçlü bir ülke ve geçmişte toprakları üzerinde

sürekli uygarlık ve devletlerin kurulması bunun en güzel kanıtı. 1982

yılında Yunanistan'da Türkiye'yi dilim dilim parçalayan haritanın ortaya

atıldığını unutmalayım.Bu sevr haritasının hemen hemen aynısı olan haritada

bakınız nasıl bir bölüşüm yapılmış.Doğu Karadeniz Pontus Doğu Anadolu Ermenistan

Güneydoğunun bir kısmı Suriye'nin içerisinde, geriye kalan kısmı ise Kürdistan

Batı Anadolu İonya Kıbrıs Rum olarak gözüküyor. Türkiye'ye ise sadece Ankara ve

civarı bırakılıyor. ABD terörle küresel bir savaş içinde olduğunu söylüyor.Ancak el-kaide

ve usame bin ladeni unutmuşa benziyorlar.Artık bu iki kavramı mümkün olduğunca ağzına

almayan ABD nin asıl niyetinin Avrasyanın enerji kaynaklarını kontrol etmek olduğu gün

gibi açığa çıkmış görünüyor. ABD küresel enerji güvenliği için Ortadoğu coğrafyasını

genişletmek haritasını değiştirmek, bu coğrafyada yer alan ülkeleri bu amaçla şekillendirmek istiyor.

Bu şekillendirmenin anlamı elbette Parçalamaktan geçiyor.Yeryüzünde dost devlet diye bir kavramın olduğuna ben inanmıyorum. Devletler yalnızca kendi ulusal çıkarları için hareket ederler.

Buna reelpolitikde diyebilirsiniz. Türkiyenin bölünmesi kimin işine yarayacak artık gerisine siz karar verin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sizce Turkiye Suanda Zaten Bolunmus Degil mi ?

 

Biz Bolunmuslugu Toprak Olarak Her Zaman Ele Aliyoruz. Birde Bunu Sosyal Ve Siyasal Oarak Dusunelim ? Kendi Sistemini Kendinlerinin Olusturulmasi Gerekirken ; Dis Gucler Tarafindan Bunu Iceriden Birileri Sagliyor Ve Simdi Goruyoruz ki ????

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sizce Turkiye Suanda Zaten Bolunmus Degil mi ?

 

Biz Bolunmuslugu Toprak Olarak Her Zaman Ele Aliyoruz. Birde Bunu Sosyal Ve Siyasal Oarak Dusunelim ? Kendi Sistemini Kendinlerinin Olusturulmasi Gerekirken ; Dis Gucler Tarafindan Bunu Iceriden Birileri Sagliyor Ve Simdi Goruyoruz ki ????

 

Bölünürlüğe giden kirlenmişliğin önüne geçmeye çalışıyoruz.Gün olur iktidarlarında maskeleri düşer.

Bu coğrafyanın yapı taşlarını oynatıyorlar ama asla yuvarlamaya muktedir olamıyorlar.Bu geçmişin

bize yüklediği bir olgunluktan ileri geliyor. İç işleri bakanı Abdulkadir Aksu bir açıklama yaptı dün.

Tükiye teröre tam 100 milyar dolar harcamış.Bu korkunç bir rakam.Bu parayla neler neler yapıla

bilirdi.Ama ne zaman Türkiye ayağa kalksa her nasılsa buluyorlar kurşun sıkacak bir yerini....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

slm sitenin yeni uyesiyim.Daha uzun bir surede goruslerimi sizinle paylasacagimi soyleyebilirim.Gelelim konuya.Yorumlarinizi okudum da bazi arkadaslarin Turkiye butunlugu konusunda karamsar oldugunu gordum.Sanki kurtlerle ya da diger etnik kokenlerle birlikteligimiz fayda zarar tablosundan ibaretmis gibi mesajlar aldim yorumlardan yanlis anladiysam duzeltin ama bence bu birliktelikler yararli olursa aliriz zararliysa atariz durumuna dusmemeli. Eger boyle bi durum ortaya cikarsa Avrupa ulkelerinin tam da istedigini yapmis oluruz gibi geliyor bana.Tarihte bunun bircok ornekleri var.Osmanlinin icerisindeki etnik gruplar cesitli kollar araciligiyla nasil cekilip alinmis biliyoruz.Dolayisiyla bence bu isi Turkiye icerisinde kurtlerle cozmeliyiz, kurtlerin avukatligini yapip onlari cikarsiz seviyormus gibi gorunen etmenlerle degil.Ayrica bu sorunun en buyuk suclularindan biri hukumet ve onun sergilemis oldugu politikadir.Sen vatandasini ac ve cahil olarak kendi haline birakirsan onlarda karnini doyuranlarin yanina giderler.Daga cikarlar.Sen hizmetini izmir, ankara ,istanbul haricine goturemezsen vatandas kendilerine para ,hizmet vaadedenlerin yaninda olurlar.Dolayisiyla hukumetin ben PKK ile mucadele ediyorum insanlari dagdan indiriyorum sekildeki soylemlerini kesinlikle sacma buluyorum.Cunku onlari daga cikartan da hukumettir PKK nin guclenmesine neden olan da hukumettir.Yorumlarinizi bekliyorum

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

türkiye coğrafi açıdan bir bütünlük arzeder ve bu bütünlüğün bozulmaması gerekir.şöyle söyleyelim:doğu ve güneydoğuda kurulacak bir kürt devleti ,batıda kalacak olan türk devletinin doğu ile olan tüm kara bağalantısını keser.yani yeni türkiye doğu ile olan tüm münasebetini büyük oranda kürt devletiyle olan münasebetine indirger.aynı drum tersten bakılacak olursa kürt devleti için de geçerlidir. bu durumun ekonomiye yapacağı olumsuz katkı iki ülkenin de zararınadır.

 

osmanlı devletinin kuruluşunda ve hızla büyümesnde anadolu coğrafyasının bu tarz bir bütünlük taşıması çok önemlidir.farklı devşletçiklerin varlığında vergilendirme yüzünden artan gelir kaybı anadolu halkının tek bir devlet çatısı altında birleşme gerekliliği yolunda bir mutabakat yaratmıştır.

 

ülkedeki sorun bu açıdan bakılığında farklı uluslar farklı soğrafyada yaşarlar sorunundan ziyade bu halkların ortak bir devlet içinde yaşamasını engelleyen şartların varlığından kaynaklanır.

 

çağın demokrasi alanındaki gereklerine ulaşamadan ve her bireyin fark gözetmeden buna ulaşması sağlanamadan bu sorular devam edecektir.

 

aynı zamanda bu coğrafya güvenlik kaygıları nedeniyle de parçalnaması halinde ciddi sorunlarla karşılaşır.doğu ve güneydoğuda oluşacak bir kürt devletinin toprağını batıya doğru genişletmek istemesi halinde coğrafi hiçbir engelle karşılaşmama olanağı vardır.

 

burada bir ek not belirtmek gerekirse tarihte stalinin kars ve ardahan ı türkiyeden istemesi bu açıdan çok mantıkıdır.kars ve ardahan doğudan gelecek bir tehtide karşın anadolunun kapısıdır.aşıdığı taktirde anadolunun içine kadar yöneltilecek bir askeri harekatı durdurabilmek nerdeyse imkansızdır.

 

tüm bu açılardan bakıldığında anadolu bir bütündür ve parçalanamaz.olabilecek en kötü durum(bir arada ve uygun şartlar altında her iki halkın da uyum içerisinde yaşaması dururken)federatif yönetimin kürtllere sağlanmasıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

eğer böyle bi şey olursa ki asla olmaycak bu durumdan en karlı israil çıkar. çünkü şu an arap ülkelerinin tamamiyle alt yapısı bizim elimizde özellikle IRAK iran suriye gibi ülkeler bizimle bi uyum içinde. öyle ki iran her gece bize yaranabilmek için kandil dağını bombalıyor. bu yüzden sınır komşularının arkasında türkiye olmaması en çok israil in işine gelir hareket etmesi daha kolaylaşır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Dostum ben Kürtüm ve Kürt olarak bu olaya bir açıklama yapayım...

 

-Senin bahsettiğin gibi Türkler bu bölgelere(Ben ş.urfada yaşıyorum) gelmiyor...Herkes bişeylerden korkuyor ama şunu söyliyim burdaki insanlık hiçbiryerde yok!Buradaki insanların eğitime ihtiyacı var ama öğretmenlerimiz hep batıda kalıyor...Devletimiz fabrikalarını hep batıda açıyor iyide burda iş imkanı yok!...Batıda insanlar doğalgaz la tanışırken buralarda elektirik yok!...Bunlara göz yuman sistem ve halk bu insanların özğürlük düşüncelerine nasıl karşı çıkar?...Bu İmkansızlıklar bizleri batıya göç etmeye zorluyor çünkü artık bizde rahat etmek istiyoruz...Doğalgaz ne demek,alanında en iyi öğretmenlerden ders almak sınavlarda derece yapmak ne demek bizde öğrenmek istiyoruz...Kendi üzerine düşeni yapmayan ve zaten bizim bölgelerimizi ve bizleri istemeyen Türkler neden bölünmekten korkuyor anlamıyorum...size göre biz zaten sizden değiliz ki!...Bak 'Türkiye Türklerindir!' 'Çanakkale TÜRK Destanıdır(sanki biz savaşmadık)' Türkün Türkten başka dostu yoktur!...EEee neden Kürtlerden ayrılmak işinize gelmiyor???

 

Toprak anlamında ayrılmaktan hiçbirzaman yana değilim...Ama Bizleri bukadar küçük gören,doğunun bi köşesine atıp oluruna bırakan devletin ve TÜRK Halkının artık mantıklı düşünmesi gerekiyor...10 yaşına kadar Türkçe bilmeyen öğrenciye hayat bilgisi dersi öğrettiriyorsun e be adam bu çocuğa önce Türkçe öğret!Ona Bu Ülke Türklerindir sen Kürtsün demek yerine bu Ülke bizimdir de!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

size göre biz zaten sizden değiliz ki!...Bak 'Türkiye Türklerindir!' 'Çanakkale TÜRK Destanıdır(sanki biz savaşmadık)' Türkün Türkten başka dostu yoktur!...

 

Bircogumuzun atasi bu topraklarda dogmus degil. Hepimiz bir yerlerden gelmis bu ulkeyi vatan edinmisiz. Benim atalarim da kalkip oradan buradan gelmisler buraya. Fakat herseye ragmen ben TURK adi ile anilmaktan gurur duyuyorum. Senin etnik kokenin, benim etnik kokenim kavgalarini birakip artik kendimize bir ceki duzen vermenin zamani geldi de geciyor diyorum. Zira bu gibi kavgalar sadece bu vatanda yasayan insanlara zarar verir. Biz kavgalarimiza devam ederken digerleri halimize guluyor ve karli cikiyorlar. Bize dusen vazife cocuklarimiza bu etnik ayrimciligin bir sonunun olmadigini ve elele vererekten bu ulkeyi adam etmemiz gerektigini ogretmek. Bu sadece okulda ogretilecek bir sey degil. Bu konuda ailenin de sorumlulugu var diye dusunuyorum. Turkun Turkten baska dostu yoktur demek bu ulkede yasayan tum insanlara hitaben denmis bir cumle, ben boyle anliyorum en azindan.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dostum ben Kürtüm ve Kürt olarak bu olaya bir açıklama yapayım...

 

-Senin bahsettiğin gibi Türkler bu bölgelere(Ben ş.urfada yaşıyorum) gelmiyor...Herkes bişeylerden korkuyor ama şunu söyliyim burdaki insanlık hiçbiryerde yok!Buradaki insanların eğitime ihtiyacı var ama öğretmenlerimiz hep batıda kalıyor...Devletimiz fabrikalarını hep batıda açıyor iyide burda iş imkanı yok!...Batıda insanlar doğalgaz la tanışırken buralarda elektirik yok!...Bunlara göz yuman sistem ve halk bu insanların özğürlük düşüncelerine nasıl karşı çıkar?...Bu İmkansızlıklar bizleri batıya göç etmeye zorluyor çünkü artık bizde rahat etmek istiyoruz...Doğalgaz ne demek,alanında en iyi öğretmenlerden ders almak sınavlarda derece yapmak ne demek bizde öğrenmek istiyoruz...Kendi üzerine düşeni yapmayan ve zaten bizim bölgelerimizi ve bizleri istemeyen Türkler neden bölünmekten korkuyor anlamıyorum...size göre biz zaten sizden değiliz ki!...Bak 'Türkiye Türklerindir!' 'Çanakkale TÜRK Destanıdır(sanki biz savaşmadık)' Türkün Türkten başka dostu yoktur!...EEee neden Kürtlerden ayrılmak işinize gelmiyor???

 

Toprak anlamında ayrılmaktan hiçbirzaman yana değilim...Ama Bizleri bukadar küçük gören,doğunun bi köşesine atıp oluruna bırakan devletin ve TÜRK Halkının artık mantıklı düşünmesi gerekiyor...10 yaşına kadar Türkçe bilmeyen öğrenciye hayat bilgisi dersi öğrettiriyorsun e be adam bu çocuğa önce Türkçe öğret!Ona Bu Ülke Türklerindir sen Kürtsün demek yerine bu Ülke bizimdir de!

 

Arkadaşım çok haklısın...Ne diyeyim doğunun ücra köşelerine babamın görevi vesilesiyle gitmiştim.

Orad gördüklerim insan olarak içimi acıtmıştı.Yıllar sonra hala bu gördüklerimle konuşuyorum.

Ama sevgili dostum bilinki bu ülke bizim.Beş para etmez siyasilein değil.Biz elele vererek kalkındıracağız

ülkemizi.Biz ödeyeceğiz ********* hırsızların yüz milyar dolarlık IMF borçlarını.Ve biz bize sahip çıkacağız.

Biz bize kardeşlik edeceğiz.Bu topraklarda doğduk bu topraklarda gömüleceğiz.Kardeşçe yaşayacağız.

BOB (Büyük Ortadoğu Projesi) halklara yalnızca acı ve yoksulluk getirir.Büyük sermaye baronları

oradan kan emmekten sakınmazlar.Darbeler yurdu ülkemde işimiz zor ama imkansız değil.Bağımsızlık

en önemli hedefimiz.Tıpkı Çanakkalede olduğu gibi,Kurtuluş savaşında olduğu gibi sırt sırta verip

bu ****** düşmanla savaşmak zorundayız.Başka seçeneğimiz yok.............

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dostum ben Kürtüm ve Kürt olarak bu olaya bir açıklama yapayım...

 

-Senin bahsettiğin gibi Türkler bu bölgelere(Ben ş.urfada yaşıyorum) gelmiyor...Herkes bişeylerden korkuyor ama şunu söyliyim burdaki insanlık hiçbiryerde yok!Buradaki insanların eğitime ihtiyacı var ama öğretmenlerimiz hep batıda kalıyor...Devletimiz fabrikalarını hep batıda açıyor iyide burda iş imkanı yok!...Batıda insanlar doğalgaz la tanışırken buralarda elektirik yok!...Bunlara göz yuman sistem ve halk bu insanların özğürlük düşüncelerine nasıl karşı çıkar?...Bu İmkansızlıklar bizleri batıya göç etmeye zorluyor çünkü artık bizde rahat etmek istiyoruz...Doğalgaz ne demek,alanında en iyi öğretmenlerden ders almak sınavlarda derece yapmak ne demek bizde öğrenmek istiyoruz...Kendi üzerine düşeni yapmayan ve zaten bizim bölgelerimizi ve bizleri istemeyen Türkler neden bölünmekten korkuyor anlamıyorum...size göre biz zaten sizden değiliz ki!...Bak 'Türkiye Türklerindir!' 'Çanakkale TÜRK Destanıdır(sanki biz savaşmadık)' Türkün Türkten başka dostu yoktur!...EEee neden Kürtlerden ayrılmak işinize gelmiyor???

 

Toprak anlamında ayrılmaktan hiçbirzaman yana değilim...Ama Bizleri bukadar küçük gören,doğunun bi köşesine atıp oluruna bırakan devletin ve TÜRK Halkının artık mantıklı düşünmesi gerekiyor...10 yaşına kadar Türkçe bilmeyen öğrenciye hayat bilgisi dersi öğrettiriyorsun e be adam bu çocuğa önce Türkçe öğret!Ona Bu Ülke Türklerindir sen Kürtsün demek yerine bu Ülke bizimdir de!

sayın sahtoo

 

öyle bir yazmışsınki sanki TÜRKİYE'nin bütün bölgeleri refah içinde sadece kürtlere yapılan bir haksızlık var..bu biraz manidar olmuyormu..

 

sizler ne zaman TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin bir vatandaşı olmaktan rahatsız oldunuz,önce onun cevabını vermeniz lazım...

 

bu ülke bizimdir. kürt ,laz çerkez,vs..ayırmadan... bizler her zaman bunu böyle bildik.

 

TÜRKİYE türklerindir sen kürtsün diyenler kimler,araya bu nefret tohumlarını ekenler kimler eğer anlamak istiyorsan sende bizler kadar biliyorsundur..

 

 

bir ailedin iki evladından birisi askerde birisi dağdaysa bunun sorumlusu kimlerdir?...

 

 

bizler bu ülkeyi seviyorsak bu oyunlara gelmememiz lazım..parçalanmışlık ve bölünmüşlük aynı toprakların insanlarına sadece acı ,kan ve nefret getirir..

 

lütfen biraz dürüst olun...

 

Turkun Turkten baska dostu yoktur demek bu ulkede yasayan tum insanlara hitaben denmis bir cumle, ben boyle anliyorum en azindan.

 

 

bende öyle anlıyorum pek çokları gibi sayın muki,anlamak istemeyenlerin nedenleride ortadadır zaten....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Türkiye'nin refahi kalkinmasi insanlarin kardesligi,Ülkenin bütünlügü icin calisanlar kim olurlarsa olsunlar Türk'türler yani Türkiye Cumhuriyetinin vatandasidirlar.Türkiye Kurtulus ve Canakkale destanlarini kalbi ülkem diye carpanlarla yazdi,birbirimize kenetlenmis olmamizdan fayda saglayamayan ic ve dis gücler bizi birbirimize düsürmek kardesi kardese yurttasi yurttasa kirdirmak icin ellerinden ne gelirse ardina koymadilar.

Biz ülkemizi sevdikce,biz birbirimizden kopmadikca bizi birbirimize kirdiramiyacaklar.

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 yıl sonra...
  • 1 ay sonra...

Ben Türk'üm. Ve açıkçası Kürtlerle Türklerin yollarını ayırması gerektiğini düşünüyorum. Kaldı ki aradan geçen 30 yıllık süreç içerisinde Kürt halkı ile Türk halkı birbirlerinden tamamen farklı düşünür; farklı hisseder hale gelmiş. Bir halkın millet olabilmesi için gerekli şartlardan biri " ortak duygu ve düşünce birliği ile geleceği birlikte inşa etme inancı" dır. Oysa ne Kürtlerde ve ne de Türklerde böyle bir düşünce ortaklığı kalmadı. Yani kafalarda ülke gerçekte zaten ikiye bölünmüş durumda. Önceden de dendiği gibi, Türkler doğuya zorlama olmadığı sürece gitmek istemiyor; Kürtlerse batıya yerleşebilmek için canla başla uğraşıyor. Gelecekte büyük sıkıntılar yaşanacağını düşünüyorum. Bu ülkede Türk olmak bir ırkı tanımlamıyor; burası Orta asya değil. Türkiye'de Türk olmak, ortak vatanımızda yaşama isteği, ortak dilimizle konuşma unsuru ve hangi etnik kökenden gelirse gelsin kendini bu milletin bir üyesi saymaktır. Ama çevrede gözlemlediğim kadarıyla Kürtlerde böyle bir inanç ve düşünce yok. "TC. bizi mağdur etti" söyleminden başka hiçbirşey yok. Biz de sizle beraberiz, biz Kürtüz ama Türk milletini oluşturan unsurlardan biriyiz diyemiyorlar. O halde ortak millet olma özelliğimiz ya hiç oluşmamış; ya da eskiden vardı ise de artık yok olmuş. Kendinin bizle aynı milletten olduğunu kabul etmeyen bir halk, bu milletin asli unsuru nasıl olabilecek ki? Olsa olsa aynı sınırlar içinde iki ayrı millet olmuş olur ki; bu da hoş sonuçlar doğurmayacak bir bölünmedir aslında.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yazilanlar genelde güzel seyler!Ancak sadece noksanlar degil bilgi kirliligi var.Yani burada Kürtlerden bahsedilirken Anadolu'nun dünkü nüfus yapisi bilinmeden yaziliyor.Öyle bir senaryo olusturulmus ki sanki Güneydogu öteden beri Kürt'tür Türk olan sadece Bati'dir.

 

En önemli gercek ise;Anadolu'nun bugün Kürt diye bilinen illerinin gecmiste hep Türk oldugudur.Uydurulan senaryoda.sanki Türkler Kürtlerin topraklarini isgal etmis gibi bir algi yaratilmaya calisiliyor.

 

Gercek ise bambaska!

 

Güneydogu da Türkleri hedef alan sistematik bir asimilasyon politikasi ile bölgede yasayan bircok Türk boyu Kürtlestirilmistir.Avsarlar,Yörükler,Dersim,Pinyasiniler ve daha bircok Türk boyu Kürtlestirilmistir.Siyasi Kürtcülügün hortlamasi sonucu bölgede yasayan Türkler Kürtcü önderlerin cabalari ile Kürtlestirilmistir.Bilmiyorum herkesin Kürt sandigi Yasar Kemal'in Türk oldugundan kac kisi bilgi sahibidir.Bugün Kürt nüfustan bahsederken bu nüfusun nasil böyle artis gösterdigini sadece Kürtlerin cok cocuk yapmasina baglayamazsiniz.

 

 

Diyarbakir nasil Kürtlesmistir,Van nasil Kürtlesmistir buna benzer daha bircok ilimiz Kürt asimilasyonuna ugramis gercek kimliklerini kaybetmislerdir.

 

Güneydogu'ya Türklerin gitmedigi iddiasi belki dogru olabilir ancak bunun nedeni ekonomik yapidaki dengesizliktir.

 

Evet Türkiye bu haliyle bir isgal altindadir.Bu bilincli bir isgaldir ama ayni zamanda zorunlu bir göcün sonucudur.Doguya yeterli yatirimlar yapilmayarak oradaki insanlar Batiya yönlendirilmistir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...

Arkadaşımızın biri devlet doğuya elektrik vb şeyler getirmiyor sen secersen kardeşim pkk destekleyen kursistan kurmaya çalışan devleti hükümeti zayıflatmaya Turkiyeyi fakirleştirmeue çalışan partileri açıkçası hdp yi ilinde ilcende seversen adamlar varını yoğunu butun parayı pkk yya hizmet için harcıyor nak iş makinalarıyla hendek tunel kazmışlar bu yuzdeen brz duşun kardeşm

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

arkadaşım bende kürdüm fakat birçok türk arkadaşım var ben onlarla sorun yaşamazken sizin derdiniz ne. hep bu uyduruk partilerin yaptıkları bunlar bıktım terördn bıktım pkk dan ne bu ya bi gün rahat uyuyamıcazmı yani

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.