Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin bu başlık sabitledi
  • Admin

En iyi Android telefonlar 2021: Büyük ve küçük bütçeler için Google destekli akıllı telefonlar

En İyi Android Telefonlar Satın Alma Rehberi: 2021'de satın alabileceğiniz en iyi Android telefonları içeren What Hi-Fi?

BB14VjHW.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Android telefonlar her şekilde ve boyutta gelir. Yazılım, farklı üreticiler için farklı zamanlarda kayan güncellemeler sayesinde daha az evrenseldir, ancak birçok kişi onu Apple'ın iOS'una tercih eder. Bir kere daha açık, üreticilerin işletim sisteminin görünümüne ve hissine kendi dönüşlerini koymalarına izin veriyor. Ve Google, Play Store'da hangi uygulamalara izin verdiği konusunda daha az seçici, bu da çok çeşitli uygulamaların indirilebileceği anlamına geliyor (kalite büyük ölçüde değişiklik gösterse de).

Peki en iyi Android telefonda neye bakmalısınız?

Bir kulaklık bağlantı noktası hala birçokları için bir anlaşma kırıcı olabilir. Çoğu modern Android telefonda bir tane yokken, Sony Xperia 1 II gibi üst düzey modeller de dahil olmak üzere bazıları var. Bu yüzden satın almadan önce kontrol ettiğinizden emin olun (genellikle 3,5 mm jak olarak adlandırılır). Aksi takdirde, bir donanım kilidi veya bir çift kablosuz kulaklık satın almanız gerekebilir.

Ekran boyutu da önemli bir husustur. En iyi Android telefonlarımızın çoğu - çoğu iPhone gibi - günümüzde oldukça büyüktür, bu yüzden toplu telefonlardan memnun olduğunuzdan emin olun. Bunun tersi, filmlerin ve TV şovlarının büyük ekranda çok daha iyi görünmesidir - yerel Odeon'unuzla rekabet etmez, ancak çok daha sürükleyici bir mobil izleme deneyimi sağlar. Ekrandaki oyun kontrolleri için de daha fazla alan var. En iyi Android telefonlarımızdan bazıları, 4K HDR ve Dolby Atmos'u destekler ve bu da onları hareket halindeyken içerik tüketmek için mükemmel kılar.

Tam olarak görüntü ve ses kalitesine odaklanarak, burada bulunan en iyi Android telefonları topladık. Öyleyse okumaya devam edin, bir sonraki el cihazınızla tanışmak üzere olabilirsiniz.

Bu Sony, ses ve video kalitesine gerçekten odaklanıyor ve bu da onu tam karşımıza çıkarıyor. Onu Android özentilerinin geri kalanından ayıran ekranı - sadece 6.5 inç ekran 4K değil, aynı zamanda 21: 9 en boy oranına sahip. Bu uzun, ince tasarım, geniş ekran içeriğini tam ekranda göstermek için ideal hale getirir.

Bu bir ekran gibi ve Android telefon video performansını yeni bir seviyeye taşıyor. Resim, telefonun tasarımıyla eşleşiyor: şık, pürüzsüz, birinci sınıf. Güzel, gerçekçi ve ayrıntılarla dolu keskin görüntülerin keyfini çıkaracaksınız. Sony'nin korkunç renkler ve aşırı pişmiş kontrast için zamanı yok ve bunun yerine daha önce görünmeyen bir filmi soyarak, en iyi Android akıllı telefonlara kıyasla görünürde fazladan bir gerçeklik ve içgörü katmanı ortaya çıkarıyor.

Sony'nin TV'leri, hareketle başa çıkmada sektördeki en iyilerden bazıları ve bu telefon da öyle. Üst düzey bir telefon için alışılmadık bir şekilde, 3,5 mm kulaklık jakı da var. İşaretle. Ve ses tipik olarak Sony'dir: çevik, net, ritmik.

Hareket halindeyken izlemek ve dinlemek konusunda ciddiyseniz, Xperia 1 II şu anda en iyi Android seçimidir.

Yeni Samsung Galaxy S21, bir yenilemeden çok selefinin bir iyileştirmesidir. Ancak selefi, 5G ve 120Hz yenileme hızı da dahil olmak üzere partiye pek çok yenilik getirdi, bu nedenle S21'in halihazırda üzerinde çalışacak çok şeyi var. Lansman fiyatı da bu çağda duyulmamış S20'lerden daha düşük.

S Pen kalemini desteklemiyor (bunun için S21 Ultra'ya ihtiyacınız olacak) ve microSD kart yuvası düşürüldü. Ancak, yeni bir işlemci ve daha yüksek ekran çözünürlüğü dahil olmak üzere, kart genelinde iyileştirmeler var.

Ekran, canlı ve keskin bir görüntü ile güçlü bir renk paletine sahiptir. Ve ses bol miktarda netlik ve ayrıntı içeriyor. Yukarıdaki Sony Xperia 1 II tarafından görüntü ve ses açısından geride bırakılmış olsa da.

Yine de, birçok özellik ve birinci sınıf kameralarla Samsung'un başka bir güzel çabası. S20'den yükseltmeye değmeyebilir, ancak yepyeni bir parlak cihaz arayan eski telefon sahipleri burada çok yanlış gidemez.

S20 aslında Galaxy S10'u takip ediyor - Samsung, daha modern görünmesi için adlandırma kuralını değiştirdi. Tanıdık görünüyor, tanıdık geliyor ve büyük ölçüde öngörülebilir bir teknik özellik ve özellik listesi var. Ancak S10'un 2019'un öne çıkan telefonlarından biri olduğu düşünülürse, bu kötü bir şey değil.

Aslında, burada marjinal kazançlar işindeyiz. S20, bir S10'dan bir yükseltmeyi haklı çıkarmak için yeterli olmayabilir, ancak kesinlikle çok etkileyici bir telefon ve en iyi Android telefonlardan biri.

Neden? Ekran muhteşem, büyük, renkli ve ayrıntılarla dolu, aynı zamanda zahmetsizce doğal görünmeyi de başarıyor. Ses performansı, özellikle iyi bir çift kulaklıkla eşleştirildiğinde sağlam ve pil ömrü gerçekten çok sağlıklı. Arayüz hızla ilerler ve 5G ve 120Hz ekran yenileme hızı, ona S10'a göre üstünlük sağlar.

Bazen sadece rekabeti yenmeniz gerekir, onları mahvetmemeniz gerekir ve Galaxy S20 kesinlikle bunu yapar.

OnePlus, yalnızca birkaç yıl içinde uzun bir yol kat etti. Niş, yalnızca davet edilen bir internet markası olarak başladı, ancak şimdi piyasadaki en büyük oyunculardan bazılarının yanında yer alıyor.

Telefonları aynı zamanda öncekinden daha fazla teknolojiye sahip ve hala rakiplerinin yarı fiyatına satılıyor. Çok az marka para için bu kadar teklif veriyor.

Ve bu hiçbir zaman 7T'den daha doğru olmamıştı. Mükemmel bir kamera ve ekrana sahip büyük bir orta pazar harikasıdır ve ultra hızlı şarj ve ekran içi parmak izi tarayıcı gibi bu fiyata bir el cihazında beklemeyeceğiniz özellikler içerir. Tüm bu özellikler bir araya geldiğinde onu en iyi Android telefonlardan biri yapıyor. Ne yazık ki 3,5 mm kulaklık girişi yok, ancak bu gerçekten sahip olduğumuz tek böcek ayı.

Bu, formda Çin markasının bir başka büyük ölçüde başarılı orta pazar Android telefonu. Kendini tehlikeye atarsan bunu görmezden gel.

Galaxy Note 20 Ultra, daha küçük Note 20'ye göre daha üstün özelliklere sahiptir. Daha büyük, daha yüksek çözünürlüklü bir ekran, plastiğin aksine bir cam arka kısım, daha iyi bir kamera, bir SD kart yuvası, daha fazla RAM ve daha büyük bir depolama seçeneği var. Tabii ki daha pahalı.

Ama buna değer. Şasi, bir Samsung amiral gemisi için uygun bir premium hissettiriyor ve aynı zamanda çok dayanıklı. S Pen yükseltildi, daha hızlı hale geldi ve telefonu ekranla herhangi bir fiziksel temas olmadan kontrol etmenizi sağlayan bazı yeni Air Gesture özellikleri kazandı. Hepsi çok Yoda.

Fotoğraf bölümünde de bol miktarda güce sahip. Yani S20 Ultra'da görülen 108MP geniş lens, 12MP telefoto, 5x optik zoom ve 12MP ultra geniş. Çift piksel otomatik odaklamalı 10 MP ön kamera da var.

Ekran ayrıntılı ve parlaktır ve sonik olarak iyi ayrıntı, sağlam bas ve doğal, açık tiz sunar. Müzik eğlenceli ve dinamiktir, amiral gemisi bir telefona yakışır bir aslına uygunluk seviyesi. İyi bir satın alma.

Google'ın en yeni Pixel telefonu, Pixel 4'ten çok daha cüzdan dostu. Bu nakit sıkıntısı dönemlerinde sinsi bir strateji değişikliği mi? Ya da Apple ve Samsung'un son teknolojiye sahip olduğuna dair bir itiraf mı?

Her iki durumda da, bu çok iyi bir telefon ve bu konuda hata yok. Daha az etkileyici teknik özelliklerine rağmen, süper hızlı internet hızları için 5G'ye, uygun boyutlu bir bataryaya ve Qi sertifikalı kablosuz şarjına sahip. Ayrıca, Pixel 4'te büyük ölçüde eksik olan arka panel parmak izi tarayıcısının geri dönüşünü de görüyor.

Ayrıca su geçirmezdir ve mükemmel bir kamerası vardır.

Pixel 5’in OLED ekranı, netlik ve temizlik açısından bol miktarda kırmızıları derin ve siyahları doğru hale getirir. Bu 90 Hz hızı da işleri sorunsuz tutmak için yükseliyor. Sonuç olarak, hoş bir şekilde izlenebilir - fiyat için şaşırtıcı bir şekilde öyle bile söyleyebilirsin.

Ses daha fazla gövdeyle yapabilirdi, ancak bu, telefonu daha uygun fiyatlı hale getirmek için yapılan ödünlerden biri.

Birçoğu için, bir Google Pixel ahizesi, paranın satın alabileceği en iyi Android telefonudur. Google (Android'i yaratan) tarafından yapıldığı için, yazılım güncellemeleri söz konusu olduğunda Pixel serisi her zaman birinci sırada olacak şekilde donanım ve yazılım sorunsuz bir şekilde entegre edilmiştir. Üçüncü taraf telefonlara sahip olanlar genellikle aylarca bekletilir.

Ancak Pixel 4XL, sıradan bir kuyruk atlama kablosundan çok daha fazlasıdır. Google'ın en büyük telefonlarından biridir ve bu nedenle, filmler ve TV şovları için harika bir teklif. 6,3 inç OLED ekran, etkileyici bir 90 Hz yenileme hızına sahip (Samsung Galaxy S20 ve S21, 120 Hz ile en üstte olsa da) görülmeye değer. En önemlisi, HDR desteği standart olarak gelir ve harika siyah seviyeleri ve kontrastı sağlar.

Ayrıca, müziği kontrol etmek için telefonun üzerindeki havayı kaydırmanıza izin veren kamera ve hareket kontrollerinin büyük hayranlarıyız. Telefon kilitliyken bile çalışıyorlar ki bu gerçekten çok kullanışlıdır.

Seste biraz tahrik ve dinamizm yok, ki bu bizim tek sıkıntımız. Aksi takdirde, bu, çok para almayan en iyi Android telefonlardan biridir.

Samsung'un Note akıllı telefonları, her zaman Apple'ın büyük ekran numaraları ile bilişselin tercih ettiği silah olarak oradaydı. Bu harika, ama müzik ve filmler için gerçekten iyi mi?

Genel olarak cevap evet. 6,8 inç ekran, özellikle cihazın yanlarına doğru aktığı için muazzam bir his veriyor. Bu bir OLED paneldir, bu nedenle renkler ve kontrast mükemmeldir ve köşeleri daha az yuvarlatılmıştır, bu da içeriğin daha sinematik görünmesini sağlar.

Ancak bu kamera çentiği, özellikle tam ekran izlerken rahatsız edici olabilir. Kavisli ekran daha fazla yansıma yakalama eğilimindedir ve renkler 'doğal' modda bile biraz ısınır.

Kulaklık girişi yok (Note serisinde bir ilk) ve kutuda adaptör yok. Birlikte verilen AKG kulaklıkları ortalamadan daha iyi, ancak bu ana müzik çalarınız olacaksa, yine de yükseltmenizi öneririz. Ancak hoparlörler iyi konumlandırılmıştır, bu nedenle oyun oynarken parmaklarınız onları engellemez ve ayrıca etkileyici şekilde geniş bir ses alanı sunarlar.

Galaxy Note 10 Plus, piyasadaki en iyi mobil müzik ve film makinesi olmayabilir, ancak daha yakından bakmayı garanti edecek kadar iyi bir iş çıkarıyor.

Tüm bu Pixel modellerini biraz kafa karıştırıcı bulursanız sizi suçlamayız. Pixel 3a XL, 'a' ile belirtildiği gibi Google'ın telefon serisinin orta kademesinde bir 2019 modelidir. Ve bu 'XL', büyük bir ekrana sahip olduğu anlamına gelir.

Bir dizi amiral gemisi özelliği, 3,5 mm kulaklık girişi ve çok cazip bir fiyatı var. OLED ekran net ve keskin bir görüntü üretir - ve emrinizde büyük bir pil ve bol miktarda güç elde edersiniz.

Plastik gövdesi, yüksek kaliteli alternatiflere kıyasla biraz ucuz hissediyor, ancak bu para için beklenen bir şey.

Kamera harika sonuçlar veriyor ve kullanımı çocuk oyuncağı. Google, kullanıcıyı bunaltmadan çok sayıda mod sunmak arasında her zaman iyi bir denge kurmuştur ve buradaki durum kesinlikle budur.

Ses açısından, hatırı sayılır miktarda ayrıntıyla temiz ve dengeli bir ses çıkarır. Üst düzey iPhone 11 Pro veya Samsung Galaxy S20 modeli kadar heyecan verici veya incelikli bir ses değil, ancak yine de kötü bir dinleme değil.

Pazarlık avcıları için kesinlikle dikkate almaya değer.

Bir akıllı telefon için dört rakam atmak kartlarda yoksa, OnePlus 7 Pro sizin için olabilir. Bazı modern rakipler kadar keskin değil, ama yine de yapacak çok şey var.

Aslında, bir kulaklık jakı veya su geçirmezlik derecesinin olmaması dışında, 7 Pro, dikkate alınması gereken bir güçtür.

Çekici bir ekran, ayrıntılı, canlı ses ve çatlama kamerasının yanı sıra havalı bir ekran içi parmak izi tarayıcısı ve açılır selfie kamera modülü ile burada hoşunuza gidecek çok şey var.

7 Pro, o zamandan beri biraz değiştirilmiş 7T Pro tarafından gasp edildi (OnePlus, altı ayda bir yeni telefonlar başlatma eğiliminde), ancak kısıtlı bir bütçeniz varsa, bu eski telefon şu anda çok cazip bir şekilde fiyatlandırılıyor. Yapabiliyorken topla.

2019, Samsung Galaxy serisinin 10. yıl dönümünü gördü ve Samsung, Samsung Galaxy S10 cep telefonunun bir değil üç versiyonunu piyasaya sürerek bu olayı kutladı.

Galaxy S10 Plus, en büyük, en güçlü ve kaçınılmaz olarak en pahalı olanıdır. 6.4 inç ekran, "Sonsuz-O" OLED ekran, HDR10 + video desteği, Dolby Atmos ses, ekranın altında Ultrasonik Parmak İzi sensörü, üçlü lens arka kamera, ağır 4100 mAh pil, seçenek 1 TB bellek, microSD kart yuvası - ve hatta güvenilir eski 3,5 mm kulaklık girişi.

Mükemmel değil - biyometrik sensör, kenar tasarımı ve bu Bixby düğmesinin hepsinin biraz ince ayar yapması gerekiyor - ancak piyasada ince ama büyük ekran tasarıma sahip amiral gemisi Android telefon ve yukarıdaki ses ve video kalitesini ödüllendiriyorsanız diğer her şey, bu gerçekten dikkate alınması gereken bir şey. Aksi takdirde, Samsung Galaxy S20 veya hatta S21 gibi daha yeni bir amiral gemisine sahip olabilirsiniz.

Moto G6, kağıt üzerinde bir bütçe telefonu olabilir, ancak öyle bir performans göstermiyor. Motorola'nın G serisi telefonlarına aşina iseniz, bu bir sürpriz olmayacak: Her zaman para için çok değerli oldular ve G6 bu mirası devam ettiriyor.

Öyleyse bu kadar iyi olan ne? 3000mAh pili şarj etmek için parmak izi tarayıcı, kulaklık girişi ve USB-C bağlantı noktası dahil daha pahalı bir el cihazından bekleyebileceğiniz tüm özelliklere sahiptir.

İçeride, Android işletim sistemiyle birlikte bu telefonun oldukça sorunsuz çalışmasını sağlayan bir Snapdragon 1.8GHz sekiz çekirdekli işlemci bulunuyor. Hatta fiyatı göz önünde bulundurulduğunda oldukça iyi bir görüntüye ve iyi bir sese sahip.

Genel olarak, bu, temel özellikleri iyi yapan ucuz bir telefon isteyen herkes için ideal bir seçimdir. Piyasaya sürüldüğünde tam olarak pahalı değildi, bu yüzden şimdi, birkaç yıl sonra, bakmaya hazırsanız, mutlak bir pazarlık yapabilirsiniz. Ve olmanızı tavsiye ederiz.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Microsoft, kontrol etmeniz gereken harika bir yeni iPhone uygulaması başlattı

BB1dvPGm.img?h=623&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Microsoft bu haftanın başlarında, benzer cihazlarda bulunmayan birkaç numara içeren kendi akıllı hoparlörlerini duyurdu. Akıllı Hoparlörler transkripsiyonu destekler ve konuşmaları, kurumsal ortamlarda veya pandemi sırasında evde çalışırken kullanışlı olabilecek özellikleri tercüme edebilir.

Intelligent Speakers şu anda satın alınamamaktadır, ancak gerçek zamanlı bir çeviri yazı aracı isteyen kullanıcılar, Microsoft'un yeni başlattığı yepyeni bir uygulamayı denemek isteyebilir. Grup Metni olarak adlandırılan uygulama, hem transkripsiyon hem de çeviri için destek sunar ve uygulama şu anda indirilebilir.

Grup Metni, Google'ın Pixel cihazlar için Kaydedicisine benzer. İPhone'un varsayılan bir ses çeviri yazı uygulaması yoktur. Microsoft uygulaması, grupların toplantı dökümlerini almalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır, ancak sesi metne dönüştürmek için bağımsız bir araç olarak kullanılabilir. Sadece iPhone'da açın ve çalışırken görmek için rastgele bir YouTube videosu başlatın.

Group Transcribe uygulamasının, toplantıyı kaydetmek için uygulamayı kullanan her bir bireyle, insan gruplarıyla birlikte çalışması gerekiyor. Uygulama, 80'den fazla dil için gerçek zamanlı çeviriyi destekleyerek aynı dili konuşmayan kişiler arasında grup sohbetlerini mümkün kılar. Bu özellikler not alma ihtiyacını ortadan kaldıracak ve insanların konuşmalara odaklanmasına izin verecektir. Transkriptler, daha sonraki bir tarihte toplantıları yeniden ziyaret etmelerine izin verecektir.

Araç ayrıca sağır veya işitme engelli kişiler için de yararlıdır.

Kullanıcılar yeni sohbetler başlatabilir ve diğerlerine katılabilir. Bu yaklaşımla ilgili sorun, toplantıya katılan tüm insanların aynı odada olması gerektiğidir, bu mevcut pandeminin izin vermeyebileceği bir şey olabilir. Microsoft’un bulut tabanlı yapay zekası, bir kişinin sesinin yüksekliğini ölçerek ve o kişi ile sesi kaydeden cihaz arasındaki mesafeyi hesaba katarak kimin konuştuğunu belirleyecektir.

Ancak uygulama, sanal sohbetler sırasında faydalı olabilir, ancak bu şekilde kullanılması gerekmiyor. Uygulama, bu gibi durumlarda konuşmacıları birbirinden ayıramayabilir. Ancak uygulama, yukarıdaki YouTube örneğinde olduğu gibi yine de her şeyi metne dönüştürür.

Uygulamanın harika yanı, yükledikten hemen sonra "sadece çalışması". Microsoft hesabınızda oturum açmanız veya farklı bir hesap oluşturmanız gerekmez. Ancak ses verilerinin, transkripsiyon ve çevirinin gerçekleştiği Microsoft sunucularına ulaşması gerekiyor. Microsoft, her oturum için görünen adınız için rastgele bir tanımlayıcı oluşturur ve kullanıcılar bunu yapmayı seçmedikçe bilgiler Microsoft ile paylaşılmaz.

Yalnızca bir sohbetteki tüm katılımcılar Microsoft ile veri paylaşmayı kabul ederse, Microsoft konuşmanın ses ve metin deşifresini saklar. Microsoft ile paylaşılan veriler, kullanıcılar örnekleri silmedikçe en az iki yıl şifrelenmiş sunucularda kalacaktır - Microsoft, bu SSS bölümünde bu gizlilik sorunlarını giderir.

Grup Metni, iPhone ve iPad'de App Store'da mevcuttur. Şu anda Android sürümü yok.

Kaynak: BGR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Microsoft Whiteboard artık Android İçinde Yapıldı

BB1ehhxL.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Artık Android cihazınızdan Microsoft Whiteboard'da başkalarıyla birlikte çalışabilirsiniz.

Ne bilmek istiyorsun

Microsoft Whiteboard artık Android'de önizlemede kullanılabilir.
Uygulama, sanal bir beyaz tahta üzerinde başkalarıyla işbirliği yapmanıza olanak tanır.
Bazı kişiler önizleme uygulamasında oturum açarken sorun yaşıyor.
Microsoft Whiteboard, paylaşılan bir sanal beyaz tahta üzerinde bulut aracılığıyla işbirliği yapmanıza olanak tanır. Dokunma, kalemle çalışır ve web'de, Windows 10'da ve iOS'ta zaten mevcuttur. Microsoft Whiteboard'u doğrudan Microsoft Teams içinden de kullanabilirsiniz. Artık Microsoft Whiteboard'u Android'de de test edebilirsiniz (OnMSFT aracılığıyla). Uygulama önizleme aşamasındadır, bu nedenle bazı hatalar ve sorunlar bekleyebilirsiniz, ancak artık tüm büyük platformlarda buna daha yakınız.

Google Play Store listesinden Microsoft Whiteboard önizlemesinin açıklaması:

Microsoft Whiteboard, ekiplerin bulut aracılığıyla görsel olarak fikir oluşturabileceği, oluşturabileceği ve işbirliği yapabileceği serbest biçimli bir akıllı tuval sağlar. Dokunma, yazma ve kalem için tasarlanmış olup, mürekkeple yaptığınız gibi sorunsuz yazmanıza veya çizmenize olanak tanır; hatta düşüncelerinizi ifade etmek için metin yazabilir veya yapışkan notlar ekleyebilirsiniz. Tüm ekip üyelerinin nerede olurlarsa olsunlar tuvali gerçek zamanlı olarak düzenlemelerine izin vererek ekip çalışmasını geliştirir. Ve tüm çalışmalarınız başka bir konumdan veya cihazdan geri alınmaya hazır olarak bulutta güvende kalır.

Şu anda bazı kişiler uygulamada oturum açarken sorun yaşıyor. Uygulamayı kullanmaya çalıştığımda, bir okul veya iş hesabı kullanmamı istedi, bu yüzden kişisel hesapların şu anda desteklenmemesi ihtimali var. Ayrıca şu anda önizlemede olduğu için uygulamayla ilgili bir sorun da olabilir. Microsoft Whiteboard'un diğer sürümlerinde kişisel bir hesap kullanabilirsiniz, böylece gelecekte bu bir sorun olmamalıdır.

BB17BQqI.img?h=378&w=378&m=6&q=60&o=f&l=

Kaynak: Windows Central

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Android Cep Telefonların da Son 24 saat içinde reddedilen bildirimlere yani bildirim geçmişinizi nasıl görebilirsiniz?

BB1ei43f.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Android bildirim geçmişinizi Android 11'de Ayarlar uygulaması aracılığıyla görebilirsiniz.

Ayarlar'da "Uygulamalar ve Bildirimler" ve ardından "Bildirimler" e gidin.

Bu özelliği yanlışlıkla silinen bildirimler için bir geri dönüşüm kutusu gibi düşünebilirsiniz.

Bildirimleri temizlemek iki ucu keskin bir kılıçtır; Onları reddetmek için tatmin edici bir başarı duygusu var, ancak arada bir, aşırı istekli olabilir ve daha ayrıntılı okumanız gereken bir bildirimi göz ardı edebilirsiniz.

İhtiyacınız olduğunu fark etmeden önce bir bildirimi sildiyseniz, Android 11'in kullanışlı yeni bir özelliği vardır. Bildirim geçmişi, önceki 24 saatin reddedilen uyarılarına göz atmanıza olanak tanır. Uygulama mesajlarınız için bir geri dönüşüm kutusu gibidir.

Android 11'de Android bildirim geçmişinizi nasıl etkinleştirirsiniz?
Android 11'in Bildirim geçmişini kullanmaya başlamadan önce onu açmanız gerekir.

Ayarlar uygulamasını açın ve "Uygulamalar ve Bildirimler" e dokunun.
"Bildirimler" e dokunun.
"Bildirim geçmişi" ne dokunun.
Bu sayfaya ilk geldiğinizde üstteki geçiş haricinde boş olmalıdır. Düğmeyi sağa kaydırarak Bildirim geçmişini açın.

BB1ei7Og.img?h=626&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Android 11'de Android bildirim geçmişinizi nasıl görebilirsiniz?
Bildirim geçmişini etkinleştirdikten sonra, yakın zamanda kapatılan bildirimler bu aynı sayfayı dolduracaktır. Bildirim geçmişinizi görmek için geri gelin:

Ayarlar uygulamasını açın, ardından "Uygulamalar ve Bildirimler" e dokunun.
"Bildirimler" e dokunun.
"Bildirim Geçmişi" ne dokunun.

BB1ei0wd.img?h=2205&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Yakın zamanda kapatılan tüm bildirimleri (son 24 saat içindeki herhangi bir şey) görmelisiniz. Telefonun aşağı açılır bildirim gölgesindeymiş gibi bildirimle dokunarak etkileşimde bulunabilirsiniz.

Android'de bir Spotify şarkısı alarm olarak nasıl ayarlanır ve en sevdiğiniz müzikle nasıl uyanır Google'ın Cihazımı Bul hizmetini kullanarak Android cihazınızı bulma Telefonun başlatıcısını veya üçüncü taraf bir uygulamayı kullanarak bir Android'de uygulamalar nasıl gizlenir Android cihazınızda bir videoyu duvar kağıdı olarak ayarlama

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

18GB RAM'e sahip akıllı telefonlar resmen yolda

BB1eg7eZ.img?h=685&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Son zamanlarda çıkan birkaç söylenti, 18GB RAM içeren ilk Android telefonların yakında çıkacağını iddia etti. Bu, zaten bol miktarda belleğe erişimi olan cihazlar için gereksiz bir yükseltme gibi görünüyordu, ancak daha sonra 18 GB'a kadar RAM desteğine sahip ilk telefon ortaya çıktı. Çinli akıllı telefon satıcısı Nubia, şimdiye kadar gördüğünüz en güçlü özelliklerden bazılarına sahip bir oyun telefonu olan RedMagic 6'yı geçtiğimiz hafta piyasaya sürdü.

El cihazlarında 165Hz ekranlar, soğutmaya yardımcı olacak fanlar ve 5500Mbps'de çalışan 18GB'a kadar ultra hızlı LPDDR5 bellek bulunur. 18 GB modeli, grubun en pahalısıdır, ancak Nubia, bu kadar RAM'e sahip telefonları sevk eden tek satıcı olmayacak. Koreli bellek üreticisi SK Hynix, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 18GB LPDDR5 mobil RAM modüllerinin seri üretimine başladığını ve bundan yararlanacak bir sonraki ürünü açıkladığını duyurdu.

Şirkete göre, yaklaşmakta olan Asus ROG Phone 5 oyun akıllı telefonunda 18GB SK Hynix LPDDR5 RAM bulunacak. Söylentiler, Asus telefonunun dünyanın 18 GB RAM ile gelen ilk cihazlarından biri olacağını zaten iddia etmişti.

Bir SK Hynix yetkilisi, yeni bellek ürünü hakkında yaptığı açıklamada, "Bu ürün, önceki 16GB ürününe kıyasla kapasite arttıkça veri geçici depolama alanını genişleterek işlem hızını ve görüntü kalitesini artıracak" dedi.

18GB modüller, Redmagic 6’nın RAM'inden bile daha yüksek hızlarda çalışacaktır. 5.500Mbps'ye kadar veri aktarımını destekleyen diğer LPDDR5 RAM modüllerinden yaklaşık% 20 daha hızlı olan 6.400Mbps'de çalışır. Yeni SK Hynix bellek, bu veri hızında saniyede on 5 GB Full HD filmi aktaracaktır.

LPDDR5 RAM veri hızı yükseltmesi, veriyle ilgili hızlı yenilikler göz önüne alındığında, akıllı telefonların birkaç yıl boyunca geçerli kalmasına kesinlikle yardımcı olacaktır. 5G ve Wi-Fi 6 dahil olmak üzere yüksek hızlı bağlantı, indirmeleri her zamankinden daha hızlı hale getirecek ve RAM'in hızlı aktarıma ayak uydurması gerekiyor. Dahası, telefonlar 4K ve 8K video kaydı dahil olmak üzere daha gelişmiş kamera modlarını destekler ve hızlı bellek kullanışlı olacaktır. Bir de 18 GB RAM modüllerinin ilk olarak mobil cihazlarda kullanılacağı oyun var.

Başka hangi cihazların yeni 18 GB bellekten yararlanacağı belirsiz. Yelpazenin en üst seviyesinde 16 GB RAM paketleyen amiral gemisi telefonlarımız zaten var ve Galaxy S21 Ultra bu türden en son örnek. Ancak SK Hynix, pazar araştırma şirketi Omdia'dan alınan verilerden, LPDDR5 RAM talebinin tüm mobil DRAM pazarının yaklaşık% 10'unu oluşturduğunu ve 2023 yılına kadar% 50'den fazlasına yükseleceğini söyledi. Bu nedenle, yolda çeşitli akıllı telefonlarda ve tabletlerde LPDDR5 bellek yükseltmeleri beklemekteyiz. Ancak tüm bu cihazların 18GB LPDDR5 RAM içermesini beklemiyoruz.

Asus ROG Phone 5'e gelince, telefonun 6.8 inç AMOLED ekran, Snapdragon 888 işlemci, 18GB'a kadar RAM, 512GB'a kadar depolama alanı ve yapabileceğiniz tüm çan ve ıslıklara sahip bu hafta sonlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. bir oyun telefonu hayal edin.

Kaynak: BGR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ne Olursa Olsun Cihazlarınızı Hayatta Tutmak İçin En İyi 15 Güneş Enerjili Telefon Şarj Cihazı

BB1dX8XZ.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bizim gibiyseniz, bağlı olmaktan hoşlanırsınız. Ve bu, gittiğiniz her yerde telefonunuzu şarjda tutmak anlamına gelir. Bazıları, kamuya açık yerlerde telefonunuzu arada bir kapalı tutmanın teknolojik gerçekliğimizden kopmanın harika bir yolu olduğunu düşünse de, acil bir durumda telefonunuzu şarjda tutmak yine de iyidir.

Kesin olan bir şey varsa, 2021'de ülke genelinde gördüğümüz hava ile ilgili çalkantılı sorun ve baygınlık göz önüne alındığında, hemen hemen her şeyin mümkün olduğunu çok iyi biliyoruz. Cehennem, olup biten her şeye rağmen, son zamanlarda en iyi taşınabilir jeneratörü bile aldık. Bu yıl karanlıkta yaşamak zorunda kalma riskine girmemelisiniz - kendinize taşınabilir bir solar telefon şarj cihazı almanız gerekiyor.

İster en iyi yürüyüş botlarınızla kaplı en sevdiğiniz parkurda birkaç saatinizi yürüyüşe çıkarın, ister sahilde bronzlaşmak için bir gün izin verin veya Pazar sabahınızı bir kitap ve bir fincan kahve ile şehir merkezindeki parkta geçirin, biz Her ihtimale karşı ortaya çıkan senaryolar için çantanızda güneş enerjisiyle çalışan bir şarj cihazı bulundurmanızı öneririz.

Bu şarj cihazları güneş tarafından çalıştırıldığı için, taşınabilir şarj cihazınızın en çok ihtiyaç duyduğunuz anda şarjının biteceği konusunda endişelenmenize asla gerek kalmayacak. Bazı şarj cihazlarında diğerlerinden daha fazla USB bağlantı noktası bulunur, bu nedenle boyut bir sorunsa sizin için bazı seçeneklerimiz vardır. Aynı şekilde, çoğu taşınabilir güneş enerjisi şarj cihazının 400 saate kadar pil ömrü vardır, bu nedenle bir tutamda pilinizin bitmesi konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Solar telefon şarj cihazında nelere bakmalı

En iyi solar telefon şarj cihazları, bir telefonu şarj etmek için en az yedi watt ve daha büyük bir cihazı şarj etmek için 15 watt'a sahiptir.
Boyut önemlidir! Daha fazla yüzey alanına sahip olmak, ıslanacak daha fazla güneş anlamına gelir, böylece daha fazla watt'a sahip olursunuz ve cihazınız daha hızlı şarj olur.
En iyi taşınabilir güneş enerjili şarj cihazlarının birden fazla bağlantı noktası vardır ve bu bağlantı noktaları birden fazla cihazınız varsa önemlidir.
Aşağıdaki güneş enerjili telefon şarj cihazları söz konusu olduğunda en iyi seçeneklerimize göz atın ve akıllı telefonunuz kadar şarj edilmesi gereken mevcut taşınabilir bilgisayarınızı bir kenara bırakın - satın almadan önce seçiminizin telefonunuzla uyumlu olduğundan emin olmayı unutmayın!

  
1. BigBlue 24W Taşınabilir Solar Şarj Cihazı

Big Blue birden fazla güneş enerjisi şarj cihazı üretir ve yeni 24 W taşınabilir şarj cihazı, bir aile kamp gezisi veya sahilde bir gün geçirmek için harika olan üç USB bağlantı noktası içerir. Aynı zamanda hafiftir, katlanabilir ve bir sırt çantasında saklaması kolaydır. Özel PET-polimer yüzey su geçirmezdir, buğu geçirmezdir ve portlar bir kumaş koruyucu ve kauçuk geçirmezlik ile kaplanmıştır. Bu nedenle, solar şarj cihazınız yeterli olacağından, biraz yağmur veya nem konusunda endişelenmeyin. Güneş enerjisiyle çalışan en iyi telefon şarj cihazlarının tümü gibi, Apple, Samsung ve Google Pixel telefonlarının yanı sıra diğer markaların cihazlarını da tüketebilir.

BB1esC9O.img?h=729&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

2. LuminAID PackLite 2'si 1 Arada Güneş Enerjili Telefon Şarj Cihazı Fenerleri

Bu, en sevdiğimiz araçlardan biridir. Yakın gelecekte kamp, yürüyüş veya plaj planlarınız varsa, ihtiyacınız olmayabileceğini düşünseniz bile LuminAID PackLite'ı maceranıza kesinlikle getirmenizi öneririz. Bu ikisi bir arada telefon şarj fener, en çok ihtiyaç duyduğunuz anda çevrenizin aydınlatılmasını sağlamak için ekstra parlak bir ışık kaynağı sağlar. Beş parlaklık ayarı vardır, böylece istediğiniz aydınlatma ihtiyaçlarınız için maksimum veya minimumda kullanabilirsiniz. Bu fenerdeki pil ömrü olağanüstüdür ve şarj edildiğinde 50 saate kadar ışık sağlar. Bu güneş enerjisiyle çalışan şarj cihazını asla kırmayacaksınız çünkü tamamen kırılmaz ve su geçirmez. Yürüyüş sırt çantanıza sığdırmaktan mı çekiniyorsunuz? Yapma. LuminAid PackLite ayrıca kolay saklama için tamamen katlanabilir.

BB199CaH.img?h=1120&w=1119&m=6&q=60&o=f&

3. Anker 21 Watt Taşınabilir Solar Telefon Şarj Cihazı

Bu listede göreceğiniz en yüksek watt özellikleriyle, Anker şarj cihazının daha büyük cihazlar için kullanılması iyidir. Yirmi bir watt, bir iPad'i tüm gün şarj etmek için fazlasıyla yeterli. Aynı zamanda katlanabilir bir panele sahiptir, bu da tek panelli bir şarj cihazından daha fazla güneş enerjisini yakalayacağı anlamına gelir. Hava şartlarına dayanıklı malzemeyle, yağmur duşu sırasında veya sisli bir sabaha yol açan gece boyunca bunu dışarıda bırakmaktan korkmayın. Anker, aynı anda iki cihaza kadar şarj eder ve 18 aylık bir garantiye sahiptir.

BB199Hag.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

4. X-Dragon Taşınabilir Solar Şarj Cihazı

X-Dragon taşınabilir solar şarj cihazının 20 watt güneş enerjisi vardır, bu da hem telefonu hem de iPad'i aynı anda şarj edebileceği anlamına gelir - ve bu çok fazla enerji demektir. Dolayısıyla, şarj edilmesi gereken daha büyük cihazlarınız varsa, bu sizin için harika bir seçenektir. Uzun bir araba yolculuğuna çıkacaksanız veya iPad'inizi bir film gecesi için şarjlı tutmak istiyorsanız, X-Dragon sizi koruyor.

BB199Hab.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

5. Hiluckey Solar Şarj Cihazı 25000mAh

Bulutlu bir günde güneş ışığı mı var? Güzel, o zaman Hiluckey solar şarj cihazıyla o telefonu zahmetsizce şarj edebilirsiniz. Bu ünite, tek bir şarjda sahip olduğu muazzam güç miktarı nedeniyle favorilerimizden biridir. Telefonunuzu sekiz ila 10 kez veya tabletinizi üç ila dört kez şarj edebilir, bu da tam şarj başına ortalama yaklaşık dokuz tam günlük kullanımdır. Birbirine düzgün bir şekilde katlanarak saklanabilmesini ve her yere taşınmasını kolaylaştıran dört farklı panele sahiptir. Gündüz vakti, güneşi ıslatıp geceleri elektronik cihazlarınızı şarj etmeye hazır olması için sırt çantanızın arkasına kolayca klipsleyin.

BB1dWZKE.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

6. BioLite Güneş Paneli 10+

11 saat pil kapasitesi ve 10 watt meyve suyu ile bu popüler Biolite solar şarj cihazı daha küçük taraftadır ancak birçok istenen özelliğe sahiptir. Pilin ne kadar ilerlediğini gösteren bir panele ve güneşin meydan okumaya hazır olup olmadığını size bildiren bir şarj gücü göstergesine sahiptir. Güneşin enerjisini emmek için yürüyüş yaparken sırt çantanıza takabilmeniz için köşelerinde mandalları vardır. Bu, birden fazla bağlantı noktasına ihtiyaç duymayan ciddi sırt çantalı gezginler için harika ve hafif bir seçenektir. Ayrıca engebeli araziler için bir destek ayağı da vardır, böylece en iyi güneş ışığını yakalayabilirsiniz.

BB1dX2j1.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

7. Jackery SolarSaga 100W Güneş Paneli

Daha hantal taraftaki bir şeye karşı değilseniz, Jackery SolarSada 100W güneş paneline bakın. Bu koca çocuk tek başına çalışmaz, onu, elektronik cihazlarını eline geçiren her fırsatta şebekeden kullanmayı seven herhangi bir kişi için sahip olunması gereken güç istasyonu Jackery Power Station'a bağlarsınız. Güneş panelini elektrik santraline takmanız yeterlidir ve kutuya, telefonunuzu tekrar tekrar şarj etmek için ihtiyaç duyduğu tüm ekstra suyu verirsiniz. Kesinlikle daha pahalı seçeneklerimizden biri, ancak kendinizi yalnızca cep telefonunuz olmayan cihazları sürekli olarak çalıştırmanız gereken durumlarda bulursanız, ister evde elektrik kesintisinde ister çölün ortasında kampta sıkışıp kalıyor olun, bu ihtiyacınız olan ikili.

BB1dWSCJ.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

8. NekTeck 21 Watt Taşınabilir Güneş Paneli Şarj Cihazı

Bu taşınabilir solar şarj cihazında, güneş enerjisinin watt değerine ulaşması için üç panel ve iki USB bağlantı noktası bulunur. 21 watt'a kadar çıkması, iki cihaz için fazlasıyla yeterli güç anlamına gelir. Su geçirmez ve kompakt olan bu, dağlarda sırt çantalı uzun bir yolculuk için mükemmel bir seçimdir. Ayrıca, 26 inçlik panel alanıyla bu, güneşten en fazla enerjiyi alacağınızdan emin olacaktır.

BB1dX8Y2.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

9. Blavor Güneş Enerjisi Bankası

Bu güneş enerjisi bankası, güneş panelli ünitesinden tam olarak yeterli olmasa da, yine de telefonunuzu gerektiğinde birkaç kez şarj edebilen mükemmel bir şarj ünitesidir. Diğer seçeneklerimizin çoğunun aksine, yola çıkmadan önce bu bankanın bir elektrik prizinden tamamen şarj edildiğinden emin olmanızı öneririz çünkü güneş enerjisi kapasitesi ne yazık ki telefonunuza ihtiyaç duyduğu şarjı veremez, ancak işi halledecektir. Acil bir durumda. Her ihtimale karşı ortaya çıkabilecek durumlar için bir el feneri ve pusula da bulabilirsiniz. Güneş enerjisiyle çalışan bu taşınabilir şarj cihazı, Apple cihazlarından Samsung'lara kadar hemen hemen her akıllı telefonu şarj edebilir.

BB199zvG.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

10. Goal Zero Nomad Ten

10 watt'lık kapasitesi ve USB bağlantı noktasıyla Goal Zero Nomad Ten, bireysel kullanım için mükemmeldir. Bir sırt çantasına takılabilir veya birlikte verilen destek ayağına dayanabilir. Bu taşınabilir şarj cihazı, yalnızca 10 watt'a kadar çıktığı için bir telefon için en iyisidir, bu daha büyük bir cihaz için yeterli değildir. Destek ayağıyla, en uygun ışık konumunu bulmak için şarj cihazını döndürebilirsiniz.

BB199Hao.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

11. Eton Rugged Rukus Şarj Edilebilir ve Güneş Enerjili Kablosuz Bluetooth Ses Sistemi

Güneş enerjili akıllı telefon şarj cihazınız, hareket halindeyken en sevdiğiniz hoparlör olarak ikiye katlandığında gerçek bir ikisi bir arada var. Eton'un bu ses sistemi, telefonunuzu aynı anda şarj etme olanağına sahip olurken, sahile, arka bahçeye barbekü, kamp ve daha fazlasını yüksek sesle ve net müzik çalan bir kablosuz, Bluetooth hoparlör seçeneğidir. Ürünle birlikte verilen lityum pil, sekiz saate kadar müzik çalma özelliğine sahiptir ve cihazın kendisi, yalnızca güneşi kullanarak beş saat içinde şarj edebilir. Her sırt çantasına sığacak kadar kompakttır ve hem eğlenceli durumlarda hem de acil durumlarda melodileri çalmak ve şarj etmek için mükemmel bir kaynak olarak çalışır.

BB199zvJ.img?h=693&w=693&m=6&q=60&o=f&l=

12. SunJack 25 Watt

Bu taşınabilir şarj cihazı, listemizdeki birkaç seçenekten daha pahalıdır, ancak aynı zamanda çok hızlı bir şekilde şarj olur. Diğerlerinden biraz daha hantal olan SunJack, çok sayıda cihazı (iki USB bağlantı noktası içerir) kısa sürede şarj etmek için harika olan 25 watt'a kadar var. Arkaya takılı kullanışlı bir file cep ile, fazladan kabloları ve telefonunuzu tek bir güvenli yerde saklayabilirsiniz. Kullanımı daha uzun süren daha küçük şarj cihazlarından sıkıldıysanız, SunJack'i deneyin. Sırt çantanızın büyüklüğü ile ilgilidir, bu nedenle seyahatinizde bunun için yeterince yeriniz olduğundan emin olun!

BB199Hat.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

13. Delxo Patriot El Feneri

Bu gece ve gündüz güneş enerjisiyle çalışan el feneri, beklemediğiniz acil durumlar için taşınabilir bir şarj cihazı işlevi görür. Ancak Delxo, şarj etme ve el feneri özelliklerinin de ötesine geçer. Emniyet kemerlerini, dalları veya ipi ayırmak için bir emniyet kesicisi, sizi doğru yolda tutmak için bir pusula ve gerektiğinde acil durum alarmı içeren bu güneş enerjili taşınabilir şarj cihazı, acil bir durumda ihtiyacınız olan her şeye sahiptir. Kamp yaparken veya yürüyüş yaparken üzerinizde tuttuğunuzdan emin olun!

BB199Hae.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&
 

14. ECEEN Taşınabilir Solar Şarj Cihazı

Daha küçük, daha hafif bir seçenek olan Eceen taşınabilir solar şarj cihazı 13 watt'a kadar güç sağlar. İki USB bağlantı noktasına sahip olmasına rağmen bir seferde yalnızca bir cihazı şarj eder. Listemizdeki birkaç şarj cihazından daha az yer kaplar ve daha küçük çantalar ve kutular için harikadır. Ek olarak, piyasadaki bir dizi taşınabilir güneş enerjili şarj cihazına göre daha ucuz bir alternatiftir, bu nedenle, aynı anda yalnızca bir cihazı uygun maliyetle şarj etmek istiyorsanız, bu iyi bir seçimdir.

BB199Haw.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

15. BearTwo Taşınabilir Solar Şarj Cihazı

Listemizdeki en küçük şarj cihazı olan BearTwo'nun güneşten tam olarak şarj olması beş saate kadar sürer. Bu taşınabilir şarj cihazının cihazlarınızı şarj etmesi en uzun sürebilir, bu nedenle aceleniz varsa dikkatli olun. BearTwo’nun üreticisi, bu şarj cihazının yalnızca acil kullanım için tasarlandığı ve birincil güç kaynağı olarak kullanılmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Yani uzun bir yolculuğa çıkıyorsanız, bu sizin için doğru solar şarj cihazı değildir. Plaja gidiyorsanız ve sadece biraz daha meyve suyu istiyorsanız, BearTwo gayet iyi çalışacaktır.

BB199HaB.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Kaynak: SPY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kablosuz şirketler bu 5G sorununu çözmek için milyarlarca dolar harcadı

5G ile ilgili heyecan ve yıldırım hızında indirme hızları ve büyük veri kapasitesi vaadi, geçen sonbaharda ilk 5G özellikli iPhone'un piyasaya sürülmesinden bu yana arttı. Ancak 5G'nin gerçek deneyimi her zaman yutturmaca değil - en azından henüz değil.

BB1ezIOp.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bunun nedeni kısmen, hem 4G'den fark edilir derecede daha hızlı hem de geniş coğrafi alanlarda yaygın olarak erişilebilen beşinci nesil kablosuz ağlar oluşturmak için gerekli olan mevcut altyapı ("spektrum" olarak adlandırılır) eksikliği olmasıdır. Bu durum, Federal İletişim Komisyonu'nun geçen ay gerçekleştirdiği en son spektrum müzayedesinin tamamlanmasıyla değişti; burada taşıyıcılar, önemli kaynağı ele geçirmek için 81 milyar dolarlık toplu bir para harcadı.

MoffettNathanson'un kurucu ortağı ve analisti Craig Moffett, "Spektrum, ağın can damarıdır," dedi. "Herkesin beklediği 5G ağına sahip olmamamızın bir nedeni de bunun için doğru spektruma sahip olmamamız."

Yüksek hızlı 5G ağlarının ileteceği büyük trafik düzeyini karşılamak için, kablosuz şirketlerin bu verilerin üzerinde seyahat etmesi için otoyollar inşa etmesi gerekir. Spectrum, ABD hükümetinin bu otoyolları inşa etmek için taşıyıcılar için açık artırma yaptığı gayrimenkuller gibidir - mülk ne kadar iyi olursa, o kadar çok şerit inşa edebilir ve 5G ağları o kadar hızlı ve daha erişilebilir.

Geçen hafta Verizon, T-Mobile ve AT&T, yatırımcıları ve analistleri açık artırma sonuçları hakkında güncellemek için etkinlikler düzenlediler ve ağlarını genişletme planları hazırladılar. (CNN ana şirketi WarnerMedia, AT & T'ye aittir.)

CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı Hans Vestberg Verizon'un etkinliğinin başlangıcında, "Bu, Verizon için harika bir gün - 20 yıllık tarihimizdeki en önemli günlerden biri olduğunu söyleyecek kadar ileri gideceğim" dedi.

Moffett, taşıyıcıların yeni spektrum sahiplerinin tüketicilerin 5G kullanma deneyimini iyileştireceğine şüphe yok. Ancak taşıyıcılar, büyük ölçüde yeni spektrumun kullanılmasının birkaç yıl alacağını umuyor.

Bu spektrum müzayedesi çok önemliydi

Bu spektrum açık artırması, taşıyıcıların, özellikle AT&T ve Verizon'un, 5G ağlarındaki önemli bir boşluğu doldurmalarına yardımcı oluyor.

5G ağları oluşturmak için üç spektrum kategorisi kullanılır. Yüksek bant veya "milimetre dalga" ağları, göz kamaştırıcı derecede yüksek hızlar sağlar, ancak coğrafi kapsama alanı sınırlıdır. Bu nedenle, taşıyıcıların yalnızca birçok hücre sitesinin birbirine yakın kurulabildiği şehirler ve havaalanları gibi yoğun nüfuslu alanlarda yüksek bantlı ağlar kurması mantıklıdır. "

Düşük bant spektrumu, çok daha geniş bir kapsama alanı sağlayarak, ülke çapında 5G ağlarında kullanım için etkili hale getirir, ancak veri hızları, 4G LTE'den yalnızca marjinal olarak daha hızlıdır.

Orta bant, şimdiye kadar ABD 5G ağlarında büyük ölçüde eksik olan, hız ve kapsama alanını dengeleyen "Goldilocks" spektrumudur. Taşıyıcılar en son açık artırmada orta bant spektrumu için teklif verdi ve ucuza gelmedi.

Verizon, orta bant spektrumunu ikiye katlamak için 52,9 milyar dolar harcadı. Şirket, yeni spektrumu kullanmak için önümüzdeki üç yıl içinde mevcut harcama planlarına ek olarak sermaye harcamalarında 10 milyar dolar daha tahsis etmeyi planlıyor.

AT&T, orta bant sahipliğini desteklemek için 27,4 milyar dolar teklif verdi ve 2022'den 2024'e kadar orta bant ağ kurulumuna 6 milyar ila 8 milyar dolar arasında ek sermaye harcamayı bekliyor.

T-Mobile, açık artırmaya girerken bir avantaja sahipti: Geçen yıl 26 milyar dolarlık Sprint satın alması sayesinde, portföyünde halihazırda önemli miktarda orta bant spektrumu vardı. Sonuç olarak, T-Mobile ağındaki belirli boşlukları doldurmak için yalnızca 9,3 milyar dolar harcadı.

Analistler, mevcut orta bant spektrumunun T-Mobile'ı rakiplerinin önüne koyduğunu söylüyor. Verizon ve AT&T bu yılın sonlarına kadar yeni spektrumlarını geliştirmeye başlayamazken, T-Mobile'ın halihazırda bir orta bant ağı var ve çalışıyor.

Moffett, FCC müzayedesini "T-Mobile kazandı" dedi. "Orta bant spektrum pozisyonları, Verizon veya AT & T'nin girmesinden çok daha iyiydi ... ve bu pozisyonu korumak için aynı türden bir para harcamak zorunda değillerdi."

T-Mobile, bu yılın sonuna kadar 200 milyon kişiyi yüksek hızlı 5G ile kapsamayı planlıyor. Verizon, 2022 ve 2023'te 175 milyondan fazla insanı kapsayacağını ve 2024 yılına kadar 250 milyondan fazla insana ulaşacağını söylüyor. Ve AT&T, 2023 ortasına kadar yaklaşık 100 milyon insanı kapsamayı bekliyor. (Her taşıyıcı, daha geniş, ancak biraz daha yavaş, düşük bantlı 5G ağları aracılığıyla çok daha fazla tüketiciye ulaşır.)

T-Mobile Başkanı ve CEO'su Mike Sievert, CNN Business'a verdiği demeçte, "Her şeyle müzayedeye girip çıkmak istedik, 5g döneminde 5g döneminde lider olmamız gerekiyor," dedi. "Biz de bunu başardık."

Ancak, T-Mobile'ın aksine Verizon ve AT&T, T-Mobile'ın güçlü spektrum portföyüyle rekabet etmelerine yardımcı olabilecek fiber altyapıya sahiptir.

AT&T Communications CEO'su Jeff McElfresh, bir röportajda, örneğin, AT&T Communications CEO'su Jeff McElfresh, "fiberlerin evlere, hastanelere ve küçük işletmelere dağıtılmasıyla, geniş bant ihtiyaçlarına hibrit bir tarzda" hizmet etmek olduğunu söyledi. "Spektrum ve elyaf yatırımlarımızda dengeliyiz."

5G yatırımının getirisi
5G ağları oluşturmak bir şeydir. Ancak bunlardan ek gelir elde etmek muhtemelen daha fazla iş gerektirecektir.

Yüksek kaliteli bir 5G ağı sunarak diğer operatörlerden bireysel kablosuz müşterileri çalmak, satışları artırmanın bir yoludur. Ancak uzmanlar, özellikle işletmeler için yeni teknolojinin yanı sıra ek hizmetler oluşturmanın 5G yatırımlarında en büyük geri dönüş taşıyıcılarını üreteceğini söylüyor.

Verizon Business'ın başkan yardımcısı ve grup CEO'su Tami Erwin, CNN Business'a verdiği demeçte, orta bant müzayedesinin bu yeni hizmetlerden ve iş modellerinden bazılarını geliştirme yeteneğini hızlandırdığını söyledi ve şirketin yeni holdinglerini "gelecek nesil için spektrum" olarak nitelendirdi.

Erwin, "Bu kullanım durumlarından bazılarının kilidini açabilmemiz bizim için gerçekten güçlü - otonom sürüşü düşünün," dedi.

AT&T ve Verizon, otomatik akıllı fabrikalar oluşturmak için teknoloji gibi 5G kurumsal tekliflerini agresif bir şekilde pazarladı. Ve T-Mobile iki hafta önce daha fazla ticari müşteri çekmeyi amaçlayan yeni ürünlerini duyurdu.

Gartner analisti Bill Menezes, "Sonunda, ağ kurulumunu gerçekten uygulayan ve bunu daha çekici bir deneyim haline getiren kişi olacak" dedi.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bu Kadın Aldatan Erkek Arkadaşını Yakalamak İçin Nasıl Bir Spor Takipçisi Kullanmış?

Kabul edelim: Teknoloji, eşlerini veya sevgililerini aldatmayı ve sonra bundan sıyrılmaktan hoşlananlar için tam olarak harika olmamıştır. Araştırmaya göre, insanların sadakatsizlikten tutuklanmasının en yaygın iki yolu önce kısa mesajlar ve ikinci olarak e-postalardır. Ancak İngiliz realite TV kişiliği yapan Nadia Essex'in yakın zamandaki hesabına göre, akıllı telefonunuz, evlilik dışı faaliyetler için sigara içen bir silah olarak ikiye katlanan yanınızda taşıdığınız tek teknoloji türü değil. Bir fitness takipçisi kullanarak hile yapan birini de yakalayabilirsiniz.

BB1eLFj7.img?h=820&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Essex, bugüne kadar yaklaşık yarım milyon kez izlenen yeni bir TikTok videosunda "Oh tatlım, bende bir felaket var" diye başlıyor. Essex, Birleşik Krallık'ta Celebs Go Dating adlı bir şovda çöpçatan olarak ün kazandı. ve "bir ilişkinin bittiğini" bildiği "an" ile ilgili bir soruyu ele alıyor gibi görünüyor.

“Bir gece, eski erkek arkadaşım bir geceden çıktığında, sabah uyandım ve 'Ona kahvaltı hazırlayayım' diye düşündüm. Sonra Fitbit'imle ilgili bir bildirim aldım - Fitbit'imiz. d birlikte senkronize edildi — sabah saat 2 ile saat 3 arasında 500 kaloriden fazla yaktığını. "

Essex daha sonra duraklar ve gülümser, her şeyin içeri girmesine izin verir.

"O kahvaltıyı güneşin parlamadığı bir yere götürdüm sevgilim," diye bitirdi.

Şimdi, bu hesabın tamamını doğrulamak imkansız olabilir, ancak birbirinizi motive etmek amacıyla Fitbit'inizi partnerinizinki ile senkronize etmenin gerçekten mümkün olduğunu doğrulayabiliriz. Ve görünüşe göre bu, bir Fitbit'in bir dolandırıcıyı ilk kez ifşa etmesi değil. Geçen Aralık ayında, NFL muhabiri Jane Slater, erkek arkadaşını da aynı şekilde tutukladığını söyledi.

Başka herhangi bir senaryoda, motivasyon uğruna Fitbit'leri senkronize etme uygulamasını onaylarız. Sonuçta, psikologlara göre, sayısız çalışma, arkadaşlarla birlikte çalışmanın ve birbirimizi motive etmenin, egzersiz yapmanın en etkili tek yolu olduğunu göstermiştir. Ama eğer bir ilişki yaşıyorsan, biraz daha dikkatli olman akıllıca olur. Science'a göre, hızlı kalori yakmanın diğer yolları için Yüzde 29 Daha Fazla Yağ Kaybı Sağlayan Tek Egzersiz'e göz atın.

Kaynak: EatThis,NotThat

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

LG, cep telefonu bölümünü kapatacağını söyledi.

BB1fkgS1.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Güney Koreli teknoloji şirketi LG, 5 Nisan'da yaptığı basın açıklamasında "inanılmaz rekabetçi cep telefonu sektöründen çıkma" ve tüm dünyadaki bölümü kapatma kararını açıkladı. Şirket, telefon işini satmaya yönelik başarısız bir girişimden sonra gelen hareketin, bunun yerine kaynakları elektrikli araç bileşenleri, bağlı cihazlar, akıllı evler, robotik gibi büyüme alanlarına odaklamasına izin verecek bir "stratejik karar" olduğunu söylüyor. , yapay zeka ve işletmeler arası çözümler. "

BB1fkgS8.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Düşüş Temmuz ayı sonunda bitecek.

Markanın hayranları hala son cihazlarını şirketten puanlama şansına sahipler. LG, mevcut müşteriler için servis desteği ve yazılım güncellemelerinin yanı sıra mevcut telefon envanterinin satışa sunulmaya devam edeceğini duyurdu. Ancak bölümün 31 Temmuz 2021'e kadar tamamen kaldırılması planlanıyor.

BB1fk68n.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Şirket, geçtiğimiz on yılda cep telefonu pazarındaki büyük payının küçüldüğünü gördü.

LG şimdi telefon pazarından çekilme kararından dolayı yoğun rekabeti suçlasa da, çok uzun zaman önce büyük bir oyuncu değildi. Strategy Analytics'e göre şirket, CNN raporlarına göre 2013 gibi kısa bir süre önce dünyanın akıllı telefon üreticileri arasında ilk üç arasında yer alıyor.

Ancak, Kuzey Amerika'daki en popüler üçüncü marka olmasına rağmen, 2020 itibariyle artık dünya çapında ilk yedide bile değildi ve küresel pazar payının sadece yüzde ikisine düştü.

BB1fkgSh.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

LG, mobil ile ilgili diğer ürünleri geliştirmek için yine de bilgi birikimini kullanacaktır.

LG'nin mobil bölümünü kapatma kararı, bir zamanlar öncü olan telefonların hayranlarının sosyal medyadaki gadget'ları takdir etmesiyle gözden kaçmadı. Ancak üç ay kadar kısa bir süre önce tablete dönüştürülebilen yeni bir katlanabilir telefonu piyasaya sürdüğünde hala manşetlere çıkan marka, tamamen mobilden vazgeçmeyeceğini duyurdu.

Bir şirket sözcüsü, "LG, diğer iş alanlarında rekabet gücünü daha da güçlendirmeye yardımcı olmak için mobil uzmanlığından yararlanmaya ve 6G gibi mobilite ile ilgili teknolojileri geliştirmeye devam edecek" dedi.

Kaynak: BEST LIFE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • 2 ay sonra...
  • Admin

Google, kendi çipiyle yeni bir telefon çıkarmaya hazırlanıyor

The Wall Street Journal'da kıdemli kişisel teknoloji köşe yazarı Joanna Stern, Google'ın yeni Pixel telefonunu tartışmak için Tech Check'e katıldı. Yeni Pixel için kimsenin Samsung veya Apple'ı geçeceğine inanmıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • Admin

Facebook zaten anılarınıza sahip, akıllı gözlükler daha fazlasını alacak

AAOkiSt.img?h=389&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Facebook'un daha fazla anda kalmanızı sağlamak için fotoğraf ve video çeken akıllı gözlükler olan Ray-Ban Stories'i piyasaya sürmesi, şirketin daha fazla anı yakalama stratejisinin bir başka katmanıdır.

Facebook ve Ray Ban (EssilorLuxottica'ya ait) ortaklığı konusunda alaycı olmamak elde değil. Bu 299 dolarlık akıllı gözlüğe ilk tepkim şöyle oldu:

İşte neredeyse tekelci (Facebook) tekelci EssilorLuxottica ile eşleştiğinde olan şey.

Birinin çekmemesi gereken bir şeyi çektiği için yumruklanmasını görmek için sabırsızlanıyorum.

Ayrıca, bu özelliklerin spor salonu soyunma odalarında nasıl geçtiğini görmek için sabırsızlanıyorum.

Bu gerçekten Snapchat kıskançlığı mı?

Google Glass'dan daha iyiler, ancak "cam deliği" itibarı kalacak.

Facebook/Ray-Ban Stories akıllı gözlükleri: Bilmeniz gereken her şey

Ama Facebook-Ray-Ban işbirliğiyle ilgili esprileri rafa kaldıralım ve büyük resme odaklanalım. Bu büyük resim, anıları toplamak için bir platform olma etrafında dönüyor. Basitçe söylemek gerekirse, Facebook, anılarınızı tutan bir platform oluşturmak için akıllı telefonlara çok benzer bir son nokta olabilecek akıllı gözlüklerle yığınını oluşturuyor.

AAOkiSx.img?h=965&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Facebook'ta ürün sizsiniz. Facebook'ta anılarınız ve içeriğiniz gizli sostur. Verileriniz, Facebook'un rekabet avantajıdır.

Ürün aşamalarını düşünün.

Aşama 1: Bellek toplama veritabanını ve platformunu oluşturun. Facebook ve Instagram, aile ve arkadaşlarla bağlantı kavramına sarılır, ancak sonuçta her iki özellik de fotoğraflarınız, videolarınız ve düşünceleriniz için depolardır. Yedi yıl öncesine ait bir hatırayı hatırlatan herkes, Facebook'un sizi nasıl zamanda geriye götürebileceğini bilir. Bahse girerim, Facebook tarafından yaratılan bir dünyada ağzımız sulandırıp dopamin vuruşumuzu üstlendikçe bu anıları eninde sonunda yeniden yaşayacağız.

Aşama 2: Bu anıları iletmek için bir ortam (metaverse düşünün) ve uç noktalar oluşturun; bu, sizi ömür boyu para kazanmaya yetecek kadar yapışkan olacaktır. Oculus'un gerçekten oyun, sanal gerçeklik ve yeni iletişim yolları hakkında olduğunu düşünen var mı? Belki birkaçı. Benim teorim, Oculus'un gerçekten sizi şimdiki zamandan uzak tutacak teknolojiyi geliştirmekle ilgili olduğu. Teknoloji, Oculus aracılığıyla geçmiş güzel anıları sonsuza kadar yeniden yaşayabileceğimiz noktaya kadar gelişecek. Anılar, kolay bir API bağlantısı aracılığıyla Facebook'tan Oculus başlığına aktarılacak. Ana fikri anlamak için New Yorker'dan Relive Box hakkındaki bu kısa hikayeye göz atın.

Aşama 3 (veya gerçekten 2a): Kaderinizi kontrol edebilmeniz için kendi son noktanızı ve ekosisteminizi oluşturun. Facebook, akıllı telefon işletim sistemine veya platformuna sahip değil ve mobil ekosistemlere sahip rakiplerinden kurtulmak için akıllı gözlük gibi bir cihaza ihtiyaç duyuyor. Google'ın Android'i ve Apple'ın iOS'u var. Dizüstü bilgisayarlara gitmek istiyorsanız Microsoft Windows'a sahiptir. Her iki durumda da Facebook, Apple'ın insafına kalmış olabilir (ve muhtemelen öyledir). Mark Zuckerberg, rakip teknoloji devlerinin insafına kaldığı için pek mutlu olamaz. Amazon, Alexa, e-ticaret ve akıllı ev ekosistemi etrafında dönen kendi yığınına sahiptir.

Facebook'un bellek yığınının oluşturulmasının ikinci ve üçüncü aşamaları arasında bir yerdeyiz. Yeterince insan Ray-Ban Hikayeleri satın alırsa, Facebook son noktasını bulacaktır. Ray-Ban/Facebook'un akıllı gözlükleri, daha önce üretilmiş her şeyden çok daha şık. Belki Ray-Ban Hikayeleri gelecekte Oculus tasarımını etkiler.

Facebook akıllı gözlük oyuncusu olursa, akıllı telefonları atlayabilir ve sosyal ağından anılarınıza doğrudan bağlantı kurabilir. Facebook bu hafıza platformu olmazsa belki de bir sonraki AOL olur.

Artık Facebook, diğer büyük teknoloji oyuncularından farklı değil. Hepsi iyi yıpranmış platform oyun kitabı üzerinde çalışıyor. Platforma sahip olun ve siz kazanın. Google, Apple ve Amazon hepsi benzer oyunlar oynuyor. Aradaki fark, Google, Apple ve Amazon'un verileriniz karşılığında daha fazla değer sunmasıdır.

Facebook'un sahip olduğu şey, anılarınız ve onları belgeleyen içeriğinizdir. Facebook'un akıllı gözlüklere girmesi, bu içeriğin daha fazlasını daha samimi bir şekilde yakalamakla ilgili. Alt satırda: Facebook'ta zaten bir sürü anınız var ve daha fazlasını yakalamak istiyor.

Kaynak: ZDNeT

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Dünyanın en ucuz 5G akıllı telefonu bize mobil endüstrinin geleceği hakkında çok şey öğretebilir

5G'nin ilk demosunun yapıldığı daha dün gibi görünüyordu (2015'te teknolojide gizli bir zirve yaptık) ve yine de, piyasaya sürülmesinden ve ilk telefonların satışa çıkmasından sadece birkaç yıl sonra, ilk 100 sterlinin altı ( yaklaşık 137 $, 186) 5G akıllı telefon piyasaya çıktı.

AAOjBCB.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Cihaz, ertesi gün teslimat ile üç farklı renkte yazıldığı sırada doğrudan Vodafone'un çevrimiçi mağazasından temin edildi.

Xiaomi Redmi Note 10 5G yeni bir cihaz değil, ancak dünyanın en büyük ağ operatörlerinden biri olan Vodafone'un orta sınıf kimlik bilgilerine rağmen onu bütçe sınırlarına sokmaya istekli olması, zamanın değiştiğinin açık bir işareti. en azından son kullanıcı için daha iyi.

Oyun değişikliği mi yoksa tek seferlik indirim mi?

Redmi Note 10 5G'yi sadece birkaç ay önce inceledik ve Vodafone'un şu anda sattığı fiyatın iki katından fazla olan orijinal önerilen perakende fiyatıyla sağlam bir 3,5 yıldız (beş üzerinden) verdik.

Vodafone'un yüksek indiriminin sağlam ama yine de sönük bir cihazı bir giriş seviyesi/bütçe şampiyonu haline getirdiğini söylemeye gerek yok. Bu fiyata, kimin 4G akıllı telefonlara ihtiyacı var (100 dolarlık akıllı telefonun yükselişindeki özelliğimize göz atın)?

İngiltere'deki rakipleri O2 ve EE'ye karşı Vodafone, daha fazla 5G pazar payı elde etmek için oldukça aşırı satış stratejilerine başvuruyor gibi görünüyor. Bu nedenle, Xiaomi Redmi Note 5G büyük ölçüde indirimli olsa da, yine de 10 £ PAYG paketi satın almanız gerekiyor (cihazın kilidinin açık olduğunu unutmayın).

Açıkçası, bu kadar derin bir fiyat indirimi için onay vermiş olması gereken Xiaomi için de aynı şey geçerli. Şirket, Android alanında Samsung'un ana rakibi olarak Huawei'nin yerini hızla aldı ve hepsinin en büyük ödülü için zorlu bir savaşa kilitlendi: sevk edilen birimler açısından en büyük küresel akıllı telefon satıcısı unvanı.

Xiaomi'nin paltosuna binmek Qualcomm'un ezeli rakibi Mediatek. Tayvanlı yarı iletken üreticisi, net bir hedefi olan agresif bir fırlatma stratejisi benimsedi. Pazar payında lider olmak, sadece düşük seviye/orta seviye 5G hazır yonga seti pazarında rekabet etmek anlamına gelse bile.

Sırada ne var?

5G kapsama alanı küresel olarak geliştikçe 4G akıllı telefonların hızla piyasadan çekilmesini bekleyin. Bir başka büyük Çinli satıcı olan Mediatek ve Qualcomm dışında, UNISOC'un 2022'den itibaren daha fazla rekabet katacak bir dizi uygun fiyatlı 5G yonga seti çözümü sunması muhtemeldir.

Bu 5G saldırısının diğer iki çevresel sonucu, (a) sabit hatların ölümünü hızlandırabilecek 5G mobil erişim noktalarının fiyatlarında önemli bir düşüş olacak ve (b) Microsoft ve Google sonunda kendi ARM tabanlı ekosistemlerine izin vermeye ikna edilebilir ( ARM ve Chrome OS'de Windows) çok daha ucuz çip üzerinde sistem çözümlerinde çalışacak.

Redmi Note 10 5G'nin kendisi ne olacak?

Telefonun kendisine gelince, özellikleri 2018'den itibaren amiral gemisi bir cihazda yerinde olmazdı.

5G kimlik bilgileri (ve bekleme modunda iki 5G SIM'i çalıştırma yeteneği) dışında, 4 GB RAM, 128 GB yerleşik depolama (daha hızlı UFS teknolojisini kullanarak), 90 Hz yenileme hızına sahip 2400 x 1080 ekran, devasa 5.000 mAh pil, 48 megapiksel ana kamera (artı iki yan sensör), NFC ve Type-C konektör artı Android 11.

Sonuç olarak, bu her zamanki giriş seviyesi, çip kadar ucuz akıllı telefonunuzdan başka bir şey değil.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Avrupa, USB-C şarj Sistemini Zorunlu Tutuyor ve Apple bu durumdan hiç memnun değil

Avrupa Birliği Perşembe günü, akıllı telefonlar, tabletler, kameralar, telefonlar, taşınabilir hoparlörler ve el tipi video oyun sistemlerinde USB-C bağlantı noktalarını standart hale getirecek yeni kurallar önerdi.

AAOK4xd.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Bu hamle, iPhone'da kendi "Yıldırım" bağlantı noktasını kullanan Apple için bir aksilik. Yeni kuralların yürürlüğe girmesine yıllar varken, Apple imza ürününde değişiklik yapmak zorunda kalabilir.

AB teknoloji şefi Margrethe, "Avrupalı tüketiciler, çekmecelerinde yığılan uyumsuz şarj cihazları konusunda yeterince hayal kırıklığına uğradı. Endüstriye kendi çözümlerini bulması için bolca zaman verdik, şimdi ortak bir şarj cihazı için yasal eylem zamanı geldi." Vestager yaptığı açıklamada.

Bu, tüketicilerimiz ve çevre için, yeşil ve dijital hedeflerimiz doğrultusunda önemli bir kazanımdır” dedi.

Bloğun yürütme kolu olan Avrupa Komisyonu'na göre, AB vatandaşları ortalama üç cep telefonu şarj cihazına sahip. Ancak tüketicilerin %38'i, ellerinde doğru şarj cihazına sahip olmadıkları için en az bir kez telefonlarını şarj edemedi.

Komisyona göre, elektronik cihazlarla birlikte gelmeyen bağımsız şarj cihazlarına yılda yaklaşık 2,4 milyar € (2,8 milyar $) harcanıyor.

Avrupalı yetkililer, teknoloji endüstrisini on yıldan fazla bir süredir şarj cihazlarını standart hale getirmeye zorluyor. Bu süre zarfında, piyasadaki cep telefonu şarj portlarının sayısı 30'dan üçe düştü.

Apple, "tüketici çıkarlarını koruyan bir çözüm bulmaya yardımcı olmak için paydaşlarla iletişim kurmaya" devam edeceğini söyledi.

Şirket yaptığı açıklamada, "Sadece bir tür konektörü zorunlu kılan katı düzenlemenin, inovasyonu teşvik etmek yerine onu boğmasından ve bunun da Avrupa'daki ve dünyadaki tüketicilere zarar vereceğinden endişe duyuyoruz" dedi.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Galaxy S22 Ultra fotoğraf sızıntısı S-Pen'i gösteriyor gibi görünüyor

Sonuçta Samsung, Galaxy S22 Ultra ile S-Pen'i canlandırabilir. Front Page Tech, (görünüşe göre bitmiş) S22 Ultra'nın ilk canlı fotoğrafları olduğunu iddia ettiği fotoğrafları elde etti ve etkili bir şekilde yeni Galaxy Note. Bir S-Pen, kalemi tutmak için bir yuva ve hatta Notes'un geçmişini anımsatan daha az yuvarlak bir tasarım var.

AAQov3r.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Bununla birlikte, önceki 3D işlemelerin aksine, P şeklinde bir kamera çıkıntısı yoktur. Samsung'un S-Pen'i yerleştirmek için daha kalın bir tasarıma ihtiyaç duyduğu ve bu sayede lenslerin gövdeyle çok daha aynı hizada olmasını sağladığı bildirildi. Yine de önemli kamera yükseltmelerinden vazgeçmeniz gerekebilir. S22 Ultra'nın, 12MP ultra geniş atıcı, 10MP 3X telefoto kamera ve 10MP 10X telefoto ile birleştirilmiş 108MP ana sensör etrafında döneceği iddia ediliyor.

AAQozhZ.img?h=595&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Ayrı bir gelişmede, FPT'den Jon Prosser, Samsung'un Galaxy S22 ailesi için 18 Şubat'ta piyasaya sürülmeden önce 8 Şubat'ta ön sipariş alacağını iddia etti. Ne kadar güvenilir olurlarsa olsunlar bu tarihleri belirsiz olarak değerlendirirdik (bu aşamada zamanlama kolayca değişebilir), ancak S21'in Ocak ayındaki çıkışının bir trendin başlangıcından daha çok bir kerelik olduğunu ima ediyorlar.

Sızıntı doğruysa, Samsung'un 2021'de bir Galaxy Note güncellemesini atlama kararını açıklamaya yardımcı oluyor. Şirket, Note'u Galaxy S serisine taşımak kadar 'öldürmüyordu'. Şirket, yazlık telefon lansmanlarını Z Fold 3 gibi katlanabilir cihazlar için ayırabilir. Sabırla yeni bir Not bekliyorsanız bu bir güçlük olabilir, ancak yerleşik S-Pen işlevinden vazgeçmek veya yerleşmek zorunda kalmaktan daha iyidir. "yeterince iyi" bir isteğe bağlı donanım için.

AAQoE1s.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Kaynak: E

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Oppo'nun yeni katlanabilir telefonu kırışık sorununu çözmüş olabilir

Kasabada yeni bir katlanabilir telefon var: Oppo Find N. Geçen hafta yeni katlanabilir telefonunu tanıttıktan sonra Çinli elektronik üreticisi, "Inno Day" etkinliğinin ikinci gününde Çarşamba günü en yeni Find N katlanabilir telefonunu piyasaya sürdü.

AARPJVJ.img?w=768&h=715&m=6

23 Aralık'tan itibaren sadece Çin'de satışa çıkacak olan yeni telefon, Samsung'un Galaxy Z Fold serisi gibi rakip katlanabilir cihazlardan biraz daha küçük. Find N, Z Fold ile benzer bir tasarıma sahip ancak 5.49 inçlik bir dış ekrana ve 7.1 inçlik bir iç ekrana sahip. Buna karşılık Samsung'un telefonu, ön tarafında 6,2 inç ekrana ve açıldığında 7,6 inç ekrana sahip.

AARPLBU.img?w=768&h=576&m=6

Klasik kapaklı telefonlara benzer şekilde Find N, kapatıldığında normal bir telefon olarak kullanmayı daha doğal hale getiren daha geniş bir 18:9 en-boy oranına sahip. Bu arada Samsung, Z Fold hattında daha dar bir ön ekrana sahip.

Find N'de Z Fold gibi beş kamera var. Hem iç hem de ön ekranlarda özçekimler ve görüntülü sohbetler için 32 megapiksel delgeçli kameralar bulunurken, arkada üç ek sensör ekleniyor: 50 megapiksel ana kamera, 16 megapiksel ultra geniş lens ve 13 megapiksel telefoto.

AARPF5b.img?w=768&h=576&m=6

Bir Qualcomm Snapdragon 888 işlemci ve 12 GB RAM, Oppo'nun Android 11 tabanlı ColorOS 12'sini çalıştıran cihaza güç sağlıyor. Beklediğiniz gibi, Oppo'nun hızlı kablosuz ve kablolu şarjı, Find N ile şirketin 33 watt'ını destekliyor Kablolu şarj için SuperVOOC Flaş Şarj ve kablosuz şarj için 15 watt AirVOOC (aynı zamanda normal Qi kablosuz şarj cihazları). Ayrıca 10 watt ters kablosuz şarj özelliği de bulunuyor, bu sayede diğer cihazları kablosuz olarak şarj edebiliyor.

Şirket, SuperVOOC kablolu şarjı kullanarak telefonun ve 4.500 mAh pilinin 30 dakikada %55'e, 70 dakikada ise %100'e çıkabileceğini söylüyor.

Find N, suya ve toza dayanıklılık açısından IP68 sınıfına sahip olmasa da, Oppo, "cihazın ter, nem ve hafif çiseleyen yağmur gibi şeylerle kolayca başa çıkabilmesini sağlamak için sıkı su direnci ve dayanıklılık testlerinden geçtiğini söylüyor. günlük kullanım senaryolarında düzenli olarak karşılaşılır."

Minimum kırışıklığa sahip katlanabilir bir telefon

AARPHqX.img?w=768&h=576&m=6

Oppo'nun ilk katlanabiliri, tasarımıyla olduğu kadar nispeten üstün hissi ile de dikkat çekiyor. Find N'deki menteşe, Oppo'nun "su damlası" olarak adlandırdığı tasarımdan yararlanarak telefonun daha düzgün bir şekilde kapanmasını sağlar. Bu, yalnızca ekran katlandığında herhangi bir kama veya boşluk olmadığı değil, aynı zamanda iç ekranı kullandığınızda çok daha az fark edilir bir kırışıklığın olduğu anlamına gelir.

Oppo, TUV test laboratuvarına atıfta bulunarak, Find N'nin diğer katlanabilir cihazlara göre "%80'e kadar daha az fark edilir" bir kırışıklığa sahip olduğunu söylüyor. Find N'yi kısaca kullandım ve ifade doğru gibi görünüyordu. Z Flip 3 ve Z Fold 2 ile karşılaştırıldığında, Find N'deki kıvrımı, açı ne olursa olsun görmek daha zor değil, dokunarak ayırt etmek de daha zor.

Parmaklarımı 7.1 inçlik ekranda sürüklediğimde normal bir tablet gibi geliyor. Samsung'un son katlanabilir modellerinde olduğu gibi, ekran, daha fazla dayanıklılık için bir ultra ince cam katmanı içeriyor.

Ancak Oppo'nun ColorOS yazılımı, genel deneyimin - en azından Çin dışında - mükemmel olmaktan uzak olduğu anlamına geliyor.

AARPF5k.img?w=768&h=576&m=6

Bu yalnızca Çin'e özel bir ürün olduğundan, Find N, Play Store dahil olmak üzere Google hizmetlerinden yoksundur. Bazı sorunlar yaşadım ama sonunda yüklemek için bir Play Store APK'sı alabildim. Hatta bazı uygulamaları indirebilirdim, ancak birkaçında Oppo'nun çoklu görev geliştirmelerini düzgün bir şekilde görüntüleme veya bunlardan yararlanma sorunları vardı. ESPN gibi bazıları Find N'nin bölünmüş ekran modunda açılmaz.

Şimdi Oppo'nun baş ürün sorumlusu olan OnePlus kurucusu Pete Lau, gazetecilerle yaptığı bir röportajda, katlanabilir cihazlar için üçüncü taraf uygulama desteğinin olmamasının, Oppo'nun bu cihazın piyasaya sürülmesi için yalnızca Çin'e odaklanmasının nedeninin bir parçası olduğunu söylüyor.

Lau, "Kullanıcıların günlük yaşamlarında en çok kullandıkları uygulamalar bir katlanabilire iyi adapte edilmemişse, o zaman bir katlanabilir, sunması gereken değeri sunmayacaktır" diyor. Oppo, Çin'de uygulamalarını yeni tasarım için optimize etmek üzere bireysel geliştiricilerle iletişime geçiyor. "Ve bu gerçekten büyük, ağır bir iş yükü."

OnePlus ve Oppo, Çinli holding BBK Electronics'e ait olan (birçoğu arasında) iki alt markadır.

Uygun uygulama desteği sorunu Oppo'ya veya Find N'ye özgü değil. Bu, hem Samsung'un hem de Google'ın çözmek için çalıştığı bir konu.

Özellikle Google, Android'i katlanabilir cihazlar için daha iyi optimize etmek için çalışıyor ve en yakın zamanda Android 12L'yi gelecek yılın başlarında piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu. Arama devi, bu güncellemenin katlanabilir telefonlar ve tabletler için tasarlandığını, çoklu görev yapmayı ve uygulamaları daha büyük ekranlarda kullanmayı kolaylaştıran iyileştirmeler içermesi gerektiğini söylüyor.

Lau, Oppo'nun Android'in "farklı en-boy oranlarında" nasıl çalıştığına ilişkin genel yönergeler oluşturma konusunda Google ile temas halindeyken, şirketinin, özellikle Find N için Android'i optimize etme konusunda arama devi ile çalışmadığını söylüyor.

Kaynak: CNeT

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
  • Admin

Samsung Galaxy S22 Ultra incelemesi

İki dakikalık inceleme

Samsung Galaxy S22 Ultra'yı kameraları ve özellikle optik ve dijital olarak geliştirilmiş yakınlaştırma yetenekleri dışında hiçbir şeye göre değerlendirecek olursak, şimdiye kadarki en iyi akıllı telefon diyebiliriz.

Elbette değil – her el cihazı tasarımının, özelliklerinin, bileşenlerinin, kullanışlılığının ve değerinin toplamıdır – ancak bir bütün olarak ele alındığında, bu Samsung Galaxy Serisi-Galaxy Note hibrit, mükemmel, ancak devasa bir Android el cihazıdır. tüm önemli kutular, ancak isteyebileceğiniz veya kullanabileceğinizden daha fazla özellik sunar.

Tasarım, Samsung'un son Note cihazının bir yankısı ama aynı zamanda daha ileriye dönük. Bu gerçekten bir hibrit. 120 Hz'de parlak renkler ve yumuşak hareket sunan, ancak ihtiyacınız olan tek şey bu olduğunda tasarruf etmek için 1 Hz'e kadar tamamen duracak kadar akıllı olan ultra yüksek çözünürlüklü, 6,8 inç ekran hakkında hiçbir şikayet olmayacaktır. pil ömrü.

Kamera dizisi güçlü. Elbette, Galaxy S21'in kamera sisteminin tam bir revizyonu değil, ancak bu zaten oldukça iyiydi. Bu tartışmasız daha iyi – Optik ve Uzay Yakınlaştırmaları modern teknolojinin harikalarıdır.

Ayrıca ince ve hafif S Pen'i de seviyoruz ve nihayet Galaxy serisine tam anlamıyla entegre olduğu için heyecanlıyız. Pek çok şeyi çok iyi yapıyor ve üretkenlik odaklı mobil kullanıcılar için bir nimet olabilir.

Samsung'un One UI 4.1 yazılımı, tarayıcıların, fotoğrafların ve mesaj uygulamalarının bazı kopyalarını oluştursa bile çoğunlukla iyidir. Tüm kamera kontrollerine tam erişim sağlayan ve RAW formatındaki fotoğrafları çekip kaydetmenize olanak tanıyan ücretsiz indirilebilir bir Samsung uygulaması olan Expert Raw ve her ikisi de gösteriş için mükemmel bir iş çıkaran video konferans uygulaması Google Duo gibi diğer araçlar telefonun gücü ve çok yönlülüğü burada öne çıkan özellikler.

Performans açısından, Samsung Galaxy S22 Ultra'nın 4nm Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisi kendisini güzel bir şekilde beraat ettiriyor (hayır, Apple'ın A15 Bionic'ini geçmiyor). Mesele şu ki, mobil monolitte durgun veya hayal kırıklığı yaratan tek bir uygulama bulamadık.

Pil ömrü daha çok karışık bir çantaydı. Tam bir günlük kesintisiz kullanım (18 saat kadar) elde ettik, ancak devasa 5.000 mAh pilden ve yüksek performanslı, enerji açısından verimli CPU'dan daha fazlasını elde edebileceğimizi düşündük.

Sonuçta, yine de, bu, kendisinden önce olanları unutturabilecek türden bir cihaz. Daha küçük ekranlı bir cihaza alışkınsanız, ona geri döndüğünüzde sıkışık hissedeceksiniz. Geçmişte ayın fotoğraflarını çekmek için uğraştıysanız, Apple'ın bunu neden hala çözemediğini merak edeceksiniz. Cihazınızın bu ham görüntü düzenleme görevlerini tamamlamak için biraz daha fazla güce sahip olmasını dilerseniz, dileğiniz kabul edilmiştir.

Samsung'un yeni S22 serisinin bir parçası olan ancak kardeşlerine hiç benzemeyen Galaxy S22 Ultra, sıradan bir gözlemci için parlak, yeni bir ceket içinde bir Galaxy Note. Çok daha büyük ve daha cesur bir kamera dizisine sahip (S21 Ultra'dan oldukça sağlam bir şekilde kaldırılmış), ancak aksi takdirde Note estetiğinin veya Samsung'un adlandırabileceği gibi “Note Experience”ın kurnazca bir ayarı.

Samsung Galaxy S22 Ultra çıkış tarihi ve fiyatı

 Samsung Galaxy S22 Ultra, Phantom Black, Phantom White, Green ve Burgundy renklerinde satışa sunulacak. Ön siparişler şu anda 25 Şubat'ta mağazalardaki birimlerle açık.

Galaxy S22 Ultra'nın her yapılandırmasının fiyatları BAE, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Umman için aşağıda belirtilmiştir.

Samsung Galaxy S22 Ultra fiyatları

BAE, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Umman


Galaxy S22 Ultra 128GB AED 4.699 SAR 4.899 QAR 4.749 KWD 396 BHD 519 OMR 519
Galaxy S22 Ultra 256 GB AED 5.099 SAR 5.299 QAR 5.149 KWD 430 BHD 559 OMR 559
Galaxy S22 Ultra 512 GB AED 5.499 SAR 5.699 QAR 5.559 KWD 464 BHD 599 OMR 599

Tasarım ve teşhir

Tartışmasız güzel bir cihaz olan 6.8 inç Samsung Galaxy S22 Ultra, Note kökleri sayesinde Galaxy S22 Plus'a pek benzemiyor. Orijinal Galaxy Note 10 tasarımından başlar ancak daha da kaliteli malzemelerle onu ileriye taşır.

Çerçeve, bükülmelere sert bir şekilde direnen sağlam bir Zırh Alüminyumdur. Dışı kroma yakın cilalı metal, iki Corning Gorilla Glass Victus+ plaka arasına sıkıştırılmıştır. Ön cam çok parlaktır ve arka cam sıcak saten kaplamadır; ikisi de parmak izlerini itmek için iyi bir iş çıkarıyor. Telefonun IP68 dereceli gövdesi, üzerinden geçtiğimiz suyu da kolayca barındırıyordu.

Yukarıdaki yüzeyler yedi renk seçeneğiyle gelir: Hayali Siyah, Hayali Beyaz, Bordo, Yeşil, Grafit, Gök Mavisi ve Kırmızı. Koyu yeşil güzel ama test cihazımızın mürekkepli Phantom Black rengine aşık olduk.

AAU1Yxp.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Bunun büyük bir telefon olduğunu söylemiş miydik? Boyutları 163,3 x 77,9 x 8,9 mm olup, 6,7 inç Apple iPhone 13 Pro Max'ten daha uzundur, ancak şaşırtıcı bir şekilde 229 g ile Apple'ın en büyük el cihazından daha hafiftir. Küçük eller Samsung Galaxy S22 Ultra ile mücadele edecek. Kavisli kenarlar Galaxy S22 Ultra'yı tutmayı rahat hale getiriyor, ancak kenarların olmaması, sert cam ve metalden yapılmış bir balık olsa da, bir balık gibi kaygan hissettiriyor.

Cihazın üstünde ve altında olmak üzere iki adet düz yüzey bulunmaktadır. Üst düzlem, bir mikrofon için küçük bir delme deliği olan, çoğunlukla kırılmamış bir metal levhadır. Alt yüzeyde SIM yuvası, USB-C şarj bağlantı noktası (telefon bir USB-C kablosuyla gelir, ancak şarj tuğlası yoktur - BYOB artık bir şeydir), hoparlör ızgarası ve S Pen'i barındırır.

Bunun S Serisi giyimde bir Not olduğundan şüpheniz varsa, tabandaki o hafif çıkıntıya basmanız ve tanıdık ve hafif S Pen'i çıkarmanız yeterlidir. Yeni Galaxy S22 Ultra evi için hiçbir şeyden vazgeçmeyen bir Samsung S Pen'in olması gereken her şey. Kalemle ilgili daha sonra.

6.8 inçlik AMOLED ekran da öne çıkan bir diğer özellik. 500 ppi'ye kadar çıkan 3088 x 1440 piksele (WQHD+) kadar çözünürlüğü destekler. Buna karşılık iPhone 13 Pro Max, 6.7 inç 2778 x 1284 ekranında 458 ppi'ye sahip. S22 Ultra'nın varsayılan çözünürlüğünün 2316 x 1080 (FHD+) olduğunu belirtmekte fayda var, Samsung bunun pil ömrünü biraz daha az kullandığını söylüyor - ancak testimizin yarısında WQHD+'ya geçtik ve varsa pil performansında fazla bir kayıp fark etmedik.

AAU1Wif.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Oyunlardan ve videolardan uygulamalara kadar her şey ekranda harika görünüyor ve artık 1Hz yenileme hızından pürüzsüz 120Hz'e kadar sorunsuz bir şekilde geçiş yapma yeteneğine sahip. Bu tür uyarlanabilir teknolojiyi fark etmek zor olabilir, çünkü örneğin ana ekran veya kelime işlemci için 1Hz kullanılabilirken oyun için 120Hz çağrılabilir.

Mesele şu ki, görüntülerin ne zaman temiz ve pürüzsüz olması gerekiyorsa, öyledir. Daha düşük yenileme hızları öncelikle pilin korunmasına yardımcı olur - hiçbir şey hareket etmiyorsa ekranı saniyede yüzden fazla güncellemeye gerek yoktur.

1750 nit maksimum parlaklık ve Samsung'un yeni Vision Booster teknolojisi ile ekran, doğrudan güneş ışığında bile görünürlüğü koruma konusunda iyi bir iş çıkarıyor. Doğal olarak bu, parlaklığın %100'e çıkacağı anlamına gelir ve bu da günlük pil ömrünüzü etkiler.

Ekranın altında, alt kenarın kabaca üçte biri kadar, etkili ultrasonik parmak izi okuyucusu gizlidir. Hem bir parmağı kaydetmeyi hem de telefonun kilidini açmak için kullanmayı kolay bulduk. Diğer biyometrik güvenlik seçeneği yüz tanımadır, ancak Samsung bunun PIN veya parmak izi gibi diğer seçenekler kadar güvenli olmadığı konusunda uyarıyor.

Ayrıca 40 MP ön kamera için ekranda küçük bir delik var.

Basitçe söylemek gerekirse, bu görüntüleme ve yazma için hoş bir ekran.

Ancak şimdi, bu görüntüler, en azından ilk bakışta, şaşırtıcı derecede iyi. Elbette, görüntüler Picasso benzeri bir karmaşaya dönüşmeden çok fazla kırpamazsınız, ancak dokunulmamış, bunlar mükemmel şekilde paylaşılabilir görüntüler olabilir.

Bunun bir kısmı, 100x'te temel olarak merceğin kontrolünü ele geçiren ve bir nesneyi (ay gibi) çerçevede tutan sabitleme ile ilgilidir. Artık merceğin kontrolünün sizde olmadığını hissedebilirsiniz, ancak titreyen ellerinize karşı koymak için iyi bir iş çıkarır.

Geniş ve ultra geniş görüntüler de bazı yeni piksel büyüsünden yararlanıyor. Samsung, Galaxy S22 Ultra ile Adaptive Pixel'i tanıttı. Bu, dokuz piksel bilgi alan ve bunları daha iyi renk ve kontrast için bir araya getiren ve bunu 108MP geniş açılı orijinalin tam çözünürlüğü ile birleştiren, gruplama gerektirmeyen (ilk olarak S21 Ultra ile tanıtılan) alır. Bu lens aynı zamanda telefonun arkasındaki beşinci lens gibi görünen bir otomatik odaklama yardımı alıyor – bu aslında bir Lazer Otomatik Odaklama sensörü. Yakından bakarsanız, camın arkasından görünen küçük kırmızı lazer ışığını görebilirsiniz.

Neredeyse çektiğimiz her görüntü, bir miktar aşırı doygunluk tespit etsek bile harika görünüyordu (görüntüyü aşırı doygunlaştırmasalar Samsung olmazdı).

Bu arada öne bakan kamera, yüksek kaliteli bir 10MP görüntü için dört pikseli tek bir pikselde birleştirmek için tetra-binning kullanıyor.

Samsung'un lensleri, sabitleme, görüntü sensörleri ve algoritmaları, şirketin 'Nightography' dediği şeyi de mümkün kılıyor. Pazarlama terimini sevmesek de, telefonun gece ve düşük ışıkta fotoğraf çekme becerileri net. Gece gökyüzünü gündüze yakın aydınlatabilir, zayıf ışıkta ayı veya yüzünüzü yakalayabilir ve bazı uzun pozlama becerilerine de sahiptir.

Ön ve arka kameralar, bokeh arka planından başıboş saçları ayırmak için yeterince iyi hale gelen Portre modu sayesinde portre fotoğrafçılığında iyi bir iş çıkarıyor. Samsung bize bunun kısmen yeni derinlik haritası teknolojisinden kaynaklandığını söyledi. Sanal bir arka plan oluşturma yeteneğini içeren ön ayarlar (daha sonra başka bir arka planı kolayca değiştirebilmeniz için bir renk anahtarı rengi kullanılır) da oldukça iyidir.

Ayrıca 60 fps'de yüksek kaliteli 4K video ve 24 fps'de 8K'ya kadar çekim yapabilirsiniz. Sonuçlardan memnun kaldık.

Telefonun, Apple'ın iPhone 13 serisinin Sinematik mod videosunun büyüsüne hiçbir şekilde yaklaşmayan Portre Video özelliklerinden daha az etkilendik (çalışması için çerçeve içinde bir yüze ihtiyacı var). İnsanları çerçeve içinde tutmak için kamerayı tam anlamıyla yakınlaştıran ve uzaklaştıran otomatik çerçeveleme özelliği o kadar da kullanışlı görünmüyor - daha fazla ayrıntılandırmaya ihtiyaç duyduğundan şüpheleniyoruz.

Samsung'un video çekim yetenekleriyle ilgili takdir ettiğimiz bir şey, bir iPhone'dan farklı olarak, tüm çekimi tek bir video dosyasında tutarken video çekmenize, duraklatmanıza ve çekime devam etmenize izin vermesidir. Apple bu özelliği bir an önce eklemelidir.

S Kalem
Harika kameraların yanı sıra, Samsung Galaxy S22 Ultra'ya tüm bu ekstra parayı harcamanızın ana nedeni entegre S Pen içindir. Hafif ve çok yönlü kalem, telefonun gövdesinin içinde gizlidir; küçük, ince ve kaybetmesi o kadar kolay ki, kalemi telefonun içine sokmadığınızda S Pen'de ve S22 Ultra'nın gövdesinde bu yoldaşları bir arada tutacak mıknatıslar olmasını dileyeceksiniz.

S Pen ile bir kilit ekranında notlar alabilir (siyah zemin üzerine beyaz mürekkeptirler) veya telefonu açıp sekiz özelleştirilebilir seçenekten oluşan bir sürgülü menüye erişebilirsiniz.

Bunlar arasında not alma, bunları görüntüleme, ekrandaki herhangi bir şey için akıllı seçimler yapma, ekran görüntüsü üzerine çizim yapma, canlı mesajlar, artırılmış gerçeklikte karalamalar, çeviriler ve S Pen ile nasıl çizileceğini öğrenebileceğiniz bir topluluk alanı olan PenUp yer alıyor. ve yarattıklarınızı başkalarıyla paylaşın.

Tüm bu özellikler reklamı yapıldığı gibi çalışır ve içeriği yakalamanın, işaretlemenin ve arkadaşlarınızla ve iş arkadaşlarınızla paylaşmanın hızlı yollarını sunar.

Tahminimize göre, S Pen son derece kullanışlı bir araçtır ve küçük boyutuna rağmen (bu incelemeyi yapan kişinin elleri için zaten küçüktür), etkili bir çizim aracıdır. Sketchbook'u açtık ve özellikle kalem ve ekran basınç ve açıyı tanıdığı için çizim yaparken çok eğlendik.

S Pen aynı zamanda sağlam bir üretkenlik aracıdır. Samsung Notes'ta bazı notlar karaladık ve ardından sistemin karalamaları gerçek metne dönüştürmesine izin verdik. Bir kelimeyi kaçırmadı.

Genel olarak, S Pen ile yapabileceğiniz çok şey var, ancak aynı zamanda 80/20 kuralını da takip ediyor - çoğumuz özelliklerin %20'sini, zamanın %80'ini kullanacağız.

Yazılım

Samsung Galaxy S22 Ultra bir Android 12 telefon olsa da, Samsung'un Android arayüz yazılımının en son sürümü olan One UI 4.1'i de çalıştırıyor. Çoğu Android yer paylaşımı gibi, bu da öncelikle saf Android'in üzerine ısmarlama bir tasarım estetiği uygulamak için orada değil; bunun yerine, web tarayıcısı ve fotoğraf uygulamaları gibi bazı yardımcı programları çoğaltır ve tonlarca akıllı yazılım dokunuşu ve Samsung'un yeni Cüzdanı gibi Android deneyimini geliştirmesi gereken kullanışlı araçlar ekler.

Örneğin Samsung'un yerleşik fotoğraf ve video düzenleme yetenekleri güçlüdür. Özellikle, bir düzine donutun fotoğrafında bir tılsım gibi çalışan bir nesneyi bir fotoğraftan sihirli bir şekilde çıkarma yeteneğini seviyoruz - onları yemek yerine, onları tek tek seçtik ve orijinal görüntüden kaldırdık. Yazılım arkasında birkaç önemli eser bıraktı, ancak biz bir çöreği dijital olarak çıkarmadan önce orada ne olduğunu söylemekte zorlanacaksınız.

Ayrıca, tüm profesyonel çekim araçlarına (ISO, beyaz dengesi, odak, deklanşör hızı) erişmenizi ve daha sonra telefonda Adobe'nin Lightroom uygulamasında düzenlediğimiz ham görüntüler çekmenizi sağlayan ücretsiz indirilebilir bir Expert Raw uygulaması da bulunmaktadır.

Bununla birlikte, hem Mesajlar uygulaması hem de Samsung Mesajlar uygulaması olması harika değil. Simgeler benzer görünüyor, ancak bunlar iki farklı uygulama. Android mesajlaşma sistemini her zaman iOS'un iMessage'ının biraz gerisinde tutacak bu tür bir saçmalık. Tek bir sistem istiyoruz – yeni RCS (Zengin İletişim Hizmetleri) gayet iyi – ve eksiksiz uygulamalar arası uyumluluk.

Samsung, Google'ın S22 Ultra'da piyasaya sürülen güncellenmiş Google Duo video konferans yardımcı programı hakkında çok fazla gürültü yaptı ve reklamı yapıldığı gibi çalışıyor. Her iki tarafta da iyi görünen ve kulağa hoş gelen bir arkadaşımıza Duo araması yaptık ve ardından ekranımızın görünümlerini, Twitter gibi uygulamaları oldukça zahmetsizce paylaştık ve ikimizin de keyfini çıkarabildiği bir YouTube videosu oynattık.

Samsung, Microsoft ile ortaklığını da güçlendiriyor ve OneDrive ve Office Suite'i içeren Microsoft hesabımızı eklemekte sorun yaşamadık. Samsung Galaxy S22 Ultra'yı Windows 11 bilgisayarımıza bağlamak da kolaydı.

İşlemi telefonda başlattık ve ardından PC'de bir QR kodu bulduğumuz bir URL'yi (otomatik olarak açılması gerekiyordu ama açmadı) ziyaret etmek zorunda kaldık. S22 Ultra kamerayı koda doğrulttuk ve ardından telefon, kurulum sürecinin geri kalanında bize rehberlik etti.

Bağlantı tamamlandığında, faremizi kullanarak telefonumuzu masaüstünden kontrol edebildik; bağlantı çökmeden önce Asphalt 9'u sıcak bir saniye boyunca çalıştırdık.

Testlerimizde, bu platformların bu şekilde harmanlanmasının kullanıcıya nasıl fayda sağlayacağı hemen belli olmasa da, telefondaki verilere, mesajlara ve çağrılara hızlı bir şekilde erişme yeteneğinin kesinlikle çekiciliğin bir parçası olduğunu düşünüyoruz.

Özellikler ve performans

 Neredeyse bir haftalık yoğun testler sonucunda Samsung Galaxy S22 Ultra bizi asla yarı yolda bırakmadı. Hızlı ve güçlü bir telefon. 4nm işlemci (test telefonumuzda Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti - İngiltere veya Avustralya, Samsung'un kendi Exynos 2200 yonga setini alacak.) Apple'ın Geekbench karşılaştırmalarında A15 Bionic'ten daha iyi performans göstermiyor, ancak ham sayılar hiçbir zaman tam hikayeyi anlatmaz.

Değeri için, 12 GB bellek ve 256 GB depolama ile birlikte gelen cihazımızın numaraları burada).

Apple'ın rakamları daha iyi, ancak Samsung Galaxy S22 Ultra tüm görevlerde daha yavaş hissetmiyordu. Belki de küçük bir kekemelik tespit ettiğimiz tek durum 8K video oynatımıydı (bu, aynı telefonla çektiğimiz 8K video).

Bu aynı zamanda muhteşem ve oldukça güçlü bir oyun telefonu ve Barselona'daki Asphalt 9 yarışımı tek bir hıçkırık olmadan halletti.

Çağrı kalitesi genellikle mükemmeldi. Arayanı net bir şekilde duyabiliyorduk ve bize eşit derecede net bir şekilde geleceğimizi söylediler. 5G performansı (ABD'de T-Mobile'daydık) sırayla mükemmel ve ortalamaydı - iyi bir 5G kulesine ne kadar yakın olduğumuza bağlı görünüyordu.

Pil ömrü
Galaxy S21 Ultra gibi, S22 Ultra da güçlü bir 5.000 mAh pil ve kablosuz şarj özelliğine sahiptir. Testlerimizde, pil tüm gün boyunca çeşitli etkinlikler için iyiydi (yaklaşık olarak sabah 7'den akşam 11'e kadar), ancak daha fazlası değil (bu, orta seviye ve yüksek çözünürlüklü ekran ayarları için aynıydı).

Bu kadar büyük bir pilin bir buçuk günlük pil ömrü sağlamamasına biraz şaşırdık. Belki de yeni 4nm çip, Samsung'un umduğu kadar verimli değil.

Telefonda yerleşik bir buhar tamponu ve ısı senkron malzemesi bulunur. Buna rağmen, uzun süreler boyunca internette gezinme, fotoğrafçılık ve oyun oynama gibi çeşitli görevleri gerçekleştirirken telefonun arkasında bir miktar sıcaklık algıladık. Samsung'un bazı yazılım değişiklikleriyle pil performansını iyileştirip iyileştiremeyeceğini merak ediyoruz.

Yukarıda belirtildiği gibi, telefon bir şarj cihazıyla gelmiyor, yalnızca birine bağlanmak için USB-C kablosu var – önceki Nottan yükseltme yapanlar için olası bir şok. Ayrıca, kutu içi paket artık bir kulaklık seti içermiyor ve bu en azından biraz mantıklı olsa da, telefonun artık 3,5 mm kulaklık jakı olmadığı için Samsung'un daha fazla para istediğini hissetmeye başlıyorsunuz. sana daha az veriyor.

Samsung Galaxy S22 Ultra muhtemelen herkes için değil. Devasa, pahalı ve sadece güzel bir ekran, düzgün fotoğraflar ve ekranda iyi bir sosyal medya deneyimi isteyen insanlar için aşırı olabilir. Daha fazlasını isteyenler için, Raw fotoğraf düzenleme uygulamalarını çalıştırmaya, ekranları ve görüntüleri işaretlemeye, ayrıntılı sanat eserleri yaratmaya ve sizi iPhone taşıyan tüm arkadaşlarınız Samsung'u kıskandıracak yakınlaştırma fotoğrafları çekmeye hazır bir telefon söyleyin. Galaxy S22 Ultra her kuruşa değer.

Samsung Galaxy S22 Ultra'yı satın almalı mısınız?

Satın al eğer...

 Sen bir üretkenlik bağımlısısın

Samsung Galaxy S22 Ultra'dan daha yetenekli bir mobil cihaz bulmakta zorlanacaksınız.

Zorlayıcı bir not alıcı veya sanatçısınız

Elle not almayı seviyorsanız veya hareket halindeyken parlak fikirleri olan bir sanatçıysanız, S Pen artık her zaman yanınızda ve karalamadan metne dönüştürmeleri, güzel sanatlar yaratmayı, basit karalamaları destekleyecek kadar çok yönlü. , ve işaretleme.

fotoğrafçılığı seviyorsun

Buradaki kamera dizisi mükemmel ve yakınlaştırma yetenekleri sonunda gözlerinizin görebildiğini yakalamanıza izin verecek.

Satın alma eğer...

İki günlük pil ömrü elde edeceğinizi düşündünüz

Telefonun 5.000 mAh pili çok büyük ama telefon da öyle. Bu ekran ve güçlü mobil CPU, beklenenden biraz daha fazla güce aç olabilir. Yine de, çok dolu bir gün geçireceksiniz (güneşin doğuşundan iyi geçmiş gün batımına kadar)

minik ellerin var

Bu büyük bir telefon. Kavisli kenarlar bile boyutu tamamen kesmez. Ayrıca, evet, kaygan bir cihaz.

Kablolu kulaklık hayranısınız

Hala 3,5 mm kablolu kulaklıklara güveniyorsanız, bu telefon size göre değil. Samsung, 3,5 mm kulaklık jakını cihazdan çıkardı (ve kablolu bir kulaklık seti ile birlikte gönderilmez). Doğal olarak, ahize kablosuz, Bluetooth kulaklıklarla bir cazibe gibi çalışır.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Samsung Galaxy S22 Telefon Görünüşe göre Mercedes-Benz Makyajı Alacak Gibi

AAUgxaL.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Sızan bilgiler ona Mercedes EQ Galaxy S22 Ultra Edition diyor.
Galaxy S22, Samsung'un en yeni akıllı telefonu ve birçok insan için bu istek güçlü. Apple iPhone 13'e karşı sıraya giren şirketin amiral gemisi telefonu. Adımızı Motor1'den Smartphone1'e değiştirip değiştirmediğimizi merak etmeye başlamadan önce, burada dikkate değer bir otomotiv bağlantısı var. Ve Mercedes-Benz ile birlikte geliyor. İddiaya göre neyse.

Birkaç gün önce Twitter'da ilginç bir fotoğraf ortaya çıktı. @GaryeonHan tarafından paylaşıldı ve Mercedes-Benz logolarıyla süslenmiş her türlü teçhizatı gösterdi. Tweet'in bir çevirisi, resmi Galaxy S22 Ultra Mercedes EQ Edition olarak etiketledi.

Bu noktada, bu Merc-infused telefonla ilgili çok fazla bilgi yok. Resmi bir şey yok; internette dolaşırken GSMArena'dan S22 için iki özel sürüm kite atıfta bulunan bir rapor bulduk. Bunlardan birine Mark & Lona baskısı deniyor ama açıkçası dikkatimiz Mercedes baskısına çevriliyor. Telefon görünüşe göre özel bir telefon kılıfı, anahtarlık, kartlık ve tanımlayamadığımız diğer aksesuarlarla birlikte özel bir kutuda gelecek. Doğal olarak, üç köşeli yıldız her yerdedir ve bazı öğelerdeki solma deseni, elektrikli EQ modellerinde görülen ızgarayı andırır.

Motor1.com, ayrıntıları araştırmak için Mercedes-Benz ile temasa geçti ancak henüz bir yanıt alamadık. Bu nedenle, fiyatlandırma veya bulunabilirlik konusunda henüz bir haber yok – tweet Güney Koreli bir hesaptan geliyor gibi görünüyor ve bu tekliflerin bölgeye özgü olabileceğine dair bazı spekülasyonlar var. Ayrıca bu potansiyel ortaklığın ne kadar derine indiği veya gelecekte Mercedes'e ek bir hava verip vermeyeceği konusunda da bir bilgi yok.

Mercedes-Benz, kesinlikle otomotiv doğasına ait olmayan ilginç öğeler söz konusu olduğunda kesinlikle yabancı değil. Mercedes-AMG markalı Cigarette off-shore sürat teknelerini gördük. Elbette özel Mercedes bagajları ve AMG rozetli saatler var. En son, göze çarpan bir Mercedes logosuna sahip gümüş süslemeli Air Jordan spor ayakkabılarını yaratan özel bir ayakkabı tasarımcısıyla ilginç bir işbirliğine rastladık.

Kaynak: Motor1.com

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.