Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kitap: AB YALANLARI VE GERÇEKLER


hande_agir

Önerilen İletiler

Bilim insanları, sanatçılar, aydınlar, sendikacılar ve siyasetçiler tarafından 2001 yılında oluşturulan soL Meclis, NK Yayınları tarafından basılan beşinci kitap çalışmasında, Avrupa Birliği’ni ve AB-Türkiye ilişkilerini mercek altına alıyor.

 

soL Meclis, böylesi bir çalışmaya neden ihtiyaç duyulduğunu şu şekilde tarif ediyor: “Yalnızca halkımızın değil, konu hakkında daha derin bilgi sahibi olması beklenebilecek olan kesimlerin de ciddi yanılgılar içinde olduklarını görebiliyoruz. AB’ye üyelik sürecinin ülkemiz için bir ilerleme yolu olduğuna inananlar arasında dürüstlüklerinden şüphe edilmeyecek aydınların, sendikacıların ve akademisyenlerin de bulunabilmesi, Avrupa Birliği hakkındaki temel gerçekleri tartışma gündemine sokmanın çok yakıcı bir ihtiyaç olduğunu gösteriyor.”

 

Kitapta, AB’nin insan hakları ve demokrasi sicili, AB’nin iktisadi politikalarının emekçiler açısından doğurduğu sonuçlar, Avrupa Anayasası’nın içeriği ve Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinin siyasi, iktisadi ve kültürel boyutları tartışmaya açılırken, Avrupa Solu Partisi’ne (ASP) ilişkin bir rapora da yer veriliyor.

 

soL Meclis’in yeni kitabına kitapçıların yanı sıra İnternet aracılığıyla da ulaşabilirsiniz:

 

http://www.yenisayfa.com/pgs/prdA/prd_deta...D=62654&Ref=new

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...
yani şu hayati sğreçte gerçekten vatanını seven hiç bir grupp veya sivil toplum kuruluşu tekere comak sokma sokmamali. bunu yazanlar lutfen varsova paktını hatirlasin.. ciddiye bile almiyorum..

15364[/snapback]

 

ne yapıyorsun sen hande, niye memleketin tekerine çomak sokuyorsun

gidinin komünisti seni, memleket bırak tatlı uykusunda uyusun, sana mı kalmış insanları aydınlatmak

sen önce varşova paktının hesabını ver bakalım gıcık şey.

bak ne yazmış papatya kardeşimiz, vatanını seven hiç bir kimse tekere çomak sokmamamlı.

zaten önemli olan da vatanı sevmek, vatandaşı değil.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

cokmus bi sistem daha matikli savunulamazdi zaten. kendi ozellikleri ile degilde cimbizla mevcut duzenden parcalar kesilip kesilip temcit pilavi gibi ortaya konarak savunulan bi sistem kommunizm...arayin acik nokta bulursunuz belki. ama prestiroyka sonsuza kadar basiniza kakilmaya yuzunuze vurulmaya mahkum. biliyo musunuz adim gibi eminim sebest dolasim gelsin ilk ucak reservasyon listelerinde sizlerin adi olacak buna eminim. sunu merak ediyorum. inanin bu kamu oyu arastirmasi isteyene mailden html olarak ta yollarim. neden butun dunya da (kuba da dahil en vatandasini en cok seven ulke ya milletin kacmaya calismayi denemediği tek sey kopek baliklari kaldı) komunistler toplumda hep ciban olmaya calisiyrlar da sivilce muamelesi goruyorlar? sozum insanlara degil. sistemin ozunde zaten matiksizlik var. ne yaparsanıiz yapin muzakere surecine engel olamayacaksiniz.. kralx ben ab ci degilim global dunya da ulkemin ciikarini dusunen siradan bi bireyim. bu arada asterixvatan kelimesinin biz turklerdeki anlamini ogrenirsen vatandasi sevememek demogojisini bi daha yapmayacagini dusunuyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.