Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BP ve Chevron'un yatırım yaptığı Bu teknoloji yenilenebilir enerjiyi Çok Kullanılabilir Hale Getirecek


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

BP ve Chevron'un yatırım yaptığı Bu teknoloji yenilenebilir enerjiyi Çok Kullanılabilir Hale Getirecek

BP ve Chevron Salı günü jeotermal enerjide önemli bir genişleme yaptı ve dünyanın sabit bir kaynaktan elde edilen ilk ölçeklenebilir temiz enerjisi olduğunu kanıtlayabilecek yeni bir teknolojiye bahse girdi: dünyanın doğal ısısı,

BB1dIxGR.img?h=934&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

İki büyük petrol şirketi, Eavor adlı Kanadalı bir jeotermal enerji firmasına 40 milyon dolarlık bir fon sağladı. Merkezi Calgary'de bulunan Eavor, dünyanın birçok yerinde uygulanabilir bir şekilde uygulanabilecek yeni bir teknoloji biçimine öncülük etti.

Yatırım, fosil alanlarından uzaklaşma çabalarında büyük ölçüde rüzgar ve güneş projelerine bakan enerji şirketleri tarafından aksi takdirde görmezden gelinen bir alana önemli bir hamle işaret ediyor.

BP için jeotermal enerjiye yapılan ilk yatırım ve 2016 yılında jeotermal varlıklarını satan Chevron için sahaya yeniden giriş.

Eavor daha önce sadece melek yatırım ve risk sermayesini kabul etmişti. 40 milyon dolarlık enjeksiyon, güç sistemini fiyat açısından rekabetçi hale getirmeye yardımcı olmak için daha fazla araştırma ve geliştirme için kullanılacak.

Ayrıca şunu okuyun: 1,1 trilyon dolarlık ateş gücüyle bile, bu fon yeşil enerji fırsatlarını ele geçirmek için rakiplerle savaşıyor

BP’nin sıfır karbon enerjisinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Felipe Arbelaez, "Eavor’un potansiyelinin büyüyen rüzgar ve güneş portföylerimizi tamamlayıcı nitelikte olduğunu görüyoruz" dedi. "Eavor'ınki gibi teknoloji, jeotermal enerji ve ısı sağlama ve düşük karbonlu bir geleceğin kilidini açma potansiyeline sahip."

Eavor, çok basit terimlerle bir yeraltı "radyatörü" oluşturan yeni bir jeotermal teknoloji türü geliştirdi.

BB15XcTB.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Eavor "Döngü", aynı yer üstü tesisinde başlayan ve son bulan, tipik olarak dünya yüzeyinin 3 kilometre ila 4 kilometre altına yerleştirilmiş kapalı döngü bir boru ağından oluşur. Borular, petrol tabakasında mükemmelleştirilmiş gelişmiş delme teknikleri kullanılarak döşenmiştir.

Sıvı, doğal olarak döngünün tepesine geri dönmeden önce yer üstü tesisten borularda sıcak yeraltı ortamından geçer. Sıcak sıvı daha sonra elektriğe dönüştürülür veya bir bölgesel ısı şebekesine aktarılır.

Bu tür enerjinin en büyük avantajı, aralıklı rüzgar ve güneş enerjisinin zorlu pil çözümlerini gerektirmeden bir şebeke sistemine temel elektrik yükü sağlayan sabit olmasıdır.

Büyük sabit su akışı kaynaklarına dayanan hidroelektrikten farklı olarak, ölçeklenmek üzere tasarlandı ve Eavor, güneş paneli alanlarının altına ve Singapur gibi alan kısıtlı bölgelere monte edilen kuleleri öngörüyor.

Jeotermal enerji, 1990'larda büyük ölçüde gündemden düşmeden önce, 1970'lerde ve 1980'lerde bir patlama döneminin tadını çıkararak onlarca yıldır var. Yeryüzünün altındaki ısıya dayanarak, yer altı keşif ve sondaj konusunda temel uzmanlığa sahip olan petrol ve gaz şirketleri için uzun zamandır cazip bir teklif olmuştur.

Sorun, geleneksel jeotermal teknolojinin yeraltındaki aşırı sıcak su kaynaklarını bulmaya dayanması, bu da onları pahalı, riskli ve nadir bahisler haline getirmesidir. Daha yeni gelişmeler şeyl petrol patlamasında köklere sahip ve enerji üretmek için gereken yeraltı rezervuarlarını gerçekten oluşturmak için kırma tekniklerini kullanıyor. Ancak bu, çevresel ve sürdürülebilirlik açısından bir sorun oluşturabilir.

Eavor’un çözümü, geleneksel jeotermal enerjinin keşif riskini gerektirmez veya dünyayı, kırma tarzı jeotermalin yaptığı gibi bozmaz.

Artı: Tesla ve diğer otomobil üreticileri, Boris Johnson’ın elektrikli araçlara yönelik yeni planından etkilenecek. İşte nasıl

Eavor’un başkanı ve CEO'su John Redfern, MarketWatch'a, Royal Dutch Shell ile ortaklaşa yapılan saha denemelerinde oluşturulan sistemin öngörülebilirliğinin tekrarlanabilir ve ölçeklenebilir olduğunu, bu da onu rüzgar ve güneş kurulumlarına çok benzediğini söyledi.

"Biz geleneksel petrol ve gaz ya da geleneksel jeotermal gibi bir keşif oyunu değiliz. Tekrarlanabilir bir üretim süreciyiz ve bu nedenle aynı getiri oranına ihtiyacımız yok, "dedi Redfern.

“Bir petrol kuyusu veya geleneksel jeotermalin aksine, sistemi inşa etmeden önce, çıktıların ne olabileceğini zaten biliyoruz. Çalışmaya başladığında, süper öngörülebilir, ”dedi Redfern. "Bu nedenle, bunları tıpkı rüzgar ve güneş gibi çok düşük faiz oranlarıyla çok fazla borçla finanse edebilirsiniz."

Kaynak: MarketWatch

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.