Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Will ve Going to Arasındaki Farklılıklar


gloria

Önerilen İletiler

Will ve Going to Arasındaki Farklılıklar

Gelecek zaman için kullanılan will ve going to kalıplarının farklılıkları, ne zaman nerede kullanılacaklarıyla ilgili bilgileri aşağıda toparlamaya çalıştım, umarım işinize yarar. 

Önce en basit ve özet haliyle bu ikisinin farkını şöyle ifade edebiliriz. 

Will-Going-to-%C4%B0%C3%A7-G%C3%B6rsel-1

 

Biraz daha ayrıntılı inceleyecek olursak; 

WILL

Biriyle sohbet ediyorsunuz ve size "yarın ne yapacaksın?" diye sordu. Yarın ne yapacağınızla ilgili henüz bir fikriniz yoksa ama tam o anda aklınıza yapabileceğiniz bir iş geldiyse WILL kalıbını kullanırız. Yani bu kalıpla ilgili kurduğumuz cümleler kesin değildir, OLASILIK üzerinden düşünülür. Yapılmasına konuşma sırasında, o anda karar verilmiştir. Gelecekte ya da biraz sonra yapılabilecek bir işle ilgili o an verilmiş bir karardan bahsedilirken kullanılır.  

Mesela:

- Faturayı ödedin mi? - Did you pay the bill?

Ooo, hayır ama yarın öderim (ödeyeceğim) - Oh no, but I will pay it tomorrow.  (Faturayı tam o anda, konuşma sırasında "yarın" ödemeye karar verdi)

- I'm hungry (Acıktım)

Oh ok. I'll go make us something to eat. (Ah tamam, hemen gidip bize yiyecek bir şeyler getireyim (getireceğim) - (Arkadaşı karnının acıktığını söyleyinceye kadar yiyecek bir şeyler hazırlamayı düşünmüyordu ama arkadaşı acıktığını söyleyince hemen kalkıp bir şeyler hazırlayacağını söyledi - önceden karar verilmemiş, sohbet sırasında birazdan yapılmasına karar verilmiş iş)

 

GOING TO

 

‘Be going to’ aynı will gibi Future Tense anlamı taşıyor ve -ecek, -acak anlamına geliyor. Ama ‘Will’ kalıbına göre daha yakın bir geleceği ifade etmekte ve güçlü delile dayanan durumlarda kullanılmaya çok daha uygun bir kalıptır.

Özne + Be Going To + Fiil formülüne göre kullanılıyor.

Biriyle sohbet ediyorsunuz ve size "haftaya cuma ne yapacaksın?" diye sordu. Yarın ne yapacağınızla ilgili bir planınız varsa o zaman going to kalıbı kullanılır. 

 I am going to visit my friends next friday - Haftaya cuma arkadaşlarımı ziyaret edeceğim. (Bu bir aksilik olmadığı müddetçe bu kesin olarak yapılacak bir eylemdir, sohbet sırasında değil sohbetten önce yapılması planlanmıştır. )

 They are going to get married in two months - İki ay sonra evlenecekler. (İki ay sonrası için evlilik planı yapıyorlar. Her şey hazır. )

 

future2.jpg

 

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.