Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu Tek Şey Sizin COVID-19'dan Ölme Olasılığınızı İki Katına Çıkarıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bu Tek Şey Sizin COVID-19'dan Ölme Olasılığınızı İki Katına Çıkarıyor

COVID-19 tahmin edilemez. Virüsü kaptığınızda, ister küçük semptomlarınız olsun, ister ciddi bir vaka geliştirip hastaneye kaldırılmanız gerekip gerekmediği, bir zar atma gibi görünebilir. Her yaştan ve sağlık durumundan insanlar ağır bir şekilde hastalandı ve bundan öldü. Yaşlı insanlar ölümcül COVID-19 için daha fazla risk altında olsalar da uzmanlar, koronavirüsten ölme riskinizi iki katına çıkaran, kontrolünüzde olan bir koşul olduğunu söylüyor: Obezite. Okumaya devam edin ve kendi sağlığınızı ve başkalarının sağlığını garantilemek için, Koronavirüse Sahip Olduğunuz Bu Kesin İşaretleri kaçırmayın.

BB18IebJ.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Obezite Hastalarının COVID'den Ölme olasılığı İki Kat Daha Fazladır

"Obez olmak, genellikle 30 veya daha fazla vücut kitle indeksine sahip olmak, akciğer kapasitesini düşürür ve bozulmuş bağışıklık fonksiyonuyla bağlantılıdır. Covid-19 teşhisi konan obez kişilerin hastaneye yatırılma olasılığı iki kattan fazlaydı,% 74 daha fazla Washington Post'ta yayınlanan Chapel Hill'deki North Carolina Üniversitesi'nden yapılan bir araştırmaya göre yoğun bakıma ihtiyaç duyuyor ve ölme olasılığı% 48 daha fazla. "Araştırma aynı zamanda obeziteyi çok sayıda aşıya daha düşük tepkilerle ilişkilendirdi. Bu arada Birleşik Krallık'ta yapılan bir anket, 2020'nin başındaki pandemik kilitlenme sırasında kilo alan kişinin iki katı kadar kilo aldığını ortaya çıkardı."

Geçen ay PLoS One'da yayınlanan bir araştırmaya göre, araştırmacılar şiddetli obeziteye sahip COVID hastalarının (vücut kitle indeksi 35 veya daha fazla) yoğun bakım ünitesine kabul edilme olasılığının iki kat ve herhangi bir nedenden ötürü ölme olasılığının dört kat daha fazla olduğunu buldular.

COVID'li obez kişilerin hastaneye kaldırılma, mekanik ventilasyona ihtiyaç duyma ve ölme olasılıklarının daha yüksek olduğunu bulan önceki birkaç çalışmayı güçlendiriyor.

Obezite İncelemelerinde yayınlanan bir Ağustos çalışmasında, bilim adamları 75 çalışmayı analiz ettiler ve obezitenin (30'un üzerindeki VKİ)% 48 daha yüksek ölüm riski,% 113 daha yüksek hastaneye yatma riski ve% 74 daha yüksek yoğun bakıma kabul riski ile ilişkili olduğunu buldular. COVID-19 ile. Araştırmacılar ayrıca obezitenin COVID aşılarının etkinliğini azaltabileceği konusunda uyardı çünkü obezitenin diğer aşıların etkinliğini düşürdüğü bulundu.

Ve obezite sadece COVID-19'un kötü sonuçlarıyla ilişkili değildir - ilk etapta koronavirüs ile enfekte olma şansınızı artırıyor gibi görünüyor. Birleşik Krallık'ta yapılan bir araştırma, aşırı kilolu, obez veya ciddi derecede obez olmanın COVID enfeksiyonu riskini sırasıyla% 31,% 55 ve% 57 artırdığını buldu.

Obezite Hastaları Neden Risk Altında?

Obezitenin vücuttaki iltihaplanmayı arttırdığı ve grip gibi diğer hastalıklardan daha yüksek ölüm oranıyla ilişkilendirilen bağışıklık sistemini bozduğu gösterilmiştir. Ek olarak, obeziteye sahip kişiler, şiddetli COVID ile ilişkili diğer sağlık durumlarının daha yüksek oranlarına sahip olma eğilimindedir.

PLoS One çalışmasının baş yazarı Dr. Ana Mostaghim, "Obezitede kötü COVID-19 sonuçlarının kesin nedenleri belirsiz kalsa da, obezite hastaları benzersiz bir şekilde savunmasızdır" dedi. "COVID-19'da kötü sonuçlar, enflamatuar ve immün aracılı durumlar için bağımsız risk faktörlerine [tip-2 diyabet, hipertansiyon ve koroner arter hastalığı] sahip olabilirler." Yüksek kan şekeri ve diyabet, SARS ve MERS gibi diğer koronavirüslerle daha yüksek morbidite ve mortalite ile ilişkilendirilmiştir.

Ek olarak, riskin bir yönü saf fiziktir: Obez olduğunuzda, göğüs duvarında, göğüs boşluğunda ve karın boşluğunda daha büyük yağ birikintileri göğse baskı uygular, bu da obez kişilerin nefes almak için daha çok çalışması gerektiği anlamına gelir. sağlıklılar.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, 20 yaşın üzerindeki Amerikalıların% 42,5'i obez ve% 73,6'sı aşırı kilolu (25'in üzerinde bir BMI olarak tanımlanmıştır).

Bu salgından nasıl kurtulurum

Kendinize gelince, ilk etapta COVID-19'un bulaşmasını ve yayılmasını önlemek için elinizden geleni yapın: Bir yüz maskesi takın, koronavirüs olduğunu düşünüyorsanız test yaptırın, kalabalıklardan (ve barlardan ve ev partilerinden) kaçının, sosyal çalışın uzaklaşın, yalnızca temel işleri yapın, ellerinizi düzenli olarak yıkayın, sık dokunulan yüzeyleri dezenfekte edin ve bu salgını en sağlıklı şekilde atlatmak için COVID Yakalama Muhtemeliniz Bu 35 Yeri kaçırmayın.

Kaynak: EatThis, NotThat Health

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.