Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

GERCEKTE TANRI YOKTUR


Romantik_Sovaylye

Önerilen İletiler

matematikle tanrıyamı? ulaşmaya çalışıyorsun  yada bir insanın mantığıylamı? yoksa. he he  kendi ağzınla söylüyorsun bilim yasası: derki:bilim tanrıryı bulmaz tanrının yarattığı bir maddeyi bulabilir. bir program gibi düşün istersen..açık kodlu dna gibi düşünmeni tavsiye ederim dostum..bilimde artık şuna kara vermeli ben ne den tanrıyı arıyorum  bulmak içinmi? yoksa reklam içinmi? yoksada insanlık içinmi? bence en doğrusu 3. şıktır..şu verdiğin örnek bile seni tanımama yetti....unutma hayat varsa tanrıya benzer birşeyler sonsuza dek var olacaktır...ben tanrı var diyorum sen yok diyorssun .şimdi çıkmaz sokaklardayız dostum hiç düşündünmü?amacımız tanrıyı bulmak deyil  dostum amacımız BİLİNMEYENİ ALGILAMAKTIR.. amacımız bilinmeyeni sorgulamaktır...herkesin tanrısı farklıdır NEDENİ SAHTE KİTAPLAR VE SAHTE PEYGAMBERLER..güzel bir soru soracağım meraba sen ban PEYGAMBER OLMADIĞINI İSPATLAYABİLİRMİSİN? seni, dinliyorum..kahkaha.gif

 

Yazdıklarının benim yazdıklarımla ilgisi yok. Hem anlamamış, hem de saçmalamışsın.

 

Ayrıca peygamber ne demek?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yazdıklarının benim yazdıklarımla ilgisi yok. Hem anlamamış, hem de saçmalamışsın.

 

Ayrıca peygamber ne demek?

bana cevap hakkı verdiğin için teşekkür ederim..sence saçmalamak ne demek? bunu açıklarsan sevinirim..tanrıya inanmıyor olabilirsin.bunu anlayabilirim ama bilimin tanrının olmadığını ispatladığını söylersen bende sana cerndeki büyük deneyi hatırlatmak zorunda kalırım tanrı parçacıgı..x kromozomu..merhaba bunlar sana birşeyi hatırlatıyormu?..eğer hatırlatmıyorsa..elimdem geldiği kadar sana yardımcı olucağım merak etme bilmemek deyil ,öğrenmemek ayıptır.ayrıca peygamber demek,çok zeki bir insan demektir çok bilmiş bir insan demektir aynı zamanda peygamber..aklını ve mantığını sevgi ve barış yerine savaş ve şiddetten zevk alan bir mantığa sahip..sadece bir insandır,sadece onun dedikleri olmak zorundadır..ve sistem kurar..ve buı sistem içerisinde kendi kurallarını empoze eder..ve bu kurallara herkesin uymasını bekler..uymayanları kılıçtan geçirir.. CENHİZ HAN aslında bir peygamber olduğunu iddia etmiştir..ve savaşta ele geçirdikleri..insanları çoluk çocuk dinlemeden kılıçtan geçirmiştir..işte sana peygamberin tanımı yaptım. eminim birşeyler öğrenmişsindir..bu örnek sana yeter diye düşünüyorum..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Peygamber diye bilinen tek şey var, peygamberdevesi. Bu da bir böcek türü. Kendi türü dahil tüm böcekleri yer.

 

Sahi tanrı nedir? Tanımına göre bakalım var mı yok mu... 

dostum sen iyimisin? espirin gerçekten çok berbat olmuş senden daha mantıklı birşeyler yazmanı beklerdim. ama  yinede belli başlı mantığını seviyorum..çoğu yarumlarınla aynı fikirdeyim seni bir yerden tanıyor gibiyim.beni tanıdınmı? dostum..hani reich vardı..o sitede,,diyer isimler aklıma gelmiyor..iyi düşün ben seni çok iyi tanıyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bana cevap hakkı verdiğin için teşekkür ederim..sence saçmalamak ne demek? bunu açıklarsan sevinirim..

 

Açıklayayım ama kısa kısa. Kucak dolusu yazılar yazmayı sevmiyorum. Az ve öz olması tercihim. Anlaşılmazsa başka bir kısa açıklamamı yapabilirim.

 

Saçmalamak demek gerçek dışı ve çelişkili fikirler üretmek demektir. Yani bir baska deyişle doğa gerçekleri ile örtüşmeyen fikirler üretmek demektir.

 

tanrıya inanmıyor olabilirsin.bunu anlayabilirim ama bilimin tanrının olmadığını ispatladığını söylersen bende sana cerndeki büyük deneyi hatırlatmak zorunda kalırım tanrı parçacıgı..x kromozomu..merhaba bunlar sana birşeyi hatırlatıyormu?..eğer hatırlatmıyorsa..elimdem geldiği kadar sana yardımcı olucağım merak etme bilmemek deyil ,öğrenmemek ayıptır.

 

Öğrenmeyi asla gurur konusu yapmam. Çocuklardan bile bir şeyler öğrenmeye çalıştım ömür boyu. Söylediklerin gözlemlenebilen şeylerse her an öğrenmeye hazır olduğumu bilmeni isterim. Söylediklerin maddeye ait kavramlar. Madde olmazsa parçacık ta kromozom da olmaz.

 

ayrıca peygamber demek,çok zeki bir insan demektir çok bilmiş bir insan demektir aynı zamanda peygamber..aklını ve mantığını sevgi ve barış yerine savaş ve şiddetten zevk alan bir mantığa sahip..sadece bir insandır,sadece onun dedikleri olmak zorundadır..ve sistem kurar..ve buı sistem içerisinde kendi kurallarını empoze eder..ve bu kurallara herkesin uymasını bekler..uymayanları kılıçtan geçirir.. CENHİZ HAN aslında bir peygamber olduğunu iddia etmiştir..ve savaşta ele geçirdikleri..insanları çoluk çocuk dinlemeden kılıçtan geçirmiştir..işte sana peygamberin tanımı yaptım. eminim birşeyler öğrenmişsindir..bu örnek sana yeter diye düşünüyorum..

 

Yine saçmalamışsın. Yazında tutarlılık göremiyorum. Bu anlattıkların tüm insanlarda az veya çok bulunan karekterler. Bana sorduğun soru ise;

 

PEYGAMBER OLMADIĞINI İSPATLAYABİLİRMİSİN? seni, dinliyorum..kahkaha.gif

 

Ne alaka? Benim peygamber olup olmadığım konusunda bir ispata hiç bir zaman ihtiyaç duymadım.  Ama o yukardaki saydığın özelliklerden her insanda olduğu gibi bende de az veya çok bulunabilir. Teste girmedim. Ama çevrem demokrat biri olduğumu söyler.

 

Tatmin oldun mu?

 

Not:

1- Neyi savunduğun pek anlaşılmıyor. Tutarlı olmalısın. Bazan kutsalları yeriyor bazan övüyorsun.

2- Bana soru soracak veya benle birşeyler paylaşacak olduğunda bunu saçmalamadan yap lütfen.

3- Lakabım "merhaba" değil meraba'dır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

dediklerinden hiç birşey anlamadım meraba keşke  mantıklı birşeyler yazsaydın..yada sorularıma cevap vermemek yerine kaçmayı tercih etmeseydin..o zaman seninle uzun uzun tartışabilirdik..yazdıklarımı oku lütfen cevap verme psikolojisi içine girmeden bunu becer lütfen .yoksa işin içinden çıkamayız dostum..san karadeliklerin nasıl oluştuğuna dair basit bir soru sorsam ilk yapıcan iş eminim bir yerlerden alıntı yapmak olucaktır..kusura bakma meraba önce sorularıma mantıklı cevaplar,, verki seninle ,,tartışabileyim..gerçekten o zaman görüceksinki çok mantıklı konular ortaya çıkacaktır..benden ispat istiyorsun,,bu hiç mantıklı deyil..ispat istemek yerine kendin birşeyler ispatlamaya çalışırsan..ve tezlerini belgeler halinde ortaya sunarsan ,,senden birşeyler kaparım belki..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

...California Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, ateist ve agnostiklerin başkalarına yardım etme konusunda koyu dindarlardan daha istekli olduklarını gösterdi.

Social Psychological and Personality Science (Sosyal Psikoloji ve Kişilik Bilimi) dergisinin haziran sayısında yayımlanacak araştırmayla, "Tanrı'ya inanmadıkları için iyilik yapmaları için hiçbir sebepleri yok" denilen inançsızlar için bir mit daha yıkılmış oldu.

Araştırmanın yazarlarından, California Üniversitesi sosyal psikoloğu Robb Willer "Daha az dindar kişiler için başkalarıyla duygusal bağ kurma gücünün bir başkasına yardım edip etmeyeceği konusunda hayati önemi olduğunu bulduk. Öte yandan, daha dindar olanların fedakârlık gösterme nedenleri duygularla daha az ilişkiliyken; dini öğretiler, toplumsal aidiyet ve itibar gibi etmenlerle daha fazla bağlantılı." diyor.

Willer'la çalışmayı birlikte yürüten Laura Saslow ise dinsiz bir arkadaşının yıkıntılar arasından çıkarılan bir kadının yürek burkan bir videosunu izlemesi ardından, Haiti depreminin yaralarının sarılması için para bağışlaması ardından hayırseverlik duygusunu, mantıken yardım edilmesi fikrinden ayrı olarak neyin harekete geçirdiği sorusuna cevap bulmakla ilgilenmiş.

"Geniş çaplı, üç sistematik araştırmada tekrarlanan bu deneyimi -bir ateistin yabancılara fedakârlık göstermesi için fazlasıyla duygularının tesiri altında kalması- bulmakla ilgilendim." diyor Saslow.

İlk çalışmada Saslow ve meslektaşları 1300'den fazla Amerikalı yetişkin arasında yapılan ulusal bir araştırmadan gelen verileri inceledi. Şefkat yaklaşımının bireyin ne kadar fedakârca davranış bildirmesinin muhtemel olduğuyla bağlantılı olduğunu buldular. Bu bağlantının, çok dindar olanlarla mukayese edildiğinde, en yoğun olarak ateistler veya daha az dindar olan kesimde olduğu görüldü.

İkinci deneyde 101 kişiye tarafsız bir video ya da yoksulluk içindeki çocuklarla ilgili duygusal bir video izletildi. Her birine sahte 10 dolar verildi ve bir yabancıya istedikleri kadarını verebilecekleri söylendi. Daha az dindar olanlar duygusal videoyu ilk görüşlerinde daha fazla para verdiler.

"Merhamet içeren video fedakârlıkları üzerinde büyük bir etki yarattı. Ancak daha dindar katılımcıların fedakârlığını kayda değer bir biçimde değiştirmedi."

Son olarak, bir diğer örnekte 200'den fazla kolej öğrencisinden halihazırdaki fedakarlık düzeylerinin bildirilmesi istendi ve daha sonra katılımcılara kendilerine verilen bir miktar parayı bir yabancıyla paylaşabilecek ya da ondan saklayabilecekleri iktisadi bir oyun oynatıldı. En fazla paylaşım yapanlar, o an için en fazla fedakârlık yapan inancı en düşük kesim oldu.

Dindar insanların bağış yapmalarına neden olan etmenleri anlamak için daha fazla araştırma yapılmasına ihtiyaç var ancak araştırma, bu konuda rol oynayan etmenlerin yalnızca empati ve merhamet olmadığını açıkça gösteriyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

eğer bir cennet olsaydı tek emin konu budur aslında..oraya sadece ..ateistler ve agnostikler ve deistler..girerdi..inananların tamamı cehennem girerdi..asıl gerçek bu ..en az tanrı kadar gerçek..

 

 

Aslında bu mesaj kindar zihniyetin gerçekte kimlerde olduğunu çok iyi gösteren bir mesaj..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aslında bu mesaj kindar zihniyetin gerçekte kimlerde olduğunu çok iyi gösteren bir mesaj..

Neden ve neye dayanarak?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 keşke  mantıklı birşeyler yazsaydın..

 

Her iki kişiye de aynı cümleyi kullanmışsın. Sonra da, henüz yok denecek kadar çok az bilgiye sahip olunan karadeliklerin nasıl oluştuğunu sormuşsun.. Bu mu senin "mantıklı olma" anlayışın?

 

Tarafların birinde bir mantık anlayışı yanlışlığı var galiba..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir daha okudum ama neden ve neye dayanarak kindar olunduğu açıklanmamış. Nerden bilelim?

Bir sey soyluyorlar, sorunca da ne soylediklerini kendileri de bilmedikleri icin sasiriyorlar. Bu sadece burda olmuyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yok canım kitapta yazıyor haberiniz yokmu?kindar ne demek?hoca ne demek? insan hakları ne demek?saygı ve sevgi ne demek? zordamı kaldınız açın hemen bir patlatın bir ayetel kürsi..hemencecik geçiverir. anlamassınız bile..parasızmı kaldınız canım o dahada kolay.hemen bir hatım edin bak görüceksiniz herşey tanrının istediği gibi olacaktır..yılardır bizi böyle uyuttunuz artık uyanma zamanı geldide geçiyor bile..artık AHİR ZAMAN DEYİL ARTIK UYANMA ZAMANI İNSANLIK İÇİN..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ha bu arada hernedense oruç ayındayız .70 milyon nüfüsumuz var..65 milyar fakir var.. ne hikmetse 65 milyar yılardır oruç tuıtuyor.. ama ne hikmetse..geri kalan 5 milyon zengin..oruç tutmazmış gibi oruç tutar gibi gözükmeya çalışarak..oruç ayını bile.reklam konusu ve reyting konusu yapmaktan bile çekinmeden yapabiliyorsa..bu islamın ve islam gibi gözüken diyer dinlerin asıl amaçlarının ne olduğunu çok belli olan bir olaylar bütünü olup.bizleri böyle yaşamaya  mahkum eden..sistem dir..bu çok açıktır..iftar çadırına KAMERAMAN VE GAZETECİ SOKAN ZİHNİYET İŞYERİNE RÜŞVETİDE SOKAR..rant kazanmak için dinleri kullnamaktan asla  çekinmezler..nedeni ise dinlerin şiddetten başka bir amacı ve insanlığı modern masonların emrine vermekte asla  çekinmeyen kafa yapısına sahip biri tarafından yazıldığı için ..asıl mesele bu ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

espirin gerçekten çok berbat olmuş

 

Espri olsaydı berbat olabilirdi ama, espri değil ki! Tamamen gerçek. Peygamber atanmış bir sıfattır. Yani atamaya bağlı. O atamayı kabul etmeyenler tarafından böyle bir sıfatın geçerliliği kabul edilmez. Bu yani, espri filan yapmaya çalışmadım zaten.

 

Düşünmeyi, tartışmayı ve fikir alışverişini sevenler illa ki bazı ortamlarda karşılaşmıştır. Karşılaşmış olmamız sürpriz olmaz...original.gif 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

gelelim senin soruna karadeliklerin asıl amacı samanyolu ve galaksileri emerek yutmaktır..nedeni ise tartışmaya açık bir konudur..benim düşüncem karadeliklerin..bilimemesini asıl nedeni tam olarak görülmemesinden  kaynaklanmaktadır..eğer görülmüş olsalar..herşey çok kolay ortaya çıkardı.ama yaklaşık olarak..30 yıl sonra karadelikler..çok rahat gözlemlenip tam olarak yaptıkları iş ortaya  çıkacaktır..bir teoriye göre karadeliklerin asıl amacı evrendeki bütün galaksileri yavaş yavaş yutmak..programlanmış bir saat gibi yeri ve zamanı gelince diyerr boyuttan tekrar ortaya çıkararak. yeni bir evren modeli yaratmaktır..aslında bu benim teorim..yalnız kitabıma bunu eklemedim..çok mantıklı olmayabilir..evet geri dönüşüm teorisi bu benim teorim..evren geri dönüşüm sayesinde sonsuza de ayakta kalabilir..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aslında bu mesaj kindar zihniyetin gerçekte kimlerde olduğunu çok iyi gösteren bir mesaj..

tanrı keşke peygamberleri ve kitapları insanlara dogru yolu göstermek için,,indirmeseydi..daha anlamlı birşeyler yapsaydı keşke..örnek olarak,,kaderi insanların eline bırakmasaydı..çok daha yaşanılabilr bir dünya olucaktı..hiç şüphesiz..bence bu yazdıklarım..seninkiye kıyasla daha güzel ve daha anlamlı bir mesaj olmuştur hiç şüphesiz..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aslında bu mesaj kindar zihniyetin gerçekte kimlerde olduğunu çok iyi gösteren bir mesaj..

afrikada,

dogan bir kişinin KADERİNİ bilmek için tanrı olmaya gerek yoktur..insan olmak, ve aklını dogru kullanabilmek ,yeterlidir..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre müslümanların daha mutlu olduğu ortaya çıktı. Beynin mutluyken aldığı şekil ve verdiği reaksyon baz alınarak yapılan incelemelere göre müslüman toplumların daha mutlu yaşadığı ispatlandı. Sebep olarak ise karşılaşılan en ufak problemleri bile kökten çözme yetisine sahip olan müslümanların bu tavrının hayatlarına yansıdığı ortaya çıktı. Onlar gibi olmayan insanı öldüren, yoluna çıkan ağacı kesen, bilim uğruna kafa yormayan ve direkt günah etiketi yapıştırarak bilimi yok sayan müslümanların mutluluğu buna bağlandı.  ALINTIDIR...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

aşagıdaki,şıklardan sizlere en mantıklı geleni işaretleyin.

A:...çok istediğim bir şey için tanrıya dua etmek... 

B:..o..çok istediğim bir şey için 1 trilyon nakit paramın olması.

C:..hiçbiri..ben böylede mutluyum..

D:...istediğim  o şey nasıl olsa öbür dünyada olacaktır..ben dua edimki,tanrıda memnun kalsın,

E:...dualarım neden işe yarmıyor? diye oturup düşünmek ve farklı bir strateji oluşturmak

F:...nasıl osa tanrı yok hayat benim için anlamsız olsada olur,,olmasada olur. önemli deyil,

G:...çok istediğim bir şey için gerekirsa elde edebileceksem.insanoğluna kölelik yapmak ve istediğimi elde etmek.

H:..tanrı herşeyi biliyor deyip susmak,ve ömür boyu dua etmek,bu beni mutlu ediyor.gerçekten,

I:...tanrının seni kaderini yine senin gibi  insanoğlunun eline bıraktığını anlamaktır.eğer bu seçeneği seçiyorsan agnostiksin..yani daha açık bir ifadeyle tanrı bu dünyaki kendi rolünü yine senin gibi bir insan bırakmıştır..yani sende bir tanrısın.yani bu dünyadaki rölünü çizmek için özgürsündür..ama kötü olmak şartıyla.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bu gezegende en güçlü insanlardan örnekler vericem,eminim çoğunuz farkındasınızdır,adalet sistemini ele alalım,kim vardı bir hatırlayalım,bir adet hakim, bir adet,savcı,bir adet,kalem odası, 2 adet avukat,hakimler ve savcular kurulu,baş hakim ve baş savcı olmak üzere,bir insan topluluğu düşünün,canları isterse,bir insanı,en ağır cezaya çarptırırlar canları isterse,insanı ipten alıp serbest bırakırlar,ne yazıkki bu adaletsiz adalet sistemi,içinde yaşamaya mahkumuz,hepimiz,artık uyanmalıyız,gerçekleri görmek zorundayız,insanca yaşamak için,nefes almak için,bir insanın yargılanması ve suçlu bulunması için,ispat edilmesi zorunluluktur,ve bu ispat kelimesi, okitaplarda yazmasına rağmen ,binlerce insan,haksız şekilde yargılanmakta ve ceza almaktadır,adaleti sağlayanlar kendilerini tanrı zannederek,ve aynı zamanda tanrıya inanarak eğer bir cennet varsa zaten kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşmektedirler,şimdi sizlere soruyorum,adalet nasıl işlemeli diye ve diyorumki çok açık bir şekilde,mahkemede yargılanan insanın vicdan dediğimiz olguyla mümkünde eğer,,o zaman BU DÜNYADAKİ EN VİCDANLI ADAMLARI bir araya getirip,hakim savcı yaparsak, zaten adaleti sağlamış oluyoruz.işte gerçek adalet ancak DOGRULARI BULMAKTA sağlanabilir.bu dünyada asla ve asla mahkemede adalet sağlanmaz ÖNCE KAPLERDEKİ ADALETİ SAĞLAMADIKÇA

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ama bizler en temiz yere bile o adalet sistemine parayı sokan biz insanlar deyilmiyiz,adaltte para olmaz asla,adalet için çalışılmaz adalet İÇİN SAVAŞILIR. adalet için mücadele edilir,ancak bu şekilde insanoğlu ayakta kalabilir.daha açık bir ifadeyle, orada çalışanlar aylık maaş almaktadırlar. düşünsenize bir kere böyle bir yer bile kamu sektörü haline gelmiştir,aldıkları yüksek maaş yetmezmiş gibi,birde adaleti tanrı bunların eline NEDEN VERDİ?asıl tartışılması gereken soru bu olmalıdır..asıl cevap ise tanrı herkesi özgür iradesini kontrol etmesi için yaratmıştır.tanrı olması için deyil???

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.