Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dr.Fauci, İkinci Aşıyı Olduktan Sonra Bu Yan Etkilere Sahip Olduğunu Söyledi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dr.Fauci, İkinci Aşıyı Olduktan Sonra Bu Yan Etkilere Sahip Olduğunu Söyledi

BB18LJXx.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Koronavirüs aşısı, pandeminin geleceği için belirli bir rahatlama duygusu sağladı, ancak bazıları aşı olduktan sonra yaşayabilecekleri yan etkiler konusunda endişeli. Yan etkiler kesinlikle mümkün olsa da, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) bunların paniğe neden olmadıklarını garanti ediyor. CDC, aslında, küçük yan etkiler "vücudunuzun koruma geliştirdiğinin normal işaretleri" diyor. Ve aşıyı halihazırda yaptırmış olan büyük sağlık görevlileri, başkalarının ne beklemeleri gerektiğini anlamalarına yardımcı olmak için yan etkileri konusunda çok net davrandılar. Son zamanlarda, Başkan Joe Biden'in baş tıbbi danışmanı olan Anthony Fauci, Beyaz Saray muhabirlerine, aşının ikinci dozunu aldıktan sonra daha fazla yan etki yaşadığını söyledi. Fauci'nin hangi yan etkilere sahip olduğunu öğrenmek ve aşı reaksiyonları hakkında daha fazla bilgi için, Bunlar Yeni Johnson & Johnson Aşısının Yan Etkileridir.

Fauci, COVID aşısının ikinci dozundan sonraki en büyük yan etkisinin yorgunluk olduğunu söyledi.

Fauci 21 Ocak'ta Beyaz Saray muhabirlerine Bloomberg muhabiri Jennifer Jacobs'ın tweet'ine göre ikinci aşı dozunu iki gün önce aldığını söyledi.

"Çok bayılmayacağımı umuyordum. Yaklaşık 24 saat yaptım. Şimdi iyiyim," diye açıkladı. Jacobs'a göre Fauci, "biraz ağrılı" ve "üşümüş" olduğunu, ancak aslında aşıdan dolayı hasta olmadığını söyledi. Dr. Fauci, bu bulaşıcı hastalık uzmanından daha fazla bilgi almak için COVID'den kaçınmak için bunlardan birine evde ihtiyacınız olduğunu söylüyor.

Yorgunluk, Fauci'nin ilk dozundan sonra yaşadığı bir yan etki değildi.

Fauci, Moderna aşısının ilk dozunu 22 Aralık'ta aldı ve yan etkilerini de tartıştı. Fauci, CNN'e göre, o sırada sadece kolunda biraz ağrı yaşadığını söyledi.

"Aşıdan yaklaşık altı ila 10 saat sonra sahip olduğum tek şey, kolumda belki 24 saat veya biraz daha uzun süren bir ağrı hissettim, sonra gittim ve bunun dışında tamamen, ben 27 Aralık'ta CNN'nin Birliğin Durumu üzerine yaptığı röportajda, başka hiçbir zararlı etki hissetmedi, "dedi. "Gerçekten oldukça iyiydi. Hatta bir grip aşısı kadar veya ondan daha iyiydi. Yani ciddi bir şey yok." Daha güncel bilgiler için günlük bültenimize kaydolun.

İkinci dozdan sonra yan etkiler daha yaygındır.

İkinci COVID aşı dozundan sonra yan etkiler daha yaygın ve daha şiddetli olabilir. ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) göre, hem Pfizer hem de Moderna denemelerinde daha fazla insan ikinci aşı dozundan yan etkiler yaşadı. CoxHealth'in bulaşıcı hastalık doktoru Robin Trotman, KY3 ile yaptığı bir röportajda, bu daha güçlü reaksiyonun beklendiğini, çünkü ikinci dozun bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için gerçekten işi yapan şey olduğunu söyledi. Ve aşı hakkında daha fazla bilgi için, Bu OTC İlaçları Alırsanız, Aşıyı Yapmadan Önce Durmanız Gerekir.

BB1cbute.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Ve her iki dozu alırken hazır olmanız gereken birkaç yan etki vardır.

CDC, hangi dozu alırsanız alın, aşıdan sonra birden fazla yan etki yaşayabileceğinizi söylüyor. Aşı yaptığınız kolda biraz ağrı ve şişlik olabilir ve vücudunuzun geri kalanı boyunca ateş, titreme, yorgunluk ve baş ağrısı yaşayabilirsiniz. Ancak ajans, bu yan etkilerin en fazla birkaç gün sürmesi gerektiğini söylüyor. Sadece aşı olduğunuz yerde kızarıklık veya hassasiyet 24 saat sonra artarsa veya yan etkileriniz birkaç gün sonra kaybolmaya başlamazsa doktorunuza başvurmanız gerekir. Ve daha fazla koronavirüs haberi için, Beyaz Saray Bu 5 Yerde Sadece Zorunlu Maskeler.

Kaynak: 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.