Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Benzin deponuzu doldurmak kadar hızlı şarj edilebilen bir elektrikli araba pili yeni bir şirket tarafından tanıtıldı


Önerilen İletiler

  • Admin

Benzin deponuzu doldurmak kadar hızlı şarj edilebilen bir elektrikli araba pili yeni bir şirket tarafından tanıtıldı

BB1cTQ17.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Pazartesi günü beş dakikada şarj olabilen elektrikli otomobil aküsü açıklandı.

Standart elektrikli araç pillerinin tamamen şarj olması yaklaşık 8 saat sürer.

Daha hızlı şarj özelliği, EV'leri halk için daha erişilebilir hale getirecektir.

Daha fazla hikaye için Business Insider'ın ana sayfasını ziyaret edin.

Bir depoyu doldurmak için gereken süre olan 5 dakikada şarj edilebilen bir elektrikli otomobil aküsü ilk kez Çin'deki bir fabrikada üretildi.

Yeni lityum iyon piller İsrailli StoreDot şirketi tarafından geliştirildi ve Çin'de Eve Energy tarafından üretildi. StoreDot Salı günü yaptığı açıklamada, şirketin Li-ion pil sertifikalarına uygun 1.000 örnek pil ürettiğini duyurdu.

Örnekler, şirketin teknolojisini BP, Daimler, Samsung Ventures ve TDK dahil olmak üzere EV pazarında bir sıçrama yapmak isteyen potansiyel alıcılara ve yatırımcılara göstermek için kullanılacak.

Daha hızlı şarj edilen piller, elektrikli araçları daha işlevsel hale getirir
Birçok sürücü için elektrikli arabalar, araçların şarj edilmesi için geçen süre nedeniyle uzun yolculuklar için uygun değildir. Bir elektrikli araç şarj cihazı üreticisi olan PodPoint'e göre, piyasadaki mevcut elektrikli otomobil pillerinin şarj edilmesi 30 dakika ila 12 saat arasında sürebilir, ancak tipik bir EV'nin boştan doluya şarj edilmesi yaklaşık 8 saat sürer.

Elektrikli araçlar, Biden'in 2035 yılına kadar benzin yerine elektrikle çalışan arabalarla tamamen yeşil bir elektrik şebekesi istediği 2 trilyon dolarlık iklim değişikliği planının önemli bir parçası. StoreDot'un yeni pil teknolojisi, CEO Doron Myersdorf'un elektrikli aracın en büyük engeli olarak adlandırdığı şeyi ortadan kaldırarak bu yeşil geleceği daha uygulanabilir hale getirecek: "menzil ve şarj kaygısı".

Myersdorf, "Bugünkü duyuru, XFC'yi laboratuvarda yeniliğin ötesinde ilk kez seri üretim için ölçeklenebilir ticari olarak uygun bir ürüne taşıyan önemli bir kilometre taşını işaret ediyor" dedi. basın açıklamasında. "Elektrikli araç şarj deneyiminde, elektrikli araçların toplu olarak benimsenmesinin önündeki kritik engeli ortadan kaldıracak bir devrim gerçekleştirmenin zirvesindeyiz."

BB1cKFgW.img?h=588&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Elektrikli arabalar, şarj başına ortalama 250 mil sürüş kabiliyetine sahiptir. Daha hızlı şarj edilebilen bir batarya ile, sürücüler menzile bağlı kalmaz ve diğer geleneksel araçlar gibi daha uzun yolculuklarda elektrikli araçlara binebilir.

Mevcut lityum iyon piller elektrot olarak grafiti kullanırken, StoreDot pili, grafiti yarı iletken nanopartiküller ile değiştirerek iyonların daha kolay ve hızlı geçmesini sağlayarak daha hızlı çalışır. Şirket, bu elektrodu yıl sonuna kadar çok daha ucuz bir bileşen olan silikonla değiştirmeyi planlıyor.

Tesla ayrıca silikon elektrotlar geliştirmek için çalışıyor.

Elon Musk uzun süredir elektrikli otomobiller için daha hızlı şarj hızları istiyor
Musk Pazartesi günü tweet attı, "Pil hücresi üretimi, sürdürülebilir bir enerji geleceğini yavaşlatan temel hız sınırlayıcıdır. Çok önemli bir sorun."

Tesla, kapsamlı bir Supercharger ağının yanı sıra şarjlar arasında 400 mil gidebilen yeni nesil uzun menzilli elektrikli arabaları aracılığıyla EV'lere daha uzun bir seyahat aralığı sağlamak için adımlar atıyor. Musk, elektrikli arabaları geleneksel yanmalı motorlu araçlar kadar kullanışlı ve erişilebilir hale getirmeyi umuyor.

Hızlı şarj olan EV pilleri hala birkaç yıl uzakta
StoreDot'un beş dakikalık bataryası, şirket teknolojilerini geliştirmeye devam ettikçe seri üretim oldukça uzun bir süre kullanılamayacağından, büyük olasılıkla ana pazara uzun yıllar girmeyecek.

StoreDot geçmişte telefonlar, dronlar ve scooterlar için hızlı şarj olan pilleri denedi. 2014 yılında şirket, telefonunuzun pilini 30 saniye içinde bitmiş durumdan tam şarjlı duruma getirebilecek bir şarj cihazı prototipi geliştirdi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.