Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çin, saatte 620 kilometre hıza ulaşabilen yeni Maglev tren prototipini piyasaya sürdü


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Çin, saatte 620 kilometre hıza ulaşabilen yeni Maglev tren prototipini piyasaya sürdü

BB1cQg4n.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Çin, saatte 620 kilometre (385 mil) hıza ulaşabilen yeni bir yüksek hızlı Maglev treni için bir prototip ortaya çıkardı.

Tren, tren manyetize raylar boyunca yüzüyormuş gibi görünmesini sağlayan yüksek sıcaklık süper iletken (HTS) gücüyle çalışır.

21 metre uzunluğundaki (69 fit) şık prototip, 13 Ocak'ta Sichuan Eyaleti, Chengdu şehrinde medyaya tanıtıldı. Buna ek olarak, üniversite araştırmacıları trenin nasıl görüneceğini göstermek için 165 metrelik (541 fit) ray inşa etti. ve devlet tarafından işletilen Xinhua News'e göre geçişte hissedin.

Profesör He Chuan (prototip üzerinde çalışan Southwest Jiaotong Üniversitesi'nin başkan yardımcısı) gazetecilere trenin 3-10 yıl içinde "operasyonel" olabileceğini söyledi.

O ekledi: "Sichuan zengin nadir toprak kaynaklarına sahiptir, bu da kalıcı mıknatıs izleri inşa etmemiz için çok yararlıdır ve bu da deneylerin daha hızlı gelişmesini teşvik eder."

Çin, 37.000 kilometreyi aşan dünyanın en büyük yüksek hızlı demiryolu ağına ve ticari olarak işletilen en hızlı tren olan Shanghai maglev'e ev sahipliği yapmaktadır.

Ülkenin ilk yüksek hızlı Maglev treni, 2003 yılında faaliyete geçti. 431 km / s'lik en yüksek hızda çalışan tren, Şanghay'ın doğu tarafındaki Şangay Pudong Havaalanı ve Longyang Yolu'nu birbirine bağlıyor.

Çin, Pekin'de gerçekleşecek olan 2022 Kış Olimpiyatları öncesinde daha fazla altyapı iyileştirmesi yapmaya istekli.

Geçen yıl bu kez Çin, Pekin'i 2022 Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan şehir Zhangjiakou'ya bağlayan 174 kilometrelik yeni bir yüksek hızlı demiryolu hattını açıkladı ve ikisi arasındaki seyahat süresini üç saatten 47 dakikaya düşürdü.

Bu ayın başlarında ülke, donma sıcaklıklarına dayanacak şekilde özel olarak tasarlanmış bir hızlı tren tanıttı. CR400AF-G treni, -40 santigrat derece (-40 derece Fahrenheit) kadar soğuk havalarda saatte 350 kilometreye kadar yol alabilir.

Pekin, Shenyang ve Harbin arasındaki rotalarda çalışacak - ikincisi o kadar soğuk ki, her yıl kar ve buz festivaline ev sahipliği yapacak.

BB1cQm96.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.