Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bilim İnsanları Dakikayı 59 Saniyeye Düşürmek İstiyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bilim İnsanları Dakikayı 59 Saniyeye Düşürmek İstiyor

BB1cECHy.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bazı bilim adamları, "artık saniye" eklemenin veya çıkarmanın zamanı düzenlemenin en iyi yolu olduğuna inanıyor.

Eleştirmenler, tam saniye beklemenin ve uygulamanın yarardan çok zarar verdiğini söylüyor.

Dünyanın dönüşü çok sayıda faktöre göre değişiklik gösterir, ancak şu anda hızlı bir şekilde dönüyoruz.

Hayatta ölüm ve vergilerden başka hiçbir şeyin kesin olmadığını söylemeyi seviyoruz, ancak gerçek şu ki gezegenimiz ve evren bize sürekli olarak değişiklikler dayatıyor.

Buna bilim adamlarından gelen şu yeni öneri de dahildir: Dakikayı sadece 59 saniyeye, bizi Dünya'nın gerçek dönüşüyle daha iyi hizaya getirecek en az bir "negatif sıçrama saniye" için kısaltmayı düşünmeliyiz.

Bu, Dünya'nın her zamankinden daha hızlı döndüğü birkaç yılı takip eden, ortalamadan daha kısa birçok günle işaretlenmiş bir yılın hemen ardından. Neler oluyor?

İlk olarak, tek tek saniyelerin küçük bölümlerinin neden gerçek bir fark yarattığını merak edebilirsiniz. Gerçek şu ki, çoğu insan, hatta çoğu uygulama için değil. Ancak bilim adamları ve özel olarak ayarlanmış bilimsel araçlar gibi bazıları için farklılıklar hesaba katılmalıdır. Kendini ayarlayan ve her gece yarısı fazladan veya eksik olan saniyeyi "atan" bir saat gibi basit bir şey, önemli işlevlerin araştırılması veya düzenlenmesini engelleyebilir.

Ancak kesirleri tam bir "artık saniye" için biriktirmenin de sonuçları vardır. New York Post raporları:

"2012'de, Reddit, Yelp ve LinkedIn dahil olmak üzere bir dizi internet sitesinde sunucu çökmelerine neden olan ve aynı zamanda Javascript kullanan Linux işletim sistemlerini ve yazılımlarını kullananların aksamasına neden olan bir ikinci adım arttı."
Bunun bir nedeni, çoğu programlama dilinin çok ilkel zaman işleyişine sahip olması ve bunun da bilgisayarların kendi içindeki ilkel saat donanımına dayanmasıdır.

Gerçek zamanlı "gerçek zaman" yasası için, bilgisayarların küresel zaman tutma sunucularına ping atması gerekir, ancak bunlar tam bir saniye yerine küçük düzeltmeler sunar. Bilgisayarın saati aniden arka arkaya bir saniye için 12:00:00 olduğuna inanmak zorunda kaldığında ve veriler CPU'da saniyede milyonlarca veya milyarlarca bayt hızında hareket ettiğinde bu bir çatışma yaratır.

Bir sonraki merdivene tırmanmaya başlamak ve zaten zirvede olduğunuzu bulmak gibidir: muhtemelen biraz tökezleyeceksiniz.

Başlamak için Dünya neden farklı bir şekilde dönüyor? Bu kısım hem daha doğal hem de daha karmaşık.

Dünya'ya, aydan güneşe kadar her şeyden kesişen kuvvetler ve Dünya'nın kendisinin şekli ve gelgitlerin nasıl hareket ettiği gibi faktörler tarafından dokunulur. (Büyük bir su havzasını etrafta dolanırken hareket ettirmeye çalıştığınızı hayal edin ve biraz anlayacaksınız.) Bu karmaşık formül, en azından şimdilik, daha kısa günlere yöneliyor. Ancak son on yıllardaki genel eğilim daha yavaş bir dönüş, yani artık ikinci politikanın değiştirilmesi her iki yönde de kesinti yapıyor: yıla bağlı olarak bir saniye eklemek ve çıkarmak.

Artık saniyeler sorunu tartışmalıdır, çünkü bazı bilim adamları sadece her günün mikrosaniye farkını ayarlamanın daha iyi olduğuna inanıyor. Ancak, bilimsel olarak düzenlenmiş tüm standartlarda ve önlemlerde olduğu gibi, bundan sonra ne yapılacağına karar vermede yardımcı olabilecek bir yönetim organı vardır. Bu durumda, zaman dedektifleri 2023'te toplanmak için toplanacak.

O zamana kadar, kaydedilen en kısa bireysel günleri kaydetmeye devam edeceğiz.

Kaynak: Popular Mechanics

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.