Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

politika

Önerilen İletiler

ABD'secimlerinden Joe Biden'in basarili bir sekilde sonuclarla yeni ABD Baskani secilmesini hazmedemeyen Trump,yaptigi konusmalar ve acik acik ic savas cigliklari ile yandaslarini sokaga dökerek ABD'de dünkü kalkismayi yasatti.

Koltugun ne kadar sicak ve terkedilmesinin aci verici oldugunu,demokrasi treni ile yola cikanlarin amaclarinin neler oldugunu dün ABD olaylari ile yasadik gördük.

Amerika dedigimiz ve hep Demokrasinin besigi olarak gördügümüz ülkenin aslinda demokrasi besigi degilde Fasizmin üreme alani oldugunu anladik.Özellikle,fasist yöneticilerin,ülkelerini bir ic savas meydani olarak görüp,halklarini birbirine kirdirmaktan nasil bir sadistce zevk aldiklarini bir kez daha ABD olaylari bize yasatti.

Milli Irade maskesi ile siyasete atilip eline gecen firsatlari Milli Iradeye karsi kullanan siyasetciler hep vardi.Ellerine gecirdikleri iktidar gücünü halkin kafasina yumruk vurarak ama kendi bekalari icin tepe tepe kullanan yöneticiler hep vardi.Ve ne yazik ki yine hep olacaklar cünkü bunlar ibret almak söyle dursun bu güclerinin hic bitmeyecegini düsünen ihtiras sahipleridirler.

Muhalefetin ülkede yapilan siyasi yanlisliklari dile getirmesinden hosnut olmayip muhalefeti her türlü fasizan yöntemlerle susturmaya calisanlar,özgürce düsünüp yazmayi,halka yol göstermeyi halka isik olmayi kendilerine görev bilen gazetecileri akademiyenleri cezaevlerine dolduranlar iste bu ihtiras sahipleridir.

Demokratik haklarini kullananlara karsi "biz yüzde 50'yi evde zor tutuyoruz" gibi tehdit edici söylemlerle demokratik kipirdanislari bastirmak icin kolluk kuvvetlerini halka karsi kullananlar bu ihtiras sahipleridir.

Istanbul Büyük Sehir Belediye secimlerinde,secimi kaybedip ama bunu hazmedemeyen ve ikinci defa secimi tekrarlatanlar da bu ihtiras sahipleridir.Yeni secilen Büyüksehir Belediye Baskanini calistirmamak icin ellerinden gelen melaneti esirgemeyenlerde bu ihtiras sahipleridir.

Ülkede yasanan haksizliklara karsi seslerini yükseltenlere,basin aciklamasi yapmak isteyenlere,kadin haklarini yoketmek isteyenlere karsi protestoda bulunanlara,istenmeyen rektör icin protestoda bulunanlara karsi polisi jandarmayi,gizli servisi,maganda ordusunu sevk edenler bu ihtiras sahipleridir cünkü;

KORKUYORLAR.Korkularini zulümle bastirmaya calisiyorlar.Korkularini halki ezmekle gidermeye calisiyorlar.cünkü demokratik olmayanlarin sonu hesap vermektir.Hesap vermekten korkuyorlar.

Trump 4 yillik baskanlik döneminde Amerika'yi demokrasiden uzaklastirip fasizmim kucagina itti.Dünkü olayla Trump'in fasist yandaslarinin kalkismasiydi.

Gecenlerde,TBMM'deki bir konusmasi esnasinda muhalefet sözcüsüne karsi:"Sanki secimi kazanirsaniz size iktidar verilecek mi?"diyen Disisleri Bakani Cavusoglu'nu ben zihniyet olarak Trump'a benzetiyorum.Yani dün ABD'de yasanan fasist kalkisma,yarin ülkemizde secimi olasi ihtimalle kaybedecek olan Erdogan'in basvuracagi bir yöntem olarak düsünüyorum.Erdogan Türkiyesi  ve Trump Amerikasi birbirine cok benziyor.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.