Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kat Kaloriferi Nedir ? Nasıl Çalışır ?


Habibe İlham

Önerilen İletiler

Mustakil evler, Villalar ve apartman dairelerinin bireysel olarak isitilmasini saglayan cihazlardir. Lokal bir isitma sistemi olan kat kaloriferi sistemleri genel olarak merkezi isitma sistemleri ile ayni prensipleri tasir. Fakat bura da kullanicilar binalarini ortak bir sistemden degil bireysel olarak isitirlar. Kat kaloriferi ile isinmayi tercih eden tuketiciler gunumuzde en ekonomik yakit olarak komur veya odunu tercih etmektedirler. İsinmanin yaninda, sicak kullanim suyu ihtiyacini da ayni sistemden karsilamak mumkundur. Burada merkezi isitma da oldugu gibi sicak sulu isitma sistemleri kullanilabilir. Bu durum da kullanicilar kendi dairelerinde ki radyatorleri isitmak icin kat kaloriferi adi verilen isitma cihazlarini kullanirlar. Bu cihazlar kazanlardan daha kucuk kapasiteli ve kompakt cihazlardir. Genellikle sirkulasyon pompalari cihazin uzerinde olur. Turkiye piyasasin da tek daireden 5 daireye kadar isi uretimi ihtiyacini karsilayan kazanlar genel olarak kat kaloriferi olarak adlandirilmaktadir.

· Manuel yuklemeli Kat kaloriferi icin en uygun yakit turu ceviz komur olarak adlandirilan komur boyutudur.

· Besleme kapagi acilarak izgaranin uzeri kati yakit ile doldurulduktan sonra yakit tutusturulur ve besleme kapagi kapatilir. Fan acilarak yanma hizlandirilir. Yanma islemi tam olarak basladiktan sonra kontrol panelinden istedigimiz sicaklik ayari yapildiktan sonra bir sonraki yukleme beklenir.

· Otomatik yuklemeli kat kaloriferleri icin en uygun yakit turu 10 ile 25 mm buyuklugunde findik komur olarak adlandirilan komurlerdir.

· Otomatik kat kaloriferlerinde bunker kullanilacak kati yakit ile doldurulur. Kontrol panelinden manuel olarak yakit potasi yakit ile doldurulur. İlk yakma islemi tamamlandiktan sonra kontrol panelinden yakit yukleme zamani, bekleme zamani, istenilen sicaklik, kullanma

kilavuzuna uygun olarak ayarlanir. Bunkerin icinde yakit bitinceye kadar yanma islemi devam eder.

Her iki model de de kazanin alt tarafinda su giris mansonundan soguk su gelir kazanin ic cidarinda dolasarak isinir ve ust taraftaki sicak su cikisindan cikarak kalorifer peteklerine gider. Bu dongu kapali sistemde kazan pompasi calistigi surece devam eder.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.