Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kriptik Gebelik iyice gebe olan bir kadının hamile olduğunu bilmediği zamandır


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kriptik Gebelik iyice gebe  olan bir kadının hamile olduğunu bilmediği zamandır

BB1bRjht.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Şifreli bir hamilelik, bir kadın hamileliğinin en azından yarısına gelene kadar hamile olduğunu fark etmediğinde gerçekleşir.

Kriptik gebelikleri olan kadınların çoğu, 20. haftadan sonra hamile olduklarını keşfeder. Bu, her 475 gebelikten yaklaşık 1'inde olur.

Hayal etmesi zor olsa da, hamilelik semptomlarının olmaması, hamilelik öncesi düzensiz dönemler ve hatalı hamilelik testi gibi kriptik gebeliklerin meydana gelmesinin birçok nedeni vardır.

"Hamile olduğumu bilmiyordum" sadece bir reality şovu değil - gerçek bir fenomen. Nadiren de olsa, birisinin hamile olduğunun geç dönemlere kadar ve hatta doğuma girene kadar hamile olduğunun farkında olmaması tamamen mümkündür. Buna şifreli hamilelik denir.

Orlando Health Winnie Palmer Kadın ve Bebek Hastanesinde kadın doğum uzmanı Dr. Christine Greves, "Kesin olarak gördüm, ama inanılmaz derecede yaygın değil" diyor.

Çoğunlukla, şifreli gebelikleri olan kadınlar, 20. haftadan sonra hamile olduklarını keşfederler. Bu, her 475 gebelikten yaklaşık 1'inde olur.

Greves, "Hamileliğinin yarısını geçirebilirler ve bunu bilmeyebilirler" diyor.

Bununla birlikte, daha nadir görülen şifreli gebelik vakaları vardır - yaklaşık 2500 gebelikten 1'i - birisinin tam anlamıyla doğum yapacak olana kadar hamile olduğunun farkına varmadığı durumlarda.

Birinin hamile olduğunu nasıl anlayamadığını hayal etmek zor olsa da, şifreli gebeliklerin gerçekleşmesinin birçok nedeni vardır.

Kriptik gebeliklere ne sebep olur?

Semptom eksikliği: Greves, "Bazen kadınlarda hamilelik semptomları görülmez. Bazıları mide bulantısı, kusma, göğüs hassasiyeti ve yorgunluk yaşamamakla kutsanmıştır" diyor Greves. "Bazen bir kadın aşırı kiloluysa, [hamilelikle ilişkili] kilo alımını fark etmeyebilir." Bu durumda kişi o kadar "görünmeyebilir". Ek olarak, Medical Hypotheses'te yayınlanan 2007 tarihli bir çalışma, kriptik gebelik bebeklerinin düşük kilolu olmasının yaygın olduğunu ve bunun da hamilelik sırasında daha az abdominal büyümeye yol açabileceğini belirtti.

Greves, düzensiz dönemler: Düzensiz dönemler, bir adet dönemini kaçırıp kaçırmadığınızı anlamanızı zorlaştırabilir.

Kısırlık: Alternatif olarak, birisi kısırlıkla mücadele ediyor olabilir ve hamileliğin onlar için bir olasılık olmadığını düşünebilir.

Doğum kontrol hapları kullanıyorsunuz: Bir hapı kaçırırsanız veya bir dozu çok geç alırsanız, yumurtlamanız mümkündür ve ilk etapta hapı kullanarak hamile kalabilirsiniz. Greves, "Doğum kontrol hapları başarısız olabilir ve bunları sürekli olarak alıyorsanız, bir şeyin yanlış olduğunu gösteren semptomlarınız olmayabilir" diyor.

Hatalı hamilelik testi sonuçları: Başarısız olabilecek başka bir şey? Hamilelik testleri. Hamilelik testleri son derece doğru olabilir, ancak yalnızca doğru şekilde alırsanız. Bunları hamileliğinizde çok erken alırsanız, sonuçları çok erken (veya çok geç) kontrol ederseniz veya iyi su aldığınız için idrarınız seyreltilmişse, bu yanlış sonuç riskinizi artırabilir. Spesifik olarak, yanlış negatif sonuç, sonuçların negatif olduğu, ancak aslında hamilesiniz.

Psikoloji: Ayrıca, Royal Society of Medicine Dergisi'ne göre, hamile kişinin hamile kalma konusunda çok stresli veya korkulu olduğu, bebek taşıyabileceklerini tamamen inkar edebilecekleri noktaya kadar psikolojik bir bileşen olabilir. ders çalışma.

Bazı kişilerin şifreli gebeliklere diğerlerinden daha yatkın olup olmadığını veya şifreli gebelik riskinizi artıran faktörlerin olup olmadığını gösteren hiçbir araştırma yoktur.

Greves, şimdilik bildiğimiz kadarıyla "Kimse bağışık değildir" diyor.

Kaynak: INSIDER

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.