Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bilim İnsanları Uzay Boşluğunun Zifiri Siyah Olmadığını Buldular


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bilim İnsanları Uzay Boşluğunun Zifiri Siyah Olmadığını Buldular

15 Kasım Pazar günü, NASA ve SpaceX'in Uluslararası Uzay İstasyonu'na ortak Crew-1 misyonunun bir parçası olarak dört astronot uzaya çıktı. Dünya'nın atmosferinden ayrılırken, uzayın mürekkep karanlığıyla karşılandılar. Yoksa onlar mıydı?

BB1behe5.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

The Astrophysical Journal'da yayınlanması planlanan yeni bir araştırmaya göre, bilim adamları uzay boşluğunun hiç zifiri karanlık olmadığını, aslında ışıkla dolu olduğunu belirlediler. Yıldızların bol miktarda görünür ışık yaydığını hepimiz bilsek de, genellikle yıldızların yokluğunda uzayın bir bütün olarak tamamen karanlık olduğunu varsaydık. Ve kesinlikle karanlık, ama görünüşe göre o kadar karanlık değil.

Arizona’nın Ulusal Optik Astronomi Gözlemevi’nden astronom Tod Lauer ve bir araştırmacı ekibi, başlangıç konusu Pluto olan NASA’nın Yeni Ufuklar görevi aracılığıyla derin uzayda ışığı inceliyorlar. Ancak cüce gezegende altı aylık bir ikametini tamamladıktan sonra, New Horizons uzay aracı derin uzaya gönderildi ve şu anda Dünya'dan dört milyar milden fazla uzakta. Güneşten bu kadar uzakta, uzayın gerçek karanlığının görüntülerini yakalamak için mükemmel bir uzay aracıdır.

 

Lauer ve ekibi, içinde parlak nesneler olmayan bu fotoğrafların en boş olanını inceledi. Bunları, nispeten yakın yıldızlar da dahil olmak üzere bilinen kaynaklardan tüm ışığı çıkarmak için işlediler, sonra var olduğu varsayılan, ancak henüz bulunmayan galaksilerden daha da fazla ışık çıkardılar. Bilim adamlarının bıraktığı şey, herhangi bir ışık kirliliği olmadan derin uzayın "saf" görüntüleriydi. Ancak yine de ışık buldular - çoğunu.

Rochester Institute of Technology'de astrofizikçi olan Michael Zemcov, NPR'ye verdiği demeçte, "Galaksilerin içinde olduğu kadar galaksilerin dışında da çok fazla ışık olduğunu söylüyorlar ki bu açıkçası yutması oldukça zor bir hap. hikaye.

Bu gizemli ışık nereden geliyor? Araştırmacılar tam olarak emin değiller. Henüz keşfetmediğimiz yıldızlardan veya galaksilerden olabileceğini veya tamamen yeni bir şey olabileceğini teorize ediyorlar. Kaynak ne olursa olsun, bu ışık kesinlikle bir süre için sıcak bir tartışma konusu - ve bol miktarda araştırma konusu - olacak.

Kaynak: Travel Leisure

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.