Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İstanbul'da korona önlemleri: Müzeler, tiyatrolar kapandı


Ümit Ürkmez

Önerilen İletiler

İstanbul'da korona önlemleri: Müzeler, tiyatrolar kapandı
Artan koronavirüs vakaları nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSMEK kurslarının açılışını erteledi, kültür merkezleri, müzeler ve spor tesislerinin de kapatılmasına karar verdi. Kapalı salondaki sahne sanatları da online icra edilecek...
Son günlerde koronavirüs vakalarının artması üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilimsel Danışma Kurulu’nun önerileri çerçevesinde önlem alındı. Yarından itibaren uygulanacak tedbirler kapsamında, yüz yüze eğitime başlaması planlanan İSMEK kurslarının açılışı ertelendi. İBB’ye ait kültür merkezlerinin kapalı kalmasına ve tüm müzelerin yanı sıra SPOR A.Ş.’nin işlettiği İBB spor tesislerinin kapatılmasına karar verildi. Kapalı salonda izleyicisi olan sahne sanatları da online olarak icra edilecek. İBB’den yapılan açıklamada, COVID-19 salgınının hem toplumda hem de belediye çalışanları arasında yaygınlaşmasını önlemek amacıyla da dönüşümlü çalışma yöntemine geçildiği belirtilip, şöyle denildi:
2 BİN İBB ÇALIŞANI POZİTİF
“COVID-19 salgını, küresel çapta ikinci dalga halinde hızla yayılmaya devam etmektedir. Maalesef salgın ülkemizde de hızlı bir yayılma eğilimine girmiş hatta bilim insanlarının ifadesine göre, nisan-mart dönemindeki etkisinin de üzerine çıkmıştır. Sayın Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre, ülkemizde salgının en yoğun yaşandığı kent İstanbul’dur. Buna göre vaka ve ölüm sayılarının yaklaşık yarısı İstanbul’da gerçekleşmektedir. Benzer bir veri İBB ve iştirakleri çalışanları açısından da geçerlidir. İlk resmi vakanın henüz ülkemize giriş yapmadığı şubat ayından, bugün gelinen noktaya kadar çalışanlarımızı ve vatandaşları korumak üzere aldığımız tüm tedbirlere rağmen İBB ve iştirak çalışanlarından yaklaşık 2 bin personelimizin COVID-19 testleri pozitiftir. Bunun yanı sıra 1322 personelimiz de karantina altındadır.”

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.