Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Neden Moderna'nın COVID Aşısının Pfizer'a Göre 'Büyük Bir Avantajı' Var


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Neden Moderna'nın COVID Aşısının Pfizer'a Göre 'Büyük Bir Avantajı' Var

Uzmanlar Newsweek'e, Moderna'nın COVID aşısının depolanması, taşınması ve hazırlanması Pfizer'inkinden daha kolay olduğunu ve ABD'nin her yerine yayılma zamanı geldiğinde ona "büyük bir avantaj" sağladığını söyledi.

BB1b64ku.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

9 Kasım'da, Amerikan ilaç firması Pfizer ve Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech, COVID aşısının hastalığı önlemede yüzde 90 etkili olduğunu duyurdu. Bir hafta sonra Pazartesi günü, biyoteknoloji firması Moderna, aşısının yüzde 94,5 etkili olduğunu iddia etti.

Her iki duyuru da basın bültenlerinde yapılmış ve sonuçlar henüz hakemli dergilerde yayınlanmamıştır, bu da uzmanların herhangi bir heyecanın dikkatle azaltılması gerektiğini belirtmelerine neden olmuştur. Moderna ve Pfizer, genel nüfusu aşılama yetkisi için ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) başvurmadan önce belirli kriterleri karşılamayı bekliyor.

Pfizer ve

Güney Carolina Üniversitesi'nde araştırma başkan yardımcısı olan Profesör Prakash Nagarkatti, Newsweek Moderna'nın aşısının dağıtım ve depolama açısından Pfizer'a göre "büyük bir avantajı" olduğunu söyledi.

Tennessee Üniversitesi, Haslam İşletme Fakültesi, Tedarik Zinciri Yönetimi Bölümü lojistik bölümü başkanı Thomas J. Goldsby, Pfizer'in aşısını sürdürmek için gereken koşulları "aşırı" olarak nitelendirdi.

"Zorlama düzelirse, Moderna aşısı için dondurma ve donmuş gıda depolama kullanabilirsiniz, ancak bu Pfizer aşısı için yeterli olmayacaktır" dedi.

Pfizer, kargoyu ultra soğuk tutabilen bavul boyutunda bir konteyner geliştirdi, ancak bu, Goldsby'nin son zamanlarda kısa sürede tedarik edildiğini söylediği kuru buza dayanıyor.

Nagarkatti şunları söyledi: "Ayrıca aşılar cam şişelerde saklanırsa, cam bu tür Arktik sıcaklıklara dayanmalıdır."

Ayrıca Nagarkatti, kırsal alanlardaki tesislerin Pfizer aşısını bu kadar düşük bir sıcaklıkta saklayabilecek çok pahalı donduruculara sahip olmayabileceğini söyledi. Aşı insanlara eczanelerde ve doktor muayenehanelerinde yapılırsa, büyük tıp merkezlerinin aksine benzer sorunlarla karşılaşılabilir.

Bazı eyaletler, şehirler ve hastaneler on binlerce dolara mal olabilen ultra soğuk dondurucular satın almak için "acele ediyor" ve dondurucu üreticileri uzun bekleme süreleri konusunda uyarıda bulunuyor, Julie Kalabalik-Hoganson, eczane uygulama başkanı ve Fairleigh'de doçent. Dickinson Üniversitesi Eczacılık ve Sağlık Bilimleri Fakültesi, Newsweek'e söyledi.

Nagarkatti'ye göre, bu engellerden dolayı kentsel alanlara Pfizer aşısı ve kırsal bölgeler Moderna'nın verilmesi olası.

Kalabalik-Hoganson, Moderna aşısının bir diğer avantajı, sağlık tesislerinde seyreltme veya özel işlem gerektirmemesi olduğunu söyledi. "Bu, [Moderna] aşısının eczanelerde ve doktor muayenehanelerinde uygulanmasının oldukça kolay olacağı anlamına geliyor."

Ancak lojistik zorluklar her iki aşı ile de karşı karşıya, çünkü Başkan Donald Trump 2020 seçimlerinden sonra cumhurbaşkanı seçilen Joe Biden'ı kabul etmemesi, geçiş sürecinin başlamasını zorlaştırıyor.

Nagarkatti: "Aşı lansmanının zamanlaması ve ABD'deki yönetim değişikliği daha kötü bir zamanda olamazdı" dedi ve mevcut yönetimin Biden ekibiyle sorunsuz geçiş ve doğru dağıtım sağlamak için meşgul olması kritik önem taşıyor. aşı. "

Johns Hopkins Bloomberg Halk Sağlığı Okulu Uluslararası Aşı Erişim Merkezi Yöneticisi William Moss, Newsweek'e verdiği demeçte, ultra düşük sıcaklıktaki dondurucular için rekabet etmenin yanı sıra, eyaletlerin iğneler ve şırıngalar gibi temel kaynaklar için de rekabet edeceklerini söyledi.

"İşte bu yüzden güçlü bir federal tepkiye ihtiyacımız var" dedi.

Aşı üreticilerinin çekimleri için izin talep etmeye hazır olduğu ve yetkililerin lojistik engelleri aşmaya hazırlandığı bir ortamda, Moss'un genel halka verdiği mesaj, maske takmaya, fiziksel mesafeye, ellerini sık sık yıkamaya ve büyük toplantılardan kaçınmaya devam etmekti. nüfusun büyük bir kısmı aşılanmıştır ve aşının, hastalığı olduğu kadar virüs bulaşmasını da önlediğini biliyoruz.

"Artık uzakta değilse bu aylar."

Kaynak: Newsweek

Moderna

Haberler, aşıların COVID salgınını sona erdirebileceğini umduğundan, özellikle Pfizer'in "aşırı soğuk" -70 C'de ve Moderna'nın -20 C'de saklanması gerektiği için, bunların nasıl dağıtılacağına dair sorular ortaya çıktı. çünkü buzdolabında bir yıla kadar saklanabilen grip aşısının aksine, oda sıcaklığında bozunan mRNA adı verilen genetik materyal içerirler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.