Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Admin

Önerilen İletiler

  • 3 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Ev sahibi Çin, Asya Oyunları'nda 100 metre sürat yarışında altın madalyayı kaptı

Çin, Cumartesi günü Asya Oyunları'nda Xie Zhenye ve Ge Manqi'nin Hangzhou'daki taraftarları sevindirmesiyle 100 metre sprintini ikiye katladı.

e1d5dd844ceab1d5560e9772c0a2034add878aba

Xie, 9.97 saniyeyle erkekler şampiyonluğunu elde ederken, Taylandlı Puripol Boonson 10.02 ve Malezyalı Muhammad Azeem Mohd Fahmi 10.11'in önünde yer aldı.

30 yaşındaki Xie, 2014 yılında Çin'in 4x100 metre bayrak yarışı şampiyonluğunu kazanan takımının bir parçası olarak kariyerinin ilk Asya Oyunları bireysel altın madalyasını aldı.

Ayrıca iki yıl önce Tokyo Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan Çin takımının bir parçasıydı.

Tokyo Oyunları'nda 100 metre finaline ulaşan Çinli Su Bingtian, gelecek yıl yapılacak Paris Olimpiyatları hazırlıklarına odaklanmak için Asya Oyunlarını atladı.

Ge, 11.23 saniyeyle eve dönerek kadınlar şampiyonluğunu 11.27'yle Singapurlu Shanti Pereira ve 11.35'le Bahreynli Hajar Alkhaldi'nin önünde aldı.

Son şampiyon Edidiong Odiong altıncı oldu.

Kaynak: AFP

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...
  • Admin

Z kuşağı sporla ilgilenmiyor. Bu daha büyük bir sorunun parçası.

Şu anda çok şanslı bir spor hayranıyım. Detroit Lions'larım play-off'larda, Red Wings gelecek vaat eden genç bir takıma benziyor ve bu Pazartesi Michigan Üniversitesi Wolverines ulusal şampiyonluk için yarışacak.

Detroit spor camiası gelişiyor ve Chicago'da bile ne zaman çocukluk takımlarımdan birinin hayranıyla karşılaşsam kendimi evimdeymiş gibi hissediyorum. Bütün hafta, Pazartesi gecesi yerel Michigan barına gidip hayran arkadaşlarımla büyük maçı izlemeyi sabırsızlıkla bekliyordum.

Ancak ben, 1997'den 2012'ye kadar uzanan Z kuşağının tipik bir üyesi değilim. Biz sosyal izolasyon kuşağıyız. Önce müzik festivalleriydi, sonra iş sonrası içkileri. Artık eğlenceden uzak neslin kesme bloğunda spor fandomu var.

Merhaba spor tutkunları! Z kuşağı neden geri kalanınızdan farklı?
2021'de yapılan bir araştırmaya göre, Z kuşağının yalnızca %23'ü kendisini tutkulu spor tutkunu olarak tanımlıyor; Y kuşağının %42'si, X kuşağının %33'ü ve bebek patlaması kuşağının %31'i.

Dahası, Z kuşağının %27'lik büyük bir kısmı kendilerini "spor karşıtı" olarak tanımlıyor; diğer kuşaklarda da aynı şeyi söyleyen tek haneli oranlar var.

Elbette, etrafta çok sayıda spor takıntılı Z kuşağı bulabilirsiniz; benim gibi bazı insanlar, ebeveynlerimizin büyüdüğü takımları onlar kadar tutkuyla takip etmeye heveslidir. Ancak giderek artan bir yüzde, spor hayranlığını anlamsız bir eğlence olarak görüyor.

Emory profesörü Michael Lewis konuyla ilgili raporunda, "Z Kuşağı fandomunun eksikliğinin bir kısmı, genç bireylerin genel olarak gruba ait olma konusunda daha az yoğun duygulara sahip olmasından kaynaklanıyor" dedi.

Benim kuşağımın izolasyonu gerçek ve pek de iyi değil
Spor, Z kuşağının korumaya çok az ilgi gösterdiği başka bir kültürel kurumdur. Kiliseye gitmenin, geleneksel ofis yapılarının ve diğer toplumsal birliklerin yanı sıra Z kuşağı, önceki nesillere göre sivil faaliyetlere çok daha az dahil oluyor.

40 yaşın altındakilerin dörtte birinden fazlası komşularından birinin adını bile bilmiyor.

Ama neden bu kadar yalnızız? Sonuçta dijital hayatlarımız aracılığıyla bağlantı kurmamız her zamankinden daha kolay olmalı.

Z kuşağı ekranların önünde ortalama 7,2 saat harcıyor; bu, 1965 ile 1980 yılları arasında doğan X kuşağının ortalama 6,3 saatinden daha yüksek.

Eski nesillerin aksine, Z kuşağının sosyal sermayesi öncelikle kişisel olarak değil, çevrimiçi olarak üretiliyor. Ağ oluşturmamız sosyal medya aracılığıyla yapılıyor ve başkalarıyla olan iletişimimizin çoğu da öyle. Bizim neslimize özgü olan TikTok gibi platformlar, Facebook, Twitter ve Instagram gibi platformların kişisel ilişkilerinin yerini bile algoritma önerileri arasında akılsızca gezinmeye bıraktı.

Birbirine bağlı olmalarına ve sürekli olarak birbirlerinin hayatlarına dahil olabilmelerine rağmen Z kuşağı en yalnız nesil olmaya devam ediyor. New York Post'tan Rikki Schlott'un belirttiği gibi, aslında var olan en uzak nesil olduğumuz halde, birbirimize bağlı olduğumuzu düşünmeye mahkum edilmiş durumdayız.

Bu eğilimler, COVID-19 salgını nedeniyle yaşanan kapanmaların sosyal yaşamlarımızı sekteye uğratmasından çok önce başlamıştı, ancak bu kapanmalar halihazırda olanları hızlandırdı ve daha da belirginleştirdi.

Spor takımları Z kuşağının ilgisini nasıl çekebilir?
Spora olan ilginin giderek azalması, daha büyük bir sorunun belirtisidir; Z kuşağının hem sivil katılımdan hem de bunu başarma konusunda herhangi bir ilgiden yoksun olmasıdır. Bu, Z kuşağının yaşadığı topluluk dokusunun aşınmasında önemli bir faktör olmuştur.

Dijital yaşamlarımıza giderek daha fazla zaman ayırdıkça çoğumuz önceki nesillerin güvendiği geleneksel topluluk biçimlerini gözden kaçırıyoruz.

Profesyonel spor ligleri, NFL'nin Travis Kelce'nin kız arkadaşı Taylor Swift'e olan yeni takıntısı gibi Z kuşağının ilgisini çekmek için pazarlama stratejilerine yönelse de, bu stratejilerin genç nesillerin ürünlerine olan azalan ilgisini düzeltmesi pek olası değil.

Bunun yerine sorunun çözümü çok daha radikal, yani Z kuşağının başına bela olan sosyal felaketi çözmek.

Bunun nasıl düzeltileceği hakkında yazılacak başka bir makale daha var, ancak bugünlük yalnız Zoomer'lara biraz spor bilgisiyle silahlanmalarını, yerel barınıza gitmelerini ve maç gününde birkaç arkadaş edinmelerini öneriyorum. Diğer taraftarlarla bir maçı izlemenin ortak deneyimi, kendinizi yalnız hissetmemeniz için harika bir yoldur. Büyümediğim bir şehirde bile, sporu biraz evimdeymiş gibi hissetmenin bir yolu olarak gördüm.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 hafta sonra...
  • Admin

Profesyonel ve Hayran Kitlesi Yeni Kar Bisikleti Dünya Şampiyonasını Yerden Yere Vurdu

UCI yeni kar bisikleti şampiyonasını bir ay kadar önce açıkladı ve herkesin beklentisinin aksine bunun süper G kayak, ikili slalom ve yokuş aşağı dağ bisikleti arasında bir tür füzyon olduğu ortaya çıktı.

Konsept biraz ilginç olsa da, dağ bisikletçileri ya da en azından sosyal medya paylaşımlarına yorum yapanlar arasındaki genel fikir birliği bunun tam bir şaka olduğu yönünde.

 

UCI, Red Bull'la yollarını ayırdığından beri dağ bisikleti izleyici kitlesinin desteğini bir miktar kaybediyor, ancak pek çok kişi ne olursa olsun yoluna devam etse de bu yeni tür, birçoğu için tabuta çakılan çivi gibi görünüyor.

İşte bu yeni format hakkındaki genel düşünceye dair birkaç örnek.

Kaynak: BikeMag

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Aziz Yıldırım'dan Dursun Özbek'e yanıt! 'Aptallık, şerefsizlik...'

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in açıklamalarına yanıt verdi.

Alıntı

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları;

"Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in bugün yapmış olduğu açıklamaları dikkatle izledim. Kendisine, Google'da "Fetöcü kulüp" şeklinde arama yapıldığında karşısına hangi kulübün çıktığını sormakla birlikte, "sarı-lacivert duvar", "ne şikesi memleket elde gidiyor", "50.000 kişi ile sivil darbe yapacaklardı" kelimelerini de aramasını ve karşısına çıkan sonuçları incelemesini tavsiye ederim. Yine bu Başkana, Şike Kumpası İddianamelerini, FETÖ Çatı Davası, Selam Tevhit, Ergenekon Kumpas İddianamelerini, Yargıtay Başsavcılığı Mütalaalarını ve yine Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesinde yayınlanan 15 Temmuz kitapçığını okumasını ve okuduğundan anladıklarını da kamuoyu ile paylaşmasını tavsiye ediyorum.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.