Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bloomberg Köşe Yazısı: Lira Yatırımcıları Erdoğan'ın Politikasında U Dönüşünün Sürüp Sürmeyeceğini Bilmek İstiyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bloomberg Köşe Yazısı: Lira Yatırımcıları Erdoğan'ın Politikasında U Dönüşünün Sürüp Sürmeyeceğini Bilmek İstiyor

BB1aUGfQ.img?h=616&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Tüccarlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerekirse “sert ilaç politikaları” sözü vermesi ve desteğini yeni merkez bankası müdürü ve ekonomi çarının arkasına atması ve önümüzdeki hafta faiz artırımı umutlarını artırmasının ardından Çarşamba günü Türk parasına yığıldı.

% 4'ün üzerindeki kazançlar, lirayı, politika yapıcıların Ekim ayında faiz oranlarını yükseltmek yerine tutarak yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmasından önce en son görülen seviyelere itti.

Ancak para birimi gelişmekte olan piyasalardaki zayıflığı ortadan kaldırırken bile, yatırımcılar Erdoğan'ın daha ortodoks bir parasal duruşa yönelik görünürdeki dönüşünün burada kalacağına dair daha fazla kanıta ihtiyaçları olduğunu söylediler.

Lira ve para politikasının görünümüyle ilgili bir dizi yorum:

Aberdeen Asset Management'ın Londra merkezli gelişmekte olan piyasa devlet borçları başkanı Edwin Gutierrez:

"Erdoğan şimdilik ortodoksiyi imzaladı ve bu para birimi istikrar kazanana kadar sürecek" Önümüzdeki haftaki merkez bankası toplantısında "sinyal önemli olacak, yani pozitif reel oranlara dönmeyi planladıklarını"
Londra'daki Medley Global Advisors'ta kıdemli bir analist olan Nigel Rendell:

"Başkandan bariz bir U dönüşü - ya da en azından oranların artması gerektiğine dair halka açık bir itiraz, dolayısıyla bir 'acı hap' referansı. Bir leopar lekelerini değiştirebilir mi? Kesinlikle şüphe var ”“ Belki de liranın altına bir tür taban koymak ve yüksek döviz borcu olan şirketleri korumak istiyorsa, daha yüksek faiz oranlarının alternatifi olmadığının farkına varmıştır ”“ Bunların hepsi önümüzdeki hafta yapılacak TCMB politika toplantısı için beklentileri artırıyor. . Banka faiz oranlarını en az 300 baz puan yükseltmek zorundadır; başka herhangi bir şey büyük bir hayal kırıklığı olur ve lirayı dibe vurur "
Londra'daki Societe Generale SA'da yükselen pazar stratejisti Phoenix Kalen:

Merkez bankası muhtemelen bir haftalık gösterge repo faiz oranını 19 Kasım'da 400 baz puan artırarak% 14,25'e çıkaracak ve hatta faiz koridoruna olan mevcut günlük bağımlılık yerine politika faizini kullanmaya bile dönebilir “Eğer bu dönem gerçekten de Türkiye'nin anlatısındaki dönüm noktasını ve daha ortodoks, inandırıcı bir ekonomi politikası oluşturmaya yönelik stratejik bir taahhüdün başlangıcını işaret ediyor, TL, aşırı derecede aşırı satış seviyelerinden toparlandığı için bu hafta gösterilen güçlü performansı sürdürebilir ” 6.92 hedefi ve 8.31 durağıyla
Londra'daki Investec Bank Plc'de bir tüccar olan Julian Rimmer:

"Ben satın almıyorum ama yanıldığının kanıtlanmasını isterim. Geçmişte defalarca böyle ifadeler duyduk, ama Erdoğan itilip kakılmaya başladığında hala çekimleri yapıyor ”“ Zebralar çizgilerini değiştirmiyor ve neden, liranın değer kaybını on yıl boyunca denetledikten sonra anlamıyorum. ekonomik kötü yönetim, başkan aniden ışığı görecekti. Parasal ortodoksi her zaman siyasi çıkar sunağında feda edildi ve o dümendeyken her zaman olacağından şüpheleniyorum "" Piyasa, taleplere rağmen, gelecek haftanın PPK'sinde en az 400-500 baz puanlık bir geleneksel oran artışı gerektiriyor "

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.