Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Parler Amerika da Seçimden Sonara Muhafazakarlar için bir Twitter Alternatifi Oldu


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Parler Amerika da Seçimden Sonara Muhafazakarlar için bir Twitter Alternatifi Oldu

Muhafazakarlar seçimden sonra Twitter'ı terk mi ediyor? İki yıllık sosyal platform Parler ile hayal kırıklığına uğramış Twitter kullanıcıları için özgür konuşma cenneti olmayı hedefleyen ve geçen hafta rekor bir büyüme yaşadı.

Parler, Pazartesi günü hem Apple'ın App Store'unda hem de Google Play'in ücretsiz uygulama sıralamasında zirveye çıktı. Sensor Tower tarafından sağlanan verilere göre, Pazar günü uygulama hem Apple hem de Android cihazlarda 636.000 kez indirildi. Sensor Tower, bu, önceki tek günlük indirme rekorunun 5 katından fazla olduğunu söyledi.

Ve Seçim Gününden Pazar gününe kadar Parler, ABD'de 980.000 cihaza kuruldu Referans için, uygulama genellikle ayda yaklaşık 200.000 indirme yapıyor.

İndirmelerdeki artış, Başkan Trump'ın 2020 başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Joe Biden'a yenilmesinin ardından geldi. Başkan Trump, sık sık kullanıcısı olmasına rağmen, Twitter ve Facebook ile çekişmeli bir ilişki yaşadı ve her iki şirket de son aylarda bir dizi paylaşımına uyarı etiketleri ekledi. Bu hareketler başkanı rahatsız etti - federal düzenleyicilerden teknoloji devlerine içeriği uygun gördükleri şekilde yönetme yeteneği veren 24 yıllık yasayı yeniden gözden geçirmelerini istedi - ve Silikon Vadisi'nin muhafazakar için özellikle zor olduğunu düşünen destekçilerinin çoğu sesler.

Daha önce, Senatör Ted Cruz ve Sean Hannity de dahil olmak üzere bir dizi sağ eğilimli politikacı ve uzman kayıt olduktan ve mesajlar yayınlamaya veya müzakere etmeye başladıktan sonra, platformun popülerliği ve şöhreti Haziran ayında yükseldi. Parler herkes tarafından kullanılabilir, ancak öncelikle Twitter ve Facebook'un moderasyon politikalarının hayranı olmayan muhafazakarlar ve bağımsızlar tarafından benimsenmiştir.

Twitter ve Facebook, içeriği denetleme konusunda giderek daha proaktif hale geldikçe, Parler kendisini anti-Twitter olarak konumlandırmaya çalıştı. Parler's App Store kişisel açıklaması - "temelsiz, özgür konuşma sosyal medya" platformu olduğunu söylüyor. Daha büyük platformlar "nefret söylemini" ayıklamaya çalışırken, Parler'in görüşü, daha az değil, daha fazla konuşmanın en iyi çözüm olduğu yönündedir.

27 yaşındaki Parler kurucusu John Matze, Forbes'a bu yılın başlarında, "Herkesin kötü bir fikirle meşgul olması ve bunu kamuya açık söylem yoluyla kapatması en iyisi," dedi.

Daha sonra şunları ekledi: "Doğruluk kontrolü olmayacak. Size ne düşünmeniz ve ne söyleyeceğiniz söylenmeyecek. Yanlış görüş söylerseniz bir polis memuru sizi tutuklamayacaktır."

Bu arada Twitter, yalnızca 1 milyon yeni kullanıcı eklediği zorlu bir 3. çeyrekten çıkıyor. Bu, Twitter'ın COVID-19 nedeniyle daha fazla insanın evde kalmasına yardımcı olduğu, şirket rekoru olan 20 milyon yeni kullanıcı eklediğinde, Q2'nin aksine durdu.

Kaynak: THE WRAP

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Parler Amerika da Seçimden Sonara Muhafazakarlar için bir Twitter Alternatifi Oldu

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.