Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SU KUYUSU AÇAN DERNEK VE VAKIFLAR


fatih.tepe

Önerilen İletiler

Türkiye'de Afrika ve Asya'da suya ulaşımın zor olduğu bölgelerde su kuyusları açan dernek ve vakıfları listeledim. Sıralama iyiden kötüye gibi bir sıralama değildir. Listede bulunan dernek ve vakıflara içiniz rahat bir şekilde bağış yapabilir, bu güzel projelerde destekçi olabilirsiniz.
 


DİYANET VAKFI


Türkiye'de olan kuruluşların en başında gelen Diyanet Vakfı insani yardımlarını gerçekleştirmektedir. Asya ve Afrika'da su kuyusu açan vakıf ve dernekler listesinde var olabilecek kuruluşların en başında gelmektedir. "Bİr Damla Bir Hayat" - "A Drop Of Life" sloganıyla yapmış olduğu kampanyanın detaylarına bakalım; 29 ülkede 5 milyon kişinin istifadesine sunulan 374 su kuyusu açtıklarını, 72 kuyu yapım aşamasında 84 kuyunun ise henüz proje aşamasında olduğunu görmekteyiz. 120 metre derinliğe sahip olan kuyunun 30 yıllık içme suyunu karşılayacağını belirtmekteler. Açılan kuyuların genellikle Müslüman bölgelerde açıldığını belirtmektedirler.


İHH VAKFI


Açılımı İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı olan İHH “iyilik her zaman, her yerde” sloganıyla yardıma muhtaç her bölgede yardımlarını sürdürmektedir. Su kuyusu açan en güvenilir derneklerden biridir. 20 yıl içerisinde 37 ülkede 8.369 (2020 yılı) adet su kuyusu açan dernek kampanya detaylarında su kuyularıyla alakalı çok teknik detaylara yer vermektedir. Kampanyada açılan su kuyuları ve açılacak kuyu maliyetlerine yer verilmektedir.


VUSLAT DERNEĞİ


Vuslat Derneği yurtiçinde ve yurtdışında insani yardım faaliyetleri sürdüren bir yardım kuruluşudur. Dernek 2020 yılı itibariyle toplamda 2910 adet su kuyusu açmıştır. Açılan kuyular Asya ve Avrupa bölgelerinde açılmaktadır. Kampanya detayında susuzluk çeken bölgelerle ilgili istatiksel bilgiler verilmiştir. Örnek açılan kuyu görsel ve videolarına dernek kampanya sayfasından ve Youtube hesabından ulaşılabiliyor.


Derneğin üç tip su kuyusu bağış fonu bulunmaktadır. 1. Tip bağışta 5bin TL verildiği taktirde bir su kuyusu maliyeti karşılanıyor ve isme özel kuyu açılıyor. Bu kuyu genellikle Asya ülkelerinde yer alıyor. 2. Tip bağışta 25 bin TL bedel karşılığında 1. Tip su kuyusuna göre daha büyük ve Afrika’da su kuyusu açılıyor. 3. Tip bağış ise genel su kuyusu bağış fonudur. Buraya gelen bağışlar genel su kuyuları bağış havuzuna gidiyor.



UMUDA KOŞANLAR DERNEĞİ


Etap etap su kuyusu açan susuz coğrafyalarda yardımda bulunan bu derneğin başkanlığını Gamze Özçelik yapmaktadır. Web sitesinde su kuyusu ile ilgili tüm detaylar verilmektedir. “Umut Pınarları Su Kuyuları” kampanyasıyla daha çok Afrika ülkelerinde kuyular açılıyor. Gamze Özçelik’i bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, gayretlerinin devamını diliyoruz.


ÇARE DERNEĞİ


Çare Derneği hem hisseli hem de tek kalemde bağış yapılabilir projeleri vardır. Kampanya sayfalarında kuyularla ilgili hem teknik hem de istatiksel özellikleri bulunmaktadır. Web sitesinden kuyu görsellerini inceleyebilirsiniz. Kurban, yetim, ve sağlık gibi alanlarda faliyetlerini sürdürmektedirler.


HASENE DERNEĞİ


Daha çok yurtdışında faaliyetlerini sürdüren Hasene Derneği listemizdeki son kuruluştur. bu dernek 3 grup halinde bağışlar toplanmaktadır ve bu gruplara web sitesinden ulaşılabilmektedir. Fotoğraf galerisi bulunan sayfada tüm teknik ve istetistik bilgilere yer verilmiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 yıl sonra...

Insanliga hizmet etmek güzel birseydir.Fakire yardim,yoksula destek,cocuklara sevgi bunlar insanligin örnek alinacak güzel yanlaridir.

Ben bu "su kuyusu acan dernek ve vakiflar"la ilgili kendi düsüncem adina bu yorumu yapmaya karar verdim.

Ülkemin,bircok yöresinde,su bulamayan,köyler ve okulu olmayan beldeler var,Sagliksiz sularla su ihtiyaclarini gideren insanlarimiz var.Okula gitmek icin yaz kis uzun yollar yürümek zorunda olan cocuklarimiz var.

Eger o köyde ve beldede bir hayirsever bir cesme yaptirmissa bu cok önemli bir eylemdir.

Eskiden cok vardi bugünde varliklari devam eden Hiristiyan misyonerler vardi.Bunlar Vatikan tarafindan Afrika veya Asya  üzerinde beyin yikama operasyonlari ile gittikleri köy ve beldelere hem insani hizmet götürür ayni zamanda onlara hiristiyan dinini empoze ederdiler.Bunlar genelde rahip,rahibe veya sivil görünümlü kilise üyesi kisilerdi.

Ben bugün Afrikada veya baska bir cografyada su kuyusu acan veya buna benzer hizmetler verenlerin bir dinci kurulus ve vakiflar olmasini Hiristiyanligin misyonerligine benzetiyorum.

Son 22 yil,ülkemizde Cumhuriyet tarihinde yasanmadigi ölcüde bir Islamlastirma calismalari izliyoruz.Bu calismalar gizli saklida degil acik acik eylem ve söylemlerle yapiliyor.

6 yasinda kiz cocuklarinin nikahlanmasindan tutunda gereksiz yere dikilen camilere kadar bu calismalar kendini gösteriyor.Camiye mi karsisin diye soranlar olabilir.Dogrusunu söylemek gerekirse ihtiyac olmadigi halde yapilan herseye karsiyim.Osmanli'nin aklina gelmeyen Camlica'nin tepesine bilmem kac bin kisilik camiyi kondurmak yetimin,fukaranin hakkini gaspetmek demektir.Gidin mevcut camilere,ibadet saatlerinde,cuma günleri disinda en fazla on kisiden fazla kimseyi göremezsiniz.Iste bu sartlarda cami yaptirma hirsi günahtir,israftir.

Su kuyulari acilacaksa bunu devlet kurumlari yapabilir.Avrupada böyle.Yani resmi kanallarla herhangi bir ülkeye giderek orada calismalarin yapilmasi dogaldir ama bu hizmetleri özellikle dinci kuruluslar yapiyorsa bunun altinda misyonerlik vardir.

Diyanetin müthis bir bütcesi var.Birkac Bakanligin bütcesinden fazla.Bu bütce bazen az geliyormus Diyanete,peki diyanet bu paralari nereye harciyor sorusunun cevabi,iste Afrikada veya baska biryerde Su Kuyusu acan vakif ve dernekleri desteklemekte harciyor.Yani misyonerlige resmi bir konum veriliyor.Diyanetin ülke genelinde yoksulluga karsi bir mücadele verdigini duymuyoruz.Öyle ya o kadar kocaman bir bütceye sahip olacaksin hatta bazen yetmeyecek peki sen bu ülkeye hangi hizmeti veriyorsun.Cemaatleri beslemek disinda?

Insanliga hizmet güzel birseydir,ancak bunu farkli bir amacla yapiyorsan bu hizmet olmaktan cikar insanlari sömürmek olur.

 

saygilarla

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.