Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türkiye tek yürek oldu! Simitçi çocuğu ağlattı...


Ümit Ürkmez

Önerilen İletiler

Türkiye tek yürek oldu! Simitçi çocuğu ağlattı...
Son dakika haberine göre; İzmir depreminin yaralarını sarmak için Türkiye kenetlendi. Kalpten kalbe iyilik köprüsü kuruldu. Türkiye'nin dört köşesinden her yaşta insan yine dünyaya örnek bir dayanışma sergiledi.


İzmir'i sarsan deprem 83 milyonu tek yürekte birleştirdi. Siyasi ayrılıklar, günlük dertler unutuldu. Tüm Türkiye enkazdan çıkan her cansız beden için kahroldu, kurtarılan her can için sevince boğuldu. Facianın acısını azaltmak için Edirne'den Kars'a herkes seferber oldu. Gönüllüler depremzedenin yardımına koştu. Yurdun her yanından afet bölgesine 70 bin yardım malzemesi gönderildi. Kimi kumbaradaki parasını, evindeki battaniyeyi bağışladı. Kimi yemek yapıp dağıttı, depremzede çocuklara burs verdi. Kısacası Türkiye yine kendisine yakışanı yaptı.

7 BİN KURTARMA GÖREVLİSİ
Ekipler de kahramanlık destanı yazdı. İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında AFAD koordinesinde enkaz bölgesine koşan AKUT, JAK, itfaiye, belediyeler ve STK'lara bağlı 7 binden fazla arama kurtarma görevlisi günlerce iğneyle kazar gibi mücadele etti ve 107 kişiyi yıkıntıların arasından alıp çıkardı.

Kızılay, acil barınma ihtiyacı için geçici barınma merkezleri oluşturdu. Kurum ve kuruluşlar ile okulların yürüttüğü çalışmalarla battaniye, uyku tulumu, kışlık kıyafet, çocuklar için mont, ayakkabı ve oyuncak, bebek maması, kişisel hijyen malzemeleri, kuru gıda ile kedi ve köpek mamasının yer aldığı çok sayıda malzeme İzmir Kültürpark Fuar Alanı'ndaki 9 bin metrekarelik ayni bağış deposunda toplandı. Depoya şu ana kadar ülke genelinden 7 TIR, 20 kamyon ve pikapla yaklaşık 70 bin adet yardım malzemesi ulaştı. Vatandaşlar, yurdun dört bir yanından yardıma koştu:

SİMİTÇİ ÇOCUĞU AĞLATTI
Bursa'da simitçi babasının verdiği harçlıkları biriktiren 8 yaşındaki Belinay Doğu, biriken parasını enkazdan çıkarılan 3 yaşındaki Ayda ile Elif için gönderdi.
Semra&Enver Yücel (SEY) Vakfı kurtulan çocuklar için eğitim meşalesi yaktı. Vakıf yönetimi, enkazdan kurtarılan tüm çocukların, hayat boyu eğitim masraflarını karşılayacaklarını açıkladı.

Bazı iş insanları hem kurtulan çocukların hem de çocukları kurtaran AFAD ekibinin çocuklarının eğitim masraflarını karşılama sözü verdi.
İzmir depreminin simgesi haline gelen ve ambulansta görevli personele köfte ekmek istediğini söyleyen Ayda'nın sözleri tüm Türkiye'yi duygulandırdı. Vatandaşlar Ayda için sipariş yağdırdı. Trabzon'da bir köfteci, Ayda'ya ithafen 3-4 yaşındaki çocuklara köfteyi ücretsiz yaptı.

MÜGE ANLI UMUT OLDU
atv'nin reyting rekorları kıran Müge Anlı ile Tatlı Sert programında 3.5 milyon liraya yakın bağış toplandı. Depremzedelerin yaralarını sarmak için Müge Anlı ve Dostları Aşevi bölgeye gitti.
Trendyol, Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle depremzede öğrenciler için 1 milyon liralık burs fonu oluşturdu.

Kars'a bağlı Susuz Belediyesi depremzedeler için 10 ton patates gönderdi. Nakliye masrafları Onur Uludaşdemir tarafından karşılanan TIR'ın önüne Türk bayrağı asılarak 'Yüreğimiz sizinle İzmir' yazısı asıldı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.