Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika Birleşik Devletlerinin Yeni Başkanı Joe Biden - Demokrat Partisi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Alexandria Ocasio-Cortez, Rep. Paul Gosar'ın onu içerecek şekilde düzenlenmiş şiddetli bir anime paylaşmasından sonra yanıt verdi: 'Bu herif sadece ıslak kürdan koleksiyonu'

AAQtGbV.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Alexandria Ocasio-Cortez, Rep. Paul Gosar tarafından paylaşılan şiddetli bir anime videosuna yanıt verdi.
Arizona milletvekilini "beni öldürdüğü fantezi videosu" dediği şeyi paylaştığı için çarptı.
Bir Twitter dizisinde Ocasio-Cortez, işindeyken tehdit edildiğini hissettiği zamanları yansıttı.
New York'tan Cumhuriyetçi İskenderiye Ocasio-Cortez Pazartesi günü Cumhuriyetçi meslektaşlarından birinin paylaştığı şiddetli bir tweet'e sert bir yanıt verdi.

Pazar günü, Arizona Temsilcisi Paul Gosar, Ocasio-Cortez'in yüzünü içeren büyük bir karakterin ensesini kesmek için iki kılıç kullanarak yüzü düzenlenmiş bir karakteri tasvir eden düzenlenmiş bir anime sahnesini tweetledi. "Orada herhangi bir anime hayranı var mı?" başlığını ekledi.

Tweet, Pazartesi gecesi itibariyle 3 milyon izlenmeyi aştı.

Ocasio-Cortez, "Birlikte çalıştığım ve Neo-Nazi grupları için bağış toplayan ürkütücü bir üye, beni öldürdüğü bir fantezi videosunu paylaştı" dedi. "Ve @GOPLeader bahanelerle onu neşelendirdiği için hiçbir sonuçla karşılaşmayacak." (@GOPLeader Twitter hesabı, Meclis Azınlık Lideri Kevin McCarthy'ye aittir.)

Web sitesi, Insider'ın, kullanıcıların "bir bireye veya bir grup insana karşı şiddet" ile "şiddeti yüceltme" tehdidinde bulunmalarını yasaklayan site kuralları ve politikalarına ilişkin yorum talebine yanıt vermedi.

Gosar'ın gönderisine yanıt veren bir Twitter ileti dizisinde Ocasio-Cortez, Cumhuriyetçi Cumhuriyetçi Ted Yoho'nun Capitol'ün merdivenlerinde kendisine yaklaşırken görülmesi de dahil olmak üzere, ABD temsilcisi olarak görevlerini yerine getirirken tehdit edildiğini hissettiği zamanları yansıttı.

Ocasio-Cortez, Rep. Marjorie Taylor Greene'e atıfta bulunarak, "Birkaç ay önce Greene'in bağırarak ve uzanarak peşimden koştuğunu hatırlayın," diye ekledi. "İsyancılarla ve içeride kilitli kalarak ilk kez ofisimi gözetlediğini hatırla.

"Hepsi benim işimde ve hiçbir şey olmuyor."

Gosar, eski Başkan Donald Trump'ın sesli bir destekçisiydi ve daha önce 6 Ocak Capitol isyancılarını "barışçıl vatanseverler" olarak nitelendirdi.

Ocasio-Cortez, Arizona milletvekilinin geçmişte beyaz milliyetçiler ve aşırı sağcılarla olan ilişkisinden de bahsetti.

"Beyazların üstünlüğü, onun gibi benlik kavramı, üstün doğduğu efsanesine dayanan, çünkü derinlerde bir yerde bir turşu kavanozunu açamayacağını ya da bütün bir kitabı tek başına okuyamadığını bilen, son derece kırılgan insanlar ve onun gibi üzgün adamlar içindir." tweet attı.

Kongre üyesi ayrıca Gosar'ı "sadece ıslak kürdan koleksiyonu" olarak adlandırdı.

Gosar'ın bir temsilcisi, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden'ın aşı kurallarını engelleyen üç yargıçtan ikisinin Trump tarafından atanması, yargıyı ne kadar kapsamlı bir şekilde yeniden şekillendirdiğinin bir işareti

AAPvTge.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Biden'ın aşı kurallarını engelleyen üç yargıçtan ikisi, Trump tarafından atanan kişiler.
Yargıçlar, Biden'ın görevinin 'herkese uyan tek bir balyoz' olduğunu söyledi.
Trump görevdeyken yüzlerce yargıç görevlendirdi ve gelecek yıllarda hukuk sistemini yeniden şekillendirdi.
Başkan Joe Biden'ın aşı görevini yasaklayan üç federal yargıçtan ikisi, selefi Donald Trump tarafından atandı.

Dava, Trump'ın görevdeyken yargıyı yeniden şekillendirmeye yönelik kapsamlı eylemlerinin görev süresinin bitiminden çok sonra nasıl hissedilebileceğinin bir örneğidir.

Biden'ın aşı kuralları, ABD Beşinci Daire Temyiz Mahkemesi'nin üç üyeli bir panelinin kararıyla askıya alındı.

Cuma günü, Cuma günü Biden'in kurallarını "şaşırtıcı derecede aşırı" olarak nitelendiren bir görüş yayınladı ve dava tartışılırken Beyaz Saray'ın kuralların geçerli olmasına izin verme talebini reddetti.

Aramayı yapan söz konusu üç yargıç Kurt Engelhardt, Kyle Duncan ve Edith Jones.

Engelhardt ve Duncan, Trump tarafından mahkemeye atanırken, Jones, Ronald Reagan tarafından atandı.

Tüm başkanlar, yasal görüşleri kendilerininkileri yansıtan yargıçlar atadı, ancak Trump bu görevi özel bir coşkuyla üstlendi.

Cleveland'daki Case Western Reserve Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde hukuk profesörü olan Jonathan Adler, 2020'de Associated Press'e yaptığı açıklamada, Trump'ın "temelde [eski Başkan Jimmy] Carter'ın damgasını vurmasından bu yana tek bir dönemde herhangi bir başkanın yaptığından daha fazlasını yaptığını söyledi. yargı üzerine."

Associated Press'in haberine göre, Trump, üç Yüksek Mahkeme yargıcı seçmenin yanı sıra, şu anda ABD temyiz mahkemelerinde görev yapan yargıçların %30'unu atadı.

Trump, tek döneminde, bazıları 30'larında olan ve muhtemelen 2050'lere hizmet edebilecek 230'dan fazla federal yargıç atadı.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, Covid ile mücadele için bir ajansa 100 milyon dolar verdi. İşte olanlar.

Yeni bir hükümet gözlemci raporuna göre, Jared Kushner'ın üniversiteden bir arkadaşı tarafından yönetilen ve Covid tedarik zinciri krizini gidermek için 100 milyon dolar tahsis eden federal bir kurum, şimdiye kadar tek bir kuruş yatırım yapmayı başaramadı.

AAQOP4H.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

2020'de Trump yönetimi, Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kurumu'na (DFC) "COVID-19 salgınına yanıt vermek için gereken stratejik kaynakların yerli üretimini finanse etmek ve tüm kaynakları güçlendirmek için CARES Yasası aracılığıyla 100 milyon dolarlık Pentagon fonu ödünç vermesini" emretti. ilgili yerel tıbbi tedarik zincirleri."

Şirketler, solunum cihazları, aşılar, tıbbi test malzemeleri, Kişisel Koruyucu Ekipman (KKD) ve diğer ilgili ürünlerin ABD dağıtımını artırmaya yardımcı olmak için finansal destek başvurusunda bulunmaya teşvik edildi. Yeni bir Devlet Hesap Verebilirlik Ofisi raporuna göre, ajansın Washington şehir merkezindeki ofisine 178 başvuru yağdı, ancak para akmadı.

Ajansın kredi başvuruları portalı şimdi duraklatıldı ve Covid ile ilgili kredi verme yetkisi 26 Mart'ta sona eriyor.

Kısaca Başkan Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner'in üniversiteden oda arkadaşı olan Adam Boehler, 2019 sonbaharından başlayarak Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kurumu'nu yönetti. DFC, özel yatırımları hükümete yönlendirmeye yardımcı olmak için 2018'de iki partili destekle oluşturuldu. gelişmekte olan ülkelerde finanse edilen projeler

Boehler, özel sektörde sağlık şirketleri kurarak çalışmıştı. Sağlık ve İnsan Hizmetleri Merkezi'ni Medicare ve Medicaid İnovasyon Merkezi'ni yönetmek üzere Trump yönetimi tarafından atandı, ardından 2019'da DFC'ye atanmadan önce HHS'de kıdemli danışman olarak görev yaptı.

2020'de pandeminin başlamasından sonra, halk sağlığı yetkilileri eldiven, önlük ve N-95 maskeleri bulmak için çabalarken, DFC rolünü, Trump'ın bir icra emri aracılığıyla yerel tedarik zincirini güçlendirmeye odaklanacak şekilde genişletti.

Ancak ajans geçen ay GAO'ya verdiği demeçte, kredilerinin önemli kurumlar arası incelemeler nedeniyle ertelendiğini, önerilen projelerin karmaşık olduğunu ve çevresel değerlendirmeler gerektirdiğini ve teklifleri değerlendirmek için personel işe almakta sorun yaşadığını söyledi.

GAO raporunun yazarı Chelsa Kenney, NBC News'e kredi eksikliğinin performans açısından bir "beklentiler açığı" yarattığını söyledi. Ajansın 175 başvuruyu sekize indirdiğini ancak hala herhangi bir fon sağlamadığını anladığını söyledi.

DFC sözcüsü Pooja Jhunjhunwala, "GAO'nun bu denetime ayırdığı işi takdir etmemize rağmen, programın yönetim ve hükümet genelindeki birden fazla kurumun yakın katılımını içerdiği göz önüne alındığında, DFC'nin özel rolünü yanlış bir şekilde tasvir ediyor. … DFC ne lider kuruluş ne de şirketlere kredi ödemeleri sağlıyor.” Jhunjhunwala, DFC'nin bekçi köpeğinin teklifleri gözden geçirme maliyetini takip etme önerisini kabul ettiğini, ancak DFC'nin Covid kredi programını değerlendirmesi önerisini reddettiğini söyledi.

Taslak rapora yanıt veren kurumdan gelen bir mektup, diğer federal kurumların da programın sorumluluğunu taşıdığına işaret etti. Ajansın şu anki CEO'su Dev Jagadesan şunları yazdı: “Bu rapor, DFC CEO'sunun bazı önemli operasyonel, idari ve program karar alma işlevleri üzerinde yetkiye sahip olduğunu aktarmada doğru olsa da, bütçe dahil en önemli programatik otoritelerin işlemler ve idari maliyetler üzerinde yetki ve proje uygunluğu ve teknik gerekliliklere ilişkin onay, bu program için kurumlar arası ortaklara aittir: DOD ve HHS.”

Jagadesan, denetçilerin kurumunun programın etkinliğini değerlendirmesi gerektiği yönündeki tavsiyesine de katılmadı.

GAO'dan Kenney, "Burada iki yıldır bir değerlendirme yapmadan ve bunun ulusal bir acil durumda bu ihtiyaçları ele almak için bir araç olup olmadığını gerçekten anlayamayız" dedi.

Denetçiler, DFC'nin Covid tedarik zinciri programına ne kadar para harcadığını takip etmediğini ancak ajans yetkilileri teklifleri gözden geçirmek için en az 1 milyon dolar harcandığını söyledi.

Ajans materyalleri çevrimiçi olarak finansman fırsatını tanıtmaya devam ediyor, ancak rapora göre, ajansın finansmanın onaylanmasının ne kadar süreceğine ilişkin tahminleri 3 ila 4 aydan 9 ila 15 aya çıktı.

Temmuz 2020'de ajans, pandemide ihtiyaç duyulan jenerik ilaç bileşenlerini yapmak için Kodak ile çalışmak için 765 milyon dolarlık bir taahhüt duyurdu. Kodak'ın hisseleri yüzde 570 arttı ve şirket, Rochester, New York ve St. Paul, Minnesota'daki mevcut tesislerini genişletmeyi planladığını söyledi.

Anlaşma derhal incelemeye alındı ve asla gerçekleşmedi.

Ajansın genel müfettişi, Kodak anlaşmasını gözden geçirdi ve “DFC yetkililerinin görevi kötüye kullandığına dair hiçbir kanıt” olmadığı sonucuna vardı.

Süreçteki en uzun kredi, ApiJect adlı Connecticut merkezli bir şirketten yapılan bir başvurudur, ancak GAO, Covid aşıları için önceden doldurulmuş enjektörler yapmak için 650 iş yaratan yeni bir tesis inşa etme projesinin şirketin ertelendiğini söylüyor. “proje sahası için gerekli mülkiyet haklarını güvence altına alan gecikmelerle karşılaşıldı.”

ApiJect rapor hakkında yorum yapmayı reddetti. Projeye aşina olan bir kişi, NBC News'e mülk arazi sahipleriyle yasal bir anlaşmazlık olduğunu söyledi.

Nisan ayında ajans, NBC News'e ApiJect'in "sıkı bir titizlik sürecine" tabi tutulan "uygulama hattında" sahip olduğu "kritik projelerden" biri olduğunu söyledi.

Boehler, Başkan Joe Biden'ın göreve başladığı 20 Ocak'ta DFC'den ayrıldı ve yerine Jagadesan geçti. Boehler yorum yapmaktan kaçındı.

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden, kısa süreliğine gücü Harris'e devrederek, onu ABD tarihinde başkanlığın yetkilerini elinde tutan ilk kadın yaptı.

AAQUuCc.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Başkan Biden, rutin bir fiziksel muayeneden geçtiği için cumhurbaşkanlığının gücünü kısaca Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e devrediyor.

Beyaz Saray, Biden'ın Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'nde kolonoskopi yaptırmak için anestezi altında olacağını duyurdu ve Harris'i cumhurbaşkanlığının yetkilerini elinde tutan ilk kadın yaptı.

Beyaz Saray basın sekreteri Jen Psaki Cuma sabahı duyuruyla birlikte "Başkan Yardımcısının bu süre zarfında Batı Kanadı'ndaki ofisinden çalışacağını" belirten bir bildiri yayınladı. Psaki, Beyaz Saray'ın öğleden sonra Biden'ın fiziksel durumunun "yazılı bir özetini" yayınlayacağını da sözlerine ekledi. Beyaz Saray havuz raporuna göre Biden, Walter Reed'e sabah 9'dan biraz önce girdi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Biden sıkıcı bir başkan. Sorun değil çünkü o aynı zamanda yetkin bir lider.

AAQPzZ7.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Başkan Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping bu ay 3 1/2 saatlik görüntülü görüşmelerini sonlandırdıklarında, birçok manşet ve anlık analiz, ilişkide açıklanmış büyük bir gelişme olmadığı gerçeğine odaklandı.

Politico'dan Phelim Kine, "Başkan Joe Biden ve Çin lideri Xi Jinping, zirveye çıkmamaları için düşük beklentiler ilettiler... ve bunu da gerçekleştirdiler" yazdı. CNN, olayın önemli bir ilerleme sağlamadığı gerçeğine öncülük etti ve Pekin'in zaten zafer ilan ettiğini ekledi.

Yönetim sözcüleri, haber medyasına olayın amacının atılımlar olmadığını defalarca bildirmişti. Gerçekten de toplantının amacı, dünyadaki en önemli ikili ilişkilerin merkezinde samimi, açık ve samimi bir liderler diyaloğu oluşturmaktı.

Bu sadece kendi başına büyük bir mesele değil, aynı zamanda ABD-Çin bağlarının karmaşık, genellikle dolu doğası göz önüne alındığında, daha az ısı ve daha fazla ışık üreten bu tür toplantılar tam da ilişkinin ihtiyaç duyduğu şeydir.

Sıkıcı dış politikanın faydaları

Yine de herhangi bir övgü isteksiz ve zayıftı (bazı ilerleme alanları açıklanmış olsa bile) ve olayın haberlerinin çoğu hayal kırıklığını ima etti. Yabancı tiranlara aşk mektupları gönderen ya da Rusya Devlet Başkanı'nın kendi istihbarat camiasının görüşleri üzerinden görüşlerini alarak dünyayı şok eden bir liderin hasretini gazetecilerin neredeyse hissedebiliyordunuz.

AAQKp0n.img?w=768&h=512&m=6&x=202&y=152&

Dış politikanın bazen manşetlere çıkmayan ve manşet yaratması amaçlanmayan süreç ve gündelik değişimlerle ilgili olduğu gerçeği, çoğu haberde ihmal edildi. Aslında, dış politikada sıkıcı olmak çoğu zaman iyidir. Bu, daha geniş anlamda, aslında, yönetim konusunda doğrudur.

Önemli veya değerli olan, çoğu zaman en iyi televizyonu yapan veya internette en çok tıklamayı üreten şey değildir. Bazen liderlerimizin yaptığı en iyi iş, 64 maddelik manşetlere veya "Son Dakika Haberleri"ne yer veremeyecek kadar sıkıcı, yavaş veya karmaşık, fazla incelikli veya gizemlidir. Bu konuda, başkanlar havayolu pilotlarına çok benziyor. İşe alınırken, ortaya çıktıklarında acil durumlarla başa çıkabildikleri için, genellikle onları en az fark ettiğimizde ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar.

AAQQVcI.img?w=768&h=512&m=6

Altyapı veya sosyal programlarla ilgili büyük karmaşık faturalar, milyonlarca hayata dokunsalar bile, ölçekleri ve kapsamları açısından emsalsiz olsalar bile, dinleri veya çağrıları nedeniyle Amerika'dan insanları yasaklayan emirlerden birçok yönden daha kuru ve heyecan verici hale getirmekten daha zordur. güney sınırında timsah dolgulu hendekler inşa etmek. Biden, bu yaz Build Back Better vizyonunu satarken, paketlerdeki her şeyi işaretleyen ayrıntılı konuşmalarını “sıkıcı” olarak nitelendirdi.

Sıkıcı derecede yetkin olmak, Biden'ı son iki yıl boyunca kampanyadan takip eden bir tanım. Los Angeles Times'ta "sıkıcının onun süper gücü olduğu" iddia edildi. The Atlantic'te, "Biden Sıkıcı Geri İnşa Etmeli" tartışıldı. Fox News' Howard Kurtz, "Washington hiç bu kadar sıkıcı olmamıştı" diye yazdı. Bloomberg, “Biden bir şeyleri gerçekleştirmek için sıkıcı oluyor” diyen bir haber yayınladı. National Journal, “Biden sıkıcılığı yeniden harika hale getiriyor” diye yazdı. Reason, “Biden'ın Sıkıcı Başkanlığının Gizli Ekonomik Radikalizmi” hakkında yazdı.

AAQSoqu.img?w=768&h=512&m=6

Beyaz Saray basın sekreteri Jen Psaki yaz boyunca, muhabirlerin sıkılırlarsa Hollywood'u izlemeleri gerektiğini, tweet atmak veya realite TV benzeri vinyetler yaratmaktan daha fazla yönetmeye odaklanmış bir adamı kapsamak zorunda oldukları bu tür acılı medya korosuna yanıt olarak .

Sorunun siyaseti Biden'dan çok bir kafes maçı olarak görmeyi tercih edenlerle mi ilgili olduğu tartışmasını şimdilik bir kenara bırakırsak, daha da büyük bir soru var. Biden'ın sıkıcı olup olmamasının bir önemi var mı?

Kesinlikle, tarihe muhtemelen öyle değil. Başkanların va-va-voom'una gelince, tarih kör bir tat testidir. Gerçekten sadece sonuçlarla ilgileniyor. Grover Cleveland'ın ne kadar "heyecan verici" olduğuna dair bir fikrin var mı? Ya da Benjamin Harrison? Aslında, en saygın başkanlarımızın çoğu, örneğin George Washington ve Thomas Jefferson'dan Dwight Eisenhower'a kadar büyük konuşmacılar olarak kabul edilmedi. Ancak, iş yönetmeye geldiğinde o kadar da büyük olmayan kendi zamanlarının parlayan siyasi yıldızlarının tarihten bol miktarda örnekleri vardır.

AAQJ1MD.img?w=768&h=512&m=6&x=517&y=86&s

Daha yakın vadede, tamamen politik anlamda sıkıcı faktörün önemli olabileceği iddia edilebilir. Biden'ın onay puanları ortalama %40 civarında. 2022 ara seçimlerine baktığımızda, Biden'ın onay notu, sekiz Senato değişken eyaletindeki seçmenler arasında daha da düşük. Cumhuriyetçiler, Ev yarışlarında 10 puanlık genel bir liderliğe sahipler.

Belki de bunun bir nedeni, seçmenlerin Biden'ı yeterince heyecan verici bulmamalarıdır.

Biden: Büyük Yalan'a karşı son savunma

Bununla birlikte, 2020'de gösterişli şovmen rakibini kırbaçladı. Ve şu anda düşen rakamlar, ara seçimlerin diğer faktörlerden ziyade görevdeki cumhurbaşkanlarının partisine karşı çıkma eğiliminde olmasıyla açıklanabilir. Buna ek olarak, seçime bir yıl kaldı ve birçok uzman, önümüzdeki yıl boyunca büyük bir ekonomik iyileşme, enflasyonist baskılarda bir gerileme, daha fazla iş yaratma ve Biden'ın 2021 yasama gündeminin faydalarının başladığını göreceğimizi söylüyor.

En önemlisi, politik olarak, kişisel tarzıyla ilgili herhangi bir sorunun dışında, Biden hiç de sıkıcı olmayan bir şeyi temsil ediyor - Trump'ın 6 Ocak'ta yapmaya çalıştığı gibi demokrasiyi baltalamaya çalışan Büyük Yalan Cumhuriyetçilerine karşı ülkenin son savunmasını temsil ediyor. Bu muhtemelen gelecek yılın temel sorunu olacak ve Biden'ın bir kişi bir oy ilkesi gibi şeylere sıkıcı, sıkıcı bağlılığı ve kurumlarımızı savunması gerçekten çok önemli - ve onunla Demokratlar ve GOP arasındaki seçim daha dramatik olamazdı.

AAQK2E6.img?w=768&h=512&m=6&x=113&y=45&s

Cumhuriyetin son en iyi umudunu temsil ederken kimin başkanlık karizmasına ihtiyacı var? Ayrıca Biden, partisinin sahip olduğu tek haberci değil. Demokratlar bir sonraki seçimde çıkarları harekete geçirip etkili bir şekilde iletebilir ve ardından Biden gündemini ve bunun kıyıdan kıyıya ortalama Amerikalılar için ne anlama geldiğini hayata geçirebilirse, o zaman basının şaşırttığı türden bir seçim sonucu üretebilirler. hakkında yazmayı sever.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerika da buda oldu: ABD'li kongre üyesi, okulda ki silahlı saldırıdan günler sonra silahlı aile fotoğrafı yayınladı

AARtgcU.img?w=768&h=608&m=6&x=168&y=96&s

Cumartesi günü ABD'li bir kongre üyesi, Michigan'daki bir lisede dört gencin öldürülmesinden birkaç gün sonra, kendisinin ve ailesi gibi görünenlerin gülümseyerek ve çeşitli silahlarla poz verdiği bir Noel fotoğrafını yayınladı.

Kentucky'den ABD Temsilcisi Thomas Massie Twitter'da "Mutlu Noeller! Not. Noel Baba, lütfen cephane getir" dedi.

15 yaşındaki Ethan Crumbley Salı günü, ABD okullarında on yıllardır devam eden bir dizi toplu silahlı saldırının sonuncusu olan bu yıl ABD'deki en kanlı okul saldırısını gerçekleştirdi. Ailesi, cinayetlerle bağlantılı olarak Cumartesi günü https://www.reuters.com/world/us/parents-suspected-michigan-school-shooter-themselves-wanted-taken-into-custody-2021-12-04 tutuklandı. .

Tam anlamıyla Cumhuriyetçi bir bölgeyi temsil eden Massie, kendisinin ve altı kişinin elinde M60 makineli tüfek, AR-15 yarı otomatik tüfek ve Thompson hafif makineli tüfek gibi ateşli silahlar tutarken çekilmiş fotoğrafını yayınladı.

Bazı yarı otomatik silahlar, makineli tüfekler gibi tam otomatik silahlarla neredeyse aynı görünecek şekilde yapılmıştır. ABD yasalarına göre, makineli tüfek gibi silahlar askeriye, kolluk kuvvetleri ve Mayıs 1986'dan önce yapılmış silahlar için özel lisans almış sivillerle sınırlıdır.

Massie'nin kampanya yöneticisi Jonathan van Norman, Twitter üzerinden yapılan yorum talebine hemen yanıt vermedi.

ABD Temsilciler Meclisi Bütçe Komitesine başkanlık eden Demokrat ABD Temsilcisi John Yarmuth, Kentuckian'ın görevini kınadı.

Yarmuth, görünüşe göre silah kontrol yasaları çağrılarına atıfta bulunarak Twitter'da "Cumhuriyetçilerin bir trajediden sonra insanları silahlı şiddetten korumaya çalışmanın duyarsız olduğunu haykırdıklarını hatırlayacak kadar büyüğüm" dedi.

"Kentucky'deki herkesin duyarsız bir pislik olmadığına söz veriyorum," diye ekledi.

Michigan, Oxford'da dört gencin öldürüldüğü ve bir öğretmen ile altı öğrencinin yaralandığı silahlı saldırı, okul güvenliği, silah kontrolü ve silah hakları konusunda şiddetli tartışmalara yol açan, bazen daha ölümcül olan bir dizi olayın sonuncusuydu.

Kaynak: Reuters

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Capitol saldırı paneli, Trump'ın darbe yapma planını belirleyen PowerPoint'i ele geçirdi

AARHggT.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Eski Trump Beyaz Saray genelkurmay başkanı Mark Meadows, 6 Ocak Capitol saldırısını araştıran Meclis seçme komitesine, Donald Trump'ın kendisini cumhurbaşkanlığına geri döndürmek için ulusal güvenlik acil durum ilan etmesini tavsiye eden bir PowerPoint'i teslim etti.

Meadows'un Capitol saldırısından bir gün önce elinde darbe yapmanın yollarını gösteren bir PowerPoint'e sahip olması, en azından Trump ve müttefiklerinin Joe Biden'ın sertifikasyonunun 6 Ocak'ta gerçekleşmesini engelleme çabalarının farkında olduğunu gösteriyor.

"Seçim Sahtekarlığı, Dış Müdahale ve 6 Ocak için Seçenekler" başlıklı PowerPoint, Trump'ın başkanlığı ikinci dönem için sürdürmek için yalanlara ve yaygın seçim sahtekarlığına ilişkin komplolara dayanarak takip etmesi gereken birkaç tavsiyede bulundu.

Konuya aşina bir kaynağa göre, Meadows, bir e-postayla aldığı ve 38 sayfaya yayılan PowerPoint sunumunun bir sürümünü teslim etti.

Guardian, 5 Ocak meta verileriyle dağıtılmak üzere işaretlenen PowerPoint'in 36 sayfalık ikinci bir sürümünü gözden geçirdi ve bu, seçilen komitenin aldığından bazı farklılıklar içeriyordu. Ancak kaynak, PowerPoint'in başlığının ve tavsiyelerinin aynı kaldığını söyledi.

PowerPoint, bu noktada Trump'ın ulusal bir acil durum ilan edebileceğini, tüm elektronik oylamayı geçersiz ilan edebileceğini ve Kongre'den anayasal olarak kabul edilebilir bir çözüm üzerinde anlaşmasını isteyebileceğini söyledi.

PowerPoint ayrıca, o zamanki başkan yardımcısı Mike Pence'in, Biden'ın başkan olarak sertifikalandırılacağı 6 Ocak'taki Kongre ortak oturumunda büyük ölçüde törensel rolünü kötüye kullanması ve Trump'ı tek taraflı olarak Beyaz Saray'a geri göndermesi için üç seçenek belirledi.

PowerPoint, Pence'in üç seçenekten birini takip edebileceğini söyledi: Kilit eyaletlerde Demokratların itirazlarına karşı Trump seçmen listelerini oturtmak, Biden seçmen listelerini reddetmek veya yalnızca "incelemeye" ve yalnızca "yasal" sayımlara izin vermek için sertifikayı geciktirmek kağıt oy pusulaları”.

Pence için son seçenek, Washington DC'deki Willard otelinde çalışan avukatlar Rudy Giuliani ve John Eastman'ın yanı sıra Trump stratejisti Steve Bannon tarafından yönetilen Trump teğmenleri tarafından 4 ve 5 Ocak'ta eşzamanlı olarak öne sürülen bir seçeneğe benziyor.

Guardian geçen hafta, 5 Ocak akşamı ile 6 Ocak'ın erken saatleri arasında, Pence'in bu tür planlara devam etmeyi reddetmesinden sonra, Trump'ın teğmenlerine Biden'ın sertifikasının tamamen gerçekleşmesini nasıl durduracakları konusunda baskı yaptığını açıkladı.

PowerPoint'te hem Trump hem de Pence için sunulan öneriler, sekiz kilit savaş alanında “Çinlilerin sistematik olarak seçim sistemimiz üzerinde kontrol elde ettiği” de dahil olmak üzere, vahşi ve asılsız seçim sahtekarlığı iddialarına dayanıyordu.

Her ikisi de 5 Ocak'a kadar Trump tarafından atanan o zamanki başsavcı vekili Jeff Rosen ve selefi Bill Barr, 2020 seçimlerinin sonucunu değiştirmeye yetecek kadar seçmen sahtekarlığı kanıtı bulunmadığını zaten belirlemişti.

Meclis müfettişleri, Meadows'un seçkin komiteye teslim ettiği 6.000'den fazla belgede ortaya çıktıktan sonra PowerPoint'ten haberdar olduklarını söylediler. Panel, PowerPoint'in Kongre'ye atıfta bulunarak "Tepede" sunulacağını söyledi.

Kaynak, powerpoint'in 4 Ocak'ta bir dizi Cumhuriyetçi senatör ve Kongre üyesine sunulduğunu söyledi. Konuya yakın bir kaynağa göre, Trump'ın Willard otelinde çalışan avukatlarına sunum gösterilmedi.

Ancak seçim komitesi, Meadows tarafından teslim edilen materyallerde, Meadows'a Kongre'nin ortak oturumuna Trump için seçmen listeleri göndermek için "son derece tartışmalı" bir plan hakkında bilgi veren bir Kongre üyesiyle yaptığı metin mesajlarında bulduklarını söyledi.

Meadows yanıtladı: "Bunu seviyorum."

Trump'ın eski Beyaz Saray genelkurmay başkanı, Salı günü Meadows'un avukatı Terwilliger, House müfettişlerine Meadows'un artık soruşturmaya yardım etmeyeceğini söylediğinde, işbirliği anlaşması bozulana kadar materyalleri seçilen komiteye devretti.

Seçim komitesi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yanıt olarak Meadows'u bir mahkeme celbine karşı geldiği için cezai kovuşturmaya sevk edeceğini duyurdu. Seçilmiş komitenin başkanı Bennie Thompson, Meadows'u Kongre'yi hor görme oylamasının gelecek hafta geleceğini söyledi.

Thompson yaptığı açıklamada, "Seçme komitesi, Temsilciler Meclisi'nin Bay Meadows'u Kongre'ye saygısızlıktan alıntı yapmasını ve kovuşturma için Adalet Bakanlığı'na göndermesini tavsiye eden bir rapor hazırlamak için gelecek hafta toplanacak" dedi.

Kaynak: The Guardian

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Kamu görevinden Trump darbe planlayıcıları, kolaylaştırıcıları ve provokatörleri devirin. Bize ihanet ettiler.

AAMkNz4.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Bir demokrasiye kabulün bedeli, tarafınızın kaybettiğini kabul etmektir. Bu, özellikle seçilmiş bir memur olduğunuzda geçerlidir. İşte bu nedenle, her düzeyde seçilmiş liderler - ilçe seçim kurulları ve eyalet yasama organlarından eyalet yetkililerine, Kongre'ye, eski Başkan Donald Trump'a ve onu etkinleştiren herkese kadar - ABD demokrasisini tehdit etmekten ve onu bıçak sırtında bırakmaktan sorumlu tutulmalıdır. Amerika'yı riske attıkları için sınır dışı edilmeleri, zorla gönderilmeleri ve yargılanmaları gerekiyor.

AARVe5d.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Bu Trump yardımcıları, var olmayan oy sahtekarlığı hakkında yıpratıcı Stop the Steal yalanlarını körüklediler ve Stop the Steal mitinglerini organize ettiler, desteklediler ve katıldılar. Bazıları yasama organlarında, mahkemelerde ve Kongrede, meşru oyları görmezden gelerek, itiraz ederek veya basitçe atarak 2020 cumhurbaşkanlığı seçimini geçersiz kılmak için komplo kurdu. Beş kişinin ölümüne neden olan kanlı 6 Ocak saldırısı sırasında bazıları Capitol arazisindeydi. En azından biri mafyanın bir parçasıydı.

AARUJOI.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Kimin neyi ne zaman yaptığına dair tüm detayları henüz bilmiyoruz ama öğreneceğiz.

Capitol'e yürü, 'cehennem gibi savaş'
Meclis 6 Ocak komitesi, Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Kongre'deki törensel seçim oy sayımına başkanlık etmesinden bir gün önce, 5 Ocak'ta Trump genelkurmay başkanı Mark Meadows'a bir metin ileten Ohio Rep. Jim Jordan olduğunu biliyor. “Hiç seçim oyu olmadığı için anayasaya aykırı olduğuna inandığı tüm seçim oylarını çağırmalı”.

Komite, eğer bilmiyorsa, 6 Ocak'ta Meadows'a Trump'ın müttefiklerinin “altı eyalete itirazımız için elimizden gelen her şeyi denediğini” kimin söylediğini öğrenecek. 6 Ocak Trump'ın soyulduğuna dair yalan söylediği, takipçilerine Capitol'e yürümelerini söylediği, onlara barışçıl ve vatansever olmalarını tavsiye ettiği ve ardından onları "cehennem gibi savaşmaya" teşvik ettiği "Çalmayı Durdur" mitingi, çünkü "eğer yapmazsanız" Cehennem gibi savaşma, artık bir ülken olmayacak." Ve komite, Kongre'deki herhangi birinin Capitol'ü basan kalabalığa yardım veya yataklık edip etmediğini belirleyecek.

AARGvXL.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Demokratik Yasama Kampanyası Komitesi (DLCC), 6 Ocak olaylarına katılan 21 Cumhuriyetçi eyalet yasa koyucusunu ve "çalmayı durdurma" veya 2020 seçimlerini devirme çağrısında bulunan birkaç yüz kişiyi belirledi. Bir Virginia yasa koyucusu, Capitol mafyasını desteklediğini ifade ettikten sonra sansürlendi ve diğer üçü, Pence'i Joe Biden'ın Virginia'daki zaferini engellemeye çağırdıktan sonra bir komiteden atıldı.

Ancak DLCC'ye göre, şu ana kadar zorla çıkarılan tek yasa koyucu, kendisini Capitol'e girerek "Hareket, hareket et!" diye canlı yayın yaptıktan sonra tutuklanan Batı Virjinya Delegesi Derrick Evans oldu. ve "İçerdeyiz!" Meslektaşları onu kovmak için oy kullanamadan istifa etti. Ve 6 Ocak'ta Capitol gerekçesiyle bulunan en az üç seçimi reddeden yasa koyucu daha yüksek bir görev için yarışıyor veya bir yarışı araştırıyor.

AARx0JE.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Konfederasyon sadakatleri 14 senatör battı
ABD Meclisi ve Senatosu için, Kongre tarihi, Demokratların harekete geçecek kanıtlara, iradeye ve mideye sahip olması durumunda bir yol önerir. Sınır dışı etme, mevcut en ağır cezadır ve asıl tetikleyicisi Amerika Birleşik Devletleri'ne ihanet etmektir.

Biri 1797'de ABD topraklarını Büyük Britanya'ya vermeyi planladığı için ve 60 yıldan uzun bir süre sonra 14 senatör "Konfederasyon isyanına destek" nedeniyle sınır dışı edildi. Meclis sadece beş üyeyi ihraç etti – ikisi yolsuzluktan ve üçü “Birliğe sadakatsizlikten; Konfederasyon için savaşıyor.”

AARjjZt.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

İsyana destek ve ulusa sadakatsizlik, 6 Ocak ayaklanmasının ayırt edici özellikleriydi. ABD Bölge Yargıcı Randolph Moss'un Temmuz ayında binaya Trump bayrağı taşıyan Florida Tampa vinç operatörü sanık Paul Hodgkins'i mahkûm ederken belirttiği gibi: Amerikan bayrağı, ancak bir ulus yerine tek bir bireye bağlılığını ilan eden bir bayrakla.”

Hodgkins, en fazla 20 yıl hapis cezası gerektiren bir suç olan resmi bir kovuşturmayı rüşvetle engellemekten suçlu bulundu. Hükümet aynı suçlamayı yüzlerce 6 Ocak isyancısına yöneltti ve yakın zamanda Trump tarafından atanan bir yargıç bunun bu davalarda uygun bir suçlama olduğuna karar verdi.

Ayrıca, Trump dahil seçilmiş yetkililere karşı potansiyel bir suçlamadır. Temsilciler Meclisi 6 Ocak komitesinin başkan yardımcısı olan Liz Cheney, bu ay panelin soruşturmasında temel bir soruyu tanımlarken yasal dili kullandı: Trump, “eylem veya eylemsizlik yoluyla, yozlaşmış bir şekilde Kongre'nin resmi kovuşturmasını engellemeye veya engellemeye çalıştı mı? Seçim oylarını saymak için.”

Bu, hukuk profesörleri Laurence Tribe, Barbara McQuade ve Joyce White Vance tarafından Adalet Bakanlığı'nın Trump ve 6 Ocak soruşturması için yol haritasında önerilen birkaç yoldan biri. Ancak diğerleri, isyancılardan herhangi bir düzeydeki hükümet yetkililerine kadar herkesi suçlamak için kullanılabilir.

AAR0eV3.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Cheney'nin alıntıladığı yasaya ek olarak, seçim gibi bir hükümet işlevini bozarak veya engelleyerek ABD'yi dolandırmaya yönelik bir komplo var. McQuade bana “Kongre üyeleri bu tür bir komplonun parçası olmuş gibi göründüğü için” bu giderek daha makul görünüyor. Üçüncü bir olasılık, seçmenleri adil bir seçimden mahrum bırakmayı veya dolandırmayı suç haline getiren federal seçmen sahtekarlığı yasasıdır. Eski bir savcı olan McQuade, Trump'ın Gürcistan dışişleri bakanına kendisini kazanmak için yeterli oyu "bulmasını" söylemesi de dahil olmak üzere, "herhangi birinin eyaletleri seçimleri iptal ettirmeye çalışmasını" içerebileceğini söyledi.

Seçmen seçimlerini reddetmek büyük bir mesele
Demokrasi bu şekilde raydan çıktığında en büyük sorumluluk seçilmiş yetkililere aittir, ancak aynı zamanda bir bedel ödemeye karşı en güçlü kalkanlara da sahiptirler. Adil bir şekilde seçildiler ve seçmenleri görevden alarak iradesine karşı çıkmak küçük bir şey değil. Hatta bunu yaparak, tıpkı Trump'ın yapmaya çalıştığı gibi, kongre ve/veya yasal yetkililerin meşru bir seçim sonucunu tersine çevireceğini bile iddia edebilirsiniz.

Ancak Tribe, McQuade ve Vance'in belirttiği gibi, "darbe girişimleri göz ardı edilemez." ABD tarihindeki ilk barışçıl olmayan güç transferinden sonra farklı bir dünyadayız. Cheney bu ay "6 Ocak emsalsizdi" dedi. "Amerika'yı büyük yapan şeyin kalbinde yer alan Anayasamız, kurumlarımızın yapısı ve hukukun üstünlüğü tehlikede."

Ülkenin dört bir yanındaki Cumhuriyetçiler, oy verme konusundaki yeni kısıtlamaların işi bitirmemesi durumunda sonuçları kendi beğenilerine göre uyarlamalarına yardımcı olacak "seçim sabotajı" yasalarını geçiriyorlar. Kazanma konusundaki bu mutlakiyetçilik her düzeyde tehlikelidir. Ölüm kalım tehlikesi olduğu zaten kanıtlandı ve sadece 6 Ocak'ta değil.

AAQJIa8.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Daha geçen hafta, eski bir Houston polis şefi olan Mark Aguirre, Ekim 2020'de bir klima tamir kamyonunun sürücüsünü silah zoruyla tuttuktan sonra ölümcül bir silahla ağırlaştırılmış saldırı suçlamasıyla suçlandı. Muhafazakar bir grup, oylamayı araştırması için Aguirre'ye 266.000 dolardan fazla ödemişti. Kamyonda İspanyol çocuklar tarafından imzalanmış 750.000 sahte oy pusulası olduğundan emindi. Harris County Bölge Savcısı Kim Ogg, yanıldığını ve "kimsenin ölmediği için şanslıyız" dedi.

ABD demokrasisinin başarısızlığın eşiğinde sallandığı bu ana denk düşen soruşturma ve cezaları görmek için sabırsızlanan bizler arasında kaygı artıyor. Devlet yetkililerinin yanı sıra Başkan Biden, Meclis Başkanı Nancy Pelosi, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ve - en önemlisi - Başsavcı Merrick Garland, kaos yaratan ve Amerika'yı eşiğine getiren kamu görevlilerinin örneklerini vermeli, hepsi Trump'ın başkan kalabilmesi için ya da canı sıkılana kadar. Herhangi bir kapasitede liderlik etmeye veya hizmet etmeye uygun değiller.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Cumhuriyetçiler ve Demokratlara göre bunlar en iyi modern başkanlar

Cumhuriyetçiler, eski Başkan Ronald Reagan'ı son 40 yılın en iyi başkanı olarak adlandırmak veya onun eski Başkan Donald Trump olduğunu söylemek arasında bölünürken, Demokratların çoğunluğu atamanın eski Başkan Barack Obama'ya ait olduğunu söylüyor.

AAS9j6P.img?w=768&h=576&m=6&x=642&y=270&

Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan yeni bir ankete göre bu. Ankete göre Cumhuriyetçilerin %42'si Reagan'ı en son başkan olarak adlandırırken, %37'si Trump olduğuna inanıyor. Onları, ilginç bir şekilde, %6'lık bir düşüşle üçüncü sırayı paylaşan eski Başkan George W. Bush ve Obama izledi.

Demokratlar arasında, %59'u Obama'yı en iyi modern başkan olarak nitelendirdi, onu %19 ile eski Başkan Bill Clinton ve %8 ile Reagan izledi ve Başkan Joe Biden'ı %5 ile geride bıraktı.

Genel olarak, Obama %35 destekle en popüler son başkan oldu.

AAS9cbA.img?w=620&h=872&m=6

Anket, yaşa göre önemli farklılıklar buldu; Demokratlar, Obama'yı daha genç olduklarında en iyi POTUS olarak adlandırmaya daha yatkınlar. Reagan daha yaşlı Cumhuriyetçiler arasında popülerken, 18-29 yaşları arasındaki Cumhuriyetçilerin %20'si bir Demokratın son kırk yılın en iyi başkanı olduğunu, Cumhuriyetçi veya Demokrat herhangi bir yaş grubu için partiler arası en yüksek tepki olduğunu söyledi.

Ancak tarihçilere göre, Reagan son dönemin en iyi başkanı. C-SPAN'ın Haziran ayında yayınlanan 2021 başkanlık tarihçileri anketi, 142 tarihçi, üniversite profesörü ve diğer profesyonel başkanlık gözlemcilerinden her POTUS'u başkanlık liderliğinin 10 niteliği arasında 1'den 10'a kadar bir ölçekte puanlamalarını istedi. Anket, Reagan'a kamuoyunu ikna etmesi ve vizyonu için yüksek notlar vererek dokuzuncu sırada yer alırken, Obama herkes için eşit adalet ve ahlaki otorite arayışında yüksek puan alarak 10. sırada yer aldı (ilk sırada İbrahim Lincoln geldi).

Trump, sadece üç başkandan önce 41. sırada geldi: İç Savaş öncesi iki başkan, Franklin Pierce ve James Buchanan ve şimdiye kadar görevden alınan ilk başkan Andrew Johnson. Bununla birlikte, 2019 Economist-YouGov anketine göre Cumhuriyetçilerin çoğu, Trump'ın Lincoln'den daha iyi olduğunu düşünüyor. Anket, en son Cumhuriyetçi cumhurbaşkanının ilk Cumhuriyetçi cumhurbaşkanını %53 ila %47 oranında geride bıraktı.

Kaynak: Deseret News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Georgia, Trump'ın 2020'de 5.000 ölünün oy kullandığı iddiasını doğru olmadığını kanıtladı

AAScX5G.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Donald Trump, ulusal yenilgi yolunda Joe Biden'a kaptırdığı önemli bir eyalet olan Georgia'da 2020'de 5.000 ölü kişinin oy kullandığını iddia etti.

İlgili: Capitol paneli, Trump'ın saldırıdan saatler önce Willard oteline yaptığı çağrıyı soruşturacak

4.996 farkla kapandı.

Atlanta Journal-Constitution'ın Pazartesi günü bildirdiği gibi, eyalet yetkilileri dört ölü insanın oy kullandığını doğruladı.

İlgili tüm aile üyeleri, devletin para cezası verme yetkisine sahip olduğu durumlarda, ölen kişi için oy verir.

Gazetenin detaylandırdığı bir vakada, dul bir kadın, kocası seçim gününden iki ay önce, Eylül ayında öldükten sonra onun için devamsız oy pusulası sundu.

74 yaşındaki kadının avukatı, yetkililere kocasının “Cumhuriyetçilere oy vereceğini söyledi ve 'Demokratlara oy verdiğim için oylarınızı iptal edeceğim' dedi. aralarında şaka. Devamsız oy pusulasını aldı ve isteklerini yerine getirdi.

“Şimdi yapılması gereken şeyin bu olmadığını anlıyor.”

Trump'ın ölü seçmenlerle ilgili iddiası doğru olsa bile, bu onu 1992'den bu yana Gürcistan'ı kaybeden ilk Cumhuriyetçi olmaktan kurtaramazdı. Biden eyaleti yaklaşık 12.000 oyla kazandı. Georgia tek başına Trump'ın seçim koleji yenilgisini 306-232 ile deviremezdi.

Ancak Trump, Gürcistan dışişleri bakanı Cumhuriyetçi Brad Raffensperger'ı kendisine zafer kazandıracak kadar "bulması" için zorladığı kötü şöhretli bir çağrıya iddiasını dahil etti.

Trump, "Ölü insanlar" dedi. "Ölü insanlar oy kullandı ve bence sayı 5.000'e yakın. Ve ölüm ilanlarına gittiler. Doğru bir sayı bulmak için her türlü yöntemi denediler ve minimum 5 bin seçmene yakın.”

Ayrıca Michigan'da "çok sayıda ölü insanın" oy kullandığını iddia ederek şunları ekledi: "Sanırım... 18.000'di. Sizinkinden çok daha yüksek, inanılmaz derecede yüksek bir sayı, 4-5 bin kategorisindeydiniz.”

Raffensperger, Gürcistan yetkililerine sunulduğunu söylediği "5.000'den fazla" ölü seçmen iddiasına atıfta bulunarak şunları söyledi: "Gerçek sayı iki idi. 2. Oy veren ölü iki kişi. Yani bu yanlış."

Trump ısrar etti: “Bir eyalette muazzam miktarda ölü insanımız var. Bu yüzden bilmiyorum - eminim Gürcistan'da da biliyoruz. Gürcistan'da da yaptığımıza eminim."

Trump'ın genelkurmay başkanı Mark Meadows, Raffensperger'e şunları söyledi: "Onların oy verecek sadece iki ölü olduğunu söylüyorsunuz. Size bundan daha fazlasının olduğuna dair söz verebilirim.”

İlgili: Görünüm, McCain'in yerini almak için muhafazakar arıyor - ve 'Asla Trumpers'ı kızdırıyor

Raffensperger, Trump'a yardım etmeyi reddetti ve güvenliğine yönelik tehditlere yol açtı. Ancak çağrı, bir bölge savcısının seçim yasasını çiğneyip çiğnemediğini araştırdığı için Trump'ı yasal tehlikeye de soktu.

Çağrı, Trump'ın seçim sahtekarlığının bir sonucu olduğuna dair ezici kanıtlar karşısında ısrar ettiği bir yenilgiyi tersine çevirmeye yönelik dağınık girişimlerin bir parçasıydı.

Çağrıdan birkaç gün sonra, 6 Ocak'ta Trump, Washington'daki destekçilerine davası için “cehennem gibi savaşmalarını” söyledi. İsyancılar daha sonra, bazı durumlarda Trump'ın başkan yardımcısı Mike Pence de dahil olmak üzere yetkilileri yakalamak veya öldürmek isteyen Biden'in zaferinin onaylanmasını durdurmak isteyen ABD Başkentine saldırdı.

Beş kişi öldü.

Kaynak: The Guardian

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

İlk Şey: Cheney, Cumhuriyetçilerin Trump ile gerçek arasında seçim yapması gerektiğini söyledi

AASnCiU.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Günaydın.

Perşembe günkü birinci yıldönümü yaklaşırken, Capitol saldırısının etkileri devam ediyor. Dün, 6 Ocak 2021 olaylarını araştıran Meclis komitesinin Cumhuriyetçi bir üyesi, partisine sert bir uyarıda bulundu - Trump ile gerçek arasında seçim yapmaları gerekiyor.

CBS'den Face the Nation'a konuşan Liz Cheney, "Partimizin seçim yapması gerekiyor" dedi. Ya Donald Trump'a sadık olabiliriz ya da anayasaya sadık olabiliriz ama ikisi birden olamayız."

Trump destekçileri, Trump'ın kanıt olmadan seçim sahtekarlığının sonucu olduğunu iddia ettiği Joe Biden tarafından yenilgisinin onaylanmasını durdurmak amacıyla Kongre'ye saldırdı. Capitol'ü dolaştıran ve yakalayacak milletvekilleri arayan bir kalabalığın çıktığı isyanda beş kişi öldü.

Pazar günü, Mississippi'den Cheney ve Bennie Thompson, komite başkanı, isyanı durdurma girişiminde bulunmaması veya soruşturmayı engellemesi nedeniyle Trump'a cezai sevk olasılığını bir kez daha tartıştı.

Cheney başka ne dedi? ABC'nin Bu Haftası'na “burada söz konusu olan potansiyel ceza kanunları olduğunu, ancak bunun kesinlikle bir görev ihmali olduğuna dair hiçbir soru olmadığını” söyledi.

Thompson ne dedi? Demokrat, NBC'nin Meet the Press'e, komitenin Kongre üyelerine mahkeme celbi yayınlayıp çıkaramayacağını incelediğini söyledi.

AASnEJL.img?w=768&h=461&m=6&x=457&y=108&

Kanadalı bir siyaset bilimi profesörü, ülkesini kendisini “Amerikan demokrasisinin çöküşünden” korumaya çağırarak, ABD'nin 2030 yılına kadar sağcı bir diktatörlük altında olabileceği konusunda uyardı.

British Columbia'daki Royal Roads Üniversitesi'ndeki Cascade Enstitüsü'nün kurucu direktörü Thomas Homer-Dixon, Globe and Mail'de “Sırf gülünç ya da hayal edilemeyecek kadar korkunç göründükleri için bu olasılıkları göz ardı etmemeliyiz” diye yazdı.

"2014'te Donald Trump'ın başkan olacağı önerisi de hemen hemen herkesi saçma bulurdu. Ama bugün, saçmalığın düzenli olarak gerçek ve korkunç sıradanlığın olduğu bir dünyada yaşıyoruz."

Homer-Dixon'ın mesajı açıktı: "2025'e kadar Amerikan demokrasisi çökebilir ve yaygın sivil şiddet de dahil olmak üzere aşırı iç siyasi istikrarsızlığa neden olabilir. 2030 yılına kadar, eğer daha erken değilse, ülke sağcı bir diktatörlük tarafından yönetilebilir.”

Nasıl olacağını düşünüyor? Yazar, muhtemelen Demokratik bir galibiyeti kabul etmeyi reddeden Cumhuriyetçi eyalet yasama meclisleri de dahil olmak üzere, 2024'te bir Trump'ın Beyaz Saray'a dönüşüne odaklanan olasılıkları belirtti.

Bu arada, Donald Trump'a sadık kilit isimler Steve Bannon ve Michael Flynn, Trump'ın etkisini ABD siyasetinin yerel düzeyinde genişletme çabasının ön saflarında yer alıyor.

ABD hükümetinin en üst düzey tıbbi danışmanı Dr Anthony Fauci, hastaneye yatış rakamlarının Omicron koronavirüs varyantının ciddiyeti için yeni enfeksiyon vaka sayısından daha iyi bir rehber oluşturduğunu söyleyen büyüyen bir uzmanlar grubuna katıldı.

ABD'deki Omicron dalgalanmasına bir "tsunami" olarak atıfta bulunan Fauci, varyantın Delta gibi daha önceki Covid-19 varyantlarının ciddiyetinden yoksun olduğunu öne süren ön verilere çok fazla stok koymaya karşı halkı uyardı.

CNN'in Birlik Devleti'ne verdiği demeçte, "En azından Güney Afrika, Birleşik Krallık'tan topladığımız verilerden ve hatta ABD'deki bazı ön verilerden topladığımız verilerden daha az şiddetli olabilecek bir virüsünüz var" dedi.

Hastaneye yatış rakamlarına bakmak neden önemlidir? Bazı uzmanlar, hızla artan Covid vakalarıyla ilgili bu tür raporların gereksiz endişeye neden olup olmadığını sorguladı ve ölümler ile hastaneye yatış verilerinin hafifletme çabalarını daha iyi bilgilendirmesi gerektiğini öne sürdü.

Fauci başka ne dedi? Dedi ki: "Endişelenmek istediğiniz asıl sonuç, aşılarla hastaneye yatmaya yol açan ciddi hastalıklardan korunuyor muyuz?"

Kaynak: The Guardian

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Özel: Vur-Öldür Yetkisine Sahip Gizli Komandolar Capitol'deydi

AAQnWbX.img?w=768&h=361&m=6

3 Ocak Pazar günü, yarım düzine seçkin hükümet özel harekat ekibinin başkanları, olası tehditleri, beklenmedik durumları ve yaklaşan Ortak Kongre Oturumu için planları gözden geçirmek için Quantico, Virginia'da bir araya geldi. Bu karanlık komandoların 6 Ocak'taki toplantısı ve müteakip konuşlandırması daha önce hiç açıklanmamıştı.

Yeni Yıl'ın hemen ardından, Başsavcı vekili Jeffrey A. Rosen, 6 Ocak'ta, en uç olasılıkları ele alan uzun süredir devam eden acil durum planlarının uygulanmasını onayladı: Başkan Donald Trump veya Başkan Yardımcısı Mike Pence'e yönelik bir saldırı, bir terör saldırısı. bir kitle imha silahı ve cumhurbaşkanlığı haleflerinin korunmasını ve hareketini gerektiren hükümetin sürekliliğini uygulamak için bir önlem bildirisi.

Rosen, Adalet Bakanlığı'nın ve sözde "ulusal" güçlerin konuşlandırılması için hazırlık adımlarını atma konusunda tek taraflı bir karar aldı. ABD Capitol Polisi, Gizli Servis veya Metropolitan Polis Departmanından resmi bir talep yoktu - aslında herhangi bir kurumdan harici bir talep yoktu. Adalet ve FBI'daki liderlik, en kötüsünü öngördü ve bağımsız hareket etmeye karar verdi, perde arkasında gizlenen özel harekat kuvvetleri.

Rosen daha sonra, "Adalet Bakanlığı'nın, kaç kişinin geleceği, bu kişilerin kim olacağı ve tam olarak hangi amaçları izleyecekleri konusunda önemli bir belirsizlik olduğunu anlayarak, 6 Ocak'tan önce beklenmedik durumlar için makul bir şekilde hazırlandığına inanıyorum." Kongre'ye söyledi. Departmanının "kalabalık kontrolü konusunda ön cephe rolü olmadığını" ve "yüksek riskli" operasyonlara odaklandıklarını vurguladı.

3 Ocak'ta toplanan acil durum birimlerinde FBI'ın Rehine Kurtarma Ekibi, FBI'ın ulusal "Güvenli Oluştur" ekibi, Baltimore Saha Ofisinden bir FBI SWAT ekibi, Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu'ndan (ATF) Özel Müdahale Ekipleri yer aldı. ve ABD Polis Teşkilatı Özel Harekat Grubu.

Tüm bu varlıklar "önceden konuşlandırıldı" ve 2-3 Ocak hafta sonu, Capitol binasının 30 mil güneyinde, Quantico'daki FBI Akademisi kompleksinden dışarı çıkmaya hazırdı. Bir kitle imha silahı veya terör saldırısı meydana gelirse, birimler helikopterle olay yerine hareket edecekti. Başkan Trump tarafından zaten onaylanan planlar altında faaliyet gösteren felaket müdahale birimlerinin etkinleştirilmesi, federal müdahale ekiplerinin inisiyatif almasına ve bu en olağanüstü durumla başa çıkmak için vur-öldür yetkisi de dahil olmak üzere hiçbir kaynağı ayırmasına izin veren otomatik bir yeşil ışık gerektirdi.

350 kişilik Rehine Kurtarma Ekibi, 1983'te ulusal düzeyde bir terörle mücadele birimi olarak kuruldu ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en olağanüstü kanun uygulama durumları için "taktik" bir seçenek - askeri bir seçenek - sunuyor. 11 Eylül'den önce, HRT öncelikle yerel bir terörle mücadele birimiydi; saldırıdan sonra ekip, denizaşırı ülkelerdeki Müşterek Özel Harekat Komutanlığı ile yüksek profilli baskınlarda çalışmak ve yüksek değerli hedefleri hedef almak da dahil olmak üzere ek görevler üstlendi.

AASntyk.img?w=768&h=512&m=6&x=392&y=183&

FBI, içerdekilerin "başarısız, 24 saat, haftada 7 gün, yılda 365 gün yanıt verme yeteneği" olarak adlandırdığı lider kurumdur. 1999'da Büro'ya, kayıp, çalıntı veya gizli nükleer veya radyolojik silah durumlarında gerçekleşmesi planlanan olağanüstü ve çok gizli eylemler için bir örtmece olan güvenli hale getirme görevinin sorumluluğu verildi. FBI'a, Birleşik Devletler içindeki silahlı gruplara karşı yarı askeri eylemler de dahil olmak üzere, iç terörle mücadele için zaten birincil sorumluluk verilmişti. Başkan Bill Clinton, FBI'a (daha önce Savunma Bakanlığı'nda ikamet ediyordu) "ulusal yanıt" atanan yeni kuralları onayladı. FBI özel hızlı müdahale gücünü oluşturacak ve çeşitli departmanlardan gelen teknik müdahale varlıkları, Başsavcı tarafından atanan ve ona rapor veren bir FBI memuru olan Ulusal Varlık Komutanı altında faaliyet gösteren bu sözde Ulusal Görev Gücüne atanacaktı. Beyaz Saray.

Nisan 2005'te FBI, çeşitli olağanüstü müdahale ekiplerini Washington, D.C. metropol bölgesinden sorumlu Ulusal Varlık Müdahale Birimi (NARU) altında birleştirdi. Bildirimin ardından iki saat içinde Amerika Birleşik Devletleri'nin herhangi bir yerinde konuşlanmaya hazır olan özel hızlı müdahale kuvveti, Enerji Bakanlığı'ndan özel ulusal müdahale unsurları ve ordunun Ortak Özel Harekat Komutanlığı'ndan takviye ile, Obama yönetimi sırasında operasyonel hazırlığa ulaştı.

Terörle mücadele ve KİS'in örtüşmesi, Çok Gizli ve bölümlere ayrılmış başkanlık direktifleri altında faaliyet gösteren bu olağanüstü gücü oluşturdu. Bununla birlikte, Ulusal Görev Gücü, rehine kurtarma ve hükümetin devamlılığı gibi diğer kriz müdahale olasılıklarını da planlamak zorunda kaldı. Bu son işlevler, Gizli Servis'in (İç Güvenlik Bakanlığı'nın bir unsuru) veya acil acil durumlara yanıt olarak faaliyet gösteren askeri komutanların operasyonel kontrolüne de girebilir.

Literatürün çoğu yanlışlıkla, daha önce Delta Force ve SEAL Team 6 olarak bilinen birimler de dahil olmak üzere Ortak Özel Harekat Komutanlığının (JSOC) birincil ulusal görev gücü olduğunu söylüyor. Denizaşırı olmasına rağmen, Ulusal Görev Gücü genellikle Birleşik Özel Operasyonlar Görev Gücü olarak çalışır (FBI güçlendirmesiyle), Birleşik Devletler içinde JSOC'ye atanan özel ekiplerden oluşur, FBI sorumludur.

6 Ocak sabahı, bu kuvvetlerin çoğu, özellikle FBI karargah binasına veya FBI'ın Washington Saha Ofisine yönelik olası bir tehdit olduğuna dair istihbarat alındıktan sonra, Washington şehir merkezine yakınlaştı. FBI taktik ekipleri, patlayıcı cihazların bulunduğu Cumhuriyetçi ve Demokrat parti ulusal karargahı da dahil olmak üzere alanlarda kanıt toplanmasına yardımcı olmak için günün erken saatlerinde Capitol Hill'e geldi. FBI SWAT ekipleri ve keskin nişancılar, yakındaki kongre ofis binalarını güvence altına almak için görevlendirildi. Diğer FBI ajanları, ABD Capitol çevresinde seçici güvenlik ve kongre üyelerine ve personeline koruma sağladı.

Rehine Kurtarma Ekibinin bir taktik ekibi, protestocular binaya girdikten sonra Capitol'e fiilen giren ilk harici federal kurumlardan biriydi. Acil durum güvenlik varlıklarının artırılmasına ek olarak, bir ekip, tahliye etmesi gereken Capitol'ün altındaki yeraltı otopark yapısına taşınan Başkan Yardımcısı Pence'in ek güvenliğini sağlamak için ABD Capitol Polisi ve Gizli Servisi ile koordine edildi. Ancak Pence binayı terk etmeyi reddetti ve onun yerine yeraltında kaldı.

Başsavcının kontrolü altındaki bu olağanüstü güçlerin varlığı - ve çoğunlukla Kongre ve ABD Capitol Polisinin özel olmadığı acil durum planları altında faaliyet gösteriyor - ek bir yüksek düzeyde silahlı müdahale katmanı ekledi. FBI kaynakları Newsweek'e FBI'a bağlı askeri operatörlerin ve Ulusal Görev Gücü'nün bir parçası olarak tetikte olanların metropol bölgesinde bulunduğunu söylese de, ordunun bu son derece gizli operasyonda oynadığı rol hala bilinmiyor. Kalan soru şu: Adalet Bakanlığı'nın 6 Ocak'ı olağanüstü bir olay olarak görmesine neden olan şey neydi, diğer kurumların gözden kaçırdığı bir şey.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Aşı yönergelerine karşı çıkan Teksas Valisi Greg Abbott şimdi COVID-19 testi ve tedavisi için federal yardım istiyor

AASmPtO.img?w=768&h=384&m=6&x=428&y=120&

Teksas Perşembe günü 10.000'den fazla yeni COVID-19 vakası kaydetti.
Vali Greg Abbott Cuma günü, test siteleri için federal destek istediğini söyledi.

Abbott aşı emirlerini engellemek için çalıştı.

COVID-19 aşı yönergelerine ve diğer önleyici tedbirlere karşı çıkan Teksas Valisi Greg Abbott Cuma günü yaptığı açıklamada, eyaletinin test alanları için federal yardım istediğini söyledi.

Abbott bir basın açıklamasında, devletin "federal olarak desteklenen test yerleri ve tıbbi personel için kaynaklar ve ek federal monoklonal antikor tahsisleri" talep ettiğini söyledi.

Abbott, "COVID-19'u tespit etmek ve COVID ile ilgili hastaneye yatışları önlemek, bu virüse karşı mücadelemiz için kritik öneme sahiptir." Dedi.

Abbott, yüksek pozitiflik oranları ve hastaneye yatışları nedeniyle Bexar, Cameron, Dallas, Harris, Hidalgo ve Tarrant ilçelerindeki test siteleri için destek istediğini söyledi.

Johns Hopkins Üniversitesi'nin Coronavirüs Kaynak Merkezi'ne göre Bexar, Dallas, Harris ve Tarrant ilçeleri, en çok teyit edilen COVID-19 vakalarına sahip 25 ABD eyaleti arasında yer alıyor.

Teksas Perşembe günü 10.892 yeni vaka, %26.5 test pozitifliği oranı ve 5.500'den fazla COVID-19 hastaneye yatış bildirdi.

27 Aralık'taki bir tweet'te Abbott, Başkan Joe Biden'ı COVID-19 müdahaleleriyle devletleri destekleme taahhüdünü yerine getirmemek ve "anti-vücut terapötik ilaçlarını biriktirmek ve devletlerin bu tıbbi tedaviye bağımsız erişimini reddetmekle" suçladı.

Abbott, basın açıklamasında şunları söyledi: "Biden yönetimi, en çok ihtiyaç duyulduğu anda monoklonal antikor tedavileri ve test kitlerinin tedarikini keserken, Teksas Eyaleti federal hükümeti bu mücadelede adım atmaya ve gerekli kaynakları sağlamaya çağırıyor. Teksaslıları korumaya yardım et."

Ekim ayında Abbott, özel işletmeler de dahil olmak üzere Teksas'taki herhangi bir kuruluşun COVID-19 aşı yönergeleri yayınlamasını yasaklayan bir yönetici emri yayınladı. Bu, Biden'ın 100'den fazla çalışanı olan özel işletmelerin COVID-19 aşısı veya haftalık test yapmasını zorunlu kılmayı planladığını açıklamasının ardından geldi.

Abbott o sırada, "Federal hükümetin aşırı erişiminin bir başka örneğinde, Biden Yönetimi şimdi birçok özel kuruluşu COVID-19 aşısı zorunluluklarını dayatmaya zorluyor ve Teksas'ın COVID-19 felaketinden devam eden toparlanmasını tehdit eden işgücü kesintilerine neden oluyor." Dedi.

KVUE'nin bildirdiğine göre, Cuma günü Teksas'taki bir federal yargıç, Biden'ın maskesini ve aşı şartlarını Head Start programlarına fon sağlama koşulları olarak durdurmaya karar verdi.

Kararın ardından Abbott, "Teksas Biden'ı bir kez daha yendi" dedi.

İçeriden bilgi almak için Abbott'un ofisine ulaşamadı.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Boeing ve Pfizer, Biden'ın seçim zaferini onaylamaya karşı oy veren Cumhuriyetçilere 8 milyon dolar bağışlayan şirketler ve ticaret grupları arasında yer alıyor.

AASpU5V.img?h=839&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Accountable.US, grupların sözde Sedition Caucus'a yaklaşık 8,1 milyon dolar bağışta bulunduğunu söylüyor.

Grup, Joe Biden'ın seçim zaferini onaylamaya karşı oy kullanan 147 GOP milletvekilinden oluşuyor.

Accountable.US, kurumsal bağışçıların Boeing, General Motors, FedEx ve Pfizer'i içerdiğini söyledi.

Partizan olmayan gözlemci Accountable.US tarafından hazırlanan bir rapora göre, önde gelen ABD şirketleri ve ticaret grupları, Joe Biden'ın başkan olarak sertifikalandırılmasına karşı oy kullanan Cumhuriyetçi milletvekillerine 8,1 milyon dolardan fazla bağışta bulundu.

Raporda listelenen bağışçılar arasında Boeing, General Motors, FedEx, Pfizer ve American Bankers Association yer alıyor.

Rapora göre, Meclis Azınlık Lideri Kevin McCarthy, Ocak 2021'den bu yana 333.500 dolar alan kurumsal finansmanın en büyük alıcısı.

Trump yanlısı bir grup destekçi, Kongre'nin Joe Biden'ı başkan olarak onaylamasını engellemek için 6 Ocak'ta ABD Başkenti'ne baskın düzenledikten sonra, önde gelen ABD şirketleri, 2020 seçim sonucuna karşı oy veren 147 GOP milletvekiliyle bağlarını koparmak için mücadele ettiler.

Walmart, Amazon, Morgan Stanley ve AT&T gibi düzinelerce şirket bu milletvekillerine bağış yapmayı bırakacaklarını söylerken, Microsoft, Deloitte ve Goldman Sachs dahil diğerleri tüm siyasi bağışları durdurdu.

Accountable.US, 147 GOP retçisine yapılan bağışların kısa sürede toparlandığını ve 2021'in ikinci ve üçüncü çeyreğinin her birinde yaklaşık 3 milyon dolara ulaştığını söyledi. Dördüncü çeyreğe ait tam veri mevcut değildi, ancak Accountable.US, bağışların büyük olasılıkla önceki iki çeyreğe göre daha yüksek olacaktır.

Amerikan Bankacılar Birliği, bağış verileri Kasım ayına kadar uzanan Accountable.US profiline göre 30 şirket ve ticaret grubu arasında en büyük bağışçı oldu. Rapora göre, ABA 6 Ocak ile Kasım 2021 arasında GOP'a itiraz edenlere en az 203.000 dolar verdi.

Kuşatmadan sonra ticaret grubu tüm siyasi katkıları geçici olarak durdurdu ve bir sözcü Ocak 2021'de Insider'a gelecekteki bağışlarda bulunurken Capitol'deki "rahatsız edici olayları" dikkate alacağını söyledi.

O sırada bir ABA sözcüsü, "Capitol Hill'deki şiddetli ayaklanma, demokrasimize yapılan bir saldırıdan başka bir şey değildi" dedi. "Tüm seçilmiş yetkilileri, barışçıl bir iktidar geçişini desteklemek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çağırmaya devam ediyoruz."

Rapora göre, derneğin PAC'si o zamandan beri McCarthy'ye ve 147 kişiden diğerlerine 5.000 dolar bağışladı.

Raporda, Boeing'in PAC'sinin seçime itiraz edenlere 190.000 dolar verdiği 30 profilli grubun ikinci en büyük bağışçısı olduğu belirtildi.

Boeing, 6 Ocak saldırısının ardından siyasi bağışlara ara verdi ve yaptığı açıklamada, "ABD Başkentinde meydana gelen şiddet, hukuksuzluk ve yıkımı" kınadığını söyledi. Rapora göre, o zamandan beri California Temsilcisi Ken Calvert'e 10.000 dolar ve diğerlerinin yanı sıra Kentucky Temsilcisi Hal Rogers'a 9.000 dolar verildi.

Boeing yorum yapmaktan kaçındı.

Credit Union National Association, 188.500 $ vererek, belirtilen 30 kişi arasında üçüncü en büyük bağışçı oldu. Bunu Raytheon Technologies, Lockheed Martin, General Dynamics, Associated Builders and Contractors ve UPS izledi.

Accountable.US'nin en iyi bağışçılar listesindeki diğer şirketler arasında Chevron, Eli Lilly, FedEx, General Motors, Johnson & Johnson, Merck ve Pfizer yer alıyor. Listelenen ticari kuruluşlar arasında Ulusal Otomobil Satıcıları Birliği ve Amerika Bağımsız Sigorta Acenteleri ve Brokerleri bulunmaktadır.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Vali Abbott, Texas Askerlerine Biden'ın 'başkomutanları' OLMADIĞINI söyledi

Teksas Valisi Greg Abbott, valinin 'başkomutan olarak ve Teksas'ın egemenliğine' ilişkin yetkisine atıfta bulunarak, yönetimin askeri aşı yetkisi konusunda Başkan Biden'a dava açtı.

Abbott Salı günü Teksas'ta dava açtı ve federal bir yargıçtan Biden'ın aşı gereksinimini bozmasını talep eden bir davada, Abbott'un karmaşık yargı yetkisine tabi olan muhafız şefi komutanı olarak kendi yetkisini tekrar tekrar çağıran bir dosyalamada.

Çakışan tüzüklere göre, eyalet ulusal muhafızları, cumhurbaşkanı tarafından federal olarak çağrıldıkları durumlar dışında, valilerin komutası altında kalır. ABD Kanunu'nun 10. Başlığı, aktif görev ordusu için geçerliyken, Başlık 32, Muhafızlar için geçerlidir.

Askerlerin aşılanması için son tarih 31 Aralık idi. Abbott'un davasına göre, komutası altındaki Teksas Ulusal Muhafız Ordusu üyelerinin yüzde 40'ı dini veya diğer nedenlerle vurulmayı reddediyor.

AASsWwR.img?w=634&h=423&m=6&x=283&y=97&s

Abbott, Biden'ı profesyonel sıfatıyla adlandıran davada, 'Davalıların 32. Başlık komutanlarının takdir yetkisine ve kapsamına müdahalesinin, ABD Anayasası ve federal yasalar tarafından belirlenen federal ve eyalet yetkilileri arasındaki güç dengesine aykırı olduğunu' savunuyor.

Davaya göre, "Davalıların, Vali'nin askerlerini yönetme yetkisini geçersiz kılmaya teşebbüs etmeleri ve ardından geride bırakacakları zararlarla baş etmesine izin vermeleri yasa dışıdır".

Süit, Teksas eyalet anayasasına atıfta bulunuyor ve sanıkların eylemlerinin "Vali Abbott'un başkomutan olarak yetkisini ve Teksas'ın egemenliğini doğrudan ihlal ettiğini ve dolayısıyla Vali Abbott ve Teksas'a zarar verdiğini" iddia ediyor.

AASsQ85.img?w=634&h=423&m=6&x=258&y=53&s

AASsUob.img?w=634&h=441&m=6

Halk sağlığı yetkilileri, 800.000'den fazla Amerikalıyı öldüren COVID-10'dan kaynaklanan ciddi enfeksiyon veya ölümleri önlemek için aşıların etkinliğini defalarca dile getirdiler.

Geçen ayın sonlarında, bir federal yargıç Oklahoma Valisi Kevin Stitt'in aşı görevini engellemeye yönelik benzer bir çabasını engelledi.

Yakın zamanda COVID-19 için pozitif test eden Savunma Bakanı Lloyd Austin, Stitt'e yargıç tarafından çağrılan bir mektupla yanıt verdi. Başkan'ın 32 U.S.C. altında Muhafızlar üzerindeki yetkisine atıfta bulunmak. § 110, Sekreter, Amerikan halkını koruyabilecek sağlıklı ve hazır bir askeri gücü sürdürmek için, COVID-19'a karşı acil aşılamanın gerekli olduğu yönündeki görüşünü dile getirdi - davacılar tarafından önergelerinde veya destekleyici materyallerin hiçbirinde inandırıcı bir şekilde itiraz edilmedi. Oklahoma Ulusal Muhafızları da dahil olmak üzere ordunun tüm bileşenleri ve birimleri için temel bir askeri hazırlık şartı.'

"COVID aşılama talimatı, General George Washington'un Kıta Ordusu'ndaki birliklere çiçek hastalığına karşı aşılanma emrine kadar uzanan diğer askeri aşılama talimatlarının zemininde anlaşılmalıdır. ABD Bölge Yargıcı Stephen P. Friot, tüm askerler için dokuz aşı (şimdi on, COVID aşılama yetkisiyle birlikte) gerekiyor, 'diye yazdı.

Austin, politikayı bir Ağustos notunda duyurdu ve ardından bunun Ulusal Muhafızların federal olmayan üyelerine uygulandığını açıkladı.

Kaynak: DailyMail

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ted Cruz'un 6 Ocak'ı 'Şiddetli Terörist Saldırı' Olarak Çağırması Trump Destekçilerini Öfkelendirdi

AASuk0v.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Senatör Ted Cruz, Capitol isyanını bir yıl dönümünün arifesinde şiddetli bir terör saldırısı olarak nitelendirdiği için muhafazakarlar tarafından kınanıyor.

Teksas Cumhuriyetçisi, Çarşamba günü, Donald Trump destekçilerinden oluşan bir çetenin 6 Ocak 2021'de binayı basmasına izin veren bariz güvenlik başarısızlıkları hakkında bir Senato Kurallar Komitesi'nde açıklamalar yaptı.

Cruz, "Bu hafta ciddi bir yıldönümüne yaklaşıyoruz" dedi. "Ve bu, Capitol'de görev yapan kadın ve erkekleri savunmak için hayatlarını riske atarak inanılmaz cesaret, inanılmaz cesaret sergilediklerini gördüğümüz Capitol'e yönelik şiddetli bir terörist saldırının yıldönümü.

"Bu cesaret için minnettarız, bizi güvende tutan kadın ve erkeklerin özverili fedakarlığını takdir ediyoruz."

Trump'ın sadık bir destekçisi olan Cruz, saldırıdan sonra sertifikasyon sürecinin yeniden başladığı 6 Ocak'ta Seçim Koleji sonuçlarına itiraz etmek için oy kullanan sekiz Cumhuriyetçi senatörden biriydi.

The Washington Examiner'ın belirttiği gibi, Cruz'un 6 Ocak saldırısından ilk kez terör olayı olarak bahsetmesi değil.

Bunu Mayıs ayında yaptığı bir basın açıklamasında, Meclis Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ve Meclis Başkanı Nancy Pelosi tarafından yönetilen 6 Ocak komisyonunun yanı sıra 25 Ocak'ta Ted Cruz ile Verdict podcast'ini kınarken yaptı.

Ancak saldırının yıldönümü arifesinde yapılan açıklamalar, bir dizi yüksek profilli sağcı ve MAGA figürünü rahatsız etti.

6 Ocak saldırısının ciddiyetini sürekli olarak küçümseyen ve hatta bunun federal ajanlar tarafından düzenlenen bir "sahte bayrak" operasyonu olduğunu öne süren Fox News sunucusu Tucker Carlson, Cruz'u "tek bir kelime kullanmayan" meşru olarak akıllı "bir kişi olarak nitelendirdi. tesadüfen", senatörün yorumlarından oluşan bir klibi oynattıktan sonra.

Carlson daha sonra senatörün sözleriyle alay etti.

Carlson, "6 Ocak'ta yaşananlar arasında kesinlikle şiddetli bir terör saldırısı değildi. Bu bir ayaklanma değildi" dedi.

"İsyan mıydı? Elbette. Şiddetli bir terör saldırısı değildi. Pardon. Öyleyse neden bize bunun olduğunu söylüyorsun, Ted Cruz?

"Burada neler oluyor? Bizi, belki de Cumhuriyetçi Parti'nin zannettiğimiz kadar değersiz olduğunu düşündürüyorsunuz. Bu doğru olamaz. Bizi rahatlatın, lütfen, Ted Cruz."

Diğer muhafazakar uzmanlar, Cruz'un sosyal medyadaki yorumlarını kınadı.

Trump'ın eski Beyaz Saray danışmanı Sebastian Gorka, "Ted Cruz'la işim bitti.

"Başkan Trump'a yarın konuşmamasını söyleyen Senatör olma ihtimali nedir?" Gorka, Trump'ın yıldönümünde vereceği iptal edilen bir basın toplantısına atıfta bulunarak yazdı. Eski cumhurbaşkanının, 2020 seçimlerini yaygın seçmen sahtekarlığı nedeniyle kaybettiği yönündeki asılsız iddialarını tekrarlamak için olayı kullanması bekleniyordu.

Sağcı yorumcu John Cardillo tweet attı: "Ted Cruz bugün Lindsey Graham'ı izledi ve gerçek yüzünü gösterdi" - Güney Carolina senatörünün Trump'ı 6 Ocak'taki basın toplantısını düzenlememeye ikna etmesine yardım ettiğine dair haberlere bir gönderme.

Ortodoks Yahudi Halkla İlişkiler Konseyi direktörü Yossi Gestetner şunları yazdı: "Bugün @tedcruz'un 6 Ocak'ta polis tarafından şiddetle bastırılan toplu izinsiz giriş olayının 'başkente yönelik şiddetli bir terörist saldırı' olduğunu gösteren videosu.

"Oyun bitti millet. Eve gidin ve kendinize bir hayat kurun. GOP ile zamanınızı boşa harcıyorsunuz."

@tedcruz'un bugün 6 Ocak'ta polis tarafından şiddetle bastırılan toplu izinsiz giriş olayının "başkente yönelik şiddetli bir terörist saldırı" olduğunu gösteren videosu.

Oyun bitti arkadaşlar.

Eve git ve bir hayat bul.

GOP ile zamanını boşa harcıyorsun. pic.twitter.com/0iU4p16ItE

— Yossi Gestetner (@YossiGestetner) 5 Ocak 2022
Ted Cruz, Lindsey Graham'ı takip etti ve bugün gerçek yüzünü gösterdi.

— John - Doğal Bağışıklık - Cardillo (@johncardillo) 6 Ocak 2022
Cruz ayrıca Capitol polisini de övüyor - bilirsiniz, bir kadın gaziyi infaz eden polis? Adını anmaz.

Bugün utanç verici performans @SenTedCruz https://t.co/deT0J0YGtr

— Julie Kelly 🇺🇸 (@julie_kelly2) 5 Ocak 2022
LA isyanlarındaydım. Saplar, koyunlar ve enayiler için “şiddet” hakkındaki sahte endişeleri saklayın. https://t.co/Ot85iDNkjn

— Kurt Schlichter (@KurtSchlichter) 5 Ocak 2022
Ted Cruz'la işim bitti.

Başkan Trump'a yarın konuşmamasını söyleyen Senatör olma ihtimali nedir?

— Sebastian Gorka DrG (@SebGorka) 6 Ocak 2022
Başka yerlerde, 6 Ocak'ta Washington DC'de düzenlenen anma etkinliklerine, ne GOP Evi ne de Senato liderleri günü anmayı planlamayan Demokratlar tarafından büyük ölçüde katılacak gibi görünüyor.

Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell de dahil olmak üzere bir dizi Cumhuriyetçi isim, Aralık ayında ölen eski bir GOP senatörü Johnny Isakson'ın cenazesine katılmak için Perşembe günü Gürcistan'da olacak.

Yorum için Cruz ile iletişime geçildi.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Tüm Cumhuriyetçilere Twitter'ı Boykot Etmeleri Çağrısından Sadece Günler Sonra Marjorie Taylor Greene, Tweetlemeye Geri Döndü

BB1foxgd.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&

Temsilci Marjorie Taylor Greene (R-GA), tüm Cumhuriyetçi Meclis üyelerini sosyal medya platformunu boykot etmeye çağırdıktan birkaç gün sonra Perşembe günü birkaç tweet yayınladı.

Greene'in kişisel Twitter hesabı, şirketin Covid-19 yanlış bilgilendirme politikasını ihlal ettiği için Pazar günü kalıcı olarak askıya alındı.

Ancak Twitter, Greene'in kongre ofisi için resmi hesabına karşı herhangi bir işlem yapmadı. Seçilmiş birçok yetkilinin kişisel ve resmi Twitter hesapları vardır, genellikle resmi hesabı kurucu hizmet için veya yasaları teşvik etmek için kullanırlar - kampanya yapmak veya siyasi saldırıları tweetlemek için değil. Zaten genelde böyle çalışır.

Greene Perşembe günü, Demokratların 6 Ocak'taki ABD Başkentine Saldırının büyüklüğü hakkındaki iddialarını çürüttüğünü iddia eden bir videoyu tweetledi. "Demokratlar ve medyadaki sözcüleri 6 Ocak'ın Amerikan tarihinin en kötü saldırılarından biri olduğunu iddia ettiklerinde yalan söylüyorlar. İşte gerçek" tweet okudu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

GOP (Cumhuriyetçi) senatörü, Trump'ın seçim iddialarının asılsız olduğunu söyledi

AASARwf.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Pazar günü Senatör Mike Rounds, Trump'ın 2020 seçimlerinin kendisinden çalınmasıyla ilgili komplo teorilerine katılmadığını açıkça belirtti.

Güney Dakota Cumhuriyetçisi ABC'nin "Bu Hafta" programında, "Durum incelememizin bir parçası olarak, birden fazla eyalette yapılan 60'tan fazla farklı suçlamayı inceledik" dedi. tek bir eyalette oyların sonucunu değiştirecekleri noktaya kadar yükseldiler.”

“Seçim adildi, gördüğümüz kadar adil” diye ekledi.

Şu anda 50-50 Senato'daki çıkmazı kırabilecek 2022 ara sınavlarına bakan Rounds, Cumhuriyetçilerin, galip gelmek istiyorlarsa Trump'ın bir zaferden aldatıldığına dair asılsız iddiaları aşmaları gerektiğini söyledi.

“Geriye bakıp halkımıza 'Hile yapıldığı için oy vermeyin' dersek, kendimizi büyük bir dezavantaja sokarız” dedi. “Öyleyse, ilerlerken, bu seçimleri kazanmak için ne gerektiğine odaklanalım. Bunu yapabiliriz."

Rounds ayrıca, Kongre'nin 6 Ocak'taki eylemlerine yanıt olarak başka bir dönem aramasını önlemek için bir yasa geçirmeye çalışmasının lehine olmayacağını ve Trump'ı Capitol isyanları konusunda görevden almaktan geri adım atmadığını çünkü Trump zaten görevde değildi. .

Ancak aynı zamanda, artık başkan olmadığı için Trump'ın Adalet Bakanlığı'nın bunu yapmak için bir nedeni varsa kovuşturmadan muaf olmadığını da söyledi.

Eski cumhurbaşkanı olan biri için bu cumhurbaşkanlığı kalkanı yok” dedi.

Turlar ayrıca 2024'te Trump'ın başkanlık için desteklenmesini de dışlamaz.

"Ona iyice bakacağım. Şahsen, insanlara söylediğim şey, Cumhuriyetçi adayın başkan olmasını destekleyeceğim. Nihai adayın henüz ortaya çıktığından bile emin değilim” dedi.

Kaynak: POLITICO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, asılsız seçim sahtekarlığı iddiaları sorulduğunda NPR röportajını aniden sonlandırdı

AAR17Ga.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Eski başkan Donald Trump, temelsiz seçim sahtekarlığı iddiaları ve 2020 seçimlerinin kendisine karşı “hileli” olduğu iddiasını tekrarlaması üzerine salı günü NPR ile yaptığı röportajı aniden sonlandırdı.

Trump, "Morning Edition" sunucusu Steve Inskeep'i NPR'nin Çarşamba günü yayınlanan 15 dakikalık bir röportaj olarak planladığını söylediğine dokuz dakika kala kapattı.

Trump'ın geniş çapta çürütülen seçim iddialarıyla ilgili birkaç satırlık sorgulamadan sonra Inskeep, Trump'a bu yıl yalnızca Joe Biden'a karşı 2020 yarışmasının kendisinden çalındığı iddiasında bulunan Cumhuriyetçi adayları destekleyip desteklemeyeceğini sordu.

“Bu mutlak mı?” diye sordu.

Trump, Arizona'daki Cumhuriyetçi bir vali adayı olan Kari Lake'e atıfta bulunarak, "akıllı" adayların davasını basacaklarını söyledi. Eski bir haber spikeri olan Lake, Trump'ın seçim sahtekarlığı konusundaki asılsız iddialarını papağan gibi tekrarladı.

Trump, “Bu konuda çok büyük” dedi. "Birçok farkla önde gidiyor. İnsanlar bu sorunun ne kadar büyük olduğunu bilmiyorlar ve bir daha olmasını istemiyorlar. . . . Ve bunun bir daha olmamasının tek yolu, 2020'nin hileli başkanlık seçimleri sorununu çözmek zorunda olmanız."

Inskeep araya girmeye çalışırken Trump, "Peki Steve, çok teşekkür ederim. Bunu takdir ediyorum." Daha sonra telefonu kapatarak Inskeep'i protesto etmeye sevk etti.

Inskeep, Capitol'deki 6 Ocak 2021'deki ayaklanmayla ilgili bir mahkeme duruşması hakkında konuşmak istediğini de sözlerine ekledi.

Röportajın başlarında Inskeep, seçim sahtekarlığı iddialarıyla ilgili olarak Trump'a defalarca meydan okudu.

Örneğin Inskeep, Arizona'daki seçim yetkililerinin eyaletteki 2020 başkanlık yarışının sonucunu değiştirecek hiçbir sorunu ortaya çıkarmayan Cumhuriyetçilerin emriyle yapılan bir denetimin bulgularını neden kabul ettiğini sordu.

Trump, "Yalnızca adı Cumhuriyetçiler" terimine atıfta bulunarak, "Çünkü onlar RINO ve açıkçası birçok insan bunu sorguluyor" dedi.

Azınlık Lideri Mitch McConnell (R-Ky.) dahil olmak üzere çoğu ABD senatörünün seçim sahtekarlığı iddialarını neden desteklemediği konusunda baskı yapan Trump, “Çünkü Mitch McConnell bir kaybeden” yanıtını verdi.

Röportaj sırasında Trump, Biden'ın seçimleri kazanamayacağı iddiasını da tekrarladı, çünkü kampanya yoluna sadece mütevazı kalabalıklar çekti.

"Biden neden 20 kişiyi bir kalabalığa çekemedi?" Trump'a sordu. "Nasıl oldu da farklı yerlerde konuşmaya gitti, kimse izlemeye gelmedi de bir anda 80 milyon oy aldı? Buna kimse inanmıyor, Steve. Buna kimse inanmıyor.”

Inskeep, "Beni affederseniz, belki de seçim sizinle ilgili olduğu için" dedi.

Trump, koronavirüs aşıları hakkındaki görüşlerinden de bahsetti ve Biden yönetiminin işletmelere verdiği yetkinin “ülkemize gerçekten zarar verdiğini” iddia etti.

Trump, "Birçok Amerikalı buna karşı çıkmıyor ve bu ülkemize zarar veriyor" dedi. "Ekonomimize çok zarar veriyor"

Trump, aşı yapılmasını önerirken, “Bence bu bireysel bir seçim olmalı” dedi.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ann Coulter 'Yalancı ve Dolandırıcı' Donald Trump'ı Ron DeSantis Ek Aşı Açıklaması Eleştirisi Üzerine Patladı

AASJzHy.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Muhafazakar yorumcu Ann Coulter, kendilerine COVID-19 aşısı olup olmadıklarını söylemeyi reddeden politikacıları eleştirdikten sonra Donald Trump'a "yalancı ve dolandırıcı" diyerek bir saldırı başlattı - Florida Valisi Ron'a bariz bir tokat attı DeSantis.

Trump, One America Haber Ağı'ndaki bir röportaj sırasında, üçüncü doz aşı yaptırıp yaptırmadıklarını onaylamayan veya reddetmeyen "cesur" kamuoyundaki kişileri kınayan yorumları yaptı.

Pek çok politikacı—birkaç politikacıyla röportaj yaparken izledim ve sorulardan biri, 'Güçlendirici aldınız mı?' çünkü aşıları var ve şöyle cevap veriyorlar… Başka bir deyişle, cevap 'evet' ama korkak oldukları için söylemek istemiyorlar."

Trump, DeSantis'ten ismiyle bahsetmemiş olsa da, sözlerin kısmen, son haftalarda bir takviye atışı yapıp yapmadığına dair soruları başka yöne çeviren valiye yönelik olduğu düşünülüyor.

Bir zamanlar Trump'ın sadık bir destekçisi olan ancak ABD-Meksika sınırı boyunca bir duvar inşa etme sözünü yerine getirmediği için ona sırt çeviren Coulter, Çarşamba günü Twitter'da yaptığı destekleyici açıklamalar için onunla alay etti.

Coulter, "ÖZEL: Trump, Ron DeSantis'in güçlendirici durumunu bilmek istiyor ve şimdi bunu açığa çıkarabilirim" dedi.

"Trump 2016'da aday olduğunda sadık bir destekçiydi, ancak daha sonra başkanımızın, dolandırıcılığı kalıcı olan bir yalancı ve dolandırıcı olduğunu öğrendi. Umarım bu, işleri açıklığa kavuşturur."

ÖZEL: Trump, Ron DeSantis'in güçlendirici durumunu bilmek istiyor ve şimdi bunu açıklayabilirim. Trump 2016'da koştuğunda sadık bir destekçiydi, ancak daha sonra başkanımızın hırsı kalıcı olan bir yalancı ve dolandırıcı olduğunu öğrendi. Umarım bu işleri netleştirir.

— Ann Coulter (@AnnCoulter) 12 Ocak 2022

Coulter, In Trump We Trust, E Pluribus Müthiş! 2016'da, son yıllarda eski cumhurbaşkanına bir dizi hakarette bulundu.

Andrew Sullivan'ın 5 Kasım 2020'deki Dishcast podcast'ine verdiği röportajda, Trump'ı "aptalca" olarak nitelendirdi ve ana kampanya vaadi olmasına rağmen duvarı inşa etmediği için onu "tabanına doğrudan ihanet etmekle" suçladı.

Mayıs 2020'de Coulter onu sadakatsiz olarak nitelendirdi.

Newsweek yorum için Trump'ın ofisiyle temasa geçti.

DeSantis, ofisi geçen Nisan ayında tek doz Johnson & Johnson aşısı olduğunu doğrulamasına rağmen, COVID-19 güçlendiricisi alıp almadıklarına dair sorulardan tekrar tekrar kaçınan yüksek profilli GOP milletvekillerinden biridir.

Aralık ayında Fox News'un Sabah Vadeli İşlemleri'ne güçlendirici hakkında soru sorulduğunda DeSantis, "Yaptığım her şeyi yaptım, normal atış ve günün sonunda bu, insanların ne yapmak istediklerine ilişkin bireysel kararlarıdır."

DeSantis'in sözcüsü Christina Pushaw, Trump'ın açıklamalarıyla ilgili NBC'ye yaptığı açıklamada, "Başkan Trump, o röportajda Vali DeSantis'ten bahsetmedi, bu yüzden varsayımlarda bulunmak istemem" dedi.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Muhafazakar panelist Ann Coulter, Trump'ın 'bittiğini' söyledi

AASRGEN.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Muhafazakar uzman Ann Coulter, Donald Trump'ın GOP'taki hegemonyasının sona ermesini tahmin ediyor ve eski başkanın "bittiğini" söylüyor.

Bir zamanlar Trump'ı eleştiren biri olan Coulter, The New York Times'a yazdığı bir e-postada "Trump bitti" dedi. "Ona kafayı takmayı bırakmalısınız."

Coulter'ın yorumları, 2024 Cumhuriyetçi cumhurbaşkanlığı adaylığı için olası bir hesaplaşma spekülasyonları arasında Trump ve Florida Valisi Ron DeSantis (sağda) arasındaki artan gerilim hakkında Pazar günü Times'da yayınlanan bir makalede geldi.

DeSantis şimdiye kadar olası bir Beyaz Saray teklifi için olta atacağı yönündeki söylentileri bastırmaya çalışsa da, GOP içindeki yükselişi ve büyüyen ulusal profil, Florida valisini siyasi başarısını kendisine borçlu olarak gören Trump'ı rahatsız etti.

Trump, eski cumhurbaşkanı Beyaz Saray için başka bir teklif vermeyi seçerse, DeSantis'in 2024'teki bir koşudan vazgeçmeyi alenen taahhüt etmeyi reddetmesini özel olarak ele aldı.

Ancak Trump, DeSantis konusundaki tutumunu kamuoyu önünde keskinleştirmeye de başladı. Geçen ay bir Güney Florida radyo sunucusuyla yaptığı röportajda Trump, Florida valisine bir meydan okuma yayınlayarak, aday olmaya karar verirse DeSantis'i 2024 ön seçimlerinde yeneceğini söyledi.

Trump, "Kaçmak istiyorsa benim için sorun değil" dedi. "Çok farkla kazanacağımızı düşünüyorum."

Trump ayrıca muhafazakar One America News Network ile yakın tarihli bir röportaj sırasında DeSantis'e bir tokat attı ve COVID-19 güçlendirici bir atış yapıp yapmadıklarını söylemeyen politikacıları "cesaretsiz" olarak eleştirdi. DeSantis, güçlendirici durumuyla ilgili soruları defalarca atlattı.

Coulter, geçen hafta bir tweet'te bu yorumlar üzerine Trump'a saldırdı ve eski başkanı "yalancı ve dolandırıcı" olarak nitelendirdi.

Coulter, "ÖZEL: Trump, Ron DeSantis'in güçlendirici durumunu bilmek istiyor ve şimdi bunu açıklayabilirim" dedi. "Trump 2016'da aday olduğunda sadık bir destekçiydi, ancak daha sonra başkanımızın, dolandırıcılığı kalıcı olan bir yalancı ve dolandırıcı olduğunu öğrendi. Umarım bu, işleri açıklığa kavuşturur."

Kaynak: The Hill

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Smartmatic, Daha Fazla Yastık Satmak İçin Seçim Yalanlarını Yaymakla Suçlayan Mike Lindell'e Dava Açtı

AASV2ry.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Oylama makinesi şirketi Smartmatic, MyPillow CEO'su Mike Lindell'e, daha fazla yastık satmak için şirket hakkında seçim yalanlarını bir pazarlama aracı olarak yaydığı iddiasıyla dava açtı.

Eski Başkan Donald Trump'ın güvenilir bir arkadaşı olarak öne çıkan bir komplo teorisyeni olan Lindell, Trump'ın eşi benzeri görülmemiş, ülke çapında bir seçmen sahtekarlığı komplosunun 2020 seçimlerini Trump'tan "çaldığı" yönündeki temelsiz iddialarını öne çıkaran bir ses oldu.

Lindell, Trump'ın kaybını açıklamak için çok sayıda komplo teorisini öne sürerken, esas olarak Smartmatic ve Dominion Voting Systems'ın oylama makinelerine odaklandı. Bu makinelerin oyları Trump'tan mevcut Başkan Joe Biden'a çevirdiğini iddia etti.

Ancak Forbes'un bildirdiğine göre, Los Angeles County, Smartmatic'in oylama makineleri 2020 seçimleri sırasında yalnızca bir ABD ilçesinde kullanıldı. Ne Lindell ne de başka biri, makinelerin seçim sırasında oyları ters çevirdiğini kanıtlayan somut kanıtlar ortaya koymuş değil.

Smartmatic'in avukatları davasında, Lindell'in makineleriyle ilgili iddialarını tekrarlayan içeriği üç farklı web sitesinde yayınladığını belirtiyor: FrankSpeech.com, MichaelJLindell.com ve LindellTV.com. Bu web sitelerinin her biri, MyPillow ve Lindell'in otobiyografik kitabı What Are the Odds? için promosyon kodları ve reklamlar içerir. Crack Addict'ten CEO'ya.

Smartmatic avukatları, Smartmatic'i seçmen sahtekarlığıyla suçlayan bazı medya görünümlerinde Lindell'in kitabını tanıttığını veya MyPillow için reklamlar yayınladığını da ekledi.

"Bay Lindell, sınırlı bir genel profilden, milyonlarca kişi tarafından tanınmaya başladı.

Davada, ülke çapında Başkan Trump'ı destekleyen kişiler" deniyor. "Başkan Trump'ın destekçileri, onun söylediklerine karşı büyük takdir ve hayranlık gösterdiler. Bu ün, Bay Lindell için motive edici bir faktördü."

Dava devam ediyor: "Sayın Lindell, yaptığı dezenformasyon kampanyasıyla seçimin sonucunu değiştiremeyeceğini anladı." "Ancak kitabı için daha büyük bir izleyici kitlesi kazanabilir ve MyPillow ürünleri için daha fazla alıcı kazanabilir."

İddialarını desteklemek için, Smartmatic'in davası, sosyal medya yorumcularının Lindell'e Trump'a verdiği sürekli destek için teşekkür ederken aynı zamanda daha fazla ürününü satın alma sözü veren görüntülerini içeriyor.

Smartmatic, eski Trump avukatları Sidney Powell ve Rudy Giuliani'nin yanı sıra Fox News, Newsmax ve One America News Network'e karşı benzer hakaret davaları açtı.

Smartmatic, sanıklar tarafından tekrarlanan iftira niteliğindeki ifadelerin, politikacılar ve halk arasında markasını "seçim sahtekarlığı ile eş anlamlı" hale getirdiğini iddia ediyor.

Smartmatic'in Lindell aleyhine açtığı davada tazminat, tazminat ve mahkeme masraflarının bir jüri tarafından belirlenmesini istiyor.

Lindell ayrıca, benzer şekilde karalayıcı iddialarda bulunduğu iddiasıyla Dominion Voting Systems tarafından 1.3 milyon dolarlık dava ediliyor.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

ABD savcıları, sahte Trump seçmenlerini Kongre'ye gönderen Cumhuriyetçileri araştırıyor

AATayIM.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Federal savcılar, 2020'de Joe Biden'ın kazandığı yedi başkanlık savaş alanı eyaletindeki Cumhuriyetçilerin, Donald Trump seçmenlerinin sahte listelerini Kongre'ye göndererek seçim sonucunu bozma girişimi hakkında bir soruşturma başlattı.

Bu hile, Demokrat rakibini yendiği yönündeki “büyük yalanın” bir parçası olarak Trump sadıkları tarafından kullanılan temel taktiklerden biriydi. Sahte seçmen listeleri, daha sonra Biden'in Capitol ayaklanmasının olduğu 6 Ocak 2021'de kazandığı zaferin onaylanmasını ertelemek için baskı altına giren kongre liderlerine iletildi.

Başsavcı yardımcısı Lisa Monaco CNN'e verdiği bir röportajda, adalet bakanlığının "sahte seçmen sertifikaları" olarak adlandırdığı şey hakkında soruşturma başlattığını açıkladı. Bakanlığın konuyla ilgili sevk aldığını ve “savcılarımızın bunlara baktığını” söyledi.

Monaco şunları ekledi: "Demokrasimize saldırının bir parçası olan her türlü ve her düzeydeki davranışı ele almak için nereye götürürlerse götürsün gerçekleri ve yasaları takip edeceğiz."

Trump seçmenlerinin sahte listeleri, aslında Biden'ın kazandığı yedi eyaletten - Arizona, Georgia, Michigan, New Mexico, Nevada, Pennsylvania ve Wisconsin - Kongre'ye gönderildi. Bunlardan ikisi – New Mexico ve Pennsylvania – Trump seçmenlerinin yalnızca tartışmalı bir seçim olması durumunda sayılması gerektiği uyarısını ekledi.

Diğer beş eyalet, Washington'a, Biden'ı zirveye yerleştiren açık ve doğrulanmış sayılara rağmen Trump'ın kazandığı izlenimini veren imzalı açıklamalar gönderdi.

Amerika'nın gizli başkanlık seçim sistemi altında, ABD başkanları doğrudan seçmenler tarafından değil, eyalet eyalet dağıtılan seçim koleji oyları aracılığıyla dolaylı olarak seçilir. Her eyalette kazanan adayın seçmenlerini belirten resmi sertifikalar daha sonra onaylanmak üzere Washington'a gönderilir, bu durumda 6 Ocak'ta, yüzlerce şiddetli Trump destekçisi süreci bozmak amacıyla Capitol binasını bastığında.

Bu ayın başlarında, demokrasi yanlısı grup American Oversight, bilgi edinme özgürlüğü yasaları uyarınca, Cumhuriyetçilerin seçim sonucunu bozmaya çalıştığı yedi eyaletten sahte sertifikalar aldı. 2020'de en çok tartışılan eyaletlerden biri olan Georgia'dan alınan sertifikada şunlar yazıyor: "Biz, aşağıda imzası bulunanlar, Georgia eyaletinden Amerika Birleşik Devletleri'nin başkan ve başkan yardımcısı için usulüne uygun seçilmiş ve nitelikli seçmenleriz..."

Sahte beyan daha sonra, aslında yasal bir dayanakları olmadığı halde, seçim kolejinde oylarını Trump'a verdiklerini iddia eden 16 sahte seçmenin isimlerini ve imzalarını taşıyor. Hareket, Biden'ın 11.779 oyla kazandığı birden fazla sayıda doğrulanan Gürcistan'daki fiili oylamaya doğrudan aykırıydı.

Yedi eyaletten en az ikisinde – New Mexico ve Michigan – Demokratik Başsavcılar şimdi federal savcılardan sahte sertifikaların düzenlenmesinin suç teşkil edip etmediğini incelemelerini istedi. Yönlendirmeleri DoJ'nin soruşturmasını tetiklemiş gibi görünüyor.

Cumhuriyetçilerin sahte sertifikalarını hem Kongre'ye hem de Ulusal Arşivlere göndererek kağıt üzerinde bir iz bırakmaları, artık yasal bir tehlikeyle karşı karşıya kalabileceklerini gösteriyor. 6 Ocak ayaklanmasını araştıran Meclis komitesi de son zamanlarda sahte Trump seçmenlerine ve özellikle komployu organize edenlere odaklanmaya başladı.

Trump kampanyası için avukatlık yapan ve sahte seçmen stratejisine öncülük ettiği bildirilen Rudy Giuliani, özel ilgi gören bir isim. 6 Ocak komitesi, Giuliani'ye bu ayın başlarında, özellikle hileyi başlatma çabalarına atıfta bulunan bir mahkeme celbi mektubu gönderdi.

Bir diğer yoğun ilgi alanı, Georgia ve Biden'ın kazandığı diğer altı eyaleti seçmenlerini Kongre'den geri çağırmaya ve onları Trump seçmenleriyle değiştirmeyi düşünmeye ikna etmeye çalışan, nispeten düşük bir adalet bakanlığı yetkilisi olan Jeffrey Clark tarafından Aralık 2020'de hazırlanan taslak mektup. . ABD başsavcı vekili Jeffrey Rosen top oynamayı reddettikten sonra mektup hiçbir zaman resmi olarak gönderilmedi.

Sahte seçmen taktiği, muhafazakar avukat John Eastman tarafından Trump için ortaya konan seçim yıkım stratejisinin de merkezinde yer aldı. Eastman, Oval Ofis'te Trump'a ve dönemin başkan yardımcısı Mike Pence'e verilen, şimdilerde kötü üne sahip iki sayfalık bir notta, Pence'in Biden'ın 6 Ocak'ta kazandığı zaferin onaylanmasını engelleyebileceğini savundu.

Pence, seçim sonuçlarını onaylayacak olan Kongre'nin ortak oturumuna başkanlık etme anayasal rolüne sahipti - genellikle tamamen törensel olarak kabul edilen bir süreç. Ancak Eastman, Arizona'daki seçim koleji oy pusulasını açtığında, “birden fazla seçmen listesi olduğunu ve bu nedenle bu konudaki kararı erteleyeceğini” duyurması gerektiğini tavsiye etti.

Eastman, “birden çok seçenek” ile, Arizona tarafından eyalette 10.457 oyla kazanan Biden lehine dönen resmi seçmen listesine ve şu anda federal soruşturma altında olan Trump seçmenlerinin sahte listesine atıfta bulunuyordu.

Kaynak: The Guardian

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Dan Goldman: Kanıtlar Trump'ın seçimi devirmek için bir komploya karıştığını gösteriyor

SDNY'nin eski ABD'li avukat yardımcısı Dan Goldman, 6 Ocak seçim komitesinden ülke genelinde sahte Trump seçmenleri için gönderilen mahkeme celbine tepki gösteriyor.

Kaynak: MSNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.