Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika Birleşik Devletlerinin Yeni Başkanı Joe Biden - Demokrat Partisi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bataklık Konusu - Swamp Thing - The Lincoln Project

Lincoln Projesi, eski Başkan Donald Trump'ı mağlup eden "bataklıkta" ısrar ediyor ve onu tanıdık yayınlarda duymasını istiyor.

BB1f5zVQ.img?h=683&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Anti-Trump grubu Pazartesi günü eski cumhurbaşkanına Cumhuriyetçi kurum tarafından "oynandığı" için alay eden, özellikle Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell'in adını verdiği bir ilan yayınladı.

Timsahlar, McConnell ve Trump'ın çok sayıda fotoğrafından oluşan bir anlatıcı, "Bataklık kazandı, Donald," diyor. "Mitch McConnell'in Washington danışmanları isminizi kullanarak çok para kazanıyor. Mitch'in kesinti olup olmayacağını bilmiyoruz, ama ne düşünüyorsunuz, Donald?"

MITCH MCCONNELL, TRUMP İLE MÜCADELE RİSKİNDE BİLE SENATE GOP KAZANLARIYLA YAPIŞIYOR

Florida'nın Palm Beach kentinde, Trump'ın Mar-a-Lago tatil beldesinin bulunduğu Fox News ve Fox Business News'te yayınlanması planlanan reklam, Trump'a "oynandığını" bildiriyor.

Anlatıcı, "[McConnell] ona sadık adayları seçiyor ... ve sen buna aşık oldun," diye devam ediyor anlatıcı, eski başkanın "küçük elleri" olduğuna dikkat çekiyor. "Sana gülüyorlar."

Anlatıcı daha sonra Trump'ın tekrar koşmaması gerektiğini çünkü "belki Mitch McConnell'in GOP üzerindeki gücü onun için çok fazla" olduğunu söylüyor.

"Belki de McConnell ve Washington'un geri kalanının söylediği doğru: Trump bitti" diye bitiriyor.

GOP içinde büyüyen bir çatlak, Trump yanlısı kanadı ve daha geleneksel Cumhuriyetçi düzeni birbirine düşürüyor.

McConnell ve Rep. Liz Cheney gibi parti liderleri, 2022 ara seçimleri öncesinde Trump'ın etkisini en aza indirmeye çalıştı.

Cheney Pazartesi günü, Trump'ın düşük anket sayıları ve birincil tehditler nedeniyle görevde dördüncü bir dönem arayamayacağı iddiasını aradıktan birkaç gün sonra 2020 başkanlık seçiminin çalındığını iddia eden herhangi birinin "BÜYÜK YALANI yaydığını" tweetledi. . " Wyoming Cumhuriyetçisi, 2024 Cumhuriyetçi başkan adaylığını kazanırsa Trump'ı desteklemeyeceğini bile söyledi.

Bir Kentucky Cumhuriyetçisi olan McConnell, eski başkandan da uzaklaştı ve daha önce, Başkan Joe Biden'ın 20 Ocak'ta yemin etmesinden kısa bir süre sonra onunla bir daha asla konuşmamayı umduğunu söyledi.

Görevden ayrıldığından beri Cumhuriyetçi üssünde kalıcı bir popülariteye sahip olan Trump, GOP siyasetinde aktif bir figür olarak kalmaya söz verdi. Eski başkan, birçoğu Ohio'daki Max Miller gibi, bu yılın başlarında Trump'ın görevden alınmasını destekleyen görevlilere birincil meydan okuyan adaylar için düzinelerce onay yayınladı. Trump ayrıca Cheney'ye "beceriksiz" dediği başlıca meydan okuyan Frank Eathorne'u da destekledi.

Senato azınlık lideri, görevdeki Cumhuriyetçileri destekledi ve McConnell'e bağlı bir süper PAC, Trump'ı bir isyanı kışkırtmakla suçlama suçundan mahkum etmek için oyladıktan sonra öfkesini çeken Senatör Lisa Murkowski'yi bile destekledi.

WASHINGTON SINAVCISINDAN DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN

McConnell, Cheney'den farklı olarak, 2024 GOP başkan adayı olsaydı Trump'ı "kesinlikle" destekleyeceğini söyledi.

Trump, 6 Ocak Capitol Hill kuşatmasıyla bağlantılı olarak bir ayaklanmayı kışkırtmakla suçlandı. On House Cumhuriyetçi, Trump'ı suçlamak için oy kullandı ve yedi GOP senatörü mahkumiyet lehinde oy kullandı. Ancak Trump, o zamanlar GOP liderliğindeki Senato tarafından beraat ettirildi.

Trump, daha önce 2019 yılında Senato'da beraat ettirilmeden önce Ukrayna ile ilgili iki suçlamadan suçlanmıştı.

Kaynak: Exminer

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Liz Cheney, Trump'a cevap verdi: 2020 seçimi çalınmadı

Temsilci Liz Cheney (R-UT), eski Başkan Donald Trump'ın 2020 başkanlık seçimlerinin çalınmadığını ve aksini iddia edenlerin Büyük Yalan'ı bastırdığını söyleyen açıklamasına yanıt verdi. Mecliste 3 numaralı Cumhuriyetçi olan Cheney, şimdi partisi içinde liderlik görevinden çıkarılması için yenilenen çağrılarla karşı karşıya.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Arizona eyaleti yönetimini gözlemcileri oy pusulalarının ve dizüstü bilgisayarların Arizona sayımında gözetimsiz bırakıldığını bildirdi.

BB1goLFZ.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Dizüstü bilgisayarlar bazen terkedilmiş halde - açık, kilidi açık ve izlenmeden.

Oy pusulalarını saymak için farklı kurallar kullanan eğitimsiz işçilerle prosedürler sürekli değişiyor.

Arizona Dışişleri Bakanı Katie Hobbs (D) Çarşamba günü, ofisten gözlemcilerin Arizona'nın en büyük ilçesindeki 2020 cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının Cumhuriyetçi önderliğindeki yeniden sayımında tanık olduklarını söylediği bir dizi sorunu özetleyen bir mektup gönderdi.

Altı sayfalık mektupta Hobbs, seçimlerin "doğruluğu, güvenliği ve şeffaflığı sağlamak için tasarlanmış karmaşık bir yasa ve prosedürler çerçevesi tarafından yönetildiğini" ancak Phoenix'te devam eden yeniden sayımı yöneten prosedürlerin "bunların hiçbirini sağlamadığını" yazdı.

Denetimin sözcüsü olarak hareket eden eski Arizona dışişleri bakanı Ken Bennett (sağda), yorum talebine hemen yanıt vermedi. Ancak denetimin Twitter hesabı @ArizonaAudit, Hobbs'un iddialarının "temelsiz iddialar" olduğunu tweetledi.

"Denetim devam ediyor!" tweet'i okuyun.

Çarşamba günü, Adalet Bakanlığı'nın medeni haklar bölümünün üst düzey bir yetkilisi eyalet Senatosu başkanına bir mektupta, bölüm tarafından incelenen bilgilerin "endişelere yol açtığını" yazdı ve Arizona Senatosunun federal yasaların ihlal edilmediğinden emin olmak için bilgi vermesini istedi. Raporların, oy pusulalarının "güvenli olmayan bir tesiste yükleniciler tarafından yeterince korunmadığını ve kaybolma, çalınma, değiştirme, tehlikeye atılma veya imha edilme riski altında olduğunu" öne sürdüğünü yazdı.

Maricopa County’nin yaklaşık 2,1 milyon oy pusulasının yeniden sayılması GOP önderliğindeki eyalet Senatosu tarafından emredildi, ancak eyalet yetkililerinin yanı sıra eyalet ve federal yargıçlar, oylamanın sahtekarlık veya diğer sorunlar tarafından lekelendiğine dair iddiaları haklı bulmadı.

Cumhuriyetçiler, Cyber Ninjas adında Florida merkezli bir özel müteahhit tuttu. CEO eski başkan Donald Trump'ın sahte dolandırıcılık iddialarını yineleyerek yeniden sayımı ele aldı.

Şirket, şeffaf olmayan bir süreç yürüttüğü ve seçimler ve yeniden sayımlar için eyalet kurallarına uymadığı için eleştirildi. Denetim, Trump ve müttefikleri tarafından seçim kaybını tersine çevirmenin anahtarı olarak benimsendi ve Maricopa oylamasının nasıl hileli olabileceği konusunda bir temelsiz teoriler dalgası doğurdu.

Sandıkların ağırlığını ve kalınlığını incelemek ve oy pusulalarındaki kıvrımları mikroskop altında incelemek de dahil olmak üzere sandıkların fiziksel incelemelerini yapan müteahhitlerin alışılmışın dışında uygulamaları spekülasyonu körüklüyor. Bir noktada işçiler, UV ışıklarına kadar oy pusulaları tutuyorlardı.

Bu tür teftişlerin amacı net değil. Bennett bir noktada işçilerin filigran peşinde koştuğunu söyledi - ancak ilçe yetkilileri Maricopa İlçe oy pusulalarının filigran taşımadığını söyledi.

Hobbs mektubunda, kağıt analizi gibi adımların "tamamen gereksiz" olduğunu ve "bu" denetimin "profesyonelliğini ve amacını daha da marjinalize etmekten başka bir şey yapmadığını" yazdı.

Çarşamba günü yerel bir CBS üyesi ile yaptığı röportajda, kendisini 2020'de Senatör Bernie Sanders'ı (I-Vt.) Destekleyen bir Demokrat olarak tanımlayan Bennett'in asistanı John Brakey, işçilerin bambu izlerini aradıklarını söyledi.

Brakey, Asya'dan Arizona'ya 40.000 oy pusulasının gönderildiği yönündeki asılsız suçlamaları gerekçe gösterdi. Kendisinin bu teoriye inanmadığını ekledi.

"Yaptıkları şey, kağıtta bambu olup olmadığını bulmak," dedi ve ekledi: "Öyle olup olmadığını kanıtlamak için her türlü testi yapıyorlar ve bu çok önemli, çünkü tek İnsanları değişime ikna etme şekliniz gerçeklere sahip olmaktır ve biz gerçekleri hedefliyoruz. "

Bennett, işçilerin gerçekten bambu izleri arayıp aramadıklarıyla ilgili bir soruya hemen yanıt vermedi.

[2020 seçimlerinde dolandırıcılık iddialarını destekleyen bir siber güvenlik uzmanı, Arizona'daki milyonlarca oy pusulasının GOP destekli yeniden sayılmasına liderlik ediyor]
Bağımsız gözlemcilerin başlangıçta yeniden sayımı izlemeleri yasaklanmıştı, ancak Hobbs ve Arizona Demokrat Parti'nin denetime karşı bir dava açarak süreci eyalet yasalarının ihlali olarak nitelendirdikten sonra içeri girmelerine izin verilmişti.

Hobbs ve parti Çarşamba günü bu davayı halletmeyi kabul etti.

Anlaşmanın bir parçası olarak, eyalet Senatosu ve Siber Ninjalar, Maricopa İlçesinden bir mahkeme celbi kullanarak aldıkları seçmen bilgilerinin gizliliğini ve oy pusulalarının ve oylama ekipmanlarının güvenliğini koruyacaklarını yazılı olarak kabul ettiler. Ayrıca, Hobbs gözlemcilerinin yanı sıra denetime tutarsız erişime sahip olan haber medyasına erişime izin vermeye devam edecekleri konusunda anlaştılar.

Hobbs Çarşamba günkü mektubunda, hem gözlemcilerin şu ana kadar gördüklerine hem de Cyber Ninjas'ın kullandığı süreci nasıl tanımladığına dayanarak süreçle ilgili ciddi endişeleri olduğunu yazdı.

Ana hatlarıyla belirttiği sorunlar arasında: Düzinelerce denetim işçisinin, her bir oy pusulasını nasıl saymaları gerektiğine karar vermek için seçmen niyetini nasıl belirleyeceğinin net olmadığını söyledi - bu, genellikle ayrıntılı yönergeler ve seçim çalışanları için eğitim içeren bir süreç.

Her oylama üç işçi tarafından oylansa da, gözlemcilerin bazı durumlarda işçileri birbirleriyle nasıl oy pusulası sayacaklarını tartıştıklarını ya da üçüncü bir işçi tarafından nasıl sayılacağını öğrendiklerini yazdı - her ikisi de en iyi uygulamaların ihlalidir.

Hobbs, gözlemcilerin sandıklardan çıkarıldıktan sonra oy pusulalarına tutarsız muamele gördüğünü ve sayılan ve sayılmayan oyların birbirine karışması olasılığını artırdığını söyledi.

Sandık sayıcı olarak görev yapacak nitelikli ve tarafsız kişileri işe almak için prosedürlerin yürürlükte olup olmadığını sorguladı ve muhabirlerin sandık başkanları arasında eski eyalet Temsilcisi Anthony Kern'i (sağda) gördüklerine dikkat çekti. Kern, Kasım ayındaki oy pusulasındaydı ve 6 Ocak'ta Washington'daki Trump yanlısı mitinglere katılırken fotoğraflandı.

Ayrıca, denetçilerin, oy pusulalarını incelerken çalışanlar tarafından üretilen on binlerce elle doldurulmuş puan cetvelinden nasıl bilgi toplayacaklarına dair hiçbir bilgi veremediklerini söyledi.

"Bu şeffaflık değil" diye yazdı.

Senato, denetim için 150.000 dolar ödemeyi kabul etti, ancak finansman, Trump müttefikleri tarafından toplanan özel bağışlarla desteklendi.

BB1goQ0o.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Son zamanlarda Mar-a-Lago'da Trump ile etkileşime giren insanlar, Arizona sayımına takıldığını ve bunun diğer eyaletleri de oylarını yeniden incelemeye teşvik edebileceğine ikna ettiğini söylüyor.

Bir katılımcının internette yayınladığı bir videoya göre Trump, geçen hafta Mar-a-Lago'da bir partiye katılan bir kalabalığa “Binlerce, binlerce ve binlerce oy bulurlarsa şaşırmam” dedi. Bu yüzden bunu çok yakından izleyeceğiz. Ve ondan sonra Pennsylvania izleyeceksin, Georgia'yı izleyeceksin ve Michigan ve Wisconsin'i izleyeceksin. New Hampshire'ı izliyorsunuz. . . . Bu hileli bir seçim olduğu için bunu herkes biliyor. "

Başkan Biden, Kasım ayında Arizona'yı ikiden fazla puanla kazandı ve Bill Clinton'dan bu yana eyaleti kazanan ilk Demokrat oldu.

Senato Başkanı Karen Fann (E) ve Bennett 2020 oy pusulalarının yeniden sayılmasının şeffaf olacağına söz verirken, Cyber Ninjalar prosedürlerinin ana hatlarını belirten belgeleri gizli tutmak için mücadele etti. Şirket daha önce davadaki hakim tarafından uygulamalarını anlatan bazı belgeleri yayınlamak zorunda kalmıştı.

Gaziler Anıtı Kolezyumuna medya erişimi bir süre tamamen engellendi ve daha sonra ciddi şekilde kısıtlandı. Denetimin bazı bölümleri - oylama ekipmanının adli tıp analizi dahil - tamamen kamuoyunun gözü önünde yürütülüyor.

Denetim, sayım sırasında zeminde dolaşmaları için gönüllü gözlemciler görevlendirdi, ancak Bennett çoğunun Cumhuriyetçi olduğunu kabul etti. Phoenix'teki ABC15, bu hafta denetimin resmi gözlemcilerinden ifşa etmeme anlaşmaları imzalamaları gerektiğini bildirdi.

Hobbs ve eyaletteki Demokrat Parti, Maricopa İlçe Denetçiler Kurulu'nun Demokrat bir üyesiyle birlikte, geçen ay bir eyalet hakiminin dava devam ederken sayımı geçici olarak durdurmayı reddetmesi sonrasında davalarını çözmeyi kabul ettiler. Yargıç ayrıca, dava devam ederse, eyalet Senatosu tarafından yürütülen gibi seçim sonrası denetimlere neredeyse hiçbir eyalet seçim yasasının uygulanmayacağına hükmedebileceğinin sinyalini vermişti - potansiyel olarak partizanların önderliğindeki rutin zorluklara kapıyı açıyor gelecekte seçim sonuçları.

[Arizona denetim davası çözüm sözleşmesini okuyun]
Demokrat Parti'nin avukatı Roopali Desai, davanın, opak olduğu ve seçim ve yeniden sayımlarda eyalet kurallarına uymadığı için eleştirilen bir sürece daha fazla şeffaflık getirecek önemli tavizlere yol açtığını söyledi.

Cyber Ninjas, Hobbs’un gözlemcilerine erişimi engellemek de dahil olmak üzere anlaşmanın şartlarını ihlal ederse, dışişleri bakanı veya parti mahkemeden yeni bir müdahale isteyebilir, dedi.

Desai, "Bilgi ve erişim elde etme konusunda önemli bir zafer kazandık" dedi.

Anlaşmanın bir parçası olarak Cyber Ninjas, postayla gönderilen oy pusulalarının zarflarındaki imzaları dosyada tutulan seçmen imzalarıyla karşılaştırmaya çalışmadığına dair önceki güvencesini de resmileştirdi. Şirket ve Senato'nun imza eşleşmesi yapmaya karar vermeleri durumunda en az 48 saat önceden haber vermesini gerektirir, böylece Demokratlar potansiyel olarak önce bir mahkeme müdahalesi isteyebilir.

Trump ve destekçileri, ilçenin postayla gönderilen oy pusulalarında imzaları nasıl doğrulamaya çalıştığıyla ilgili özel endişelerini dile getirmişlerdi. Ancak seçim uzmanları, oy pusulalarında imzaların doğrulanmasının özel uzmanlık gerektirdiğini ve ayrıca seçmenler hakkında bazı kişisel bilgilerin incelenmesini gerektirdiğini söylüyorlar.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

FEC, Trump Tarafından Kullanılan Gölgeli Kaynak Yaratma Taktiğinin Yasaklanmasını Öneriyor: "Neredeyse Hırsızlık Gibi"

BB1ehnZZ.img?h=585&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bir New York Times soruşturması, eski Başkan Donald Trump’ın kampanyasının gölgeli bir bağış toplama taktiğini nasıl kullandığının altını çizdikten sonra - tekrarlayan bağış kutularını önceden kontrol etti - Federal Seçim Komisyonu (FEC), Kongre'ye uygulamayı yasaklayan bir yasayı geçirmelerini önermek için nadir bir oybirliğiyle oy kullandı.

Times'ın Nisan ayı başlarında bildirdiğine göre, 2020 seçimleri sırasında, Trump'ın kampanyası şimdi Başkan Joe Biden ile nakit dezavantajlı durumda buldu ve tekrarlayan bağışları varsayılan seçenek haline getiren çevrimiçi bağış toplama talepleri göndermeye başladı. Bunlardan bazıları, kampanyanın ilerleyen bölümlerinde ek bağışlara izin vermek için, bazıları aylık veya hatta haftalık olarak yinelenen bağışlar için ayarlandı. Kampanya ayrıca bazen bağışı ikiye katlamak için önceden işaretlenmiş kutuları kullandı ve dili ve feragatnameleri karmaşık ve kafa karıştırıcı hale getirdi.

Times, tek seferlik bağışta bulunduklarını düşünen ve kampanyaya binlerce ekstra dolar gönderildiğini ve bazen banka hesaplarını aşırı çektiğini görünce şok geçiren çok sayıda Trump bağışçısı ile röportaj yaptı. Mutsuz bağışçılar, bankalarına ve kredi kartı şirketlerine o kadar çok dolandırıcılık şikayeti yaptılar ki, Trump kampanyası toplam 122,7 milyon dolar geri ödeme yaptı veya toplam bağışlarının yüzde 10,7'sini WinRed çevrimiçi platformu üzerinden, bir başkanlık kampanyası için normların çok üzerinde bir rakam olarak yaptı.

Karşılaştırma olarak, Biden’ın kampanyası Demokratların çevrimiçi bağış toplama platformu ActBlue aracılığıyla yapılan bağışların yüzde 2,2'sini geri ödedi.

NRCC, benzer bir kaynak yaratma planı kullandığı için eleştirildi.

FEC konuyu gözden geçirdi ve oybirliğiyle 6-0 oylayarak Kongre'ye önceden seçilmiş bu tür tekrarlı bağışı yasaklayan bir yasayı geçirmelerini tavsiye etti. FEC, 3 Cumhuriyetçi atanan ve 3 Demokrat ile eşit bir şekilde bölünmüş durumda ve son yılların çoğunu partizan sınırlarında tıkanmış olarak geçirmişti. Ancak bu özel bağış toplama taktiği ile ilgili olarak, Trump'ın kendisi tarafından atanan üç Cumhuriyetçi komiser de dahil olmak üzere, altı kişinin hepsi aynı sayfadaydı.

Times'ın Shane Goldmacher'in belirttiği gibi, FEC'in kendi başına taktiği yasaklama yetkisi olmadığı için bu talebi Kongre'ye bir yasayı geçirmelerini tavsiye etmek için gönderiyorlar.

Uzun süredir Demokratik FEC komiseri olarak görev yapan Ellen Weintraub, bağışçıların "seçimlerini özgürce yapabilmelerinin" önemli olduğunu söyledi, ancak "[i] paraları, yapmadıkları bazı ters kontrol seçenekleri nedeniyle onlardan alınıyorsa Farkına varmazsanız paralarını özgürce vermiyorlar. "

Neredeyse hırsızlık gibi, dedi. Bağışçıların kandırıldığını görmek istemiyorum.

Bu bağış toplama uygulamasına keskin bir şekilde bakan tek kişi FEC değil. Facebook sözcüsü Andy Stone, Times'a, tekrar eden bağış sayfalarının önceden kontrol edildiğini doğruladı, Facebook'un siyasi bağış toplama kurallarını ihlal etmediğini, ancak ekledi, "Bu bağış toplama uygulamasının platformumuzda nasıl kullanıldığına yakından bakıyoruz. hizmetlerimizi kullanan kişiler. "

Kaynak: Media ITE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump DOJ, Washington Post muhabirinin telefon kayıtlarını gizlice aldı ve e-posta kayıtlarını toplamaya çalıştı

BB1gucrc.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Washington Post, Trump DOJ'nin 2017'de muhabirlerinin telefon kayıtlarından üçünü gizlice aldığını bildirdi.

Üç muhabir, 2016 seçimlerinde Rusya'nın etkisini aktarıyordu.

Trump yönetiminin ilk günlerinde, Adalet Bakanlığı, gazetecilere gönderilen ve The Post tarafından incelenen hükümet mektuplarına göre, birkaç Washington Post gazetecisinin telefon kayıtlarını gizlice aldı ve ayrıca e-posta kayıtlarına kaynak sağlamaya çalıştı.

Gazeteciler, 2016 seçimlerinde Rusya'nın etkisini araştırıyorlardı.

Post, 3 Mayıs tarihli ve muhabirler Ellen Nakashima, Greg Miller ve eski muhabir Adam Entous'a hitaben üç ayrı mektupta, DOJ muhabirlerine şunları söyledi: 15 Nisan 2017 - 31 Temmuz 2017 dönemi için aşağıdaki telefon numaralarıyla ilişkili geçiş ücreti kayıtları alındı. "

Mektuplar, kayıtların kişisel, iş veya ev telefon numaralarını içerdiğini ve iddia edildiğine göre Adalet Bakanlığı yönetiminin mahkeme celbini onaylayıp onaylamadığına dair herhangi bir bilgi içermiyordu.

"Nadir olsa da, Departman, gizli bilgilerin yetkisiz ifşasına yönelik cezai soruşturmanın bir parçası olarak medya üyelerinden telefon geçiş ücreti kayıtları ve içerik olmayan e-posta kayıtları almak için yasal süreç ararken, medya yönergeleri politikası dahilindeki yerleşik prosedürleri izler," Marc Raimondi, Adalet Bakanlığı sözcüsü The Post'a verdiği demeçte. "Bu soruşturmaların hedefleri, haber medyası alıcıları değil, ulusal savunma bilgilerine erişimi olan ve bunu medyaya sağlayan ve bu nedenle yasal olarak gerekli olduğu şekilde korumayı başaramayanlardır."

The Post'un vekil yönetici editörü Cameron Barr gazetecilere verdiği demeçte, "Hükümet gücünün gazetecilerin iletişimlerine erişim sağlamak için bu şekilde kullanılması bizi derinden rahatsız ediyor." Dedi. "Adalet Bakanlığı, Birinci Değişiklik kapsamında korunan bir faaliyet olan, işlerini yapan muhabirlerin faaliyetlerine bu müdahalenin nedenlerini derhal açıklamalıdır."

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Michael Cohen, Trump'ın Giuliani'ye eski avukatının artan yasal faturalarını ödemesine yardım etmek için '2 sent' vermeyeceğini söyledi

BB1gwM9D.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Michael Cohen, bir MSNBC röportajında Rudy Giuliani'nin yasal sıkıntılarını tartıştı.

Trump'ın Giuliani'nin artan yasal faturalarını ödemesine yardım etmeyeceğini tahmin etti.

Hem Cohen hem de Giuliani, Trump'ın kişisel avukatı olarak çalışırken yasal sorunlara karıştı.

Michael Cohen, Giuliani'nin ağır yasal faturaları ödemesine yardımcı olmak için eski başkandan mali yardım istediğine dair haberler arasında Rudy Giuliani'nin Donald Trump tarafından "tutuklanacağını" tahmin etti.

MSNBC'den Joy Reid Friday ile yaptığı bir röportajda Cohen'e, Giuliani'nin müttefiklerinin, davalar ve federal bir soruşturma ile karşı karşıya kalan Giuliani'ye mali olarak yardım etmesini istediklerine dair son haberler soruldu.

Raporlara göre Giuliani, yasal sıkıntıları arttıkça kişisel personelini işten çıkarmak zorunda kaldı.

"Sertleşecek. Tamam mı?" Cohen, Trump'ın "yasal faturaları ödemediğini" de sözlerine ekledi.

Trump'ın eski avukatı, "Önceki hatalarından da ders almıyor, ki bu bana yaptığı tam olarak aynıydı." "Kendisinden başka hiç kimseyi veya hiçbir şeyi umursamıyor."

Hem Cohen hem de Giuliani, Trump'ın kişisel avukatı olarak çalıştı ve rolün bir sonucu olarak yasal sorunlara karıştı.

Trump, Giuliani'yi 2019'da Ukrayna'da Joe Biden ve oğlu Hunter hakkında zarar verici bilgileri araştırması için gönderdi. Federal müfettişler, Giuliani'nin, Ukraynalılar adına kir arayışında çalışıp çalışmadığına dair soruşturma kapsamında Giuliani'nin ofislerine ve dairesine baskın düzenledi Bidens.

Giuliani, Trump'ın geçen yılki cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucunu bozma teklifine de öncülük etti ve oylama makinesi şirketleri Dominion ve Smartmatic'in milyonlarca oyu tersine çevirdiklerini iddia ettikleri gerekçesiyle iki milyar dolarlık davayla karşı karşıya kaldı.

Giuliani, Ukrayna'da herhangi bir suistimal iddiasını reddetti ve davaları, seçim makinesi şirketlerini daha fazla soruşturma fırsatı sağlayacağı için memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Cohen eskiden Trump'ın yakın çevresinin en güvenilir üyelerinden biriydi ve 2019'da Kongre'ye yalan söylemek ve Trump'la ilişkisi olduğunu iddia eden iki kadına sessiz para ödemeleri ile ilgili mali suçlar nedeniyle hapse atıldı.

Eski patronuna sırt çevirdi ve bir anılarında, geçen yıl Trump'ın vergi ve mali suçlar işleyen bir ırkçı ve dolandırıcı olduğunu iddia etti.

Trump, Cohen'in iddialarını yalanladı ve seri bir yalancı olduğunu iddia etti.

Röportajda Friday Cohen, Trump'ın yasal sorunlar yaşadığında onu terk ettiğini ve aynısını Giuliani'ye de yapacağını iddia etti. Eski New York belediye başkanını "otobüs kulübünün altında" karşıladı.

Cohen, "Donald Trump'ın ona günde 140.000 dolar ödeyeceğini düşünüyordu. Kendini aya fırlatıp atma şansı daha yüksek," dedi.

"İmkansız. Donald Trump ona iki sent ödemezdi" diye devam etti. "Hapse girmesi, kirli işlerini yapması onun için bir onur ve ayrıcalıktır."

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump'ın seçim sahtekarlığı iddiaları, elektronik oylama makinelerinin oyları manipüle ettiğini yanlış bir şekilde iddia ederek yıllarca para harcayan Teksaslı bir işadamına kadar uzanabilir.

BB1dsiq9.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

The Washington Post, Trump'ın temelsiz seçim sahtekarlığı iddialarının bazılarının 2018'de başladığını bildirdi.

İddiaların bir kısmı Teksaslı işadamı Russell Ramsland Jr. ve ortaklarıyla ortaya çıktı.

Sydney Powell gibi Trump müttefikleri, 2019'da Ramsland ortaklarıyla bir araya geldi.

The Washington Post'un haberine göre, eski Başkan Donald Trump 2020 seçimini kaybettiğinde bunun seçmen sahtekarlığından kaynaklandığını iddia etti ve başlangıçta Teksaslı bir işadamı tarafından yıllar önce başlatılan iddialara atıfta bulundu.

The Post, Russell Ramsland Jr. ve Müttefik Güvenlik Operasyonları Grubu'ndaki ortaklarının muhafazakar milletvekillerine, aktivistlere ve bağışçılara, makinenin faaliyetini belgeleyen mekanizmalar olan oylama makinelerinde denetim kayıtlarının geç başlayan manipülasyon göstergelerine sahip olduğunu söyleyen sunumlar yapmaya başladığını bildirdi. 2018.

Ramsland ve ASOG tarafından yapılan oylama sistemleri ve sahtekarlıkla ilgili iddialar ve iddialar doğrulanmadı ve veri güvenliği uzmanları tarafından büyük ölçüde çürütüldü.

Başarısız bir kongre adayı olan Ramsland, bu fikri satmak için kazandıklarına inandıkları seçimleri kaybetmiş siyasi adaylar bulmaya çalıştı, ancak Trump'ın ortakları iddiaları kabullenene kadar pek başarılı olamadı. makinelerin arızalı olduğunu kabul eden ve daha da yaygınlaştıran Trump ile birlikte.

Post, 2019'da Ramsland'ın ABD seçim yazılımının Venezuela'dan geldiği ve 2020 seçimlerinde oyları büyük ölçüde manipüle etme çabalarının olacağı fikri hakkında GOP milletvekillerine ve İç Güvenlik Bakanlığı yetkililerine brifing vermeye başladı.

Avukatlar Rudy Giuliani ve Sydney Powell da dahil olmak üzere Trump ve ortakları, seçimin güvenliği konusunda şüphe uyandırmaya devam ederken, DHS sahtekarlığa dair hiçbir kanıt olmadığını söyledi ve bunu "Amerikan tarihinin en güvenli olanı" olarak nitelendirdi.

Powell, Ramsland'ın iddialarını Trump ve Giuliani adına açtığı davalarda kullandı ve Ramsland ile başlayan bazı iddiaları kamuoyuna açıkladı. Post, Powell'ın seçimlerden iki yıl önce ASOG tarafından bilgilendirildiğini keşfetti.

Powell, şirketin "Venezuela'da Hugo Chavez için değiştirilmiş oylama sonuçları üretmek için kurulduğuna" dair kanıtı yanlış olduğunu iddia ettikten sonra şu anda Dominion Oylama Sistemleri tarafından 1,3 milyar dolarlık dava ediliyor.

Trump ve ortakları, 2020 seçim sonuçlarına meydan okuyan 40'tan fazla davanın tamamını kaybetti.

Ramsland, Post'a ASOG'un Powell ve Giuliani'ye araştırma yaptığını ancak Trump ile asla doğrudan konuşmadıklarını söyledi.

Şirketlerinin bakış açısının, seçim sistemi güvenlik açıklarıyla ilgili endişelerini dile getiren "birçok sesten biri" olduğunu da sözlerine ekledi.

Powell, bir avukat aracılığıyla, Post'a bir Ramsland müttefiki ile görüştüğünü ancak onunla doğrudan konuşup konuşmadığını söylemediğini söyledi. Giuliani ve avukatı, Post'un yorum talebine yanıt vermedi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Başkan Biden'in yeni ankette başarı oranı yüzde 63 olarak çıktı

AP / NORC'un yeni rakamlarına göre Başkan Biden'in onay oranı yüzde 63'tür. Yüzde 54'ü de ülkenin gidişatının doğru yolda olduğunu düşünüyor. 

Kaynak: MSNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

GOP, Cheney üzerinden bir seçimi çalmaya çalışan Trump'ı destekledi

Cumhuriyetçiler giderek daha fazla, 2020 seçimlerine saldıran ve bu konudaki gerçeği söylemeye cesaret ettiği için Liz Cheney'i GOP Meclisi liderliğinden atmaya hazır olan Trump'ın arkasında duruyor. 

Kaynak: CNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Uzmanlar, `` Sadece Trump partisi: Liz Cheney'nin görevden alınması, Trump'ın hala Cumhuriyetçi siyaseti yönettiğini kanıtlıyor

WASHINGTON - Cumhuriyetçiler, Temsilci Liz Cheney'i Temsilciler Meclisi GOP liderliğinden ihraç etmeyi seçerek Çarşamba günü Donald Trump'ın partisi olarak ilerleyeceklerini gösterdiler, uzmanlar ve Trump'ın 2020'deki "çalınan seçim" efsanesi de kampanyanın bir parçası olabilir. platform.

Cheney, R-Wyo., Pişmanlık duymadan partinin Trump'ı geçmesi ve "hileli" bir seçimin kendisine cumhurbaşkanlığına mal olduğu şeklindeki çürütülmüş iddiasını yinelemeyi bırakması gerektiğini savunmasının ardından üçüncü sıradaki Cumhuriyetçi Meclisi konumunu kaybetti.

Cheney'nin Temsilciler Meclisi Konferansı başkanlığını kaldırma kararı - Cumhuriyetçilerin onu görevde tutmak için oy vermesinden üç aydan biraz daha uzun bir süre sonra - GOP adaylarının Trump'ın yardımcısı olarak kampanya yapacağı ve 2020 Başkanına kaybettiği protestolarını sürdüreceği bir gelecek kuruyor. Joe Biden.

BB1gjH8v.img?h=777&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerika'nın acil olarak Trump rejimi hakkında gerçek bir soruşturmaya ihtiyacı var - yoksa her şey yeniden olacak

BB1gGItG.img?h=756&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Donald Trump'ın görevde olduğu süre boyunca (ve muhtemelen ötesinde), o ve Cumhuriyetçi Parti, Amerikan demokrasisine ve hukukun üstünlüğüne birçok derin yaralar açtı. Başkan Biden ve Demokratlar, kanamayı yavaşlatmak için takdire şayan bir iş çıkardılar. Ancak kurbanın hayatının kurtarılması için silahların ele geçirilmesi, yaralarının tedavi edilmesi ve iyileştirilmesi gerekir. Bunun gerçekleşmesi için Trump rejiminin suçlarının tüm gerçeği kamuoyuna açıklanmalıdır.

Ne yazık ki böyle bir sonuç pek olası görünmüyor. Gerçeklerle yüzleşmek yerine gerçeklerden uzak durmayı tercih eden bir ülkenin organize unutmasının en son örneğinde, geçen hafta Adalet Bakanlığı'nın Trump-Rusya gizli anlaşma skandalını araştıran muhabirlerin telefon kayıtlarını elde ettiğini öğrendik. Sonra hemen bunun hakkında konuşmayı bıraktık.

Politico'da Josh Gerstein şunları bildiriyor:

Gazete Cuma günü yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı'nın geçen yıl üç Washington Post muhabirinin telefonlarının arama kayıtlarını, Trump kampanyası ile Rusya arasındaki iddia edilen bağlara ilişkin federal soruşturmanın hassas bir yönünü detaylandıran 2017 tarihli bir hikayenin kaynaklarını keşfetmek için açık bir teklifle elde ettiğini söyledi. .

Federal müfettişler, istihbarat müdahaleleri hakkında Temmuz 2017 tarihli bir haber üzerinde çalışan üç Post muhabiri tarafından kullanılan telefonlarda sözde geçiş ücreti kayıtlarını almak için mahkeme emirlerini kullandılar ve Rus büyükelçisi Sergey Kislyak'ın amirlerine o zamanki Trump kampanyasıyla Rusya ile ilgili konuları tartıştığını söylediğini belirtti Post'a göre 2016 başkanlık yarışında danışman Jeff Sessions.

Post gazetesinin bir editörü Cameron Barr yaptığı açıklamada, gazetenin "gazetecilerin haberleşmesine erişmek için hükümet yetkisinin bu şekilde kullanılmasından derinden rahatsız olduğunu", ancak otoriter bir haberde yaygın öfkeye yakın hiçbir şey olmadığını söyledi. Başkan ve rejim ve onun dalkavukları, görünüşe göre demokrasiye karşı suçları araştıran gazetecilere casusluk yapıyordu. Bu bariz güç suistimali, büyük ölçüde, kamuoyunun çok az önemi olmayan bir olay olarak görülüyor. Otoriterlik tam da bu şekilde normalleşir - halk artık iktidarı elinde tutanlar tarafından işlenen suçları umursamadığında.

Bu eylemler, Goebbels benzeri bir kampanyada, özgür basını defalarca "halkın düşmanı" ve "sahte haber" olarak tanımlayan bir başkanın yönetiminde, Büyük Lider'e asla meydan okunamayacak ve özgür bırakılmayacak alternatif bir gerçeklik yaratmak için yapıldı konuşma ve diğer haklar ezilmelidir.

Dahası, aynı başkan ve rejim, gazetecileri hapse atan ve öldüren yabancı diktatörleri ve otokratları defalarca kucakladı, bayılttı ve hayranlık uyandırdı. Eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, "The Room Where It Happened: A White House Memoir" adlı kitabında, Trump'ın gazeteciler hakkında şunları söylediğini hatırlıyor: "Bu insanlar idam edilmelidir. Onlar pislik."

Trump rejiminin, geçen yıl Portland ve diğer şehirlerdeki protestocuları ve muhabirleri ele geçirmek için Sınır Devriyesi görevlilerini ve diğer sahte polis ajanlarını kullanması göz önüne alındığında, Trump'ın darbesi olsaydı "halk düşmanlarının" nasıl gözaltına alınacağını hayal etmek korkutucu. başarılı oldu ve görevde kaldı.

Trump rejiminin gazetecileri hedeflemesine toplu tepki vermeme, Trump Çağı ile ilgili rahatsız edici ve tehlikeli gerçeklerin hafızada nasıl kaybolduğunun bir başka örneğidir. Tüm bu gerçekler ortadan kalkmadan önce Kongre'nin bir hakikat komisyonu ve diğer kamu soruşturmaları toplaması gerekir. ABD'nin güvenli ve sorumlu bir şekilde ilerleyebilmesi için Trump başkanlığı hakkında sorulması ve yanıtlanması gereken birçok soru var.

Darbe girişimi ve Kongre Binası saldırısı doğrudan Donald Trump ve yakın çevresi tarafından planlanmış mıydı? Kongrenin Cumhuriyetçi üyeleri saldırıda nasıl bir rol oynadı? Darbe girişiminin, utanç duyan eski Korgeneral Michael Flynn ve diğerleri tarafından Trump'la tartışıldığı iddia edilen Oval Ofis toplantısında gerçekte neler tartışıldı? Ordu ve kolluk kuvvetlerine neden esas olarak Trump yönetimi tarafından geri çekilme emri verildi? Trump yönetimindeki hangi figürler bu tür emir ve planları koordine etmiş olabilir? Trump'tan ilham alan aşırı sağcı hareket nasıl finanse ediliyor ve koordine ediliyor?

Puerto Rico halkı, Maria Kasırgası'ndan sonra ölüme terk edildi. Bu kararda Trump'ın kendisi nasıl bir rol oynadı? İşin içinde başka hangi Trump rejimi yetkilileri vardı?

William Barr ve Adalet Bakanlığı, Trump rejiminin suçlarını gizlemede, kişisel ve siyasi düşmanlarına saldırmada ve başka şekillerde hukukun üstünlüğünü baltalamada nasıl bir rol oynadı? Ve Barr ve diğer üst düzey yetkililer, Mueller raporunun 2016 seçimleri sırasında Trump kampanyasının Rusya ile gizli anlaşmasına ilişkin bulgularını gizlemede ve çarpıtmada hangi özel rolü oynadılar?

Trump rejimi neden beyaz üstünlükçüleri ve diğer sağcı nefret gruplarını ve paramiliterleri ülkenin güvenliğine ve güvenliğine ciddi tehditler olarak görmeyi reddetti? Bu türden kaç kişi ve kuruluş ülkenin askeri, polis, kolluk kuvvetleri ve ulusal güvenlik aygıtlarına daha fazla sızmıştır?

Göçmenlik politikasının ötesinde, Trump'ın - pişmanlık duymayan bir beyaz üstünlüğü yanlısı olduğunu gösteren - kıdemli danışmanı Stephen Miller, politika oluşturmada daha genel olarak hangi rolü oynadı? Toplama kamplarının oluşturulması ve kahverengi ve Siyah göçmenler ve mülteciler için sefalet ve sıkıntıya neden olan açık bir politika göz önüne alındığında, Trump rejimi insanlığa karşı suç işlemiş miydi?

Washington Üniversitesi Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü'nden yeni bir rapor, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki COVID-19 salgınından en az 900.000 kişinin öldüğünü gösteriyor. Bu sayı, yaklaşık 600.000 olan resmi ölü sayısından yaklaşık yüzde 50 daha fazla.

Halk sağlığı uzmanları, salgının ilk aylarında Trump rejimi ve Cumhuriyetçi Parti sorumlu davranmış olsaydı, ölüm sayısının 100.000 ile sınırlı olabileceğini tahmin etti. Bu eylemler suç düzeyine yükseliyor mu? Trump ve onun Cumhuriyetçi destekçileri Amerikan halkına karşı demokrasi mi işledi?

Mali suçlar, yolsuzluk, seçim hilesi, seçmenlerin bastırılması ve sivil haklara yönelik saldırıların yanı sıra federal hükümetin geçen yaz Kara Hayatlar Önemlidir halk ayaklanmasına tepkisi hakkında sorulacak başka birçok soru var.

Bu noktaya kadar, Kongre'deki Cumhuriyetçiler, Trump'ın darbe girişimi ve Capitol saldırısı hakkında uygun bir soruşturma yapma girişimini büyük olasılıkla, komplocu olarak suçlandıkları için engelliyorlar.

Başkan Biden de dahil olmak üzere çok sayıda Demokrat, 6 Ocak suçlarının (ve daha genel olarak Trump rejiminin) geniş çapta başarılı politika gündemlerinden bir dikkat dağıtıcı olarak kamuya açık bir şekilde hesaplanmasını algılayarak ilerlemeye istekli.

Amerikan halkının dikkat süreleri kısa, Trump Çağı ve salgın nedeniyle travma geçiriyor ve kötü şeyleri görmezden gelmenin onları uzaklaştıracağı bir kültür olarak öğretildi. Trump rejimi ve Amerikan neofaşizmi hakkındaki gerçeklerle, nasıl ortaya çıktığı ve oluşturduğu sürekli tehditle yüzleşmek, çok fazla Amerikalının sahip olmadığı bir olgunluk, sabır ve özveri gerektiriyor.

Bir hakikat komisyonu, en azından potansiyel olarak Trump Çağı için uygun bir açıklama sağlayabilir ve Amerikan halkı için paylaşılan bir anlatı oluşturmaya yardımcı olabilir. Böyle bir komisyon, Trump rejimi tarafından işlenen ve bu noktaya kadar gizli kalan suçları da ortaya çıkaracaktır.

Ancak Trump rejiminin suçlarının tam ve gerçek bir kamuoyu hesabı yok, Donald Trump'ın Amerika'nın son neofaşist başkanı olmayacağı, onun yerine ilk olacağı kesin. Ciddi bir soruşturma yürütmek, daha fazla sağcı terörizme ve siyasi şiddete izin vermektir. Cumhuriyetçi Parti, özgür ve adil seçimlerin a priori gayri meşru olduğuna ve Demokratlar kazanırsa sonuçlarının yasa dışı olduğuna karar verdi.

Bugünün Cumhuriyetçileri saplantılı bir şekilde bir tür tek partili devlet ve apartheid otokrasisi yaratmak için çalışıyorlar. Trump Çağı'nın hafızayı iyice boşaltmasına izin verilirse, muhtemelen başarılı olacaklardır. Amerika'nın çok ırklı demokrasisi, bu da unutulana kadar, yalnızca solan bir anı olarak var olacaktır.

Kaynak: salon

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Stuart Stevens: GOP (Cumhuriyetçi Parti) , otokratik bir parti olma yolunda rahat

Fmr. Mitt Romney'nin başkanlık kampanyasının en iyi danışmanı Stuart Stevens, Cumhuriyetçi Parti'nin Cumhuriyetçi Parti'nin Cumhuriyetçi Parti'ye takılmasına, Cumhuriyetçi Liz Cheney gibi insanlar pahasına tepki gösteriyor.

Kaynak: CNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Liz Cheney, 2020'de Trump'a oy verdiği için pişman olduğunu söyledi

Temsilci Liz Cheney, Cuma günü yaptığı açıklamada, yenilgiyi tersine çevirme ve sürecin bütünlüğünden şüphe uyandırmaya yönelik çabaları nedeniyle 2020 seçimlerinde eski Başkan Donald Trump'a oy vermek için pişman olduğunu söyledi.

Cheney, ABC News Başkanı Washington Muhabiri Jonathan Karl'a "Joe Biden'ı asla desteklemeyecektim ve oy kullandığım için pişmanım" dedi. "Bu, özüne dayalı ve ülke için iyi olan politika türleri açısından politikaya dayalı bir oylamaydı. Ama oydan pişman olduğumu söylemenin adil olduğunu düşünüyorum."

BB1gKagb.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Cheney, R-Wyo., Aynı zamanda, New York Temsilcisi Elise Stefanik'i parti liderliğinin yerini alması için yücelttikleri için Cumhuriyetçi Meclis'i kınadı ve eski Başkan Trump'ın 2020 seçimleriyle ilgili yalanlarını destekleyen başka bir liderin tanıtımını "tehlikeli" olarak nitelendirdi.

BB1gK7e0.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

"Donald Trump tarafından etkin bir şekilde seçilmiş olan ve sizin sözünü ettiğiniz yalanları - sizin yerinize geçecek birini seçen partinin - bahsettiğiniz o yalanları söylemesi hakkında ne diyor?" Pazar günü tamamı "Bu Hafta" da yayınlanacak olan röportajda Karl Cheney'e sordu.

Cheney, Karl'a "Bence tehlikeli. İşlerin ne kadar çabuk çözülebileceğini anlamamız gerektiğini düşünüyorum." "Kabul etmeyen ve seçim sistemimizin işleyemeyeceğini, halkın iradesini yapamayacağını iddia etmeye devam eden eski bir cumhurbaşkanına sahip olmanın ulus için ne anlama geldiğini kabul etmeliyiz."

DAHA: House Cumhuriyetçiler Cheney'i Trump'ı durdurmaya yemin ederken liderlikten attı
Şubat ayındaki başarısız bir girişimin ardından, Cumhuriyetçiler, GOP liderlerinin desteğiyle, Cheney'yi, Trump'a yönelik sürekli eleştirilerinin ve 2020 seçimleriyle ilgili yorumlarının ortasında, Çarşamba günü kapalı bir oylamayla 3 numaralı parti liderliğinden uzaklaştırdı.

Cuma günü konferans, Trump tarafından pozisyon için onaylanan Stefanik'i ezici bir şekilde rolünü yerine getirmesi için atadı. Stefanik, Arizona'daki seçim sonuçlarını sorgulayan bazı temelsiz komplo teorilerini de destekledi ve 6 Ocak'ta Pennsylvania'daki seçim sonuçlarına Meclis katında karşı oy kullandı.

BB1gK7e2.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Cheney, Trump’ın birçok Cumhuriyetçi tarafından desteklenen seçim yorumlarıyla ilgili olarak, "Açıkçası, Çin Komünist Partisinin demokrasi hakkında söylediği türden şeyler: bu başarısız bir sistem ve Amerika başarısız bir ulus." Dedi. "Bunun bir parçası olmayacağım. Bunun bir parçası olmayacak Cumhuriyetçiler için ayağa kalkıp konuşmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum."

Cheney'in liderlik pozisyonu, 6 Ocak'ta ABD Kongre Binası'na düzenlenen ölümcül saldırının ardından Trump'ı suçlamak için oy kullandığında bu yılın başlarında sorgulanmaya başlandı. O, oy veren sadece 10 Meclis Cumhuriyetçisinden biriydi.

Cheney, bu saldırıdan bu yana Trump’ın açık sözlü bir rakibi oldu ve onu o gün şiddeti kışkırtmakla suçladı ve onu demokrasiye tehdit olarak resmetti.

Cheney, "Sorunun gerçekten Donald Trump olduğunu düşünüyorum ve bu gerçekten parti ve gerçeğe dayalı bir parti olup olmayacağımızdır," dedi. "Seçimden bu yana, kesinlikle 6 Ocak'tan beri tutarlı bir şekilde gördüğümüzü düşünüyorum ve eski cumhurbaşkanının demokrasiye ve seçim sürecimize yönelik saldırılarında çok agresif olma istekliliğini 6 Ocak'tan bu yana arttı."

6 Ocak olayları, her iki meclisteki milletvekillerinin odak noktası olmaya devam ediyor. Aylar süren müzakerelerin ardından, iki partili bir Temsilciler Meclisi milletvekili çifti, Capitol saldırısını ve sonuçlarını araştırmak için iki partili bir komisyon kurma anlaşmasını duyurdu.

Demokratların önlemi önümüzdeki hafta Meclis tabanına getirmesi beklenirken, Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Kevin McCarthy, gazetecilere öneriyi gözden geçirmediğini söyledi.

Cheney: McCarthy 'kesinlikle' 6 Ocak hakkında ifade vermeli

Cheney, Karl'a McCarthy'nin herhangi bir komisyon önünde "kesinlikle" ifade vermesi gerektiğini ve "mahkeme celbi çıkarılırsa şaşırmayacağını" söyledi.

Cheney, "Çok net olduğunu düşünüyorum ve kamuoyuna o gün başkanın ruh hali hakkında bilgi sahibi olduğunu söyledi" dedi.

McCarthy ile yaptığı konuşmaya atıfta bulunan R-Wash'dan Temsilci Jamie Herrera Beutler'ın açıklamasına göre, McCarthy 6 Ocak'ta Trump'la konuştu ve bildirildiğine göre Kongre Binası'ndaki isyan sırasında taraftarlarını geri çağırmasını söyledi.

Herrera Beutler, Trump'ın "Pekala, Kevin, sanırım bu insanlar seçim konusunda sizden daha çok üzgünler" dedi.

McCarthy, Trump'ın yorumlarını inkar etmedi, ancak bir Fox News röportajında basıldığında bunları küçümsedi ve Trump'ın "Kongre Binası'nın içinde olup bitenleri o anda durdurabileceğimizden emin olma fikrine kapıldığını" söyledi.

Cheney, McCarthy için "Mahkeme celbi istememesini umuyorum, ancak mahkeme celbi çıkarılırsa şaşırmam." Dedi.

6 Ocak'tan sonra siyasi şiddeti araştırmak için bir panel çağrısında bulunan McCarthy'nin yardımcıları, Cheney'in yorumlarına yanıt arayan bir mesaja yanıt vermedi.

"Bu komisyonun unsurları tam olarak olması gerektiği gibi. Lider McCarthy'nin komisyonu bir şekilde sulandırmamız gerektiği yönündeki önerilerini reddetmelerine çok sevindim, sadece 6 Ocak'a ve ona yol açan olaylara odaklanılması gerçekten önemli. Cheney, "dedi.

Kaynak: abc NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

AOC, Greene'nin bir posta kutusu aracılığıyla onunla alay ettiği bir videonun ardından Marjorie Taylor Greene'in 'derinden rahatsız' olduğunu söyledi.

BB1gLcX8.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Temsilci Alexandria Ocasio-Cortez, Temsilci Marjorie Taylor Greene'in Cuma günü "çok hasta" olduğunu söyledi.

Daha önce, Greene'nin ofis kapısından ona alay ettiği bir 2019 videosu yeniden ortaya çıkmıştı.

Greene, Çarşamba günü Kongre salonlarında AOC'yi takip ederek "radikal sosyalizm" diye haykırdı.

Temsilci Alexandria Ocasio-Cortez, Temsilci Marjorie Taylor Greene'in Greene'nin ofis posta yuvasında onunla alay ettiği 2019 videosunun ortaya çıkmasının ardından "derinden rahatsız" olduğunu söyledi.

Görgü tanıklarına göre Ocasio-Cortez, Greene'nin Kongre salonlarında agresif bir şekilde onu takip ettiği ve ona "terörizm" ve "radikal sosyalizme" verdiği desteği hakkında çığlık attığı bir başka olay sorulduğunda, CNN'e yorum yaptı.

Ocasio-Cortez, "Bu, son derece rahatsız ve açıkça biraz yardıma ihtiyacı olan bir kadın," dedi. "Ve saplantısı birkaç yıldır sürdü."

"Bu rahatsızlığın derinliğinin" Kongre'nin diğer üyeleri için bir endişe kaynağı olduğunu ve "uygun profesyonellerin" değerlendirmeyi yapması gerektiğini ekledi. Daha önce Greene'i "oldukça kavgacı biri" olarak tanımlamış ve Kongre'de daha fazla nezaket çağrısında bulunmuştu.

Greene, Insider'ın yorum talebine hemen yanıt vermedi. Greene'in herhangi bir akıl sağlığı sorunu olduğuna dair hiçbir rapor yok.

Greene'nin Kongre üyesi olmadan önce çekilen 2019 tarihli video silinmişti, ancak ortaya çıkarılmış ve Cuma günü CNN muhabiri Andrew Kaczynski tarafından paylaşılmıştı.

Facebook'ta yayınlanan cep telefonu görüntüleri Greene ve Ocasio-Cortez'in ofisinin dışında birkaç arkadaşı gösteriyor. Greene, "Gidip görmeye gidiyoruz - Alexandria Ocasio-Cortez'i ziyaret edeceğiz. Çılgın gözler. Çılgın gözler. Çatlak. Cortez," diyor Greene.

Kapıyı kilitli bulan Greene, New York'a mektup kutusu boyunca ilerici bir şekilde alay ediyor ve ona "bezinden kurtulup dışarı çıkıp Amerikan vatandaşlarıyla konuşabilmesi" gereken bir "bebek" diyor.

O ve takipçileri daha sonra Ocasio-Cortez'in konuk defterine "hain" yazmaya ve bir sınır duvarı çizmeye devam ediyor.

Kaczynski videoyu Twitter'da burada yayınladı:

Greene'e, Newsmax'tan Greg Kelly ile yaptığı röportajda video hakkında sorular soruldu ve ona "açıkçası önemli değil. Bu özgür bir ülke, kendini ifade ediyordun."

Greene, bazı "yurttaş lobiciliği" yaptığını söyleyerek kabul etti.

"Biz Amerikan halkıyız, vergi mükellefiyiz, Kongre üyeleriyle konuşabilmeliyiz" dedi. Ofis kilitli olduğu için posta yuvasından konuştuğunu söyledi.

BB1gKVOc.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Greene, "Onun düzeni bu, kimseyle konuşmuyor, sadece bütün gün ofisinde saklanıyor ve politikasını açıklamayı reddediyor," dedi.

Greene'nin aşırı muhafazakar sağcı aktivistten Kongre üyeliğine olan hızlı yükselişi, Insider'dan David Levinthal'ın bildirdiği gibi Ocasio-Cortez gibi Demokrat ilericilere karşı açık sözlü bir duruşla güçlendirildi. 2019 videosu, bu düşmanlığın ne kadar geriye gittiğini gösteriyor.

Videoya yanıt olarak Ocasio-Cortez, bir tweet'inde, Greene'yi korumaya çalıştığı için, Meclis Azınlık Lideri Kevin McCarthy'yi eleştirdi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Arizona'nın Bir İlçesindeki GOP seçim yetkilisi, sandıkların yeniden sayılmasıyla Trump'ın 'unhinged' olarak adlandırdığı yalanları 'bu çılgın yalanlara boyun eğemeyiz' dedi

BB1gMC5Y.img?h=839&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

GOP seçim yetkilisi Stephen Richer, seçimlerle ilgili iddialar üzerine Trump'ı "rahatsız edici" olarak nitelendirdi.

Richer, GOP destekli bir yeniden sayımın yapıldığı Maricopa İlçesindeki seçim departmanına liderlik ediyor.

"Artık bu çılgın yalanlara tahammül edemeyiz. Parti olarak. Devlet olarak. Ülke olarak." Dedi.

Seçimlerin GOP destekli bir yeniden sayımının yapıldığı Arizona ilçesindeki seçim departmanından sorumlu Cumhuriyetçi yetkili, Cumartesi günü eski başkan Donald Trump'a saldırdı.

Maricopa İlçe Kaydedicisi Stephen Richer, Trump'ın seçimle ilgili doğrulanmamış iddiaları tekrarladığı ve delil olmaksızın "Arizona'daki Maricopa İlçesinin tüm Veritabanının SİLDİ!" İddiasını çürütmek için Twitter'a gitti!

Trump, "Bu yasa dışı ve Adli Denetime liderlik eden Arizona Eyalet Senatosu silahlı." Dedi.

Richer ifadeyi tweetledi ve bunu "2 + 2 = 5 kadar kolayca yanlışlanabilir" olarak nitelendirdi.

"Vay canına. Bu akıl almaz. Kelimenin tam anlamıyla diğer ekranımdaki seçmen kayıt veritabanımıza bakıyorum. Şu anda," diye yazdı. "Artık bu çılgın yalanlara tahammül edemeyiz. Parti olarak. Devlet olarak. Ülke olarak."

2020 seçimlerinde seçilen ve Ocak ayında göreve gelen Richer, yanlış seçim iddialarına veya çok eleştirilen denetime karşı konuşan tek Cumhuriyetçi değil.

Başlangıçta denetim lehine oy kullanan Arizona eyalet senatörü Paul Boyer, o zamandan beri bunu "saçma" olarak nitelendirdi.

Bir Phoenix banliyösünü temsil eden bir Cumhuriyetçi olan Boyer, geçen hafta New York Times'a, nasıl yapıldığını gördükten sonra yeniden sayımı desteklediğinden pişman olduğunu söyledi.

Boyer, "Bizi aptal gibi gösteriyor" dedi. "Geriye dönüp baktığımda, bunun bu kadar saçma olacağını düşünmemiştim. Bu noktada eyalet senatörü olmak utanç verici."

Denetim, Arizona Eyalet Senatosundaki Cumhuriyetçiler tarafından 2020 seçimlerinde dolandırıcılığın olup olmadığını araştırmak için görevlendirildi ve bu da oy hakkı gruplarının nasıl yürütüldüğü konusunda endişelere yol açtı. Arizona'nın seçim sonuçları, herhangi bir endişe kaynağı bulunmayan ve seçim sonuçlarını onaylayan daha önce iki denetimden geçmişti.

Arizona'nın yeniden sayımını destekleyen Trump, mahkemeler ve Adalet Bakanlığı'nın yaygın bir sahtekarlık kanıtı olmadığını söylese de, defalarca seçimin kendisinden çalındığı konusunda ısrar etti. Şaşırtıcı bir sonuçla Maricopa County ve Arizona'yı Başkan Joe Biden'e kaptırdı.

Insider'dan Tom Porter daha önce bildirdiğine göre, denetime katılan gözlemciler bunu özensiz ve tutarsız olarak nitelendirdiler ve komplo teorilerine dayanan kanıt arayan insanlar tarafından yürütüldüğünü söylediler.

CBS News'in bildirdiğine göre, denetimin yerinin lise mezuniyetlerinde kullanılmak üzere temizlenmesi gerektiğinden denetime Cuma günü geçici olarak ara verildi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Paul Ryan, Biden'ın Kazandığı Seçim Sonuçlarını Kabul Etmeyen ve Yeniden Sayım Yapılmasını İsteyen Cumhuriyetçileri Bunun 'Cumhuriyetçi ve Demokratik' olmadığı konusunda uyardı

WASHINGTON - Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, Pazar günü, cumhurbaşkanı seçilen Joe Biden'ın "anti-demokratik ve anti-muhafazakar" zaferine meydan okumak için planlanan GOP çabaları olarak adlandırılan nadir bir bildiriyle diğer Cumhuriyetçileri kınadı.

2015'ten 2019'a kadar Temsilciler Meclisi Başkanı olarak görev yapan Wisconsin'den bir Cumhuriyetçi olan Ryan, görevden ayrıldığından beri olaylara nadiren ağırlık verdi, ancak Çarşamba günü Kongre'nin ortak bir oturumunda Seçim Kurulu sonuçlarının onaylanmasına itiraz etme yönündeki Cumhuriyetçi planlarını kınayan uzun bir açıklama yaptı. . Yeni gelen ve görevde olan on iki Cumhuriyetçi senatör ve düzinelerce GOP Meclisi üyesi, Başkan Donald Trump'ın yaygın seçmen sahtekarlığı yönündeki temelsiz iddialarına itiraz etmeyi planlıyor.

Ryan yaptığı açıklamada, "Seçim Kurulunun oylarını reddetme ve Joe Biden’ın cumhuriyetimizin kuruluşundaki zafer grevi konusunda şüphe uyandırma çabaları," dedi. "Eyalet onaylı seçimlerin sonuçlarını alt üst etmek ve milyonlarca Amerikalının haklarından mahrum bırakmak için federal bir müdahaleden daha anti-demokratik ve anti-muhafazakar bir eylemi düşünmek zordur. Bu çabanın başarısız olacağı gerçeği, işe yaramayacağı anlamına gelmez. Amerikan demokrasisine önemli zarar. "

BB1crfvB.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ryan, muhafazakar arkadaşlarından "ortaya çıkacak emsali" düşünmelerini istedi ve Trump kampanyasının mahkemede bir dizi eyalette seçim sonuçlarına itiraz etme konusundaki başarısız çabalarına dikkat çekti.

"Trump kampanyasının seçim sonuçlarına itiraz etmek için bolca fırsatı vardı ve bu çabalar kanıt eksikliğinden başarısız oldu. Yasal süreç tükendi ve sonuçlar kesin olarak onaylandı" diye ekledi. "Adalet Bakanlığı da sonucu tersine çevirmek için bir temel bulamadı. Eyaletler gelecekteki seçimler için süreçlerini yeniden düzenlemek istiyorlarsa, bu onların ayrıcalığıdır. Ancak Joe Biden’ın zaferi tamamen meşrudur."

Senatör Josh Hawley, R-Mo, seçim oylarının sayımına itiraz etme planlarını açıklayan ilk senatördü. O zamandan beri, 11 GOP senatöründen oluşan bir grup da benzer bir çabaya katıldı ve seçim ve dolandırıcılık iddialarını araştırmak için bir seçim komisyonu kurulmazsa, Çarşamba günü Kongre ortak bir oturumda toplandığında Biden'ın zaferinin onaylanmasına itiraz etme sözü verdi.

Sonuçları tersine çevirme çabası başarısız olmaya mahkum olsa da, itirazlar, iki saatlik tartışmayı ve itiraz edilen her eyalet için her bir mecliste bir oylamayı içeren dramatik ve uzun bir süreci başlatacak.

Süreç büyük olasılıkla yeni Kongre'yi bölücü bir siyasi savaşla başlatacak tüm gün sürecek bir olaya dönüşecek.

2012'de Senatör Mitt Romney ile birlikte Cumhuriyetçi partinin başkan yardımcılığına aday gösterilen Ryan, görevden ayrıldığından beri nadiren konuştu. Mecliste hizmet verirken genellikle Trump'ın hedefiydi ve Meclis'ten ayrıldıktan sonra bile küçümsemeye devam etti.

Washington'dan ayrıldığından beri kayda değer diğer tek sözlerinden birinde Ryan, Politico muhabiri Tim Alberta'nın 2019 tarihli bir kitabı olan "American Carnage" da Trump'ın "hükümet hakkında hiçbir şey bilmediğini" ve emekliliğin bir "kaçış yolu" olduğunu söyleyerek alıntılanmıştı. "çünkü Trump'ın başkanlığına iki yıl daha dayanamadı.

Trump, Ryan gibi Cumhuriyetçilerin partiyi "neredeyse öldürdüğünü" ve ona "zayıf, etkisiz ve aptal" dediğini söyledi. Başkan ayrıca Ryan'a "bebek" dedi ve "onu Kongre'den yeterince hızlı çıkaramayacağını" söyledi.

Ryan, arkadaşı ve eski koşucu arkadaşı Romney, Trump'ın 1 Nolu GOP hedefi haline gelmesine rağmen, Trump'ın birçok saldırısına yanıt verirken sessiz kaldı. Kasım ayının sonlarında Ryan'ın davalarını kabul etmesi ve geri çekmesi için Trump çağrısında bulunduğu ve sanal bankacılık konferansına katılanlara Trump'ın kampanyasının "temelsiz komplo teorileri" sunduğunu söylediği bildirildi.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Arizona Seçim Kurulu, Trump Destekli Denetimin Arizona'yı 'gülünç' Duruma Düşürdüğünü İddia Etti

Arizona'nın Maricopa İlçesindeki Denetim Kurulu, 2020 seçimlerinin devam eden denetimini kınayan bir mektubu imzaladı ve GOP önderliğindeki Senatoyu, eyaleti bir "alay konusu" haline getiren "sahte" olarak tanımladıkları bir yeniden sayımı sonlandırmaya çağırdı. "

BB1gRkX9.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kurulun beş üyesi - dört Cumhuriyetçi ve bir Demokrat - Donald Trump ve hala yanlış bir şekilde başkanlık seçiminin hileli olduğuna inanan komplo teorisyenleri tarafından dikkatle izlenen denetimin "gösteri" olarak tanımladıkları bir süreci sona erdirmesini talep ediyorlar. hepimize zarar veriyor. "

Eyalet Senatosu Başkanı Karen Fann'a yazılan mektup, vergi mükelleflerinin finanse ettiği yeniden sayım sırasında Maricopa İlçe yetkililerine yöneltilen çeşitli "yanlış" ve "iftira niteliğindeki" suçlamaları ortaya çıkardı; 2020 seçim döngüsünden veri tabanlarıyla dolu bir dizinin seçimden günler önce silindi ekipman denetime teslim edildi.

Trump, bu yanlış iddiayı Cumartesi günü yeni web sitesinde paylaşarak, "Arizona'daki Maricopa İlçesinin tüm Veritabanının SİLİNMİŞ olduğunu" iddia etti! ve "oyların bulunduğu kutulardaki mühürler kırıldı, oy pusulaları eksik ve daha da kötüsü."

Altı aydan daha uzun bir süre önce yapılan seçimlerdeki oy pusulaları, geçtiğimiz birkaç haftadır Phoenix'teki Arizona Gazileri Anıtı Kolezyumunda yavaş yavaş anlatılıyor. Tartışmalı denetim, Florida merkezli danışmanlık firması Cyber Ninjas tarafından yürütülüyor. CEO'nun, Trump'ın yaygın seçmen sahtekarlığı nedeniyle seçimi kaybettiğini iddia eden komplo teorilerini öne sürdüğü tespit edildi.

Mayıs ayının başlarında, denetime yardımcı olan bir yetkili, Doğu Asya'dan on binlerce oy pusulasının gönderildiği komplo teorisi nedeniyle bambu liflerinin izlerini nasıl aradıklarını açıklamıştı.

Mektupta "Devletimiz alay konusu oldu" deniyordu. "Daha da kötüsü, bu 'denetim' vatandaşlarımızı seçimlere güvenmemeye teşvik ediyor ve bu da demokratik cumhuriyetimizi zayıflatıyor."

Steve Bannon ve "kraken" avukat Lin Wood da dahil olmak üzere, QAnon komplo teorisinin bir dizi yüksek profilli Trump müttefiki ve savunucusunun yüz binlerce doları yeniden sayıma aktardığı bildiriliyor.

Maricopa İlçesi, tümü eyalet Başkanı Joe Biden'ın ilçeyi kazandığı birkaç seçim denetimi gerçekleştirdi. Biden, Arizona'yı 2020 seçimlerinde sadece 0,3 puanla kazandı.

"Arizona Eyalet Senatosunun bir zamanlar iyi olan ismini, müteahhitleriniz Kolezyum çevresinde geçit töreni yaparken, bambu için avlanırken ve 'kinematik' dedikleri bir şeyi yurttaşlarımızdan zor kazanılan paralar toplayan dolandırıcılara ve dolandırıcılara kiraladınız. mektupta "mor ışıklar parlarken" eserler "efekti için parlıyor" diyor.

"Bunların hiçbiri ciddi bir denetimde yapılmıyor. Sonuç olarak Arizona Senatosu dünyanın her köşesinde alay konusu oluyor ve demokrasimiz tehlikede."

17 sayfalık mektup ayrıca, denetim sırasında ortaya çıkan, Maricopa County'nin oy çizelgeleme cihazlarına erişmek için gerekli şifreleri vermeyi reddetmesi de dahil olmak üzere bir dizi başka yalan ve komplo teorisine de yer veriyor.

Denetçiler Kurulu ayrıca, sunucuyu Senato'ya sunmadan önceki günlerde, Fann'ın Maricopa County'nin "şımarık kanıtlarını" iddia eden "yanlış ve kötü niyetli" bir tweet'i silmesini talep etti.

Mektup, "Ekran görüntüsünde gösterilen 'değiştirilmiş tarihe' dayanan tweet'inizin yanlış bir davranış kanıtı olduğu bariz bir şekilde yanlıştır; gösterdiği tek şey denetçilerinizin yetersizliğidir," diye ekliyor mektup. "Yazılımlarının nasıl çalıştığına dair temel bir anlayıştan yoksun olmaları korkunç ve yalnızca Maricopa County'nin çalışkan çalışanlarını karalayan sahte tweet ile daha da kötüleşiyor."

Kurul, daha fazla Arizona'daki denetçilerden gelen soruları yanıtlamayacaklarını ve Cyber Ninjas'ın, Cyber Ninjas'ın bulduğu iddia edilen "ciddi sorunlar" hakkındaki soruları yanıtlamak için Salı günü Arizona Eyalet Başkenti'nde Fann tarafından talep edilen bir toplantıya katılmayacaklarını da sözlerine ekledi. incelemesinin başlangıcı.

"Denetçilerinizden" gelen herhangi bir ek soruyu yanıtlamayacağız. Temel seçim süreçlerini anlamadaki başarısızlıkları, siyasi tiyatronuzda performans gösterecek en iyi kişileri elde edemediğinizin bir göstergesidir. " "İlçenin kaynaklarını yeterince boşa harcadık. İnsanların vergi dolarları gerçek, sizin 'denetçileriniz' değil."

Mektup Cumhuriyetçi denetçiler Steve Chucri, Bill Gates, Clint Hickman, Jack Sellers ve Demokrat Steve Gallardo tarafından imzalandı. Maricopa İlçesinin Cumhuriyetçi Kaydedicisi Stephen Richer ve Demokratik ilçe şerifi Paul Penzone de imzaladı.

Fann ile görüşmek için temasa geçildi.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

New York AG'nin ofisi, Trump Organizasyonu hakkında soruşturma başlattı

New York başsavcılığı Salı günü yaptığı açıklamada, devam eden sivil soruşturmaya ek olarak Trump Örgütü ile ilgili bir ceza soruşturması yürüttüğünü söyledi.

Kaynak: MSNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Arizona Eyalet Sekreteri, Maricopa County'nin GOP Özel Şirket denetiminden sonra yeni oylama makinelerine ihtiyaç duyacağını söyledi

Arizona Eyalet Sekreteri Katie Hobbs Perşembe günü yaptığı açıklamada, Cumhuriyetçilerin 2020 seçimlerine ilişkin denetimleri kapsamında özel şirketlere teslim ettikleri oylama makinelerinin gelecekteki seçimlerde kullanım için güvenli olmadığını söyledi.

AAKdqo5.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Maricopa İlçe yetkililerine gönderilen ve NBC News ile paylaşılan bir mektupta Demokrat, ekipmanla ilgili gözetim zincirini kaybetme ile ilgili güvenlik endişelerini dile getirdi ve ilçeyi yeni makineler almaya çağırdı. Aksi takdirde, ofisinin denetimde yer alan ekipmanın belgesini kaldırmayı düşüneceğini yazdı. Bu, makineleri hizmet dışı bırakacaktır.

Eyalet Senatosu Cumhuriyetçileri, 2020 seçim sonuçlarının alışılmadık bir denetimini kolaylaştırmak için, Kasım ayındaki seçimlerde seçmenler tarafından kullanılan oy pusulalarının yanı sıra Maricopa İlçesinin yaklaşık 400 seçim makinesini mahkemeye çağırdı. GOP, işi yapmak için Florida merkezli siber güvenlik şirketi Cyber Ninjas liderliğindeki özel firmaları işe aldı.

Hobbs, "Kritik bir güvenlik ilkesi olan gözetim zincirinin tehlikeye atıldığı ve seçim yetkililerinin Cyber Ninjaların kontrolü altındayken makinelere ne yapıldığını bilmediği göz önüne alındığında, bu makinelerin güvenliği ve bütünlüğü konusunda ciddi endişelerim var" diyor Hobbs ilçe seçimlerini denetleyen ilçenin çoğunluğu Cumhuriyet Denetleme Kurulu'na yazdığı mektupta yazdı.

Arizona'da, dışişleri bakanı, Hobbs tarafından atanan üç kişilik bir panel olan Eyalet Seçim Ekipmanı Sertifikasyon Komitesiyle istişare içinde makinelerin sertifikasını kaldırabilir.

Denetimin kendisi, Arizona Cumhuriyetçilerinin, Başkan Joe Biden'in eyaletteki dar zaferinin doğruluğunu sorgulamak için aylarca harcadıktan sonra, eski Başkan Donald Trump'ın seçimin ondan çalındığı yalanını güçlendirmesinden sonra gelen olağanüstü partizan bir çabadır.

Eyalet ve federal uzmanlar ve kanun uygulayıcı yetkililer, denetçilerin ve onların çabalarının yasallığını ve sağduyusunu sorguladığından, yeniden sayma operasyonu Birinci Günden beri tartışmalar ve komplo teorileriyle mücadele ediyor. Adalet Bakanlığı ve seçim uzmanları, önerilen süreçlerden bazılarının federal yasayı ihlal edebileceği konusunda uyarıda bulunurken, denetçilerin bambu ve gizli filigran gibi şeyleri araştırması küçümseme ve alay konusu oldu.

Denetimden önce, Arizona eyaleti ve Maricopa Eyaleti, çok sayıda doğruluk testi gerçekleştirdi ve seçim sonuçlarının adli incelemesini yürütmek için iki bağımsız dış şirket tuttu; Seçim yetkilileri NBC News'e verdiği demeçte, bu incelemelerin tümü ilçe sisteminin düzgün bir şekilde performans gösterdiğini doğruladı.

Hobbs Perşembe günkü mektubunda, ofisinin İç Güvenlik Bakanlığı'ndan bazıları da dahil olmak üzere seçim teknolojisi uzmanlarına danıştığını söyledi. Oybirliğiyle alınan öneri, seçim makinelerinin devreden çıkarılması ve değiştirilmesiydi.

"Ne yazık ki, fiziksel gözetim ve kontrol kaybından sonra, tehlikeye atılan ekipmanı tamamen iyileştirmek veya kullanımlarının güvenli kalacağına dair yeterli güvence sağlamak için kapsamlı yöntemler mevcut değil" diye yazdı.

Maricopa İlçe Denetim Kurulu iletişim direktörü Fields Moseley, kurulun mektubu aldığını ve sonraki adımlarda avukatlara danıştığını söyledi.

İlçe seçim departmanının iletişim direktörü Megan Gilbertson, NBC News'e, Kasım genel seçimlerinde 385 bölge bazlı tabülatör ve dokuz merkezi sayım çizelgesinin kullanıldığını ve daha sonra eyalet Senatosu tarafından mahkemeye çağrıldığını söyledi.

Gilbertson, "İlçe, eyalet ve satıcı bu cihazlarda herhangi bir kötü amaçlı donanım veya yazılımın yüklü olmadığından emin olmadıkça iade edilen ekipmanların hiçbirini kullanmayacağız," dedi.

Hobbs'un istediği gibi bu makinelerin değiştirilmesi milyonlara mal olur ve faturayı vergi mükellefleri ödeyebilir. Eyaletin seçim ekipmanı için yaptığı en son harcama, 2019'da Dominion ile 6,1 milyon dolarlık bir sözleşmeydi. Gilbertson, tüm bu ekipmanın 2020'de kullanılmadığını söyledi.

Hobbs ve Maricopa İlçe Denetim Kurulu, denetimin sesli eleştirmenleri oldu. Bu haftanın başlarında, Denetim Kurulu, özel firmaların "başlarının üzerinde olduğunu" savunarak eyalet Senatosunu denetimi iptal etmeye çağırdı.

Yönetim Kurulu Başkanı Jack Sellers, Nisan ayında NBC News'e, seçim makinelerinin yeniden onaylanmasının maliyeti konusunda endişelendiğini ve kurulun, makinelerin teslim edilmeden önce makinelerde olabilecek herhangi bir hasarı ödemeyi kabul etmesini istediğini belirtti.

"Senato, yeni ekipman tedariki ile ilgili masraflar dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, Mahkeme celbi ile sunulan Materyallerin Senato'nun gözetim ve denetimindeyken hasar görmesi, değiştirilmesi veya başka şekilde tehlikeye atılması sonucunda ortaya çıkan tüm masraflara karşı İlçe'yi tazmin edecektir Anlaşmaya göre Arizona'daki seçimler için kullanılacak yeni ekipman ve mevcut ekipmanının Arizona'daki seçimler için yeniden sertifikalandırılması. "

Denetim Kurulu tarafından NBC News ile paylaşılan anlaşmanın bir nüshasına göre, 20 Nisan'da Senato Başkanı Karen Fann tarafından imzalandı.

Satıcılar Nisan ayında, "Öyle ya da böyle, vergi mükellefi bu maliyet ne olursa olsun ödeyecek gibi görünüyor" dedi.

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

GOP milletvekillerine çalışanlar ayaklanmadan önce FBI tarafından neden uyarıldı?

Temsilci Carlos Gimenez'in (R-FL) üst düzey yardımcısı Alex Ferro, 6 Ocak sabahı hem Capitol Polisi hem de FBI ile birkaç saat önce FBI binasına saldırmak hakkında taktik teçhizatlı bir adamın konuşmasına kulak misafiri olduktan sonra konuştuğunu söyledi. ölümcül ayaklanma. CNN'den Jim Acosta, Florida'daki kongre üyesi ile, çift Capitol Hill yakınlarındaki Hyatt Regency lobisinde dururken çalışanlarının gözlemledikleri hakkında konuşuyor.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Eski Savunma Bakanı Robert Gates, görev yaptığı 8 cumhurbaşkanından hiçbirinin bugün GOP'u tanımayacağını söyledi ve değerlerini 'bu günlerde bulmanın zor' olduğunu söyledi.

AAKk3Xv.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Robert Gates, Pazar günü CBS'ye verdiği demeçte, geleneksel GOP değerlerini "bu günlerde bulmanın zor" olduğunu söyledi.

Beş Cumhuriyetçi de dahil olmak üzere görev yaptığı hiçbir cumhurbaşkanının partiyi artık tanımayacağını söyledi.

Trump'ın seçim iddialarının düşmanlara ABD'nin "azalan bir güç" olduğunu söyleme fırsatı verdiğini kabul etti.

Eski Savunma Bakanı Robert Gates Pazar günü Cumhuriyetçi Parti'yi azarladı ve görev yaptığı hiçbir cumhurbaşkanının bugün partiyi tanımayacağını söyledi.

Cumhuriyetçi Gates, CBS News'e "Ulusla Yüzleş" dedi, "Sekiz cumhurbaşkanı için çalıştım. Beşi Cumhuriyetçiydi. Bugün hiçbirinin Cumhuriyetçi Parti'yi tanıyacağını sanmıyorum."

Ev sahibi John Dickerson'a verdiği demeçte, "Cumhuriyetçi Parti'nin bu beş cumhurbaşkanının altında savunduğu değerleri ve ilkeleri bulmak zor," dedi.

Dickerson ayrıca Capitol isyanının ve eski Başkan Donald Trump'ın 2020 seçimlerinin hileli olduğu yönündeki temelsiz iddialarının "Amerika'nın düşmanlarına Amerika'nın düşen bir güç olduğunu söyleme fırsatı" verip vermediğini sordu ve Gates de kabul ettiğini söyledi.

Ancak Gates, pek çok Cumhuriyetçi milletvekilinin 2020 seçiminin hileli olduğunu düşünmediğini düşündüğünü söyledi ve iddiayı "gerçek bir mahkumiyetten çok siyasi oyun" olarak nitelendirdi.

Ayrıca, bu ayın başlarında, Trump'ın seçim sahtekarlığı iddialarını desteklemeyi reddettiği için kongre GOP liderlik rolünden çıkarılmış olan Temsilci Liz Cheney'e, kendisinin "gerçek dürüstlükte" bir kişi olduğunu söyleyerek övgüde bulundu.

Gates kariyerine 1960'ların sonlarında CIA ile başladı ve onu 2011'de Başkan Barack Obama'nın savunma sekreteri olarak bitirdi. Başkanlar Lyndon B. Johnson, Richard Nixon, Gerald Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George HW Bush ve George W. Bush.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.