Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika Birleşik Devletlerinin Yeni Başkanı Joe Biden - Demokrat Partisi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Senatör Ron Johnson, Capitol isyanlarını hafife alıyor ve : "Bu bana silahlı bir ayaklanma gibi görünmedi" dedi.

Trump yanlısı bir çete geçen ay Kongre Binası'nı basarken, isyancılar polisi çok sayıda silahla darp ettiler: metal bayrak direkleri, beyzbol sopaları, anahtarlar ve sopalar. Pek çok polis, kostik ayı spreyine daldı. 6 Ocak'taki çatışmada dört siville birlikte bir subay öldü.

BB1dISrl.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ancak Pazartesi günü Senatör Ron Johnson (R-Wis.), Grubu "silahlı" olarak tanımlamanın yanlış olduğunu savundu ve Demokratları, Başkan Yardımcısı Mike'ın ayaklarına gelen bir çetenin oluşturduğu tehdidi abartmak için videoları "seçerek" düzenlemekle suçladı. Pence ve diğer seçilmiş yetkililer.

Johnson WISN'de "Bu bana silahlı bir ayaklanma gibi görünmedi," dedi. "Silahlı" kelimesini duyduğunuzda aklınıza ateşli silahlar gelmiyor mu? İşte sormak istediğim sorular: Kaç tane ateşli silaha el konuldu? Kaç el ateş edildi? "

Johnson, "Bu planlı bir silahlı ayaklanma olsaydı, adamım, gerçekten bir sürü aptalın vardı."

Associated Press'in bildirdiğine göre, mahkeme dosyalarında yetkililer, isyancılardan silah, bomba, sersemletici silah ve diğer silahların ele geçirildiğini söyledi. Milwaukee Journal Sentinel'e göre, kamyonunda cephaneliği olduğu iddia edilen Alabama'lı bir adam ve polisin Kongre Binası'na silah, birden fazla dergi ve kurşun geçirmez bir şekilde saldırdığını söyleyen Maryland'li bir adam da dahil olmak üzere, on dört kişi ayaklanmalara silah getirmeyle ilgili suçlamalarla karşı karşıya. yelek. Federal savcılar ayrıca, aşırılık yanlısı grupları ölümcül saldırıyı koordine etmekle suçladılar.

Johnson’ın Capitol isyanlarını azaltma girişimleri, GOP’un, Cumartesi günü eski başkan Donald Trump’ı saldırıların saatlerce grafik videosunun yer aldığı Senato görevden alma davasında mahkum etmeme oylamasından sonra ayaklanmaya verdiği tepkiyi kırmasıyla ortaya çıktı.

Trump'ın beraat etmesi GOP içindeki grupları daha da kutuplaştırıyor
Bazı eyalet partileri bu hafta sonu Trump'ı mahkum etmek için oy kullanan yedi Cumhuriyetçi senatörü kınamak için harekete geçerken Johnson, eski cumhurbaşkanının mahkum edilmesine karşı oy kullanan ancak aynı zamanda onu şöyle tanımlayan Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell'e (R-Ky.) Saldırarak daha da ileri gitti. ayaklanmalardan pratik ve ahlaki olarak sorumlu.

Lider McConnell'in dudaklarını fermuarını görmek isterdim. Bu yardımcı olmuyor ”dedi Johnson WTAQ'da.

Uzun süredir Trump'ın Senato'daki en sadık destekçilerinden biri olan Johnson, Pazartesi günü çok sayıda muhafazakar radyo programında yaptığı röportajlarda, geçen hafta Senato'da yayınlanan ve mafyanın tehlikeli bir şekilde yaklaştığını gösteren, daha önce görülmemiş videolarla şok olduğunu söyledi. milletvekilleri ve Capitol polis memurlarına acımasızca saldıran.

"Irkçı hakaretler, polis memurlarına saldırı, yaralanmalar ve can kaybı - kimse buna göz yummuyor. Hepimiz bunu kınıyoruz ”dedi.

Ancak Johnson, Demokratları şiddeti oynamakla suçladı ve 6 Ocak'ta DC'ye gelen Trump destekçilerinin çoğunun barışçıl olduğunu savundu.

WTAQ'da "Buna silahlı bir ayaklanma demek, herkesin hayal edebileceği en acınası silahlı ayaklanmaydı" dedi.

Johnson ayrıca görünüşe göre isyancıların milletvekillerini kaçırmaya çalışabilecekleri fikrini alay etti; bu, Capitol'de plastik fermuarlar taşıyan ve el tutma yeri olarak kullanılabilen iki adamla ilgili soruşturmalarla yankılandı.

"Senato salonundaki bir kişinin plastik bilek bağları vardı. Ne yapması gerekiyordu, Mike Pence'e gidip onu yakalayacak mıydı? Bu çok saçma ”dedi.

Wisconsin'li senatör ayrıca ayaklanmalar sırasında "kelimenin tam anlamıyla asla korkmadığını" söyledi ve milletvekillerinin kalabalıktan korkması gerekip gerekmediğini sorguladı.

"Silahlı bir ayaklanma mı? Hayır, ”dedi WTAQ'da. Bu bir ihlaldi.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB1dKZb5.img?h=756&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

MSNBC sunucusu Joe Scarborough, Cumhuriyetçi Missouri Senatörü Josh Hawley'i Donald Trump'ın görevden alınması davasını reddettiği ve 6 Ocak'ta Kongre Binası'ndaki ayaklanmayı görmezden geldiği için eleştirdi.

Perşembe günkü "Morning Joe" monologunda, Scarborough, Hawley'in duruşma sırasında aldırış etmemesinin sebebinin, çalıntı bir seçimle ilgili yanlış iddiaları defalarca öne sürdüğü için Capitol isyanlarında suç ortağı olması olduğunu öne sürdüğü için gerilim yüksekti.

Scarborough, "Birleşik Devletler Kongre Binası’nda, Amerika Birleşik Devletleri Senatosunda hizmet vermeye uygun olmadığı açıkça görülüyor" dedi. "Elbette, Josh Hawley iseniz, aslında ayaklanmayı yöneten sizsiniz. Bu ayaklanmadan Donald Trump dışında en sorumlu kişisiniz. Bir polis memurunun olmasından en çok sorumlu kişi sizsiniz. Ölene kadar dövüldü. Polisin öldürülmesinden, polisin dövülmesinden, tacizden en çok sorumlu kişi sensin. "

Scarborough, Florida'dan Sens. Rick Scott ve Marco Rubio ve Teksas'tan Ted Cruz dahil olmak üzere Hawley'in izinden giden diğer Cumhuriyetçi senatörleri eleştirmeye devam etti.

"Gözümüzün önünde parça parça ortaya çıkan bir Amerikan trajedisini görürken," dedi.

"Bunun zamanımızı boşa harcadığını iddia eden Hawley, Cruz, Rubio ve Rick Scott gibi insanlar için hiçbir söz yok ... Ama anketlerde onlar için siyasi bir yargı olacak. Bu biter. Beyaz Saray, Senato ve Temsilciler Meclisi'ni kaybetmiş olan parti için gerçekten kötü. "

Scarborough'nun Hawley'i eylemi ve eylemsizliği nedeniyle eleştirdiği defalardan biriydi.

Simon & Schuster, Hawley'in kitap anlaşmasını iptal ettiğinde, senatör, alınan karardan duyduğu üzüntüyü ifade etmek için Twitter'a gitti. 8 Ocak'ta Scarborough, Hawley'in cevabına karşılık verdi ve bir örnek verdi, "... Amerika Birleşik Devletleri'ne ihanet etmeye karar verdim. Josh Hawley'in yaptığı gibi isyan eylemleri yapmaya karar verdim. Bir ayaklanmaya liderlik etmeye karar verdim. Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı ve aslında Amerika Birleşik Devletleri'nin tahrip edilmesine ilham veriyor… Yayıncımın sözleşmemi iptal etme hakkı olduğunu düşünüyorum. Bu işte serbest girişim. "

Hawley'in iptal edilen kitap anlaşması, Senato'daki görevden alma davası öncesinde KTVO'da görünmesini engellemeye yetmedi. Görüşme sırasında, "Anayasa, Senato'ya özel vatandaşları yargılama ve mahkum etme yetkisi vermiyor. Yani, öyle değil." Dedi.

"Kurucularımız bunu yapmama, Senato'nun gücünü sınırlama seçimini yaptılar ve bunun nedenini görebilirsiniz çünkü eski başkanlar görevden çıktıklarında yargılanabilir ve mahkum edilebilirlerse, tanrım, her seferinde partide bir değişiklik yapın, şimdi çoğunluk partisinin geldiğini ve eski başkanı deneyelim dediğini göreceksiniz. "

Kaynak: salon

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Teksaslı bir GOP kongre üyesi, ortaya çıkan Ted Cruz'a çarptı, üniversite oda arkadaşını Cancun gezisine götürdü.

BB1dTVL7.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Teksaslı bir GOP kongre üyesi, eyaleti sakat bırakan kış fırtınaları sırasında Cancun gezisi nedeniyle Senatör Ted Cruz'u eleştirdi.

Temsilci Michael McCaul, 'Bir kriz yaşadığında ... Tatile çıkmayacağım' dedi.

Axios, Cruz'un üniversite oda arkadaşını geziye davet ettiğini ilan etmediğini bildirdi.

Teksaslı bir Cumhuriyetçi kongre üyesi, Senatör Ted Cruz'u, eyaletin enerji altyapısını felce uğratan ve milyonlarca Teksaslı için elektriği kesen kış fırtınaları sırasında Meksika'ya uçma kararından dolayı eleştirdi ve bunu "büyük bir hata" olarak nitelendirdi.

Temsilci Michael McCaul, Meclis Dışişleri Komitesindeki en üst düzey Cumhuriyetçi, CNN Pazar günü yaptığı açıklamada, Cruz'un Cancun'a uçma ve siyasi bir tepkiyle karşılaşınca aceleyle geri dönme kararının yanlış olduğunu söyledi.

Temsilci McCaul, CNN'in Eyalet Devletine verdiği demeçte, "Bak, bir kriz eyaletime çarptığında, oradayım - tatile çıkmayacağım."

"Bay Cruz'un bunu bir hata olarak nitelendirdiğini ve buna sahip olduğunu biliyorum, ancak bence bu büyük bir hataydı ve bana gelince, sahada insanlarıma ve seçmenlerime yardım etmeye çalışıyordum ve biz de bunu yapmalıyız McCaul, kriz zamanında yapıyor olmak, "diye ekledi.

Axios, Cruz'un üniversite oda arkadaşını geziye davet ettiğini bildirdi.

Axios, Cruz'a ziyaret sırasında eski Princeton ve Harvard Hukuk oda arkadaşı David Panton'un katıldığını bildirdi.

Cumartesi günü Başkan Joe Biden, Teksas'ta büyük bir kriz ilan etti ve aşırı kış fırtınalarının milyonlarca insanı elektriksiz ve akıcı su olmadan bırakmasının ardından eyalete federal fonlar gönderdi.

ABD'nin poweroutage.us adlı web sitesine göre Pazartesi sabahı elektrik çoğu eve geri geldi, ancak Associated Press'in bildirdiğine göre milyonlarca Teksaslı, boruların patlaması ve diğer sorunlar nedeniyle hafta sonu su kıtlığı yaşamaya devam etti.

Texas Tribune'un bildirdiğine göre, düzinelerce insanın bu koşullar nedeniyle öldüğü ve gerçek ölüm sayısının daha da yüksek olmasından korkulduğu bildirildi.

Senatör Cruz, Perşembe günü bir tatil için Meksika'nın Cancun kentine gitme kararından kaynaklanan siyasi hasarı onarmaya çalışırken, arabaya su şişeleri yüklediği fotoğraflarını yayınladıktan sonra hafta sonu alay edildi. Meksika'ya vardıktan 24 saatten daha kısa bir süre sonra Teksas'a döndü ve geziyi bir "hata" olarak nitelendirdi.

Bir başka GOP Teksaslı politikacı, krizin ortasında özel bir jetle eyaletten uçtuktan sonra hafta sonu eylemlerini savunmak zorunda kaldı.

Teksas Temsilciler Meclisi'nin 28. Bölgesini temsil eden Eyalet Temsilcisi Gary Gates, Click2Houston'a yaptığı açıklamada, ailesiyle birlikte eyaletten Florida'ya kaçtığını çünkü bazı evlerinin sular altında kaldığını ve ailesi için endişelendiğini söyledi.

"Karımın birkaç haftadır geçirdiği hastalığı ve evin alanı sular altında olan engelli kızım nedeniyle, onlar için daha kolay bir konaklama yeri bulmaya ve devam edebileceğim bir yer bulmaya çalışıyordum. Çalışmak ve yapmam gereken şeyleri yapmak, "dedi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Merrick Garland Adalet Bakanlığında Yeni Çağın Davasını Açacağını Söyledi

BB1dUskk.img?h=253&w=378&m=6&q=60&o=f&l=

WASHINGTON — Başkan Biden’in başsavcı seçtiği Yargıç Merrick Garland, yükselen iç aşırılık tehdidiyle mücadele edeceğine söz verdi ve ABD Kongre Binası’nda 6 Ocak’taki isyanla ilgili kapsamlı bir federal soruşturmanın, iş için onaylanması halinde ilk önceliği olacağını söyledi.

Yargıç Garland Pazartesi günü Senato Yargı Komitesine verdiği demeçte, "Bunun, şimdiye kadar gördüğüm demokratik süreçlere yönelik en iğrenç saldırı olduğunu ve hayatım boyunca görmeyi hiç beklemediğim bir şey olduğunu düşünüyorum" dedi. Bugüne kadar yaklaşık 250 kişiyi cezai suçlamalarla karşı karşıya bırakan isyanla ilgili mevcut soruşturmanın "son derece agresif ve tamamen uygun" göründüğünü ekledi.

Columbia Circuit Bölgesi için ABD Temyiz Mahkemesine 1997 Clinton olarak atanan Yargıç Garland, onay duruşması başladığında sıcak bir karşılama aldı. Cumhuriyetçiler ve Demokratlar, 1990'larda ülke içi terörizm soruşturmalarına öncülük eden adayı, hem aşırılık yanlısı şiddet tehdidiyle mücadele etme hem de Trump yönetimi sırasında siyasi fırtınalarla dolanan bir Adalet Departmanını sabit tutma nitelikleri olarak selamladı.

Yargı Komitesi başkanı Senatör Richard Durbin (D., Ill.), "Departmanı yönetmek için daha uygun birkaç kişi düşünebiliyorum" dedi. Paneldeki en iyi iki Cumhuriyetçi, Iowa'dan Chuck Grassley ve Güney Carolina'dan Lindsey Graham, jüriyi "iyi bir seçim" olarak nitelendirdi.

Demokratlar, eski Başkan Donald Trump'ı Adalet Bakanlığı'nın geleneksel bağımsız işlerine dahil etme çabaları olarak gördükleri için defalarca eleştirdikten sonra, birkaç senatör yargıca, siyasi açıdan hassas soruşturmaları ve Beyaz Saray'ın olası baskısını nasıl ele alacağı konusunda baskı yaptı.

“Kimsenin müdahale etmesini planlamıyorum. Yargıç Garland, Adalet Bakanlığı'nın bu konuda kendi kararlarını vermesini bekliyorum ”dedi. İşini, ajansın kariyer işgücünü "partizan veya diğer uygunsuz nedenlerden" korumak olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.

“Siyasetin kovuşturma ve soruşturmalar üzerinde herhangi bir etkisi olacağını düşünseydim bu işi almazdım” dedi.

Özellikle Cumhuriyetçiler, Bay Garland'a, Bay Biden'in oğlu Hunter'a yönelik bir cezai vergi soruşturmasını nasıl yöneteceği konusunda baskı yaptı ve Federal Soruşturma Bürosu'nun 2016 Rusya soruşturmasının kökenlerini inceleyen özel bir avukat soruşturması Connecticut federal savcısı John Durham tarafından denetleniyor. .

Yargıç Garland, görevdeki ilk eylemlerinden biri olarak Bay Durham’ın soruşturması hakkında brifing almayı planladığını ve soruşturmasını tamamlamak için Bay Durham’ı departmanda tutmayı onayladığını söyledi. Yargıç, "Şu anda bildiklerime göre ... yerinde kalmaması gerektiğini düşünmek için hiçbir nedenim yok," dedi.

Ayrıca, genç Bay Biden hakkındaki soruşturmayı başkanla asla tartışmadığını ve aday gösterilmeyi kabul ettiğini, çünkü Bay Biden'ın soruşturma ve kovuşturmalarla ilgili kararların Adalet Bakanlığı'na bırakılacağını söylediğini söyledi.

Yargıç Garland'ın onayı için oy verecek senatörlerden soru alması, o zamanlar çoğunlukta olan Senato Cumhuriyetçilerinin, Başkan Barack Obama'nın onu Yüksek Mahkeme'ye aday göstermesinin ardından Yargıç Garland'a duruşma hakkı vermeyi reddettikleri 2016'dan itibaren bir dönüş.

Yargıç Garland, senatörlere, ayrıca, Adalet Bakanlığı'nın, İç Savaş'tan çıkan Siyah Amerikalılar için daha geniş haklar ve korumalar sağlayan Anayasa değişikliklerini uygulama misyonuna atıfta bulunarak, sivil haklar kanunlarını güçlü bir şekilde uygulayacağını söyledi. Demokratlar, bu yaz polis cinayetleri ve siyahlara yönelik taciz üzerine protestoların ardından ırksal adaleti departmanın çalışmalarının odağı haline getirmesini istiyor.

Yargıç Garland, "Bu görev acil olmaya devam ediyor çünkü henüz eşit adalete sahip değiliz," dedi. "Renkli topluluklar ve diğer azınlıklar barınma, eğitim, istihdam ve ceza adaleti sisteminde hala ayrımcılığa maruz kalıyorlar ve salgın, kirlilik ve iklim değişikliğinin neden olduğu zararın yükünü taşıyorlar."

Yargıç Garland, Alphabet Inc.'in Google aleyhine açılan antitröst davasını da denetleyecekti - sonbaharda departman tarafından açılan bu türden en büyük dava - teknoloji devinin arama ve aramada tekel konumunu korumak için rekabete aykırı taktikler kullandığını iddia etti. reklamcılık. Google iddiaları reddediyor.

Rekabet sorunlarını "hukuk fakültesinde ilk aşkı" olarak tanımlayan yargıç, antitröst uygulamalarını ciddiye alacağını söyledi, ancak belirli vakalara değinmedi. "Yüksek Mahkeme, antitröst yasalarına defalarca Amerikan ekonomik özgürlüğünün şartı olarak atıfta bulundu ve ben buna derinden inanıyorum" dedi.

Yargıç Garland’ın müttefikleri, yargıcın potansiyel görev süresini Watergate skandalından sonra Adalet Bakanlığı'na halkın güvenini geri kazandırmakla tanınan, Başkan Gerald Ford’un başsavcısı Edward Levi’nin görev süresine benzeterek onu görev için benzersiz bir donanıma sahip olarak resmetti. Pazartesi sabahı, Bay Levi’nin oğullarından ikisi, hakimin adaylığını destekleyen mektuplar yayınladı.

"Yargıç olmayı seviyorum," dedi Yargıç Garland. "Ayrıca Adalet Bakanlığı'na duyduğum derin saygı ve hukukun üstünlüğünün sağlanmasındaki kritik rolü nedeniyle öne çıkmanın benim için önemli bir zaman olduğunu da söylemiştim."

Kaynak: The Wall Street Journal

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

 

Luke Jacobs

Son derece zor bir haftayı geçiren tüm Teksaslı arkadaşlarım için paylaşmak istediğim bir şarkı yazdım. Gerçekten, kim Cancun'da olmayı tercih etmez ki?

Senatör Ted Cruz'a ithaf edilmiştir.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

En Üst Güvenlik Yetkilileri, Capitol Saldırısını Önleyemedikleri İçin İfade Veriyor

WASHINGTON — 6 Ocak saldırısı sırasında ABD Kongre Binası'nın güvenliğinden sorumlu üst düzey yetkililer, milletvekillerinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarını onaylamak için toplandıkları gün ölümcül bir isyana yeterince hazırlanıp karşı koymadıkları konusunda Kongre önünde ifade veriyorlar.

Saldırıdan sonra istifa eden eski ABD Capitol Polis Şefi Steven Sund, Salı günü iki partili ortak bir senatör komitesi önünde yaptığı ifade için yaptığı açıklamada, gücünün o gün benzeri görülmemiş bir meydan okumayla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Hazırlanan açıklamalarda, "Birleşik Devletler Kongre Binası'nın ihlali, kötü bir planlama veya yanlış giden bir gösteriyi kontrol altına almadaki başarısızlığın sonucu değildi" dedi. "Tek bir sivil kolluk kuvveti kurumu - ve kesinlikle USCP - önemli bir askeri veya diğer kanun uygulama yardımı olmaksızın, her ne pahasına olursa olsun bir binayı ihlal etmeye odaklanan binlerce silahlı, şiddet yanlısı ve koordineli bireyin ayaklanmasını püskürtmek için eğitilmez ve donatılmaz .

Bay Sund, hazırladığı ifadeye göre, "Düzgün bir şekilde hazırlanacak istihbarat olmadan, USCP önemli ölçüde sayıca üstündü ve Kongre Binası'nı aşırı derecede şiddet içeren bir çeteye karşı savunmaya bırakıldı" dedi.

Cumhuriyetçiler ve Demokratlar, Kongre'nin Capitol'u gelecekte güvenli kılmak için Ulusal Muhafızları çağırmanın neden bu kadar uzun sürdüğünden, saldırı gerçekleşmeden önce saldırı hakkında güvenilir istihbarat olup olmadığına kadar anahtar soruları yanıtlamaya çalıştığını söylediler.

Senatörler Salı günü Bay Sund'un yanı sıra, Silahlı Kuvvetlerden eski Temsilci Paul D. Irving ve eski Senato Çavuşu Michael Stenger'ı dinlemeye hazırlandılar. Her ikisi de 6 Ocak'tan sonra istifa etti. Emniyet Müdürlüğü de sorgulanacak.

Duruşma, aşırı sağcı grupların üyelerini de içeren bir Donald Trump destekçisi kalabalığının Kongre Binası'nı ihlal etmesiyle sonuçlanan güvenlik başarısızlıklarına yönelik daha geniş bir iki taraflı soruşturmanın parçası. Polis tarafından vurulan bir isyancı ve bir gün sonra yenen bir Kongre Polis memuru da dahil olmak üzere beş kişi öldü.

Dört hükümet gözlemci ve birkaç kongre komitesi, federal güvenlik aygıtının yaklaşık yirmi yıl önce 11 Eylül saldırılarının ardından elden geçirilmesinden bu yana en büyük gecikmelerden birine denk gelen bir yasa uygulama yanıtını inceliyor.

Salı günkü duruşma, Ulusal Güvenlik ve Devlet İşleri Komitesi'nin sırasıyla başkanı ve rütbeli üyesi Sens. Gary Peters (D., Mich.) Ve Rob Portman (R., Ohio) ve Sens. Amy Klobuchar ( D., Minn.) Ve Roy Blunt (R., Mo.), Kurallar ve İdare Komitesi başkanı ve rütbeli üyesi.

Peters, "Bugünkü duruşma 6 Ocak saldırısında ilk duruşmamız olsa da, sonuncumuz olmayacak" dedi. "ABD Başkenti ve tüm bölge için günün olaylarına hazırlık ve müdahale eden bir dizi kurum ve yetkiliden tanıklık ve bilgi almaya devam edeceğiz. 6 Ocak'taki saldırı, kapsamlı bir değerlendirme gerektiren olağanüstü bir olaydı. "

Senatör Portman şunları söyledi: "Potansiyel şiddet hakkında inandırıcı istihbarat olup olmadığını, ne zaman bilindiğini ve bunu kim bilebilirdi?"

Senatör Mitt Romney (R., Utah) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, duruşmanın isyana yol açan koşulları tam olarak araştıracak daha büyük bir "komisyon benzeri çabaya" açılma işlevi görebileceğini söyledi. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi (D., Kaliforniya), güvenlik başarısızlığına neyin yol açtığını araştırmak için 9/11 tarzı bir komisyon çağrısında bulundu.

Kongre, kalabalığın Kongre Binası'nı ihlal edip, esas olarak Kongre Binası Polisi üyelerinden oluşan bir güvenlik gücünü ezmesinin birçok nedenini incelemeye koyuldu.

Wall Street Journal, tehditle ilgili bilgiler paylaşılırken, çok noktalı bir uyarı sisteminin arızalandığını ve yeterli takip sağlayamadığını bildirdi. Halihazırdaki ve eski yetkililerle yapılan görüşmelere ve iç hükümet belgelerinin incelemesine göre, kolluk kuvvetleri bazı sinyalleri farkedip reddetti, diğerlerini tamamen kaçırdı.

4 Ocak'ta, istihbarat paylaşım merkezlerinin başkanları, o zamanlar Başkan Trump'ın konuşmayı planladığı yaklaşan miting hakkında topladıkları endişe verici bilgileri tartışmak için nadir bir ulusal çağrı topladılar. Ayaklanmadan bir gün önce, Federal Araştırma Bürosu saha ofisi bir savaş çağrısı yaptığını ve Capitol haritalarının paylaşıldığını bildirdi. Tehditleri çevrimiçi olarak izlemek ve bunları kanun uygulayıcılarla paylaşmaktan sorumlu İç Güvenlik Bakanlığı istihbarat şubesi, Journal tarafından incelenen 5 Ocak özetinde "rapor edecek önemli bir şey olmadığını" söyledi.

Aynı gün, Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser, federal kurumları yerel polise danışmadan ek kuvvet göndermemeye çağırdı ve geçen yıl ağır silahlı güvenlik güçlerinin Beyaz Saray yakınlarındaki Lafayette Meydanı dışındaki protestocularla çatıştığı ırksal adalet protestoları sırasında şehrin deneyimlerine dayanarak. .

Journal'ın haberine atıfta bulunan Demokratlar, geçen hafta DHS istihbarat şubesinden "herhangi bir istihbarat veya bilgi paylaşım hatası" hakkındaki soruları yanıtlamasını talep eden bir mektup gönderdi.

Saldırı sırasında Capitol Polis şefi Bay Sund, kongre liderlerine gönderdiği yakın tarihli bir mektuba göre, Hükümet Binası'na koordineli bir saldırı planlandığını öne süren DHS ve FBI da dahil olmak üzere departmanın istihbarattan yoksun olduğunu söyledi.

Salı günkü duruşma için hazırladığı konuşmasında Bay Sund, kendisi ve diğer Capitol Polisi yetkililerinin 5 Ocak'ta FBI, ABD Gizli Servisi ve Ulusal Muhafız dahil DC'den üst düzey kolluk kuvvetleri ve askeri yetkililerle sanal bir toplantı yaptığını söyledi. .

Sund yazılı ifadesinde, "Toplantı sırasında FBI da dahil olmak üzere hiçbir kuruluş, Amerika Birleşik Devletleri Başkenti'ne binlerce iyi donanımlı silahlı isyancının koordineli şiddetli bir saldırısı olacağını belirten herhangi bir istihbarat vermedi" dedi. "İç Güvenlik Bakanlığı hiçbir zaman ABD Başkenti'ne koordineli, şiddetli bir saldırı planlayan şiddet yanlısı aşırılık yanlılarına atıfta bulunarak bir tehdit danışma bülteni yayınlamadı."

Bay Sund ayrıca, Ulusal Muhafızlardan destek sağlamada saatler süren gecikmeler hakkında ifade vermeye hazırdı.

Hazırlanan konuşmasında, "Yaklaşık 14: 28'de, Ulusal Muhafız desteği için yetki almak için Pentagon'un talebi onaylaması gerektiğini öğrendim" dedi. Neredeyse iki saat sonra, Ulusal Muhafızları etkinleştirmek için Pentagon'dan hala yetki almamıştık.

"Ulusal Muhafızların ilk 150 üyesi, Capitol gerekçesiyle, ben onları ilk talep ettiğim andan 4 5 saat sonra ve Capitol Polis Kurulu tarafından onaylandıktan 3 after saat sonra, 17:40'a kadar Capitol sahasında yemin etmedi."

Kaynak: Wall Street Journal

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden, Trump'ın birçok yeşil kart başvurusu üzerindeki yasağını kaldırdı

BB1dZkAD.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

WASHINGTON (Reuters) - ABD Başkanı Joe Biden Çarşamba günü, selefinin birçok yeşil kart başvurusunun Amerika Birleşik Devletleri'ne girişini engelleyen bir bildirisini iptal etti.

Eski Başkan Donald Trump, koronavirüs salgını nedeniyle ABD işçilerini yüksek işsizliğin ortasında korumak gerektiğini söyleyerek yasağı geçen yıl yayınladı.

Biden, Çarşamba günü vize yasağını kaldıran bir bildiride bu gerekçeyi reddetti. Demokrat başkan, ailelerin Amerika Birleşik Devletleri'nde yeniden bir araya gelmesini engellediğini ve ABD şirketlerine zarar verdiğini söyledi.

Bir Demokrat olan Biden, Trump'ın katı göçmenlik politikalarının çoğunu tersine çevirme sözü verdi. Göçmen avukatları, 31 Mart'ta sona erecek olan vize yasağını kaldırması için geçtiğimiz haftalarda baskı yapmıştı.

Biden, çoğu yabancı geçici işçiye başka bir yasak koydu.

Ekim ayında, Kaliforniya'daki bir federal yargıç, mahkemede politikaya karşı savaşan yüz binlerce ABD işletmesini etkilediği için Trump'ın bu yabancı konuk işçilere yasağını engelledi.

Yasağa tabi kişileri temsil eden California merkezli bir göçmenlik avukatı Curtis Morrison, Biden'ın artık pandeminin Dışişleri Bakanlığı tarafından vize işlemlerinin çoğunu durdurması nedeniyle aylardır bekletilen artan başvuru birikimiyle uğraşmak zorunda kalacağını söyledi. Sürecin potansiyel olarak yıllar alabileceğini söyledi.

Morrison, "Bu, Trump'ın yarattığı bir birikim listesi," dedi. "Göçmenlik sistemini kırdı."

Dışişleri Bakanlığı, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Kaynak: Reuters

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Beyaz Saray, Ted Cruz'un Teksas'a Gidecek Olan Biden'ın Gezisine Katılmasını İstemediğini Açıkladı

BB1e1mjc.img?h=672&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Beyaz Saray, Perşembe günü Senatör Ted Cruz'u trol ederek, Başkan Joe Biden koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle Teksas'a gittiğinde Air Force One'da hoş karşılanmadığını söyledi.

Biden, en az 80 kişinin öldüğü ve milyonlarca kişinin susuz ve elektriksiz kalmasına neden olan bir kış fırtınasının ardından eyaleti ziyaret etmek için Cuma günü Teksas'a gidiyor.

Beyaz Saray basın sekreteri Jen Psaki, Dr. Jill Biden'ın kocasına seyahatte katılması ve COVID'in sosyal mesafe gereksinimleri nedeniyle, ne Cruz ne de Teksas Senatörü arkadaşı John Cornyn'in seyahatte olmayacağını söyledi.

Karşı taraf olsalar bile, bu türden başkanlık gezilerine yerel eyalet senatörlerini davet etmek bir gelenektir. Cruz ve Cornyn her ikisi de Cumhuriyetçi.

Dr. Elbette Biden bizimle Teksas'a seyahat ediyor, 'dedi Psaki, Thursdsay basın brifinginde. "Kullanılabilir alanla ilgili bazı sınırlamalar vardır."

Cruz, geçtiğimiz hafta, eyaletinin sakinleri soğuktan muzdarip olduğu için, ailesiyle birlikte Cancun'a uçtuğu için ateş altında kaldı. Senatör ertesi gün Teksas'a geri döndü - sosyal medya kullanıcıları Meksika'nın sıcak noktasına seyahat ederken çekilmiş fotoğraflarını yayınladıktan sonra - yolculuğu yapmaktan pişman olduğunu söyledi.

BB1dOzGx.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Psaki, Cuma günkü gezide hiçbir Kongre üyesinin cumhurbaşkanına katılmayacağını söyledi. Biden, Houston'da Cumhuriyetçi Vali Greg Abbott ile hasar turu yapacağı ve ayrıca bir COVID aşılama merkezini ziyaret edeceği günü geçiriyor.

Başkanla Teksas'a seyahat eden herhangi bir partinin üyesi yok, dedi Psaki. Ama yine, günü Vali Abbott ile seyahat ederek ve yerdeki hasarı araştırarak geçirecek. ''

Texas'ın elektrik şebekesinin geçtiğimiz hafta yaşanan soğuk hava sırasında arızalanması, donma sıcaklıklarında dört milyondan fazla sakini elektriksiz ve ısısız bıraktı.

Birçoğu, 14.6 milyon su içmeden önce kaynatma emriyle suya erişimini de kaybetti.

204 ilçede 7,5 milyon insan kaynatma suyu emri altında kalmasına rağmen, çoğu sakin elektrik ve su restore edildi.

Şimdiye kadar, aralarında donarak ölen 11 yaşındaki bir erkek çocuk da dahil olmak üzere yaklaşık 80 kişi öldü, ancak bu sayı önümüzdeki haftalarda artabilir. Birçoğu, insanlar sıcak kalmaya çalıştıkları için ev yangınlarında veya karbon monoksit zehirlenmesinde hayatını kaybetti.

Bu arada, Senatör Cruz, Cancun'a uçarken yakalandıktan sonra kendini kendi yaptığı bir fırtınanın içinde buldu.

Birden fazla sosyal medya kullanıcısı seyahat ettiği fotoğrafları yayınladıktan sonra, huysuz bir Cruz eyaletine döndü ve eyaletin enerji krizinin ortasında Meksika'ya uçtuğunu 'pişman olduğunu' söyledi, ancak 'sadece baba olmaya çalıştığı' konusunda ısrar etti.

Cruz, 10 ve 12 yaşındaki kızlarının ona arkadaşlarıyla Meksika'ya tatile gidip gitmeyeceklerini sorduğunu, bu yüzden kendisinin ve karısının onları götürdüğünü iddia etti.

Geçen Perşembe Houston'daki eve vardığında konuşurken, "Açıkça bir hataydı ve geriye dönüp baktığımda bunu yapmazdım," dedi.

BB1e1jIv.img?h=560&w=559&m=6&q=60&o=f&l=

Ben baba olmaya çalışıyordum.

'Ve hepimiz kararlar verdik - iki gündür üşümüş, ateşi ve gücü olmayan iki kızınız olduğunda ve diyorlar ki:' Bak, okulumuz yok, neden yok Gitmiyorsak buradan gidelim. ''

New York Times, seyahat etmeden önce, Cruz'un karısı Heidi, Teksas'taki arkadaşlarına ve komşularına mesaj atarak onları Meksika'daki ailelerine katılmaya teşvik etti.

Goldman Sachs'ın Houston ofisinde genel müdür olan Heidi, evlerinin 'DONDURULMUŞ' olduğunu söyledi ve Times'ın metinlerindeki haberine göre, Cancun'daki 309 dolarlık otellerinin, mükemmel bir güvenliğe sahip olduğunu söyledi. Daha önce defalarca gösterişli Ritz'de kaldıklarını belirtti.

Cruz, karısı Heidi ve kızları Caroline ve Cathryn, geçen Çarşamba öğleden sonra saat 16: 00'da Houston'dan United Airlines uçağına binerken görülürken, milyonlarca Teksaslı üst üste dördüncü gün ısı ve su olmadan mücadele etti.

Resimleri internette ortaya çıktı ve uçuş manifestosu aynı zamanda işletme sınıfına yükseltme için beklemede olduğunu ortaya çıkardı. Karısı değildi.

Ancak Perşembe sabahı öfke patlak verdiğinde, Senatör Cumartesi için planlanan dönüş uçuşunu Perşembe olarak değiştirdi.

Daha sonra Cancun'daki havaalanına geldi ve tüm alıştırmayı savunmaya çalıştı, çocuklarını sadece 'iyi bir baba' olduğu için bıraktığını, ancak enerji krizini çözmeye yardımcı olmak için eve döndüğünü iddia etti.

Bir açıklamasında şunları söyledi: 'Bu Teksaslılar için çileden çıkaran bir hafta oldu. Milyonlarca Teksaslı gibi, ailemiz de ısı ve güç kaybetti. Hafta için okul iptal edildiğinden kızlarımız arkadaşlarıyla geziye çıkmak istedi. İyi bir baba olmak istediğim için onlarla uçtum.

BB1e1adD.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Cruz'un gezisine duyulan öfkenin yanı sıra, kendisi de alay konusu oldu ve 2017'de bir bütçe kesintisi nedeniyle hükümetin kapatılması sırasında eyaletin tüm halk plajlarını kapatan New Jersey Valisi Chris Christie ile karşılaştırıldı ve ardından ailesini sahile götürdü.

2018 Senato yarışında Cruz'a yakından mağlup olan Beto O'Rourke de onu eleştirenler arasındaydı.

Geçen Çarşamba akşamı tweet attı 'Cruz, elektriği / suyu olmayan ve tam anlamıyla donmakta olan milyonlarca Teksaslı için Teksas'ta yapacak pek bir şey olmadığına inanıyor gibi görünüyor'.

Kaynak: DailyMail

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ted Cruz’un Cancún Tatilinin Politik Maliyetleri

Texas'ın geçen hafta feci derin donduruculuğunun - muhtemelen düzinelerce ölüme neden olan, eyalete milyarlarca dolara mal olan ve milyonlarca insanın varlığını günlerce sefil hale getiren - sonrasında, çok kötü bir şekilde başarısız olan kendine özgü elektrik şebekesini savunan Teksas Cumhuriyetçilerine zarar verebilir. . Ama hiç kimse, seçmenleri acı çekerken havalanmaya karar veren Senatör Ted Cruz kadar iyi durumda değil. Ulusal muhabir Gabriel Debenedetti ile serpinti hakkında konuştum.

Ben: Ted Cruz'un yanlış yola sapan Cancún mini-tatili - ki durumunun önemli bir kısmı donuyordu ve güçsüz ya da daha kötüydü - o kadar çok öfke uyandırdı ki, ona bu kadar az bir şekilde tutunma şansı çok yüksek gibi görünüyor. bu günlerde siyasi skandallar var. Cruz bundan önce tam olarak sevildiğinden değil, ama yolda ciddi zararlar vereceğini düşünüyor musunuz? Ve eğer öyleyse, nefret edilmekten hoşlanan bir adam için bu nasıl görünür?

Gabriel: Şu anda birkaç nedenden ötürü söylemek gerçekten zor. Birincisi, sizin de ima ettiğiniz gibi, haberler hızlı ilerliyor ve özellikle son yıllarda ne tür bir skandalın sürdüğüne dair gerçek bir soru var. Bununla birlikte, Trump-> Biden geçişiyle birlikte gelen siyasetteki temel değişikliklerin burada ne kadar geçerli olduğu ve bu nedenle bu "yeni normal" i değiştireceği görülecektir. İkincisi, Cruz'u incitip incitmediğini ölçmenin en kolay yolu elbette seçimlerdir ve 2024'e kadar yeniden seçilmeye hazır değildir. İnsanların genellikle düşük riskli skandallarla ilgili dört yıldan daha kısa anıları vardır (bu, daha fazlası değildir. bir saniye içinde…).

Cruz'un 2024'te tekrar cumhurbaşkanlığına aday olması bekleniyor ve elbette bu karmaşa onu Amerikalılardan çok Teksaslılar için daha fazla incitecek. Bunun başka bir noktayla ilgisi var, Cruz'un seçilmesi, ardından Teksas'ta yeniden seçilmesi ve aynı zamanda oldukça korkunç bir üne sahip olmasına rağmen cumhurbaşkanı adayı olmaya çok yaklaşması. Seçmenleri bile ondan hoşlanmıyor ve bu imajı pek değiştirecek gibi görünmüyor.

Tüm bunların söylendiği gibi, bilmememin nedeni, bu felaketin milyonlarca Teksaslı için gerçekten inanılmaz derecede kötü olması ve tüm ülkenin buna, ülkenin benzer bir felakete gerçekten sahip olmadığı bir şekilde dikkat etmesi. son yıllar. Ve Cancún'a (!!) yaptığı tatilin (!) İnanılmaz koşulları çok küstahça okunuyor. Öyleyse olması daha muhtemel olan şey, bir süre evde bunu cevaplamaya devam etmesi gerekecek, bu da zaten kötü olan imajı üzerinde uzun vadeli bir etkiye sahip olabilir. Öyleyse, ona gerçek muhalefetin çalkalanma şansı var.

Ancak, salt seçim anlamında, vali Greg Abbott'un 2022'de yeniden seçilmeye aday olduğu için şanslı olabilir. Son günlerdeki yardım çabaları nedeniyle ülke çapında yeniden ortaya çıkan Beto O'Rourke, meydan okuyabilir. onu, bu tam bir hesaplaşma olur. (Düzenlendi.)

Ben: Cruz'un 2018'de O'Rourke'yi sadece üç puanla yendikten sonra, bazıları yakınlığın iki adaydan birinin sandığından daha az ve Teksas'ta hızla değişen demografik verilerle daha fazla ilgisi olduğunu söyledi. Ancak daha sonra Trump orayı oldukça kolay kazandı ve oy pusulası yarışları Demokratlar için de büyük hayal kırıklıkları oldu. Bu, Cruz'un gerçekten benzersiz bir şekilde savunmasız olduğunu gösteriyor mu? (Evet şeklindeki dev uyarı ile uzun süre seçmenlerle karşılaşmayacak.)

Gabriel: Doğru, 2018'de olan bir diğer şey de Abbott'un ter dökmeden yeniden seçilmesiydi. Başka bir deyişle, yukarıdakilerin tümü doğrudur. Teksas'ın gittikçe daraldığı doğru - Trump onu yüzde 5 ile kazandı, bu sadece demografik değişim nedeniyle değil, aynı zamanda banliyölerdeki büyük değişim nedeniyle de eyaletin yıllar içinde en yakın olduğu dönem - ama aynı zamanda hayır olduğu da doğru. Demokrat on yıllardır orada eyalet çapında seçildi. Ancak Cruz'un çoğundan daha fazla nefret edildiği ve O’Rourke'un, başarısız cumhurbaşkanlığı seçimiyle ulusal itibarı büyük bir darbe almasına rağmen, 2018'de inanılmaz derecede etkili bir aday olduğu da doğrudur. Ayrıca, Demokratların 2020'de Teksas'taki performanslarından dolayı olumsuz oylamada hayal kırıklığına uğradıkları da doğrudur - ancak bu en azından kısmen çok, çok yüksek beklentilerden kaynaklanıyor olabilir.

Belki de bunların hepsi, doğru koşullar altında Teksas'ın mor görünebileceğini söylemenin uzun bir yolu. Ama bu (henüz) dinlenme hali değil. Bununla birlikte, bunun bir parçasına biraz daha ince bir noktayı koymak gerekirse: Cruz-O'Rourke, Kasım 2018'de Abbott-Valdez ile aynı eyalet çapında oy pusulasında bulunuyordu. Cruz yüzde 3'ten az, Abbott 13 sayı farkla kazandı. Yani CLEARLY adayları, Önemli olmak.

Ben: Cruz'un şanslı olduğundan bahsettiniz Abbott, yeniden seçilmek için aday. Teksas'taki demokratlar gerçekten de felaket üzerine pek çok siyasi tartışma yapıyorlar - devletin elektrik şebekesini kuralsızlaştırmasını eleştirdiler ve bazı üst düzey Cumhuriyetçileri her şeyi rüzgar gücünden ve Yeşil Yeni Anlaşma'dan (Green New Deal) suçladıkları için eleştirdiler. . Tüm durumun, devletin - sizin de söylediğiniz gibi, yüksek makamlara hükmeden - Cumhuriyetçilerini bir süreliğine, hatta ara sınavlarda bile savunmaya koyabileceği hissine kapılıyor musunuz?

Gabriel: Şanslı olabileceğini söyledim. Çünkü kim bilir? Son dört yıl bize X olayının Y hafta / ay / yıl içinde siyasi olarak önemli olacağını varsaymamayı öğretmediyse, hiçbir şey olmayacak. Cumhuriyetçiler savunmada çünkü burada açıkça hatalılar; kimse bunu gerçekten sorgulamıyor. Ve açıkça siyasi bir hesaplaşma olabilir. Ancak, özellikle bu kadar çok ırk bu kadar kolay kamulaştırıldığında, iki yıl içindeki bir seçimin ana temasını tahmin etmek aptallıktır. Demek istediğim, dünyanın Kasım 2020'de Şubat 2019'da beklediğimizden ne kadar dramatik bir şekilde farklı göründüğünü bir düşünün. 2018 ara dönemlerinin Trump yıllarının başlarında meydana gelen bazı hükümet kapatmalarında referandum olacağı tahminlerini hatırlıyorum. Şu anda bu kapatmayla ilgili hiçbir ayrıntıyı tam anlamıyla hatırlamıyorum. Birden fazla mıydı? Kim bilir? Açıkçası bu daha büyük bir mesele. Ancak reform zaman çizelgeleri siyasi cezalandırmadan farklıdır.

Kaynak: Intelligencer

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerika da  Kongre Binasına Güvenlik Ajanslarının Yeni Şiddet Riskini Göstermesinin Ardından Meclis Perşembe Günü Oturumunu İptal Etti

Meclis liderleri Perşembe günkü yasama oturumunu iptal ettiler ve polis yetkililerinin bir milis grubunun Meclis'e yeniden saldırmak için olası bir komplosu uyarması üzerine sabah oylarını yeniden planladılar.

Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Steny Hoyer'in (D., Md.) Ofisi Çarşamba günü geç saatlerde bu hafta için belirlenen tüm oyların akşama kadar tamamlanacağını duyurdu. Capitol Polisi, 4 Mart'ta “Kongre Binası'nı tanımlanmış bir milis grubu tarafından ele geçirme planını gösteren” istihbarat elde ettiklerini söyledi.

Demokrat yardımcılarına göre, uyarıyı tartışan House Demokratik liderleri, şiddet tehdidinin görmezden gelinemeyecek kadar önemli olduğuna karar verdiler ve milletvekilleri, Demokrat yardımcılarına göre binada bulunmaktan endişe duyuyorlardı. Perşembe sabahı oyları Çarşamba akşamına taşıdılar. Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'ın sözcüsü, Senato programıyla ilgili hemen bir güncelleme yapmadı. Demokratlar şu anda Başkan Biden’in 1.9 trilyon dolarlık Covid-19 yardım faturasındaki değişiklikleri tamamlamak için çalışıyorlar.

Federal Soruşturma Bürosu ve İç Güvenlik Bakanlığı, komplo teorisi grubu QAnon'un bazı üyeleri arasında eski Başkan Donald Trump'ın 4 Mart'ta göreve başlayacağı veya 20 Mayıs'ta iktidara döneceği inancını vurgulayan ortak bir istihbarat bülteni yayınladı. ABD ordusunun yardımı. " Salı tarihli ve The Wall Street Journal tarafından incelenen notta, yerel şiddet yanlılarının "seçim sahtekarlığından ve başkanlık geçişiyle ilgili diğer komplo teorilerinden" ilham almaya devam ettiğini söylüyor.

Temsilci Michael McCaul (R., Texas) CNN'de, Bay Trump'ın "onlara geri çekilmelerini söyleme sorumluluğu olduğunu" söyledi. Bay Trump'ın yardımcıları, yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

FBI raporlarına atıfta bulunan güvenlik bülteni, aşırılık yanlılarının Şubat sonundan itibaren Kongre Binası'nın kontrolünü ele geçirme ve Demokrat milletvekillerini "4 Mart'ta veya yaklaşık olarak" görevden alma planlarını tartıştıklarını ve "binlerce kişiyi katılmak için Washington, DC'ye gitmeye ikna etmeye yönelik istek uyandıran planları tartıştıklarını" söyledi. 4 Mart, ülkenin 1937'ye kadarki yemin töreniydi.

Ajanslar, federal, eyalet ve yerel terörle mücadele ve polis memurlarının "[ülke içi şiddet yanlıları] tarafından oluşturulan sürekli tehdit ve öngörülemeyen hedef seçimi ışığında tetikte kalmalarını” tavsiye ediyor.

Kongre üyelerine gönderilen ve The Wall Street Journal tarafından incelenen ayrı bir nota göre, Capitol güvenlik yetkilileri Perşembe günü olası tehditlere hazırlanıyor ve milletvekillerini korumak için personel ekliyor.

Temsilciler Meclisi çavuş vekili Timothy Blodgett, notta Capitol'ün "son günlerde çeşitli gruplar arasında bu tarihin öneminin bildirildiğine göre azalmasına rağmen" hala tetikte olduğunu yazdı. Capitol Polisi, "grupların şiddet eylemlerini protesto etmek veya gerçekleştirmek için Washington D.C.'ye gideceklerine dair hiçbir belirti göstermezken", polis gücünün, Ulusal Muhafızların devam eden varlığını destekleyerek Capitol arazisine ilave memurlar ekleyeceğini söyledi.

Sözcüler, ABD başkentinin polis teşkilatı olan Ulusal Park Servisi ve Metropolitan Polis Departmanı'nın 4 Mart'taki mitingler veya diğer toplantılar için herhangi bir izin talebi almadığını söyledi.

Uyarı Çarşamba günü FBI, DHS istihbarat şubesi, Savunma Bakanlığı ve Washington’un Ulusal Muhafızlarından yetkililerin, Capitol isyanından önce ve sırasında güvenlik başarısızlıklarını araştıran iki partili Senato komiteleri önünde verdikleri ifadeye dikkat çekti. Özellikle FBI ve DHS, 6 Ocak saldırısından önce neden daha fazlasını yapmadıkları ve olaydan önce böyle bir ortak istihbarat bülteni göndermemeyi seçmeleri de dahil olmak üzere milletvekillerinin incelemesiyle karşı karşıya.

DHS'nin istihbarat şubesinde üst düzey bir yetkili olan Melissa Smislova, birimin neden 6 Ocak'a özel bir uyarı yayınlamadığına dair sorularla karşı karşıya kaldı. Bayan Smislova, "Geriye dönüp baktığımızda, muhtemelen yapmalıydık," diye cevap verdi Bayan Smislova.

Senatörler ayrıca saldırıya yanıt vermek için Ulusal Muhafızların konuşlandırılmasındaki gecikmeye odaklandılar.

Washington DC Ulusal Muhafız Komutanı Tümgeneral William J. Walker, senatörlere geçen Haziran sosyal adalet protestoları sırasında Ulusal Muhafız birlikleri için hızlı bir şekilde onay alabildiğini ancak alışılmadık gecikmelerle karşılaştığını söyledi. 6 Ocak'ta birkaç saat.

General Walker, o zamanki Kongre Binası Polis Şefi Steven Sund'den saat 13: 49'da çılgınca bir telefon aldığını söyledi. 6 Ocak'ta Ulusal Muhafızlardan acil destek talep ediyor. General Walker, daha sonra derhal Üst Düzey Ordu liderliğini uyardığını, ancak saat 17: 08'e kadar - üç saat 19 dakika sonra - resmi onay almadığını söyledi.

General Walker, bir çağrı sırasında Ordu yetkililerinin taleplere rağmen Capitol'e üniformalı Muhafızlar göndermemelerini tavsiye ettiğini söyledi. “Ordu üst düzey liderleri bunun iyi göründüğünü, iyi bir optik olacağını düşünmediler. Ayrıca kalabalığı kışkırtabileceğini söylediler ”dedi General Walker.

General Walker daha sonra, bu endişelerin iki Pentagon yetkilisi tarafından ifade edildiğini söyledi: Ordu personeli müdürü Teğmen General Walter Piatt ve diğer bir ordu yetkilisi ve Bay Trump'ın ilk vatandaşının kardeşi Korgeneral Charles Flynn güvenlik danışmanı, Michael Flynn.

General Walker’ın hesabı, Savunma Bakanlığı’nın üst düzey yetkililerinden Robert Salesses’in, bu görüşmede olmadığı sırada kendisine optik hakkında hiçbir şey söylemediğini söyleyen Robert Salesses’i bir çürütmeye yol açtı. Bay Salesses, Gens dedi. Piatt ve Flynn bu konuda karar vermediler.

Bir Ordu sözcüsü General Piatt’ın ve General Flynn’in rolleriyle ilgili bir yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Duruşmada 6 Ocak'taki karar alma sürecine dahil olan hiçbir Savunma Bakanlığı yetkilisinin bulunmaması bazı milletvekillerini rahatsız etti. Bunun yerine Pentagon, saldırıdan sonraki haftalarda önemli kararlarda yer almayan üst düzey bir role atanan bir yetkili olan Bay Salesses'i gönderdi.

Bay Salesses'e saatler süren gecikme hakkında daha fazla bilgi için baskı yapan Senatör Rob Portman (R., Ohio), "Savunma Bakanlığı'ndan o sırada gerçekten orada olan birisinin olmaması beni hayal kırıklığına uğrattı" dedi.

"3 saat 19 dakika… bu bir daha olamaz. Buna katılıyor musun?" Bay Portman, Bay Salesses'e sordu.

Bay Salesses, "Senatör, anlıyorum," dedi.

General Walker, Pentagon'a verilen yavaş tepkiyi de suçladı ve kendisine "Muhafızlarımı korumak için Ordu sekreterinden ve savunma bakanından izin almasını" gerektiren bir talimatı açıkladı.

Duruşma, Ulusal Güvenlik ve Devlet İşleri Komitesi'nin sırasıyla başkanı ve rütbeli üyesi olan Senatör Gary Peters (D., Mich.) Ve Sens. Amy Klobuchar (D., Minn. ) ve Roy Blunt (R., Mo.), Kurallar ve İdare Komitesi başkanı ve rütbeli üyesi.

Çarşamba günkü duruşma, FBI Direktörü Christopher Wray'in, Capitol güvenlik yetkilileri ve bazı milletvekillerinin yetersiz olarak eleştirdiği saldırıdan önce büronun istihbarat teklifleri hakkında başka bir Senato komitesi önünde ifade vermesinden bir gün sonra geldi. Bay Wray, büronun 6 Ocak'ta Trump destekçileri tarafından şiddet olasılığına ilişkin bilgi uyarısını ele almasını savundu, "iç terörizm sorunu yayılıyor" diyerek giderek karmaşıklaşan aşırılık yanlısı tehdit ortamını anlattı.

Salı günkü bülten, bu endişeleri yineleyerek, hükümete karşı aşırılık yanlılarının, özellikle de milislerle bağlantılı, ırksal veya etnik saikli olanlar veya "partizan siyasi şikayetleri gerekçe göstermenin 2021'deki en büyük yerel terörizm tehditlerini oluşturacağını" söyledi.

FBI ve DHS bültende, "Capitol ihlaline karışan kişilerin tutuklanmasının ardından [ülke içi şiddet yanlıları] tarafından güvenli iletişimin yaygınlaşması nedeniyle belirli tehditlere ilişkin anlayışlarının giderek daha fazla kısıtlandığını" söyledi.

Bir Ulusal Muhafız sözcüsü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yaklaşık 5.200 Ulusal Muhafız üyesinin bu hafta itibariyle Washington'da güvenliğin sağlanmasına yardımcı olduğunu belirterek, bu ayın sonlarında ayrılmalarının beklendiğini söyledi. Yetkililer, Başkan Biden’in 20 Ocak’taki yemin törenini korumak için yaklaşık 26.000 Muhafız üyesi görevlendirdiğinden bu yana sayıları giderek azaldı.

Kaynak: The Wall Street Journal

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerika da Meclis, kapsamlı bir oy hakları yasasını kabul etti. İçinde ne var?

WASHINGTON - Meclis, seçmenlerin haklarını korumak, seçim güvenliğini artırmak, bağımsız yeniden sınırlandırma yetkisi ve daha fazlası için kapsamlı reformlar sağlayacak Halk İçin Yasayı Çarşamba günü geçti.

Tasarı 220-210'u geçti ve bir Demokrat, tasarıya karşı çıkmak için oy kullanan bütün Cumhuriyetçilerin arasına katıldı. İki Cumhuriyetçi oy kullanmadı.

Sabranes yaptığı açıklamada, "2020 seçimi kapsamlı, yapısal demokrasi reformuna duyulan ihtiyacın altını çizdi. Ülkenin dört bir yanındaki Amerikalılar, sırf oylarını ve seslerini kullanmak için yaygın seçmen baskısının, gerrymandering ve özel çıkarlara yönelik kara para selinin üstesinden gelmek zorunda kaldılar. demokrasimizde. "

Cumhuriyetçiler Senato'yu kontrol ettiğinde, o zamanki Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, R-Ky, bunu "korkunç bir yasa" olarak nitelendirip, herhangi bir taban süresi vermediğinde, tasarının yasalaşma şansı yoktu. Şimdi 50-50 Senato ve kontrolde Senato Demokratları ile Başkan Joe Biden'ın masasına gelme şansı biraz daha yüksek.

Bununla birlikte, esasen 60 Senato oyu gerektiren bir kongre taktiği olan bir GOP aleyhtarı olasılığı ile karşı karşıyadır.

Pazar günü Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'nda konuşan eski Başkan Donald Trump, tasarıyı bir "felaket" ve "canavar" olarak nitelendirdi.

İşte mevzuatın yapacağı şeylerden bazıları:

Oylama havuzunu genişletin

Tasarı, erken oylamayı genişleterek, kimlik gereksinimlerini azaltarak, aynı gün kayıtlara izin vererek ve eyaletlerin uygun seçmenler için federal seçimler için otomatik kayıt oluşturmasını zorunlu kılarak seçmen katılımını artırmayı amaçlıyor.

Yasa, "Eyaletler ve yerel idareler, aşırı derecede külfetli seçmen tanımlama gereklilikleri, ağır seçmen kayıt prosedürleri, seçmen tasfiyeleri, postayla oylamaya sınırlı ve eşitsiz erişim, sandık yerinin kapatılması dahil olmak üzere oy kullanma hakkına getirilen kısıtlamalar yoluyla oy hakkına erişimi erozyona uğrattılar. , seçim kaynaklarının eşit olmayan dağılımı ve diğer engeller. "

Brennan Adalet Merkezi'ne göre, bu yıl 43 eyalette oylamayı kısıtlayacak yaklaşık 165 yasa tasarısı 2020'nin aynı dönemine göre yaklaşık beş kat arttı.

Dahası: Anayasa Mahkemesi endişeyi savunan oy hakkı davasını tartışacak, sandıklara erişimi kısıtlayacak

Yasa, devletlerin elektronik seçmen kaydı oluşturmasını ve seçmenlerin seçim gününde kayıt yapmasına izin vermesini gerektirerek bu kısıtlamalardan bazılarıyla mücadele etmeye çalışacak ve Cumhuriyetçiler bunun doğrulamayı zorlaştıracağını ve sahtekarlığın artmasına yol açacağını söylüyor.

Tasarı ayrıca eyaletlerin suçluları cezalarını tamamladıktan sonra otomatik olarak kaydetmelerini gerektirecek.

Yasa aynı zamanda seçmenlerin devamsızlık ve posta yoluyla oy kullanma erişimini de artıracak ve seçmenlerin oy pusulalarını nasıl bırakmaları, postayla oy kullanmaları ve daha pek çok konuda temel kurallar koyacak.

COVID-19 salgını ve şahsen oy verme konusundaki belirsizliğin bir sonucu olarak 2020 seçimlerinde postayla oylama tavan yaptı. Trump ve kampanyasının üyeleri de dahil olmak üzere bazı Cumhuriyetçiler, yanlış bir şekilde bunun seçmen sahtekarlığına ve kaybına yol açtığını iddia etti.

Yetki bağımsız yeniden sınırlandırma
Yasa, gerrymandering etkisini azaltacak ve eyaletlerin her 10 yılda bir kongre bölgelerini yeniden çizmek için iki partili bağımsız bir komisyon kurmalarını gerektirecek.

Şu anda, eyaletlerin çoğu, nüfus sayımını takiben kongre hatları çizmek için eyalet yasama organlarına güveniyor, bu da bölgelerin orantısız bir şekilde çizilmesine ve her iki tarafın da korumasına yol açıyor.

Bununla birlikte, yeniden sınırlandırma reformları, "bir sonraki" on yıllık nüfus sayımı "uyarınca" 2030 Sayımına "kadar başlamayacaktı.

Oy haklarını sağlayın

Tasarıdaki bir hüküm, medeni haklar gruplarının azınlık ve düşük gelirli sakinleri orantısız bir şekilde etkilediğini söylediği eyaletler tarafından seçmen toplu tasfiyelerini kısıtlayacak.

Tasarının birçok hükmünden bir diğeri, Kongre'yi, özellikle 2013 Yüksek Mahkeme kararıyla, medeni haklar gruplarının aşındığını söylediği oy korumalarını iyileştirmeye çağırıyor.

Bu karar, Shelby County (Alabama) v. Tutucu davasında, 1965 Oy Hakları Yasasının seçmen ayrımcılığı geçmişi olan eyaletlerin ve diğer yargı bölgelerinin seçim değişiklikleri yapmadan önce federal yetkililerden "ön izin" almalarını gerektiren bir bölümünü attı.

Yasa, eyaletlerin aktif olmayan seçmenleri, o eyalette oy kullanmaları için uygun olmadıklarını doğrulamadan seçmen listelerinden çıkarmalarını sınırlayacak.

Tasarı, oy pusulasının 30 dakika veya daha kısa sürmesini hedefliyor.

2020 ön seçimleri ve genel seçimler sırasında, çeşitli eyaletlerdeki seçmenler bazen oy vermek için saatlerce bekledi.

Adalet Bakanlığı'na oy kullanma haklarını uygulama konusunda daha fazla yetki verecektir.

Başkanlık vergi beyannamesi gerektirir

Trump, görevdeyken vergi beyannamelerini asla serbest bırakmadı ve vergi beyannamelerini gizli tutmak için yıllarca zorlu yasal mücadeleler verdi.

Mevzuat kanunlaşırsa, Beyaz Saray başkanları, başkan yardımcıları ve adaylarının yıllık vergi beyannamelerini serbest bırakmaları gerekecek. Ayrıca, başkan ve başkan yardımcısının göreve başladıktan sonraki 30 gün içinde bir mali açıklama formu sunması da gerekli olacak.

Seçim güvenliğini artırın

Mevzuat, kağıt oy pusulalarının kullanılmasını zorunlu kılarak seçim güvenliğini artıracak, oy pusulalarının risk sınırlayıcı denetimlerini teşvik edecek ve daha pek çok şey yapacak.

Ayrıca, oy kullanma hakkıyla ilgili yanlış bilgilerin teşvik edilmesi de dahil olmak üzere seçmenlerin sindirilmesine ve dezenformasyonun yayılmasına da engel olur.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

FBI. Kongre Binası Baskınından Önce Proud Boys Üyesi ile Trump'ın Yardımcısı Arasında Görüşme Olduğunu Bildirdi

WASHINGTON - Aşırı sağcı milliyetçi Proud Boys'un bir üyesi, soruşturma hakkında bilgi veren bir kolluk kuvvetinin verdiği bilgiye göre, 6 Ocak'ta Kongre Binası'na yapılan saldırıdan hemen önceki günlerde Beyaz Saray'la bağlantılı bir kişiyle iletişim halindeydi.

BB1ei1ph.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yetkili, konum, hücresel ve arama kaydı verilerinin, bir Proud Boys üyesini Trump Beyaz Saray'a bağlayan bir aramayı ortaya çıkardığını söyledi. F.B.I. ne tartıştıklarını belirlemedi ve yetkili iki tarafın da isimlerini açıklamadı.

İletişim verilerinin ortaya çıkardığı bağlantı F.B.I. Saldırıdan önceki günlerde aşırı sağcılar, Trump Beyaz Saray ortakları ve muhafazakar Kongre üyeleri arasındaki temaslara dair araştırmalarını yoğunlaştırıyor.

Yetkili, aynı verilerin ölümcül saldırı sırasında isyancılar ve Kongre üyeleri arasında iletişim olduğuna dair hiçbir kanıt ortaya koymadığını söyledi. Bu, bazı Cumhuriyetçi milletvekillerinin o gün aktif katılımcılar olduğu yönündeki Demokratik iddiaların altını çiziyor.

Ayrı bir gelişmede, aşırı sağcı milliyetçi Proud Boys'un lideri Enrique Tarrio, Cuma günü The New York Times'a yaptığı açıklamada, eski Başkan Donald J. Florida Cumhuriyetçisi Senatör Marco Rubio'nun evi. Kongre Binası saldırısından önceki günlerde meydana gelen protesto sırasında, toplantıyla ilgili konuşmak için Bay Stone'u hoparlöre verdi.

Bir kolluk kuvveti yetkilisi, Bay Tarrio’nun Bay Stone ile görüşmesinin incelenmediğini ve Bay Rubio’nun evinin önünde yapılan aramanın farklı bir konu olduğunu söyledi. Grubun iki üyesinin Beyaz Saray'la bağlantılı insanlarla iletişim halinde olması, Gururlu Çocuklar gibi şiddet yanlısı aşırılık yanlısı grupların Beyaz Saray'a ve eski başkana yakın insanlara erişiminin altını çiziyor.

BB1ei1pk.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bay Stone, geçen ay The Times'a yaptığı açıklamada "Kongre Binası'na yapılan saldırıyla ilgili herhangi bir ilgisi veya bilgisi olduğunu" reddetti.

Bay Tarrio, 4 Ocak'ta Washington'da Aralık ayında bir protesto sırasında tarihi bir Siyah kiliseden yırtılmış olan Black Lives Matter pankartının yakılmasındaki rolü nedeniyle mülkün imha edilmesi suçlamasıyla Washington'da tutuklandı. Şehri terk etmesi istendi ve Kongre Binası saldırıya uğradığında orada değildi. Davası beklemede.

Adalet Bakanlığı, bir düzineden fazla Proud Boys üyesini, Başkan Biden’in seçim zaferinin nihai onayını engellemek ve kolluk kuvvetlerine saldırmak için komplo dahil olmak üzere saldırı ile ilgili suçlarla suçladı.

Mahkeme belgelerinde, federal savcılar, Proud Boys'un gruplarının da Kongre'yi bozmak ve Bay Trump'ın başkanlık üzerindeki hakimiyetini yasadışı bir şekilde sürdürme çabalarını ilerletmek amacıyla Washington'a seyahatleri koordine ettiklerini ve şehir yakınındaki konaklama yerlerini paylaştıklarını söylediler.

Beyaz Saray'la bağlantılı kişi ile Gururlu Çocuklar üyesi arasındaki iletişim, kısmen F.B.I. saldırıdan hemen sonra teknoloji ve telekomünikasyon şirketlerinden temin edildi.

Mahkeme belgeleri F.B.I. Soruşturmaya aşina olan üç yetkili, Kongre Binası'na hizmet veren baz istasyonlarıyla ilişkili tüm telefonların bir listesini ve isyan sırasında Capitol'ün hücre kulelerinde herkesin aradığı numaralar hakkında büyük cep telefonu taşıyıcılarından bilgi aldığını söyledi.

F.B.I. Yetkililer, Google'ın saldırı sırasında bina içinde kaydettiği tüm Android cihazlar için bir "geofence" emri aldığını da belirtti. Bir coğrafi sınır emri, kanun uygulayıcılara belirli bir coğrafi bölgede tanımlanabilen mobil cihazların bir listesini verir. F.B.I.'da terörle mücadele başkanı Jill Sanborn, Çarşamba günü Senato panelinde F.B.I. isyanla ilgili soruşturmasında toplanan mahkeme celpleri ve arama emirleri ile yasal olarak elde edildi.

Müfettişler saldırı sırasında isyancılar ve Kongre üyeleri arasında herhangi bir temas bulamamış olsalar da, bu kayıtlar, aşırı sağcılarla aşırı sağcılar ve Bay'ın mitinge katılmayı planlayan milletvekilleri arasındaki iletişimin 6 Ocak'a kadar olan günlerde kanıt gösterdi Yetkililerden birine göre saldırıdan hemen önce meydana gelen Trump.

Yetkili, Adalet Bakanlığı'nın bu yazışmaları incelediğini, ancak herhangi bir üye hakkında soruşturma açmadığını söyledi. Bir departman sözcüsü yorum yapmaktan kaçındı.

F.B.I. Ancak Perşembe günü yaptığı açıklamada, eski bir Dışişleri Bakanlığı yardımcısını yasadışı giriş, şiddet ve düzensiz davranış, Kongre ve kanun yaptırımını engelleme ve bir memura tehlikeli bir silahla saldırı dahil olmak üzere saldırı ile ilgili suçlamalarla tutukladığını söyledi.

Eski orta düzey yardımcısı, çalınan bir isyan kalkanıyla polislere saldıran videolarda görülen Federico G. Klein, Kongre Binası'nın fırtınasıyla bağlantılı olarak Trump yönetiminin ilk suçlamalarıyla karşı karşıya kalan ilk üyesiydi. Avukatı Cuma günü yorum yapmayı reddetti.

Esas olarak eski kolluk kuvvetleri ve askeri personelden oluşan bir milis grubu olan Yemin Muhafızları'nın üyeleri de dahil olmak üzere aşırı sağcılar, Cumhuriyetçiler ve Bay Stone gibi Bay Trump'ın müttefikleri için güvenlik görevlisi olarak çalışıyorlar.

Trump kampanyasının Rus istihbaratıyla temaslarına ilişkin soruşturmada işbirliği yapmayı reddettikten sonra Bay Trump tarafından affedilen Bay Stone, Bay Tarrio'yu bir süredir tanıyor ve Yemin Muhafızlarını saldırı öncesi ve günü koruma olarak kullandı. Başkent.

Konuya aşina olmayan ve konuşma yetkisi olmayan iki kişiye göre, Adalet Bakanlığı, aşırılık yanlılarının 6 Ocak'taki sertifikasyonu bozma planlarında herhangi bir rol oynayıp oynamadığını belirlemek için Bay Stone ve aşırı sağcılar arasındaki iletişimi inceliyor. soruşturma hakkında.

Araştırmacılar, Bay Stone'un bu tür planlarla herhangi bir bağlantısı olduğunu gösteren mesajlar bulurlarsa, onun hakkında tam bir ceza soruşturması başlatmak için gerçeklere dayalı bir temele sahip olacaklarını söyledi.

Bay Stone, geçen ay kendisine “Yemin Muhafızları tarafından gönüllü güvenlik sağlandığını” söyledi, ancak güvenlik çalışmalarının, Kongre'ye saldırı planlarına karıştığına veya hakkında bilgi sahibi olduğuna dair kanıt oluşturmadığını kaydetti. Saldırıya karışan herkesin yargılanması gerektiğine dair daha önceki bir açıklamayı yineledi.

Adalet Bakanlığı, 6 Ocak saldırısından kaynaklanan suçlarla 300'den fazla kişiyi suçladı. Komplo gibi daha karmaşık suçların kanıtlarını bir araya getirmeye yardımcı olmak için hücresel sağlayıcılardan ve teknoloji şirketlerinden gelen bilgiler de dahil olmak üzere saldırganlar için geniş insan avında toplanan kanıtları kullandı.

Soruşturmaya aşina olan iki kişiye göre, aynı zamanda olası kışkırtıcı komplo suçlamalarına da bakıyor.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden, 1400 Dolarlık ödemelerin bu ay başlayacağını duyurdu

Cumhurbaşkanı Biden Cumartesi günü yaptığı açıklamada, 1.400 dolarlık koronavirüs teşvik kontrollerinin Mart ayında dağıtılmaya başlayacağını duyurdu.

BB1egVON.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ödemeler, Senato'nun Cumartesi günü 50-49 partizan oylamasında yaklaşık 1,9 trilyon dolarlık koronavirüs yardım tasarısını geçmesinden sonra geldi.

Bu, Biden kapsamında verilecek ilk teşvik kontrol turudur. Eski Başkan Trump, geçen yıl biri 1.200 $ ve diğeri 600 $ olmak üzere iki teşvik kontrolünden geçti.

Reuters, ödemelerin Amerikalıların yüzde 85'ine gideceğini bildirdi.

1.9 trilyon dolarlık banknot senatörler arasında haftalarca tartışıldı ve faturanın geçmesi için asgari ücrete 15 dolarlık artış gibi hükümler çıkarıldı.

"Bu plan, bizi virüsü yenme yoluna koyuyor. Bu plan, en çok mücadele eden ailelere, bu anı atlatmaları için ihtiyaç duydukları nefes alma alanını veriyor. Bu plan, bu ülkedeki küçük işletmelere hayatta kalma mücadelesi veriyor , "Biden fatura kabul edildikten sonra dedi.

Bu, Demokratların 2020 seçimlerinde Meclis, Senato ve Beyaz Saray'ı kazandıktan sonra kabul ettikleri ilk büyük yasa tasarısı.

"Bugün güzel bir gün. 45 gün önce göreve başladığımızda, Amerikan halkına yardımın yolda olduğuna söz verdim. Bugün, yardımın yerine getirilmesi sözünü yerine getirmek için bir büyük adım daha attığımızı söyleyebilirim. yol, "diye ekledi Biden.

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump Beyaz Saray çalışanının cep telefon dökümü gösteriyor ki Proud Boys'la Kongre Baskınından Önce Görüşmüş

The New York Times'ın bildirdiğine göre, Trump Beyaz Saray'la bağlantılı bir kişi, 6 Ocak ayaklanmasından önceki günlerde Proud Boys'un bir üyesiyle iletişim kurdu.

BB1cjZlS.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Federal Araştırma Bürosu (FBI), isimsiz kişi ile aşırı sağ grup arasındaki bağlantıyı kurmak için konum, hücresel ve arama kaydı verilerini kullandı.

Times ayrıca, telefon verilerinin hiçbirinin isyancılar ile Kongre üyeleri arasında 6 Ocak'ta herhangi bir bağlantı göstermediğini kaydetti. Ayaklanmanın ardından Demokratlar, Cumhuriyetçi milletvekillerinin olaya karıştığını iddia ederek Meclis Başkanı Nancy Pelosi'ye yol açtı. (D-Calif.) Konuyla ilgili herhangi bir Kongre üyesine cezai suçlama çağrısında bulunuyor.

The Times'a göre, Beyaz Saray ortağı ile Proud Boys arasındaki telefon görüşmesine katılan tarafların isimleri açıklanmadı ve FBI, telefon görüşmesi sırasında tam olarak neyin tartışıldığını bilmiyor.

Daha önce, Trump'ın uzun süredir ortağı olan Roger Stone, Proud Boys ile ilişkisi olduğu iddiasıyla 2019'da soruşturma altındaydı. Sonuç olarak, soruşturma Stone aleyhine herhangi bir suçlama yapılmasına yol açmadı.

6 Ocak Capitol isyanının ardından, Stone bir kez daha Adalet Bakanlığı ve FBI tarafından soruşturmaya konu oldu.

Stone daha önce o gün Washington DC'de olmasına rağmen ayaklanmaya karışmadığını iddia etmişti.

Geçen ay ABC'ye verdiği demeçte, "Kongre Binası'ndaki isyan hakkında önceden bilgim yoktu," dedi.

Stone geçmişte isyanla bağlantısı nedeniyle suçlanan grubun lideri Enrique Tarrio ile bağları olduğunu itiraf etti.

FBI, Hill'in yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

İki ay ve yaklaşık 300 Capitol isyan tutuklamasından sonra FBI yüzlercesini daha tutuklamaya hazırlanıyor

Öfkeli bir kalabalığın ABD Kongre Binası'na girmesinden bu yana geçen iki ay içinde, FBI'ın 56 saha ofisinden biri hariç tüm ajanlar, ölümcül ayaklanmaya katılanların izini sürmek için görevlendirildi.

Tipik olarak uyuşturucu kaçakçılığı, çocuk pornografisi ve seksle ilgili davalarda çalışan araştırmacılar, saldırganın kızgın eski eşlerinden telefon aldı ve eski kız arkadaşları ve işverenler ihbarcı oldu.

On binlerce fotoğraf ve video çıkardılar. İsyancıların sosyal medyada Kongre Binası'nda olmakla övünerek bıraktığı izleri takip ettiler, tıpkı bir kürsüye çıkan Floridalı adam ya da bir şişe şarapla selfie çeken New Hampshire gibi.

BB1dCNSr.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ve neredeyse 300 kişiyi tutukladılar. Ancak, Kongre Binası Polisinin Kongre Binası'na girdiğine inandığı 800 kişiden yaklaşık 500'ü kaldı. İsyan beş cana mal oldu ve tarihi binada milyonlara hasar ve temizlik yapıldı.

Teşkilatın aldığı 230.000'den fazla dijital ipucu göz önüne alındığında tutuklamaların devam etmesi bekleniyor, ancak ayaklanmanın yavaşlamasından sonraki haftalarda tutuklama selleri Ocak'taki 175'ten Şubat'ta 90'a düştü.

Tutuklamalarla ilgili şu ana kadar bilinenler şunlardır:

Çoğu kişi, onları 1-20 yıl arasında herhangi bir yere hapse gönderebilecek suçlamalarla karşı karşıya, ancak federal mahkeme sistemi koronavirüs salgını altında çalıştığı için davaları aylarca ertelenebilir.

Bir ABD avukatı yardımcısı geçen hafta mahkemede, henüz herhangi bir savunma teklifinin yapılmadığını söyledi.

FBI, en çok memurlara ve haber medyasına yönelik fiziksel şiddetten aranan 200'den fazla kişinin fotoğraflarıyla çevrimiçi aranan galerisini genişletiyor ve bu ipuçlarının gelmesini sağlamak umuduyla sosyal medyada yoğun bir şekilde paylaşıyor.

Sosyal medyada başkentte olduklarını kabul ettikten sonra veya gazetecilerle yapılan röportajlarda düzinelerce başka isyan belirlendi, ancak henüz tutuklanmadı.

FBI, polis memurlarını döven ve onlara eşek arısı ve ayı spreyi sıkan, camları kıran, masaları ve buzdolaplarını yağmalayan isyancıları toparlayan çalışmaları hakkında BUGÜN ABD ile konuşmayı reddetti.

BB1emwfF.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ancak, ajans yöneticisi Christopher Wray Senato komitesine 2 Mart'ta şunları söyledi: "Potansiyel müşterileri kovalıyoruz, kanıtları inceliyoruz, o gün yasayı çiğneyenleri tespit etmek, araştırmak ve tutuklamak için dijital medyayı tarıyoruz.

Bir hukuk uzmanı tutuklamaların hızına şaşırmadı ve mahkemede ayakta duran davalar oluşturmanın zaman aldığını söyledi.

Oklahoma City bombacısı Timothy McVeigh'in kovuşturulmasına yardım eden Washington merkezli hukuk firması Zuckerman Spaeder'ın avukatı Aitan Goelman, "Bu büyük bir girişim," dedi. "Binada bulunan önemli sayıda isyancıları bu kadar çabuk tespit edip yakaladıklarından oldukça etkilendim."

Şimdiye kadar açılan yaklaşık 300 davadaki mahkeme belgeleri, isyancıların yaşamlarına kısa bir bakış sunuyor. Onları adalete teslim etmek için yapılan karmaşık çalışmaları ve FBI'ın Amerikan halkına ve vakalarını desteklemek için gönüllü siber suçlulara nasıl güvendiğini ortaya koyuyorlar.

İsyancılar nereden geldi ve şimdi neredeler?
41 eyalette ve Columbia Bölgesi'nde tutuklamalar yapıldı. Kalabalık o gün Capitol'de ülkenin her köşesinden toplandı: Beverly Hills ve merkezi, büyük şehirler ve küçük topluluklar. İşletme sahipleri ve ilk müdahale ekipleri, hemşireler ve öğretmenler, ebeveynler ve büyükanne ve büyükbabalar. En az 30 u gazi. Çoğu seçmendir.

Yaşları 18 ile 70 arasında değişiyor, ancak ortalama 40 civarında. Çoğunlukla erkek ve neredeyse tamamı beyaz. Birçoğunun hayatlarında iflaslar veya başka mali sorunlar var.

Bir düzineden fazlası, çürütülmüş QAnon komplo teorileriyle ilişkilendirildi. Yaklaşık üç düzine Oath Keepers ve Proud Boys gibi örgütlü ulusal aşırılık yanlısı gruplarla bağlantılı.

Tutuklananlardan bazıları, yargıçların pasaportlarını bırakmalarını ve DC'deki mahkeme tarihleri dışında yerel bölgelerinde kalmalarını emrettikten sonra tahvil ile serbest bırakıldı.Allentown, Pennsylvania'dan Jackson Kostolsky gibi diğerleri, daha büyük kısıtlamalara, ateşli silahları teslim etme, aşırı alkol kullanımından kaçınmak ve konum izleme ve rastgele uyuşturucu testine başvurmak.

Kaçma riski korkusu veya tanık sindirme gibi çeşitli nedenlerle federal savcıların talebi üzerine bir düzineden fazla cezaevinde. Bunlar arasında, Perşembe günü bir sanal mahkeme duruşmasında duygusal bir patlama yaşayan, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin ofisinde ayakları yukarıda bir masanın üzerinde otururken resmedilen adam, Richard Barnett var.

BB1czfXJ.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Davalarını mahkeme sistemine taşımanın uzun bir süreç olması bekleniyor.

Şimdiye kadar suçlanan diğer birkaç kişi gibi, Barnett’in bir sonraki duruşması Mayıs ayına kadar planlanmadı. Diğer duruşmalar da Haziran ayında yapılacak.

Başkan Donald Trump'ın 2017'de göreve başlamasının ardından şiddetli protestolarda 234 tutuklandığında, bu davaların sistemde ilerlemesi bir yıldan fazla sürdü. Ve bu, pandeminin yedekleri oluşturmasından ve avukatlar ve sanıkların "beni duyabiliyor musun?"

Hangi suçlamalarla karşı karşıya kalıyorlar?
3 Mart'a kadar suçlanan yaklaşık 275 kişi arasında 900'den fazla suçlama yaptılar. Yeni iddianameler, davaların çoğunun ABD Başsavcılığı tarafından yargılandığı D.C.'deki bir federal büyük jüri tarafından teslim edildiğinden ek suçlamalar alınmaktadır.

Suçlamaların yarısından fazlası iki geniş kategoriye ayrılıyor: düzensiz, yıkıcı veya şiddet içeren davranışlar ve sınırlı bir binaya girme. Gizli Servis'in birisini koruduğu herhangi bir yer, bu durumda Başkan Yardımcısı Mike Pence kısıtlanabilir. Bunların her birinin mahkum edilmesi bir yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Bununla birlikte, Brennan Adalet Merkezi'nde görevli eski bir FBI özel ajanı olan Michael German, federal cezalandırma yönergelerinin, her isyancının karşılaştığı ek suçlamalar, sabıka kayıtları veya hükümetin rollerini nasıl karakterize ettiği gibi diğer faktörlerden etkilenebileceğini söyledi. Özgürlük ve Ulusal Güvenlik Programı.

German, FBI'ın erken dönemlerinde "polis memurları ile kavga eden ve polis memurlarına saldıran kişilerden ziyade, Kongre Binası'na yasadışı olarak giren kişilerin soruşturmalarına öncelik verdiğinden" endişelendiğini söyledi. Onları daha sonra gelen daha ciddi suçlamalar yerine bu erken davalara odaklanan çok fazla kaynakla bırakabileceğinden korkuyor.

Federal yetkililer, Seçim Kurulunun oylamasını onaylamak için toplandığı sırada Kongre'yi rahatsız eden, aksatan veya engelleyen 88 adet suç duyurusunda bulundular. Bunlardan en ciddisi - resmi bir yargılamayı engelleyen - maksimum 20 yıla kadar ceza taşır.

Ayaklanmadan önceki haftalarda Kongre Binası'na yönelik saldırılarını koordine etmek ve planlamak için ve ayaklanma sırasında radyo ve diğer ekipmanlarla 20'den fazla kişi komplo kurmakla suçlanıyor. Komplonun cezaları, işlemeyi planladıkları suçlara bağlıdır. Dolayısıyla, örneğin, Kongre'yi engellemek için komplo kurmaktan mahkum edilmişlerse, her bir suçlama için maksimum ceza 20 yıla kadar olabilir.

Suçlamalar ayrıca, 10 yıla kadar hapis cezasına yol açabilecek 16 adet tehlikeli silah kullanma dahil olmak üzere 51 adet fiziksel şiddet veya saldırı, direnme veya bir federal memura engel olmayı da içeriyor. Destekleyici belgeler, memurların bayrak tutucusu kılığında balta sapları ve lakros veya hokey sopaları ile acımasızca dövülmelerini ve gaz maskelerini ve diğer koruyucu ekipmanlarını sökme çabalarını anlatır.

Birçoğu, hükümetin isyan öncesinde ayaklanma veya mitingin herhangi bir konuşmacısına veya organizatörüne karşı isyan kışkırtma gibi daha ciddi suçlamalar getirip getirmediğini görmek için bekliyor. Eski savcı Goelman, İlk Değişiklik kaygılarını gölgede bırakmak için gereken kanıtlar göz önüne alındığında, miting konuşmacılarından veya organizatörlerden herhangi birinin suçlanmayacağını düşünüyor.

Goelman, FBI'ın davaları sistemli bir şekilde bir araya getirecek ve daha ciddi suçlamaların devam etmesini sağlayacak gibi göründüğünü söyledi. "FBI'ın farklı suçluluk seviyelerini tasvir etmeye çalıştığı mahkeme dosyalarından açıkça anlaşılıyor. En alttan başlayacaklar ve eğer yapabilirlerse komplonun üst düzey üyelerini kandırmaya çalışacaklar. "

İnsanları takip etmek için hangi araçlar kullanılıyor?
Mahkeme belgeleri, FBI’ın ipuçlarını doğrulama, fotoğrafları ehliyet resimleriyle eşleştirme ve plakalı ücret okuyuculardaki D.C. alanına gidiş gelişlerini takip etme çalışmaları hakkında büyük ayrıntılara giriyor. Fotoğraflarda ve videolarda, görünür her vücut konumunda benleri, yara izlerini ve dövmeleri inceliyorlar.

Temsilciler, Capitol Polisi ve Büyükşehir Polisi departmanları ile memurlarla görüştüler, dövülme, biber gazı ile doldurulmuş yangın söndürücülerle püskürtülme, hakaret ve taşma gibi üzücü hikayelerini dinlediler. Güvenlik ve vücut kameralarından alınan görüntülerle ilgili kanıtları saatlerce izlediler.

Temsilciler ayrıca üst düzey teknolojileri kullanıyor. Geçen hafta yapılan bir dosyada FBI, 6 Ocak'ta Kongre Binası'nda bulunma yetkisi verilen her cep telefonu veya cihazın bir listesini olduğunu ve o gün Kongre Binası'nda ping atan cep telefonu sahiplerini tespit etmek için kullandığını açıkladı. Listede t. Bir isyancı, cep telefonunda Senato wifi sinyalini gösteren bir özçekim yaptı ve paylaştı.

Toronto Üniversitesi'ndeki The Citizen Lab'da teknolojik tehditleri inceleyen kıdemli bir araştırmacı olan John Scott-Railton, isyancıların belirlenmesine yardımcı olacak mevcut bilgi ölçeğinin "akıllara durgunluk veren" olduğunu söyledi. Bir ABD vatandaşı olan Railton, FBI'a yardım etmek için fotoğrafları, videoları ve sosyal medya paylaşımlarını araştırmak için "eşi görülmemiş" bir gönüllü çabası olarak nitelendirdiği birçok grup ve düzinelerce gönüllü araştırmacı ile birlikte çalışıyor.

İşbirliğine dayalı gönüllü çalışma, ayaklanmadan sonraki saatler ve günlerde ortaya çıktı. Gönüllüler ayrıntıları araştırır ve giyim ve sırt çantalarında gördükleri markaları, logoları ve sembolleri araştırır. Çalışmalarının elektronik tablolarını paylaşıyorlar. Tartışmalı yüz tanıma yazılımı kullandılar. Ayrıca #BeardedHammer, #PartyPantsGnome ve #PinkyNTheBrainless gibi bireysel isyancıları izlemeyi kolaylaştırmak için yaratıcı hashtag'ler eklerler.

Railton, çalışmalarının Amerikan halkının dikkatini geri kalan isyancıların belirlenmesine yardımcı olmaya perçinleyeceğini umuyor.

Gönüllülerin çalışmaları ve hashtag'leri de şarj belgelerinde yolunu bulur. Kentucky'de ikamet eden Clayton Ray Mullins'in tutuklanmasını destekleyen bir FBI belgesi, #seditionhunters kullanan bir Twitter grubunun saç modeli için ona "Slickback" adını verdiğini belirtti.

Gönüllü araştırmacılar tarafından altı çocuk annesi olan ve Pennsylvania'daki annesi Rachel Powell'ın "Pembe şapkalı kadın" veya "BullHorn Leydi" olarak tanımlanması da büyük ilgi gördü.

BB1dBRc3.img?h=560&w=421&m=6&q=60&o=f&l=

O, bir New Yorker hikayesinde yer aldı ve bu, Twitter grubu Deep State Dogs'un Powell'ı tanımladığı için kredilendirildi. Söz konusu grubun @ 1600PennPooch Twitter hesabını yöneten Forrest Rogers, kurumsal zeka ve iş geliştirme alanında danışmandır.

Rogers, Deep State Dogs'un şu anda yaklaşık 20 şüpheli üzerinde çalıştığını tahmin ediyor. Ekip bir kişiyi bulup kimliğini onayladıktan sonra, kişinin adı, adresi, telefon numarası ve çeşitli resimlerle birlikte bir paket oluşturup FBI'a gönderir.

Gruplar, olay yerindeki çok sayıda fotoğraf ve videoda benzersiz özellikler ararlar. Rogers, isyancıların çoğunun maske takmamasının aramalarını kolaylaştırdığını söyledi.

Rogers, Powell'ın durumunda pembe şapkasına, siyah çizmelerine ve Kate Spade gül desenli çiçekli iPhone kılıfına odaklandıklarını ve yüzünün bir fotoğrafını bulmak için diğer video snippet'lerinde aynı ayrıntıları aradıklarını söyledi. Ayrıca, insanlar genellikle aynı paltoları ve diğer eşyaları giydikleri için önceki mitinglerin ve etkinliklerin videolarını da aradılar.

Grupları yalnızca fotoğraflarda ve videolarda yalnızca kısmen görülebilen önemli karakterlere odaklanır.

Rogers, FBI'ın fotoğraf galerisinde net fotoğrafları olan kişileri belirlemeye çalışmadıklarını söyledi. Bunun için pek çok eski eş var.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Yeni Teşvik Paketi Orta Sınıfa Büyük Faydalar Sağlıyor

WASHINGTON - Başkan Biden’in masasına giden ekonomik yardım planı, Amerika Birleşik Devletleri’nin bir nesildeki en iddialı yoksullukla mücadele girişimi olarak ilan edildi. Ancak 1,9 trilyon dolarlık paketin içinde orta sınıf için de pek çok avantaj var.

BB1esMvG.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

İster doğrudan teşvik ödemeleri, ister bir dizi vergi indirimi isterse Uygun Maliyetli Bakım Yasasının genişletilmesi olsun, tasarı orta gelirli ailelere büyük bir ekonomik artış getirecek. Bazı durumlarda, bu haneler salgını nispeten zarar görmeden atlatmış olacaklar ve mevzuatın maliyeti konusunda endişelenenler, orta sınıf tanımının gerçekten iyi durumda olan aileleri içerecek şekilde genişletildiğini öne sürdüler.

BB1esMvK.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Vergi Politikası Merkezi tarafından bu hafta yayınlanan bir analizde, yılda 51.000 ila 91.000 ABD Doları kazanan orta gelirli ailelerin, vergi değişiklikleri ve mevzuattaki teşvik ödemeleri sonucunda vergi sonrası gelirlerinde yüzde 5,5 oranında artış görecekleri tahmin ediliyor. Bu gelir grubu için artış, 2017 Vergi Kesintileri ve İşler Yasası'ndan sonra elde ettiğinden yaklaşık iki kat daha cömert.

Orta sınıftaki kişilere sağlam bir şekilde yardımcı olmak için bir yardım paketini daha dar bir şekilde hedeflemek, Amerika Birleşik Devletleri'nin farklı bölgelerinde yaşam maliyetlerinin büyük ölçüde değiştiği göz önüne alındığında, zor olmuştur.

Urban-Brookings Vergi Politikası Merkezi'nde kıdemli bir kişi olan Howard Gleckman, New York City'de bu düzeyde bir gelir elde eden bir çiftin, örneğin, esnetilebilir.

Sorumlu Federal Bütçe Komitesi'nin kıdemli politika direktörü Marc Goldwein, 150.000 dolar hane geliri olan beş kişilik bir ailenin bu yıl federal hükümetten yaklaşık 10.000 dolar alabileceğini tahmin ederek, teşvik paketinin yoksulluğu hafifletmekten çok daha fazlasını yapacağını öne sürüyor. .

Pek çok ekonomist, yardımı en yoksullara yönlendirmenin en büyük faydayı sağlayacağını, çünkü büyük olasılıkla hızla dönüp parayı bakkaliye, kira ve diğer ihtiyaçlara harcayarak ekonomiyi canlandıracaklarını savunuyor. Bununla birlikte, bir yıl boyunca seyahat etmekten ve yemek yemekten kaçındıktan sonra, orta sınıf ailelerin de pandemi yatıştıkça savrulma olasılığı yüksektir.

Biden yönetimi ve Kongredeki Demokratlar, ekonomiyi nakit ile doldurarak daha hızlı bir toparlanma başlatabileceklerini iddia ediyorlar.

İşte tasarının orta sınıfa yardımcı olmasının yollarından bazıları.

Doğrudan Kontroller

Bu sefer Amerikalılar, bakmakla yükümlü oldukları kişiler de dahil olmak üzere kişi başına 1.400 dolara kadar teşvik çekleri alacaklar.

Ödemelerin boyutu, 75.000 $ 'dan fazla kazanan bireyler ve 150.000 $' dan fazla kazanan evli çiftler için küçültülmüştür. Ve 80.000 $ veya daha fazla kazanan bireyler ve 160.000 $ 'dan fazla kazanan çiftler için kesilirler.

Bu eşikler, çeklere en çok ihtiyaç duyanların bunları almasını daha iyi sağlamak için önceki yardım faturalarından daha düşüktür. Ama yine de orta sınıftaki sağlam kişilerin yararlandığı en büyük faydalardan biri olacaklar.

Ebeveynler için Vergi Kredileri

Amerikan Kurtarma Planı olarak bilinen yardım paketi, pandemik kapalı okullar olarak onlara bakmakta zorlanan çocuklu ailelere yardımcı olmak için mevcut vergi politikasında bazı önemli değişiklikler içeriyor.

En önemli değişiklik, çocuk başına 2.000 dolardan 2021 için 3.600 dolara (6 yaşın altındaki çocuklar için) çıkarılacak olan çocuk vergi kredisi. Vergi faturası düşük olan kişiler için iade edilebilen kredi, 6-17 yaş arası çocuklar için çocuk başına 3.000 $ 'dır.

Mevcut kredi, 200.000 $ 'dan fazla kazanan bireyler ve 400.000 $' dan fazla kazanan çiftler için öne çıkıyor. Teşvik ödemelerinde olduğu gibi, 75.000 $ 'dan fazla kazanan bireyler ve 150.000 $' dan fazla kazanan evli çiftler için genişletilmiş kredi aşamalı olarak kaldırılacaktır.

Mevzuat ayrıca ebeveynlerin bu yıl çocuk bakım masraflarını sübvanse etmek için aldıkları vergi kredilerini de destekliyor. Mevcut kredi, iki veya daha fazla nitelikli kişi için maksimum 2.100 ABD Doları değerinde, uygun harcamaların yüzde 20 ila yüzde 35'i değerindedir. Teşvik faturası, uygun niteliklere sahip bir kişi için 4.000 $ 'a veya iki veya daha fazla kişi için 8.000 $' a çıkar.

Kredinin değeri, hane halkı gelirine bağlı olarak belirli sınırlara kadar, uygun harcamaların değerinin yüzde 50'sine kadar alınarak hesaplanacaktır. Yasa, geliri 400.000 dolardan fazla olan haneler için krediyi yüzde 20'nin altına indirmeye başlayacak.

Daha Ucuz Sağlık Sigortası

Dört yıl yaşam desteğinde kaldıktan sonra, Orta gelirli bireyleri ve aileleri büyük ölçüde ödüllendirecek bir gelişme olan Ekonomik Bakım Yasası genişliyor, çünkü gelir spektrumunun alt ucundakiler genellikle Medicaid'e hak kazanıyor. Yardım mevzuatı, sağlık sigortası satın almak için sübvansiyonları genişletmektedir. Sonuç olarak, Kongre Bütçe Ofisi'ne göre, 64 yaşında 58.000 dolar kazanan bir kişi, aylık ödemelerin mevcut yasaya göre 1.075 dolardan 412 dolara düştüğünü görecektir.

Mevzuat şimdi üst-orta gelirli Amerikalıları devlet borsalarında planlar satın almak için yardım almaya uygun hale getirecek ve bu planların primleri, bir bireyin değiştirilmiş ayarlanmış brüt gelirinin yüzde 8,5'inden fazlasına mal olmayacak.

Orta sınıfa bir başka yararı da, teşvik paketinin, yeni işsiz çalışanların, insanların eski işverenlerinin sağlık yardımlarını satın almalarına olanak tanıyan COBRA adlı federal bir program aracılığıyla sigorta almalarını kolaylaştırmasıdır. COBRA primlerinin tamamı Eylül ayına kadar ödenecektir.

Emekliler İçin Bir Kurtarma

Mevzuattaki en tartışmalı hükümlerden biri, başarısız olan çok işveren emeklilik maaşlarının sabitlenmesi için ayrılan 86 milyar dolar.

Para, çökmeye çok yakın olan 185 sendika emeklilik planları için bir vergi mükellefi kurtarma paketi olup, kurtarma olmadan bir milyondan fazla emekli kamyon şoförü, perakendeci, inşaatçılar ve diğerleri emeklilik gelirinden vazgeçmeye zorlanabilir. Planlar, çoğu orta sınıf olan ve işçilerin işten işe geçtiği inşaat veya eğlence gibi alanlarda çalışan yaklaşık 10,7 milyon aktif ve emekli işçiyi kapsıyor.

Mevzuat, en zayıf planlara, yüz binlerce emekliye - gelecekte artacak bir rakam - önümüzdeki 30 yıl için tam emekli maaşlarını ödeyecek kadar para veriyor.

Ancak emekli maaşları pandemiden çok önce başarısız olduğu için tedbir eleştirilere yol açtı.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Beyaz Saray 1400 Dolarlık Çeklerin Bu Hafta Sonundan İtibaren Banka Hesaplarına Yatırılacağını Duyurdu

Beyaz Saray basın sekreteri Jen Psaki Perşembe günü yaptığı açıklamada, 1.400 dolara kadar ilk çeklerin bu hafta sonu banka hesaplarına doğrudan para yatırma yoluyla yatırılacağını söyledi.

"Bu, elbette, sadece ilk dalga," dedi Psaki.

Uygun Amerikalılara ödemelerin önümüzdeki birkaç hafta boyunca devam edeceğini söyledi.

Çekler, Başkan Joe Biden’ın başkanlığının ilk büyük girişimi olan 1.9 trilyon dolarlık Amerikan Kurtarma Planının bir parçası. Biden tasarıyı Perşembe günü imzaladı.
Perşembe gününün ilerleyen saatlerinde Biden, devasa harcama paketini açıklayan kapsamlı bir sosyal yardım kampanyasının ilk adımı olan millete bir prime time adres sunacaktı.

Yeni yasaya göre, 80.000 $ veya daha az (ortak başvurular için 160.000 $) düzeltilmiş brüt gelire sahip bireyler, 1.400 $ 'a kadar tek seferlik bir ödeme ve her bir bağımlı çocuk için ilave 1.400 $ almaya hak kazanıyor. 75.000 $ kazanan bireyler için ödemeler aşamalı olarak sona ermeye başlar ve 80.000 $ 'dan fazla kazanan herkes için tamamen kesilir.

Ortak olarak başvuran çiftler için, 150.000 $ kazananlar için aşamalı çıkış başlar ve 160.000 $ 'dan kesilir. Hane reisi olarak başvuranlar için, aşamalı bırakma 112.500 dolardan başlıyor ve 120.000 dolardan kesiliyor.

Çoğu Amerikalı, ödemeleri doğrudan mevduat yoluyla alacaktır. Banka kartı veya kağıt çek almayanlar dağıtımı daha uzun sürecek.

İç Gelir İdaresi, insanların ne kadar para alacağını hesaplamak için dosyadaki vergi beyannamelerini kullanacak. Alıcılar 2020 için zaten bir iade başvurusunda bulunduysa, çekleri geçen yıl elde ettikleri gelire dayalı olacaktır. Aksi takdirde, 2019 getirileri muhtemelen ne kadar alacaklarını belirlemek için kullanılacaktır.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump'ın savunma bakanı, Kongre Binası isyanından kendisinin sorumlu olduğunu söyledi

Eski Savunma Bakanı Christopher Miller, yakında çıkacak bir röportajda, eski Başkan Trump'ın 6 Ocak'taki "Stop the Steal" mitinginde yaptığı konuşmanın, o gün sonraki ölümcül Capitol isyanından sorumlu olduğunu söyledi.

BB1aZo95.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Miller, Showtime'da Vice ile konuşurken, "Herhangi biri Başkanın konuşması olmadan Capitol'de yürür ve Capitol'u aşmaya çalışır mıydı?

Miller, Trump'ın son Savunma şefi olarak görev yaptı ve Kasım ayından Trump'ın Ocak ayında ofisten ayrılmasına kadar en üst Pentagon görevini tamamladı. Miller, daha önce geçen yıl Ulusal Terörle Mücadele Merkezi'ne başkanlık etmişti.

Eski Savunma şefi, Başkan Yardımcısı'na, Trump'ın konuşmasının ne kadar önemli olacağının farkında olup olmadığından emin olmadığını, ancak konuşma ile isyan arasında bir "neden-sonuç" ilişkisi olduğuna inandığını söyledi.

Miller, "Soru şu ki, insanları bunu yapmak için kızdırdığını biliyor muydu? Bilmiyorum," dedi.

Başkan Yardımcısı, 6 Ocak'ta Trump'ın destekçilerinden oluşan bir kalabalığın içeri girmesinin ardından Ulusal Muhafızların Capitol'e konuşlandırılmasının gecikmesi nedeniyle Miller'in kendi eleştirileriyle karşı karşıya olduğunu kaydetti.

Miller, "Ordunun nasıl çalıştığını anlamaya geri dönüyor - bu bir video oyunu değil, Black Ops Call of Duty değil," dedi eleştiriyi reddederek.

Capitol saldırısından bir gün önce, yaşayan 10 eski Savunma sekreterinin tümü, Trump'ın geçiş sürecini durdurmak için orduyu kullanmaya çalışacağına dair endişelerin ortasında, Miller'a barışçıl bir iktidar geçişini sağlamasını tavsiye eden bir mektup yayınladı.

Miller, "Savunma Bakanlığı'na iğrenç şeyler yapmak için gelen bir tür Trump baltalı adam olduğumuza dair çok fazla endişe vardı, ki bu gerçeklerden daha fazla olamaz," dedi.

Trump yönetiminin eski üst düzey yetkilisi, ayaklanmaya yol açan siyasi ortamın, "potansiyel yasadışı, ahlaksız ve etik olmayan faaliyetler" hakkındaki iddiaların "sürekli bir ritmi" olduğunu belirtti.

Trump, 6 Ocak sabahı yaptığı konuşmada, yanlış bir şekilde seçimin çalındığını ve yaygın seçmen dolandırıcılığının yaşandığını belirtti.

Trump konuşmasında, "Cehennem gibi savaşıyoruz. Cehennem gibi savaşmazsanız, artık bir ülkeniz olmayacak." Dedi.

Konuşması bittikten sonra, Trump yanlısı isyancılar ABD Kongre Binası'na girerek milletvekillerinin kaçmasına veya yerine sığınmasına neden oldu. Ayaklanmada biri Capitol Polisi olmak üzere beş kişi öldü.

Ulaştırma Bakanı Elaine Chao ve Eğitim Bakanı Betsy DeVos da dahil olmak üzere o sırada diğer Kabine üyeleri ayaklanmaya yanıt olarak istifa etti. DeVos, istifasının nedeni olarak doğrudan Trump'ın "retoriğini" ve isyancılar üzerindeki etkisini gösterdi.

Miller'in röportajının tamamı Showtime'da saat 20: 00'de yayınlanacak. Pazar günü.

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerika da Dow ve S&P 500 ve Wall Street rekor kırmaya devam ediyor

BB1dL84E.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

PAZAR SNAPSHOT

Dow ve S&P 500 endeksi Cuma günü başka bir rekorla kapadı ve yatırımcıların bu yıl daha güçlü bir ekonomik toparlanmadan yararlanacak olan şirketlerin hisselerine yönelmesiyle birlikte, üç ana hisse senedi karşılaştırması haftalık kazançları kaydetti.

Bununla birlikte, uzun vadeli devlet tahvili getirileri bir yılın en yüksek seviyesine yükseldikçe, teknoloji hisse senetleri daha az başarılı oldu.

Başlıca kriterler ne yapıyor?

Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 293,05 puan veya% 0,9 artışla 32,778,64 ile tamamlayarak tüm zamanların en yüksek seviyesine işaret etti.

S&P 500 endeksi 4 puan veya% 0.1 yükselerek 3.943.34 ile sona erdi ve kapanış rekoru kırdı.

Nasdaq Bileşik Endeksi 78,81 puan veya% 0,6 düşüşle 13,319,86'da tamamlandı.

Hafta için Dow% 4.1, S&P 500% 2.6, Nasdaq Composite ise% 3.1 yükseldi.

Pazarı yönlendiren nedir?

Perşembe günü hisse senetlerine öncülük eden teknoloji hisselerindeki bir toparlanma, Cuma günü, Hazine getirilerindeki yenilenen yükselişin ortasında Nasdaq Bileşik'te bir miktar zayıflamaya yol açtı ve 10 yıllık tahvil oranı yaklaşık 10 baz puan artarak% 1,63 civarında bitirdi .

Bilmeniz Gerekenler: Tahvil getirileri% 2'ye ulaşırsa Nasdaq'ın ne kadar düşebileceği aşağıda açıklanmıştır

Yine de tahvil getirilerindeki artış, Cuma günü daha geniş hisse senedi piyasaları için kazançları sınırlamadı, bunun yerine pandemi sırasında teknoloji ve internet hisse senetleri gibi evden çalışma düzenlemelerinden yararlanan şirketlerden hisse senetlerine dönüşü sağladı. salgın sırasında kilitlenmelerden etkilenir.

Ally Invest'in baş yatırım stratejisti Lindsey Bell, "Yatırımcılar, ekonominin düzelmesi kadar iyi performans gösterebilecek döngüsel ve değerli hisse senetlerine yöneldi ve bu hisse senetlerinin çoğu Dow'da bulunabilir," diye yazdı.

Nitekim, yatırımcılar mali destek beklentisiyle bu yıl ekonomik büyüme tahminlerini yoğun bir şekilde yükseltiyorlar. MarketWatch tarafından ankete katılan analistler, şimdi ABD ekonomisinin 2021'de% 6 oranında büyümesini bekliyor.

Başkan Joe Biden Perşembe günü yasaya 1.9 trilyon dolarlık bir COVID-19 yardım paketi imzaladı. Perşembe gecesi televizyonda yayınlanan bir konuşmada Biden, 1 Mayıs'a kadar tüm yetişkinleri aşıya uygun hale getirme sözü verdi. CDC'ye göre, şimdiye kadar ABD nüfusunun yaklaşık% 29'u en az bir doz aşı aldı.

Columbia Threadneedle Investments'in küresel baş yatırım sorumlusu Colin Moore, bir araştırma raporunda "Aşağı yönlü riskin yakın zamandaki kazanımlara göre hafif olduğundan eminim," diye yazdı. CIO, "2021'in ikinci yarısında küresel ekonomik toparlanmanın gerçekliği, büyük olasılıkla yatırımcı beklentileri ve sonuçları arasındaki ilişkiye denge getirecek" diye yazdı.

Analistler, Çin'in piyasa düzenleyicisinin Cuma günü ülkenin en büyük teknoloji şirketlerinden bazılarına para cezası uyguladığını söylemesinin ardından teknoloji hisselerinin de baskı altına girmiş olabileceğini söyledi.

Ayrıca Bloomberg, Biden yönetiminin Çinli Huawei Technologies Co.'nun bazı tedarikçilerini, 5G cihazlarında veya bu cihazlarla birlikte kullanım için öğeleri yasaklayarak daha önce onaylanmış ihracat lisansları için daha sıkı koşullar belirleyeceği konusunda bilgilendirdiğini bildirdi.

Bu arada, Şubat ayı toptancı seviyesinde ABD enflasyonu, üretici-fiyat endeksi beklendiği gibi% 0.5 artışla geldi. Econoday'e göre, değişken gıda ve enerji haricinde, fiyatlar% 0,3 artış beklentilerine kıyasla% 0,2 arttı. Yıllık bazda, çekirdek ÜFE endeksi geçen yıl% 2,2 artarken, önceki ay% 2 oldu.

Michigan Üniversitesi’nin Mart ayı tüketici duyarlılık endeksi 83’e yükseldi ve 78,9’a ve Şubat ayında 76,8’e yükselme beklentilerini aştı. Pazar, verilere önemli bir tepki göstermedi.

Hangi şirketler odak noktasında?

Ulta Beauty Inc. hisseleri, Perşembe günü geç saatlerde dördüncü çeyrek satışlarının ve karının bir önceki yıla göre daha düşük olduğunu bildirmesinin ardından% 8,5 düştü. Ayrıca, İcra Kurulu Başkanı Mary Dillon'ın yerini şirket Başkanı David Kimbell'in alacağını duyurdu.

GoodRx Holdings Inc. hisseleri, sağlık hizmetleri şirketinin Wall Street beklentilerinin üzerinde olan ancak daha düşük ilk çeyrek satışlarına rehberlik eden düzeltilmiş kazançlar bildirmesinin ardından% 10.4 düştü.

DocuSign, elektronik kimlik doğrulama şirketinin en son üç aylık raporunda beklenenden daha iyi bir üç aylık görünüm yayınlamasına rağmen% 6,6 düşüşle baskı altındaydı.

Novavax, COVID aşısının ölümcül virüsün varyantlarına karşı etkili olduğunu söylüyor. Hisse senedi% 8,1 arttı.

GameStop Corp. hisseleri, diğer meme hisse senetleri için başka türlü karışık bir seansta bir önceki seanstaki% 1.9'luk düşüşün ardından Cuma günü% 3.2 yükseldi.

Reuters raporuna göre Boeing Co., özel bir yatırım firması 777 Partners'tan 60 adet ek satın alma seçeneği ile birlikte 24 adet 737 MAX uçağı satın alma emri aldı. Dow bileşeninin hisseleri% 6.8 arttı.

AMC Entertainment Inc. hisseleri Cuma günü% 9.1 artarak haftalık% 36.0 kazanç sağladı ve şimdi dört haftalık galibiyet serisinin ortasında% 95.9 değer kazandı.

Charles Schwab Corp. SCHW hisseleri, Şubat ayında yeni aracı kurum hesaplarının bir önceki yıla göre üç kat arttığını gösteren aylık aktivite güncellemesini yayınladıktan sonra% 1,9 arttı.

Diğer varlıklar nasıl gidiyor?

ICE ABD Doları Endeksi DXY, altı büyük rakibin sepetine karşı bir para birimi ölçüsü,% 0.2 yükseldi.

ABD'li gösterge CL.1% 0,6 düşüşle 65,61 $ 'a düşerek, haftalık% 0,7 düşüşle petrol vadeli işlemleri düşüş kaydetti. Altın vadeli işlemleri GC00, Comex'te 2,80 $ veya% 0,2 düşüşle onsu 1.719.80 $ 'a geriledi.

Pan-Avrupa Stoxx 600 Avrupa endeksi SXXP% 0.3 düşüşle tamamlandı ve Londra’daki FTSE 100 UKX% 0.4 yükseldi.
Asya'da, Hong Kong’un Hang Seng Endeksi HSI% 2,2 geriledi, Şangay Bileşik Endeksi SHCOMP% 0,5, Çin’in CSI 300% 0,4, Japon Nikkei 225 endeksi NIK% 1,7 yükseldi.

CoinDesk'e göre Bitcoin fiyatları% 1 düşüşle 56.674 dolara geriledi.

Kaynak: MarketWatch

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Tucker Carlson'ın kadın askerlere yönelik saldırısı ABD ulusal güvenliği için neden kötü

BB1exQoG.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Tucker Carlson alarmı çalıyor: "Bu yüzden yeni saç stilleri ve hamile uçuş kıyafetleri aldık. Salı günü Fox News programında hamile kadınlar savaşlarımıza katılacak, "Ordudaki yeni tımar standartlarına ve hamile askeri personel için bir uçuş kıyafeti geliştirme programına atıfta bulunarak" ABD ordusunun alay konusu. Çin ordusu, dünyanın en büyük donanması kuruldukça daha erkeksi hale gelirken, Joe Biden'ın dediği gibi, ordumuzun daha kadınsı olması gerekiyor. "

Fox News sunucusunun çılgınca saldırgan yorumları ordudan hak edilmiş bir azarla karşılandı. Savunma Bakanı Lloyd Austin, sözlerin "tiksinti" ye ilham verdiğini söylerken, Pentagon’un basın sekreteri, kurumun "bir talk-show sunucusundan veya Çin ordusundan" personel tavsiyesi almayacağını belirtti. Sosyal medyada hem askerlik yapan hem de emekli askerler Carlson’un mesajına nişan aldılar.

Sıralar arası yanıt, Carlson’un iddialarının neden aşağılayıcı ve acıklı olduğunu gösterdi. Ancak bu sizi rahatsız etmese bile, kadın askerlere yönelik sözlü aşağılama da Amerikan ordusunun ve ulusal güvenliğinin ihtiyaçlarına tamamen aykırıdır. Basitçe söylemek gerekirse, ABD silahlı kuvvetleri, alabilecekleri tüm akıllı ve kararlı insanlara ihtiyaç duyuyor çünkü tüm gönüllülerden oluşan güç, saflarını doldurmak için mücadele ediyor.

ABD askeri şubeleri, işe alımda sık sık dalgalanmalar yaşıyor ve son yıllarda, hem yeni işe alımları çekmek hem de deneyimli personeli yeniden kayıt olmaya ikna etmek için işe alım standartlarından feragat etmeye ve daha cömert mali teşvikler sunmaya başvurdu. Kadınlar, askere alınmaya ve özellikle yeniden katılmaya ikna edilebilirlerse, devasa bir potansiyel yetenek havuzunu temsil ediyorlar.

2017'de bir askeri araştırma, gençlerin yalnızca yüzde 11'inin askerlik hizmetini uygulanabilir bir seçenek olarak gördüğünü ortaya çıkardı - çok daha küçük bir kısmı askere gidiyor - 10 yılın en düşük seviyesi. 2016 yılında yapılan bir ankete göre, işe alınanların yaklaşık yüzde 60'ı askerlik geçmişi olan ailelerden gelirken, yardımlardaki kesintiler nedeniyle sadece yüzde 43'ü çocuklarını aynı kariyer yolunu benimsemeye teşvik etme olasılığının yüksek olduğunu bildirdi.

Aynı zamanda, ordudaki işler teknik olarak daha zorlu hale geldikçe, savaş uçaklarını ve savaş gemilerini uçurmak ve bakımını yapmak, siber güvenlik araçlarını kodlamak, savaş bölgelerindeki kabile liderleriyle iletişim kurmak ve faaliyet göstermek için yapabileceği en yetenekli personeli elde etmek Pentagon'un çıkarınadır. elektronik harp sistemleri.

Bazı pozisyonların katı gereksinimleri vardır, bu da Amerikalıların yalnızca azınlığının kendilerine başvurmaya bile uygun olduğu anlamına gelir. Örneğin, hem erkek hem de kadın pilotlar, bir üniversite diplomasına sahip olmalı, belirli yükseklik gereksinimlerine uymalı ve sadece pilot eğitimine başlama şansına sahip olmak için görevlendirilmeli görevliler.

Şu anda, ABD ordusunun yaklaşık 1,3 milyon aktif görevli askerinin sadece 6'da 1'i kadın. Hava Kuvvetleri yüzde 20 civarında gezinerek en yüksek yüzdeye sahipken, Deniz Piyadeleri bunun yarısından daha azına sahip. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, kadın askeri personelin, aile planlaması, çocuk bakımı, cinsiyetçilik ve cinsel saldırı ile ilgili endişeler nedeniyle (aynı zamanda üst düzey liderlik pozisyonlarında yeterince temsil edilmedikleri bir dinamiği besleyen) erkeklere göre yeniden askere alınma olasılıklarının yüzde 28 daha az olduğunu ortaya koydu.

Carlson, hamile kadınlar için uçuş kıyafetleri alay ederek, istemeden, ordunun kadın personelin işe alınmasını ve elde tutulmasını iyileştirmek için büyük teşviklere - ve fırsatlara - sahip olduğu durumların tam olarak altını çizdi.

Carlson gibi, silahlı kuvvetlerdeki kadınların onlarca yıldır vücutları için tasarlanmamış uçuş kıyafetleri giymek zorunda kalmaları umrunda olmasa bile, yine de daha fazla kadın pilotu peşinden gitmek yerine yeniden askere alınmaya ikna etmekle ilgileniyor olabilirsiniz. karlı özel sektör kariyerleri. Bunun nedeni, Hava Kuvvetlerinin yıllardır pilot sıkıntısı çekmesidir - şu anda yaklaşık 2.000 pilot, çoğunlukla yetersiz alıkonulma nedeniyle. Ve Hava Kuvvetleri, her birini tam olarak eğitmek için 1,1 milyon ila 10,9 milyon dolar harcadı.

Bu nedenle servisin, bu yüksek eğitimli bireyleri serviste kalmaya ikna etmenin yollarını bulması gerekir. Ve Carlson'ın tüm alaylarına rağmen, Hava Kuvvetleri, aynı zamanda anne olmak isteyen multimilyon dolarlık pilotlarının çoğunu elinde tutmak istiyor.

Sorunları ortadan kaldırmak, bunu yapmanın mantıklı ve uygun maliyetli yollarından biridir. Bu, Ordunun son zamanlarda neden tımar standartlarını, bazı erkek askerler tarafından kimyasal maruziyete ve sahada yıpranmaya karşı korumak için kullanılan oje takma gibi görevlerle uyumlu bir dizi muhafazakar saç stili ve süslemeye izin verecek şekilde değiştirdiğini açıklıyor.

Daha da hayati, yüksek cinsel taciz ve saldırı oranlarıyla başa çıkmak ve askeri hizmetlerdeki pek çok kadına - bazı durumlarda ölümcül şekilde zarar veren bu tür sorunların raporlanmasını engelleyen sessizlik kültürüdür.

Bu tür reformlar, tamamen adalet ve silahlı kuvvetlerin tüm birliklerine borçlu olduğu koruma temelinde hak edilir, ancak bu tür şeyleri umursamasanız bile faydaları net olmalıdır. Yaşlı gardiyan, erkek kulübünün dağılmasından ve bazen kadınları daha tam olarak entegre etmenin maliyetlerinden (örneğin, uçak ve denizaltıların kadın mürettebatı barındıracak şekilde yeniden tasarlanması) yakınıyor olsa da, uygun personel havuzunu kelimenin tam anlamıyla ikiye katlayarak sunulan fırsatları düşüncesizce gözden kaçırıyorlar. .

Ayrıca, Carlson’un "erkekçe" Çin ordusu ile olumlu karşılaştırması, Halk Kurtuluş Ordusunun - Japonya, Güney Kore ve Tayvan dahil Asya'daki ABD müttefikleri gibi - her zaman ustaca olmasa da, saflarındaki kadınların görünürlüğünü kasıtlı olarak artırmaya çalıştığını göz ardı ediyor. PLA ve diğer silahlı kuvvetler, hem ABD'nin artan ordu entegrasyonunu taklit ederek hem de insan kaynakları faydalarını taklit ederek imajlarını iyileştirmeye çalışarak motive oluyorlar.

Carlson görünüşe göre kadın hizmet üyelerine herhangi bir konaklama şeklini ordunun gevşek ve yumuşak gittiğinin bir kanıtı olarak görüyor ve kadınlığın bir şekilde güçlük altında hizmet etmek ve gerektiğinde savaşmak için gereken kararlılıkla uyumsuz olduğunu ima ediyor.

Pentagon'un gecikmiş bir şekilde kadın hizmet üyelerine daha iyi muamele etmenin yollarını aradığını takdir etmelidir, sadece halihazırda sundukları hizmetler için daha iyi muameleyi ve tanınmayı hak ettikleri için değil, aynı zamanda hizmetlerin her zamankinden daha fazla katkıda bulunabilecekleri becerilere ihtiyacı olduğu için. .

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Stelter: Tucker Carlson, yeni Donald Trump

CNN'den Brian Stelter, Fox News sunucusu Tucker Carlson'u eski Başkan Donald Trump ile karşılaştırıyor.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Rusya, Biden’in Putin’i Katil Olarak Çağırmasına Çok Öfkelendi

MOSKOVA - Rusya, bir televizyon röportajında Başkan Vladimir V. Putin'in bir katil olduğunu düşündüğünü söyledikten sonra, ABD Büyükelçisini geri çağırdı ve Başkan Biden'e yönelik bir alay fırtınası başlattı.

BB1eIBnr.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Rusya Dışişleri Bakanlığı Çarşamba günü geç saatlerde Washington'daki elçisi Anatoly I. Antonov'u "ABD ile ilişkiler bağlamında ne yapılması gerektiğini analiz etmek için" Moskova'ya çağırdığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria V. Zakharova yaptığı açıklamada, "Amerikalılar bununla ilişkili risklerin farkına varırsa, ilişkilerde geri dönüşü olmayan bir bozulmayı önlemekle ilgileniyoruz" dedi.

Bayan Zakharova, belirli bir olayın Bay Antonov'u geri çağırma kararına yol açıp açmadığını belirtmedi, ancak Rus yetkililer, ABC News tarafından yayınlanan Bay Biden ile yapılan bir röportajda Rus yetkililerin öfkeyle tepki vermesiyle ortaya çıktı. Röportajda, Putin'in "katil" olduğunu düşünüp düşünmediği sorulduğunda, Bay Biden şu cevabı verdi: "Mmm hmm, yapıyorum."

Putin'in sözcüsü Dmitri S. Peskov, Bay Biden'ın yorumlarını "çok kötü" olarak nitelendirdi.

Peskov Perşembe günü gazetecilere verdiği demeçte, "Açıkça ülkemizle ilişkileri geliştirmek istemiyor ve biz de tam olarak buna dayanarak ilerleyeceğiz," dedi.

Bay Biden’ın Putin’i uzun süredir eleştirmesine rağmen, bazı Rus analistler Kremlin’in Beyaz Saray ile ortak ilgi alanları üzerinde verimli bir çalışma ilişkisi kurabileceğine dair umutlarını dile getirdiler. Bay Biden, ABC'ye Rusya ile “birlikte çalışmanın ortak çıkarımıza olduğu yerleri” aramaya devam edeceğini söylerken, Moskova'daki bazı yetkililer, herhangi bir işbirliği olasılığını göz ardı ederek yanıt verdi.

Rusya Parlamentosunun üst meclisinde Dış İlişkiler Komitesi başkanı Konstantin I. Kosachev Perşembe günü Facebook'ta Bay Biden’ın röportajına atıfta bulunarak “Bu bir dönüm noktası anı” dedi. "Yeni ABD yönetiminin Rusya'ya yönelik yeni politikasına ilişkin herhangi bir beklenti, bu kaba ifadeyle silinmiştir."

Bay Kosachev, Rusya'nın Bay Biden’in yorumlarına "Amerikan tarafının açıklamaları ve özürlerini takip etmemesi durumunda" nasıl olduğunu belirtmeden daha fazla yanıt vereceği konusunda uyardı.

Eyalet televizyonunda, haber programları, Bay Biden'i kafası karışmış ve iletişimsiz olarak tanımlamaya geniş bir yayın süresi ayırırken, politikacılar öfkelerini dile getirmek ve bir yanıtla tehdit etmek için sıraya girdi.

Parlamentonun alt meclisi başkan yardımcısı Pyotr O. Tolstoy, Amerikalıların anladığı "tek dilin maalesef gücün dili" olduğunu haykırdı. Başka bir üst düzey milletvekili Andrei A. Turchak, Bay Biden’ın sözlerini "tüm ulusumuz için bir meydan okuma" olarak nitelendirdi.

Rus yetkililer hemen özel tehditler savurmadı. Ancak Batı ile gerginliğin artması, ABD'nin Putin'i zayıflatmak için gizlice Rusya'daki muhalif politikacıları desteklediğini iddia eden Kremlin'in iç baskılarına eşlik etti. Örneğin, Rusya’nın internet düzenleyicisi, geçen hafta Amerikan sosyal ağına erişimi kısıtladıktan sonra, ülkede Twitter’a erişimi tamamen engellemeye hazırlandığı konusunda bu hafta uyardı.

Bazı Batılı yetkililer, diğer şeylerin yanı sıra, Putin'i, geçen yıl Sibirya'da askeri düzeydeki bir sinir ajanı tarafından en sesli yerli eleştirmeni Aleksei A. Navalny'nin suikast girişimini emretmekle suçluyor. Putin, bu ölümcül zehirlenmede herhangi bir rol oynadığını reddederek, Aralık ayında Rus ajanları muhalefet liderini öldürmek isteseydi, "Muhtemelen işi bitireceklerdi" şeklinde bir alıntı yaptı.

Rus hükümeti, 2018'de İngiltere'nin Salisbury kentinde eski Rus casusu Sergei Skripal'in zehirlenmesi ve ertesi yıl Berlin'de eski bir Çeçen ayrılıkçı komutanının vurularak öldürülmesi de dahil olmak üzere yabancı topraklardaki saldırılarla da bağlantılı.

Putin 2006 yılında yurtdışında hedef alınan cinayetleri yasallaştıran bir yasa imzaladı - o sırada Rus milletvekillerinin söylediği yasanın Amerikan ve İsrail davranışlarından esinlendiğini söylediler.

Kaynak: New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.