Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika Birleşik Devletlerinin Yeni Başkanı Joe Biden - Demokrat Partisi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Trump'ın Azledilmesine Karşı Çıkan Cumhuriyetçiler Üzerinden Baskı Artıyor

Cumhuriyetçi milletvekilleri, 2022 ara seçimleri ve seçimlerinden kurtulmak için suçlamada tavır almayı ve kendilerini siyasi olarak korumayı düşündükleri için, Başkan Trump ile devam eden bağları konusunda bazı uzun süredir müttefiklerin ve finansörlerin yoğun baskısıyla karşı karşıya.

BB1cJtbs.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Amazon'dan Walmart'a, kurumsal Amerika'nın mavi çipli devlerinin uzayan listesi - uzun zamandır G.O.P. para - cumhurbaşkanı tarafından seçilen Joseph R. Geçen yıl yapılan federal seçimlerde 60 milyon dolar, sertifikaya karşı çıkmanın gelecekteki harcama kararlarını belirlemede "ağır" bir faktör olacağını söyledi.

BB1cJoBU.img?h=629&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ve bir avuç Demokrat ve bağımsız grup, Wisconsin, Missouri, Teksas ve Kaliforniya'daki yayın dalgalarına çoktan ilk reklamlarla birlikte, sonuçları onaylamaya karşı çıkan Cumhuriyetçi milletvekillerine karşı reklamlara agresif bir şekilde harcama sözü veriyor.

Birçok eski cumhuriyetçi bağışçının Bay Trump ile uzun zamandır huzursuz bir ilişkisi var. Ancak başkanın, bir hafta önce Kongre Binası'na saldıran şiddetli bir kalabalığı kışkırtması - ki bu, onun Çarşamba günü ikinci suçlamasını hızla ateşledi - bölünmeyi derinleştirdi.

Home Depot'un milyarder kurucu ortağı ve sadece iki ay önce Senato Cumhuriyetçi süper PAC'a 1 milyon dolar katkıda bulunan etkili bir Cumhuriyetçi bağışçı Kenneth G. Langone, Bay Trump tarafından "ihanete uğradığını" hissettiğini söyledi.

Çarşamba günü CNBC'de yaptığı röportajda Langone, "Herkesin yapacağı en büyük hata, geçen hafta olanları, başkanın ne yaptığını ve o kalabalığın ne yaptığını denemek ve mantıklı hale getirmek" dedi.

Toplam 10 Meclis Cumhuriyetçisi, Bay Trump'ı suçlamak için oy kullandı. Bu meblağ, aynı partinin bir başkanına karşı böylesi bir oylama yapan en büyük sayı ve aynı zamanda G.O.P.'nin yüzde 5'inden azı. konferans.

Bazı Washington Cumhuriyetçileri, G.O.P. bağışçı veya kurumsal sınıf. 2022 Meclis ve Senato seçimleri hala çok uzak, siyasi paranın büyük bir kısmının artık çevrimiçi bağışçılardan gelmesi, geleneksel bağışçı sınıfını zayıflattı ve bu küçük çevrimiçi katkıda bulunanlar, Bay Trump'a ve şikayet markasına kalıcı bir şekilde sadık kaldılar. siyaset.

Yine de, kıdemli bir Cumhuriyetçi para toplayan Lisa Spies, şu anda Cumhuriyetçi milletvekilleri üzerinde "baskı çok büyük" dedi.

Şirketleri G.O.P'yi kesmeden önce iki kez düşünmeye çağıran Bayan Spies, “PAC fon toplama konusunda böyle bir şey görmedim” dedi. "Biden yönetimi devreye girer ve şirketleri düzenlemeye başlar başlamaz müttefiklere ihtiyaçları olacak ve müttefiklerini terk edecekler."

Önde gelen bir halkla ilişkiler şirketi olan Bay Trump ile işbirliği içinde Cumhuriyetçilere siyasi bağışlar konusunda artan kamu bilincinin bir işareti olarak, Weber Shandwick, Çarşamba günü müşterilerine siyasi bağışlarını yeniden değerlendirmenin riskleri ve ödülleri hakkında bir “itibar danışmanlığı” gönderdi. şu an. Not, "En azından şirketlerin, kendilerine belirli katkılar sorulduğunda (değilse) söylediklerine hazırlanmaları gerekiyor" dedi.

AT&T, Comcast, Cisco, Morgan Stanley ve Verizon da dahil olmak üzere Amerika'daki en büyük kurumsal bağışçılardan bazıları, en az bir eyalette 2020 seçim sonuçlarının onaylanmasına karşı oy kullanan 147 Cumhuriyetçiye bağışları kesmeye başladı. Diğer büyük şirketler, her iki tarafa da en azından geçici olarak bağışları donduruyor. Major League Baseball Çarşamba günü böyle bir hareket açıkladı.

Cumhuriyetçi milletvekilleri ile özel görüşmeleri tartışmak için kimliğinin açıklanmaması koşuluyla konuşan eski bir kıdemli Trump yönetimi yetkilisi, "Milletvekillerinin para toplamanın kuruması konusundaki şaşkınlığını abartamazsınız" dedi.

Cumhuriyetçi Parti’nin en büyük mali yardımcısı Sheldon Adelson’un bu hafta ölümü, G.O.P.’ye 500 milyon dolardan fazla para harcayan kumarhane patronu. Son on yıldaki kampanyalar ve süper PAC'ler, Demokratların Beyaz Saray, Saray ve Senatoyu kontrol etmesine sadece gün kala partinin istikrarsız mali geleceğini kesintiye uğrattı.

Uzun süredir Cumhuriyetçi bir stratejist ve şu an lobici olan Scott Reed, "Cumhuriyetçi bağışçılar tiksindi" dedi. Hem Capitol'deki isyan hem de Georgia'daki iki kayıp “turnike olması gereken yarışlarda” partinin Senato çoğunluğuna mal olan iki kayıptan sonra artan bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

Bay Reed, "Bu bir-iki güçlü yumruk," dedi.

Bay Adelson ile birlikte Bay Koch, on yıldan uzun süredir kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve dış gruplardan oluşan bir ağ aracılığıyla partinin en etkili bağışçılarından biri olmuştur. Koch destekli Amerikanlar Refah için CEO ve onun siyasi kolu AFP Action'ın kıdemli danışmanlarından Emily Seidel, bu hafta “milletvekillerinin geçen haftaki ayaklanmaya giden ve bu ayaklanmalar sırasında yaptıkları eylemlerin geleceğe yönelik değerlendirmemizde ağır ağır olacağını söyledi. destek."

Washington genelinde iş lobicileri, Bay Trump'a itiraz eden bir Cumhuriyetçilerin kara listesinin gerçekte nasıl çalışacağını düşünmek için mücadele ettiklerini söylediler, birçoğu Demokrat'ta yaklaşmakta olan yasama kavgalarında müttefik olacak olan House Cumhuriyetçilerinin çoğu - Washington'a egemen oldu - seçim sonucunu reddetmek için oy kullandı.

Bay Trump'ın Meclis tarafından görevden alınmasının ardından, en az iki Cumhuriyetçi, Senatör Lisa Murkowski ve Pat Toomey'nin başkandan istifaya çağırdığı ve üçüncüsü Senatör Mitt Romney'nin onu mahkum etmek için oy kullandığı Senato davasında belirsiz bir gelecekle karşı karşıya. geçen yıl bir suçlama davasında.

Cumhuriyetçi lider Senatör Mitch McConnell Çarşamba günü meslektaşlarına yaptığı oylamada kararsız olduğunu söyledi.

Parti saflarını bozanları desteklemek için, bir grup Trump karşıtı Cumhuriyetçi ve eski yönetim yetkilileri Salı günü, Bay Trump'ı suçlamada Demokratlara katılan Cumhuriyetçi milletvekillerini desteklemek için 50 milyon dolarlık bir taahhütte bulunduklarını açıkladı.

2022 kampanyasının ilk televizyon reklamları, Demokrat Parti eyaletinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarını reddetmek için yeniden seçimle karşı karşıya olan Cumhuriyetçi Senatör Ron Johnson'ı hedeflediği Çarşamba günü Wisconsin'de yayınlara ulaştı.

Partinin bir hafta boyunca yayına 63.000 dolar harcadığı reklamda bir anlatıcı, "Ron Johnson gibi güce aç politikacıların kışkırttığı, şiddetli bir kalabalık Kongre Binası'na saldırıyor" diyor. "Johnson istifa etmeli."

Trump karşıtı bir grup olan Lincoln Projesi, seçim sonuçlarının onaylanmasına karşı çıkan Cumhuriyetçi milletvekillerine yoğun bir baskı kampanyası başlatacağına söz verdi. Grup en çok 2022'de yeniden seçilmek üzere Cumhuriyetçi senatörlere odaklanırken, muhalefetin Senato'da sonuçların onaylanmasına önderlik eden Missouri'den Josh Hawley ve Teksas'tan Ted Cruz için hayatı zorlaştırmayı vaat ediyor. .

Çarşamba günü Lincoln Projesi, Cumhuriyetçi Kongre üyelerine seçim sonuçlarına karşı oy kullanmaları için saldıran ilk reklamını yayınlamaya başladı ve Bay Cruz'un yerel medya pazarlarında "bu senin darben" ilan eden bir reklama 570.000 dolar harcadı, Bay Hawley ve azınlık lideri Temsilci Kevin McCarthy.

Diğer bir grup, Boot Texas Republicans PAC, Texas'taki Bay Cruz’un bağışçılarını hedef alıyor. Çarşamba günü, "Defund Cruz" adlı yeni bir kampanya başlattı ve Bay Cruz’un siyasi kampanyalarına 1.000 dolardan fazla katkıda bulunan her bağışçının adını listeleyen bir web sitesi yayınladı. Grup, bağışçılara paralarını geri talep etmeleri için baskı yapmayı hedefliyor.

Eski Temsilci Beto O'Rourke'nin 2018 kampanyasının devlet direktörü ve Boot'un kurucusu olan Zack Malitz, "Ted Cruz'un ellerinde kan var ve siyasi kariyerini karalamak için şimdi harekete geçmedikçe en iyi bağışçıları da olacak." Teksaslı Cumhuriyetçiler, yaptığı açıklamada.

Dört yıldan fazla bir süredir Cumhuriyetçi Parti tabanı, Bay Trump'a şiddetle sadık kaldı ve birçok milletvekili hala Trump çizgisine ayak uydurmak için baskı hissediyor. 3 Nolu Meclis Cumhuriyetçisi Temsilci Liz Cheney, Bay Trump'ı görevden alma planlarını açıkladıktan bir günden kısa bir süre sonra, bir grup meslektaşı onu liderlik görevinden atmaya başladı.

Bay Trump'ın donör camiasında da sadıkları var.

Teksas'ta bir Cumhuriyetçi yazar olan Doug Deason, "Demokratların ve Cumhuriyetçileri seçen tüm şirketlerin Trump ile şiddeti kışkırttığına inandıkları için bir ara vermeye çalışmasının son derece ikiyüzlü olduğunu" söyledi.

Yaz boyunca yapılan ve bazıları şiddete dönüşen ırkçı adaletsizliğe karşı sokak protestoları için Demokratları suçladı. Deason, "Babam ve ben, bu samimiyetsiz Demokratları mümkün olan her yerde ortadan kaldırmak için katkı ve çabalarımızı ikiye katlayacağız" dedi.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, küresel Covid aşı distribütöründen milyarlarca dolarlık kesinti istiyor

POLITICO tarafından elde edilen pakete göre, Başkan Donald Trump milletvekillerine, Covid savaşında yer alan küresel bir sağlık ve aşı dağıtım programı için milyarlarca dolarlık finansman da dahil olmak üzere, görevden ayrılmadan önce dikkate almaları için kapsamlı bir harcama kesintisi paketi gönderdi.

Önerilen kesintilerdeki 27,4 milyar dolarlık bir iptal talebi olarak biliniyor - Beyaz Saray'ın Kongre'ye sunduğu büyük ölçüde sembolik bir harcama pençeleri paketi. Kongre'nin gerçekten talep üzerine hareket etme şansı yoktur. Ancak, düşük gelirli ülkelerde aşılamayı teşvik eden bir kamu-özel ortaklığı olan GAVI'nin finansmanına 4 milyar ABD Doları'nın dahil edilmesi, muhtemelen başkanın genel olarak küresel sağlık çabalarına ve özellikle de Covid salgınına yaklaşımına daha fazla eleştiri getirecektir.

GAVI, diğer şeylerin yanı sıra, hükümet ve hayırsever kuruluşlarla ortaklaşa Covid aşı dozlarını uluslararası olarak dağıtmak için çalıştı. Fesih talebi dilinde, yönetim, Kongre her ikisi için bütçe ayırabilse de, GAVI için sağlanan finansmanın yurt içinde aşılama çabalarına öncelik verme pahasına geldiğini savundu.

Dil, "Acil bir gereklilik olarak belirlenen 4 milyar dolarlık finansman, uluslararası aşılamayı desteklemeden önce Birleşik Devletler'deki risk altındaki popülasyonları aşılamak için açıkça belirtilen ABD politikasından çok önce uluslararası aşılama çabalarını desteklemek için ABD fonları sağlayacaktır" diyor.

Toplam fesih paketi, federal departmanları, daha küçük kurumları ve yabancı yardım programlarını hedefleyerek, geniş iki partili desteğin keyfini çıkaran fon yığınlarını hedefliyor. Diğer öğelerin yanı sıra, şunlara uymaz:

- Acil denizaşırı gıda yardımı için 1,5 milyar dolar

- Yenilenebilir enerji ve enerji verimli teknolojinin araştırılması ve geliştirilmesi için 2 milyar dolar dahil, bilimsel araştırma için milyarlarca

- AIDS yardımı için 2 milyar dolardan fazla

- Dünya çapında mültecilere ve çatışma mağdurlarına yardım için 1 milyar dolardan fazla

- Dünya çapında demokrasiyi teşvik eden programlara 291 milyon dolar

- Dünya çapındaki ülkeler için 241 milyon dolarlık ekonomik destek

- 500 milyon dolarlık dış askeri yardım

- Ateşli silah ölümleri ve yaralanmaların önlenmesi üzerine araştırma için 12,3 milyon dolar

- Ulusal Sağlık Enstitüleri için 13 milyon dolar

- Kültürel değişim programları için 430 milyon dolar

NOAA'daki iklim araştırma programları için 181 milyon dolar

- Federal öğrenci yardımında yüz milyonlarca

Trump, kapatma korkularını körükledikten ve devasa hükümet finansmanı ve koronavirüs paketine imzasını erteledikten sonra geçen ay paketi tanıtacağına söz verdi. Ancak Demokratlar derhal onun istifa önerisini baltalamaya söz verdiler.

Temsilciler Meclisi Bütçe Başkanı John Yarmuth Perşembe gecesi yaptığı açıklamada, "Bu kapı dışı fon kesintileri, Başkan Trump'ın Beyaz Saray'dan ayrılmadan önce olabildiğince fazla zarar vermeye yönelik açık bir girişimidir" dedi. "Bu iptaller, COVID-19 ile mücadelede, iklim değişikliğinde ve Amerika’nın küresel liderliğini güçlendirmede kritik öneme sahip programlara zarar veren ve mantıksız kesintilerle dolu."

Trump, daha önce ABD'nin koronavirüsle mücadele konusundaki kararlılığının kanıtı olarak ABD'nin küresel aşılama programına yaptığı yatırımları övdü. Ancak yönetim o zamandan beri GAVI'yi içeren bir Covid aşısını dağıtma çabasından çekildi, çünkü bu aşı Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte yönetiliyordu. O sırada Trump, DSÖ'nün pandemiye "Çin merkezli" tepkisine korkuyordu.

Önerilen kesintiler, Trump'ın sık sık şikayet ettiği ve diğer ülkelerin küresel davalarda adil paylarını paylaşmadıklarını iddia ederek yönetimin dış yardıma karşı daha geniş kapsamlı kampanyasının ortasında geldi.

Bu, Trump yönetiminin halihazırda yasaya imzaladığı fonları geri almaya çalıştığı ilk sefer değil. 2018'de yönetim, 10 federal departmanı kesip çocukların sağlık sigortası ve toplu konut programlarını etkileyecek 15,4 milyar dolarlık bir harcama kesintisi paketi önerdi. Başkanın bu kesintilere yönelik talebini yerine getirme amaçlı bir GOP tasarısı, H.R. 3 (115), o yıl Cumhuriyetçi Meclis'i geçti, ancak harcanmamış Sandy Kasırgası kurtarma fonunun ve diğer programların ortadan kaldırılması konusundaki endişeler nedeniyle Senato'da reddedildi.

Ağustos 2019'da Beyaz Saray, Kongre'deki popülerliği nedeniyle milyarlarca dolarlık dış yardımı hurdaya çıkarma girişiminden vazgeçmek zorunda kaldı.

Hareket, başkanın Aralık ayında koronavirüs yardım paketinin bir parçası olarak dahil edilen dış yardım ve diğer fonlarda tereddüt etmesinden sonra geldi - bunların bir kısmını daha önce onayladığı ve hatta kendi bütçe taleplerinde önerdiği. Geçen ay Kongre tarafından kabul edilen hükümet finansman paketi Mısır ve Mısır ordusu için 1.3 milyar doları ve Myanmar için 134 milyon doları içeriyordu; Trump’ın 2021 mali bütçesinin de talep ettiği seviyeler.

Trump, Kongre'nin Noel'den günler önce kapsamlı mevzuatı geçirmesine bir video yanıtında, "Kongre yabancı ülkeler, lobiciler ve özel çıkarlar için bol miktarda para buldu ve buna ihtiyaç duyan Amerikan halkına asgari miktarda para gönderdi" diye şikayet etti.

Kaynak: POLITICO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Tucker Carlson, Capitol isyanı sırasında Alexandria Ocasio-Cortez'in korkularıyla dalga geçtikten sonra tepkiyle karşı karşıya

BB1cNhgo.img?h=756&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

25 Haziran 2020, Tucker Carlson Tonight Fox News baskısından

Fox News sunucusu Tucker Carlson, ABD Kongre Binası'nda Temsilci Alexandria Ocasio-Cortez'in (D-NY) acımasız deneyimiyle dalga geçmeye karar verdiğinde Twitter'ın gazabıyla karşılaştı. O ve diğer Kongre üyeleri, 6 Ocak'ta kızgın Trump destekçileri, milletvekillerinin Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından seçilen Joe Biden için yapılan oylamayı onaylamasını önlemek için federal binayı basarken, hayatları için saklandı.

14 Ocak Perşembe günü, Carlson, biri Capitol Polis memuru da dahil olmak üzere beş kişinin ölümüne yol açan rahatsız edici olayı küçümseyerek kuşatma hakkındaki gerçekleri değiştirmeye ve çarpıtmaya çalıştı.

"Bu bir ırkçılık eylemi değildi. Bu bir ayaklanma değildi. Tehlikeli beyaz üstünlükçülerden oluşan bir tugay tarafından silahlı bir istila değildi. Değildi. Bunlar yalan," diye yanlış bir şekilde bağırdı Carlson.

Öfkeli kalabalığın eylemlerinin şiddetini azalttıktan sonra, Carlson Ocasio-Cortez ile alay etmeye devam etti. Muhafazakar ev sahibi, milletvekilini "boş ve küçük totaliter bir moron" olarak nitelendirerek, Ocasio-Cortez'in Kongre Binası'ndaki şiddetli kalabalıkla mücadele çabalarından ötürü subaylara övgülerini eleştirdi. Demokrat milletvekili, Instagram'da yayınlanan bir video klipte ABD Kongre Binası'nda meydana gelen üzücü olaylar dizisi hakkında ayrıntılar verdi. Video klibin bir noktasında "ölümden kılpayı kurtardığını" ortaya çıkardı.

Ocasio-Cortez, "Başıma oldukça travmatik bir olay yaşadım" dedi. "Ve güvenlik kaygıları nedeniyle bu olayın tüm ayrıntılarını açıklayabilir miyim bilmiyorum. Ama öleceğimi düşündüğüm yerde çok yakın bir karşılaşma yaşadığımı söyleyebilirim."

Videonun bu kısmı, Carlson'un alaylı bir şekilde dalga geçmeyi amaçladığı şeydi. Carlson alaycı bir tavırla "Dar bir şekilde ölümden kaçtı," dedi. "Hayatta yaptığın en üzücü şey, Boston Üniversitesi'nde birinci sınıf sosyolojisi pasaportu olduğunda, her gün yepyeni bir drama! Sandy'nin kalbi hala hızlı atıyor!"

"Ama beyaz üstünlüğü yanlısı olmalarına rağmen şimdi polisleri seviyor," diye sırıttı. "Günde ne fark yaratır."

Twitter kullanıcıları, Carlson'un Demokrat milletvekiline saldırısından memnun değildi. İlerici program "The Damage Report" un sunucusu John Iadarola, Tucker'ın sözlerini "aşağılık" olarak nitelendiren sözlerini eleştirdi.

"Tucker Carlson ve Fox, 2 yıl boyunca izleyicileri [Alexandria Ocasio-Cortez] veya [İlhan Omar] söylediği veya yaptığı herhangi bir şeye karşı canice bir çılgınlığa sürükleyerek geçirdiler," Iadarola tweet attı, "Sonra, kaçınılmaz olan gerçekleştiğinde ve çete saldırmaya çalıştığında Tucker onlara gönderdiği şiddetten korktukları için onlarla alay ediyor. Aşağılık. "

Başka bir Twitter kullanıcısı şöyle yazdı: "Ah [Tucker Carlson], bir gün bana o gece söylediklerinizin tüm hikayesini anlatacağım - gittiğimiz o düşük kiralı Beyaz Saray / Kongre Binası neydi? o zaman kendiniz Fox'a gidiyorsunuz. @AOC'ye ve diğerlerine zulmetmeye devam edin. Sonu sizin için iyi olmayacak. "

NPR medya muhabiri David Folkenflik de tweet attı, "Saptırma, aşağılama, oyalama - Fox'tan Tucker Carlson, özellikle AOC ise, koridorlarında kan için uluyan bir kalabalıktan korkan milletvekillerini alay etmeye devam etti."

Kaynak: Salon

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Polis, Washington kontrol noktasında silah adamı 500 mermi ile tutuklandığını söyledi.

Yetkililer, ABD Başkenti Polisi, bir memurun "yetkisiz" göreve başlama kimlik belgesi olarak tanımladığı şeyi parlattıktan ve kamyonunda yapılan aramada kayıtsız bir tabanca ve 500'den fazla mühimmat bulduktan sonra Cuma günü Washington'daki bir güvenlik kontrol noktasında bir adamı tutukladı. .

BB1cOKnS.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bir federal kolluk kuvveti yetkilisi, 31 yaşındaki Wesley A. Beeler'ın müteahhit olarak çalıştığını ve kimliğinin sahte olmadığını, ancak polis memuru tarafından tanınmadığını söyledi. Yetkili, tutuklamayı görüşmeye yetkili olmadığı için kimliğinin açıklanmaması koşuluyla konuştu.

Bay Beeler’in babası Paul Beeler, bir röportajda oğlunun Capitol Polisi ve Ulusal Muhafız ile birlikte çalışan bir güvenlik ekibinin parçası olduğunu ve oğlunun kişisel silahını kamyonunda bırakmış olması gerektiğini söyledi. Wesley Beeler, Virginia'da aktif bir özel güvenlik lisansına sahip ve bir eyalet web sitesine göre, görev sırasında bir tabanca, av tüfeği veya devriye tüfeği bulundurması onaylandı.

Bay Beeler, Cumartesi öğleden sonra serbest bırakıldıktan sonra Washington Post'a "Bu dürüst bir hataydı" dedi. Washington'da bir güvenlik işinde çalıştığını, işe geç kaldığını ve ateşli silahının kamyonunda olduğunu unuttuğunu söyledi. Polis raporunda listelendiği gibi 500 mermi olduğunu reddetti.

The Post'a "D.C.'de kaybolduktan sonra bir kontrol noktasına çektim çünkü ben bir köy çocuğuyum," dedi. "Bana verilen açılış rozetini onlara gösterdim."

Tutuklama, kolluk kuvvetlerinin, Başkan Trump'ın destekçilerinin 6 Ocak'ta Kongre Binası'na düzenlediği saldırının cesaretlendirdiği aşırılık yanlılarının şiddete yol açabileceklerinden korktukları Çarşamba günkü Göreve Başlama Günü öncesinde Washington'u güçlendirmeye çalışırken gerçekleşti. Şehir merkezinde askerileştirilmiş bir "yeşil bölge" kuruluyor, Ulusal Muhafız üyeleri şehri sular altında bırakıyor ve Başkan seçilen Joseph R. Biden Jr.'ın yemininden önce Kongre Binası çevresinde metal bir çit yükseldi.

Bir Capitol Polis memurunun yaptığı açıklamaya göre, Front Royal, Va.'dan Bay Beeler, Cuma akşamı Capitol alanından yarım milden daha az bir mesafede bir güvenlik kontrol noktasına kadar gelmiş ve "yetkisiz bir açılış kimlik belgesi" sunmuştu. Columbia Bölgesi mahkemesi Cumartesi günü. Memur Roger Dupont, kimlik bilgilerini bir listeyle karşılaştırdığını ve bunun Bay Beeler'e yasak alana girme yetkisi vermediğini söyledi.

Capitol Polisi sözcüsü daha sonra Bay Beeler'ın gösterdiği itimatnameyi "hükümet dışı kurum" olarak nitelendirdi.

Polis, polis memurlarının, silahla ilgili çok sayıda tampon etiketi bulunan kamyonunu aradıklarını ve dolu bir Glock tabanca, 509 mermi tabanca ve 21 av tüfeği mermisi bulduklarını söyledi. Bay Beeler, arabada silah olup olmadığı sorulduğunda Glock'un kamyonun orta konsolunda olduğunu itiraf etmişti, dediler.

Bay Beeler, gerektiği gibi kayıt ettirmeden Washington'da silah ve cephane bulundurmak da dahil olmak üzere beş suçla suçlandı. O ve avukatı Cumartesi günü yorum taleplerine cevap vermedi.

Paul Beeler, dört çocuk babası olan oğlunun yıllar boyunca başka güvenlik işlerinde çalıştığını söyledi. Baba, "Polis ve Ulusal Muhafızlarla yaptığı işten gurur duyuyordu" dedi.

Oğlunun barışçıl bir iktidar geçişini destekleyip desteklemediği sorulan Paul Beeler, "Orada olmasının nedeni bu." Dedi.

Yaşlı Beeler, Cuma gecesi kısa mesajlarını cevaplamayınca oğlu için endişelendiğini ve Cumartesi sabahı oğlunun vardiyasından sonra Virginia'ya döneceğini düşündüğünde onu aradığını söyledi. O ve karısı, bir muhabirden telefon aldığında Bay Beeler'ın tutuklandığını öğrendiklerini söyledi.

Kolluk kuvvetleri, Biden’in seçim zaferini protesto etmek için ülkenin başkentini hedef almakla tehdit eden aşırı sağ gruplar ve diğer ırkçı aşırılık yanlıları arasındaki gevezelikten alarma geçtiklerini söylediler. Bir yönetim yetkilisine göre, federal kurumlar, bu ayın başlarında Kongre Binası'nı silahla ihlal eden bazı kişilerin şehre geri dönmesini engellemeye çalıştı.

Bay Biden, güvenlik adına açılış törenini içeriye taşıma çağrılarına direndi. Göreve başlama komitesi, koronavirüs nedeniyle zaten sanal bileşenlerle küçültülmüş bir kutlama planlıyordu.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kongre Binası'na saldıran bizon adam şimdi hapiste - sıkı bir şaman diyetiyle

BB1cLlNQ.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Bizon boynuzlu ve kürklü isyancı kim?

Amerikan tarihinde benzeri görülmemiş bir olayda, isyancı bir kalabalık, 6 Ocak 2021'de Washington DC'deki Kongre Binası'na baskın düzenledi. Görünürdeki figürlerinden biri meraklı bir karakterdi: bizon derileriyle, boynuzlarıyla, çıplak gövdeli ve boyalı bir adam yüz.

BB1cBX5e.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Bizon adam gerçek mi?

Sayısız fotoğrafta yer aldıktan ve Trump taraftarları sosyal medyada gerçek bir Trumper mı yoksa palyaço casusu mu olduğunu tartıştıktan sonra medya araştırmaya başladı. Bu adam kim ve onu Kongre Binası'na saldırmaya iten şey neydi?

BB1cyIm3.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Adı Jake Angeli ve o 'Q-Şaman'dır.

Köy Halkı ve William Wallace'ın ortasında yer alan Jake Angeli, çok sayıda Trump destekçisinin Kongre Binası'na girmesinden önce gelen boynuzlu liderdi. Aynı zamanda "QAnon Şamanı" nın kısaltması olan "Q-Şaman" olarak da bilinir. Son yıllarda, Angeli giden başkanın ve aşırı sağcı QAnon komplo teorilerinin ünlü bir savunucusu oldu.

BB1cyGCH.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

QAnon'un görünür ve medya meraklısı yüzü

QAnon teorileri, diğer şeylerin yanı sıra, Trump Yönetimine çok gizli belgeleri çalan ülke düşmanlarının sızdığını iddia ediyor. QAnon'un güçlü Demokratlar olduğundan şüphelendiği bu casuslar da sözde yamyamlık ve Satanizm uyguluyorlar.

BB1cyrVj.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Yellowstone Kurt

Phoenix, Arizona'da doğan Jake Angeli, kendini gizleme pratiğini sürdürürken siyasi aktivizme geçiş yapan hevesli bir aktördür. Kürkleri, vücut boyaları, boynuzları ve diğer gereçleri, kişiliğiyle o kadar bağlantılı ki insanlar onu "Sarı Taş Kurt" olarak da tanıyor.

BB1cH5RI.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Şaman iddialarına sahip bir lider

Jake Angeli’nin aşırı sağ çevrelerde öne çıkması ve görünürlüğü, ‘Q-Shaman’ takma adını kazanana kadar arttı. Güçlü fiziği ve çarpıcı kıyafetleri onu aşırı sağın Kongre Binası'na yaptığı kötü şöhretli saldırının yüzü haline getirdi.

BB1cHcA2.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

O ünlü ve aynı zamanda hapsedildi

Bir yandan, QAnon ve şamanlarının kendilerini uluslararası olarak haritaya koyduğunu söyleyebiliriz ki bu onlar için bir adımdır. Öte yandan, Capitol isyanının boynuzlu, gömleksiz bizon adamının, kongre yargılamalarına izinsiz girdiği veya rahatsız ettiği için para cezası veya hapis cezası almasını bekleyebiliriz. Mazereti olmayacak.

BB1cHjQV.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Annesi ona 'nazik' diyor

Bu arada, boynuzlu protestocu yanlış bir şey yaptığını düşünmüyor. Ben hiçbir kanunu çiğnemedim. Açık kapılardan geçtim ”dedi ABC'ye. Bu arada annesi Martha, ona "vatansever" ve "tanıdığım en kibar insan" dedi. Mahkemenin bu konuda ne söyleyeceğini göreceğiz.

Kaynak: Showbizz Daily

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Gazeteciler Trump'ın Mahkum Affı (Clemency) için Zengin Mahkumlara Para Karşılığı AF sattığını Ortaya Çıkardı

WASHINGTON - Başkan Trump günler içinde görevden ayrılmaya hazırlanırken, bazı müttefiklerinin varlıklı suçlulardan veya iş arkadaşlarından Beyaz Saray'ı merhamet için zorlamak için ücret topladığı kazançlı bir af piyasası zirveye çıkıyor. üç düzineden fazla lobici ve avukat.

BB1cPbh8.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Af için canlı pazar, Bay Trump'ın başkanlığını tanımlayan erişim ticaretinin yanı sıra, kontrol edilmeyen başkanlık merhametini kullanma konusundaki alışılmışın dışında yaklaşımını yansıtıyor. Aflar ve tebliğler, hak eden alıcılara merhamet göstermeyi amaçlıyor, ancak Bay Trump, çoğunu kişisel veya siyasi müttefikleri ödüllendirmek için kullandı.

Lobiciler ve avukatlar, Bay Trump'ın seçim yenilgisine itiraz etmek için hiçbir çare olmadığı netleştikçe af lobiciliğinin kızıştığını söylüyor. Bir lobici, eski bir federal savcı olan ve Beyaz Saray'a aflar ve hafifletmeler konusunda danışmanlık yapan Brett Tolman, son haftalarda on binlerce dolar ve muhtemelen daha fazlasını toplayarak merhamet işinden para kazandı. eski bir Arkansas senatörünün oğlu; kötü şöhretli çevrimiçi ilaç pazarı İpek Yolu'nun kurucusu; ve bir dolandırıcılık planında suçunu kabul eden Manhattanlı bir sosyalite.

BB1cPpXy.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bay Trump'ın eski kişisel avukatı John M. Dowd, kendisini, başkanla yakın ilişkisi nedeniyle affedebilecek, zengin bir suçludan on binlerce dolar kabul eden ve ona ve diğer potansiyel müşterilere kaldıraç kullanmalarını tavsiye eden suçlulara pazarladı. Bay Trump'ın adalet sistemiyle ilgili şikayetleri.

Trump kampanyasının bir zamanlar en iyi danışmanına, eski bir C.I.A. olan John Kiriakou için af istemesine yardımcı olması için 50.000 dolar verildi. memur gizli bilgileri yasadışı olarak ifşa etmekten suçlu bulundu ve bir anlaşmanın bir nüshasına göre başkanın vermesi durumunda 50.000 $ 'lık ikramiye vermeyi kabul etti.

Ve Bay Kiriakou'ya ayrıca, Bay Trump'ın kişisel avukatı Rudolph W. Giuliani'nin 2 milyon dolarlık bir af almasına yardım edebileceği söylendi. Bay Kiriakou teklifi reddetti, ancak Bay Giuliani'nin yasadışı bir şekilde af sattığından korkan bir iş arkadaşı F.B.I. Bay Giuliani bu karakterizasyona meydan okudu.

Bay Trump'ın Kongre Binası'ndaki ölümcül ayaklanmadan önce destekçilerini kışkırttığı için suçlanmasından ve Cumhuriyetçi liderlerin ona sırt çevirmesinden sonra, affetme gücü, gittikçe izole olmuş, istikrarsız bir başkanın hızlı tek taraflı eylemi için son ve en olası çıkışlardan biri olmaya devam ediyor. Yardımcılarına, olağandışı ve benzeri görülmemiş bir şekilde kendini affetme adımını atmak istediğini önerdi, ancak konuyu öfkeden beri açıp açmadığı belli değildi.

Ayrıca çocuklarına, damadına ve kıdemli danışmanı Jared Kushner ve Bay Giuliani'ye önceden af çıkarılmasını tartıştı.

Bir Beyaz Saray sözcüsü yorum yapmayı reddetti.

Hukuk akademisyenleri ve bazı af avukatları, bu tür hareketlerin olasılığı karşısında titrerken, Bay Trump'ın arkadaşlarının ve müttefiklerinin nakit karşılığında başkaları için af peşinde koşmayı teklif eden hayaleti.

“Bu türden kitap dışı, seyyar satıcılığı etkiliyor, özel ayrıcalık sistemi, Adalet Bakanlığı kurallarının gerektirdiği şekilde itaatkar bir şekilde sıraya giren yüzlerce sıradan insanı dikkate almıyor ve bu süreci en azından gözden geçirme çabasının temel bir ihlalidir. Adalet Bakanlığı'nın merhamet sürecini 1990'dan 1997'ye kadar Amerika Birleşik Devletleri af avukatı olarak yürüten Margaret Love, ”dedi.

Birkaç tarihsel paralellik var. Belki de en yakını, Bill Clinton yönetiminin son saatlerinde, bir kısmı ailesine ve iş arkadaşlarına altı rakamlı meblağlar ödeyen kişilere giden 170 affetme ve tebligat yayınladığında meydana geldi. Ancak protokollere aykırı olarak görülen Bay Clinton bile, binlerce merhamet başvurusu arasından en çok hak eden alıcıları belirlemeyi ve incelemeyi amaçlayan yoğun bir Adalet Bakanlığı inceleme sürecinden geçmiş insanları çoğunlukla ödüllendirdi.

BB1cPj4V.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bay Trump, Beyaz Saray'da Bay Kushner tarafından yönetilen geçici bir sistem yaratarak ve Bay Tolman da dahil olmak üzere gayri resmi bir dış danışman ağından gelen girdilere dayanarak bu süreci herhangi bir yeni başkanından daha fazla reddetti. Bu sistem, Adalet Bakanlığı sistemi aracılığıyla yıllarca çalışmış olan avukatları affedin dedi.

Özellikle avukatlar tarafından başkanlık merhamet bağışlarını veya lobi faaliyetlerini düzenleyen az sayıda düzenleme veya açıklama gerekliliği var ve Trump çalışanlarına merhamet için lobi yapmak için ödeme yapılması yasadışı hiçbir şey yok. Karşılığında başkana verilen herhangi bir açık ödeme teklifi, rüşvet yasalarının olası ihlalleri olarak araştırılabilir; Bay Trump'a af karşılığında para teklif edildiğine dair hiçbir kanıt ortaya çıkmadı.

BB1cPbhi.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bay Trump'a ulaşmak için kaynakları veya bağlantıları kullananlardan bazıları, nüfuzlarından bağımsız olarak daha fazla insana merhamet verilmesi gerektiğini söylüyor.

1993-2003 yılları arasında Kongre'de görev yapmış bir Cumhuriyetçi olan eski senatör Tim Hutchinson, “Ceza adaleti sistemi fena halde bozuk, fena halde kusurlu” dedi. Geçen yılın sonlarından bu yana Beyaz Saray'da lobi yapmak için Tolman'a en az 10.000 dolar ödedi. ve bu ay yapılan bir lobi açıklamasına göre, 2019'da rüşvet ve vergi dolandırıcılığını kabul etmekle suçlanan eski bir Arkansas eyaleti milletvekili olan oğlu Jeremy Hutchinson için bir af için Kongre Kongresi.

Bay Hutchinson, 10.000 doların sadece lobicilik için olduğunu söyledi ve Bay Tolman'ın açıklamaya yansımayan yasal hizmetler gerçekleştirmiş olabileceğini kabul etti. Bay Hutchinson, Bay Tolman'dan memnun olduğunu söylerken, "Merhameti hak eden çok insan var ve umarım başkanın af ve merhamet yaklaşımında geniş bir ağı vardır."

BB1cPrSB.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yorum taleplerine yanıt vermeyen Bay Tolman, Başkan George W. Bush tarafından atanan eski bir ABD savcısıdır. Bay Trump ve Bay Kushner tarafından savunulan ceza kanunlarını elden geçiren mevzuatın önde gelen destekçilerinden biriydi ve Aralık 2018'de Beyaz Saray imza törenine davet edildi. O zamandan beri, Bay Tolman, af taleplerinin önde gelen bir savunucusu olarak ortaya çıktı Firmanın web sitesi, vergi kaçakçılığından mahkum olan, tahrifat ve kampanya finansmanı ihlallerine tanık olan Bay Kushner'ın babası da dahil olmak üzere üç kişi için af veya telafi sağlamaya yardımcı olan bir Beyaz Saray açıklamasını vurgulayan bir web sitesi.

Beyaz Saray, Bay Tolman'a daha az bağlantılı suçluların merhamet kazanmasına yardım ettiğini de övdü. Bay Tolman'a bu çabalar için ödeme yapıldığına dair kamuya açık bir kayıt yok ve Bay Tolman Cuma günü Twitter'da “merhamet almak için birçok kişiyi temsil ettiğini” yazdı. Bazıları müşterilere para ödüyor, çoğu ise ücretsiz. Ekibimin merhametli çalışmasından gurur duyuyorum. "

Bu ay, 2011 yılında kablo dolandırıcılığı yapmak için komplo kurmaktan suçunu kabul eden Dina Wein Reis'in telafi edilmesini istemek için geçen yılın son üç ayında 20.000 $ ödendiğini belirten bir belge sundu. 2014 yılında cezaevinden tahliye edilen Reis, yorum taleplerine cevap vermedi.

Bu ay yapılan bir dosyada, Bay Tolman'a, İpek Yolu'nun kurucusu Ross Ulbricht için merhamet istemek için Eylül ayında elinde tutan Brian Anderson adlı Arizona'lı bir adam tarafından 22.500 dolar ödendiği ortaya çıktı. Bay Ulbricht, devam eden bir suç girişimine karıştığı ve internette narkotik dağıttığı için 2015 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Bay Trump ve yönetimine en yakın lobicilerden biri olan ve geçen ay Bay Trump tarafından Kongre Kütüphanesi için güven fonu kurulunda oturmak üzere seçilen Matt Schlapp, Parker Petit için bir af için haftalardır lobi yapıyordu. Bay Trump'ın 2016 kampanyasının Gürcistan finans başkanı olan ve Kasım ayında menkul kıymetler dolandırıcılığından mahkum olan, Pete olarak bilinen büyük bir Cumhuriyetçi bağışçı.

Bay Trump'la bağlantılarını ilan eden bir diğer lobici, Mark D.Cowan, Ağustos ayında Trump'ı etkilemek için gizli bir kampanyadaki rolünden dolayı suçunu kabul eden Nickie Lum Davis'e merhamet isteyen bir ekibin parçasıydı. Çin ve Malezya çıkarları adına idare.

2018'de başkanın avukatı olarak istifa ettikten haftalar sonra, Bay Dowd kendini aflar için potansiyel bir kanal olarak pazarlamaya başladı. Bay Dowd, potansiyel müşterilere, Bay Trump'a ve Bay Kushner gibi üst düzey yardımcılara erişimi nedeniyle af almalarına yardımcı olabileceğini söyledi.

Başkanın avukatı olarak, Bay Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanının müfettişlerle işbirliği yapmasını engellemek için af sallayan Bay Dowd, Bay Trump'a gayri resmi tavsiyelerde bulunmaya devam etmişti. Müstakbel müvekkillerine ve temsilcilerine, başkanın, Manhattan'daki federal savcılar tarafından soruşturulan veya F.B.I.'dan gelen sızıntılar nedeniyle lekelenen dilekçe sahiplerine olumlu bakmasının muhtemel olduğunu söyledi. O sırada, Bay Trump, davranışlarını araştırdıkları için bu grupları zayıflatmaya çalışıyordu.

Trump hukuk ekibinden ayrıldıktan sonra Dowd, Las Vegas'ta içeriden bilgi ticaretinden hüküm giymiş zengin bir spor kumarbazı olan William T. Walters'ı temsil etmeye başladı. O sıralarda, Bay Dowd, Bay Walters ve diğerlerine, Beyaz Saray'a erişimini kullanarak ve Bay Walters'ın Manhattan ve F.B.I.'daki savcılar tarafından soruşturulduğu için yakında müvekkilinden af alacağını söyledi.

Bay Walters, Bay Dowd'a on binlerce dolar ödedi, ancak bir af henüz gerçekleşmedi.

Bay Dowd, affetme kabiliyetinden herhangi birine övündüğünü ve soruları cevaplamayı reddettiğini reddetti.

Eski Trump kampanya danışmanı Karen Giorno, 2016 ilk seçimleri sırasında Bay Trump'ın Florida'daki kampanyasını yürüten ve genel seçimlerde de gemide kalan başkanın çevresindeki insanlara da erişebildi.

O, 2012 yılında bir CIA'nın adını yasadışı bir şekilde ifşa ettiği için suçunu kabul eden Bay Kiriakou ile 2018'de bir araya geldi. memur, Amerikalı bir tutukluya su kayağıyla karıştı. Adı hiçbir zaman kamuya açıklanmamasına rağmen, Bay Kiriakou 30 ay hapis cezasına çarptırıldı. Toplantıda, avukatının Washington ofisinde, Bay Kiriakou, hükümet tarafından haksızlığa uğradığını ve bir tabanca taşıyıp emekli maaşını alabilmesi için bir af aradığını söyledi.

Bayan Giorno'ya Bay Trump’ın eski ileri yönetmeni George Gigicos eşlik etti. Bay Kiriakou, her ikisinin de başkana doğrudan bağlantıları olduğunu söyledi.

Onlara inanmak istedim, dedi.

Bayan Giorno, ne kendisinin ne de Bay Gigicos'un başkanlık erişimi konusunda övünmediğini söyleyerek bu hesaba itiraz etti. Bay Gigicos'un çabalarına dahil olmadığını söyledi, bunun da Bay Kiriakou'ya “olanların adil olmadığı” duygusuyla motive edildiğini söyledi.

Temmuz 2018'de, Bayan Giorno, bir kopyası The New York Times tarafından "Başkan Donald Trump'tan mahkumiyetinden tam bir af istemek için" 50.000 $ karşılığında Bay Kiriakou ile bir anlaşma imzaladı ve bir 50.000 $ daha ikramiye olarak söz verdi. eğer affederse.

Bayan Giorno, Bay Kiriakou hakkında Bay Trump'la hiçbir zaman doğrudan konuşmadığını ve yönetiminde bir af için lobi yapmadığını söyledi. Bunun yerine, üst düzey yönetim yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde, Bay Kiriakou’nun kovuşturmasında yer alan kişi ve teknikler ile özel avukat soruşturmasına katılanlar arasındaki "noktaları birleştirmeye" çalıştığını ve ardından Bay Trump’ın başkanlığını takip ettiğini söyledi.

Bay Kiriakou, geçen yıl Bay Giuliani ve ortakları ile Washington'daki Trump International Hotel'de önemli miktarda alkol içeren başka bir konuda bir görüşmede af arayışını da başlattığını söyledi.

Bay Giuliani bir noktada tuvalete gittiğinde, sırdaşlarından biri Bay Kiriakou'ya döndü ve Bay Giuliani'nin yardım edebileceğini önerdi. Ancak Bay Kiriakou, "2 milyon dolara mal olacak - iki milyon dolar isteyecek" dediğini hatırladı Bay Kiriakou.

"Güldüm. İki milyon dolar - aklını mı kaçırdın? " Bay Kiriakou dedi. "İki milyon dolarım olsa bile, 700.000 dolarlık bir emekli maaşını geri almak için harcamazdım."

Bay Kiriakou anlaşmayı takip etmediğini söyledi, ancak geçen sonbaharda bir partide anekdotu paylaştı. Bir Ulaştırma Güvenliği İdaresi muhbiri ve Robert J. MacLean adlı eski hava mareşali olan bir arkadaş, alarma geçti ve Bay Giuliani'nin af satıyor olabileceğinden korktu.

Bay MacLean, Bay Kiriakou'ya haber vermeden F.B.I.'ya bir rapor sundu. Bay MacLean, "Bunu bildirmek zorunda olduğumu hissettim," dedi. Ne o ne de Bay Kiriakou yetkililerden haber aldı.

Bay Giuliani, Bay Kiriakou ile görüşmeyi hatırlamadığını ve ortaklarından hiçbirinin af komisyoncusu olarak hizmet vermeyeceğini söyleyerek olayların tasvirini reddetti çünkü sonuç olarak af davalarında çalışmadığını açıkça belirtti. Bay Trump'ı temsil ettiğinden.

Giuliani, "Bu bir çıkar çatışması gibi," dedi. Büyük ücretlerin teklif edildiğini duyduğunu söyledi, “ama yeterli param var. Açlıktan ölmüyorum. "

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Josh Hawley ve Ted Cruz'un Terörizmi Artıran Videosu 2 Milyon Kez Görüntüledi

GOP senatörleri Josh Hawley ve Ted Cruz'un Capitol Hill'deki şiddet olayından sonra sınır dışı edilmelerini isteyen viral bir video şu anda iki milyondan fazla kez izlendi.

BB1cRbho.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Donald Trump karşıtı PAC Really American tarafından hazırlanan klip, Cruz ve Hawley'in görüntülerini polis memurlarının protestocular tarafından ezilmesiyle veya dövülmesiyle birleştiriyor.

Bir kadının seslendirmesi, her iki milletvekilinin de Washington, D.C.'deki ayaklanmayı kışkırtmada önemli bir rol oynadığını iddia ederek, onların görevden alınmasının nedenlerini açıklıyor

Trump'ın bir Stop the Steal mitinginde kalabalığa seslenmesinin ardından, Başkan tarafından seçilen Joe Biden'ın yaklaşan Beyaz Saray'a girişini raydan çıkarma umuduyla 6 Ocak'ta Kongre Binası'nı yutan şiddet sırasında bir polis memuru da dahil olmak üzere beş kişi öldü.

Hem Hawley hem de Cruz, özellikle Capitol kuşatmasından sonra, sertifikasyon sırasında Seçici Kurul sonuçlarına itiraz ettikleri için geniş çapta kınandı.

Pazar günü paylaşılan Really American videosu yalnızca dokuz saatte iki milyondan fazla görüntülenme ve 17.200'den fazla retweet topladı.

Kadın anlatıcı şöyle diyor: "ABD Anayasasının 14. Değişikliği açık: Ayaklanma veya isyanla uğraşan hiçbir Amerikalının görevde kalmasına izin verilmez."

Anlatıcı şöyle devam ediyor: "Yedi Cumhuriyetçi senatör Kasım 2020 seçimlerini tersine çevirmek için oy verirken, Ted Crus ve Josh Hawley, ABD başkentine saldıran ve beş kişiyi öldüren Trump destekçilerinden oluşan şiddetli güruhu ateşlemekle en çok suçlananları paylaşıyor."

Daha sonra Trump taraftarlarına hitap eden bir Cruz klibi oynatılır ve burada "Geceye sessizce gitmeyeceğiz" dediği. Hawley daha sonra bir haber programı sunucusuyla konuşurken görüldü: "Bu seçimde büyük sorunlar vardı. Büyük seçim bütünlüğü sorunları vardı. Bir soruşturma yapılması gerekiyor. Yasada değişiklik yapılması gerekiyor."

Anlatıcı Hawley'nin ilk resmini havaya pompaladığı bir fotoğrafın yanı sıra şöyle diyor: "Josh Hawley'nin Kongre Binası'nda yumruklarını kaldırdığı teröristler, seçilmiş yetkilileri kaçırmak ve hatta öldürmek amacıyla halkın evine girdi."

Video daha sonra Kongre Binası'nın dışındaki bir Trump destekçisinin bir klibini oynatıyor ve şöyle diyor: "Ölüm, o binadakilerin tek çaresi."

Video, Cruz ve Hawley'i "seçimler hakkında kesin yalan söylemeye" devam etmekle suçluyor. Anlatıcı şöyle diyor: "Milis grupları önümüzdeki hafta yeniden Kongre Binası'na saldırmayı planlıyor. Cruz ve Hawley herhangi bir sorumluluk kabul etmediği için daha da fazla Amerikalı yaralanabilir.

BB1cHpvW.img?h=683&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

"Cruz ve Hawley oy vermeyi beklemek için çok tehlikeliler. Derhal Senato'dan çıkarılmaları ve terör eylemlerine yardım ve yataklık etmekten yargılanmaları gerekiyor."

Meclis saldırısından bu yana milletvekilleri arasında Kongre tarafından istifa veya görevden alınma çağrıları arttı.

Batı Virginia Senatörü Joe Manchin, meslektaşlarının, Capitol'de 6 Ocak "ayaklanmasını" kışkırtmadaki iddia edilen rolleri nedeniyle Cruz ve Hawley'i ihraç etmeyi düşünmeleri gerektiğini söyledi.

PBS 'Firing Line'da Margaret Hoover ile Cuma günü yapılan bir röportajda Manchin, Cruz ve Hawley ile iyi bir kişisel ilişkiye sahip olmasına rağmen, 14. Değişiklik'in bir ayaklanmayı kışkırtmaya ve kamu görevini yürütmeye karşı kuralını ihlal ettiği iddialarının soruşturulması gerektiğini söyledi.

Senatör Patty Murray (D-WA) ayrıca Hawley ve Cruz'un istifasını istedi. Senato'daki seçimi bozma çabalarına öncülük ederek görev yeminlerini bozduklarını iddia etti ve bu da isyan çetesine ilham verdi.

BB1cJg73.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

"Bir Senatör olarak, fikirlerime katılmayan her üyeye saygı duyuyorum. İnandığım şey için savaşmak için sesimi kullanma hakkımı saklı tutuyorum" dedi Murray. "Ama günün sonunda, işimiz bu ülkeyi kaba kuvvetin değil, seslerin kazandığı bir demokrasiyi korumaktır. Demokrasinin gücü üzerinde ayağa kalkan ve gücün gücünü destekleyen her senatör, yeminini bozmuştur. Senatörler. Hawley ve Cruz istifa etmeli. "

Hawley, Seçim Kurulunun oy sayımına yalnızca devam eden COVID-19 salgını sırasında oylama seçeneklerini genişleterek "bazı eyaletlerin, özellikle de Pennsylvania'nın kendi eyalet seçim yasalarını takip edemediğini" vurgulamak için bir fırsat istediğini söyledi.

Cruz, Hawley'in düşüncesini yineledi: "Yaptığım şey ve diğer senatörlerin yaptığı şey bizim seçildiğimiz şeydi, bu da Birleşik Devletler Senatosu'nun meclisinde büyük önem taşıyan konuları tartışıyor."

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kamala Harris'in Senato koltuğu için Alex Padilla'nın seçimi Kaliforniya siyasetini sarsıyor

Yeni seçilen Başkan Yardımcısı Kamala Harris Senato'dan istifa ederken, Kaliforniya Valisi Gavin Newsom koltuğu doldurması için eyaletin başsavcısı Alex Padilla'yı seçti. Sacramento Bee'deki Newsom yönetimini takip eden siyaset muhabiri Sophia Bollag, valiyi geri çağırma çabalarının yanı sıra etkiyi tartışmak için CBSN'e katıldı.

Kaynak: CBS NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Eski FDA Şefi Uyardı: Yeni COVID Mutasyon Çoğalması

Günde yaklaşık 4.000 ölümle sonuçlanan COVID-19 vakalarındaki artış, tatil sonrası artışa bağlanıyor, ancak oyunda başka bir sinsi faktör var: yeni bir koronavirüs mutasyonu veya varyantı. Birleşik Krallık'tan gelen bu yeni varyantın daha fazla aktarılabilir olduğu düşünülüyor, yani kişiden kişiye mevcut COVID-19'dan daha hızlı aktarılıyor. Brezilya ve Güney Afrika'dan diğer varyantlar daha tehlikeli olabilir. Amerika'daki varlıkları, gelen CDC başkanı Rochelle Walensky'nin dün Face the Nation'a işlerin daha da kötüye gideceğini söylemesine neden oldu. Eski FDA Şefi Scott Gottlieb "Evet, trajik bir şekilde, bu doğru" diye kabul etti. Onun korkunç öngörüsünü duymak için okumaya devam edin - ve sizin sağlığınızı ve başkalarının sağlığını sağlamak için, Zaten Koronavirüse Sahip Olduğunuz Kesin İşaretleri kaçırmayın.

BB1acVI7.img?h=781&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Dr. Gottlieb, COVID-19 Varyantının "Devralmak Üzere" Olduğunu Söyledi

"Görme ihtimalimiz olan şey enfeksiyonun azalmaya başlamasıdır," diye başladı Gottlieb, ilk başta iyi bir haber gibi gelen bir sesle. "Sanırım şu anda görüyoruz. Yeni günlük vaka sayısı açısından yakın vadede bir zirve görüyoruz."

"Şimdi maalesef," diye devam etti, "ölümler ve hastaneye yatışlar önümüzdeki iki veya üç hafta boyunca artmaya devam edecek çünkü bunlar gecikmeli bir gösterge. Ama buna kadar muhtemelen yaklaşık dört hafta, belki beş hafta boyunca düşüşlerin devam ettiğini göreceğiz. yeni varyant devralmaya başlar. "

"Şu anda," dedi, "bu yeni varyant ülke çapındaki tüm enfeksiyonların yaklaşık% 0,5'i. Güney Kaliforniya ve Florida'da% 1'e yakın olabilecek sıcak noktalar var, ancak her hafta ikiye katlanacak. Yani her hafta ikiye katlanıyor. . Bu, diğer ülkelerden gelen deneyim ve şu ana kadar Amerika Birleşik Devletleri'nde gördüğümüz deneyim. Yani şimdi% 1.% 2, sonra% 4, sonra% 8, sonra% 16, sonra% 32 olacak . Yani yaklaşık beş hafta içinde, bu devralmaya başlayacak. "

İLGİLİ: Dr.Fauci, Bunu Hissederseniz, Zaten COVID Olabilir

Yeni COVID-19 Mutasyonundan Nasıl Kurtulunur?
Uzaktan güvende kalmak için aşı olmanız, yüz maskenizi takmanız ve kalabalıktan kaçınmanız gerekir. Gottlieb, "Bu yeni varyanta karşı tek arka durdurucu, o zamana kadar çok fazla enfeksiyon geçireceğimiz gerçeğidir. Dolayısıyla, popülasyonda çok fazla bağışıklık olacak ve daha fazla insanı aşılayacağız" dedi. "Ama bu gerçekten denklemi değiştiriyor. Ve bence baktığımız şey, bu virüsün bahara doğru ilerleyen amansız bir saldırısı, oysa enfeksiyonlar gerçekten ilkbaharda azalmaya başlayacaktı. Sessiz bir bahar yaşardık. Sonunda yeterince insan aşılanana kadar ilkbaharda sürekli olarak yüksek düzeyde enfeksiyon olabilir. "

Bu nedenle, kamusal temelleri takip edin ve bu dalgalanmayı sona erdirmeye yardımcı olun, özellikle de daha bulaşıcı bir virüs olduğu için - bir yüz maskesi takın, sosyal mesafe alın, kalabalıklardan kaçının, barınmadığınız insanlarla içeriye girmeyin (özellikle barlarda ), iyi bir el hijyeni uygulayın, size uygun olduğunda aşı olun ve kendi hayatınızı ve başkalarının hayatını korumak için COVID Yakalama Olasılığı En Yüksek 35 Yerden hiçbirini ziyaret etmeyin.

BB1beesn.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Kaynak: EatThis, NotThat Health

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump başkanlığının kilit tarihleri

Donald Trump'ın 2015'teki kampanyasının başlangıcından Joe Biden'ı yenilgiye uğratmasına kadar, Beyaz Saray'da normları paramparça ettiği, müttefiklerinden kaçtığı, kendisine muhalefet eden herkese zorbalık yaptığı ve politikalarını nasıl lazer odaklanarak yönettiği için Beyaz Saray'da geçen süre kaotik bir hız treniydi. muhafazakar siyasi tabanıyla oynayacaktı.

BB1cSbbu.img?h=715&w=1075&m=6&q=60&o=f&l

BB1cRWWB.img?h=717&w=1075&m=6&q=60&o=f&l

İşte Trump'ın siyasi kariyerini noktalayan ana tarihlerden bazıları:

- İlk hareketler -

25 Ocak 2017: Trump, Meksika ile güney ABD sınırında inşa etmeye söz verdiği duvarda inşaatın başlaması için bir emir imzaladı, Meksika'nın bunun bedelini ödeyeceğini söylediği önemli bir kampanya sözü. Sonunda, ABD tarafından ödenen yalnızca birkaç yüz mil inşa edildi.

BB1cRUQo.img?h=715&w=1075&m=6&q=60&o=f&l

27 Ocak 2017: Trump, çoğunluğu Müslüman olan yedi ülkeden - İran, Irak, Libya, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen'den girişleri yasaklayan bir idari emir yayınladı. Öfkenin ortasında, Yargıtay 2018 yazında metni doğruladı.

1 Haziran 2017: Trump, ABD'nin Paris iklim anlaşmasından çekildiğini açıkladı.

BB1cRUQr.img?h=717&w=1075&m=6&q=60&o=f&l

- Ekonomi -

20 Aralık 2017: Cumhuriyetçi Kongre, 31 yılın en büyük vergi indirimlerini geçirdi.

31 Mayıs 2018: ABD, Meksika, Kanada ve Avrupa Birliği'nden çelik ve alüminyuma gümrük vergileri uyguladı.

15 Haziran 2018: Trump, 50 milyar dolarlık ithal mala yüzde 25 gümrük vergisi koyarak Çin ile ticaret savaşı başlattı.

Eylül 2019: İşsizlik yüzde 3,5 ile 50 yılın en düşük seviyesine ulaştı.

- Diplomasi -

6 Aralık 2017: Trump yönetimi, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdı, uzun süredir devam eden ABD politikasını bozdu ve uluslararası kınamalara yol açtı.

8 Mayıs 2018: ABD, İran'la uluslararası nükleer anlaşmadan çekildi ve İslam Cumhuriyeti'ne karşı ABD yaptırımlarını yeniden tesis etti.

30 Haziran 2019: Trump, Kore yarımadasının nükleer silahlardan arındırılması konusunu tartışmak üzere Singapur'da ülkenin lideri Kim Jong Un ile görüştükten bir yıldan biraz daha uzun bir süre sonra Kuzey Kore'ye ayak basan ilk ABD lideri oldu.

27 Ekim 2019: İslam Devleti grubu lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin Suriye'de düzenlenen ABD askeri baskınında öldürüldüğü duyuruldu.

3 Ocak 2020: Güçlü İran generali Kasım Süleymani, Bağdat'ta ABD hava saldırısında öldürüldü.

- Yenilgiler -

28 Temmuz 2017: Senato, Trump'ın kaldırmaya söz verdiği Demokratik sağlık planı Obamacare'yi deviremedi.

6 Kasım 2018: Muhalefetteki Demokratlar, Temsilciler Meclisi'nin kontrolünü geri aldı. Cumhuriyetçiler Senato'da kalır.

- Bölünme -

12 Ağustos 2017: Virginia'daki Charlottesville'de aşırı sağcı aktivistlerin katıldığı bir miting sırasında, bir neo-Nazi sempatizanı arabasını bir grup ırkçı göstericiye doğru sürerek bir kadını öldürdü. Cumhurbaşkanı, çatışmanın "her iki tarafında da iyi insanlar olduğunu" açıkladığında ağır şekilde eleştiriliyor.

14 Şubat 2018: 19 yaşındaki eski bir öğrenci, Florida, Parkland'deki eski lisesinde ateş açarak 17 kişiyi öldürdü. Katliam, silah kontrolü isteyen gençlerin benzeri görülmemiş bir seferberliğine yol açtı. Trump, tüm kalbiyle silah sahiplerinin haklarını destekliyor.

25 Mayıs 2020: 46 yaşındaki Siyah bir adam olan George Floyd, ülke çapında protestoları tetikleyen tutuklama sırasında öldü. Trump, kanun ve düzen yaklaşımını benimsiyor ve göstericilere haydutlar diyor.

- Rusya, Ukrayna, suçlama -

17 Mayıs 2017: Eski FBI direktörü Robert Mueller, Trump kampanyasının 2016 seçimlerini çalmak için Rusya ile komplo kurup kurmadığını soruşturmakla sorumlu özel danışman olarak atandı. Trump, "cadı avı" dediği şeye ateş ediyor.

18 Nisan 2019: Mueller raporu, suç komplo iddiası olmaksızın yayınlandı. Ancak, Trump'ın lehine müdahale ettiği tespit edilen Trump kampanyası ile Kremlin bağlantılı figürler arasında sık sık temaslara işaret ediyor. Mueller, Trump'ın soruşturmayı engellediğine dair çok sayıda örnek veriyor.

18 Aralık 2019: Trump, Ukrayna'yı gelecekteki Demokrat rakibi Joe Biden'i karalamaya zorladığı için iktidarı kötüye kullanma ve Kongre'yi engelleme suçlamalarından yargılanıyor. Trump, 5 Şubat'ta Cumhuriyet kontrolündeki Senato'daki duruşmasında beraat etti.

- Koronavirüs ve kampanya -

31 Ocak 2020: ABD, koronavirüsün yayılmasını durdurmak için Çin'den gelen Amerikalı olmayan gezginlerin yasaklandığını duyurdu. Yasak, 14 Mart'ta ülke kendisini dünyadan kapatırken Avrupa ülkelerini de kapsayacak.

2 Ekim 2020: Virüs pozitif çıktıktan sonra tedavi için askeri hastaneye kaldırılan Trump, üç gün sonra artık "bağışık" olduğu iddiasıyla ortaya çıktı.

3 Kasım 2020: Amerikalılar, yenilgiyi kabul etmeyi reddeden ve seçim sahtekarlığı ve heyelanla kazandığı yalanlarıyla ilgili temelsiz komplo teorileri yaymak için iki ay harcayan Trump'ın yerine Biden'ı seçti.

6 Ocak 2021: Trump, taraftarlarına Kongre'ye yürümelerini ve milletvekilleri Biden'ın zaferini tasdik ederken "cehennem gibi savaşmalarını" söyledi. Silahlı bir kalabalık ABD Kongre Binası'na saldırır ve ardından gelen kargaşada beş kişi ölür. Bir hafta sonra, House onu bir ayaklanmayı kışkırtmakla suçladığında, Trump iki kez görevden alınan ilk ABD başkanı oldu.

Kaynak: AFP

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Donald Trump'ın Koyu Destekçisi Trump'ın Emekli Birikimlerini Çalan Sahtekarı Affetmesini Anlamadığını Söyledi

ABD Başkanı Donald Trump'ın 71 yaşındaki bir destekçisinin, Trump'ın kısa süre önce bir Ponzi programında hayatını biriktirdiği birikimi çalan bir adamın 40 yıllık cezasını hafifletmesi üzerine şok olduğu bildirildi.

BB1cU6Y5.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Giden başkanı destekleyen ve 2016 ve 2020'de ona oy veren Kimball Pugmire, Tampa Bay Times'a, başkanın Çarşamba günü "ömür boyu dolandırıcı" Fred Davis Clark Jr.'a merhamet verdiğini öğrendikten sonra Trump'ın dürüstlüğünü sorgulamaya zorlandığını söyledi. Toplam 300 milyon dolardan yaklaşık 1.400 yatırımcıyı dolandırdıktan sonra 2016'da onlarca yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Pugmire gazeteye verdiği demeçte, "Bütün bunları unutmaya çalışıyordum, ancak bir Trump destekçisi olarak dürüstlüğü konusunda sizi meraklandırıyor," dedi.

Clark, Florida, Karayipler ve Las Vegas'ta eski mülkleri lüks tatil yerlerine dönüştürerek yatırımcılara istikrarlı getiri vaadini sunan Cay Clubs Resorts and Marina'nın CEO'suydu. Gerçekte, projeler hiçbir zaman tamamlanmadı ve yeni yatırımcılardan alınan para, eski yatırımcılara ödenmemiş borçları kapatmak ve Clark'ın cömert yaşam tarzını finanse etmek için kullanılıyordu.

Pugmire, yakında söz verilen "geri kiralama" ödemelerini ve ardından düzenli kira geliri alacağına inandığı Clearwater, Florida ve Las Vegas'ta apartman birimleri satın aldı. Para hiç gelmediğinde, Pugmire'ın evi haczedildi ve emekliliği süresiz olarak ertelendi. Clark'ın uzun hapis cezasının hak edildiğine inanıyordu.

Pugmire, "Muhtemelen hapishanede öleceğini düşündüm ve bunu hak etti," dedi. "Bunun adalet olduğunu düşünüyordum çünkü artık hayatının geri kalanında diğer insanlara yaptığını düşünerek orada oturabilir."

Bunun yerine, Trump, 13 Ocak'ta Clark'ın kalan cezasını hafifletti. Clark'ın neden affedildiği açık değil. Beş yıl boyunca denetimli salıverilmesiyle Orlando'da yaşayacağı ve telafi edilmesine rağmen yasal olarak 179 milyon dolar tazminat ödemek zorunda olduğu bildirildi.

Bir avukat olan Bruce Barnes, "Yatırımcı kurbanları ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile Adalet Bakanlığı'ndaki kendini adamış kamu görevlileri için daha çok hayal kırıklığına uğradım, bu davaya yüreklerini ve ruhlarını koydular ve halıları altlarından çıkardı." Florida mülklerinden birinde birim sahipleri için, gazeteye söyledi.

Clark, 2021'de Trump'tan merhamet alan ilk kişiydi. Görevdeki son 24 saatinde başkanın büyük bir af ve iletişim dalgası olması beklenen olaydan önce duyulan komütasyon gerçekleşti. Trump, Başkan seçilen Joe Biden'in 46. ABD başkanı olarak yemin etmesinden saatler önce, Çarşamba sabahı Beyaz Saray'ı terk etmeye hazırlanıyor.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Veda konuşması: Trump yaptığı şeylerden bahsetti, Kongre Binası isyanını kınadı, Biden adını bile anmadı

WASHINGTON - Zor durumda olan Başkan Donald Trump, ekonomi ve dış politika sicilini Salı günü videoya kaydedilmiş bir "veda konuşmasında" lanse etti.

Trump, Pazartesi günü videoya kaydedilen ve Salı günü yayınlanan konuşmasında destekçilerine yaptığı açıklamada, "Şimdi, Çarşamba günü öğle saatlerinde iktidarı yeni bir yönetime devretmeye hazırlanırken, başlattığımız hareketin daha yeni başladığını bilmenizi istiyorum." Dedi.

Trump, yaklaşık 20 dakika süren videoda Başkan seçilen Joe Biden'dan adıyla bahsetmedi, ancak genel olarak yeni yönetime iyi şanslar diledi. Trump, "En iyi dileklerimizi iletiyoruz ve onların da şansa sahip olmasını istiyoruz, çok önemli bir söz."

BB1cLAwX.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

İktisadi ve dış politika faaliyetlerinin çoğunu iktidarda listeleyen Trump, yükselen borsayı övdü ve "on yıllardır yeni savaş başlatmayan ilk başkan olmaktan gurur duyduğunu" söyledi.

İsyan günü olan 6 Ocak'tan çok daha sert bir dil kullanarak, taraftarlarının ABD Başkenti'ne yaptığı saldırıyı eleştirdi.

"Siyasi şiddet, Amerikalılar olarak değer verdiğimiz her şeye saldırıdır" dedi. "Asla tolere edilemez."

Trump'ın muhalifleri, hoşçakal demesinden memnun olduklarını söylediler.

D-Calif Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, MSNBC'de "Donald Trump, ülkemizde bir lekeydi" dedi. "Kurumlarımıza yaptıklarından veya Anayasamıza yaptıklarından ötürü, iki görev süresi olsa demokrasimizi sürdüreceğimizi sanmıyorum. Bunu küçük düşürdü."

Trump, Amerikalıları "partizan düşmanlığının üzerine çıkmaya" çağırsa da, analistler, başkanın ulusun siyasi kültürüne olumsuzluk payından daha fazla katkıda bulunduğunu söyledi.

Trump'ın İç Güvenlik Bakanlığı'nın eski sözcüsü David Lapan, "Çok az, çok geç" dedi. "Son dört yılda söylediği ve yaptığı şeylerin çoğuyla çeliştikleri için sözleri artık anlamsız."

Lapan, "Adil bir seçimi kaybettiğine dair hiçbir onay veya bu konuda yalan söylediği için pişmanlık duymuyor. Joe Biden'dan ismiyle bahsetmeye bile gerek yok" dedi.

Cumhuriyetçi lider Mitch McConnell: Kongre Binası'na saldırı "başkan tarafından kışkırtıldı"

Trump, Birleşik Üs Andrews'te askeri uğurlama törenine ev sahipliği yaparak Çarşamba sabahı Beyaz Saray'dan ayrılacak. Program tutarsa, görev süresi öğlen sona erdiğinde Florida, Palm Beach'teki Mar-a-Lago mülkünde olacak.

Trump, bir buçuk yüzyılı aşkın süredir halefinin göreve başlama törenini atlayan ilk başkan.

Trump videosunda ailesine, Gizli Servis'e ve destekçilerine teşekkür etti.

Ticaret tarifelerinin genişletilmesini ve ABD'nin Paris iklim anlaşmasından çekilmesini içeren "Önce Amerika" dış politikası olan göçmenlik baskılarını lanse etti, ancak Biden göreve geldikten kısa bir süre sonra bu anlaşmaya yeniden katılacağına söz verdi.

Başkan, COVID-19 aşılarının geliştirildiğine dikkat çekti, ancak ilacın dağıtımıyla ilgili sorunları değil. Trump, geçtiğimiz yıl ABD'de 400.000'den fazla insanın COVID-19 nedeniyle öldüğünden bahsetmedi.

Trump, ikinci kez görevden alınan ilk başkan olduktan bir hafta sonra Beyaz Saray'dan çıkıyor. Bir suçlama makalesi, Trump'ı beş kişiyi öldüren Capitol ayaklanmasını kışkırtmakla suçluyor. İlk suçlama, Ukrayna hükümetine Biden ve oğlunu soruşturması için baskı yaptığı iddialar üzerine yapıldı.

Trump veda konuşmasında her iki suçlamadan da bahsetmedi, bunun yerine görev süresini "zorlu savaşlara girdim" diyerek tanımladı.

Beyaz Saray, videoyu, Biden'in uçağının, ülkenin 46. başkanı olarak göreve başlamasından yaklaşık 20 saat önce, Joint Base Andrews'e inişiyle hemen hemen aynı anda yayınladı.

BB10fM15.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

1. Günde Biden, Trump'ın Yaptığı Değişiklikleri Geri Almak İçin Harekete Geçti

WASHINGTON - Başkan seçilen Joseph R. Biden Jr., Çarşamba günü selefinin mirasına tam ölçekli bir saldırı başlatacak, Başkan Trump'ın salgın tepkisini bir kenara atmak, çevre gündemini tersine çevirmek, anti Göç politikaları, ekonomik toparlanmanın durgunluğunu destekler ve çeşitliliği teşvik etmeyi amaçlayan federal çabaları yeniden tesis eder.

BB1cV4qy.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Üst düzey politika danışmanlarına göre, başka hiçbir modern başkanın görmediği bir aciliyetle hareket eden Bay Biden, Çarşamba günü öğleden sonra Oval Ofis'ten 17 idari emir, muhtıra ve bildiri imzalayacak.

Bireysel olarak, eylemler, gelen başkanın dört çalkantılı yıl boyunca Bay Trump tarafından belirli, korkunç tacizler olarak gördüğü şeyleri hedef alıyor. Danışmanları toplu olarak, Bay Biden'in yürütme yetkisini iddialı bir şekilde kullanmasının, başkan olarak birincil hedeflerinden biri için ağır ve görünür bir peşinat olduğunu söyledi: Salı dedikleri gibi, ülkeye yapılan "en ağır zararları tersine çevirmek" Bay Trump.

Açılışının arifesinde Washington'a vardıktan sonra Salı gecesi Twitter'da konuşan Bay Biden, "Ulus olarak karşılaştığımız krizlerle başa çıkma konusunda harcayacak bir saniyemiz yok" dedi. Bu yüzden yarın yemin ettikten sonra işe hemen başlayacağım.

Bay Biden’ın eylemleri büyük ölçüde, yardımcılarının Çarşamba günü öğlen miras bırakacağı "yakınlaşan krizler" olarak tanımladığı dört geniş kategoriye ayrılıyor: salgın, ekonomik mücadeleler, göç ve çeşitlilik sorunları, çevre ve iklim değişikliği.

Bazı durumlarda, Bay Biden, Bay Trump'ın uygulamaya koyduğu politika ve prosedürleri tek taraflı olarak ve derhal tersine çevirmeyi planlıyor. Diğer durumlarda, yetkisinin sınırları, yeni başkanın kendi yönetimindeki diğerlerini harekete geçmeye yönlendirmesini ve hatta federal hükümeti yeni bir yöne kaydırmak için uzun bir süreci başlatmasını gerektirir.

Bay Biden’ın koronavirüs tepkisinin koordinatörü Jeff Zients Salı günü “Yeni bir gün” dedi. "Ülkenin Covid-19 krizine tepkisini yönetmek için yeni ve farklı bir yaklaşım."

Bay Biden’in Çarşamba günkü ilk eylemlerinden biri, Bay Zients’i hükümetin resmi Covid-19 yanıt koordinatörü yapan ve başkana rapor veren bir idari emir imzalamak olacak. Emir ayrıca, Bay Trump'ın dağıttığı Ulusal Güvenlik Konseyi'ndeki küresel sağlık güvenliği ve biyo-savunma müdürlüğünü de yeniden kuracak.

Yetkililer, Bay Biden'ın, Bay Trump'ın görev süresi boyunca kararlı bir şekilde vermeyi reddettiği bir yürütme emrini de imzalayacağını söyledi - tüm federal binalarda, tüm federal topraklarda ve tüm federal çalışanlar tarafından maskeler ve fiziksel mesafe gerektiren ulusal bir yetki dayatması. Ve Bay Trump'ın Dünya Sağlık Örgütü'nden ayrılma çabalarını sona erdirecek ve ülkenin en iyi bulaşıcı hastalık uzmanı Dr. Anthony S. Fauci'yi grubun Perşembe günkü yıllık yönetim kurulu toplantısına katılmaya gönderecek.

Yardımcıları, Bay Biden’ın Çarşamba günkü eylemlerinin çoğunun, Bay Trump’ın en sert göçmenlik politikalarını tersine çevirmeyi amaçladığını söyledi.

Trump yönetiminin vatandaş olmayanları nüfus sayımından hariç tutma planını iptal eden bir idari emir ve "Hayalperestleri" sınır dışı edilmekten koruyan Çocukluk Dönemi için Ertelenmiş Eylem programını desteklemeyi amaçlayan ikinci bir emir imzalayacak. Bay Trump, yıllardır DACA olarak bilinen programı bitirmek için çabalamıştı.

Bay Biden, çoğunluğu Müslüman ve Afrika ülkelerinden Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat yasağı getiren Trump döneminden kalma iki bildiriyi yürürlükten kaldıracak ve selefinin göçü sınırlamaya yönelik ilk eylemlerinden birini sona erdirecek. Danışmanlar, Bay Biden'in, yasak nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri'ne gelmeleri engellenenlere verilen zararı ele almak için Dışişleri Bakanlığı'na talimat vereceğini söyledi.

Bir başka idari emir, halihazırda Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan kişilere yönelik gelişmiş göçmenlik ihlallerinin uygulanmasını kaldıracak. Bir diğeri, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Liberyalıların sınır dışı edilmesini engelleyecek. Ve bir diğeri, Bay Trump’ın göçmenleri ülke dışında tutmak için tasarlanan sınır duvarının inşasını durduracak ve Bay Biden’ın yönetimi duvarın finansmanı ve inşaat sözleşmelerinin yasallığını inceliyor.

Bay Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, “Trump politikalarının son derece insanlık dışı olan ve ülkemizin değerlerini yansıtmayan unsurlarını derhal tersine çevirmek için adımlar atabileceğimize inanıyoruz” dedi. Güneybatı sınırına gelme anı olmadığına dair inandırıcı, net bir işaret çünkü insanları bu sınırı geçme kapasitemiz son derece sınırlı. "

Üst düzey iç politika danışmanına göre, ülkedeki bir yıllık ırksal karışıklığın ardından göreve gelen Bay Biden, Çarşamba günü hızla hareket ederek Bay Trump'ın kutuplaşmaya ve bölünmeye katkıda bulunduğunu düşündüğü politikalarından bazılarını gevşetmeye başlayacak. .

Başkanın İç Politika Konseyi'ne başkanlık edecek olan Susan Rice, Bay Biden'in tüm federal kurumların eşitliği işlerinde merkezi bir faktör haline getirmelerini şart koşmayı amaçlayan geniş bir yürütme emrini imzalayacağını söyledi. Emir, diğer şeylerin yanı sıra, politika ve programlardaki fırsatların önündeki engellerin nasıl kaldırılacağını ele almak için 200 gün içinde bir rapor teslim etmelerini gerektirecek.

Rice, Bay Biden'in federal kurumları politikalarındaki sistemik ayrımcılığı ortadan kaldırmaya ve güvenlik ağı ve diğer federal harcamalardaki tarihsel ayrımcılığı tersine çevirmeye yönelik incelemeler yapmaya yönlendireceğini söyledi. Ve çeşitlilik gerekçesiyle federal veri toplamayı inceleyen bir çalışma grubuna başlayacak.

Bayan Rice Salı günü gazetecilere verdiği demeçte, "Gelecek dönem başkanı, sistemik ırkçılığı kurumlarımızdan çıkarma sözü verdi" dedi. “Ve bu girişim, bu tarihi eserin ilk adımıdır. Irksal adaleti sağlamak, yönetimin eşitliği politika oluşturma ve karar verme sürecimizin her yönüne yerleştirmek için kapsamlı bir yaklaşım benimsemesini gerektirecektir. "

Başka bir yürütme emri, federal hükümetin, Bay Trump yönetiminin eylemini tersine çeviren bir politika olan cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği temelinde ayrımcılık yapmamasını gerektirecek. Bir diğeri, federal hükümet kurumlarının çeşitlilik ve dahil etme eğitimini kullanma becerisini sınırlayan bir Trump yürütme düzenini bozacak.

Ve Bay Biden, Pazartesi günü tarihçilerin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kölelik tarihini çarpıttığını söylediği bir rapor yayınlayan Bay Trump’ın 1776 Komisyonunu iptal edecek.

Bay Trump'ın başkan olarak en önemli eylemlerinin çoğu, çevrenin düzenlenmesini sınırlamayı ve iklim değişikliğiyle mücadele çabalarından geri çekilmeyi amaçlıyordu. Yetkililer, Bay Biden’ın başkan olarak ilk adımlarının bu politikaları hedef alacağını söyledi.

Çarşamba günü, ABD'nin Paris iklim anlaşmalarına yeniden katılacağını belirten bir mektubu imzalayarak, Bay Trump'ın küresel organizasyondan ayrılışını tersine çevirecek.

Daha sonra, araç emisyon standartlarına geri dönüşlerin geri alınması da dahil olmak üzere, Trump yönetimi altındaki çevre politikalarını altüst etme sürecini başlatan bir idari emir imzalayacak; Kuzey Kutbu Ulusal Yaban Hayatı Sığınağı'nda petrol ve doğal gaz kiralamalarına bir moratoryum empoze etmek; Keystone XL boru hattı izninin iptal edilmesi; sera gazlarının sosyal maliyetleri üzerine bir çalışma grubunun yeniden kurulması.

Bay Gina McCarthy, "1. Gün iklim yönetimi emirleri, ABD'yi tekrar sağ zemine oturtmaya başlayacak, Amerikan liderliğini yeniden tesis etmemiz gereken bir temel oluşturacak ve ulusumuzu temiz enerji ve işlerde küresel lider olarak konumlandırmaya yardımcı olacak," dedi Bay Gina McCarthy Biden'ın ulusal iklim danışmanı.

Kampanya sırasında söz verdiği gibi, Bay Biden Çarşamba günü pandeminin getirdiği devam eden mali zorluklarla mücadele eden Amerikalılara yardımcı olmak için bazı durumlarda selefinin benimsediği politikaları tersine çevirecek.

Tahliyelerle ilgili federal bir moratoryumu uzatacak ve Tarım, Gaziler İşleri ve Konut ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı da dahil olmak üzere kurumlardan, federal garantili ipotekler üzerindeki hacizlere ilişkin bir moratoryumu uzatmalarını isteyecek. Uzantıların tümü Mart ayının sonuna kadar devam edecek.

Başka bir emir, eylül ayı sonuna kadar federal öğrenci kredisi faizi ve anapara ödemelerinde bir duraklamaya devam ederek ağır eğitim borcu olan Amerikalıları hedefliyor.

İlerici gruplar ve aralarında Çarşamba günü çoğunluk lideri olacak New York Senatörü Chuck Schumer de dahil olmak üzere bazı kongre Demokratları, Bay Biden'i daha agresif hareket etmeye ve 1. Gün öğrenci borcunu kişi başına 50.000 $ 'a kadar iptal etmeye zorladı. Bunun yerine, Bay Biden’ın yardımcıları, bireysel öğrenci borcunun 10.000 $ 'a kadar olan kısmını iptal etmesi için Kongre'ye yaptığı kampanya çağrısını yeniledi.

Seleflerinin bazılarının yaptığı gibi, Bay Biden, yönetiminde görev yapanlara etik kurallar koymayı amaçlayan bir icra emri imzalayacak. Yardımcıları, yürütme kolundaki tüm atananlara bir etik taahhüdü imzalamalarını da emredeceğini söyledi.

Bay Biden, selefi tarafından uygulamaya konulan tüm yeni düzenlemeleri de donduracak ve yönetimine, varsa hangilerinin ilerlemesi gerektiğini değerlendirmesi için zaman tanıyacak.

Gelmekte olan Beyaz Saray basın sekreteri Jen Psaki, Bay Biden'ın Çarşamba günü gerçekleştirdiği idari eylemlerin ardından neredeyse her gün düzenli bir başkalarının akışının izleyeceğini söyledi.

Bayan Psaki, "Başkan olarak seçilen Biden önümüzdeki 10 gün boyunca ve görevde olduğu süre boyunca - ortaya koyduğu dört krizi ele almak için harekete geçmeye devam edecek" dedi. "Önümüzdeki günlerde ve haftalarda, bu zorluklarla yüzleşen ve transseksüel Amerikalılar tarafından askerlik hizmeti yasağının kaldırılması da dahil olmak üzere Amerikan halkına gelecek dönem başkanının vaatlerini yerine getiren ek yürütme eylemlerini duyuracağız."

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bazı Trump destekçileri onun sıkıyönetim ilan edeceğini düşünüyor ve heyecanlılar.

Pazartesi günü kalan bazı çıkmazlar, Başkan Trump'ın en azından önümüzdeki dört yıl boyunca görevde kalacağına ikna oldular. Yanlış bir şekilde, Genelkurmay Başkanları'nın başkan yardımcısı General John Hyten tarafından yönetildiğini iddia eden bir Telegram hesabı, onlara, bekledikleri anda, Trump'ın nihayet harekete geçeceğini ve orduyu ezmek için kullanacağını söylüyordu. düşmanlar geliyordu.

BB1cU0iK.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Salı sabahı itibarıyla en az 185.000 kişi tarafından görülen bir mesajda "Bunu hiçbir şey durduramaz" dedi. Yarım saat sonra "Artık gölgelerde saklanamazlar" diye ekledi. Ardından, 20 dakika sonra: "Son saatler." Böyle devam etti. Saat 10.00 civarında (ET) Washington DC'de bir çitin arkasında üniformalı askerlerin uğursuz bir resmini yayınladı ve yazısında "Evlerinde kalın" yazıyordu.

Salı öğleden sonra, hesabın yaklaşık 220.000 takipçisi vardı - muhtemelen Twitter ve Facebook gibi diğer platformlarda geniş çapta ve aktif olarak tartışılıyor ve tanıtılıyor olmasından dolayı yardımcı oldu. Facebook, yorum taleplerine hemen yanıt vermedi. CNN, kendi platformunda Telegram kanalına bağlantı paylaşan ve onu tanıtan kişiler hakkında sorular sorduktan sonra, Twitter "onu paylaşan hesaplar için harekete geçtiğini" ve bağlantının daha fazla tweet atılmasını önleyeceğini söyledi.

General Hyten'in bir sözcüsü Salı sabahı CNN'e hesabın "tamamen sahte" olduğunu söyledi ve Pentagon'un hesabın kaldırılması için "aktif olarak çalıştığını" ekledi. Salı öğleden sonra hesap "dolandırıcılık" olarak işaretlendi ve "Uyarı: Birçok kullanıcı bu hesabı dolandırıcılık veya sahte hesap olarak bildirdi." Hesap o zamandan beri bazı takipçileri bıraktı ve mesajların çoğu kaldırıldı. Bir Telegram sözcüsü CNN'e şunları söyledi: "Telegram, sizin belirttiğiniz gibi kesin vakalarda sahte hesaplar hakkında raporları izliyor ve kullanıcıları uyarıyor." Facebook ve Twitter, yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Büyük ölçüde QAnon komplo teorisindeki eski mecazları yansıtan açıklama, daha büyük bir eğilimin simgesiydi. Seçimlerin Trump'tan çalındığı ve birisinin ya da bir şeyin - mahkemeler, eyalet meclisleri, Kongre üyeleri, Başkan Yardımcısı Mike Pence - Joe Biden'ın göreve başlamasını engelleyeceği yalanına inanan oldukça büyük bir grup insan caydırılmadı. bu inançtan. Bunun yerine, geriye kalan tek şeyin şiddet ve kan olduğuna inanmaya başladılar. Trump'ın sıkıyönetim uygulamak üzere olduğuna ikna oldular - ve bekleyemezler.

Komplo teorisinin temelinde, 6 Ocak'ta Kongre Binası'ndaki isyana ilham veren şey var - seçimin çalındığı ve Amerikan demokrasisinin tehdit altında olduğu ve birinin bir şeyler yapması gerektiği şeklindeki yanlış fikir. Sonra isyancılar bunu kendi başlarına üstlendi. Ayaklanmadan sonra, benzer insan grupları, Trump ve ordu harekete geçeceği için geri çekilip bekleyebileceklerine inandılar. Ancak komplo teorilerinin genel olarak işleyiş şekli ve ayaklanmadan sonra çoğaldıkları göz önüne alındığında, bu teorilerin yeni yollarla ortaya çıktığını hayal etmek kolaydır, bir kez böyle bir eylemin gelmeyeceği açık.

Çevrimiçi sıkıyönetim hakkındaki tartışmaların çoğu, nihayetinde uzun süredir bir vaat ve kan arzusu olan QAnon ile bağlantılıdır. Ancak askeri bir ele geçirme olasılığını heyecanla tartışan insanlar, saplantılarının kökenini bilmiyor olabilir. Ve bu fenomen internetin niş bir köşesiyle sınırlı görünmüyor.

Geçtiğimiz iki hafta boyunca CNN, Trump destekçilerinin bu fikri çok sayıda ve çok sayıda sosyal medya platformunda benimsediğini gördü.

Facebook'ta, sıkıyönetim uygulanmadan önce bir adamın insanları yiyecek stoklamaları konusunda uyardığı bir video, doğruluk kontrolü yapılmadan önce beş milyondan fazla kez görüntülendi ve yanlış olarak işaretlendi. Video artık Facebook'ta değil, ancak onu kimin kaldırdığı belli değil. CNN, yorum için Facebook'a ulaştı.

YouTube'da, daha önce en çok yabancı bir annesi ve yabancı bir kızı olduğu iddialarıyla tanınan bir adam, aniden bir yıldız haline geldi. Trump'ın birçok sıkıyönetim komplo teorisinin önemli bir özelliği olan İsyan Yasasını imzaladığını iddia ettiği bir videoyla 3,5 milyondan fazla görüntülendi. Kongre'nin% 85'inin tutuklanabileceğini söylediği bir başka video yaklaşık 1,7 milyon kez izlendi. Bu makalenin ilk yayınlanmasının ardından, YouTube sözcüsü Ivy Choi, CNN'e şirketin ikinci videoyu CNN tarafından sorulmasının ardından "başkanlık seçim bütünlüğü politikamızı ihlal ettiğini" söyleyerek kaldırdığını söyledi.

TikTok'ta on binlerce olmasa da binlerce insan komplo teorilerine bağlı düzinelerce videoyu görüyor ve tepki veriyor. Bu videolar konu bakımından çeşitlilik gösteriyor, hepsi de Trump'ın sıkıyönetim ilan edeceği şeklindeki aynı yanlış fikre bağlı - bazılarında insanlar bunun bir işaret olduğuna ikna olmuş, askeri araçların hareketini heyecanla çekiyor; diğerlerinde insanlar yiyecek ve suyla hazırlanmaları konusunda uyarıları tekrarlar; Popüler bir tema, Trump'ın hareketinin başlangıcını duyurmak için her an Acil Durum Yayın Sistemini kullanacağıdır. Nadiren, kaybedilebilecek hayatlarla ilgili herhangi bir tereddüt veya endişe belirtisi vardır.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Başkan Biden, Yüz Maskesi Takma Zorunluluğu, Keystone Boru hattı ve Paris Anlaşması ile İlgili İcra Emirlerini İmzaladı

WASHINGTON — Başkan Biden, göreve geldiği ilk gün, federal mülk üzerinde ulusal maske yetkisi uygulama, Keystone XL petrol boru hattı iznini iptal etme ve büyük ölçüde Müslüman ve Afrika ülkelerinden gelen seyahat yasağını tersine çevirme, yetkililer dahil olmak üzere bir dizi idari eylemde bulundu. dedim.

Biden'ın 46. cumhurbaşkanı olarak bir öğle töreninde göreve başlamasının ardından gelen eylemler, koronavirüs salgınına karşı daha agresif bir yaklaşımı işaret etmeyi ve önümüzdeki dört yıl için gündemi belirlerken Başkan Trump'ın bazı temel politikalarını sona erdirmeyi amaçlıyor.

Bay Biden, öğleden sonra Oval Ofis'ten idari emir imzaladı.

Bekleyecek vaktim olmadığını düşündüm. Muhabirlere, Kararlı Masada oturup bir maske takarak derhal işe koyulun ”dedi.

Bay Biden, görevdeki ilk gününde, hiçbiri birden fazla imzalamayan modern seleflerinden çok daha fazla, 15 icra emri ve iki icra emri imzaladı. Başkan Trump göreve başladığı gün, Uygun Bakım Yasasını tersine çevirmeyi amaçlayan bir emir imzalarken, Barack Obama 20 Ocak 2009'da herhangi bir imzalamadı. Bill Clinton, ilk gününde bir etik emir imzaladı. Hepsi görevdeki ilk haftalarında ek siparişlere imza attı.

Bay Biden’ın emirleri, Bay Trump’ın Dünya Sağlık Örgütü’nden çekilmesinin durdurulması ve Paris iklim anlaşmasına yeniden katılmak dahil olmak üzere, yerel ve uluslararası konuları kapsıyor. Yeni gelen ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, "Bunlar, cumhurbaşkanının dünyaya yeniden katılma hırsını ilerletmek için iki erken adım," dedi.

Paris paktına yeniden katılmak, Bay Biden’ın, yönetiminin en önemli öncelikleri arasında iklim değişikliğini krize yükseltmeye yönelik geniş çabasının yalnızca ilk adımı olacaktır. Yürütme ajanslarına, Trump'ın fosil yakıt şirketlerine ve diğer ağır sanayi sektörlerine yardımcı olacak şekillerde kuralsızlaştırma çabasının potansiyel toptan tersine çevrilmesi olan çevre ve halk sağlığı ile ilgili 103 Trump dönemi eylemini incelemelerini emrediyor.

Biden çabası, daha katı verimlilik gereksinimleri olan otomobil ve cihaz üreticilerini ve federal anıtlara ve vahşi yaşam koruma alanlarına erişimlerinde yeni kısıtlamalar getiren petrol ve gaz şirketlerini hedef alacak. Bay Biden’ın emirleri, bu politikaları gözden geçiren ajansları, iklim değişikliğini ele almanın yanı sıra tüketicileri daha iyi korumaya ve sendika istihdamını artırmaya odaklanmaya yönlendirecek.

Senatör Shelley Moore Capito (R., W.Va.), Bay Biden’ın “ilk günden itibaren politikaları Amerikalı işçilere ve ekonomimize zarar veriyor” dedi. "Keystone XL boru hattını öldürmek ve Paris anlaşmasına yeniden katılmak, iyi maaşlı işleri ortadan kaldıracak."

House Republican Konferansı, "Biden yönetimi, Birinci Günde tüm Amerikalılara yardım etmek ve ülkemizi ilerletmek için çalışmak yerine derhal aşırı sola hitap edeceklerini açıkça belirtti."

Ancak, bir merkezci olarak kampanya yürüten ve Çarşamba günü ulusal birlik çağrısı yapan Bay Biden, partisinin liberal kanadının üniversite masrafları, sağlık hizmetleri ve çevre. Köşe yazarlarıyla Aralık ayında yaptığı konuşmada, "Yürütme gücünün benim için sorgulanabilir olduğu yerler var," dedi.

Senatör Rob Portman (R., Ohio), Bay Biden ile anlaşma alanlarında çalışmayı memnuniyetle karşıladığını söyledi. "Aynı fikirde olmadığımızda, bunu saygıyla yapacağım. Kamu hizmeti asil bir çağrıdır ve hizmet eden herkes, siyasi bağlantısı ne olursa olsun Amerikan halkının saygısını hak eder ”dedi.

Pandemi, Bay Biden ve ekibinin karşı karşıya olduğu en acil endişe kaynağıdır; Göreve gelmesinin arifesinde ABD'deki ölümler 400.000'e ulaştı. 100 günlük maske yetkisi, federal mülkler ve eyaletler arasında seyahat eden havayolları, trenler ve transit sistemleri için geçerlidir, ancak Bay Biden, hükümeti benzer adımlarda eyalet ve yerel makamlarla birlikte çalışmaya yönlendirecektir.

Çarşamba günü başka bir idari emir, federal kurumlarla birlikte çalışacak ve doğrudan başkana rapor verecek olan Bay Biden’ın koronavirüs çarı Jeffrey Zients başkanlığındaki Beyaz Saray Covid-19 yanıtının bir ofisini oluşturuyor. Hedefler arasında işçiler için daha fazla koruyucu ekipman sağlamak, test ve aşıları artırmak ve okulları yeniden açmak yer alıyor.

Bay Biden ayrıca federal tahliye moratoryumunu en az 31 Mart'a kadar ve doğrudan federal krediler için faiz ve anapara ödemelerindeki duraklamayı en az 30 Eylül'e kadar uzatmak için çağrıda bulundu.

Aşı dağıtımını hızlandırmak ve pek çok Amerikalıya doğrudan ek ödemeler de dahil olmak üzere ekonomiye yardımcı olmak için daha geniş eylemler, kongre onayını gerektirecek ve Bay Biden’in 1,9 trilyon dolarlık Covid yardım önerisi, bazı Cumhuriyetçilerin çok geniş ve pahalı olduğu için itirazlarını şimdiden çekti.

Sözde Müslüman yasağı, Bay Trump'ın ilk eylemlerinden biriydi ve Bay Biden, onu sona erdirmek için kampanya yürüttü. Dışişleri Bakanlığı'nı etkilenen ülkeler için vize işlemlerini yeniden başlatmaya ve bir feragat sürecinde sıkışmış ya da reddedilen vizelere ilişkin vakaları hızla ele almaya yönlendirecektir.

Bay Trump, kampanya yürüttüğü yasağın bir terör riskinden korunmak için gerekli olduğunu söyledi.

Ayrıca göç konusunda, Bay Biden, Bay Trump'ın imza politikalarından biri olan Meksika sınırı boyunca duvarın inşasını durdurdu ve tamamlanan kısım ayakta kalmaya devam edecek olsa da, bunu para kaybı olarak nitelendirdi. Başka amaçlara yönelik parayı duvara yönlendirmek için kullanılan ulusal bir acil durum bildirimini sona erdirecek. Bay Biden, daha genç belgesiz göçmenleri sınır dışı edilmekten koruyan Obama dönemi programını da destekleyecek.

Yetkililere göre, ABD'deki Liberyalıların sınır dışı edilmesine karşı korumaları genişletti ve Bay Trump'ın, Kongre temsilcilerini paylaştırmak için kullanılan nüfus sayımından vatandaş olmayanları hariç tutma planını tersine çevirdi.

Bay Biden, Kongre'yi, ABD'de kalıcı yasal statüden yoksun 11 milyon göçmen için sekiz yıllık bir vatandaşlık yolunu içeren daha geniş bir göçmenlik yasasını kabul etmeye çağırdı. Bu türden kapsamlı öneriler geçmiş başkanları alt üst etti ve plan, birbiriyle yakından bölünmüş Kongre'de büyük anlaşmazlıklarla karşılaşacaktı.

Irksal eşitliği ele almak, Bay Biden'ın bir başka erken odak noktasıdır. Çarşamba günü, federal kurumları ilerlemenin önündeki engelleri ele almaya yönelik planları sunmaya yönlendiren ve ayrıca Yönetim ve Bütçe Ofisi'ne federal kaynakları renkli topluluklara daha adil bir şekilde tahsis etme yetkisi veren bir idari emir imzaladı. Bu direktifin belirli dili veya Bay Biden'ın imzalayacağı diğerleri önceden kullanıma sunulmamıştı.

Bay Biden’ın ekibi, "Önümüzdeki haftalarda yapılacak ilave eylemler, federal hükümetin çeşitlilik, eşitlik, katılım ve erişilebilirliğe olan bağlılığını yeniden canlandıracak ve canlandıracak" dedi. Bunlar arasında, transseksüel hizmet üyelerine yönelik yasağın kaldırılması ve yabancı hükümet dışı grupların ABD'den fon alırlarsa kürtaj sağlayamayacaklarını zorunlu kılan sözde Mexico City politikasının tersine çevrilmesi yer alıyor.

Kaynak: The Wall Street Jorunal

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump’ın 'arkadaşlık affı' siyasi dünyayı şaşkına çevirdi

Donald Trump bir popülist olarak Beyaz Saray'a girdi. Siyasi olarak bağlantılı iş adamları, emlak baronları ve rezil eski Kongre üyeleri için yapılan bir affın ardından, plütokratik bir gelişmeyle ayrıldı.

BB1cWsSe.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

GOP adaylarına ve komitelerine yüz binlerce dolar sağlayan Cumhuriyetçi bir bağış toplayıcı olan Elliott Broidy vardı. Yasadışı kampanya katkıları yapmaktan mahkum olan ve bir zamanlar "Maine aksanıyla Donald Trump" olarak tanımlanan Maine'den bağışçı Michael Liberty, Trump'ın merhametinden başka bir yararlanıcıydı. Eski bir hedge fonu yöneticisi ve güçlü Colorado lobicisinin oğlu Drew Brownstein da öyleydi.

Steve Bannon, Trump’ın eski kampanya başkanlarından Paul Manafort’tan sonra affedilen ikinci kişiydi. Son dakika listesini üç utanç içinde eski Cumhuriyetçi kongre üyesi yaptı - toplamda, cumhurbaşkanı dört yıllık görev süresi içinde yedi mahkum eski Kongre üyesine merhamet sunmayı uygun gördü.

Başkanlık affı yıllıkları her zaman siyasetle doludur, bunların arasında Gerald Ford’un Richard Nixon’dan özür dilemesi ve Bill Clinton’ın Marc Rich’i affetmesi. Ancak Trump'ın, başkan olarak son 24 saatinde 100'den fazla affı ve değiş tokuşunun uzun listesi, süreci çevreleyen siyaseti duyulmamış seviyelere taşıdı.

Süresi içinde daha önce verilen aflar ile Salı gecesi dağıtılan aflar arasında, Trump'ın merhamet sicili, ilk suçlamasından başlayarak, Trump'ın yörüngesindeki Who's Who olarak tarihçilere hizmet edecek. Ve Trump'ın mirasına, başkomutanın en önde gelen güçlerinden birinin politik olarak itaatkârların, iyi bağlantıların ve zenginlerin vilayeti olarak kullanımını kazacak.

Geçmişte Cumhuriyetçi cumhurbaşkanlığı adaylarını temsil eden ulusal olarak tanınan seçim avukatı Benjamin Ginsberg, "Zamanının bir döneminde dolduğu için daha da adi bir arkadaşlık affının verilmesi," dedi.

Salı gününden önce bile Trump, Manafort ve Trump danışmanı Roger Stone gibi siyasi müttefiklere sadık bir hayırsever olduğunu kanıtladı. Aile üyeleri de onun affetme gücünden yararlananlardı - en önemlisi, Trump'ın damadı Jared Kushner'ın babası Charles Kushner. Trump, ofisten ayrılmadan önceki saatlerde listeye, Jared Kushner’ın sırdaşı ve siber tacizle suçlanan eski New York Observer editörü Ken Kurson'ı ekledi.

Merhametini paylaşırken, Trump en ateşli savunucularının ve büyük bağışçılarının çoğunu ödüllendiriyor gibi görünüyordu.

Kuzey Carolina'nın eski cumhurbaşkanı Robin Hayes - Salı günü merhamet verilen üç eski Kongre üyesinden biri - memleketi Senatör Thom Tillis ve Kuzey Carolina’nın kongre delegasyonu üyelerinden affı için destek aldı. Eski cumhurbaşkanı Duke Cunningham’ın şartlı affı eski Temsilciler Meclisi Başkanı Newt Gingrich tarafından desteklendi.

Cumhuriyetçi Ulusal Komite'nin eski bir ulusal finans başkan yardımcısı olan Broidy, sadık bir Trump müttefiki olan Temsilci Devin Nunes ve Home Depot kurucu ortağı ve Cumhuriyetçi bağışçı Bernie Marcus'un desteğini aldı. Trump'ın arkadaşı olan gayrimenkul yatırımcısı Tom Barrack, ulusal üniversite kayıtlarında hile skandalıyla suçlanan risk sermayedarı ve babası Robert Zangrillo'nun affını teşvik etti.

İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu ve Cumhuriyetçi milyarder megadonor Sheldon Adelson'un dul eşi, Miryam Adelson, Trump'ın Aviem Sella'yı affetmesinin destekçileri arasındaydı.

Eski Google mühendisi Anthony Levandowski, en az bir af alan kişi, diğerlerinin yanı sıra teknoloji devi Peter Thiel'i de içeren iyi yerleştirilmiş bir desteğe sahip olmanın faydasını fark etmiş görünüyordu.

Waymo'nun kurucularından biri olan Levandowski, Twitter'da “Ailem ve ben, ilerleme fırsatı bulduğumuz için minnettarız ve Başkan'a ve benim adıma destek veren ve savunan diğerlerine müteşekkiriz” diye yazdı.

Geçmiş başkanlar, geçen yıl Trump'ı yenmek için çalışan Cumhuriyetçi bir stratejist olan Mike Madrid'in "bağışçı veya her neyse, görünüşte olmayan bir adamı her zaman serbest bıraktığını" söyledi. Ancak Trump'ın merhamet bağışlarının "tamamen farklı bir seviyede" olduğunu söyledi.

Madrid, "Bu, sizin adınıza yasa dışı davranışlarda bulunan arkadaşlarınızı affetmektir" dedi. Hepsi onun uşakları.

Michigan Cumhuriyetçi Parti'nin eski başkanı Saul Anuzis, cumhurbaşkanlarının siyasi olarak bağlantılı insanları affetmesinin alışılmadık bir şey olmadığını söyledi. Trump'ın bu tür insanlar için yaptığı affetme sayısının tarihi ölçeğe düştüğü her yerde, "bir istatistik ve bununla ilgili" dedi.

Çoğu insan, dedi Anuzis, "Bilmiyorum, hatırlamıyorum ya da o kadar çok umursamıyorum ... Pardonlar herhangi bir başkanın döneminin küçük bir parçasıdır."

En geniş vuruşlarda bu doğrudur. Trump’ın affetmelerinin çoğu, uzun cezalar veren şiddet içermeyen uyuşturucu suçluları içindi. Ve Trump'ın en acımasız eleştirmenleri bile, başkanlığını muhtemelen iki suçlamadan ve Kongre Binası'nda kışkırtmasına yardım ettiği ölümcül isyanlardan çok af çıkarmasıyla tanımlayacak.

Ancak Trump'ın süreci siyasallaştırma derecesi yine de şaşırtıcıydı. Obama yönetimi sırasında Kongre Etik Dairesi eski baş avukat yardımcısı ve ABD Enerji Bakanlığı eski baş hukuk müşaviri yardımcısı Kedric Payne, Trump'ın afları konusunda onu en çok caydıran şeyin, Trump tarafından bağışlanan çok sayıda hükümet yetkilisi olduğunu söyledi. süresi boyunca - sadece eski Kongre üyeleri değil, aynı zamanda bir dizi eyalet ve yerel yetkililer.

Şu anda Kampanya Hukuk Merkezi'nden Payne ve Trump'ın görev süresi boyunca hükümet görevlilerinin sayısını 15 olarak belirten Payne, "Görevdeyken suç işleyen eşi görülmemiş miktarda kamu görevlisi affediliyor," dedi. Suç faaliyetlerinden hüküm giymiş birçok yetkiliyi affetmek için modern tarihte oldu. "

Payne, “Diğer başkanlar yaptı. Bill Clinton'ın bunu yaptığı, hatta Truman'a kadar giden yollardan örnekler bulacaksınız. Ama tipik olarak iki veya üç memur affedilir, 15 değil ... On beş, bu duyulmamış bir şey. Bu sadece onun gerçek yolsuzluğu affetme mirasını gösteriyor. Bu sadece bu tür yolsuzluk faaliyetlerini mazur gören ve neredeyse onaylayan bir başkanınız olduğunu gösteriyor. "

Ginsberg, son dakika aflarını, Trump'ın atananları lobicilikten kısıtlayan kendi kuralının Çarşamba günü erken kaldırmasıyla uyum içinde, “bataklığı boşaltma” vaadi ve açılış konuşmasıyla başlayan bir başkanlığa ironik bir coda olarak gördü. "Çok uzun zamandır, ülkemizin başkentindeki küçük bir grup hükümetin mükafatını aldı."

Ginsberg, "Trump'ın Salı gecesi, övündüğü 2017 döner kapı lobi yasağını kaldıran bir başka ahlaksız dostluk affı dilimini birleştirmesi, bataklığın cumhurbaşkanlığının mirasında yanmasına neden olacak" dedi. "Ve olumlu bir şekilde değil. Görünüşe göre, kibirliğiyle, bunun, şimdi eylemlerini görmezden gelmesi ve görevden alma davasında 'itibarını' kurtarması istenecek olan Senato Cumhuriyetçilerini nasıl etkileyebileceğini düşünmemiş ya da umursamamıştı. "

Kaynak: POLITICO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Greta Thunberg, Beyaz Saray'dan ayrılırken Donald Trump'la 'çok mutlu yaşlı adam' ile Twitter çekişmesini bitiriyor: 'Görmek çok güzel!'

Greta Thunberg, Çarşamba günü eski Başkan Donald Trump ile Twitter'da yaşanan çatışmada son darbeyi vurdu.

İsveçli iklim değişikliği aktivisti 18, Trump'ın Beyaz Saray'dan son kez ayrıldığı, Marine One'ın önünde yumruğunu havada tutan bir fotoğrafını tweetledi.

"Parlak ve harika bir geleceği dört gözle bekleyen çok mutlu bir yaşlı adama benziyor. Görmek çok güzel!" Instagram'a da gönderdiği tweet'e altyazı koydu.

Thunberg'in BM'de dünya liderlerine yaptığı duygusal konuşmanın ardından Trump'ın Eylül 2019 tweet'indeki bir oyundu: "Parlak ve harika bir geleceği dört gözle bekleyen çok mutlu bir genç kız gibi görünüyor! Görmek çok güzel!" o sırada tweet attı.

BB1cWlrV.img?h=750&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Trump, daha sonra halefi Joe Biden'ın açılışına katılmak yerine Florida'daki Mar-a-Lago mülküne gittiği Joint Base Andrews'e bağlıydı.

Twitter'dan kalıcı olarak yasaklanan Trump, Thunberg'in darbesine yanıt veremeyecek ve sosyal medya davalarına son verecek.

Thunberg, Twitter'da Trump ile birçok kez savaştı.

Trump, Time dergisinin 2019'da onu "Yılın Kişisi" olarak tanıma kararının ardından Thunberg'i de eleştirdi.

"Çok saçma. Greta, Öfke Yönetimi sorunu üzerinde çalışmalı, sonra bir arkadaşıyla eski moda bir filme gitmeli! Chill, Greta, Chill!" tweet attı.

Greta Thunberg, 18. doğum gününde iklim değişikliği konusunda 'rahatlamamalıyız' diyor. Bisikleti için de yeni farlar istiyor.

Thunberg, Trump'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde eyaletleri "saymayı durdurmaya" çağıran Kasım 2020 tweettormuna verdiği cevabın aynısını kopyaladı.

O da diğer dünya liderleriyle karşı karşıya geldi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ona "modern dünyanın" karmaşıklıklarını anlamayan "nazik ve çok samimi bir kız" dedi ve Brezilya'nın aşırı sağcı başkanı Jair Bolsonaro onu " velet."

Thunberg, başkanlığının birinci gününde ABD'yi Paris iklim anlaşmasına geri döndüren bir idari emir imzalayan Biden'ı onayladı.

Bu ayın başlarında Sunday Times ile 18. yaş günü için yaptığı röportajda Thunberg, "sırf bu değişim yüzünden rahatlamamalı ve her şeyin yolunda olduğunu düşünmemeliyiz" uyarısında Biden’ın sözünü dile getirdi.

"Elbette bu bir değişiklik anlamına gelecektir, çünkü esasen biri sorumlu, diğeri değil," dedi.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kamala Harris, Michelle Obama ve Hillary Clinton Neden Açılışta Mor Giydi?

BB1cVS9g.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Seçilmiş Başkan Yardımcısı Kamala Harris, eski First Lady Michelle Obama ve eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton uzun zamandır gardıroplarından sembolik mesajlar gönderdiler. Ancak bugün, Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in göreve başlama günü, üç güçlü kadın birlikte bir terzilik açıklaması yaptı.

Üç kadın da bugünkü yemin töreninden önce Kongre Binası'na doğru yol alırken, her biri farklı bir mor tonunda bir görünüm sergiledi. Siyasi parti renklerinin, kırmızı ve mavinin tam anlamıyla bir karışımı olan, üç kadının da gölgeyi takma tercihi, tonun bir dayanışma, iki taraflılık ve birlik duygusu uyandırmasının anlamı düşünüldüğünde, aslında kasıtlı olabilir. Tepe.

Tarih yaratma anı için Harris, deri eldivenler ve topuklu pompalarla eşleştirdiği genç, Siyah ve sevilen moda tasarımcısı Christopher John Rogers'a uygun bir vardiya elbisesi ve palto giydi.

BB1cVKTW.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Clinton, bir blazer, pantolon, uyumlu bir fırfırlı atkı ve daha koyu renkli bir palto dahil olmak üzere monokrom bir şekilde imzalı pantolonunu giydi.

BB1cVNIM.img?h=1679&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Obama, topluluğu için bir erik tonu seçti ve bir balıkçı yaka, geniş bacaklı bir pantolon ve Obama'nın daha önce giydiği başka bir Siyah Amerikalı tasarımcı Sergio Hudson'ın ona uygun bir kemeri giyerken şaşkına döndü.

BB1cVJmN.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Mor renk, yeni başkan yardımcısı için çok özel bir anlam taşıyor. Harris, başkanlığa aday olan ilk Siyah kadın olarak tarih yazma kampanyası sırasında sık sık mor giyen ve Harris'in kariyerine ilham veren Shirley Chisholm'u onurlandırmak için 2019'daki başkanlık kampanyası sırasında sık sık renk tonunu takmıştı.

Kaynak: Bazaar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.