Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika Birleşik Devletlerinin Yeni Başkanı Joe Biden - Demokrat Partisi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Jimmy Kimmel, "Pandemi Yok" İddia Edildikten Sonra COVID Olduğu İçin Trump Avukatı Jenna Ellis ile Acımasızca Alay Etti

Salı gecesi Jimmy Kimmel, Jimmy Kimmel Live'ın son baskısını başlattı! Başkan Trump’ın şimdiye kadar 270.000'den fazla Amerikalının hayatına mal olan, milyonlarca insanın yoksulluğa düştüğünü gören ve birçoğunu içeride mahsur tutan COVID-19 salgınıyla mücadele ederek. Yönetiminin en son çuvallaması Pfizer'in koronavirüs aşısıyla ilgili.

BB1bLcAx.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Gördüğünüz gibi, aşının klinik deneylerde umut verici olduğu kanıtlandıktan sonra, ilaç devi Trump yönetimine elde ettiği 100 milyonun ötesinde ek dozlar satın alma fırsatı sundu (iki dozluk bir tedavi olduğu için 50 milyon insanı tedavi etmeye yetecek kadar). Ancak Trump, hangi nedenle olursa olsun, reddetti.

"The New York Times'dan, yaz boyunca Trump yönetiminin Pfizer'den ek aşı dozları ön siparişi verme teklifini reddettiğini öğrendik, bu yüzden kullanmış olabileceğimiz bu ek dozlar artık başka ülkelere gitmeye hazır. , ”Kimmel açıkladı.

Ardından, ABC News’den George Stephanopoulos’un, Trump’ın Aşı Programı Warp Speed Operasyonunun baş bilim danışmanı Dr. Moncef Slaoui ile röportaj yaptığı klibe attı. Birleşik Krallık'ta aşı dağıtımı halihazırda devam etmekte olsa da, Amerikalılar için aşılara diğer ülkelerdekilerden önce öncelik verecek önerilen bir Trump yürütme emri sorulduğunda. Slaoui cevap veremedi.

Gecenin geç saatlerinde ev sahibi daha sonra COVID-19 ile gelen sayısız Trump ekibine döndü. Trump, First Lady ve bazı kıdemli personelinin yanı sıra, kısa bir süre önce ülkenin her yerine seyahat eden ve maskesiz etkinliklere giden Rudy Giuliani'nin COVID ile düştüğü ortaya çıktı.

"Bu arada, Rudy Giuliani hafta sonu pozitif test yaptı ve bugün Trump'ın diğer avukatı Jenna Ellis'in de virüsün yanında otururken COVID olduğunu öğrendik," diye teklif etti Kimmel ve Rudy Giuliani'ye sesli tepki veren Ellis'in rezil fotoğrafına atarak. mahkemede osurmak. “Belediye Başkanı Tooty'den mi aldı? Sanırım asla bilemeyeceğiz. "

Ellis'in partide poz verdiği bir fotoğrafını koymadan önce Kimmel, "Ellis ayrıca Cuma günü Beyaz Saray personeli Noel partisinde görüldü" diye ekledi. "İşte orada. Maske yok, beyin yok. "

"Üst düzey Trump yetkililerinin partide olduğu için üzgün olduğu söyleniyor. Peki, neden partideydiler! İlk başta neden parti yaptınız ?! " Kimmel haykırdı. "Tabii ki, bu Jenna Ellis, sadece birkaç ay önce tweet attı," Pandemi yok. "Yani ... virüsün tüm bunlarla ilgili bir mizah anlayışı olabileceğini düşünmeye başladım."

Kaynak: The Daily Beast

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Covid-19 ölümlerinin rekor gününde, Trump dolu Hanuka partisinde yanlış bir şekilde "Bu seçimi kazanacağız" diyor

Başkan Trump, koronavirüs salgını sırasında ülkenin şimdiye kadarki en ölümcül gününün sonunda, Çarşamba gecesi, Beyaz Saray'ın Doğu Odası'ndaki sosyal mesafeye bağlı kalmayan, çoğunlukla maske takan bir kalabalıkla konuşmak için kapalı bir Hanukkah partisine çıktı.

BB1bO9Aq.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

 

Ardından, başkan yanlış bir şekilde seçimi kazandığını söyledi ve zaferin ufukta birçok eyalette defalarca yenilgiye uğratılan uzun vadeli yasal çabalar biçiminde olduğunu övündü.

Jewish Insider'dan Jacob Kornbluh'un paylaştığı olayın videosuna göre Trump, kalabalığa "Tek istediğim bilgeliğe ve cesarete sahip insanlar, hepsi bu" dedi. "Çünkü çok önemli bazı kişiler, bilgelikleri ve cesaretleri varsa, bu seçimi büyük bir kayma ile kazanacağız."

Kalabalık, "Dört yıl daha!"

Bu an, Trump'ın geçen ayki eylemlerinin tutarlı bir temasını vurguladı, çünkü o, seçim sonuçlarını alt üst etmek için şimdiye kadarki başarısız çabalarına odaklanırken çarpıcı biçimde kötüleşen bir pandemiyi ele almayı reddetti.

Washington Post analizine göre, Çarşamba günkü Beyaz Saray tatil partisi ABD'de 3.140 kişinin covid-19 nedeniyle öldüğü aynı gün geldi, bu ölümler için tek günlük bir rekor. Ülke çapında 106.000 kişi covid ile hastaneye kaldırıldı, bir başka rekor. Hanukkah partisi, Beyaz Saray'da yoğun bir tatil sezonunda planlanan en az 25 kapalı parti arasında yer aldı ve Trump yönetiminin kendi halk sağlığı uzmanlarının büyük gruplardan kaçınmak ve sınırlandırmak için yaptığı uyarıları görmezden geldi. seyahat.

Times of Israel'e göre Çarşamba günü düzenlenen iki Hanukkah partisinin her birine 100'den fazla konuk katıldı. Geçen ay koronavirüsten kurtulan Beyaz Saray Genelkurmay Başkanı Mark Meadows, maskesiz parti ziyaretçileri ile çekilen birden fazla fotoğrafta maske takmadığı ve tokalaştığı gösterildi.

The Post'tan Josh Dawsey ve Yasmeen Abutaleb'e göre Beyaz Saray yetkilileri, olaylar için güvenlik önlemleri aldıklarını, ancak yine de tarafların her birinde 50'den fazla konuğa izin vereceklerini söylediler. Diğer yönetim toplantıları arasında, bu haftanın başlarında, başkanlık konukevinde yaklaşık 200 konuk ağırlayan bir Dışişleri Bakanlığı partisi vardı.

Beyaz Saray tatil partileri için dolu bir sezon planlıyor
Trump, bu hafta bir salgın sırasında tatil partileri düzenleyen Beyaz Saray'ı savundu ve misafirlerin çoğunun maske taktığını "ve bence bu iyi bir şey" dedi.

Parti planlamasını denetleyen First Lady'nin ofisine yapılan yorum talebi Çarşamba günü geç saatlerde hemen iade edilmedi.

Işıklar ve Noel ağaçları ile dolu bir Doğu Odası'nda konuşan Trump, sekiz gecenin kutlamalarını kampanyasının birçok eyalette sağlam bir şekilde yenilgiye uğratılan yasal çabalarının iddia edilen gücü hakkında konuşmak için kullanmadan önce kalabalığa mutlu bir Hanuka diledi.

Mahkemeler ve seçim organları defalarca cumhurbaşkanının kampanyasının temelsiz dolandırıcılık ve yanlış yapma iddialarını destekleyen kanıtlar sunmadığına karar verdiler. ABD Yüksek Mahkemesi, Pennsylvania'daki sonuçları tersine çevirmek için son dakika girişimini reddettiğinde, Trump'ın müttefikleri bu hafta önemli bir darbe aldı.

Ancak Trump, Çarşamba günkü 17 eyaletteki Cumhuriyetçi başsavcıların, Teksas Başsavcısı Ken Paxton (sağda) 'nın, başkanın Başkan seçilen Joe Biden'e kaybettiği önemli eyaletlerdeki oyları geçersiz kılmak isteyen bir davanın arkasına destek verdiklerini öne sürerek partide iyimser kaldı. . Bu dava, bazı uzmanlar ve yetkililer tarafından çürütülmüş iddiaları savunduğu için bir "felaket" olarak reddedildi.

Görüş: Texas, diğer eyaletlerde kullanılan oyları engelleyemez. Saçma bir şekilde deniyor.
Çarşamba günü maskesiz bir Trump da yanlış bir şekilde parti katılımcılarına bu yılki Biden seçimini Hillary Clinton'a karşı 2016'da kazandığından "çok daha kolay bir şekilde" kazandığını söyledi. Geçen ay 74 milyondan fazla oy kazanırken, 2016 zaferine kıyasla 11 milyonu aşkın bir artışla Trump, bir başkan adayı için gelmiş geçmiş en yüksek sayı olan Biden'ın 81 milyon oyuyla galip geldi.

Bir misafirin öksürme sesi duyulduğunda ve katılımcılar "Hileli!" Diye bağırdı. ve seni seviyoruz!" Başkan destekleyici kalabalığa "75 milyon aldık ve seçimi kazanamaz mıyız?" diye sordu.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump ekibi, seçmen sahtekarlığını kanıtlamak için başlattığı dava açma silsilesinde havlu atıyor

GOP’un 2020 cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını alt üst etmeye yönelik son çabası, kendisinden önceki pek çok çaba gibi, biraz karmaşa.

BB1bh98p.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Teksas Başsavcısı Ken Paxton (sağda) tarafından açılan ve şimdi Trump kampanyası ve diğer 17 Cumhuriyetçi başsavcının katıldığı dava, yanlışlıkla hiçbir başkan adayının hem Florida'yı hem de Ohio'yu kaybetmediğini ve başkanlığı kazandığını iddia ediyor. (Bu John F. Kennedy için bir haber olurdu.) Gülünç bir şekilde, önemli eyaletlerdeki geç oy değişimlerinin astronomik olarak imkansız olduğunu öne sürüyor - 1 katrilyonda 1 ayarına kadar - Philip Bump'ın burada gönderdiği bir iddia. Oyları dört eyalette geçersiz kılma girişimi, tam olarak Mitt Romney Cumhuriyetçileri değil, birkaç Cumhuriyetçi tarafından çoktan reddedildi.

Ancak GOP’un bu dolu-Mary vakasına yeni odaklanması da önemli bir nedenden ötürü dikkate değerdir: Esasen sahtekarlığı kanıtlamak için havlu atıyor.

Seçimden bu yana, Başkan Trump'ın hukuk ekibi ve müttefik avukatları, gerçek, kanıtlanabilir sahtekarlığa dair sayısız kanıta sahip olduklarını söylediler. Bu, mahkemeler tarafından hemen hemen her davada reddedildi, ancak Trump ekibi, büyük ölçüde oylama sürecine dahil olan kişilerin beyanlarına dayanan kanıtlarının sağlam olduğunu ve suistimali gösterdiğini iddia etti.

 

Teksas davası, bu çabanın başarısız olduğunu etkili bir şekilde kabul ediyor. Kanıtlanmış sahtekarlık kanıtlarını iddia etmek yerine, sahtekarlığın aslında "tespit edilemez" olduğunu iddia ediyor, çünkü seçim yetkilileri bunu yasa dışı şeyler yaparak yaptı. İşte bu yüzden sonuçların tersine çevrilmesini istiyor.

Dava, "Seçim gecesinin kargaşasına ve takip eden günlere rağmen, medya sürekli olarak yaygın bir seçmen sahtekarlığının kanıtlanmadığını ilan etti" diyor (ve bu ilan doğrudur). Ancak bu gözlem asıl noktayı kaçırıyor. Anayasal mesele, seçmenlerin dolandırıcılık yapıp yapmadıkları değil, devlet görevlilerinin, sahtekarlığın tespit edilemez hale gelmesi için sistematik olarak oy pusulası bütünlüğü tedbirlerini gevşeterek yasayı ihlal edip etmedikleri. "

Bu davanın amacı bu olabilir, ancak bugüne kadar Trump yanlısı hukuki çabaların amacı kesinlikle bu değildi.

Trump’ın avukatı Rudolph W. Giuliani haftalardır dolandırıcılık kanıtı olduğunu ve bunun çoktan geldiğini veya yakında çıkacağını söyledi. Gürcistan'daki bir videonun dolandırıcılığın "hiçbir delili olmadığı gerçeğini yalan söylediğini" iddia etti. (İddia zaten çürütülmüştü.)

Diğer Trump avukatı Jenna Ellis, bu haftanın başlarında eyalet meclislerinin seçimlerini geçersiz kılmak için harekete geçmeye "fazlasıyla" sahtekarlık kanıtı olduğunu söyledi.

Trump'ın eski avukatı Sidney Powell şunları söyledi: “Çok sayıda sigara içen silahımız var. … Son derece sağlam pek çok kanıtımız var. Etkileyicinin ötesinde ve kesinlikle dehşet verici. "

Teksas davası, yine de odağı tamamen başka bir konuya kaydırıyor: seçim yetkililerinin eylemleri. Gürcistan seçimlerini yöneten Cumhuriyetçiler de dahil olmak üzere eylemlerinin sahtekarlığın kanıtlarını gizlediğini söylüyor.

"Seçim görevlilerinin yasadışı eylemleri, dolandırıcılığın tespit edilebileceği kanıtları etkili bir şekilde yok ediyor" diyor.

Dava, oy pusulası sürecinde sahtekarlığın kanıtını iddia etmiyor, bunun yerine "Kamu sicili, kaos, kafa karışıklığı ve partizan önyargısı ile dolu bir oy pusulası sayma sürecini gösteriyor" diyor.

Ayrıca, dolandırıcılığın kesin olarak kanıtlanmadığını kabul etmeye de yaklaşıyor.

"Seçmenler veya siyasi ajanlar tarafından yapılan sahtekarlık hakkında şüphe ne olursa olsun," diyor, "Davalı Devletlerin yetkililerinin yarışma kurallarını yetkisiz bir şekilde değiştirdiğine şüphe yok."

Bu kesinlikle yeni bir yasal stratejidir, ancak aynı zamanda çabanın son çare niteliğini yansıtan bir stratejidir. Trump ekibi, sahtekarlığı veya sahtekarlığı kanıtlayabileceğini iddia ederek haftalar geçirdi. Öyle olmadı - ve çoğu durumda Giuliani gibi avukatlar, belirli davalarda gerçek dolandırıcılık iddiasında olmadıklarını mahkemede kabul etmek zorunda kaldılar - bu yüzden şimdi argüman konunun dışında kaldı. Görünüşe göre asıl nokta, sahtekarlığın gerçekleşmiş olabileceğidir, ancak bunu asla göremeyebiliriz çünkü seçim yetkilileri bunu böyle yaptı.

Davacı, "Müdahaledeki Davacının, dolandırıcılığın meydana geldiğini kanıtlaması gerekli değildir," diyor, "yalnızca davalı Devletlerdeki seçimlerin, kendi seçmenleri tarafından belirlenen seçmenleri seçme" tarzından "önemli ölçüde saptığını göstermek gerekir. ilgili eyalet yasama organları. "

Başka bir deyişle, Trump'ın kesinlikle kazandığını söylemiyor; sadece sözde yasadışı eylemlerin Joe Biden'ın yaptığını kesin olarak belirlemeyi imkansız hale getirdiğini söylüyor. Ve bu nedenle, görünüşe göre Trump'ın başkan olarak kalması gerektiğini savunuyor.

Yukarıda belirtildiği gibi, Trump ekibinin hukuki işlemlerde kendilerine kefil olmasıyla gerçekten karşı karşıya kaldığında sahtekarlık iddialarını sulandırdığı ilk sefer değil. Ancak şu anda proaktif bir şekilde bu soruyu ele aldığını ve yasal argümanını tamamen farklı bir yöne kaydırdığını kesinlikle söylüyor. Eğer gerçekten böyle olduysa, neden haftalarca bunun yerine sahtekarlık kanıtı hakkında konuşalım? Nedeni: Sahtekarlığı kanıtlamak istiyordu ama başaramadı. Yani şimdi diğer şeyi yapıyor.

En azından, Trump'ın bağışçılarına, dolandırıcılığı ortaya çıkarmayı vaat eden bu birçok bağış toplama e-postasında bir mal faturası satıldı. Ve Trump’ın kampanyasının şu anda delil eksikliğini kabul eden bir davaya imza atmış olması, oynadığı elin açık bir yorumudur.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Time dergisi, seçilmiş Başkan Joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i Yılın Kişisi seçti

Başkan seçilen Joe Biden ve seçilen Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Perşembe gecesi Time'ın 2020 Yılın Kişisi seçildi.

BB1bPTVP.img?h=1492&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Onur, Bruce Springsteen tarafından NBC'de bir saat süren bir TV programında açıklandı.

Biden, özellikle çekişmeli bir seçim sezonunun ardından görevdeki Donald Trump'ı mağlup ederek Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri'nin 46. başkanı seçildi. Trump'ın selefi Barack Obama'nın başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

Biden, dergiye seçimin sonucunu şöyle anlattı: "Bu an, o öl ya da öl anlarından biriydi." Trump kazansaydı, uzun bir süre ülke olarak kimliğimizin doğasını değiştireceğimizi düşünüyorum. . "

Başkan Trump yönetiminde yıllarca süren inkarın ardından: Uzmanlar, Joe Biden'ın ülke içi aşırılıkla yüzleşmesini bekliyor

Biden'ın platformunun önemli bir parçası bölünmüş bir ulusu yeniden birleştirmekti. Bundan dört yıl sonra, Biden Time'a insanların "Amerika'nın daha iyi durumda olduğunu ve ortalama Amerikalıların gittiğimiz günden geldiğimiz günden daha iyi olduğunu söylemesini umduğunu söyledi. Hedefim bu."

Harris, başkan yardımcısı seçilen ilk kadın, ilk siyahi ve Asya kökenli ilk kişidir.

 

Harris, dergiye tarihteki yerini anlattı. "Sorumluluklarımdan biri bu." "Annemin pek çok sözü vardı." Kamala, birçok şeyi ilk yapan sen olabilirsin; son sen olmadığından emin ol. " Bu yüzden [zafer konuşmamda], 'İlk ben olacağım ama son olmayacağım' dedim. Ve bu mirasla ilgili. Bu, kapıyı içeri girdiğiniz zamankinden daha açık bırakmanızla ilgili. "

Time dergisinin Genel Yayın Yönetmeni ve CEO'su Edward Felsenthal, yayın sırasında yaptığı açıklamada, Perşembe günü Time'ın yılın ilk kişisi seçildiğini söyledi.

"Yılın Kişisi seçimi nadiren kolaydır ve bu yıl çoğu kişiden çok daha zordu ... Joe Biden ve Kamala Harris'te, seçimleri bu yılın önemli hikayelerini yansıtan ve değiştiren ve kaderi kaderi şekillendirecek iki kişi var. Felsenthal yaptığı açıklamada, ulusun dünyadaki rolü ve Amerikan deneyinin geleceği, "dedi.

'Beni aradı !!!!!': Seçilmiş Başkan Yardımcısı Kamala Harris portresini çizdiği için kendisine teşekkür etmek için Kaliforniyalı genci aradı

Bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Anthony Fauci, cephe sağlık çalışanları ve Porche Bennett-Bey, Assa Traoré ve ırksal adalet organizatörleri Yılın Koruyucuları seçildi. Onlar - Trump ile birlikte - Yılın Kişisi için finalistlerdi.

Zoom kurucusu ve CEO'su Eric Yuan, Yılın İş Adamı seçildi.

Günün erken saatlerinde dergi, NBA süperstarı LeBron James'i yılın sporcusu seçti. 35 yaşındaki James, bu sezon dördüncü NBA şampiyonluğunu kazandı ve Los Angeles Lakers'ı Miami Heat'i (iki şampiyonluk kazandığı bir takım) geçerek kendisine Final MVP ödülünü kazandıran bir performansla geçti.

James ayrıca saha dışında da aktifti. Yaz boyunca başlattığı "Bir Oydan Daha Fazlası" girişimi, seçmen katılımını artırmaya ve Siyah toplumda seçmen baskısını azaltmaya odaklandı.

Koreli K-Pop grubu BTS, Time's Entertainer of the Year seçildi. Dergi, Black Lives Matter gibi nedenleri desteklemek için kitlesel hayran kitlesini güçlendirmek de dahil olmak üzere, BTS'in salgının ortasında devasa küresel varlığından alıntı yaptı. Grup, son zamanlardaki ödül programlarının vazgeçilmezi haline geldi ve gösterişli 1 numaralı hitleri “Dynamite” ı seslendirdi.

Kasım ayındaki şarkı BTS'e ilk Grammy adaylığını getirdi.

Dergi, Nickelodeon ile ortaklaşa, 15 yaşındaki bilim adamı ve mucit Gitanjali Rao'yu ilk Yılın Çocuğu olarak ilan etti.

Programda ayrıca, NBA Onur Listesi Kobe Bryant, Jeopardy! Alex Trebek, "Kara Panter" yıldızı Chadwick Boseman ve Yüksek Mahkeme Yargıcı Ruth Bader Ginsburg.

BB1aNtgC.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Demokratlar Pelosi'den Trump'ın seçim zorluklarını destekleyen milletvekillerini koltuklarını oturmalarını reddetmesini istedi

BB16xnQH.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Temsilci Bill Pascrell (D-NJ) Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'den (D-Calif.) Başkan Trump'ın seçime meydan okuma çabalarını destekleyen bir sonraki Kongre üyelerini görevlendirmeyi reddetmesini istiyor.

Talep, Azınlık Lideri Kevin McCarthy (Kaliforniya) da dahil olmak üzere 120'den fazla Meclis Cumhuriyetçisinin, Texas'ın Yüksek Mahkeme'deki seçim davasını destekleyen bir dostluk bildirisi imzalamasıyla geldi.

Dava, mahkemeden Seçmenlerin, Başkan seçilen Joe Biden'ın Georgia, Wisconsin, Pennsylvania ve Michigan'daki zaferini kesinleştirmesini engellemesini istiyor.

Pascrell, Twitter'da yaptığı açıklamada, "Basitçe ifade etmek gerekirse, Birleşik Devletler Hükümeti'ni parçalamak için hareket edecek kadın ve erkekler Kongre Üyesi olarak görev yapamazlar.

"2020 cumhurbaşkanlığı seçimlerinin net sonuçlarını geçersiz kılarak halkın demokratik sistemimize olan güvenini silmeyi amaçlayan bu davalar, şüphesiz her üyenin desteklemeye ve savunmaya yemin ettiği Anayasa metnine ve ruhuna saldırıyor" diye ekledi.

Pascrell, 14. Değişikliğin Kongre üyelerinin ABD'ye karşı isyan etmesini yasakladığını ve "demokratik bir seçimi bozup bir diktatör yerleştirmeye çalışmanın oldukça açık bir örneği gibi göründüğünü" savunuyor.

Pek çok Cumhuriyetçi, cumhurbaşkanının yaygın seçmen dolandırıcılığının kendisine seçimlere mal olduğu ve geri çevrilmesi gerektiği şeklindeki asılsız iddialarının arkasında durdu, ancak Teksas davası partiyi ikiye böldü.

Temsilci Mo Brooks (R-Ala.) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Kongre Seçim Kurulu oylamasını onaylamak için toplandığında itiraz edeceğini söyledi.

Her iki parti de Yüksek Mahkeme'nin davayı dinleyip dinlemeyeceğine dair bir karar bekliyor ve Seçim Kuruluna bağlı eyalet seçmenleri Pazartesi günü eyalet başkentlerinde oy kullanmak üzere toplanmaya hazırlanıyor.

Bu haftanın başlarında Yüksek Mahkeme, Pennsylvania Cumhuriyetçilerinin Biden'ın eyaletteki galibiyetini geri alma teklifini reddetti. Karar imzasızdı ve herhangi bir muhalefet yoktu.

Pascrell daha önce, Biden göreve geldiğinde tüm Trump yönetiminin soruşturulması çağrısında bulundu.

Pelosi'nin ofisi Pascrell'in talebiyle ilgili yorum yapmadı, ancak Cuma akşamı Sevgili Meslektaşım'a gönderilen bir mektupta Pelosi, Cumhuriyetçilerin "halkın en kutsal demokrasimize olan güvenini ciddi şekilde zedelemekle tehdit eden, demokrasimize pervasızca ve sonuçsuz saldırarak Anayasayı alt üst ettiklerini söyledi. kurumlar ve önümüzdeki acil zorluklarda ilerlememizi geri almak. "

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Yargıtay, Biden'in Zaferi'ne Meydan Okuyan Texas Grubunu Reddetti

WASHINGTON - Yüksek Mahkeme Cuma günü, Teksas'ın mahkemeden Başkan tarafından seçilen Joseph Biden Jr. tarafından ele geçirilen dört savaş bölgesi eyaletinde cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını atmasını isteyen cüretkar bir davayı reddetti.

BB1bRwQ3.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Mahkeme, imzasız kısa bir emirle, Texas'ın davayı takip etme gücünden yoksun olduğunu ve "başka bir eyaletin seçimlerini yürütme tarzına hukuki olarak kabul edilebilir bir ilgi göstermediğini" söyledi.

 

Bu hareket, Salı günü Pennsylvania Cumhuriyetçilerinin benzer bir talebini geri çeviren tek cümlelik bir emirle birleştiğinde, mahkemenin Başkan Trump'ın geçen ayki seçim sonuçlarını bozmak için kaybetme kampanyasına çekilmeyi reddettiğine işaret etti.

Bay Trump'ın müttefiklerinden ülke çapında dağınık dava fırçaları ateşlenmeye devam edecek, ancak pratik bir mesele olarak Yüksek Mahkeme'nin eylemi, Bay Trump'ın sandıklarda kaybettiklerini mahkemede kazanacağı olasılığına son veriyor.

Teksas’ın doğrudan Yüksek Mahkeme’de açılan davası dört savaş bölgesi eyaletindeki seçim prosedürlerine itiraz etti: Georgia, Michigan, Pennsylvania ve Wisconsin. Mahkemeden, bu eyaletlerin Bay Biden için seçim oylarını vermesini yasaklamasını ve seçmenlerin seçimini eyalet yasama organlarına kaydırmasını istedi. Bu, yargıçların milyonlarca oyu atmasını gerektirecekti.

Bay Trump, atadığı üç kişinin de dahil olduğu Yüksek Mahkeme'de hüküm sürmesini beklediğini söyledi. Bunlardan biri, Yargıç Amy Coney Barrett, kısmen Bay Trump'ın seçim anlaşmazlıklarında lehine oy kullanması umuduyla Ekim ayında mahkemeye çıkarıldı.

Bay Trump, Yargıç Ruth Bader Ginsburg’un Eylül ayında ölümünden birkaç gün sonra seçimlerle ilgili olarak “Sanırım bu Yüksek Mahkeme’de sona erecek” dedi. "Ve bence dokuz yargıcımızın olması çok önemli."

Teksas davasında, Yüksek Mahkeme, Bay Trump'tan, liberal ve muhafazakar devletlerin koalisyonlarından, politikacılardan ve akademisyenlerden bir düzineden fazla mahkeme dostu brifingi ve öneri aldı.

Bunların arasında 100'den fazla Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçisi tarafından dosyalanmış ve çoğunluğunun yeniden seçildiği genel seçimin "benzeri görülmemiş sayıda ciddi dolandırıcılık ve usulsüzlük iddialarıyla dolu olduğunu" iddia eden bir brifing vardı. Bir düzineden fazla Cumhuriyetçi eyalet başsavcısı Çarşamba günü benzer desteği dile getirdi.

Hukuk uzmanları, Texas'ın davasını, yakışıksız bir numara olarak neredeyse evrensel olarak reddettiler. Texas, Yüksek Mahkemenin "asıl yargı yetkisine" başvururken, yargıçlardan eyaletler arasındaki bir anlaşmazlığı çözmek için bir mahkeme olarak hareket etmelerini istedi, bu usul Anayasa uyarınca teorik olarak mümkün ancak tipik olarak su hakları veya sınır anlaşmazlıkları ile ilgili davalarda idareli bir şekilde uygulandı.

Perşembe günü yayınlanan bir dizi brifingde, Teksas'ın dava açmaya çalıştığı dört eyalet çabaları kınadı. Pennsylvania için bir brifing, "Mahkeme, yargı sürecinin bu kışkırtıcı suistimaline katlanmamalı ve bu tür bir suistimalin asla tekrarlanmaması gerektiğine dair açık ve açık bir sinyal göndermelidir" dedi.

Cuma sabahı, Teksas'ın başsavcısı Ken Paxton, bir cevap özetinde aynen yanıt verdi. "Pennsylvania'nın fitne tanımı ne olursa olsun," diye yazdı, "Teksas'ın Senato'daki oy hakkı ve vatandaşlarının başkanlık seçimlerinde oy kullanma haklarına yönelik ciddi tehditleri iyileştirmek için bu mahkemeyi hareket ettirmek, fitnenin tam tersi olan Anayasa'yı onaylıyor. "

Bu ay Adalet Bakanlığı'nın “seçimde farklı bir sonucu etkileyebilecek ölçekte oy kullanma sahtekarlığını ortaya çıkarmadığını söyleyen Başsavcı William P. Barr da dahil olmak üzere seçimin yaygın sahtekarlıkla lekelendiği iddiaları çürütüldü. "

Demokratların önderlik ettiği yaklaşık 20 eyalet, kısa bir destekle dört savaş alanı devletini destekleyerek, Yüksek Mahkemeyi "Teksas'ın halk tarafından kararlaştırılan ve kardeş devletler tarafından güvenli bir şekilde denetlenen ve onaylanan bir seçimin sonuçlarını atmaya yönelik son dakika girişimini reddetmeye çağırdı. . "

Bay Biden'in yaklaşık 5 milyon oydan 12.000'den daha az oyla kazandığı Georgia, kısaca seçimini bütünlük ve özenle gerçekleştirdiğini söyledi. Özet, "Bu seçim döngüsü," dedi, "Gürcistan Anayasa'nın kendisine yetki verdiği şeyi yaptı: Seçim için süreçleri uyguladı, Covid-19'un getirdiği lojistik zorluklar karşısında seçimi yönetti ve seçimi onayladı ve onayladı. sonuçlar - tekrar ve tekrar. Yine de Texas Georgia'ya dava açtı. "

Yüksek Mahkeme özetinde

Kaynak: The New York Times

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

New York'taki Yasayı yazan eyalet senatörü, Trump'ın kendini affederek New York savcılarından koruyamayacağını söylüyor.

BB1bS0QP.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Devlet senatörü, bunu engellemek için yasayı yazan bir eyalet senatörü, Başkan Donald Trump, New York savcılarının, onları affetse bile kendisini ve ailesini takip etmesini engelleyemeyeceğini söyledi.

Ekim 2019'da, New York Senatörü Todd Kaminsky, devletin bir başkan tarafından affedilen davaları takip etmesini engelleyen, eyaletin çifte risk açığını kapatan bir yasanın yazılmasına yardımcı oldu.

Trump ve örgütü şu anda New York'ta bir dizi soruşturma ile karşı karşıya ve başkanın ailesi ve ortakları için affedilmeyi düşündüğü bildiriliyor.

Kaminsky, Trump'ın 2017'de Şerif Joe Arpaio'ya verdiği özrü gerekçe göstererek, "Başkanın af gücünü yolsuzca kullandığını biliyorduk" dedi.

"Başkan, kendi aile üyesini başkanın işini yürüttüğü bir şey için affederse ... bu bizim yasalarımıza tam anlamıyla girecektir," dedi.

Daha fazla hikaye için Business Insider'ın ana sayfasını ziyaret edin.
Böyle şeylerin olmasını engellemek için yasayı yazan bir eyalet senatörüne göre, Başkan Donald Trump, New York savcılarını bir öz afla atlatamaz.

Ekim 2019'da Senatör Todd Kaminsky, New York eyaletinin çifte riskli boşluğunun kapatılmasına yönelik yasanın çıkarılmasına yardımcı oldu; bu, savcıların, bir başkanlık affı nedeniyle federal düzeyde benzer suçlamalardan kaçınanlara karşı suçlamada bulunmasını engellemişti.

Ve Trump başkanlığının sonu yaklaşırken, başkanın ailesi, ortakları ve kendisi için affedilmeyi düşündüğü bildiriliyor. Başkanlar kendi kendini affedebilir, ancak bu yalnızca federal suçlar için geçerlidir.

Trump ve ailesi, görevden ayrıldıktan sonra birçoğu New York'ta olan çok sayıda davayla karşı karşıya.

Eyaletin başsavcısı Letitia James, Trump Örgütü'nün mali ilişkileri hakkında bir soruşturma yürütüyor.
Manhattan bölge savcısı Cyrus Vance Jr., banka ve sigorta dolandırıcılığı şüphesiyle Trump ve Trump Örgütü'nü soruşturuyor.

Hukuk uzmanları, Trump'ın kendini affetmesinin yozlaşmış bir hareket olacağını söylediler. Cumhurbaşkanı, geçmişte affetme gücünü yolsuzca kullanmakla da suçlandı. Üç hafta önce, 2017'de FBI'a yalan söylediği için suçunu kabul eden eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'i affetti.

BB1bRSHp.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

New York'un Doğu Bölgesi'ndeki eski bir ABD avukat yardımcısı olan Kaminsky, eyaletin çifte risk açığını kapatmanın, savcıların artık cumhurbaşkanı tarafından affedilen herkesi suçlayabilecekleri anlamına geldiğini söyledi. Tüm başkanlık affları federal davalar için geçerlidir.

Kaminsky, Insider'a "Başkanın af gücünü yolsuzca kullandığını biliyorduk" dedi. "Bunu birkaç örnekte yaptı. Ve asıl soru şu ki, bu durumlarda adalet aramanın bir yolu var mı?"

Kaminsky, Ağustos 2017'de Şerif Joe Arpaio'nun çok eleştirilen ve Arpaio'nun Latinlerin ırksal olarak profilini çıkarmasını durdurmak için bir mahkeme kararını ihlal ettiği için mahkumiyetini geçersiz kılan çok eleştirilen affını gösterdi.

"Neredeyse 1960'lardan kalma teknik bir sorun nedeniyle New York'un aşağı inmek için böyle bir yolu olmadığını fark ettik," dedi. "New York'un bir elini arkasından bağlamanın veya iki elini de arkasından bağlamanın çok önemli olduğunu düşündük."

New York Eyaleti, Yüksek Mahkeme kararının eyaletler ve federal hükümetin çifte egemenliğini getirmesinin ardından 1969'da kendi çifte tehlike yasasını çıkardı ve eyalet savcılarının aynı davaları federal düzeyde takip etmesine izin verdi. Çifte tehlike yasası, benzer suçlamalarla federal düzeyde yargılanan kişileri etkili bir şekilde korudu.

Yasada, "Bir kişi, aynı eylem veya cezai işleme dayalı iki suçtan dolayı ayrı yargılanamaz." Dedi.

Daha fazlasını okuyun: Donald Trump'ın yeni düşmanlarıyla tanışın: New York'tan, eski cumhurbaşkanını tarih yazımı yapan sivil ve ceza soruşturmalarıyla boğmaya hazırlanan 15 savcı ve müfettiş

'New York yetkilileri hiçbir şeyden vazgeçmeyecek'
Kaminsky, ayrıntı vermemekle birlikte, mevcut davaların Trump Örgütü ve işine karşı açıldığını ima etti.

"Başkan, kendi aile üyesini, başkanın işini yürüttüğü bir şey için ya da başkanın kampanyasında yaptığı bir şey için affederse ... bu, bizim yasamıza tam anlamıyla girecek ve 'affetme gücünün yolsuz kullanımına' maruz kalacaktı. ele almak niyetindeler, "dedi Kaminsky.

Trump'ın çocukları, devam eden soruşturmalarda yer alıyor. Örneğin, Trump organizasyonunu denetleyen Eric Trump, 7 Ekim 2020'de Başsavcı James'in ofisi tarafından görevden alındı.

The New York Times'a göre, geçtiğimiz haftalarda Bölge Savcısı Vance ile çalışan savcılar, Trump Organizasyonu'nun bankacısı Deutsche Bank ve şirketin sigortacısı Aon'un çalışanlarıyla da röportaj yaptı.

BB19z8zL.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Başkan, 20 Ocak'ta görevden ayrıldıktan sonra New York'ta suçlanma ihtimaliyle ilgili endişelerini dile getirdi.

Geçen hafta, "Beni Washington'a ulaştırmayı başaramayan bu aynı kişilerin, her türlü bilgiyi New York'a gönderdiklerini duydum, böylece beni oraya götürmeyi deneyebilirler.

New York yetkilileri, herhangi bir iddianame yayınlanmamasına rağmen soruşturmalarında ilerleme kaydediyor.

Bu yılın başlarında Vance, Trump'ın vergi beyannamelerini ve diğer mali belgeleri alabileceğini doğrulayan bir Yüksek Mahkeme kararını kazandı ve James, Trump ve çocuklarını hayır kurumu yasalarını çiğnedikleri için 2 milyon dolar ödemeye zorlayan bir anlaşma sağladı.

Görevden alınması sırasında Trump'ı savunan önde gelen bir avukat olan Alan Dershowitz, geçtiğimiz günlerde Insider'a şunları söyledi: "New York yetkilileri onun peşinden gidecek hiçbir şeyi bırakmayacak."

Başka ne olabilir?

Trump, ilk kez 2018'de kendi kendini affetme fikrini tweet atarak yayınladı: "PARDON'a mutlak hakkım var." Ayın sonlarında kendisini affetmeye çağıran bir gönderiyi de retweetledi.

Ancak Salı günü, Başsavcı James, Trump'ın başka bir taktiği tercih edebileceğini söyledi; bu, görev süresi dolmadan istifa ederek Başkan Yardımcısı Mike Pence'in başkanlığı devralması ve onu affetmesi için.

"Bir noktada istifa edip başkan yardımcısının kendisini affetmesine izin vereceğinden şüpheleniyorum." Dedi.

Trump'ın yasal sorunlarla karşı karşıya olduğu sadece New York'ta değil.

Washington, DC ve Maryland'de Trump, 2017 yılında mülklerinde resmi etkinlikler düzenleyerek ABD Anayasası'nın ücret hükmünü ihlal etmekle suçlanıyor. Davalarda herhangi bir karar verilmedi.

Washington, DC başsavcısı, Trump'ın açılış komitesini Trump'ın aile işine para akıtmakla da suçladı.

Başkanın kızı Ivanka Trump, bu soruşturmanın bir parçası olarak 1 Aralık'ta Washington DC'deki Başsavcı ofisi tarafından tahttan indirildi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

"Silinmez Bir Leke": Cumhuriyetçiler Demokrasi Sütununu Devirmeye Çalıştı

Yüksek Mahkeme'nin Başkan Trump'ın ikinci dönem için çaresizce teklifini reddetmesi, yalnızca seçmenlerin iradesini tersine çevirme çabalarını parçalamakla kalmadı, aynı zamanda Kongre'deki Cumhuriyetçi liderlere ve bir partizanı kucaklayarak Amerikan demokrasisine zarar vermeye istekli olan eyaletler için açık bir azarlamaydı. özgür ve adil bir seçim için iktidar kapmak.

BB1bRVmu.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Mahkemenin Cuma akşamı, Bay Trump'ın haftalarca süren yasal çalkantısından sonra ve Seçim Kurulunun Pazartesi günü Cumhurbaşkanı seçilen Joseph R. Biden Jr. için yaptığı oylamadan önce bir dönüm noktası olan kararı, cumhurbaşkanının partisini olağanüstü bir durumda bırakıyor. G.O.P.'nin büyük kısmı, açık onayları veya sessizliğin suç ortaklığı yoluyla. liderlik şimdi, ülkenin kuruluş ilkelerini görmezden gelme ve Kasım ayında verilen seçmenlerden farklı bir karar tasarlama çabasının sorumluluğunu paylaşıyor.

BB1bSaVr.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Pek çok sıradan Cumhuriyetçi de bu çabayı destekledi - Bay Trump'ın sadece partiyi kendi iradesine yöneltmekle kalmadığını, aynı zamanda Amerikan siyasetinin dayanak noktasını yaklaşık iki yüzyıldır bir seçim sonucunu alt üst etmek ve halkın ülkedeki seçim sistemi. G.O.P. Yüksek Mahkeme'nin iddiayı hızla reddettiği sahte yollarla oylamayı geri almaya çalıştı.

BB1bSdwu.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

 

Hatta bazı Cumhuriyetçi liderler bile 126 G.O.P. Meclis üyeleri ve 18 başsavcı, Yüksek Mahkeme'den cumhurbaşkanının kaybını pekiştiren dört önemli eyalette yaklaşık 20 milyon oy atmasını isteyen bir davayı destekleyerek demokratik süreçte Bay Trump'ın yanında yer almayı seçti.

Cumhuriyetçi Ulusal Komite'nin eski başkanı Michael Steele, "Birleşik Devletler Temsilciler Meclisi'nin 126 üyesinin eylemi ülkeye hakarettir" dedi. "Bu Anayasa'ya aykırı ve bu 126 üyenin siyasi derilerini uzun süre silmeleri zor olacak silinmez bir leke bırakıyor."

Cumhuriyetçi New Hampshire'dan Vali Chris Sununu Cuma günü CNN'de yaptığı konuşmada, "Yargıtay'a ne oldu, bu bir çeşit, tüm yasal zorlukları bir şekilde tüketmişlerdi; devam etmeliyiz. " Kongre'nin "aşıları çevreleyen, Covid'i çevreleyen Amerikan halkı için gerçekten bir şeyler yapma" zamanının geldiğini söyledi.

Güney Carolina'dan Senatör Lindsey Graham ve House'daki Cumhuriyetçi lider, Kaliforniya Temsilcisi Kevin McCarthy gibi üst düzey yetkililerin doğrudan katılımıyla, başkanın çabası, partinin kanıtlanmamış, yaygın sahtekarlık hakkında açık yalan üzerine doğrulanmamış iddialar üzerine yanlış teoriyi teşvik etmesini gerektirdi - Cumhuriyetçi ve Demokrat seçim yetkililerinin kabul ettiği bir seçimde, pandeminin zorlukları göz önüne alındığında, kayda değer ölçüde pürüzsüzdü.

Ve bu, Cumhuriyetçi liderlerin artık yeni bir fikri savunması anlamına geliyordu: eğer sonuçlar kaybeden tarafın hoşuna gitmiyorsa, ABD'nin onlarca yıllık çalışmalarına ters düşerse, seçmenlerin nihai kararlarına aslında bir dayanak olmaksızın itiraz edilebilir. gelişmekte olan ülkeleri barışçıl güç transferlerinin özgürce seçilen hükümetin güvenilirliğinin anahtarı olduğuna ikna etmek.

Washington merkezli ve yurtdışında demokrasiyi destekleyen bir grup olan Freedom House'un başkanı Michael Abramowitz, "Küresel bir perspektiften bakıldığında, bu kesinlikle dünya çapında bir görevlinin iktidarı elinde tutmaya çalıştığı vakaların çoğuna benziyor '' dedi. her iki taraftan da destek.

Yargıtay ve diğer mahkemelerin kararları, sonunda Amerikan "kurumlarının güçlü olduğu" anlamına gelse de, "dünyanın dört bir yanındaki insanların şu anda Amerika'ya baktığına dair hiçbir şüphe yok ve bu Amerikalılar için gerçekten önemli. hukukun üstünlüğü ve demokrasi için ayağa kalkacak partiler. "

Bay Trump'ın kampanyasına direnen Cumhuriyetçiler, partinin kendi yıkımını riske attığını tahmin ederek kabul etti.

New Jersey'li eski Vali Christine Todd Whitman, trajik bir toplu intiharla sonuçlanan tarikata atıfta bulunarak, "Bunu bir şekilde Jonestown ile karşılaştırmaya devam ediyorum" dedi. Hepsi Kool Aid'i içmişler. Henüz onları öldürmedi. "

Mahkeme kararının ardından davayı destekleyen 126 Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçisinden biri olan Arkansas Temsilcisi Bruce Westerman, mahkemenin kararının Bay Trump'ın çabalarının sona ermesi anlamına geldiğini söyledi ve "2020 seçim sonuçlarına itirazlarla ilgili kitapları kapattı."

Demokratlar, Bay Biden'ın Ocak ayındaki göreve başlama töreninden önce daha fazla dava geleceği kesin olsa bile, yargıçların hukuki ya da olgusal gerekçelerle sağlam bir şekilde reddettiği birkaç düzineden biri olan Teksas Cumhuriyetçi başsavcısı tarafından açılan davada, mahkemenin kararına cesaret verdi. 20.

Seçim yasasını denetleyen Senato Kurallar Komitesi'nin en üst düzey üyesi olan Minnesota'dan Senatör Amy Klobuchar, "Demokrasimiz Donald Trump'a dört yıldır dayanıyor" dedi. "Bu temelsiz davalara dört hafta daha dayanabilir."

 

Cumartesi günü, Bay Trump tarafından mahkemeye bu yıl atanan Yargıç Brett H.Ludwig, Wisconsin'de bir federal yargıç olarak bir başka davayı daha kaybetti, iddialarının “hukuk ve gerçek olarak başarısız olduğunu söyledi. . " Dava önyargılı bir şekilde reddedildi, yani Bay Trump'ın o bölgede benzer gerekçelerle dava açması yasaklandı.

Ancak medeni haklar avukatları, Cumhuriyetçilerin çabalarının - ve Bay Biden’ın kazanmasının yaygın sahtekarlığın sonucu olduğu yalanının - bu kadar kesin olarak başarısız olduğu yasal alanın dışında uzun süreli zarar potansiyelini gördü.

Ülkenin dört bir yanındaki cumhuriyetçi eyalet yasa koyucuları, pandemi sırasında postayla oy vermenin genişlemesini ve kolaylığını yanlış bir şekilde alçakça göstermeye devam ettiklerinden, oy vermeyi zorlaştıracak yeni yasaları şimdiden düşünüyorlar. Birçoğu, oy pusulasında ilerleyen Cumhuriyetçi başarılara rağmen, bu yılki genişletilmiş oylama saflarını partileri için kötü buluyor. Yeni oy kısıtlamalarını dikkate almaları, oylama sisteminin bütünlüğüne yönelik devam eden bir saldırı anlamına geliyor ve daha da yanlış ve çürütülmüş iddiaları içeriyor.

A.C.L.U.'daki Oylama Hakları Projesi direktörü Dale Ho, "Cumhuriyetçi anaakım seçilmiş yetkililer arasında ana akım Cumhuriyetçilikte yayılan anti-demokratik bir virüs var" dedi. "Ve demokrasi mekanizmasına olan bu inanç kaybı, herhangi bir bireysel davadan çok daha büyük bir sorundur."

Nitekim, Yüksek Mahkemenin kararından sonra, Teksas Cumhuriyetçi Partisi, başsavcıları Teksas davasına katılan kırmızı eyaletler tarafından fiilen ayrılma çağrısında bulundu.

Başkanı Allen West'in yaptığı açıklamada, "Belki de yasalara uyan devletler bir araya gelmeli ve Anayasaya uyacak bir Devletler Birliği oluşturmalıdır." Rush Limbaugh'un hafta başında yaptığı ve "Aslında ayrılma eğiliminde olduğumuzu düşünüyorum" dediği gözlemi takip etti.

Ayrılma konuşması, her iki siyasi partiden ülke çapındaki seçim yetkililerinin, Bay Biden’ın zaferinin arkasında durmak için aile üyeleri de dahil olmak üzere tehditkar şiddet tehditlerine maruz kaldıklarını söylediği bir hafta boyunca geldi.

Kolluk kuvvetlerinin dikkatini çeken, menşei bilinmeyen bir web sitesi, Bay Trump'ın kaybettiği bir seçimi bozma taleplerine direnen, kişisel bilgilerini listeleyen ve resimlerine kırmızı çarpı işareti koyan çoğunluğu Cumhuriyetçi yetkililerden oluşan bir hit listeyi tanıttı.

Bay Trump, Yargıtay kararının, yararsızlığı ne vahşiliğini ne de sürekliliğini azaltmayan kampanya sonrası bir kampanyayı yavaşlatmayacağını açıkça belirtti. Bay Trump, Twitter'da bunu "utanç verici bir adalet hatası" olarak nitelendirdi ve "SAVAŞMAYA BAŞLAMIŞTIR !!!" yazdı.

Mahkeme kararını kamuoyuna açıklamadan saatler önce, Trump kampanyası, seçilmiş Cumhuriyetçi yetkililere Bay Trump'ın siyasi kaderini bir şekilde tersine çevirmeleri için baskı yapmaya devam edeceğini belirten, çürütülmüş iddiaları tekrarlayan iki reklam yayınladı. Bir reklam, "Dürüst bir seçim ve dürüst bir sayım talep edin, yasa koyucularınızla bugün iletişime geçin," diye teşvik edildi. (Kampanya, reklamların Cumartesi sabahı kablolu televizyonda yayınlanmaya başlayacağını iddia etti, ancak en az bir reklam izleme firması Cuma gecesi itibariyle herhangi bir rezervasyon görmediğini söyledi.)

Pek çok parti liderini demokrasiye karşı olduğu kadar cumhurbaşkanının konumunu benimsemeye iten kaçınılmaz bir gerçek var. Muhafazakar ağ Newsmax'ın CEO'su Christopher Ruddy, "Donald Trump hala Cumhuriyet odasındaki 800 kiloluk goril - muhtemelen partide şimdiye kadar var olan en büyük yerçekimi gücü," dedi.

Bay Biden onu yedi milyon oyla geride bırakmasaydı, Bay Trump'ın 74 milyonluk popüler oy sayısı Amerikan tarihindeki en büyük oy olurdu. Ve Bay Ruddy, "Cumhuriyetçi seçmenler ayağa kalktı, bu seçimin adil bir şekilde hesaba katılmadığını düşünüyorlar." Dedi.

Bay Ruddy’nin ağının bununla bir ilgisi var; muhafazakar televizyonun devi Fox News üzerinde, Bay Trump'ın seçmen dolandırıcılığı iddialarını yoğun bir şekilde destekleyerek kazanmıştır. Bunu yaparken Newsmax, Bay Trump ve seçmenlerine istediklerini vermek için Fox News'un daha sert sunucularının yanı sıra daha küçük muhafazakar kanal One America News ile bir rekabet başlatılmasına yardımcı oldu: Mr. Trump yakında görevden ayrılacak.

 

Birincil bilgi kaynakları ne olursa olsun, Cumhuriyetçiler seçimi ezici bir şekilde ölümcül bir kusur olarak görüyorlar; Perşembe günü yayınlanan bir Quinnipiac Üniversitesi anketi, kayıtlı Cumhuriyetçi seçmenlerin yalnızca yüzde 23'ünün - ve oy vermek için kayıtlı tüm beyaz erkeklerin yarısından biraz daha azının - Bay Biden'ın zaferinin meşru olduğuna inandıklarını söyledi.

Bu şüpheciler Amerikalıların çoğunluğunu temsil etmiyor; Genel olarak kayıtlı seçmenlerin yüzde 60'ı sonuçları kabul ettiğini söyledi. Ancak Cumhuriyet tabanının çekirdeğini oluşturuyorlar ve partinin liderleri, özellikle de Gürcistan'da Senato'nun partizan kontrolünü belirleyecek kritik bir ikinci tur seçimlerle onlara karşı çıkmak konusunda sürekli isteksiz olduklarını kanıtladılar.

Bay Trump'ın kaybından sonra bile, Cumhuriyetçi seçmenlerin isteklerine hizmet etmek, mahkemede ifşa edildikten sonra bile sözde dolandırıcılık örneklerine tutunarak başkanın kendi paranoyak siyaset tarzını taklit etmek anlamına geldi.

Örneğin, geçen ay Bay Graham, "Fox & Friends" ile ilgili bir röportajda, Nevada, Clark County'de bulunan ve Las Vegas'ı kapsayan bir imza doğrulama makinesinin "hileli olsun veya olmasın her imzayı" kabul etmek için uygunsuz bir şekilde kullanıldığını söyledi. Aynı röportajda, ilçedeki insanların "bir Biden / Harris kamyonunda" hileli oy pusulaları doldururken görüldüklerine dair bir iddiayı paylaştı.

Bu iddialar Cumhuriyetçilerin eyalette açtığı bir davada yer alıyordu. Geçen hafta bir yargıç, söz konusu imza makinesinin taradığı imzaların yüzde 70'ini insan doğrulaması için seçim işçilerine geri gönderdiğini tespit etti. Yargıç James T. Russell, "Kayıt, makinenin" reddedilmesi gereken imzaları kabul ettiği "iddialarını desteklemiyor. Benzer şekilde, bir Biden / Harris aracında doldurulan sahte oylarla ilgili bir tanık ifadesinin "inandırıcı olmadığına" karar verdi.

Cuma günü, Graham'ın bir sözcüsü bu bulguları ele almayı reddetti ve senatörün "oy pusulalarında posta kullanımının yaygınlaşması konusunda ciddi endişeleri olmaya devam ettiğini" söyledi.

Cuma günü, Wisconsin'deki cumhuriyetçi cumhuriyetçilerin liderliğindeki 2020 seçimleriyle ilgili bir duruşmada tanıklar, eyaletin ölü diktatörler Hugo Chavez ve Joseph Stalin, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ve Kanye West'in seçim müdahalesiyle karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

İddialardan bazıları, seçim sonuçlarını bozma girişimleri hakimler tarafından düzenli olarak reddedilen muhafazakar bir avukat olan Sidney Powell'ın açtığı davalarda yer alan komplo teorilerine benziyordu. Biri, Cumhuriyetçi davacılar adına açtığı bir davanın, "iddialarının insanların demokratik sürece olan inancı üzerindeki etkisinden daha çok" ve "hükümete güven" olduğunu yazdı.

Bay Biden'ı destekleyen ve partisinin Yüksek Mahkeme'deki çabalarına karşı çıkan New Hampshire'ın eski bir Cumhuriyetçi başsavcısı olan Tom Rath, partisi içinde bu güveni sarsmak için siyasi teşvikler gibi görünen şeylerden yakındı. "Çok talihsiz bir durum," dedi, "bazı insanlar bu kaostan kurtulmaya, onu sürdürmeye ve ortalama bir vatandaşın hükümetin yaptıklarına güvenmesini daha da zorlaştırmaya çalıştı."

George W. Bush ve Mitt Romney'in başkanlık kampanyalarına danışmanlık yapan Bay Rath, "Parti olarak çok kötü bir yerdeyiz" dedi.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden, Beyaz Saray'da Trump'tan sonra 'Derin Temizlik - Dezenfekte' emri verdi

BB1bSPTb.img?h=672&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Joe Biden, Beyaz Saray'a derinlemesine temizlenmesini ve giden Başkan Donald Trump'ın herhangi bir izinden 'kovulmasını' emretti.

Başkan seçilen Biden, 21 Ocak'taki açılışından sonra 55.000 metrekarelik malikaneye taşınmaya hazırlanıyor, ancak 132 odalı mülkün önceden iyice dezenfekte edilmesi konusunda ısrar ediyor.

Beyaz Saray tarihçisi Kate Andersen Brower şöyle dedi: "Başkanlar arasında beş saatlik bir süre var. İşte o zaman 95 personelin tüm Trump mallarını toplaması ve Bidens'i içeri taşıması gerekecek. Her şeyi temizleyecek veya değiştirecekler. "

Tehlikeli madde giysili bir ekip, Trump ayrıldıktan sonra tüm konuta dezenfektan püskürtecek ve halıları, perdeleri ve mobilyaları çıkaracak.

Andersen Brower, CNN'e, "Gelen Başkan ve First Lady, yeni mobilyalarını gizli bir depodan seçecek" dedi.

Geçiş ekibinin bir üyesi şunları ekledi: "Bay Trump'ın yönetimi koronavirüsle dolu. Bidenler işi şansa bırakmıyor. Tüm mülk, kapı kollarının değiştirilmesi ve yumuşak mobilyaların kaldırılması için derinlemesine temizlenecektir. Virüs sert yüzeylerde kalabilir, böylece tüm konut ve idari ofisler, Team Trump'ın herhangi bir izini yok etmek için dezenfektanla temizlenir. "

Bay Trump, son hukuki itirazı ABD Yüksek Mahkemesi tarafından reddedildiği için dün gece seçimlerindeki mağlubiyetini azaltmaya devam etti.

BB1bSADR.img?h=591&w=888&m=6&q=60&o=f&l=

Başkan, Başsavcı Bill Barr'ı öfkeyle yuvarladı ve Biden'ın 50 yaşındaki oğlu Hunter'ın vergi kaçakçılığı iddiasıyla soruşturma altında olduğunu açıklamadığı için onu 'büyük bir hayal kırıklığı' olarak nitelendirdi ve tweet attı: 'Bill Barr neden gerçeği açıklamadı Seçimden önce halk, Hunter Biden hakkında. Joe, tartışma aşamasında hiçbir şeyin yanlış olmadığı ya da devam ettiği konusunda yalan söylüyordu. Anketlerde Cumhuriyetçiler için büyük bir dezavantaj! 'Hunter Biden herhangi bir yanlış yapmayı reddetti.

İçerdekiler, Bay Biden’ın yemin törenine katılmayı reddedeceğini söylüyor. "

Bay Biden, pandemiyi kontrol altına almak için tüm Amerikalılara görevdeki ilk 100 gününde maske takmalarını emredecek.

Şimdiye kadar yaklaşık 300.000 Amerikalı öldü. Cuma günü, Gıda ve İlaç İdaresi Pfizer Covid aşısını kullanım için onayladı ve ön saflardaki çalışanlar yarın ilk dozları alıyor.

Kaynak: Daily Mail

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

'Hakikat anı': Seçim Kurulu, Trump'a kabul etmeyi reddettiği zararı vermeye hazırlanıyor

WASHINGTON - Başarısız olan tüm davalar, yeniden sayımlar, yalanlar ve komplo teorilerinin ardından, Başkan Donald Trump nihayet Pazartesi günü seçim kaderini karşılayacak.

Bir salgının ortasında, tüm eyalet binalarında 538 seçmen, eyaletlerindeki popüler oyları yansıtacak şekilde, Başkan seçilen Joe Biden veya Trump için oy kullanmak üzere toplanmaya hazırlanıyor.

Protestolar büyük olasılıkla bazı başkent binalarında olsa da - ve ekstra güvenlik de muhtemeldir - sonuç biraz endişe vermelidir. Biden ve seçilen Başkan Yardımcısı Kamala Harris, günü 306 seçim oyuyla tamamlayarak Trump'ın 232'sinin üzerine çıkacak.

BB1bQdM3.img?h=666&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Tarihsel olarak, Seçici Kurul toplantısı çok az ilgi gören bir formalitedir. Ancak Trump'ın sonuçları altüst etme yönündeki eşi görülmemiş çabaları, seçim takvimindeki her dönüşü büyüttü ve seçmenlere bir ışık tuttu.

Bazı Senato Cumhuriyetçileri, Biden'ı nihayet gelecek dönem başkanı olarak tanıyacakları an olarak tarihi daire içine aldılar. R-Ky. Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell geçen ay yaptığı açıklamada, "Kazananı Seçici Kurul belirleyecek" dedi.

BB1bDKrn.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Biden için söz veren Wisconsin'li seçmen Ben Wikler, "Bu hakikat anı ve zaten amansız olan bir şey tamamen kilitli hale geliyor" dedi. "Bu yıl, seçmenler tarafından dünyanın en güçlü kişisini seçmek için belirlenen resmi oyları kullanmak, her zamankinden daha çok kutsal bir eylem."

Rakip seçenek listesi yok; 'inançsız seçmenler' dizginlendi
Yaygın seçmen sahtekarlığı iddialarını kanıtla destekleyemeyen Trump, seçimi bozmaya çalışan bir dizi davayı kaybetti.

Michigan, Pennsylvania ve Georgia gibi kaybettiği eyaletlerdeki milletvekillerini kendi ayrı Trump seçmen listelerini tasdik etmeye ikna edemedi. Bu, Pazartesi günü, Trump ekibinin izlediği şüpheli bir yasal stratejiyi bozan, oy veren seçmenlerin yarışan listelerinden yoksun olacağı anlamına geliyor.

William ve Mary School of Law'ın seçim hukuku programının yöneticisi Rebecca Green, "Eyalet yasama meclislerinden bu olmayacak oldukça net sinyaller gördük" dedi. Böyle bir senaryonun "14 Aralık'taki haylazlık" için en büyük fırsatı sunduğunu ve malzemelerin "her türlü havai fişeği ilerletmek" için orada olmadığını ekledi.

Uzmanlar, Trump vs Biden seçimlerinde 'savaş oyunları' düzenlediler. Bulguları mı? Dağınıklığa hazır olun

ABD Yüksek Mahkemesi, Temmuz ayında daha fazla gerginliği ortadan kaldırarak, eyaletlerin Seçim Kurulu üyelerinin halk oylamasının galibini desteklemesinde ısrar ederek çoğu eyalette sahte seçmenleri yasaklayabileceğine karar verdi. Otuz iki eyalet "inançsız" seçmenlere izin vermiyor.

Green, "Bu kararın bir sonucu olarak çok daha az saçmalık bekleyebilirsiniz," dedi.

Trump'ın odak noktası, müttefikler 6 Ocak'a kayıyor
Trump ve müttefikleri, Kongre'nin ortak bir oturumunun seçim oylarını saymak ve bir kazananı onaylamak için toplanacağı 6 Ocak'a odaklandı.

Cumhuriyet Meclisi üyelerinin tek tek eyalet seçmenlerine itiraz etme yönündeki beklenen çabaları, seçim anlaşmazlıklarını çözen çoğu eyalet, seçmenlerinin federal yasalar kapsamında sayılmasını garanti eden güvenli liman son tarihini karşıladığında Salı günü büyük bir darbe aldı.

Önemli bir Seçim Kurulunun son tarihi geçti. İşte bu Trump için neden kötü haber

İki Partili Politika Merkezi Seçim Projesi direktörü Matthew Weil, Seçim Kurulu oylamasının Trump ve onun seçim mücadelesi için bir "dönüm noktası" olduğunu söyledi. Kongre, 20 Ocak'ta açılıştan önce sertifikayı tarttığında, eylemi etkili nihai eylemi harekete geçirir.

BB1bKRYU.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Weil, "Kongre harekete geçtiğinde sonucu değiştirebilecek hiçbir şey hayal edemiyorum," dedi.

Seçmenler kimler?
Geçen ayki seçimlerde Amerikalılar, Biden, Demokrat aday, Trump, Cumhuriyetçi aday veya üçüncü partilerin adaylarının resmi olarak cumhurbaşkanlığına oy vermeleri için söz veren seçmenleri atamak için oy kullandı. Bir eyaletin nüfusu, seçmen sayısını belirler.

Bu seçmenler çoğunlukla bu yıl partilerin atadığı parti aktivistleridir - bazı durumlarda eyalet milletvekilleri, Kongre üyeleri ve hatta valiler.

Çoğu ev ismi değildir. Bazıları, eski Georgia vali adayı Stacey Abrams gibi daha iyi biliniyor; Wisconsin Valisi Tony Evers; ve New York Valisi Andrew Cuomo, eski Başkan Bill Clinton ve Hillary Clinton, hepsi New York'taki seçmenler.

New York Seçim Koleji şahsen toplanacak. Cuomo ellerinin bağlı olduğunu söylüyor.

Trump için söz verilen Seçim Kurulu üyeleri, başkanın kazandığı eyaletlerde toplanırken, Biden seçmenleri, her eyaletteki onaylı seçim sonuçlarına göre eski başkan yardımcısının taşıdığı eyaletlerde bir araya gelecek. Biden seçmenleri, Trump'ın itiraz ettiği altı eyaletteki valilerden veya eyalet sekreterlerinden görünmeleri için bildirim aldı: Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Georgia, Arizona ve Nevada.

Biden seçmenleri oylarının ağırlığını hissediyor
Toplantılar - çoğu öğlen veya öğleden sonra 2'de başlıyor. - halka açıktır ve genellikle çevrimiçi olarak canlı yayınlanır. Çoğu milli marşla başlar. Bazı eyaletler, geçmişte yürüyen kolonyal tarzı askeri gruplarla veya diğer yarışmalarla toplantılara başladı. Bu, salgın sırasında daha az olasıdır.

Toplantılar genellikle bir saatten az, bazen 20 dakikadan uzun sürmez. Genelde toplantılara eyalet sekreterleri veya diğer eyalet seçim yetkilileri başkanlık eder. Aynı partiden seçmenlerle dolu bir odada tartışma yok, ancak bazı seçmenler demokrasi ve tarihi an üzerine konuşmalar yapıyor.

Biden için ilk kez seçmen olan, Georgia, Roma'dan bir şehir komiseri olan Wendy Davis, "Öğlen eyalette Kongre Binası'nda toplanıyoruz. Bildiğim bu," dedi. 1992'den beri Demokrat'a oy vermemiş bir eyalette uzun süredir parti aktivisti olan Davis, 16 seçmenin devleti maviye çeviren farklı bir koalisyonu yansıttığını söyledi. "Bu muazzam. Bu büyük bir onur. Yine de muazzamlığın battığını düşünmüyorum çünkü seçim için çok çalışmakla çok meşguldük."

Doğruluk kontrolü: Joe Biden, başkan seçilmek için yeteri kadar seçmeni sertifikalı sonuçlardan elde etti

Seçmenler, cumhurbaşkanı ve başkan yardımcısı oylarını ayrı oylamalarda kullandı. Daha sonra, biri ABD Senatosu başkanı olarak Başkan Yardımcısı Mike Pence'e, ikisi eyaletin dışişleri bakanına, ikisi ABD arşiv görevlisine ve biri toplantı bölgesindeki federal bir hakime teslim edilecek altı oy sertifikası imzaladılar.

Protestoları görmek emsalsiz olmazdı. Trump eleştirmenleri, Seçim Kurulu zaferine olan muhalefetlerini dile getirmek için 2016'da birkaç başkent binasının önünde toplandı.

Trump seçim sonuçlarıyla savaşırken kargaşanın ortasında, bazı Demokrat seçmenler, oylamadan önce Trump destekçilerinden haber aldıklarını söyledi.

Michigan'ın 16 Demokrat seçmeninden biri olan Marseille Allen, her birinin yaşlı bir adamdan Biden'a oy vermemelerini isteyen bir e-posta aldığını, ancak mesajların tehdit oluşturmadığını söyledi. Flint'ten bir eyalet denetimli serbestlik ajanı olan Allen, Seçim Kurulunda oy kullanmanın bir Afrikalı Amerikalı kadın olarak kendisi için daha fazla önem taşıdığını söyledi.

Allen, "Aynı kurum bir noktada beni tam bir insan olarak bile görmediğinde başkanlık oyumu gerçekten kullanabilmek," dedi, "bu asla ve asla kelimelere dökemeyeceğim bir onur."

Eyaletlerdeki GOP seçmenleri Trump seçeneği olmadan solu kaybetti
İhtilaflı eyaletlerde Trump'a söz veren seçmenlere gelince, BUGÜN ABD'nin temasa geçtiği pek çok kişi, eyalet evlerinde protesto veya kendi toplantılarını düzenleme planları olmadığını söyledi.

BB1bQmLk.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kasabanın katibi olduğu Shelby Township'ten bir Trump Michigan seçmeni olan Stanley Grot, "Hiçbir yönüm yok," dedi. "Elbette şimdiki zamandan 14'üne kadar her şey değişebilir. Bu noktada başka planım yok."

Georgia'dan bir Trump seçmeni ve devletin seçimi onaylamasını engellemeye çalışan bir davada davacı olan Ken Carroll, Cumhuriyetçi seçmenlerin Pazartesi günü toplanmayı planlamadıklarını söyledi. "Ülkemizin nereye gittiğinden" endişelendiğini, ancak Seçici Kurul oylamasına müdahale etmek için "aklımızdan hiç geçmediğini" söyledi.

Georgia, Easton'dan sigortacılık alanında çalışan bir parti aktivisti olan Carroll, "Kendi başlarına ortaya çıkabilecek ve bunu protesto edebilecek bazı gruplarınız olabilir" dedi. "Ama bence seçmenleri değil, seçimi protesto edeceklerini düşünüyorum."

Wisconsin'den bir Trump seçmeni olan Mary Buestrin, eyalet Cumhuriyetçi liderlerinin kendisine "tarihi açık tut" dediğini, ancak başka bir şey duymadığını söyledi. "Bildiğim kadarıyla hiçbir şey olmadı." Geçmiş seçimlerde bir GOP seçmeni olan Buestrin, kaotik bir sahne tasavvur edemeyeceğini söyledi.

"Asla olmadı," dedi ve "biri her zaman kaybedilir ve biri her zaman kazanır. Yapılan çok medeni, çok kısa bir toplantı oldu."

Uzmanlar itirazların Kongre'de işe yaramayacağını söylüyor
6 Ocak'ta yapılan kongre toplantısında, Senato başkanı olarak Pence, oyları saymak için her eyaletin seçim belgelerini alfabetik olarak açacak. Herhangi bir itirazın dikkate alınması için bir Meclis üyesinin ve bir senatörün desteği gerekir. İki daire, herhangi bir anlaşmazlığı oylamak için ayrı ayrı toplanacak.

60'tan fazla Cumhuriyetçi eyalet milletvekili, Pennsylvania'nın kongre heyetini Biden'in zaferini reddetmeye çağırdı. ABD Başkanı Mo Brooks, Trump'tan alkış toplayan R-Ala, Georgia ve Pennsylvania gibi "belirli eyaletlerin sayımını reddetmeyi" umduğunu söyledi.

Hukuk uzmanları, bu tür tehditlerin muhtemelen tiyatrodan biraz daha fazlası olacağını söylediler.

Ohio Eyalet Üniversitesi Moritz Hukuk Fakültesi'nde seçim yasası programı yöneticisi Ned Foley, rakip bir seçim oyları sunumu "şansa bağlı olmasa" bile ilerlemek için oyların eksik olacağını söyledi. Demokratlar tarafından kontrol edilen Meclis çabayı çabucak durduracağını ve yeterli sayıda Cumhuriyetçi senatörün muhtemelen harekete karşı çıkacağını söyledi.

Foley, "Oylama gerektirebilir, 6 Ocak'ta küçük bir tiyatro veya drama olabilir, ancak pratik bir mesele olarak, 20 Ocak'ta kimin göreve başlayacağını etkilemeyecek," dedi.

Devamı: Kongre, protestolar başarısız olurken Trump'ın zaferini onayladı

2016'da, D-Wash'dan Temsilci Pramila Jayapal, Gürcistan'da seçim oylarının onaylanmasına itiraz etti, ancak o zamanlar Senato başkanı olan Biden, bir senatörün imzasından yoksun olduğu için tokmağıyla tartışmayı çabucak öldürdü.

Cumhuriyetçiler alkışlarken Biden "Bitti" dedi.

BB1bQimD.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

2004 yılında, o zaman-Sen. D-Calif., Barbara Boxer, Başkan Georgia W. Bush'un Demokrat John Kerry'ye karşı kazandığı zaferin belirleyici eyaleti olan Ohio'daki seçim sonuçlarına bir Meclis itirazını imzaladı. Meclis ve Senato itirazı bozdu.

Green, "Kongrenin halkın iradesine meydan okuyacağına inanmıyorum." Dedi. "Bir basın toplantısında mikrofonun önünde boş bir retoriğe sahip olabilirsiniz. Ancak şimdiye kadar mahkemede uçmayanları gördük. Ayrıca bunun aynı nedenle Kongre'de uçmayacağına da inanıyorum."

Senato Cumhuriyetçileri bu hafta, Seçim Kurulunun Pazartesi günü toplanmasından sonra Biden'ı gelecek dönem başkanı olarak tanımaya hazır olacaklarını önerdiler.

Önümüzdeki ay koltuğunu boşaltmaya hazırlanan R-Tenn'den Senatör Lamar Alexander, Biden'ın "gelecek dönem başkanı olma olasılığının çok yüksek" olduğunu söyledi.

"Ve eğer öyleyse, umarım cumhurbaşkanı ülkeyi ilk sıraya koyar, Joe Biden'ı tebrik eder, önemli başarılarından gurur duyar ve ona iyi bir başlangıç yapmasına yardımcı olur" dedi.

Devamı: ABD Senatörü Lamar Alexander, Seçim Kurulunun oylamasından sonra Trump'ın Biden'ı 'tebrik etmesi' gerektiğini söyledi

R-Ind.'den Senatör Mike Braun, 6 Ocak'taki sonuçlara "muhtemelen meydan okumayacağını" söyledi. "Hiçbir senatörün bunu yaparken rahat hissedeceğini sanmıyorum."

Braun, seçimlerle ilgili endişeleri inceleme çabalarını desteklediğini, ancak hiçbir şeyin seçimi tersine çevirmek için "birleşmediğini" söyledi. Biden gelecek dönem başkanını aramak için Pazartesi günkü Seçim Kurulu oylamasına kadar bekleyeceğini söyledi.

"O noktada sürecin kendi kendine işlediğini düşünüyorum" dedi.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Jake Tapper, Demokrasiden Nefret Eden Cumhuriyetçileri Açığa Çıkaran Trump'ı 'Övdü'

Jake Tapper, Pazar günü Donald Trump'a, sakinleri Joe Biden'a oy veren dört eyaletin seçim sonuçlarını engellemeye çalışan Yüksek Mahkeme tarafından reddedilen akıl almaz Teksas davasını imzalayarak hangi Cumhuriyetçilerin seçmenlerin iradesini bozmaya istekli olduklarını açıkladığı için alaycı bir şekilde teşekkür etti.

BB1bTnUA.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Başlangıçta monologuna, nöbeti sırasında Warp Speed Operasyonu gibi bir dizi "meşru başarı" için "Donald Trump'ı övmek" istediğini söyleyerek başlayarak, CNN Birliğin Durumu, başkanın Biden'ı devirmek için yaptığı son hendek çabasına odaklandı. kesin seçim zaferi.

Tapper, "Başkan Teksas başsavcısından çılgınca bir dava açtı," büyük dava "dedi. "Bu, komplo teorilerine ve düpedüz yalanlara dayanan bir palyaço hukuki brifingiydi. Ve 18 eyalet başsavcısı, bazı ABD senatörleri ve 126 üye olan Cumhuriyetçi Meclis grubunun çoğunluğu bunu destekledi. "

Trump'ın "bu seçilmiş yetkilileri ifşa ederek bize bir iyilik yaptığını" da ekleyen Tapper, bu Cumhuriyetçilerin "tanım olarak Amerikan halkının iradesini yıkmak, Georgia, Pennsylvania'daki seçmenleri haklarından mahrum etmek için umutsuz bir arzuya imza atan insanlar olduğunu" kaydetti. , Wisconsin ve Michigan yalanlara ve komplo teorilerine dayanarak ahlaksız ve yozlaşmış bir gücü demokrasinin önüne geçiriyor. "

Trump ve müttefiklerinin darbe girişimiyle ilgili olarak açık sözlü olan Tapper, Trump'ın seçimi çalma çabasını destekleyen Cumhuriyetçilere dönmeden önce, başkanın yaygın seçmen sahtekarlığı hakkındaki yalanlarına uymayı reddeden GOP devleti ve seçim yetkililerini övdü.

"Pek çok Amerikalı, çoğu Cumhuriyetçi yetkilinin Trump'ın politikalarına katılırken, tarzının çirkin kısımlarını, amaçlarına ulaşmak için yalan söyleme veya karalama istekliliğini beğenmediğini umuyordu. Ancak Başkan Trump, House Cumhuriyetçilerin rekoru kırmasını sağladı ”dedi. "Onları ayağa kaldırıp sayıldılar ve aralarında Cumhuriyetçi Lider Kevin McCarthy ve Cumhuriyetçi Whip Steve Scalise'nin de bulunduğu 126 kişi, milyonlarca kişiyi haklarından mahrum bırakacak bir davanın muhafazakar olmayan, demokratik olmayan, Amerikalı olmayan, yalancı şakasına aslında isimlerini imzaladılar Amerikalı dostları. "

"Bu Cumhuriyetçiler Meclisi ellerini kaldırdı," diye bitirdi Tapper. “Beni kaydet dediler. Meclisteki Cumhuriyetçilerin çoğunun bundan daha iyi olduğu umudu - bu yok edildi. Standartlara ve normlara ve ABD Anayasasına inananlarımız için, bu gerçeği gün ışığına çıkardığı için Başkan Trump'a teşekkür etmeliyiz. "

Kaynak: The Daily Beast

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Seçim Kurulu (Electoral Collage), Biden'in zaferini resmileştirmek için oy vermeye başladı

WASHINGTON - Seçici Kurul Pazartesi günü, Başkan seçilen Joe Biden'in 2020 başkanlık seçim görevlisinde zafer kazanması için oylamaya başladı.

BB1bULJq.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

538 seçmenin tamamı, yakın zamanda 50 eyalet ve Washington, D.C. tarafından onaylanan seçim sonuçlarına göre cumhurbaşkanlığı oylarını kullanmak üzere kendi eyaletlerinde toplanacak.

Kasım seçimleri öncesinde her eyaletteki siyasi partiler tarafından seçilen seçmenlerin çoğunun oy pusulalarını Eyalet Meclis binalarına atması bekleniyor.

 

Pazartesi günü oy veren ilk eyaletler, sabah saat 10.00'da oy vermeye başlayan Indiana, New Hampshire, Tennessee ve Vermont oldu. Vermont ve New Hampshire seçmenleri Biden için toplam 7 oy kullanırken, Tennessee ve Indiana Trump'a toplam 22 oy verdi. Battleground eyaletleri, Başkan Donald Trump'ın bir süre sonra yaptığı oylama ile yasal zorluklarla hararetli bir şekilde itiraz edilen eyaletler - Arizona, Georgia ve Pennsylvania seçmenlerinin öğlen oy kullanması, Wisconsin'in ise öğleden sonra 1'de oy vermesi planlanıyor. ve Michigan, öğleden sonra 2'de.

Michigan'da, şiddet tehditleri ve beklenen protestolar nedeniyle oylama sırasında Eyalet Meclis Binası kapatılacak.

55 Seçim Kurulu oyuna sahip olan ve her eyalette en çok oy alan ve Biden'ı zirveye çıkarabilen Kaliforniya, saat 17: 00'de oy verecek. ET.

Biden'in Seçici Kurul oylamasıyla ilgili olarak akşam saat 20.00 civarında konuşması bekleniyor. ET.

Trump ve bir dizi Cumhuriyetçi yetkili, savaş alanı eyaletlerindeki sonuçları bozmaya çalıştı, ancak Yüksek Mahkeme Cuma gecesi bu girişimi reddetti. Trump, 3 Kasım seçimlerinden bu yana, heyelanla kazandığını ve seçimin hileli olduğunu defalarca söyledi.

Ancak Biden, cumhurbaşkanlığını kazanmak için gereken 270 seçim oyunu geçtikten sonra, seçimden dört gün sonra 7 Kasım'da yeni başkan seçildi. Nihayetinde Biden 306 seçim oyu alırken, Trump 232 oy aldı.

6 Ocak saat 13: 00'te ET, Seçim Kurulunun oyları Kongre'nin ortak oturumunda sayılacaktır. Biden ve seçilen Başkan Yardımcısı Kamala Harris daha sonra 20 Ocak'ta göreve başlayacaklar.

Trump, Şükran Günü'nde gazetecilere, Seçim Kurulu Biden'in galibiyetini kesinleştirse bile seçimi "kabul etmenin çok zor" olacağını söyledi. "Eğer yaparlarsa bir hata yapmışlardır" dedi. Beyaz Saray'ı bu sonucun altında bırakıp bırakmayacağı sorulduğunda Trump, "Elbette yapacağım" dedi.

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Seçim Sonuçları mahkemelik olan bütün eyaletler resmi olarak JOE BIDEN'ın seçtiler.

(Bloomberg) - Pennsylvania, Wisconsin, Georgia ve Arizona'nın muharebe eyaletlerinden Seçim Kurulu üyeleri Pazartesi günü Demokrat Joe Biden için resmi oylarını verdiler, bazı Cumhuriyetçi milletvekillerinin Başkan Donald Trump'ın iktidarı bozma girişimlerinin sonunu işaret etmesi gerektiğini söylediği bir andan itibaren Sonuçlar.

Seçmenler oylarını Biden ve aday arkadaşı Kamala Harris için 50 eyaletin tamamında ve Columbia Bölgesi'nde anayasal olarak zorunlu bir prosedürle kullandılar. Electoral College adaylığını atacak son savaş bölgesi eyaleti, Pazartesi günü ilerleyen saatlerde Michigan olacak.

Törenler genellikle çok az fark edilmeden geçer, ancak bu yıl, Trump'ın kabul etmeyi reddetmesi ve kendisinin ve müttefiklerinin kanıtsız olarak oyların kendisine karşı "hileli" olduğu konusundaki ısrarı ile noktalanan kaotik bir seçim sezonunun sona ermesine yardımcı olabilirler.

Birçok önde gelen Cumhuriyetçi, Trump'ın yasal zorlukları takip etme hakkına sahip olduğunu söyleyerek, geçen ay Biden’ın zaferini tanımayı reddeden başkana katıldı. Bu süreç, Biden 270 oyla seçim sandıklarının çoğunluğuna ulaştığında gerçekleşmiş olacak. Kongre daha sonra, Seçmen Kurulunun oylarını resmen sayacak ve kazananı 6 Ocak'ta açıklayacak.

QuickTake: Neden bir "Seçim Kurulu" ABD Başkanını Seçiyor?

Güney Dakota'dan Senatör John Thune, geçen hafta gazetecilere, Seçim Kurulunun oy vermesiyle seçimin "sona ereceğini" söyledi.

Thune, "Seçim Kurulu açıkça buna biraz kesinlik getiriyor," dedi. Ve Trump'ın yakın bir müttefiki olan Güney Karolina'dan Lindsey Graham, başkanın kabul edip etmeyeceği sorulduğunda, "Sizinle 14 Aralık'ta konuşacağım" dedi.

Emekli Cumhuriyetçi Senatör Tennessee'li Lamar Alexander Pazar günü NBC'nin "Meet the Press" programında seçimlerin Pazartesi günkü oylamadan sonra bitmesi gerektiğini ve Trump'ın daha sonra "ülkeyi ilk sıraya koymasını" umduğunu ve Biden'ı tebrik ettiğini söyledi. Ancak "Fox News Sunday" de pazartesiden sonra seçime itiraz etmeyi bırakıp bırakmayacağı sorulduğunda, Cumhuriyetçi Temsilci Steve Scalise, "yasal sürecin bitmesine izin verin" demedi ve ısrar etti.

Genellikle siyasi partileri tarafından seçilen seçmenler, her eyalette halk oylamasının galibi için oy vermeye kararlıdır. Biden, 25 eyaletten ve Columbia Bölgesi'nden 306 seçim oyu aldı. Trump, kazandığı 25 eyaletten 232 seçmen oyu aldı.

Seçmenlerin çoğu koronavirüs salgını nedeniyle eyalet başkentlerinde sınırlı erişim ve sosyal mesafeyle buluşuyor. Nevada toplantısını tamamen video konferans ile gerçekleştirdi ve Arizona "düşük anahtar" tutmak için toplandığı yeri kamuya açıklamadı.

Sonuç kararlaştırılmış ve Trump'ın kampanyasının ve müttefiklerinin sonuçlarına itiraz eden 50'den fazla seçim sonrası dava reddedilmiş olsa da, başkan ve bazı destekçileri, yaygın sahtekarlık iddialarına dayanarak kazandığını söylemeye devam ediyor.

Pazartesi günü, Gürcistan Cumhuriyetçi Parti Başkanı David Shafer, eyaletteki Cumhuriyetçi seçmenlerin de Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence için oy kullanmak üzere eyalet başkentinde bir araya geldiklerini, çünkü eyaletin sonuçlarına itiraz eden bir Trump kampanyası davası hala beklemede olduğunu tweetledi. Pennsylvania'nın eski ABD Temsilcisi Lou Barletta, bir mahkemenin sonuçları bozması durumunda, İngiliz Milletler Topluluğu'ndaki Trump seçmenlerinin de "şartlı" oylar verdiğini söyledi.

Buradaki fikir, Kongre'nin dikkate alması için rakip bir seçmen listesi göndermektir. Ohio Eyalet Üniversitesi'nde bir seçim yasası programı profesörü ve yöneticisi olan Edward Foley, Kongre'nin bir eyaletten tanıyabileceği yalnızca bir onaylı seçmen listesi olduğunu ve bu hareketlerinin "hukuken işe yaramayacağını" söyledi. , tartışmalı seçimleri inceledi.

Trump, Cuma günü ABD Yüksek Mahkemesi'nin Teksas'ın dört önemli eyaletteki seçim sonuçlarını geçersiz kılma teklifini reddetmesinden sonra bile yasal zorluklara devam edeceğini söyledi - başkanın "büyük olan" dediği bir dava. Ancak zamanın dolduğunu kabul etti.

"Elimizden geldiğince hızlandıracağız, ancak sadece bu kadar hızlı gidebilirsiniz. Bize çok az zaman veriyorlar, ”dedi Trump Pazar günü Fox News'te. Dokuz yargıcından üçünü atadığı ABD Yüksek Mahkemesinde, seçimi bozacak "cesareti" olmadığı için "hayal kırıklığına uğradığını" da sözlerine ekledi.

Başkan, Kongre'de ve eyalet düzeyinde Cumhuriyetçilere, eyalet GOP yasama liderlerini halk oylarını görmezden gelmeye ve rakip Trump seçmenlerini atamaya çağırmak da dahil olmak üzere, seçimi tersine çevirmesine yardımcı olmaları için baskı yaptı. Reddettiler.

Pennsylvania'da bir Biden seçmeni olan Rick Bloomingdale, oyunun sayılacağından ve Trump'ın seçimi bozma çabalarının başarısız olacağından emin olduğunu söyledi.

Pennsylvania AFL-CIO başkanı Bloomingdale, "20 Ocak öğlen, Joe Biden Amerika Birleşik Devletleri başkanı olacak" dedi. "Aslında darbe yapmaya ve oyları seçmenlerden almaya çalışan insanlarımızın olması benim için akıllara durgunluk veriyor."

2016'da bazı eyaletlerde Seçim Kurulu toplantıları dışında Trump'ın seçilmesine karşı protestolar oldu ve bu yıl da olabilir. Trump destekçileri Cumartesi günü Washington'da protesto etmek için toplandılar, zaman zaman karşı protestocularla ve polisle çatışıyorlardı.

Michigan Demokratik Parti başkan yardımcısı seçmen Chris Cracchiolo, Michigan'daki silahlı protestoların ve Demokratik Vali Gretchen Whitmer'a karşı engellenen adam kaçırma planının ardından, polisin eyaletin 16 seçmenine Lansing'deki Michigan Eyalet Meclisi'ne kadar eşlik edeceğini söyledi.

Cracchiolo, "Bunu yapmak için gönüllü olduğumda, bunun biraz törensel olduğunu düşündüm" dedi. "3 Kasım'dan beri, bu rolün büyüklüğü ve önemi her geçen gün büyüyor."

Demokratik eyalet Temsilcisi Darrin Camilleri Pazar günü tweet attı, Michigan yasama organı güvenlik endişeleri nedeniyle Pazartesi günü kapalı ve uzaktan çalışıyor.

Meclis, milletvekilinin eyaletin Seçim Kurulu oylamasını bozmaya çalışan potansiyel olarak şiddetli bir protestoya katılacağını söylemesinin ardından, Pazartesi günü Cumhuriyetçi Michigan eyalet Temsilcisi Gary Eisen'ın komite görevlerini elinden aldı.

Daha önce: Cumhuriyetçiler, Biden’ın Galibiyetini Kabul Eden Açılış Kararını Engelliyor

Biden seçmeni ve Savannah Belediye Başkanı Van Johnson, Georgia'nın Seçici Kurul toplanırken bile oylamayı tersine çevirmek için daha fazla girişim görebileceğini söyledi, “burada daha önce gördüklerimize göre. Bu noktada kimse hiçbir şeye şaşırmaz. "

ABD seçmenleri her dört yılda bir başkanlık yarışında oy pusulalarını işaretlediklerinde, teknik olarak o eyaletteki her bir ABD temsilcisi ve senatör için bir tane olmak üzere, o eyaletteki seçim oylarını kullanan adayın seçmen listesi için oy kullanıyorlar. 270 seçim oylarının çoğunluğunu alan aday cumhurbaşkanlığını kazanır.

Pazartesi'nin ötesinde, bir sonraki adım, Kongre'nin 6 Ocak'ta Başkan Yardımcısı Mike Pence'in başkanlık ettiği ortak bir oturumda her eyaletteki seçim oylarını saymasıdır. Hem Meclisin hem de Senato'nun en az bir üyesi bir eyaletin seçmen listelerine veya oylarına itiraz ederse drama olabilir; her meclisin itirazı tartışması ve oylaması gerekir.

Alabama Cumhuriyetçi Temsilcisi Mo Brooks bir itirazda bulunmayı planladığını söyledi, ancak şimdiye kadar hiçbir senatör ona katılmayı taahhüt etmedi. Pennsylvania'daki yetmiş beş Cumhuriyetçi milletvekili de bu ay eyaletin kongre delegasyonuna onları itiraz etmeye çağıran bir mektup gönderdi.

Önceki İtirazlar
2000 ve 2016 yıllarında Mecliste, katılımcı bir senatör olmadığı için başarısız olan itirazlar vardı. ABD'nin eski Demokratik Senatörü Barbara Boxer ve Ohio'dan eski Demokratik ABD Temsilcisi Stephanie Tubbs Jones'un Ohio sonuçlarına 2004 yılında itiraz etmesi, seçim oylarının sayılmasını tartışılana ve reddedilene kadar erteledi.

Stanford Üniversitesi hukuk profesörü ve seçim hukuku uzmanı Nathaniel Persily, bir oylamaya ulaşan herhangi bir itirazın muhtemelen başarısız olacağını, Demokratların Mecliste çoğunluğa sahip olduğunu ve yeterli sayıda Cumhuriyetçi senatörün Biden’ın zaferini kabul ettiğini söyledi.

Persily, gerçekçi bir şekilde, o halde Pazartesi günkü seçmenler toplantısının cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin sonuçlanmasını bekleyen herkes için son adım olduğunu söyledi.

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Putin, ABD Başkanlığını Kazandığı İçin Nihayet Biden'ı Kutladı

(Bloomberg) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Seçim Kurulunun 3 Kasım seçimlerindeki zaferini resmileştirmesinin ardından Joe Biden'a bir tebrik telgrafı göndererek onu ABD başkan adayını tanıyan son dünya liderleri arasına soktu.

BB1bW66j.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Putin, Biden'a şans diledi ve Rusya ile ABD'nin küresel sorunların çözümüne katkıda bulunabileceğini söyledi. Putin açıklamasında, "Kendi adıma, sizinle işbirliği ve temaslara hazırım" dedi.

Rusya cumhurbaşkanı daha önce seçim sonuçlarını Biden’ın rakibi tarafından kabul edilene veya "meşru" bir şekilde onaylanana kadar tanımayacağını söylemişti.

Demokrat adayın Seçim Kurulunun yenilgiyi kabul etmeyi reddeden Başkan Donald Trump'ı yenmesi, her eyaletteki seçmenlerin Pazartesi günü oylamasının ardından kesinleşti. Trump ve müttefikleri hala sonucu protesto ediyorlar, ancak ABD Yüksek Mahkemesi de dahil olmak üzere reddedilen 50'den fazla seçim sonrası dava ile bunu tersine çevirmek için uygun bir yol yok.

Kendisini Trump'ın siyasi müttefiki olarak gören Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Seçim Kurulu oylamasından sonra Biden'ı da tebrik etti. Bir mektupta, Polonya ve ABD'nin "özgürlük, adalet, demokrasi ve uluslararası hukukun önceliği" değerlerinin katıldığı "stratejik ortaklar" olduğunu söyledi.

ABD istihbarat kurumları tarafından 2016'da Trump'ın seçilmesine yardımcı olmak için müdahale etmekle suçlanan Rusya, muhtemelen Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'ne ve geleneksel ABD müttefiklerine verdiği desteği vurgulamaya çalışan Biden'a karşı temkinli davrandı. Rusya, gelen yönetimin yeni yaptırımlara maruz kalma riskinden de endişe duyuyor.

Putin'in telgrafı, bir yazılım üreticisi tarafından güncellemelere eklenen kötü amaçlı yazılımları içeren küresel bir kampanyanın parçası olarak, Rus yetkililere bağlı bilgisayar korsanlarının son hafızalarda ABD devlet kurumlarına yönelik en cüretkar saldırılardan birine karıştığından şüphelenilmesinden bir gün sonra geldi. Rusya olaya karıştığını yalanladı.

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Mitch McConnell, Biden ve Harris'i 2020 seçimlerini kazandıkları için tebrik ediyor

Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, Başkan seçilen Joe Biden'ın 2020 seçimlerinde Başkan Trump'a karşı kazandığı zaferini kabul etti. Güçlü Kentucky Cumhuriyetçi, Seçim Kurulunun seçim sonuçlarını onaylamasının ardından Senato katında yaptığı konuşmada Bay Biden ve seçilen Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i tebrik etti. Tanya Rivero'da daha fazlası var.

Kaynak: CBS NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden, Beyaz Saray ve kabine pozisyonlarını belirledi

BB1bXHrc.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Başkan seçilen Joe Biden, eski South Bend, Indiana Belediye Başkanı Pete Buttigieg'i ulaşım sekreteri olarak seçti.

BB1bOTKw.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Susan Rice, 10 Aralık 2020'de Biden'in Beyaz Saray İç Politika Konseyi Direktörü olarak atandı. Rice daha önce Birleşmiş Milletler büyükelçisi ve Birleşik Devletler ulusal güvenlik danışmanı olarak görev yaptı.

BB1bOPFT.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Denis McDonough, Gaziler İşleri Bakanı olarak görev yapmak üzere aday gösterildi.

BB1bOYsd.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Tom Vilsack, 10 Aralık 2020'de Biden'in Tarım Bakanı olarak aday gösterildi. Vilsack daha önce Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanıydı.

BB1bM4fh.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Başkan seçilen Joe Biden'in, D-Ohio'daki Temsilci Marcia Fudge'ı Konut ve Kentsel Gelişim Departmanı sekreteri olarak ataması bekleniyor. Fudge 2008'den beri Mecliste görev yapıyor. Kongre'ye seçilmeden önce, Cleveland'ın bir banliyösü olan Warrensville Heights'ın belediye başkanıydı. Doğrulanırsa, Fudge, HUD'yi yöneten ikinci Siyah kadın olacak.

BB1bJAWw.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Başkan seçilen Joe Biden, emekli dört yıldızlı Ordu Generali Lloyd Austin'i Savunma Bakanı olarak seçti.

BB1bHJgD.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Yeni Başkan Joe Biden, yalnızca ABD'de 280.000'den fazla kişinin ölümüne neden olan küresel bir salgının ortasında kritik bir görev olan sağlık ve insan hizmetleri departmanına başkanlık etmesi için Kaliforniya Başsavcısı Xavier Becerra'yı aday gösterecek.

BB1bBuBM.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Nancy McEldowney, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atandı. McEldowney, Bulgaristan Büyükelçisi ve Türkiye ve Azerbaycan'da Misyon Şefi Yardımcılığı da dahil olmak üzere birçok pozisyonda ABD Dış Hizmetinde 30 yıldan fazla görev yaptı.

BB1bBG55.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Tina Flournoy, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in genelkurmay başkanı seçildi. Ayrıca eski Başkan Bill Clinton'ın genelkurmay başkanı olarak görev yaptı.

BB1buQN8.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Center for American Progress Action Fund Başkanı Neera Tanden, 2016 Demokratik Ulusal Kongresi'nde konuşma yapıyor. Başkan seçilen Joe Biden, Neera Tanden'i Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisi'nin başına geçeceğini açıkladı.

BB1buLab.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Wally Adeyemo, Hazine Bakan Yardımcısı olarak aday gösterildi. Doğrulanırsa, Adeyemo pozisyonu elinde tutan ilk Afrika kökenli Amerikalı olacak.

BB1buxaV.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Cecilia Rouse, Ekonomi Danışmanları Konseyi Başkanı olarak görev yapmak üzere aday gösterildi.

BB1buT2U.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Washington Centre for Equitable Growth'un CEO'su ve kurucu ortağı Heather Boushey, Council of Economic Advisers üyesi olarak görev yapacak.

BB1buIdI.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Obama-Biden Yönetiminin ilk yıllarında Başkan seçilen Biden'da daha önce Baş Ekonomist olarak görev yapan Jared Bernstein, Ekonomi Danışmanları Konseyi üyesi olarak görev yapacak.

BB1btby0.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Jen Psaki, Beyaz Saray basın sekreteri olacak. Psaki daha önce Obama-Biden yönetimi altında birkaç üst düzey rol üstlendi.

BB1bth7b.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Karine Jean-Pierre, Baş Basın Sekreter Yardımcısı olacak. Jean-Pierre, Biden-Harris Kampanyasında Seçilmiş Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Kıdemli Danışmanı ve Seçilmiş Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Genelkurmay Başkanı idi.

BB1bmhLb.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Avril Haines, ulusal istihbarat müdürü olarak aday gösterildi. Onaylanırsa, bu rolü üstlenen ilk kadın olacak. Haines, Başkan Barack Obama'nın eski ulusal güvenlik danışman yardımcısıdır.

BB1bjgBJ.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Jake Sullivan, Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapacak. Sullivan, daha önce Obama yönetimi sırasında Dışişleri Bakanlığı'nda politika planlama müdürü olarak çalıştı ve eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın genelkurmay başkan yardımcısıydı.

BB1bjlbB.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Federal Rezerv'in eski başkanı Janet Yellen, Seçilmiş Başkan Joe Biden'ın Hazine sekreteri olacak. Doğrulanırsa, Yellen ülkenin ilk kadın Hazine sekreteri olacak.

BB1bhYvp.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Alejandro Mayorkas, İç Güvenlik Bakanlığı sekreteri olarak görev yapmak üzere aday gösterildi.

BB1bhndO.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Başkan seçilen Joe Biden, Obama yönetiminde Afrika meselelerini denetleyen üst düzey ABD diplomatı olarak görev yapan Linda Thomas-Greenfield'i Birleşmiş Milletler büyükelçisi olarak aday gösterecek.

BB1bhVk9.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Eski Dışişleri Bakanı John Kerry, iklim için başkanlık elçisi olarak atandı ve Ulusal Güvenlik Konseyi'nde oturacak.

BB1bhnnj.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Başkan seçilen Joe Biden, kıdemli bir dış politika yetkilisi ve uzun süredir sırdaşı olan Antony Blinken'ı dışişleri bakanı olarak seçecek. Obama yönetimi sırasında üst düzey ulusal güvenlik ve Dışişleri Bakanlığı pozisyonlarında bulunan Blinken, yaklaşık yirmi yıldır dış politika konularında Biden ile yan yana çalıştı.

BB1b6il8.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Biden'ın kampanyasının ulusal eşbaşkanı olan Louisiana Temsilcisi Cedric Richmond, Beyaz Saray Halkla İlişkiler Dairesi'nin başkan ve direktörünün kıdemli danışmanı olacak. Daha önce Kongre Siyah Kafkasya başkanı olarak görev yaptı.

BB1b6fKV.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Biden'ın kampanya yöneticisi Jen O'Malley Dillon, genelkurmay başkan yardımcısı olacak. O'Malley Dillon daha önce eski Başkan Barack Obama'nın 2012'de yeniden seçilmesinde kampanya müdür yardımcısı, Demokratik Ulusal Komite'nin yönetici direktörü ve Obama'nın 2008 yarışı için savaş alanı eyaletleri direktörü olarak görev yaptı.

BB1b6kgX.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Ron Klain, seçilmiş başkan Joe Biden'ın genelkurmay başkanı olacak. Klain, başkan yardımcısıyken Biden'ın genelkurmay başkanıydı ve başkan yardımcısı Al Gore'un genelkurmay başkanı olarak görev yaptı.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Pence, Trump'ın kaybını teyit etmeye ve ardından şehri terk etmeye hazırlanıyor

6 Ocak'ta Başkan Yardımcısı Mike Pence, Başkan tarafından seçilen Joe Biden’ın zaferinin nihai onayını denetleyecek.

BB1c09UT.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Sonra muhtemelen kasabayı terk edecek...

Başkan yardımcısı olarak Pence, Biden'in Seçim Kurulu zaferini resmileştirecek olan Kongre oturumuna başkanlık etmek gibi tuhaf ama kaçınılmaz bir görev üstleniyor - bu, kendisini ve diğer Cumhuriyetçileri Başkan Donald Trump'ın yanlış iddiasına inanan GOP seçmenlerinin gazabına maruz bırakması muhtemel bir gelişme. seçimin ondan çalındığını.

Ancak Pence, Washington'u derhal Orta Doğu ve Avrupa'ya bırakarak öfkelerini atlatabilirdi. Planlamaya aşina olan üç ABD yetkilisine göre, başkan yardımcısı 6 Ocak'tan başlayarak onu yaklaşık bir hafta boyunca yurtdışına götürecek bir yurtdışı gezisini izliyor.

Pence yardımcıları gezinin ayrıntılarını onaylamayı reddetmiş olsa da, POLITICO tarafından görülen bir ABD hükümeti belgesi, başkan yardımcısının Bahreyn, İsrail ve Polonya'ya seyahat edeceğini ve daha fazla durak eklenmesi olasılığını gösteriyor. Pence yardımcılarından ve diğer ABD'li yetkililerden oluşan bir ön-gelişmiş ekip, bu haftanın başlarında, Pence'in geçen Ocak ayından bu yana Roma ve Kudüs'e bir kasırga ile seyahat ettiği ilk yurt dışı gezisi olacak olan çok ülkeli tura hazırlık için planlanan durakları ziyaret etmek üzere ayrıldı. -günlük mola.

Görünüşte gezi, Trump yönetiminin İsrail ile Bahreyn dahil bir avuç Arap ülkesi arasındaki ilişkileri normalleştirmek için bir dizi diplomatik anlaşmaya aracılık etmekteki rolünün altını çizme çabasının bir parçası. Ancak Pence için, bu ülkeleri ziyaret etmek aynı zamanda İsrail'i güçlü bir şekilde destekleyen Hıristiyan sağ ile zaten güçlü olan kimlik bilgilerini güçlendirmenin bir yolu. Ve Pence'in - bir kez daha - kendisi ile Trump'ın, Kongre'nin Biden’ın galibiyetini onaylamasından sonra yoğunlaşacak olan seçim sonucu hakkındaki şikayetleri arasına mesafe koymasına izin veriyor.

Bu, Pence'in Trump'ın başkanlığının son günlerinde gezinmek için kullandığı bir taktik: spot ışığından uzak durun ve patronunun temelsiz seçim-dolandırıcılık haçlı seferinden uzak durun, bir yandan da kendi kimlik bilgilerini yakmanın ve teknik olarak parti çizgisine ayak uydurmanın yollarını bulmaya devam edin.

Pence, Trump'ı hükümetin koronavirüs görev gücünün başı olarak terfi ederken ve Gürcistan'da ikinci tur yarışlarıyla karşı karşıya olan iki GOP Senatosu adayını destekledi. Ancak cumhurbaşkanının seçim dolandırıcılık stratejisine asgari düzeyde dahil olduğunu açıklamayı reddetti. Ve sorulduğunda Trump kampanyasına özel olarak yardım ederken - bağışçı çağrılarına katılmak ve bağış toplama taleplerine imzasını ödünç vermek - seçimlerden bu yana yaptığı kamuoyu yorumları, Trump yönetiminin kürtaj karşıtı politikasına odaklanan bir etkinliğe ev sahipliği yapmak da dahil olmak üzere neredeyse diğer konulara odaklandı. Çarşamba günü Beyaz Saray'da.

Pence'in bir müttefiki, geçici seyahat planları için, "Zamanlamanın tesadüfi olmadığından şüpheleniyorum," dedi.

Üst düzey bir yönetim yetkilisi, ziyaretin onaylanmadığını ve Pence'in taahhüt ettiği tatiller ve diğer yükümlülüklerin ardından uygun olan ilk tarih olması nedeniyle Ocak ayı başlarında önerildiğini söyledi.

Başkan yardımcısının yurtdışına yaptığı son seyahat, yeni koronavirüsün ABD'ye gelmesinden hemen önce geldi ve hem Pence hem de Trump'ı başkanlık seçimlerinin ortasında küresel bir salgına karşı karşıya getirmeye ve daha sonra yönetimin çok eleştirilen halk sağlığı tepkisinin sonuçlarıyla boğuşmaya zorladı. Cuma günü koronavirüs aşısı alacak olan Pence, Kasım ayından bu yana günlük vaka sayılarının istikrarlı bir şekilde arttığı bölgelere seyahat edecek. Geçen hafta kadar yakın bir tarihte İsrailli yetkililer, büyüyen salgınları tersine çevirmek için yeni koronavirüsle ilgili kısıtlamalar düşünüyorlardı.

ABD, sonbaharın sonlarından bu yana benzer eğilim çizgileri ile karşı karşıya kaldı, çünkü daha soğuk sıcaklıklar, artan kapalı alan etkinlikleri ve sosyal mesafe kurallarına eşit olmayan bağlılığın, Covid-19 vakalarında bu bahardan beri görülmeyen hızlı bir ivmenin suçlusu olduğuna inanılıyor. Kötüleşen koşullar, 3 Kasım seçimlerinden bu yana Pence için artan bir iş yükü yarattı. Trump, kitlesel seçmen sahtekarlığına dair uzun süredir vaat ettiği kanıtları sunmaya odaklanmaya devam ederken - şimdiye kadar sağlayamadığı bir şey - başkan yardımcısı, eyalet ve yerel liderlerle görüşmelere ev sahipliği yaptı, aşı üretim tesislerini gezdi ve ilgili kurumlarla çalışmaya devam etti. pandemik yanıta dahil.

Pazartesi günü Pence, Pfizer'in koronavirüs aşısının dağıtımını ve bu hafta sonunda FDA tarafından Moderna'dan beklenen ikinci bir koronavirüs aşısının onaylanmasını tartışmak için ülkenin valileriyle bir konferans görüşmesi düzenledi.

"Bürokrasiyi kestiğimizden emin olun, ancak bu aşının geliştirilmesi söz konusu olduğunda hiçbir köşeyi kesmedik," dedi Pence Salı, Bloomington, Hindistan'daki bir aşı üretim merkezinde "Önümüzdeki günlerde sabırsızlanıyorum. aşıyı kendim almak ve bunu tereddüt etmeden yapmak. "

Pence, görev gücü görevleri arasında, GOP Sens, David Perdue ve Kelly Loeffler'ı desteklemek için "Çoğunluğu Savun" mitingleri için Gürcistan'a iki kez gitti. Macon ve Columbus'taki kampanya durakları için Perşembe günü tekrar eyaleti ziyaret etmesi planlanıyor. 5 Ocak'ta yapılması planlanan iki yarış, Senato'yu hangi partinin kontrol edeceğini belirleyecek.

Başkan yardımcısının programına ilişkin üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, "[Trump] kampanyasının sorduğu yerlerde hâlâ yardım ediyor, ancak en büyük yardım Gürcistan'da olması" dedi.

Başkan yardımcısının eyaletteki en son görünüşü, Trump'ın seçimin kendisine mal olduğunu iddia ettiği iddia edilen dolandırıcılık planına kısa ve nadir bir selam içeriyordu.

Teksas Başsavcısı Ken Paxton liderliğindeki dört savaş bölgesi eyaletinde seçim sonuçlarına meydan okuyan bir davaya atıfta bulunan Pence, Trump'ın “mahkemede bir gününü hak ediyor… ve tek söyleyebileceğim: Tanrı Texas'ı korusun” dedi.

Dava daha sonra Yüksek Mahkeme tarafından reddedildi ve Seçim Günü'nden bu yana geçen haftalarda Nevada, Pennsylvania, Georgia, Wisconsin, Michigan ve Arizona'da Trump kampanyasının kaybettiği veya geri çekildiği 40'tan fazla davaya katıldı.

Başkan yardımcısının üst düzey müttefiklerinden bazıları, Trump'ın karşı karşıya olduğu gerçekler ve Cumhuriyetçi partinin dikkatini Gürcistan ikinci tur yarışlarına kaydırmanın önemi hakkında daha fazla ses çıkarmaya başladılar. Eski Pence iletişim direktörü Marc Lotter, Trump'ın seçmen dolandırıcılığı iddialarını destekleyen muhafazakar bir TV ağı olan Newsmax'te Pazartesi gecesi bir göründüğünde, "[seçim sonucunun] mahkemede devrilmesine izin verecek bir kanıt eksikliği olduğunu söyledi. hukuk. "

"Kendimize karşı dürüst olmamız gerektiğini düşünüyorum, tersine çevirmemiz gereken tek bir durum değil. … 2020 Trump kampanyasında da çalışan Lotter, Trump'ın kazanmak için dönmesi gereken eyaletlerin sayısına atıfta bulunarak, temelde üç farklı eyalette Everest Dağı boyutundaki üç engelin üstesinden gelmek olacaktır ”dedi.

Bu tür engeller, önümüzdeki ay Kongre'nin her iki odası da Biden'ı gelecek dönem başkanı olarak kilitlemek için toplandığında tamamen ortadan kalkacak ve böylece Trump'ın seçim sahtekarlığı haçlı seferi tabutuna son bir çivi çakacak. Gergin an, hem kesinliği hem de ortaya çıkması beklenen teatrikler açısından dikkat çekecektir.

Pence müttefikleri, görevlerini belirtildiği gibi yerine getireceğinden şüphe etmek için hiçbir neden olmadığını söylese de, bazı Kongre Cumhuriyetçileri meslektaşlarını Biden'in cumhurbaşkanı olmasını engellemek için yeterli seçim oylarını reddetmeye zorlayacaklarına yemin ettiler. Pence reddedilirse, Senato pro geçici başkanı, görevdeki Başkan Yardımcısı Hubert Humphrey - aynı zamanda o sırada yenilmiş olan Demokrat cumhurbaşkanı adayı - bir cenazeye katılmak için işlemleri atladığında, 1969'dan beri ilk kez devreye girecekti.

Alabamalı GOP Temsilcisi Mo Brooks liderliğindeki çabanın Trump'ın istediği sonucu vermesi pek olası değil ancak Pence'i kolayca dayanılmaz bir durumda bırakabilir. Bir Beyaz Saray yetkilisi, her eyaletten gönderilen seçim oylarının açılmasını ve sayılmasını içerecek olan Pence için eldeki görevi bir ölüm bildirimi veren biriyle karşılaştırdı.

Yetkili, "Bu hiçbir şekilde başkan yardımcısının veya başkanın sindirmesi için kolay bir an olmayacak" dedi.

Kaynak: POLITICO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Dominion, Sidney Powell'ın (Trump'ın Avukatı) seçim komplo teorileri üzerine hakaret davası açmakla tehdit ediyor: 'Kendi kanıtlarınızı üretme hakkınız yok'

BB1bN7X6.img?h=839&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Dominion Oylama Sistemleri, avukat Sidney Powell'a, şirket hakkındaki temelsiz iddialarını geri çekmediği takdirde hakaretten dava açmakla tehdit eden bir mektup gönderdi.

Trump kampanyasının hukuk ekibinden atılan Powell, cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarını altüst etmek için çok sayıda dava açtı.

Davaları ve basın açıklamaları, Dominion'un yabancı hükümetlerle gizli bağları olduğu ve Başkan Donald Trump'tan Başkan seçilen Joe Biden'a oyları çevirdiği bir komplo teorisine dayanıyor.

Insider tarafından alınan mektupta, "Dominion, Venezuela'ya hiçbir zaman makine veya herhangi bir yazılım veya teknoloji sağlamadı ve Venezuela için herhangi bir seçimde yer almadı." Dedi. "2020 seçimlerinden önceki haftalarda Çinlilerden 400 milyon dolar almadı. Çin hükümeti, Venezuela hükümeti, George Soros, Bigfoot veya Loch Ness Monster ile hiçbir bağı yok."

Dominion Voting Systems, avukat Sidney Powell'ın cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili komplo teorilerini geri çekmesini, karalayıcı olduklarını iddia ederek ve reddederse onu mahkemeye götürmekle tehdit etmesini talep ediyor.

Şirket bir mektupta, "Pervasız dezenformasyon kampanyanız, Dominion'un işini ve çalışanlarının hayatlarını tehlikeye atan yalanlara dayanıyor" dedi.

Insider tarafından alınan mektup, aynı zamanda Trump kampanyasına ve Fox News, Newsmax ve "The Rush Limbaugh Show" gibi sağcı medya kuruluşlarına da odaklanıyor. Powell'ın, koordineli bir medya sirki ve bağış toplama planının bir parçası olarak "Trump Kampanyası adına" vahşi, bilerek temelsiz ve yanlış suçlamalar "yaptığını söyledi.

Powell daha önce Trump kampanyasının hukuk ekibinde Rudy Giuliani ile birlikte çalıştı ve başkanlık seçimi sonuçlarını altüst etmek için davalar açtı.

Ülke çapında seçim makineleri sunan Dominion'un, 2013'te ölen Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in hükümeti ile gizli bağları olduğunu ve Başkan Donald Trump'ın oylarını Cumhurbaşkanı seçilen Joe Biden'e çeviren teknolojiyi geliştirdiğini iddia etti.

Mektupta, "Dominion, Venezuela'ya hiçbir zaman makine veya herhangi bir yazılım veya teknoloji sağlamadı ve Venezuela'ya yapılacak karınca seçimlerine hiç katılmadı." "2020 seçimlerinden önceki haftalarda Çinlilerden 400 milyon dolar almadı. Çin hükümeti, Venezuela hükümeti, George Soros, Bigfoot veya Loch Ness Monster ile hiçbir bağı yok."

O zamandan beri takımdan atıldı ve kendi başına dört federal dava açtı.

Hepsi başarısız oldu. Trump kampanyasının veya Trump'ın müttefiklerinin seçim sonuçlarını alt üst etmek için açtıkları tek bir dava bile başarıya ulaşmadı.

Powell ayrıca davalar için "Yasal Savunma Fonu" için para topladı. Giuliani, Powell'ın Trump kampanyasında çalışırken ortaya attığı temelsiz iddiaların çoğunu pazarlayan medya röportajlarını vermeye devam etti.

Dominion'un mektubu, hakaret davalarında uzmanlaşmış bir hukuk firması olan Clare Locke tarafından yazılmıştır.

Powell, Insider'ın yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Dominion, Powell'ın Venezuela komplo teorisini reddetti
Powell'a göre, Dominion'un oylama teknolojisi endüstrisindeki rakiplerinden biri olan Smartmatic ile gizli bağları var.

Hem Dominion hem de Smartmatic, iddialarını çürüten açıklamaları yayınladı.

Bu haftanın başlarında Smartmatic, yine Insider tarafından alınan Fox News'e bir ateşkes mektubu gönderdi. Ağın sunucuları aynı komplo teorilerini kendi başlarına ilan ettiler ve bunları yayında destekleyen Powell ve Giuliani'ye ev sahipliği yaptı.

BB1c0NHR.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Smartmatic gerçekten de on yıldan daha uzun bir süre önce Venezuela'ya seçim teknolojisi sundu. Yetkililerin Smartmatic yazılımının bulduklarından farklı sonuçları açıklaması ve ardından ülkede çalışmayı bırakması üzerine Chavez yönetimini kınadı.

Dominion mektubunda Venezuela ile hiçbir bağı olmadığını ve teknolojisinin seçim teknolojisini düzenleyen ABD Seçim Yardım Komisyonu ve eyaletler tarafından onaylandığını yineledi.

"Artık ölmüş bir Venezüella diktatörü için seçimlere hile karıştırmak için yaratılmış olmaktan çok uzak olan Dominion'un oylama sistemleri, ABD Seçim Yardım Komisyonu tarafından ilan edilen standartlara göre onaylandı, EAC tarafından akredite edilmiş bağımsız test laboratuvarları tarafından incelendi ve test edildi ve denetlenebilir ve sonuçları doğrulamak için bir kağıt oy pusulası ekleyin, "dedi.

Mektup, Powell'ın davasında açtığı ve şirketin Gürcistan'da sertifikalı olmadığını gösterecek şekilde değiştirilmiş görünen bir sergiye işaret ediyordu, ki bu da öyle. Hukuk etiği uzmanları daha önce Insider'a, böyle bir değişikliğin kasıtlı olması halinde Powell'ın barodan çıkarılmasına yol açabileceğini söylemişlerdi.

Şirket, Powell'ın Dominion'un iki partili itibarına zarar verdiğini söyledi
Dominion yıllardır hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler tarafından kontrol edilen eyaletler ve ilçelerden sözleşmeler almıştır. Powell'ın Dominion'a karşı yürüttüğü kampanyanın Cumhuriyetçi Parti arasında kendisine olan güveni azalttığını ve dolayısıyla işine zarar verdiğini söyledi.

Mektupta, "Kendi fikirlerinizi alma hakkınız olmasına rağmen, Bayan Powell, kendi gerçeklerinizi alma hakkınız yok" deniyordu.

Anketler, Cumhuriyetçilerin yaklaşık dörtte üçünün 2020 cumhurbaşkanlığı seçimlerinin adil olduğuna inanmadığını gösteriyor. Bunlar, çoğu Powell'ın davalarında öne sürülen temelsiz iddialara atıfta bulunan Cumhuriyetçi yetkililerin seçimlerin bütünlüğüne yönelik haftalarca süren saldırılarını izledi.

Dominion mektubu Powell'ın muhafazakar medya kuruluşlarına yaptığı sayısız temelsiz açıklamaya atıfta bulunuyor. Yanlış yaptığını kabul eden Dominion çalışanlarının birkaç kaydı olduğunu ancak hiçbir kanıt yayınlamadığını söyledi. Dominion, çalışanlarının iddialarının bir sonucu olarak ölüm tehditleri aldığını söylüyor.

Dominion Oylama Sistemleri CEO'su John Poulos, "Yeminli ifade verdiğim gibi, Dominion son zamanlarda 2020 başkanlık seçimleriyle ilgili şüphe ve kafa karışıklığı yaratmayı amaçlayan tehlikeli ve pervasız bir dezenformasyon kampanyasının bir parçası olarak ulusal dikkatleri üzerine çekti," dedi. Bir açıklamada. "Bu temelsiz iddialarda bulunan insanlar kesinlikle onların yalan olduklarını biliyorlar ve bu yalanların sonuçları var."

Dominion'un Sidney Powell'a yazdığı mektubu aşağıda okuyun:
Daha fazla oku:

Seçim komplo teorilerinin merkezinde yer alan bir oylama teknolojisi şirketi, Fox News'ten onları 'uyumlu bir dezenformasyon kampanyası' ile suçlayarak geri çekilmesini talep etti.

Trump ve Cumhuriyetçi yetkililer, Seçim Gününden bu yana açtıkları en az 40 davadan sıfır kazandı

Sidney Powell, komplo teorisi seçim davaları nedeniyle men edilebilir mi? Uzmanlar, "ateşle oynadığını" söylüyor.

Rapora göre, 'Örümcek' takma adını kullanan ve kanıtsız seçim dolandırıcılığı davalarında kendisini askeri bir istihbarat uzmanı olarak tanımlayan Sidney Powell'ın gizli kaynağı aslında bir BT danışmanıdır.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bidenler ilk karısı ve kızının öldürüldüğü tarihte kiliseye gittiler

BB1c2LsL.img?h=672&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Başkan seçilen Joe Biden ve eşi Jill Biden, gelecek başkanın ilk karısının ve kız bebeğinin ölümünün 48. yıldönümü münasebetiyle Cuma günü sabah erken saatlerde düzenlenen bir kilise ayinine katıldı.

18 Aralık 1972'de, Biden'in 29 yaşında ABD Senatosu'na seçilmesinden sadece haftalar sonra, Neilia çiftin üç çocuğuyla - Beau, Hunter ve bebek kızı Naomi - bir traktör-römork kamyonu çarptığında ve öldürüldü.

Naomi ayrıca kazada can verirken, Beau ve Hunter ciddi şekilde yaralandı.

BB1c2Oar.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

BB1c2Lt2.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

2015 yılında kanserden ölen Neilia, Naomi ve ayrıca Beau, Bidens kilisesinin dışındaki mezarlığa gömüldü.

Bidenler Cuma günü sabah 7'den biraz sonra Brandywine Roma Katolik Kilisesi'nde ayine gitti ve 30 dakikadan biraz fazla kaldı.

Onlara kızı Ashley ve kocası Howard Kerin eşlik etti.

Jill Biden, yakında ilk çift olacakları karda yürürken soluk pembe bir ceket giymişti.

Kilise ayininden sonra geçiş bir 'kapak' olarak adlandırıldı, yani Biden günün geri kalanında Delaware evinden ayrılmayacağı anlamına geliyordu.

Kilise ayini, Biden'in Pazartesi günkü Electoal Koleji oylamasında kazandığını görmesiyle bir hafta sona erdi.

Salı günü, Cumhuriyetçi Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, Biden'ı galibiyetinden dolayı Senato katında tebrik etti.

Kısa süre sonra Biden, sözleri için kendisine teşekkür etmek için McConnell'i aradı.

Biden ayrıca Salı günü, Demokratik Senato adayları Rev. Raphael Warnock ve Jon Ossoff'u güdülemek için Atlanta, Georgia'ya gitti.

Eski South Bend Belediye Başkanı Pete Buttigieg Ulaşım Sekreteri seçimini Çarşamba günü açıkladı.

Biden, Perşembe günü, Kongre'de görev yapan iki Kızılderili kadından biri olan Temsilci Deb Haaland'ı İçişleri Bakanlığı'na başkanlık etmesi için seçtiği haberi çıktığında kabile liderlerini ve ilerici aktivistleri memnun etti.

Önümüzdeki hafta, Biden koronavirüs aşısı almaya hazır ve enjeksiyonu kameraların önünde yapacağını söyledi.

Bu, Louisiana'dan ABD'li bir kongre üyesi olan Beyaz Saray'ın kıdemli danışmanı Cedric Richmond'un COVID-19 için pozitif test ettiği haberinin ardından geldi.

Richmond Salı günü Biden ile Atlanta'daydı, ancak maske taktı ve ayrı seyahat etti. Aynı seyahatte ayrı bir uçakla seyahat eden bir gazeteci de virüs için pozitif test yaptı.

Kaynak: DailyMail

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Aktör Ricky Schroder, açılışta Trump ile miting yapacak veya Biden'ı protesto edecek: 'Bu tutuklanmak anlamına geliyorsa, öyle olsun'

Aktör Ricky Schroder, Başkan Trump ile kutlamak veya Başkan seçilen Joe Biden'ı protesto etmek için önümüzdeki ay Washington, D.C.'de göreve başlayacağını söyledi.

BB1c2ZFI.img?h=683&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

NYPD Blue yıldızı Perşembe günü Parler'da “Tanrı Willing, 20 Ocak'ta Washington DC'de Başkanın Açılışının Galibiyetini Kutlamak için Olacağım” dedi. "Olmazsa ... 2020 ve gelecekteki tüm Seçimler için Seçim Güvenliği Talep Etmek için Komünist Başkenti Açılış Etkinliğine katılacağım."

Schroder, "Güvenilir bir seçim sistemi olmadan ülkemiz olmaz" diye ekledi. Biden / Harris / Obama / Çin / Kurumsal İttifak Gücü ele geçirmeyecek. Onlara vermeyiz. Onu koruyoruz. "

Oyuncu, Amerikan güvenliğini ön planda tutmayan politikacılara karşı savaşan "özgürlüğü seven bir Amerikalı" olduğunu açıklayarak devam etti ve aynı şekilde hisseden takipçilerini de kendisine katılmaya çağırdı.

Oyuncu, "Bu tutuklanmak anlamına geliyorsa, öyle olsun" diye yazdı.

Seçim Kurulu kısa süre önce Biden'ı gelecek dönem başkanı olarak atadı ve Trump, yaygın seçmen dolandırıcılığı iddialarına dayanarak seçim sonuçlarını bozmak için yasal seçeneklerini değerlendirmeye devam ederken itiraz etti.

Schroder, kısa süre önce, suçlanan Kenosha, Wisconsin'deki tetikçi Kyle Rittenhouse'un kefalet fonuna bildirilen 150.000 dolarlık bir bağışta bulunarak ülkenin siyasi söylemine girdikten sonra dalgalar yarattı.

Schroder, Avukat Lin Wood tarafından yayınlanan ve "Sonunda özgür" başlıklı bir fotoğrafta serbest bırakılmasının ardından 17 yaşındaki ile birlikte resmedildi.

Kaynak: Examminer

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Fox, yasal tehdidin ardından, kendi sunucuları tarafından yapılan seçim dolandırıcılığı iddialarını çürüten bir haber paketi yayınladı

Başkan Trump, bu hafta sonu Fox News'i dinlerse beklenmedik bir şey görebilir: ağdaki en sevdiği sunuculardan bazıları tarafından yapılan çılgın seçim dolandırıcılık iddialarına nokta nokta bir doğruluk kontrolü.

BB18K2oV.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Oylama teknolojisi şirketi Smartmatic, Fox News'e ağını kendisine karşı bir "dezenformasyon kampanyasına" katılmakla suçlayan kabarcıklı bir yasal tehdit gönderdikten sonra, ağ, ev sahiplerinin ve misafirlerinin propagandasını yaptığı iddiaları çürüten dikkate değer bir haber paketi yayınlamaya başladı.

Paket ilk olarak Cuma gecesi Lou Dobbs'un programında yayınlandı. Fox News, aynı paketin Cumartesi gecesi Jeanine Pirro'nun programında ve Pazar sabahı Maria Bartiromo'nun programında yayınlanacağını söyledi. Platformlarını Trump yanlısı propaganda yapmak için kullanan üç ev sahibi de Başkan'a yakın.

Çarpıcı haber paketi, Dobbs, Pirro ve Bartiromo'nun şovlarında güçlendirilen ve tanıtılan bir dizi komplo teorisine soğuk su döken oylama teknolojisi uzmanı Eddie Perez ile bir röportaj yaptı.

Perez, örneğin, Smartmatic yazılımının seçimleri yönlendirmek için kullanıldığına veya şirket ile liberal hayırsever milyarder George Soros arasında doğrudan bir bağlantı olduğuna dair herhangi bir kanıt görmediğini söyledi.

Trump, oylama sisteminin bütünlüğüne saldırmaya devam ederken, bazı müttefikleri, 2020 seçimleri için Los Angeles County'ye sağladığı hizmetler nedeniyle Smartmatic'e girdiler.

Smartmatic hakkında pazarlanan temelsiz komplo teorileri, Dominion Oylama Sistemlerine karşı itilenleri taklit ederek, yanlışlıkla şirketin teknolojisinin Kasım oylamasına Trump'a karşı hile yapılmasına izin verdiğini öne sürüyor.

Komplo teorisinin bazı türleri, şirketi Soros ve son Venezuela lideri Hugo Chávez'e bağlamayı amaçladı.

Smartmatic'in avukatı Erik Connolly, Fox'un yayınladığı gerçeküstü haber paketi hakkında yorum istendiğinde CNN'e, "Olası dava nedeniyle yorum yapamayız" dedi. Bir Fox News sözcüsü, CNN'i segmentin kendisine geri gönderdi ve daha fazla yorum yapmadı.

Smartmatic, Fox News'e 10 Aralık tarihli yasal bildiriminde, komplo teorilerinin Trump avukatı Rudy Giuliani veya eski Trump kampanya avukatı Sidney Powell tarafından yayıldığı birkaç örnek tespit etti. Chavez ve Soros hakkında yapılan iddiaların onlar için hiçbir gerçeği olmadığını belirten yasal uyarı, Dobbs ve Bartiromo'nun yanlış bilgilerin yayılmasına yardım ettiği örnekleri de tespit etti.

Haber kuruluşlarına içgörü sağlayan bir geçmişi olan Perez, Cumartesi öğleden sonra CNN'e Fox ile röportaj sürecinin olağandışı olduğunu söyledi. Perez, örneğin, kanalın kendisine parçanın hangi programda yayınlanacağını söylemeyeceğini ve röportajın bir yayın muhabiri veya sunucu tarafından yapılmamasını garip bulduğunu söyledi.

Perez, CNN'e "İçeriğin Bay Dobbs'un şovu için olacağı konusunda hiçbir zaman bilgilendirilmedim" dedi. "Ve benim tepkim, diğerlerinin sahip olduğu gerçekleri sunmanın bu özel yolunun ne kadar garip ve benzersiz olduğunu gözlemlemekti."

Perez, "Lou Dobbs'un çok açık gerçek kanıtlar yayınlamasına alışkın değilim," diye ekledi ve haber paketinin Dobbs'tan herhangi bir yorum yapmadan sona ermesinin alışılmadık bir durum olduğuna dikkat çeken Perez, daha sonra ticari bir ara verdi.

Perez, "Bence asıl tepkim şaşırtıcıydı ve kendime röportajın nihayetinde nasıl sonuçlandığını görmenin çok ilginç olduğunu düşünmek, çünkü bunun doğa hikayesi olmasını beklemem için herhangi bir neden verilmedi," dedi.

Perez ayrıca, görüşmeden önce soruların yalnızca Smartmatic'e odaklanacağından haberdar edilmediğini söyledi.

Perez, "Fox News ile yaptığım ilk görüşmelerin hiçbirinde Smartmatic'in bir konuşma meselesi olacağına dair bana herhangi bir gösterge veren hiçbir şey yoktu" dedi. "Bunun Smartmatic hakkında bir tartışma olacağından veya hatta özel satıcılar hakkındaki iddialardan hiç bahsedilmedi. Seçim, seçim bütünlüğü vb. Etrafındaki tartışmalar hakkında daha geniş bir tartışma bekliyordum."

Fox'un seçimle ilgili haberini açıklaması sorulan Perez, canlı yayın yeteneğinin "spekülatif ve gerçekte dayanmayan, çoğu seçim sonuçlarının meşruiyetine halkın güvenini artırmaya zararlı" iddialarda bulunduğunu söyledi.

Ancak Perez, gerçekleri Fox seyircisine filtresiz bir şekilde iletmesine izin verildiği için minnettarlığını dile getirdi.

Perez, CNN'e verdiği demeçte, "Fox News ile konuşmanın önemli olduğunu hissettim" dedi, "eğer dinleyicilerine gerçekleri anlatmak için potansiyel olarak daha önemli bir şey varsa, çünkü seçim hakkında şüpheleri olan pek çok Fox News tüketicisi var."

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Raporlara göre Trump, Beyaz Saray toplantısında seçimi bozmak için sıkıyönetim dayatma fikrini gündeme getirdi

BB1c4ZG1.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

The New York Times ve Axios, Başkan Donald Trump'ın Cuma günü Beyaz Saray toplantısında seçim sonucunu bozmak için sıkıyönetim dayatma fikrini öne sürdüğünü bildirdi.

Fikir ilk olarak Trump'ın toplantıda hazır bulunduğu bildirilen eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn tarafından dile getirilmişti.
Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, bir CNN röportajında bu öneriyi "korkunç" ve "eşi görülmemiş" olarak nitelendirdi.

Trump haberleri 'yalan haber' olarak görmezden geldi.

Cumartesi günkü haberlere göre, Başkan Donald Trump, Beyaz Saray toplantısında cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucunu bozmak amacıyla sıkıyönetim uygulama olasılığını gündeme getirdi.

The New York Times'ın bildirdiğine göre, Cuma günü üst düzey yardımcılarla devam eden seçimleri bozma girişimleri hakkında gürültülü bir toplantıda, Trump'a eski ulusal güvenlik danışmanı General Michael Flynn katıldı.

Muhafazakar Newsmax ağında birkaç gün önce Flynn, başkana sıkıyönetim koyması ve Kasım ayında Başkan seçilen Joe Biden'e kaybettiği hızlı eyaletlerde "seçimi yeniden düzenlemesi" çağrısında bulundu.

Times'a göre toplantıda Trump fikri sordu.

Rapora göre, toplantıda tartışılan seçimi yıkmak için tek son hendek planı değildi, Trump ayrıca komplo teorisyeni Sidney Powell'ı seçim sahtekarlığı iddialarını araştırmak için özel bir danışman olarak atamayı önerdi. Trump'ın kişisel avukatı Rudy Giuliani, İç Güvenlik Bakanlığı'na oylama makinelerini ele geçirme emri verme fikrini öne sürdü.

Axios, Trump'ın Flynn'in planına ilgi gösterdiğini ve Beyaz Saray yetkililerinin Trump'ın "çatlak veya komplo teorisyenleri olarak gördükleri insanlarla çok fazla zaman geçirdiği ve bariz güç suiistimalleriyle flört ettiği" konusunda endişelendiğini bildirerek toplantının temel ayrıntılarını doğruladı.

Kaynağının Trump'ın bu fikri onaylayıp onaylamadığının belirsiz olduğunu söyleyen CNN, diğer yetkililerin Flynn ve Powell'ın önerilerini geri püskürttüğü toplantıda haykırış maçları patlak verdi. Rapora göre, Beyaz Saray Genelkurmay Başkanı Mark Meadows ve avukat Pat Cipollone bu fikirlere karşı çıkan yetkililer arasında yer aldı.

Cumartesi günü bir tweet'te Trump, haberlere cevap vererek "sahte haber" olarak görmezden geldi.

Beyaz Saray, raporlarla ilgili yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Başkan, doğal afet veya terör saldırısı gibi bir "ulusal acil duruma" yanıt olarak, huzursuzluğu bastırmak ve kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak için ABD içinde asker konuşlandırmak da dahil olmak üzere, yetkisi üzerindeki normal yasal kısıtlamaları askıya alma konusunda geniş yetkilere sahiptir.

Bununla birlikte, Brennan Adalet Merkezi'nde bir görevli olan Joseph Nunn, Ekim ayında, sıkıyönetim uygulayan bir cumhurbaşkanının yasal emsallerinin belirsiz olduğunu, açık bir Anayasa ilkesi veya onun kullanımını düzenleyen Yüksek Mahkeme kararları olmadığını yazdı. Mevcut yasaya göre "cumhurbaşkanının sıkıyönetim ilan etme yetkisi olmadığını" yazdı.

Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, CNN Cumartesi gecesi verdiği bir röportajda, Flynn'in sıkıyönetim ilan etme planını "korkunç" olarak nitelendirdi.

"Bak, bu korkunç," diye devam etti. Bunu tarif etmenin başka yolu yok. İnanılmaz, neredeyse kesinlikle tamamen emsali yok. "

Trump, daha önce orduyu ABD vatandaşlarına karşı konuşlandırmaya karşı normları ihlal etmekle suçlanmıştı. Başkan, yaz boyunca ırkçılık karşıtı protestoları bastırmak için asker göndermesi için İsyan Yasası'nı başlatmayı planladı.

Eski Beyaz Saray etik danışmanı Richard Painter, Twitter'da sıkıyönetim çağrısını tartışan Trump'a tek kelimelik bir mesajla yanıt verdi: "Vatana ihanet".

Cuma günü, Ordu Sekreteri Ryan McCarthy ve Genelkurmay Başkanı General James McConville, Task and Purpose tarafından bildirilen ortak bir açıklamada, Flynn'in sıkıyönetim çağrısına yanıt vererek ABD ordusunun yerel seçimlere karışmama politikasını yineledi.

"Bir Amerikan seçiminin sonucunu belirlemede ABD ordusunun hiçbir rolü olmadığını" söylediler.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump'ın sıkıyönetim konuşması Beyaz Saray çalışanlarının basına koşmasına neden oldu

Başkan Donald Trump'ın seçim sonucunu bozmayı tartışmak için düzenlediği bir toplantı, Trump'ın kışkırtıcı ve anti-demokratik söylemine alışkın olan bazı Beyaz Saray çalışanlarını alarma geçirdi.

BB1c5tvS.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Başkan olarak seçilen Joe Biden'ın göreve başlamasına sadece bir ay kala Trump, başkan olarak kalma çabalarını artırırken, aynı zamanda milyonlarca Amerikalıyı başkanlık kaybının sorumlusu seçim hilekarlığı olduğuna ikna etmeye çalışıyor.

Bu yeni bir şey değil. Ancak Cuma günü, Trump'ın görevde kalmak için sıkıyönetim çağrısı yapma iddialarını duyduğu hararetli Oval Ofis toplantısında, bazı Trump yetkilileri basına alarm verdi.

Trump'ın affedilen eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn, geçen hafta sağcı televizyon ağı Newsmax'ta sıkıyönetim planını tartıştı ve Cuma günü Beyaz Saray'a davet edildi.

Trump, Pazar günü bir tweet ile sıkıyönetim tartışmalarının haberlerini 'sahte haber' olarak reddetti, ancak konuya aşina olan iki kişi CNN'e planın Cuma günü Oval Ofis'te tartışıldığını söyledi - ancak Trump'ın bu fikri onaylayıp onaylamadığı belirsizliğini koruyor.

Bununla birlikte, sıkıyönetimden bahsedilmesi bile, seçim sonucunun hileli olduğu inancına tutunan birçok taraftarın alevlerini körükleyebilir. Bu, fikrin meyve vermesi için şiddeti teşvik edebilir.

Başkan Trump yönetimindeki Ulusal Güvenlik eski sekreter yardımcısı ve CNN'in "Güvenilir Kaynaklarında Demokrasiyi Birlikte Savunmak" danışmanı Elizabeth Neumann, "Trump'ı desteklemenin komplocu muhafazakar üssünde, sıkıyönetim ilan etmek için Ayaklanma Yasasını kullanma çağrıları var" dedi. "

"Başkanın gerçekten bunu düşündüğünü duyduklarında, buna köpek ıslığı, dışarı çıkıp şiddet yaratmak için bir bahane olarak bakan şiddetli aşırılık yanlısı gruplar var" dedi.

Şiddet yanlısı aşırılık yanlısı grupların, özellikle Beyaz üstünlükçülerin Birleşik Devletler hükümetini devirmeye çalıştıkları "hızlanma" olarak adlandırdığı bir kavram. Bu gruplar, bunun bir iç savaşla gerçekleşeceğine inanıyor ve "kaosu hızlandırmaya, iç savaşın gelişini hızlandırmaya" bakıyor.

Neumann, "Bu nedenle, başkanın bu sıkıyönetim fikrine açık olduğunu duyduklarında, bazı grupların, akıllarında, Ayaklanma Yasası'nın kullanılması için bir gerekçe oluşturan eylemler gerçekleştirmek için harekete geçtiğini görebiliriz."

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.