Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika Birleşik Devletlerinin Yeni Başkanı Joe Biden - Demokrat Partisi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Oyuncu Mark Hamill, Başkan Trump’ın mini masasıyla alay ediyor

"Star Wars" kahramanı Mark Hamill, gerçek hayattaki düşmanı Donald Trump'ın küçük bir masanın arkasından mahkemeye çıkmasının ardından "Diaper Don" etiketinin Twitter evrenine yayılmasına yardımcı oldu.

Hamill Cuma günü tweet attı "Belki de kendi kendine davranırsan, adil bir seçimi baltalamak için yalan söylemeyi bırak ve ne kadar adaletsiz davranıldığın hakkında sızlanmak yerine ülke için neyin iyi olduğunu düşünmeye başla, büyük çocuğun masasına oturmaya davet edilirsin," dedi. sabah.

69 yaşındaki oyuncu, Twitter'da trend olan "DiaperDon" hashtag'ini ekledi. Hamill, sosyal medyada sık sık Trump ve ilk ailesiyle dalga geçiyor.

Cumhurbaşkanı - oy sayımına ve aksini söyleyen düzinelerce mahkemeye rağmen hala 3 Kasım seçimlerini kazandığı konusunda ısrar ediyor - Perşembe gecesi çok küçük masanın arkasından halka seslendi. Trump, Twitter'da aktif bir şekilde seçimin bir şekilde hileli olduğunu iddia ederken, Perşembe günkü basın toplantısı topal ördek liderinin seçim yenilgisinden bu yana yaptığı ilk olaydı.

BB1bqq3q.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Başkan Trump, Şükran Günü'nde ordu mensuplarıyla bir video telekonferans görüşmesine katıldıktan sonra, kararlı olmayan bir masanın arkasından muhabirlerle konuşuyor. 

Pek çok sosyal medya kullanıcısı, küçük mobilyaların onun azalan gücünün bir metaforu olduğuna dikkat çekerken, Optiğin Trump'ın kamuoyuna dönüşü için biraz tuhaf olduğunu söyleyen Hamill yalnız değildi.

Medya gözlemci grubu Media Matters'tan Parker Molloy, "Trump'ın başkanlığını böyle hatırlasın: küçücük masasında öfke nöbeti geçiren bir bebek."

Perşembe gecesi ortaya çıktığı sırada Trump, dolandırıcılığın kendisine seçimlere mal olduğu konusundaki ısrarını sürdürdü, ancak görünüşte temelsiz iddialarını destekleyecek hiçbir madde sunmadı. Ayrıca, Seçim Kurulu Joe Biden'ın yeni başkan olduğunu onaylarsa Beyaz Saray'dan ayrılacağına dair muhabirlere güvence verdi.

"Stephen Colbert ile Geç Şov" yazarı Daniel Kibblesmith, tam boy bir başkanın minyatür bir masanın arkasına sıkıştırılmış bir fotoğrafının bir okul oyunundan olup olmadığını merak etti.

Bazı Twitter kullanıcıları, birisinin onu aptal görünümlü mobilyaların arkasına koyarak Başkan Trump'a şaka yapıp yapmadığını merak etti. Diğerleri komik Şükran Günü hafta sonu görüntüsü için minnettardı.

Trump'ın Perşembe günü kullandığı gibi küçük masalar bazen birkaç kişinin bir kareye sıkıştırılmasını gerektiren fotoğraf operasyonları için kullanılıyor.

Kaynak: DailyNews

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Donald Trump'ın Kendini Bağışlaması Tartışılıyor, Ama Bunun Emsali Var mı?

Başkan Donald Trump'ın kendisini affetme olasılığı, son günlerde yönetiminin son haftalarına girerken medyada ve sosyal paylaşım sitelerinde spekülasyonların odağı haline geldi.

BB1brini.img?h=736&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bir başkanın emsali olmadığı için kendini affetme gücüne sahip olup olmadığı, böyle bir afın tersine çevrilebilmesi ve onun adına suçluluk belirtip göstermeyeceği konusunda göze çarpan sorular var.

Perşembe günü, CNN siyasi yorumcusu S.E. Cupp, af gücünün yeniden düzenlenmesi gerektiğini ve Trump'ın kendisine merhamet göstermesinin onu suçlu göstereceğini söyleyerek ağırlaştı.

"Başkanın başkanlık için tekrar aday olma planları varsa, bu kesinlikle tehlikeye girer ve diğer adalet departmanlarını, bir şeyler için affedilmesi gerektiğini zımnen itiraf ederse, görevdeyken yaptıklarına gerçekten bakmaya teşvik edeceğimi düşünüyorum. "Cupp dedi.

"Bunun anayasal veya yasal olduğundan emin değilim, ancak bunu yapmasının onun için tavsiye edilemeyeceği oldukça açık görünüyor."

Yine Perşembe günü, CNN yorumcusu Asha Rangappa kendini affetmenin "riskli bir hareket olabileceğini" öne sürdü.

Yale Üniversitesi Jackson Küresel İlişkiler Enstitüsü'nde avukat ve kıdemli öğretim görevlisi olan Rangappa, eğer başkan kendini affederse bunun istenmeyen bir emsal oluşturabileceğini söyledi.

"Bence buna itiraz etmeye çalışmak gelecekteki bir Adalet Bakanlığı'nın görevi olacaktır, çünkü bunun emsal olmasını istemiyorsunuz veya en azından Yüksek Mahkeme'nin bunun sınırlarını netleştirmesini istiyorsunuz," dedi. .

Fox News, konuyu Şükran Günü'nde de tartıştı. Sunucu Julie Banderas, Reuters muhabiri Jeff Mason'a başkanın kendini affedip sayamayacağını sordu. Mason "çok fazla soru işareti" olduğunu kabul etti, ancak nihayetinde Trump'ın bunu yapamayacağını düşündüğünü söyledi.

Wedneday'de Fox Business sunucusu Neil Cavuto, cumhurbaşkanının kıdemli Cumhuriyetçi siyasi danışman Karl Rove'a kendini affedip affedemeyeceği varsayımını ortaya attı.

"Belli ki yapabilir, ama neden?" Rove dedi. "Yaptığı ve affedilmeye değer şeyler olduğunu kabul etmesi gerekirdi. Çarpacak son notu düşünün.

"Yine, bu sınırsız bir güçtür, bununla ilgili ifs, ands veya buts yok. Ama bunun uygun bir kullanım olup olmayacağı, tarihin bunu sert bir şekilde yargılayıp yargılamayacağı tamamen başka bir sorudur."

Cavuto'nun Trump'ın görev dışındayken karşılaştığı herhangi bir yasal riskle bu mülahazaları dengelemeye çalışabileceği yönündeki görüşüne yanıt olarak, Rove ekledi: "Unutmayın, federal suçları affedebilir, Manhattan'daki bölge savcısının aradığı şeyler şunlar: yetkisi olmayan devlet suçları.

"Bir vali bu tür eylemler için bir af çıkarabilir, ancak Manhattan'daki savcılığın baktığı türden şeyler federal suçlamalar değildir ve bu nedenle, bunları affedemez."

Bir Trump öz affı emsal teşkil edebilir. ABD tarihindeki hiçbir başkan, kendisine merhamet göstermeye bile kalkışmadı ve hukuk bilimcileri arasında bu konuyla ilgili anlaşmazlıklar olsa da, mahkemelerde hiçbir zaman test edilmedi.

Amerikan Üniversitesi'nde Amerikan siyaseti yardımcı doçenti Jeffrey Crouch, Newsweek'e "Richard Nixon da dahil olmak üzere hiçbir Amerikan başkanı kendini affetmeye kalkışmadı" dedi. Ancak Crouch, başkanın kendini affetme gücüne sahip olduğuna inanıyor.

Nixon, Watergate Skandalı nedeniyle 1974'te görevinden istifa etti. Nixon'un başkan yardımcısı olarak görev yapmış halefi Gerald Ford'dan bir af aldı.

Michigan Eyalet Üniversitesi'nde hukuk profesörü Brian C. Kalt, Trump'ın kendisini affedebileceğine inanmıyor. Newsweek'e şunları söyledi: "Bir kişiden diğerine af vermek, yalnızca bir kişiden diğerine yapılabilecek bir şeydir. Dilsel olarak, hem 'bağış' hem de 'af' doğası gereği iki taraflıdır."

Kalt, "Amerikan hukukunda, kendi davanızda yargıç olamayacağınıza dair saygıdeğer bir ilke var" dedi.

Hiçbir başkan kendini affetmeye çalışmadığı için bu konuda hukuki bir emsal yok. NBC News ve MSNBC hukuk analisti Glenn Kirschner, böyle bir afın sorgulanabileceğini savundu.

Kirschner, 26 Kasım'da tweet attı.

"Trump KENDİNİ affederse, bu yozlaşmış ve mahkemede sorgulanabilir. Başkanlık affı tartışılmaz DEĞİLDİR."

Hukuk uzmanları arasında bir cumhurbaşkanlığı affına itiraz etme veya tersine çevirme yeteneği konusunda bir fikir birliği yoktur, ancak konuyla ilgili çok az emsal de vardır. Nihayetinde, bu sorular büyük olasılıkla ABD Yüksek Mahkemesi tarafından karara bağlanacaktır.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump Hala Kabul Etmeyecek, Ancak Biden’ın Başkanlığından Dikkatleri Çalmak İçin Plan Yapmak - Göreve Başlama Sırasında 2024 Koşusunun Açıklanması Dahil: Rapor

BB1ayoIk.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Başkan Donald Trump, 2020 seçimlerini Başkan seçilen Joe Biden'e kaybettiğini kabul etmeyi hala reddediyor, ancak 20 Ocak 2021'de 1600 Pennsylvania Bulvarı'ndan (isteyerek veya istemeyerek) tahliye edilecek olmasına rağmen, kazandığı bir şey var. Vazgeçme: Medya spot ışığının sıcak ve sıcak parıltısı.

The Daily Beast'ten Asawin Suebsaeng'in bir raporuna göre Trump, 2024'te tekrar başkanlığa aday olma konusunda yakın çevresi ile sohbet ediyor ve bu fikir hakkında giderek ciddileşiyor. "Konuşmalara aşina" olarak tanımlanan üç kaynak, Suebsaeng'e, Trump'ın bu yeni kampanyayı nasıl başlatmak isteyebileceğini tartışmaya bile başladığını söyledi.

Ortaya çıkan fikirlerden biri, Trump'ın önümüzdeki birkaç yıl için niyetini yansıtabilecek, agresif bir şekilde gök gürültüsüne yol açan bir karşı program olan Biden’ın Açılış Günü'nde kendisini 2024 aday ilan etmekti.

Trump, medya onun reytingler için iyi olduğunu bildiği ve Biden'ı "sıkıcı" bulduğu için spot ışığında yerini korumayı beklediğiyle övünüyor.

Trump 2024'te tekrar yarışmasa veya yapsa da resmi bir açıklama yapmak için biraz daha uzun süre beklese bile, Biden Amerika'nın kırk altıncısı olarak yemin ederken aynı zamanda planlanan herhangi bir amaç için canlı bir Trump rallisi olasılığı da var. Başkan, ağların açılışı canlı olarak gösterme planlarını rayından çıkaracak gibi görünmüyor, ancak Trump muhtemelen hemen önce veya sonra biraz yayın süresi alacak.

Kaynak: Media ITE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Angelina Jolie, 'Bats– Dad' Jon Voight Pro-Trump Videoyu Yayınladıktan Sonra Destek Yağdı

BB1brTXe.img?h=252&w=378&m=6&q=60&o=f&l=

Angelina Jolie'ye not: Twitter'ın sevgisini hissediyor musunuz?

Oscar ödüllü süperstar, Başkan Donald Trump'ı desteklemek için videolarından bir başkasını yayınlayan babası Jon Voight'a gözlerini deviren sosyal medya girdabına çekildi. Ancak Twitter kullanıcıları Voight'a "tamamen yarasalar - baba" derken, Jolie'ye DNA'yı açık sözlü POTUS hayranıyla paylaştığı için sempati öneriyorlardı.

Bir kişi, "Jon Voight televizyona çıkıp Amerika'nın Trump'a ihtiyacı olduğunu her seferinde, bir keresinde televizyona çıkıp kızı Angelina Jolie'nin deli olduğunu ve medyanın buna gerçekmiş gibi davrandığını hatırlıyorum." "Dünya sizin yarasalarınız için deli olduğunuzu düşündüğünde bu çok berbat olmalı - babam öyle söyledi."

Ayrıca şunu okuyun: Samuel L Jackson, Jon Voight'ın Deli 'İç Savaş' Videosu tarafından Eğlendirilmiyor: 'F-- John Voight'

Hollywood'daki en yüksek ücretli aktrislerden biri olmasının yanı sıra, Jolie'nin insani yardım çalışmaları, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi olarak seçilmesine ve St.Michael ve St. George Nişanı'nın onursal bir Dame Komutanı olmasına yol açtı. .

Araştırmacı gazeteci Victoria Brownworth, Jolie'nin katkılarına dikkat çeken ve bunları babasınınkiyle karşılaştıranlardan biriydi: "Jon Voight utanç verici ve faşist bir şey söylemeye her çıktığında, bu herkese kızı Angelina Jolie'nin neden ondan uzaklaştığını ve adanmış olduğunu hatırlatıyor kadın ve çocuklar için insani davalara kendini adamıştır. "

Bir diğeri, "Jon Voight'ı her gördüğümde yardım edemem ama hangi mucizenin onun Angelina Jolie'nin babası olmasına izin verdiğini merak ediyorum. Merak ediyorum, bir DNA testi yaptılar mı. Onu satın almıyorum."

Chrissi Nielsen, "Angelina Jolie, bir baba için Jon Voight'tan çok daha iyisini hak etti. Jon Voight, kızı kadar güzel bir ruhu asla hak etmedi. Angelina tarihin doğru tarafında ... Jon sonsuza kadar yanlış tarafta," dedi.

Ayrıca şunu okuyun: Angelina Jolie, Ünlü Savaş Fotoğrafçısı Don McCullin Hakkında 'Mantıksız Davranış' Yönetmeni

Alexander McKinley, ünlü baba / kızın toplumdan yabancılaşmasına dikkat çekti: "Angelina Jolie ve Jon Voight birbirlerinin yanında trend oluyor. Bence bu, yıllardır en yakın olanı."

Salı günü yayınlanan bir videoda Voight, "Şu anda adı olmayan bir caddeye gidiyoruz. Ulusumuzun parçalanmasına izin vermemeliyiz. Onların istedikleri bu: Amerika'yı yok etmek. Hepinizi olduğumuz konusunda uyarmama izin verin Biden yönetimine girersek büyük tehlike altında. "

Kaliforniya'nın "solcu bir çete tarafından yönetildiğini" iddia etti ve Vali Gavin Newsom ile Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin her birini "insanlık için bir utanç" olarak nitelendirdi. Trump'ın destekçilerini "bu kötülükle şimdi savaşmaya" çağırdı, ancak meslektaşları şiddeti savunduğunu söylese de, aslında şiddeti savunanların onlar olduğunu düşünüyor.

 

Kaynak: THE WRAP

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Köşe yazarı medyayı 'Trump'ın haberini boykot etmeye' çağırıyor

Washington Post köşe yazarı Jennifer Rubin, Maria Teresa Kumar'a Donald Trump'ın medya tarafından boykot edilmesi gerektiğini söyledi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Fox News Sunucusu Lara Trump'a 2020 Gerçeklik Kontrolü Verdi

Martha MacCallum, gelecek ay Gürcistan'da yapılacak ikinci ikinci tur seçimine giden Cumhuriyetçi Parti'ye yönelik gerçek bir endişeyi Lara Trump'a yönlendirmeye çalıştı. Ancak başkanın gelini ve potansiyel 2022 Senato adayı bunu anlamıyordu.

Fox News sunucusu, Gürcistan Cumhuriyetçilerinin seçimlerin bütünlüğüne güven sorununu gündeme getirdi ve aralarından biri hafta sonu RNC Başkanı Ronna McDaniel'e, "Karar verildiğinde neden bu [ikinci tur] seçimine güvenelim?"

MacCallum, "Bu bana, cumhurbaşkanını destekleyen birçok Cumhuriyetçi seçmenin evde kalması için oldukça iyi bir kokteyl gibi geliyor" dedi. Ve sonra istediğini elde edemeyecek, bu da mirasının bu senatörler tarafından korunmasını sağlamak.

Lara Trump, bu soruna yanıt vermek yerine, başkanın Joe Biden'a karşı yarışını kaybettiği ve MacCallum'un uyardığı sorunu ikiye katladığı fikrine gücenmiş görünüyordu.

"Bak, ben hala başkanın dört yıl daha görevde kalacağını düşünüyorum" dedi. "Sanırım önümüzdeki dört yıl olacak çünkü bu şey bitmedi."

Bu noktada, Fox sunucusu bile bu sihirli düşünce çizgisine uyamadı ve konuğunun "Lara, Arizona'da, Georgia'da, Wisconsin'de sertifika almıştın" demesini engelledi.

Kısa süre önce Trump'ı yenilgisini kabul etmeye çağıran Fox meslektaşı Geraldo Rivera'dan alıntı yapan MacCallum, "Orada olmadığını ne görüyorsunuz ya da duyuyorsunuz?"

Lara Trump gerçeği reddederek, "Eh, bu sertifikalar sadece prosedürel adımlar ve gerçek şu ki, Seçim Kurulu 14 Aralık'a kadar eyaletlerinde oy kullanmıyor." "Kongre aslında Ocak ayı başına kadar hiçbir şeyi onaylamaz, bu yüzden bolca vaktimiz var."

Kaynak: The Daily Beast

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Seçim sonrası Gallup anketi: Biden tercihi% 55'e yükselirken, Trump'ın % 42 düştü

WASHINGTON - Gallup tarafından yapılan yeni bir ankete göre, Başkan Donald Trump’ın düşüşü sırasında Başkan Joe Biden’ın olumlu notu seçimin sona ermesinin ardından yükseldi.

Bu ankete göre Biden’in onay derecesi% 55 ile 2020 yarışına girdiğinden beri en yüksek olanıdır. Adaylığını açıklamadan iki ay önce, Şubat 2019'da biraz daha yüksek bir anket yaptı.

Bu arada, Trump'ın onay oranı, hem Şubat hem de baharda% 49 ile en yüksek seviyesine ulaştığında, seçim öncesine göre üç puan düşüşle% 42 oldu.

Gallup'a göre, Biden'ın lehine olan artış Cumhuriyetçiler ve bağımsızlar tarafından yönlendirildi. Cumhuriyetçilerle% 6'dan% 12'ye, bağımsızlarla% 48'den% 55'e çıktı. Demokratların olumlu notu sabit kaldı.

BB1bvg4m.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Trump'ın uygunluk derecelendirmesindeki düşüş, büyük ölçüde, altı puan kaybettiği ve grup içinde% 89'a düştüğü Cumhuriyetçilerden kaynaklandı.

Bu bulgular tarihsel olarak tutarlıdır, çünkü Biden'in şu anki elverişliliği, hemen ardından yüksek bir onay derecesine sahip seçimi kazanan kişinin eğilimine uymaktadır.

Gallup'a göre, anketlerin onu Gallup'un sandık tarihindeki en popüler olmayan başkan adayı olarak gördüğü 2016 seçimlerinden sonraki onay notu, tek istisna.

Daha fazla: Sansür mü yoksa komplo teorisi mi? Trump destekçileri, Facebook ve Twitter'ın onları sansürlediğini, ancak muhafazakarların hala sosyal medyayı yönettiğini söylüyor

Kaybeden adayların lehinde karışık değişiklikler oldu. Örneğin, 2016 Demokrat adayı Hillary Clinton, onay notunda herhangi bir değişiklik görmezken, iki GOP başkan adayı, 2012'de Mitt Romney ve 2008'de John McCain, eski Başkan Barack Obama'ya yenildikten sonra sırasıyla dört puan ve 14 puanlık artışlar yaşadı. Gallup'a göre.

Bu seçim sonrası anket, Trump Biden'a teslim olmayı reddederken yapıldı ve ekibi birçok eyalette düzinelerce yasal zorluğa girişti.

Bununla birlikte, bu yasal zorlukların neredeyse tamamı başarısız sayıldı ve önemli savaş alanı eyaletleri seçim sonuçlarını onaylamaya başladı.

Trump henüz kabul etmedi ve seçmen sahtekarlığına ilişkin temelsiz iddialarda bulunmaya devam ediyor, ancak yine de ülke çapında seçim davası savaşlarını sürdürüyor, ancak geçen hafta ilk kez, Seçici Kurul'un - yapacağı gibi - oy kullanması halinde Beyaz Saray'dan ayrılacağını kabul etti. Sonraki başkan Biden.

Bu anket için mülakatlar 5-19 Kasım tarihleri arasında 50 eyaletin tamamından ve Columbia Bölgesi'nden 1.018 yetişkinden oluşan rastgele bir örneklemle gerçekleştirildi. Örnekleme hatası marjı artı veya eksi 4 puandır.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Cumhuriyetçiler, Trump'ın saldırıları arkasından Georgia Senato Seçimlerinde Büyük Bir Kayıp Olmasından Korkuyor

BB1bwr5L.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Başkan Trump'ın, cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ele alınmasına ilişkin Gürcistan yetkililerine yönelik eleştirisi, Cumhuriyetçiler arasında, Senato'daki iki önemli ikinci tur seçiminden önce eyaletin GOP'unu bölüyor olabileceğine dair endişelere yol açıyor.

Başkan, Pazartesi günü eyaletin Cumhuriyetçi valisi Brian Kemp'i eleştirmeye başladı ve eyaletin, Başkan tarafından seçilen Joe Biden'ı yarışın galibi olarak onaylamasının ardından Gürcistan Dışişleri Bakanı Brad Raffensperger'i devre dışı bırakması gerektiğini söyledi.

"Gürcistan'ın talihsiz Valisi Vali [Brian Kemp], inatçı Dışişleri Bakanı'nı hükümsüz kılmak için kolayca yapılabilen acil durum yetkilerini neden kullanmıyor ve zarflar üzerinde bir imza eşleştirmesi yapmıyor. Dolandırıcılık altın madeni ve devleti kolayca KAZANACAĞIZ, "diye tweet attı Trump.

Başkan Cumartesi günü Peach Eyaletinde görevdeki Sens. Kelly Loeffler (R-Ga.) Ve David Perdue (R-Ga.) İçin kampanya yapmaya hazırlanıyor ve taraftarları güç dengesini belirleyecek olan ırkları boykot etmemeye çağırıyor. Senato'da.

"Hayır, 2020 Seçimi tam bir aldatmacaydı, çok kazandık (ve umarız bu hileli sonucu geri çevireceğiz), ancak dışarı çıkıp iki HARİKA kişi olan David ve Kelly'ye yardım etmeliyiz," dedi Trump bir Newsmax'a yanıt olarak tweet attı. başkanın destekçilerinin dolandırıcılık iddiaları üzerine yarışı boykot etmeyi düşündüklerini bildiren bir hikaye.

"Aksi takdirde, çok hasta bazı insanların eline oynuyoruz. Cumartesi günü Gürcistan'da olacağım!" ekledi.

Dinamik, devletin yıllardır gördüğü en önemli Senato yarışlarından ikisi öncesinde Gürcistan'daki Cumhuriyetçiler arasında yaşanan çatışmanın resmini sundu.

Eski bir eyalet GOP başkanı ve Hall Booth Smith'in şu anki avukatı olan Chuck Clay, "Açıkça söylemek gerekirse, sadece burada keşfedilmemiş siyasi sularda yer alıyoruz," dedi. "Trump Washington, D.C.'de siyasi bir mirasa sahip olacaksa, bu iki Senato sandalyesini kazanması gerekiyor."

Pek çok GOP ajanı için en önemli endişe, Trump'ın Gürcistan'ın seçim sistemine yönelik devam eden saldırılarının - ve özellikle postayla oylamanın - Cumhuriyetçileri, Kasım ayında eyalette Biden'ı zafere itmeye yardımcı olan bir oylama yöntemini kullanmaktan caydırmaya hizmet edebilmesidir.

Raffensperger, geçen ay eyaletteki Haziran ön seçimlerinde devamsızlık oyu veren yaklaşık 24.000 Cumhuriyetçinin genel seçimlerde oy kullanmadığını belirterek, bu farkın Gürcistan'da Trump'a bir galibiyet vermek için fazlasıyla yeterli olacağını belirtti.

"Devamsızlık oyu vermediler, çünkü başkan onlara 'Devamsızlık oyu verme, güvenli değil' dedi. Ama sonra dışarı çıkıp bizzat oy vermediler, "dedi Raffensperger, Atlanta'da WSB-TV'ye verdiği röportajda. "10.000 oyla kazanabilirdi. Aslında depresyona girdi, kendi oy tabanını bastırdı."

Gürcistan merkezli bir Cumhuriyetçi ajan, özellikle cumhurbaşkanının genel seçimlerde postayla oy kullanmayla ilgili yaygın sahtekarlık ve usulsüzlük iddiaları göz önüne alındığında, partinin seçmenlerinin çoğunun oy pusulalarını postayla atmaya hala isteksiz olduğunu söyledi.

Operatör, "'Oh, süreç hileli' demeye devam etmesi onun için yararlı değil, çünkü bu sadece insanları devamsızlıktan yararlanmaktan caydırıyor," dedi. "Açıktır ki, [Demokratik Ulusal Komite] 'den gelen Demokratik kampanya gerçekten tek bir strateji oldu, herkese uyan tek bir stratejidir, bu da insanları oy vermek ve her bir kişinin elinden bir posta ile oy pusulası almak için kaydetmektir."

Yine de Cumhuriyetçiler ikinci turdaki şansları konusunda iyimser olmak için birkaç neden görüyorlar. Seçmenlerinin şahsen veya 5 Ocak'ta oy verme olasılığının daha yüksek olduğunu söylerken, Demokratlar destekçilerine posta yoluyla oy pusulası göndermek için kısaltılmış bir zaman çizelgesi üzerinde çalışıyorlar.

Uzun süredir Georgia Cumhuriyetçi stratejist olan Jay Williams, "Demokratların [gelmeyen] bir posta programı için sahip oldukları sorun, genel olarak sahip oldukları ön süreye sahip olmamaları ve ayrıca tatillerin engeli olmasıdır," dedi. "Eğer Cumhuriyetçilerin AB postasında Demokratlarla takip ettiğini görüyorsanız, o zaman muhtemelen iyi durumdalar."

Ancak birçok Cumhuriyetçi, Trump'ın etkisinin parti tabanına enerji vereceğini söyleyerek ikinci turlar öncesinde iyimserliğini dile getirdi.

Clay, "Trump hala sihirli kelime" dedi. "Brian Kemp'i onaylayarak bu başkanın, tek neden değilse bile, mutlak bir kaçak seçim haline gelen şeyin önemli bir faktörü olduğu söylenebilir."

Eyalet içi ve eyalet dışı Cumhuriyetçiler, üst meclisi savunmak için Gürcistan'a para akıtıyor. Cumhuriyetçiler, ikinci tur kampanyasının ilk günlerinde, 163 milyon dolar reklam vererek Demokratları geride bıraktılar.

Politico Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Donald Trump Jr.'ın danışmanları tarafından başlatılan ABD Senatosu PAC'ın, bu hafta eyaletteki muhafazakar radyo ve TV istasyonlarında Trump Jr.'ın yer aldığı reklamları yayınlamaya başlayacağını bildirdi.

Kemp'in ofisi, Trump'ın son yorumlarına yanıt vererek, pozisyonunun seçimlere müdahale etmesini yasakladığını söyledi.

Valinin sözcüsü Cody Hall Pazartesi günü Atlanta Journal-Constitution'a verdiği demeçte, "Georgia yasaları, valinin seçimlere müdahale etmesini yasaklar. Seçilmiş bir anayasa görevlisi olan Dışişleri Bakanı, seçimler üzerinde yürütme emriyle geçersiz kılınamayacak denetime sahiptir."

"Valinin defalarca söylediği gibi, yasayı izlemeye devam edecek ve Dışişleri Bakanını güveni yeniden tesis etmek ve ortaya çıkan ciddi sorunları ele almak için - bir örnek imza denetimi de dahil olmak üzere - makul adımlar atmaya teşvik edecek." Dedi.

Kemp, Loeffler ve Perdue dahil Gürcistan Cumhuriyetçilerinden çok az destek aldı veya hiç almadı. Bu durum, spekülasyonun birincil bir zorluk üzerinde büyümesiyle, valinin 2022 yeniden seçim umutlarını etkileyebilir. Trump, Georgia valisi için yaklaşan siyasi bir sorunun işareti olarak, Pazar günü Fox News'e 2018 valilik teklifi sırasında Kemp'i onayladığı için "utandığını" söyledi.

Ancak şimdilik, Cumhuriyetçiler önümüzdeki ay nelerin ortaya çıkacağı konusunda daha fazla endişe duyuyorlar.

Gürcistan'daki farklı bir GOP ajanı, "Bize zarar veren şey, taraflarının çok birleşik bir mesaja sahip olacağı birleşik bir mesajın olmamasıdır," dedi. "Kendi tarafları tamamen birleşmiş ve bizim tarafımız çatlamış ve savaşmışsa, onlara kazanmaları için bir yol sağlar."

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Anket: Seçmenlerin çoğu, Trump'ın seçim sonrası kötü davrandığını söylüyor

Hill-HarrisX'in yeni bir ankete göre, seçmenlerin çoğunluğu Başkan Trump'ın seçim sonrası kötü davrandığını söylüyor.

BB1bxREv.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

27-30 Kasım anketindeki kayıtlı seçmenlerin yüzde altmış ikisi, Trump'ın seçimleri takip eden haftalarda kötü davrandığını söylerken, yüzde 38'i iyi davrandığını söylüyor.

Buna karşılık, ankete katılanların yüzde 67'si Biden'ın iyi davrandığını söyledi.

BB1bzj3W.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Hill-HarrisX verileri, kayıtlı seçmenlerin yüzde 50'sinin Trump'ın başkan olarak yaptığı işi onayladığını gösteriyor; oy pusulalarını Trump için kullandığını söyleyenlerin yüzde 93'ü ve Cumhuriyetçi seçmen olarak tanımlayanların yüzde 83'ü dahil.

Hill-HarrisX markalı, kayıtlı seçmenlerin yüzde 50'sinin Trump'ın başkan yaptığı işi onayladığını gösteriyor; oy pusulalarını Trump için ifade edenlerin yüzde 93'ü ve Cumhuriyetçi seçmen olarak tanımlayanların yüzde 83'ü dahil.

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Senatör Bill Cassidy, Trump kampanya avukatının Chris Krebs hakkındaki şiddetli yorumlarını kınadı

Cumhuriyetçi Senatör Bill Cassidy, Trump kampanya avukatı Joe diGenova’nın eski ABD Seçim Güvenlik Şefi Chris Krebs hakkındaki şiddetli yorumlarını kınadı.

Kaynak: MSNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kellyanne Conway, Trump'ın Alternatif Gerçeklerinden Vazgeçti, "Joe Biden ve Kamala Harris Galip Olacak" ı Kabul Etti

BB1bDTsc.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kellyanne Conway şu anda Başkan Donald Trump’ın yakın çevresinin en önemli üyesi, Başkan seçilen Joe Biden’ın seçimi kazandığını kabul ediyor.

Eski kıdemli danışman artık Beyaz Saray'da çalışmıyor, ancak yine de çok sayıda siyasi etkinlikte gözle görülür bir varlığını sürdürüyor. Trump'ın çalıntı veya hileli bir seçimden çalındığına dair ısrarcı ve temelsiz iddialarıyla alenen çelişen başkanın en güvenilir danışmanlarından biri.

Conway, 19.'lu Amanda Becker ile yaptığı röportajda, "Seçim Kurulundaki oy toplamlarına bakarsanız, Joe Biden ve Kamala Harris galip gelecek gibi görünüyor" dedi. "Seçmenlerin bunu onaylayacağını ve resmi olacağını düşünüyorum. Biz millet olarak ilerleyeceğiz çünkü hep yapacağız. " "Kimin idaresi kimin idaresine girerse girsin, her zaman barışçıl bir demokrasi transferine ihtiyacınız var" diye ekledi.

19uncu, kendini "cinsiyet, politika ve politika hakkında kar amacı gütmeyen, partizan olmayan bir haber odası haberi" olarak tanımlayan çevrimiçi bir yayındır.

Röportajın kısa kısmını aşağıda görebilirsiniz:

 

Başkan Trump, Joe Biden'in kazanan olmasını öngören tüm büyük haber kaynaklarına ve o zamandan beri eski Başkan Yardımcısı lehine onaylanmış sonuçlara sahip yakın bir seçmen çetelesine sahip her sallantıda olan eyalete rağmen Genel Seçimleri kazandığını iddia etmeye devam etti. Yalnızca bir avuç seçilmiş Cumhuriyetçi yetkili, Trump'ın kaybettiğini söyleyerek kayda geçti, bu nedenle Conway’in Biden ve Harris’in galip geleceğini kabul etmesi küçük bir konu değil.

The 19th'e göre Conway, "gelecekteki yönetimlerle" çalışma sözü verdi ve "Yardımcı olmak için yapabileceğim bir şey varsa ... bana güvenebilirler" dedi.

Uzun zamandır Cumhuriyetçi anketör, çıkış noktasının 2020'de kadın seçmenlerine odaklandığını açıkladığı "Live with The 19th" etkinliğine katıldığı için Conway ile yapılan röportaj, yeni bir başlangıç için müthiş bir fırsat.

Kaynak: MEDIA ITE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Rudy Giuliani Komik Şekilde Osuruyor. Video Tahmin Edilenden Daha Viral Oldu

Eski New York belediye başkanı Donald Trump'ı değiştirdi, avukat Salı günü Lansing'de Michigan House Gözetim Komitesi'ne çıktı ve burada seçim sonuçlarını altüst etmek için umutsuz (ama kazançlı) bir çabayla bir sürü sıcak çöpü attı. Utanç verici manzara Giuliani için daha da utanç verici hale geldi - ki bir zamanlar inanılmaz bir şekilde "Amerika'nın Belediye Başkanı" unvanına makul bir hak iddia etti - odadaki mikrofonları açacak kadar yüksek sesle osurduğunda.

BB1bDpUk.img?h=588&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bunun Rudy olduğunu kesin olarak biliyor muyuz? Videoya bakalım. İlk olarak Gizmodo'nun belirttiği gibi, karikatürize şişkinlik ilk olarak duruşmanın dört saat on bir dakikasında duyuldu. Rudy'nin sattığını almayan Michigan Temsilcisi Darrin Camilleri ile hararetli bir tartışmada, osuruğu net bir şekilde duyabilir ve Giuliani'nin konseyi Jenna Ellis'i görürsünüz, eğer ona eşinizden alacağınız bakışı vurursanız kızınızın bale resitali sırasında duyulabilir şekilde osurdunuz. Giuliani'nin gerçekten de suçu işlediğine dair güçlü ve sağlam bir kanıt.

Sonra, inanılmaz bir şekilde, bir dakika 12 saniye sonra tekrar yapıyor.

Şimdi, 76 yaşındaki birçok erkek gibi yaşın değişimlerini atlatan, halka açık yerlerde yırtılmasına izin vermemekte güçlük çeken 76 yaşındaki bir adama güldüğünüz için kendinizi kötü hissedebilirsiniz. Ama bu Giuliani, korkunç şeyler yapmanın ortasında korkunç bir insan. Yani saç kimyasalları yüzünden eriyen bir dondurma külahı gibi aktığında gülmek de aynı nedenden ötürü, toplum içinde osurduğu için Rudy'ye gülmek kesinlikle sorun değil. Dürüst olmak gerekirse, son zamanlarda yaptığı en az utanç verici şey.

Kaynak: Fatherly

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Arizonalı Cumhuriyetçilerden Trump'a 'Kes sesini'

Trump'ın seçim kaybı, Arizona'nın Cumhuriyetçi Parti başkanının eyaletin sonuçlarını savunan Cumhuriyetçi valiye 'çeneni kapamasını' söylemesine yol açtı. MSNBC'den Brian Williams'ın ayrıntıları var

Kaynak: MSNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Hayes: Trump ve Cumhuriyetçiler seçimlerden sonra COVID ve EKONOMİ İçin Hiç Bir Şey Yapmadılar ve Umurlarında Bile Değil

Chris Hayes, Trump'ın Covid'e ve yaptığı her şeye uyguladığı seçime aynı yaklaşımı benimsediğini söylüyor. "İnsanları kısa vadede sat, yatırımcıları işe al, ondan ihtiyacın olanı al ve sonra sen dışarı çıkıp gittikten sonra her şey parçalanıyor."

Kaynak: MSNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden, Kongre'yi 900 milyar dolarlık teşvik paketini geçirmeye çağırdı

Başkan seçilen Joe Biden, Kongre'yi yardım programlarında saat ilerledikçe COVID-19 harcamalarında 900 milyar dolardan fazla harcamaya çağırıyor. Biden’ın ekibi, gelecek dönem başkanı Trump yönetiminden ayrıntılı bir plan görmediklerini söylediği için kendi COVID-19 aşı dağıtım planını da geliştiriyor. NBC’den Ali Vitali, Hafta Sonu BUGÜN için rapor veriyor.

Kaynak: NBC News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Donald Trump'ın pandemik körlüğü ve seçim reddi Amerika'nın çaresiz kışını karartıyor

BB1bFFOm.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

 

Donald Trump'ın görevdeki son günlerinde reddi, Amerika'nın hastalık ve ölüm kışını karartıyor, demokrasiye zarar veriyor, Joe Biden'ın yeni ortaya çıkan başkanlığını engelliyor ve Cumhuriyetçilerin Senato'ya sarılma umutlarını tehlikeye atıyor.

Başkanın, hiç olmadığı kadar kötü olmayan bir salgın olarak görevini ihmal etmesi, kontrolden çıkan öfke Amerika'yı en güçlü sesinden şiddetle ihtiyaç duyulan liderlikten mahrum ediyor. Trump'ın avukatı Rudy Giuliani'nin Covid-19'a sahip olduğu ortaya çıktıktan sonra, ölüm oranlarının ve hastaneye yatışların arttığı krizin boyutu Pazar günü daha da vurgulandı.

Eski New York belediye başkanı, Demokratların seçimi çaldığına dair temelsiz iddialarda bulunarak, çoğu zaman Başkan'ın kendi hükümeti tarafından önerilen maske takmayı ve sosyal mesafe protokollerini ihlal ediyordu. Giuliani'nin Georgetown Üniversite Hastanesi'nde olduğu haberinin çıkmasının ardından Beyaz Saray'da çalışan oğlu Andrew, babasının dinlendiğini ve iyi hissettiğini tweet attı.

Trump, cumartesi gecesi iki Georgia Senatosu ikinci cumhuriyetçi adayı için yapılan evcilleşmemiş bir miting sırasında seçimlerle ilgili fantastik yalanlarını yeni boyutlara taşıdı, zamanının çoğunu Biden'ı gerçekten yendiğini ve seçimin sonucunu alacağını tahmin ettiği gerçek dışı iddialarda harcadı. devrildi.

Başkan, seçimlerde "yalan söylemek, hile yapmak, soymak, hırsızlık yapmaktan" şikayet etti ve bir dizi savaş alanı eyaletinde kapsamlı bir şekilde gelecek Cumhurbaşkanı'na kaybettiği açık galibiyetler elde ettiğini iddia etti.

Gürcistan'ın Cumhuriyetçi Hükümeti Geoff Duncan Pazar günü, Başkan'ın "yanlış bilgi dağlarının" GOP seçmenlerini, hangi partinin ABD Senatosunu kontrol edeceğine karar verecek olan 5 Ocak ikinci tura ikna edebileceği ve oy vermeye değmeyeceği konusunda uyardı.

Duncan, CNN'den Jake Tapper'a "State of the Union" da "Yanlış bilgilendirme etrafındaki alevlerin sürekli olarak havalandırılmasının bizi 5 Ocak'taki ikinci turda olumsuz bir duruma soktuğundan endişeleniyorum."

Gürcistan Cumhuriyetçi Senatörü Kelly Loeffler, Pazar gecesi Demokrat rakibi Rev. Raphael Warnock aleyhindeki bir tartışmada, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hileli olup olmadığını defalarca reddetti, ancak "Bu seçimde sorunlar olduğu çok açık" dedi.

Diğer Georgia Senato yarışında, Cumhuriyetçi Senatör David Perdue, Demokrat düşmanı Jon Ossoff'u tartışmak için gelmeyi reddetti. Demokratlar 5 Ocak'ta her iki sandalyeyi de alırlarsa, 50-50 Senato'da seçilen Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in oyları belirleyeceği yasaları geçirebilecekler. Cumhuriyetçilerin, Biden'ın yasama gündemini ablukaya almalarına ve adaylıklarını sürdürmelerine olanak tanıyan bir Senato çoğunluğunu korumak için yalnızca bir sandalyeye sahip olmaları gerekir.

Başkanın görevdeki kalan günlerinde işinden ziyade kişisel şikayetleri üzerinde yoğunlaşma kararlılığı, Capitol Hill'de büyük bir hafta yaklaşırken onu büyük ölçüde kenarda gördü. İki partili bir senatör grubu, işsizlere yardım içeren ancak yeni bireysel teşvik kontrolleri içermeyen yeni ve uzun süredir ertelenen bir Covid-19 kurtarma paketini kabul etmeye yakın. Milletvekilleri, hükümetin kapatılmasını önlemek için daha geniş bir harcama paketini kabul etmek için hafta sonu süre ile karşı karşıya kaldıkça görüşmeler yapılıyor.

Trump'ın görevdeki son günleri, ilki kadar kaotik geçeceğine söz veriyor. Kaynaklar Pazar günü, kargaşanın son belirtisinde, kitlesel seçmen sahtekarlığı iddialarına aykırı olarak Cumhurbaşkanı'nı kızdıran Başsavcı William Barr'ın yönetim sona ermeden ayrılmayı düşündüğünü bildirdi. Hikaye ilk olarak The New York Times tarafından bildirildi.

Trump, Biden'ın Georgia zaferini çalmaya çalışmak için olağanüstü bir adım atıyor
Trump'ın aralıksız olarak, seçimlerin hileli olduğu, defalarca mahkemeden atılan, destekçilerinin çoğunun Biden'in gayri meşru bir Başkan olduğuna ve seçimlerin - siyasi sistemin temelini oluşturan - yozlaşmış olduğuna ikna edilerek Amerikan demokrasisine anlatılamaz bir zarar verdiğine dair sürekli iddialar.

Cumhurbaşkanı Cumartesi günü Gürcistan Hükümeti Brian Kemp'e saldırdı ve bir Amerikan başkanının popüler bir oylamanın sonucunu atmaya çalıştığı olağanüstü bir örnekte, Cumhuriyetçi arkadaşını özel bir oturum çağrısı yapmaya ve eyalet milletvekillerine Biden'ın galibiyetini alaşağı etmelerini söylemeye çağırdı. eyalet.

 

Bir Cumhuriyetçi olan üst düzey Georgia seçim yetkilisi Gabriel Sterling, Trump'ın davranışının tehlikeli olduğunu söyledi. "Başkanın açıklamaları yanlış. Onlar dezenformasyon. Destekçileri arasında öfke ve korku uyandırıyor - ve Cehennem, ona oy verdim."

Sterling, NBC'nin "Meet the Press" programında "Demokrasinin altını oyuyor" dedi.

Trump, yalanlara karşı savaşını sürdürürken ve önümüzdeki ay Beyaz Saray'dan ayrılacağı gerçeğini reddederken, aynı zamanda II.Dünya Savaşı'ndan bu yana en kötü iç krizi hafifletmeye yardım etmekle hiçbir ilgisi olmadığını da gösteriyor.

Kendi hükümetinin üst düzey üyeleri ve dışarıdaki tıp uzmanları, hastaneler tehlikeli bir şekilde kalabalıklaşırken önümüzdeki haftalarda Covid-19 kaynaklı korkunç bir enfeksiyon ve ölüm dalgası konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Beyaz Saray'ın koronavirüs görev gücünde görev yapan Dr. Deborah Birx, "Bu, sadece halk sağlığı açısından değil, bu ülkenin karşılaşacağı en kötü olaydır" dedi. Güneş Kuşağı boyunca, valiler ve belediye başkanlarının virüs kontrol altına alınmadan şiddetlendiği için işe yaradığı kanıtlanan önleyici tedbirleri uygulamaya koymayı reddettiklerinden şikayet etti. Ve o, Başkan'ın ve çevresindekilerin davranışlarının - siyasi mitingler, tatil partileri ve küçümseyici maske kullanımı gibi etkinlikler düzenlemenin işleri daha da kötüleştirdiğini ima etti.

Birx, ayrıca "Meet'te, topluluk üyelerinin bu durumları papağan ettiğini, maskelerin işe yaramadığını, sürü bağışıklığı için çalışmamız gerektiğini papağan olarak geri döndüğünü, bir araya gelmenin süper yayılan olaylarla sonuçlanmayacağını papağan ettiğini duyuyorum." basın." "Bence işimiz sürekli olarak bunların efsane olduğunu, yanlış olduklarını ve kanıtların temelini görebilirsiniz."

Aşı stoğuna ilişkin endişeler
Yeni bir hafta başlarken ufukta biri tıbbi diğeri ekonomik olmak üzere iki umut verici gelişme daha var.

Hükümetin aşı kampanyası Warp Speed Operasyonunu yöneten Moncef Slaoui, Gıda ve İlaç İdaresinin bu hafta ilk aşılamanın acil kullanımına izin vermesini umduğunu söyledi.

Ancak, üretim gecikmelerinin, yıl sonuna kadar birkaç yüz milyon aşı dozunun mevcut olacağı yönündeki umutlarının meyve vermeyeceği anlamına geldiğini kabul etti. Pfizer adayı iki dozda uygulandığından bu yana 20 milyon kişiyi aşılamaya yetecek yaklaşık 40 milyon aşı ay sonuna kadar satışa sunulacak.

Slaoui, "Birliğin Durumu" üzerine, "Planladığımızdan biraz daha karmaşık ve daha zor olduğu ortaya çıktı." Dedi. "Muhtemelen, bu yılın sonunda 100 milyon doz aldığımız ideal bir senaryodan altı veya sekiz hafta sonrayız. Ama çok uzak değiliz. Ve çok çalışacağız."

Slaoui, Trump'ın aksine, kriz kötüleştikçe liderlik sergileyen Başkan seçilen Biden'a da övgüde bulundu ve geçen hafta bir CNN röportajında, Ocak ayındaki göreve başladıktan sonra görevdeki ilk 100 gününde tüm Amerikalıların maske takması gerektiğini öne sürdü.

Slaoui, "Bunun iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum. Asla geç değildir," dedi. "Bir aşımız var. Tünelin sonunda ışık var. Ama mayıs veya haziran öncesinde hepimizin aşı kucağımızda olmayacak. Bu yüzden çok dikkatli ve tedbirli olmamız gerekiyor."

Başkan ayrıca, kısmen süresi dolan uzun vadeli işsizlik yardımlarını geri getirmeyi ve ekonominin bir depresyonun eşiğine dönmesini durdurmayı amaçlayan yeni bir koronavirüs kurtarma paketi nedeniyle Capitol Hill'deki çıkmazdan kurtulma çabasına somut bir katkıda bulunmayı reddediyor.

İki partili bir senatör grubunun bir parçası olan Virginia'dan Demokratik Senatör Mark Warner, Tapper'a Pazartesi günü bir anlaşma yapılabileceğini söyledi.

"Sanırım en üst sıraları yaptık. Şu anda dil üzerinde çalışıyoruz, böylece yarın kadar erken bir zamanda - bir yasaya sahip olabiliriz." Dedi.

Warner, 908 milyar dolarlık fiyat etiketi ile dört aylık bir acil yardım paketinin ön izlemesini yaptı. Cumhuriyetçi ve Demokrat liderler, hükümeti açık tutmak için ayrı, büyük bir finansman aracına ne kadar teşvik planının dahil edileceğini müzakere ederken, Kongre'nin böyle bir tasarıyı oylayıp oylamayacağı belirsizliğini koruyor.

Warner, Covid yardım önerisinin "işsizler için hedefli rahatlama sağlayacağını; gıda güvensizliği içindeki insanlar için; kira yardımı; (Maaş Koruma Programı) fonlarından tükenen küçük işletmeler ve azınlık işletmelerine ek fonlar sağlayacağını" söyledi. olağanüstü sert vuruş. "

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Cumhuriyetçilerin Tek Planı, Trump Büyük Bir Yalancı Değilmiş Gibi Davranmaya Devam Etmek

Ross Douthat, Seçim Günü'nden bir hafta sonra, Cumhuriyetçi partinin Başkan Trump'ın seçimle ilgili çılgın yalanlarına meydan okumayı reddetmesini savunan kısa bir Twitter başlığı yazdı. "Cumhuriyetçiler başkana" şımartmıyor ", diye savundu. "Bir azınlık onun argümanlarını alaycı bir şekilde benimsiyor. Çoğu, ona kendilerinden daha çok güvenen seçmenler arasında yaptığı arkadan bıçaklanan anlatıyı onaylamadan doğru şeyi nasıl yapacağını anlamaya çalışıyor. "

BB1bI78K.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

 

Bu bir ay önceydi. Peki Cumhuriyetçiler için meydan okumayı reddetme (ama kesinlikle kımıldama değil!) Stratejisi nasıl işliyor? Douthat’ın son sütununda, her yerde oldukça acımasız bir tahmin bulunabilir. Köşe yazarımız, "muhafazakarlar arasında seçimin gerçekten çalındığı, sadece anket verileriyle değil, çevrimiçi ve şahsen, onu benimsemeyi beklemediğim insanlarla yapılan konuşmalar ve tartışmalarla ölçüldüğü inancının ölçüsüne şaşırıyor."

Douthat'ın izlenimi evrensel görünüyor. Washington Post'tan Dave Weigel, Georgia'dan "tek bir Trump destekçisinin bile Biden'ın 20 Ocak'ta göreve başlayacağını söylemediğini" bildirdi ve konuştuğu her muhabirin aynı şeyi bulduğunu belirtti.

Sanki Cumhuriyetçi Parti’nin Trump’ın yalanlarıyla dalga geçme kararı, birçok Cumhuriyetçi seçmenin onlara inandığı bir duruma yol açmış gibi. Kim tahmin edebilirdi?

Normalde seçkin bir köşe yazarı olan Douthat, hem Trump'ın karalama kampanyasına hem de onlardan kaynaklanan çeşitli darbe benzeri çabalara karşı koymuyor. Temyiz davası, Cumhuriyetçilerin onu partinin liderliğinden uzaklaştırmak için yalanlarına abone olan Trump hayranlarını kazanmak zorunda olduğu anti-Trump gerekçelerine dayanıyordu. "Ve Trump'tan nefret ediyor ve korkuyorsanız," diye savundu, "" toprağa yakıldığına dair kesinlikle hiçbir işaret göstermeyen siyasi partisinin, kendi seçmenlerini Trump'ın şanlı olmadığına nasıl ikna edeceğini bulmasını istemelisiniz " Dört yıl sonra görkemli bir dirilişi hak eden şehit. "

Peki bu proje nasıl gidiyor? Şimdiye kadar, Trump'ın görkemli şehitlik anlatısı, hızla parti doktrinine dönüşüyor. Bu arada, potansiyel 2024 adayları Trump'a önleyici onaylarını sunmaya başlıyor. “2024'te aday olsaydı, sanırım aday olurdu. Ve bunu yapmasına destek olurum ”dedi Senatör Josh Hawley. Koşarsa, bence en sevilen kişi o olurdu. Sanırım kazanacak, ”diye ekliyor Marco Rubio. Birincil yarışları önceden tahmin etmek zor olsa da, diğer tüm adaylar onu önceden onaylar ve övgü ve desteği için birbirleriyle rekabet ederse, Trump'ın adaylığını reddetmenin zor olacağını göze alacağım.

Sağdaki daha mantıklı figürler, gerçek sempatiyi hak eden bir çıkmazla karşı karşıyadır. Trump ile kesin bir kopuşun, onu partinin daha büyük payını kontrol etmesine bırakacağından korkmaları pek de çılgın değil. Muhafazakar medya bunun gerçekleştiğini çoktan gördü. Fox News, seçimin sonucunu doğru bir şekilde bildirmenin cezası olarak, izleyiciliğinin önemli bir bölümünü Newsmax'e kaybetti. National Review, Trump'ın daha komik seçim yalanlarını çürüten birkaç sütun yayınladı ve şu anda Ben Shapiro gibilerinin, seçmen sahtekarlığıyla ilgili muhafazakar şüphelerin giderilmesi gerektiğinde ısrar ederek daha fazla aboneyi kaçırmaya çalıştığını izliyor.

Cumhuriyetçi Parti'de kalmaya kararlıysanız - ve diyelim ki kürtajın cinayet olduğuna inanıyorsanız ve esasen Cumhuriyetçi Parti'nin hiçbir şey yapmadığı, belki de kelimenin tam anlamıyla soykırım yapmanın sizi terk etmesine neden olur - o zaman gideceksiniz. Partinin mantığını bir şekilde anlamlandırmak için yolunuzu düşünün. Douthat’ın köşesi, Ohio’nun oylama makinelerinin George W. Bush’un seçimini çaldığı şeklindeki tuhaf 2004 teorisi gibi, onu solda dolaşan bazı çılgın görüşlere benzeterek, Trump’ın otogol girişimini bağlamsallaştırmaya çalışıyor.

Cumhuriyetçi partinin komplo teorileri üzerinde tam bir tekeli olmadığı doğrudur. Ancak şu anda Kongre'deki Cumhuriyetçilerin ancak onda biri seçim sonucunu kabul etti. Georgia ve Michigan'daki Dışişleri Bakanı tehdit edildi ve evlerinin öfkeli kalabalıklar tarafından toplandığını gördü, ikincisi bariz bir şekilde silahlanmıştı. (Michigan hükümeti, bu yılın başlarında, tamamen farklı bir sağcı komplo teorisine ilişkin başka bir silahlı komployu çoktan engelledi.) Trump'ın ilk ulusal güvenlik danışmanı da dahil olmak üzere bazı önde gelen eski askeri subaylar, Trump'ı sıkıyönetim dayatmaya çağırdı.

Cumhuriyetçiler, Trump'ın siyasi manzaraya çıkmasından bu yana, Trump'ı yabancılaştırmadan Trump'ın destekçilerine hitap etme stratejisini izliyorlar. Bu nedenle Cumhuriyetçi liderlik, Trump'ın kuşkucu yalanlarını doğrudan reddetmeyi reddetti ve Mitt Romney'in 2012'de alenen Trump'ı övdü ve onayını istedi. O zamandan beri yalanlarını tekrarlıyorlar veya görmezden geliyorlar: 2016'daki oy sahtekarlığı iddiaları hakkında Rusya soruşturması, Ukrayna'dan yararlanma planı ve böyle devam ediyor.

Hiç işe yaramadı. Aslında, zeki muhafazakarların bunu önermek zorunda olması bile, görevin umutsuzluğuna işaret ediyor. Partinizin tabanının büyük bir yalancının esiri olduğunu ve yalanlarına dikkat çekmenin onları yabancılaştıracağını kabul ettiğinizde, makul seçenekleriniz ortadan kalktı.

Solda dolaşan bazı çılgın fikirlere işaret ederek gerçekliği ortadan kaldırmayı dileyebilirsiniz, ancak hiç kimse Demokrat Parti liderlerinin çılgın fikirleri ifşa edemeyeceğini çünkü bunu yaparak partiyi kaybedeceklerini önermedi. 2008'de, Barack Obama ve Hillary Clinton'a, adaylığı bu inançları tatmin edecek bir demagoga teslim etmesinler diye, George W. Bush'un 11 Eylül saldırılarını düzenlediği veya Ohio'da 60.000 sahte oy üretme olasılığını açık bırakmalarını tavsiye eden var mıydı?

Douthat, haklı olarak, anti-Trumpçıların Trump'ı yenme arzusunun o kadar güçlü olduğunu ve partinin kendi kendini hesaplamaya zorlandığını, 2020'de işe yaramadığını savunuyor. (“2020'nin kanıtlarına göre, Cumhuriyetçi Parti kesinlikle gitmiyor. bazı anti-Trumpçıların umduğu gibi “yere yakılmak” bir yana, her yerde. ”) Bu konuda haklı. Sorun şu ki, bu parti yeniden iktidara gelirse, ülkeyi pekala yerle bir edebilir. Dolayısıyla birincil görev, Cumhuriyetçi Parti bir gün demokrasi için güvenli hale getirilene kadar bunun olmasını önlemektir.

Kaynak: Intelligencer

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, Pennsylvania Meclis Başkanına Seçim Sonuçlarını Tersine Çevirmesini İstedi

Joseph R. Biden Jr.'a olan kaybını telafi etme çabalarını yoğunlaştıran Başkan Trump, son günlerde Pennsylvania Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi başkanını eyaletteki resmi sonuçlara meydan okumaları teşvik etmek için iki kez aradı.

BB1bJgGQ.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

 

Bay Cutler'in bir sözcüsü, Michael Straub Pazartesi gecesi yaptığı açıklamada, Bay Trump'ın Bay Biden'in 80.000'den fazla oyla kazandığı bir seçimin sonuçlarını Cumhuriyetçilerin nasıl tersine çevirmeyi planladıkları konusunda konuşmacı Bryan Cutler'a baskı yaptığını söyledi.

Bay Straub, başkana atıfta bulunarak, "Yasama organı için hangi seçeneklerin mevcut olduğunu sordu" dedi.

Trump kampanyası ve müttefikleri tarafından Pennsylvania'da yaygın oy sahtekarlığı yapıldığını iddia eden bir dizi dava eyalet ve federal mahkemelerden fırlatıldı.

Bay Trump’ın temelsiz dolandırıcılık iddialarını destekleyenler, Pennsylvania’nın Genel Kurulu oturum dışı olmasına ve bir Demokrat olan Vali Tom Wolf dışında geri çağrılamasa da, çeşitli eyaletlerdeki Cumhuriyetçi yasama meclislerini sonuçları bozmaya çağırdı.

Başkanın çağrılarını konuşmacıya baskı yapmaktan ziyade bilgi aramak olarak nitelendiren Bay Straub, "Cutler yasama organının hangi yetkiye sahip olup olmadığını çok net bir şekilde ortaya koydu" dedi. Aramalar daha önce Washington Post tarafından bildirilmişti.

Pennsylvania, Bay Trump'ın seçmenlerin iradesini tersine çevirmek için en iyi seçilmiş Cumhuriyetçilere ulaştığı bilinen üçüncü eyalettir. Daha önce Michigan yasama liderlerini Beyaz Saray'a çağırdı ve hafta sonu, Georgia Valisi Brian Kemp'e, eyaletteki yasama organını seçimi tersine çevirmeye çağırması için baskı yaptı.

Cumartesi günü Gürcistan'da düzenlenen bir mitingde, Bay Trump, Bay Kemp'in "ne yaptığını bilseydi çok kolay durdurabileceğini" söyledi. Ancak Bay Kemp, yasama meclisinin özel bir oturumu için çağrı yapmayı defalarca reddetti ve eyalet seçim yetkilileri, başka bir yeniden sayımın Bay Biden'in eyaleti kazandığını tekrar göstermesinin ardından Pazartesi günü Gürcistan'ın sonuçlarını yeniden onayladı.

Neredeyse her eyalet sonuçlarını onayladı ve Bay Biden, Başkan olmak için gereken 270 Seçim Kurulundan daha fazlasını resmen aldı.

Pennsylvania'da, Bay Biden geçen ay Dışişleri Bakanlığı tarafından kazanan olarak onaylandı ve Bay Wolf, Bay Biden'in 14 Aralık'ta oylama yapan Seçim Kuruluna atanacak seçmen listesi için bir “tespit belgesi” imzaladı. .

Bununla birlikte, Bay Cutler ve diğer liderlik üyeleri de dahil olmak üzere, Genel Kurul'daki 64 Cumhuriyetçi Cuma günü, Pennsylvania'nın kongre delegasyonunu, Kongre Seçim Kurulu sonuçlarını onaylamak için 6 Ocak'ta toplandığında Bay Biden'in seçim oylarını reddetmeye çağırdı. En azından Demokratların liderliğindeki Temsilciler Meclisi'nin bunu kabul etmesi gerekeceği için, bu çaba pek olası değil. Pennsylvania’nın en kıdemli kongre cumhuriyetçisi Senatör Pat Toomey, ofisi aracılığıyla Bay Biden’ın eyaletten aldığı 20 seçim oyuna "itiraz etmeyeceğini" söyledi.

Bay Trump'ın, Georgia ve Arizona gibi sahtekarlık iddialarını çürüten birkaç üst düzey Cumhuriyetçiye yönelik kişisel saldırılarının yanı sıra, Pennsylvania gibi seçmenlerin iradesini tersine çevirmek için küstah çabasında partiye müttefik kaydetme çabaları, konuyu önümüzdeki yıl ve 2022 ara dönemlerinde yapılacak seçimler için çok önemli hale getirmesi muhtemel. Cumhuriyetçi ön seçimler, demokrasiye olan inancı baltalayan temelsiz iddialarında Bay Trump'ın arkasında kimin durduğunun yarışması olabilir.

BB1bJetJ.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Pennsylvania House Democrats'ın azınlık lideri olan Eyalet Temsilcisi Joanna E. McClinton, Bay Trump'ın komplo teorilerine ve dezenformasyona yönelişini yankılayan yaygın dolandırıcılık iddialarını "çirkin" olarak nitelendirdi.

"Anayasayı sevdiklerini iddia eden ama sırf cumhurbaşkanı yeniden seçilme teklifini kaybettiği için Anayasayı bir kenara atmak isteyen aşırılık yanlılarını görüyoruz" dedi.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump'ın Başkanlık Özgürlük Madalyası Töreninden Öfkeyle Çıkmasını İzleyin

Trump, gerçekten yapmak istemediği başkanlık görevlerine telefon ederek ya da onları toplayarak yıllar geçirse de, büyük altın madalyalar vermek genellikle onun işi olmuştur. Ancak bu yıl, seçim kaybının yasını reddetme aşamasında sıkışıp kalan Trump, Başkanlık Özgürlük Madalyası törenine tam olarak bağlanamadı. Bir sivilin güreşçi Dan Gable'a verebileceği en yüksek ödülü verdikten sonra (Trump'ın toplam 19 oyuncudan madalyayı verdiği 11 sporcudan biri), başkan töreni biraz erken kefaletle terk etti ve Gable'ı yalnız bıraktı ve kafası karıştı:

BB1bJ9k0.img?h=588&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

 

Pazartesi günü Beyaz Saray'dan ortaya çıkan tek saf, Trumpçı mizah anı değildi. Başkanın eski Olympian'ı terk etmesinden saatler sonra, Axios, Trump'ın görevden çıkarken somurtarak toplu aflar düşündüğünü bildirdi: Bir danışmana göre, "benimle konuşan herkesi" affetmekle tehdit etti. Ancak, Axios'un belirttiği gibi, teklifler "her zaman hoş karşılanmadı". Belki de Joe Arpaio, Scooter Libby, Dinesh D'Souza, Michael Milken, Roger Stone, Michael Flynn ve birkaç sanık savaş suçlusu ile idari merhamet listesinde olmanın masumiyetiniz için pek de harika görünmediği içindir. aslında bir suç işledi.

Kaynak: Intelligencer 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump döneminin sonu kablo haber savaşlarını kızıştırdı

BB1bIvw2.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

2004'ten beri kablo haber savaşlarını takip ediyorum ve bu, şahit olduğum en dramatik dönem. Şu anda havada çok şey var. İşte nedeni:

- Bir dönüm noktasındayız: Trump yıllarının sonu, 2010'ların en büyük hikayesinin sonu anlamına geliyor. Biden yıllarının başlangıcı, kablo haberlerini görülecek şekilde karıştırabilir.

- İzleyici kalıpları değişiyor: Fox News ilk kez sağdan ciddi bir rekabetle karşı karşıya. Ve CNN genel reytinglerde galibiyetten sonra çentikli bir galibiyet.

- Yeni liderler görev alıyor: MSNBC, kanalın son on iki yıldır başkanı olan Phil Griffin'den Rashida Jones'a geçiş yapmak üzere.

- Akış baskıları her şeyden önemlidir: Canlı haberler kablo demetini destekliyor, ancak daha ne kadar? Her TV haber operasyonu, bir video akışı stratejisine sahip olma baskısı altındadır. The Information geçen hafta WarnerMedia'nın "gelecek yıl piyasaya çıkabilecek" CNN içeriğine dayalı potansiyel abonelik teklifi hakkında yazdı.

Hepsini ekleyin ve bu, sektör için inanılmaz derecede dinamik bir zamandır.

CNN'nin seçim sonrası serisi
Fox News galibiyet serisi koptu. Bir dizi yeni promosyonun işaret ettiği gibi, CNN, seçimden sonraki günden beri "en çok izlenen kablolu yayın ağı" olmuştur. Nielsen verilerine göre, 25-54 yaşındaki demografide CNN, 6 Aralık'a kadar olan Nielsen verilerine göre arka arkaya 33 gündür kablo haberlerinde 1 numara oldu.

Bu derecelendirme sıfırlaması, seçim ve geçişe olan ilgiden kaynaklandı. Bu kısmen CNN'in haber toplama konusundaki gücünden kaynaklanıyor, bu da Fox'un asla başaramadığı bir şey. (Benim sözüme güvenmeyin - Fox'un yetersiz büro yapısına kıyasla, CNN'nin ABD ve dünya genelindeki bürolarına bakın.)

Sıfırlama, Fox'un, özellikle bazı muhafazakar izleyicilerin açıkça haberleri izlemek istemediği gün boyunca zayıflığından da kaynaklanıyor. Çok sayıda Fox kaynağı, gündüz reyting düşüşlerinin ciddi bir endişe olduğunu kabul etti. Seçim sonucundan hayal kırıklığına uğramış bazı Trump sadık tarafları Newsmax veya One America News'e geçtiler; diğerleri muhtemelen haberlerden tamamen kaçınıyor ve bunun yerine Hallmark veya HGTV gibi kanalları izliyor.

Bir dereceye kadar bu derecelendirme olgusu, bir Trump kaybı durumunda tahmin edilebilirdi. Fox'un düşüşleri geçici olabilir, tabiri caizse sadece bir "kesinti".

Tahmin edilmesi daha zor olan, Fox'un sağcı rakiplerinin uzun vadeli etkisi. Newsmax ve One America News'teki sunucular, seçim hala bitmemiş gibi davranıyor. Biden gelecek dönem başkanı değilmiş gibi davranıyorlar. Ve bu, bazı Fox sunucularının ve yorumcularının kendi ağlarının projeksiyonunu, kendi haberlerini görmezden gelmelerine ve çılgın komplo teorilerini şımartmalarına neden oluyor.

MSNBC'nin güç geçişi
Başkan tarafından seçilen Biden'ın Ocak ayında göreve başlamasından kısa bir süre sonra, Griffin MSNBC'de kenara çekilecek. Jones, 1 Şubat'ta kanalın başkanı olacak. Büyük bir kablolu haber ağını yöneten ilk Siyah kişi olacak.

 

The Wall Street Journal, Cesar Conde'nin not göndermesinden hemen önce Pazartesi günü haberi verdi. Jones "olağanüstü bir sicile sahip ve baskı altında lazer benzeri bir odaklanma ve zarafetle liderlik ediyor. Onun MSNBC için mükemmel bir lider olacağını biliyorum." Dedi.

Jones, gündüz, hafta sonu ve özel etkinlik programlaması konusunda geniş deneyime sahiptir. Ancak MSNBC'nin en yüksek puan alan programları "The Rachel Maddow Show" ve "The Beat with Ari Melber" gibi akşam konuşmacılarıdır. O gösterileri uğultulu tutmaktan ve reyting mojolarını günün diğer zamanlarına yaymaya çalışmaktan sorumlu olacak. Bu büyük bir zorluk: Kasım, MSNBC'nin 24 yıllık tarihinde en çok izlenen ayıyken, seçim nedeniyle kanal CNN ve Fox News'un ardından kablolu yayın haberlerinde üçüncü sırada yer aldı. Her gün sayıları inceleyen biri olarak benim izlenimim, MSNBC'nin son dakika haberlerinden çok fazla yararlanmadığı yönünde. İzleyiciler bu anlarda MSNBC'yi değil CNN ve Fox'u açmaya hazırlanıyor.

Soru işaretleri
- Mevcut derecelendirme eğilimleri geçerli olacak mı? Yoksa geçen ay ağdaki bir yönetici olarak Fox'un izleyicileri "eve gelecek" mi?

- CNN Worldwide Başkanı Jeff Zucker, WarnerMedia'da kalacak mı? Brian Steinberg'in Variety için yazdığı hikaye, "Zucker'ın CNN'in dümeninde mi kalacağına yoksa yeni bir rol arayacağına dair nihai bir karar verdiğine henüz inanılmıyor" diyor.

- Conde, NBCUniversal'da başka hangi değişiklikleri yapacak? Conde'nin notunda Griffin'in kenara çekilmek için kendisine yaklaştığı söylendi, ancak WSJ hikayesinde "Bay Conde'nin zaten ağda bir değişiklik yapmak istediğini söyleyen" "tartışmalara aşina olan" bir kişi de yer alıyordu.

- Pek çok kişinin tahmin ettiği gibi, Biden dönemi gerçekten reytingler "sıkıcı" olacak mı? İnsanların "Trump reytingler için iyidir" dediğini duyduğumda, cevabım "haberler reytingler için iyidir" ve Trump bir metrik ton haber, skandal ve öfke yarattı.

- Newsmax daha fazla zemin kazanacak mı? Greg Kelly ve diğer Newsmax sunucuları, seçim sonrası en yüksek seviyelerinden çıktı. Yine de kanalın reytingleri hala Fox Business'ın çok önünde.

- Trump sağcı bir TV kanalıyla anlaşma yapacak ve rekabet ortamını değiştirecek mi?

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.