Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika da CDC Çalışması Gösteriyor ki: Koronavirüs, yoksulluğun hüküm sürdüğü yerlerde büyüyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika da CDC Çalışması Gösteriyor ki: Koronavirüs, yoksulluğun hüküm sürdüğü yerlerde büyüyor

WASHINGTON - Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından Perşembe günü yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, düşük gelirli topluluklar, özellikle de beyaz olmayan insanların yaşadığı daha zengin, daha beyaz emsallerine göre koronavirüs sıcak noktaları olma riski daha yüksek.

Çalışma, "Yoksulluk, kalabalık barınma ve sosyal kırılganlıkla ilişkili diğer topluluk özellikleri, bir toplumun bir halk sağlığı olayı sırasında ve sonrasında olumsuz sağlık sonuçları riskini artırıyor" dedi. Bu etkiler, özellikle "ırksal ve etnik azınlık sakinlerinin daha fazla temsil edildiği" yerlerde belirgindi.

BB1aith8.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Çalışma, koronavirüs enfeksiyonu riskini yoksullukla ilişkilendiren önceki bulgulara dayanıyor. Koronavirüsün mevcut ırksal eşitsizlikleri hem avlama hem de şiddetlendirme tarzına "ırksal salgın" deniyor.

Araştırmacılar, koronavirüs sıcak noktaları olarak kabul edilen ilçelere odaklanarak Haziran ve Temmuz aylarında ülke genelindeki koronavirüs vakalarını inceledi. Araştırmacılar daha sonra bu sıcak noktaların, eğitim ve işsizlik oranları ile barınma ve ulaşıma erişim gibi halk sağlığı üzerinde etkisi olan faktörleri izleyen bir CDC veritabanı olan Sosyal Güvenlik Açığı Endeksi'nde nasıl yer aldığını inceledi.

Çalışma, özellikle “yüksek yoğunluklu konut yapıları” nı bir suçlu olarak gösterdi çünkü virüs özellikle havalandırmanın yetersiz olduğu iç mekanlarda hızla yayılıyor.

CDC, et paketleme tesisleri gibi “yüz yüze çalışma gerektiren tesislerde önleme çabalarını” tavsiye etti. Bu çabalar sosyal mesafeyi ve yüz kaplamalarının kullanımını içermelidir. Organizasyon ayrıca, potansiyel olarak enfekte işçileri evde tutarak koronavirüsün yayılmasını yavaşlattığı gösterilen ücretli hastalık iznini de onayladı.

Kaynak: Yahoo NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Amerika da CDC Çalışması Gösteriyor ki: Koronavirüs, yoksulluğun hüküm sürdüğü yerlerde büyüyor

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.