Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Avrupa'nın en yoğun havalimanı artık bir saat içinde sonuç veren 100 dolarlık koronavirüs testleri sunuyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Avrupa'nın en yoğun havalimanı artık bir saat içinde sonuç veren 100 dolarlık koronavirüs testleri sunuyor

BB1acTEp.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Londra'daki Heathrow Havalimanı'ndaki bazı yolcular, sonuçları bir saat içinde garanti eden bir COVID-19 testi için artık 80 £ (104 $) ödeyebilir.

Testler, varışta negatif bir test sonucunun kanıtlanmasını gerektiren Hong Kong ve İtalya'ya uçan yolculara sunulmaktadır.

Girişimin arkasındaki şirket, sahada gerçekleştirilen testin "laboratuarlarda işlenenler kadar hassas olmadığını" söyledi.

British Airways, Virgin Atlantic ve Cathay Pacific, testi sunan ilk havayolları olacak.

Avrupa'nın en işlek havaalanı olan Londra Heathrow'daki yolcular artık Hong Kong ve İtalya'ya uçuyorlarsa 100 $ 'lık hızlı COVID-19 testine girebilirler, bu da varışta negatif bir test sonucunun kanıtlanmasını gerektirir.

Salı gününden itibaren, Heathrow Havaalanı'ndaki yolcular testler için 80 £ (104 $) ödeyebilir, bu da sonuçları bir saat içinde garanti eder.

British Airways, Virgin Atlantic ve Cathay Pacific, yalnızca İngiltere'den ayrılan yolcular için geçerli olan testleri sunan ilk havayolları olacak.

El ilanları bir Lamba (Döngü aracılı İzotermal Amplifikasyon) testini önceden çevrimiçi olarak rezerve eder ve havalimanının dört terminalinden ikisinde check-in yapmadan önce test edin.

Planın arkasındaki şirket Collinson, Birleşik Krallık sağlık servisi tarafından yaygın olarak kullanılan laboratuvarda işlenmiş PCR testinin "o kadar hassas olmadığını" söyledi.

Yolcuların burun ve boğazları temizleniyor ve numuneler yerinde biyoteknoloji şirketi Prenetics tarafından işleniyor.

Collinson, lamba testleri, enfeksiyondan hemen sonra semptomlar gösterilmeden önce hastaları tespit edebilir, ancak bu "şu anda kesin değil" diye ekledi.

Bazı ülkeler, varışta olumsuz bir sonucun kanıtlanmasını ister. Hem Hong Kong hem de İtalya, vakaların nispeten yüksek olduğu Birleşik Krallık'taki tüm yolcuların, kalkıştan önce veya varışta içeri girmelerine izin verilmeden önce negatif bir test yapmalarını talep etmektedir.

Bununla birlikte, Lamba testi Yunanistan, Kıbrıs, Bahamalar ve Bermuda'ya seyahat eden İngilizler için yeterli olmayacaktır. Bu ülkeler, yolcuların bir PCR testine girmesini şart koşuyor.

Collinson, gelecekte antijen testleri gibi başka ayrılma öncesi testleri de eklemeyi planlıyor.

Ağustos ayında, Heathrow, Collinson ve lojistik firması Swissport tarafından inşa edilen yolcular için büyük bir varış test tesisinin açılışını yaptı - ancak tesis hala hükümetin onayını bekliyor. Test yetkilendirilirse, belirli ülkelerden Birleşik Krallık'a gelen yolcular için mevcut 14 günlük karantina süresinin uzunluğunu azaltabilir.

Frankfurt ve Münih dahil olmak üzere Alman havaalanları, yüksek riskli ülkelerden dönen yolculara ücretsiz hızlı COVID-19 testleri sunmaktadır.

Fransa, ABD ve İtalya'ya seyahat eden yolcular ve yüksek riskli ülkelerden gelenler için Ekim ayı sonuna kadar havaalanlarında hızlı COVID-19 testleri başlatacak.

Bu arada Finlandiya, köpekleri COVID-19 için test etmek için deniyor. Helsinki-Vantaa havaalanı, bunun geleneksel testlerden daha hızlı ve daha ucuz bir yöntem olabileceğini iddia ediyor.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.