Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2020 Admin Paylaş Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2020 Fırında Çıtır Kavrulmuş Nohut Nasıl Yapılır? Çok küçük. Bir avuç anında kolayca yiyebilirsiniz. Dayanılmaz. Dolabınızda oturan o nohut kutuları inanılmaz bir sır saklıyor. Fırında kavrulan nohutlar çıtır çıtır, tuzlu, tuzlu bir atıştırmalık haline dönüşüyor. Çok küçük. Bir avuç tarafından yemek çok kolay. Çok dayanılmaz. Bu tehlikeli bir bilgidir. Bu atıştırmalıkla henüz tanışmadıysanız, lütfen onurlarımı yerine getirmeme izin verin. İşte fırında nohut kızartmak için adım adım tarifimiz. Nohut Başarısı İçin İpuçları Fırında kavrulmuş nohutlar neredeyse olabildiğince basittir - zeytinyağı ve tuz ekleyin, kızartın, yiyin - ancak akılda tutulması gereken birkaç önemli nokta var. Öncelikle nohutları mümkün olduğunca kurutun. Onları iki temiz bulaşık bezi arasında nazikçe yuvarlamayı seviyorum. Ayrıca zeytinyağını da eksiltmeyin. Daha az tüketebilirsiniz ama nohutunuz daha az gevrek olacaktır. Son olarak, nohutları fırından çıkarıncaya kadar baharat veya çeşni ile birlikte fırlatmayı bekleyin, aksi takdirde baharatlar yanma ve acılaşma eğilimindedir. Baharatlarla Oynayın Bu baharatlar, bu tarifle gerçekten eğlenebileceğiniz yerler. Baharatlı biber tozu veya köri tozu kullanmayı seviyorum. Ayrıca kavrulmuş nohutları biberiye veya limon kabuğu rendesi (veya biberiye ve limon kabuğu rendesi!) Gibi taze otlarla da fırlatabilirsiniz. Burada yanlış gitmek zordur. Onları Sıcak Yiyin! Derin yağda kızartılmış nohutların aksine, fırında kavrulmuş nohut soğuduktan sonra gevrek kalmaz, bu yüzden en iyi gevreklik için onları fırından henüz sıcakken yemenizi tavsiye ederim. Bu, soğuduktan sonra kavrulmuş nohutların yoğun bir şekilde çatlak ve bağımlılık yapıcı bir şekilde çiğnenmesi gerektiğini söyledi. Bu farklı bir atıştırmalıktır, ancak sizin sevginize ve şefkatinize eşit derecede değerdir. Nasıl Yapılır? Verim: 8 Kişilik, Yaklaşık 2 fincan yapar Malzemeler 2 (15 ons) kutu nohut 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 ila 1 1/2 çay kaşığı kaşar tuzu 2 ila 4 çay kaşığı baharat veya ince kıyılmış taze otlar, örneğin biber tozu, köri tozu, garam masala, kimyon, füme kırmızı biber, biberiye, kekik veya diğer sevilen baharat ve otlar Yapılışı Fırını 400 ° F'ye (210 C) ısıtın. Fırının ortasına bir raf yerleştirin ve 400 ° F'ye (210 C) ısıtın. Nohutları durulayın ve süzün. Nohut tenekelerini açıp nohutları lavaboda süzgeçten geçirin. Akan su altında iyice durulayın. Nohutları kurutun. Nohutları temiz bir kurulama bezi veya kağıt havlu ile çok kurulayın. Mat görünmeli ve dokunulduğunda kuru hissetmelidirler; zamanınız varsa, birkaç dakika kurumaya bırakın. Kurutma sırasında çıkan nohut kabuğunu çıkarın, aksi takdirde endişelenmeyin. Nohutları zeytinyağı ve tuzla karıştırın. Nohutları çerçeveli bir fırın tepsisine eşit bir tabaka halinde yayın. Yağı gezdirin ve üzerine tuz serpin. Nohutların eşit şekilde kaplandığından emin olmak için ellerinizle veya bir spatula ile karıştırın. Nohutları 20-30 dakika kavurun. Her 10 dakikada bir nohutları karıştırarak veya tavayı çalkalayarak kavurun. Birkaç nohut patlayabilir - bu normaldir. Nohutlar altın sarısı renginde ve hafif koyulaşmış, dışı kuru ve gevrek, ortası yumuşak, toplam 20-30 dakika yapılır. Nohutları baharatlarla karıştırın. Nohut kullanacaksanız baharatları üzerine serpin ve eşit şekilde kaplamak için karıştırın. Nohutlar henüz ılık ve gevrek iken servis yapın. Soğudukça gevrekliklerini yavaş yavaş kaybedecekler ve bağımlılık yaratacak şekilde çiğnenecekler. Nohut kullanmak: Bu nohutları atıştırmalık olarak yemenin yanı sıra salatalara atabilir veya kruton yerine çorbanın üzerine serpebilirsiniz. Kaynak: Pocket Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.