Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Fırında Çıtır Kavrulmuş Nohut Nasıl Yapılır?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Fırında Çıtır Kavrulmuş Nohut Nasıl Yapılır?

Çok küçük. Bir avuç anında kolayca yiyebilirsiniz. Dayanılmaz.

5f2837ca25886.jpg

Dolabınızda oturan o nohut kutuları inanılmaz bir sır saklıyor. Fırında kavrulan nohutlar çıtır çıtır, tuzlu, tuzlu bir atıştırmalık haline dönüşüyor. Çok küçük. Bir avuç tarafından yemek çok kolay. Çok dayanılmaz. Bu tehlikeli bir bilgidir.

Bu atıştırmalıkla henüz tanışmadıysanız, lütfen onurlarımı yerine getirmeme izin verin. İşte fırında nohut kızartmak için adım adım tarifimiz.

Nohut Başarısı İçin İpuçları

Fırında kavrulmuş nohutlar neredeyse olabildiğince basittir - zeytinyağı ve tuz ekleyin, kızartın, yiyin - ancak akılda tutulması gereken birkaç önemli nokta var.

Öncelikle nohutları mümkün olduğunca kurutun. Onları iki temiz bulaşık bezi arasında nazikçe yuvarlamayı seviyorum.

Ayrıca zeytinyağını da eksiltmeyin. Daha az tüketebilirsiniz ama nohutunuz daha az gevrek olacaktır.

Son olarak, nohutları fırından çıkarıncaya kadar baharat veya çeşni ile birlikte fırlatmayı bekleyin, aksi takdirde baharatlar yanma ve acılaşma eğilimindedir.

Baharatlarla Oynayın

Bu baharatlar, bu tarifle gerçekten eğlenebileceğiniz yerler. Baharatlı biber tozu veya köri tozu kullanmayı seviyorum. Ayrıca kavrulmuş nohutları biberiye veya limon kabuğu rendesi (veya biberiye ve limon kabuğu rendesi!) Gibi taze otlarla da fırlatabilirsiniz. Burada yanlış gitmek zordur.

Onları Sıcak Yiyin!

Derin yağda kızartılmış nohutların aksine, fırında kavrulmuş nohut soğuduktan sonra gevrek kalmaz, bu yüzden en iyi gevreklik için onları fırından henüz sıcakken yemenizi tavsiye ederim. Bu, soğuduktan sonra kavrulmuş nohutların yoğun bir şekilde çatlak ve bağımlılık yapıcı bir şekilde çiğnenmesi gerektiğini söyledi. Bu farklı bir atıştırmalıktır, ancak sizin sevginize ve şefkatinize eşit derecede değerdir.

5f283889ac82f.jfif

Nasıl Yapılır?

Verim: 8 Kişilik, Yaklaşık 2 fincan yapar

Malzemeler

    2 (15 ons) kutu nohut

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 ila 1 1/2 çay kaşığı kaşar tuzu

    2 ila 4 çay kaşığı baharat veya ince kıyılmış taze otlar, örneğin biber tozu, köri tozu, garam masala, kimyon, füme kırmızı biber, biberiye, kekik veya diğer sevilen baharat ve otlar

Yapılışı

    Fırını 400 ° F'ye (210 C) ısıtın. Fırının ortasına bir raf yerleştirin ve 400 ° F'ye (210 C) ısıtın.

    Nohutları durulayın ve süzün. Nohut tenekelerini açıp nohutları lavaboda süzgeçten geçirin. Akan su altında iyice durulayın.

    Nohutları kurutun. Nohutları temiz bir kurulama bezi veya kağıt havlu ile çok kurulayın. Mat görünmeli ve dokunulduğunda kuru hissetmelidirler; zamanınız varsa, birkaç dakika kurumaya bırakın. Kurutma sırasında çıkan nohut kabuğunu çıkarın, aksi takdirde endişelenmeyin.

    Nohutları zeytinyağı ve tuzla karıştırın. Nohutları çerçeveli bir fırın tepsisine eşit bir tabaka halinde yayın. Yağı gezdirin ve üzerine tuz serpin. Nohutların eşit şekilde kaplandığından emin olmak için ellerinizle veya bir spatula ile karıştırın.

    Nohutları 20-30 dakika kavurun. Her 10 dakikada bir nohutları karıştırarak veya tavayı çalkalayarak kavurun. Birkaç nohut patlayabilir - bu normaldir. Nohutlar altın sarısı renginde ve hafif koyulaşmış, dışı kuru ve gevrek, ortası yumuşak, toplam 20-30 dakika yapılır.

    Nohutları baharatlarla karıştırın. Nohut kullanacaksanız baharatları üzerine serpin ve eşit şekilde kaplamak için karıştırın. Nohutlar henüz ılık ve gevrek iken servis yapın. Soğudukça gevrekliklerini yavaş yavaş kaybedecekler ve bağımlılık yaratacak şekilde çiğnenecekler.

Nohut kullanmak: Bu nohutları atıştırmalık olarak yemenin yanı sıra salatalara atabilir veya kruton yerine çorbanın üzerine serpebilirsiniz.

Kaynak: Pocket

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.