Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sağlıklı İnsanların Bile Yaşadığı Korkunç COVID Belirtisi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Sağlıklı İnsanların Bile Yaşadığı Korkunç COVID Belirtisi

Koronavirüs salgını, günlük yaşamın neredeyse her yönünü etkiledi ve yeni araştırmalar, bunun uyanık saatlerin ötesine, rüyalarımızın çoğuna uzandığını gösteriyor.

BBZcbYb.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

1 Ekim'de Frontiers in Psychology dergisinde yayınlanan araştırma için bilim adamları, Finlandiya'da 811 kişinin bildirdiği rüyaları analiz ettiler. Bir COVID-19 kilitlenmesi sırasında yaşanan kötü rüyaların% 55'inin salgınla ilgili olduğunu bildirdiler. Ayrıca, pandemiden önceki döneme kıyasla daha uzun uyuduklarını, daha fazla kabus gördüklerini ve gece daha fazla uyandıklarını da bildirdiler. Okumaya devam edin ve sağlığınızı ve başkalarının sağlığını garantilemek için, Koronavirüse Sahip Olduğunuz Bu Kesin İşaretleri kaçırmayın.

"Paylaşılan Akıl Manzarası" mı?

Finli araştırmacılar rüya konularını kümeler halinde derlediler ve "sosyal mesafeli başarısızlıklar, koronavirüs bulaşması, kişisel koruyucu ekipman, distopya ve kıyamet" içeren birkaç yaygın kabus teması buldular.

Çalışmanın baş yazarı Dr. Anu-Katriina Pesonen, "Sonuçlar, aşırı koşullarda rüya görmenin, paylaşılan görsel imgeleri ve hafıza izlerini ortaya çıkardığını tahmin etmemize olanak sağladı ve bu şekilde, rüyalar bireyler arasında bir tür paylaşılan zihniyete işaret edebilir" dedi. ve Helsinki Üniversitesi'nde Uyku ve Zihin Araştırma Grubu Başkanı.

BB19vTUI.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Dreaming dergisinin 25 Eylül sayısında yayınlanan bir başka çalışmada Harvard araştırmacısı Dierdre Bennett, Mart ve Haziran ayları arasında yaklaşık 2.888 kişinin hayallerini topladı. İnsanların pandemi öncesine göre rüyalarını daha fazla hatırladıklarını söylerken, kadınların anksiyete rüyalarında ve ölümle ilgili rüyalarda erkeklerden daha fazla artış olduğunu bildirdi. Kadınlar, üzüntü ve öfke içeren daha fazla rüya gördüklerini bildirirken, bu tür bir artış erkekler tarafından aktarılmadı.

Barrett, ortak rüyaların COVID'ye yakalanmayı ve doğal afetler veya şiddetle ilgili mecazi rüyalar olduğunu keşfetti. Barrett, salgının başlarında pek çok insan böcekler ve canavarlar hakkında rüya gördü, dedi NBC News. "Birkaç çeşit uçan böceğe dikkat ettim," dedi, bazı çalışma deneklerinin "kendilerine doğru gelen kıvrımlı solucan yığınlarının veya onlara doğru koşan hamamböceği ordularının" hayalini kurmadığı hiçbir şey yoktu.

Kabuslar, stres ve travmaya verilen yaygın bir tepkidir, ancak böcek saldırısı rüyaları COVID-19 salgınına özgü görünmektedir. Barrett, WordsSideKick.com'a verdiği demeçte, 11 Eylül ya da II.Dünya Savaşı gibi travmatik olayların tanıklarının rüya araştırmalarında olanları hiç görmediğini söyledi.

Pesonen, "Tekrarlanan yoğun kabuslar travma sonrası strese atıfta bulunabilir. Rüyaların içeriği tamamen rastgele değildir, ancak stres, travma ve kaygı deneyiminin özünün ne olduğunu anlamak için önemli bir anahtar olabilir," dedi.

Kabuslardan nasıl kurtulunur
Yani COVID hayallerinize musallat oluyorsa, kesinlikle yalnız değilsiniz. Barrett, NBC News'e verdiği demeçte, pandemiyle ilgili kabusları durdurmaya çalışabileceğiniz bir strateji var. Yatmadan önce, uykuya daldıktan sonra hayal etmek istediğiniz belirli bir şeyi hayal edin. "Pandemi sırasında birlikte olamayacağınız favori bir kişi veya salgın sonrası ziyaret etmek isteyeceğiniz bir yer olabilir," dedi. Bu seçimi yapmak, zihne "rakip bir gündem" verir.

İyi bir gece uykusu sağlamak için uyku uzmanları tarafından salgından önce ekranların kapatılması önerildi. Şu anda özellikle önemli ve bu süreyi uzatmayı deneyebilirsiniz. Diğer araştırmalar, kalitesiz uykunun kilolardan kalp sağlığına ve kanser riskine kadar her şeyi olumsuz etkilediğini bulmuştur.

Ve ilk etapta COVID-19'un bulaşmasını ve yayılmasını önlemek için elinizden gelen her şeyi yapın: Koronavirüs olduğunu düşünüyorsanız maskeleyin, test yapın, kalabalıklardan (ve barlardan ve ev partilerinden) kaçının, sosyal mesafeyi uygulayın, yalnızca temel işleri yapın , ellerinizi düzenli olarak yıkayın, sık dokunulan yüzeyleri dezenfekte edin ve bu salgını en sağlıklı şekilde atlatmak için COVID Yakalama Muhtemeliniz Bu 35 Yeri kaçırmayın.

Kaynak: EatThis, NotThat Health

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.