Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ocakta 3 Adımda Mükemmel Biftek Nasıl Pişirilir


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Ocakta 3 Adımda Mükemmel Biftek Nasıl Pişirilir

Birkaç temel ipucu ile birlikte bu yöntem, size her seferinde yumuşak bir tereyağ tadı ile mükemmel pişmiş bir biftek verecektir.

5f2998fa4ccae.jpg

Ya size hayatınızın en iyi set üstü bifteğinin sadece dört ekstra malzeme ve 15 dakika uygulamalı pişirme ile 45 dakika gibi kısa bir sürede tadına varılabileceğini söyleseydim? Bu doğru! Geleneksel biftek pişirme bilgeliğini bozmak, daha iyi biftek sağlar.

Gerçekten gevrek bir kabuklu ve sulu bir ortası olan basit, telaşsız bir biftek istediğinizde, şüphesiz söyleyebilirim ki, ocakta pişirmenin en başarısız yolunun sadece üç adım gerektirdiğini söyleyebilirim. Birkaç temel ipucuyla birlikte bu basit üç aşamalı yöntem, size her seferinde tam istediğiniz gibi pişirilen, yumuşak tereyağlı tada sahip mükemmel pişmiş bir set üstü biftek verecektir.
Mükemmel Pan-Pişmiş Biftek İçin 3 Adımlı Yöntem

Ocakta çok iyi bir biftek pişirmek şu şekildedir: Tavada kızartmak için en iyi bifteği (kemiksiz NY şeridi veya pirzola) alın, pişirmeyi planlamadan önce sadece 30 dakika kaşer tuzu ile iyice baharatlayın ve son olarak Başlamak için yağsız ve bitirmek için biraz tereyağı olmadan sıcak ve hızlı pişirin. Peki ya biftek dinlenme adımı? Görünüşe göre dinlenmek bir zamanlar düşündüğümüz kadar önemli olmayabilir. Aşağıdaki sulu haber hakkında daha fazla bilgi.

k%252Farchive%252Fe507cda450c88605f695b0

1. Tavada kızartmak için en iyi bifteği satın alın.

Set üstü ocakta yemek pişirmek için en iyi biftekler, bir ila bir buçuk inç kalınlığında kemiksiz bifteklerdir. New York şerit bifteği veya kemiksiz pirzola gibi daha kalın kesimler bu yöntem için en iyi sonucu verir. Bol ebru (et boyunca akan beyaz yağ) içeren bir biftek arayın ve kasapınızdan gerekirse daha kalın bir biftek kesmesini istemekten çekinmeyin. Bir biftek yeterince yağ içerdiğinde, pişirme işlemi sırasında sulu kalma eğilimindedir ve bir biftekten istediğiniz etli tada ve dokuya sahiptir.

Ödeyebileceğiniz en iyi bifteği alın. Size güveç etinden veya hamburgerden daha pahalıya mal olacak, ancak evde biftek pişirmek - iyi bir şişe şarap, mezeler ve yanlarla bile - en ucuz et lokantasından daha ucuza mal olacak.

Nasıl bir kesim ve hayvanın neresinden?

Bir bifteği tavada pişirmenin bu yöntemi, bir inç altına düşen bifteklerle (yan, yassı demir) işe yarayacaktır, ancak bu kesimlerin genel pişirme süreci çok daha hızlı gerçekleşmektedir. İki dakikalık işaretin ardından pişirme testine başlamak için dijital termometrenizle hazır olun.

Kemikli bifteklerin düzgün bir şekilde tavada pişirilmesi daha zordur ve eşit olmayan pişirmeye neden olabilir. Fırında veya ızgarada yemek pişirmek için daha uygundurlar.

k%252Farchive%252F129e6a39c93cd950693442

2. İyice ve doğru şekilde baharatlayın.

Bifteklerin tuzlanması ve tuzun eti baharatlama yeteneği, bir kıvrım gibi çalışır. Yelpazenin bir ucunda, biftekleri kızartmadan hemen önce baharatlandırırsanız, güzelce terbiye edilmiş bir biftek elde edersiniz. Öte yandan, bifteği tam bir gün önceden baharatlandırırsanız, benzer şekilde iyi baharatlanmış bir biftek elde edersiniz. Aradaki herhangi bir süre, tuzun yüzey nemini çekmesine neden olur ve bu da büyük bir kurumayı engeller.

    30 dakika tuzlu biftek: Bu, bir hevesle biftek pişirdiğiniz geceler için en iyi seçenektir ve aynı zamanda benim de tercih ettiğim yöntemdir. Pişirme mevsimlerine nispeten yakın bir yerde tuzlamak, bifteğin kuru bir yüzey oluşturmasına yardımcı olur.
    24 saat tuzlu biftek: Bifteğinizi gece boyunca tuzlamak (pişirmeyi planlamadan 18 ila 24 saat önce) aynı zamanda kavurma için kuru bir yüzey oluşturur, ancak iç dokuda biraz daha konsantre tada ek bir avantaj sağlar. Bununla birlikte, bu manevra için bol miktarda buzdolabı alanına ihtiyacınız olacak, çünkü tuzlu bifteği bir tepsinin üzerine yerleştirilmiş bir soğutma rafı üzerinde havada kurumaya bırakmak isteyeceksiniz.

Şahsen, bifteğimi bir gece önce baharatlamak için hiçbir zaman öngörülemedim; Özlem duyulduğunda o akşam pişirmek için genellikle bir biftek alıyorum.

Kızartmadan Sonra Baharat

Bu tavada kızartılmış biftekler için öğütülmüş biber, biftek baharatları veya diğer ovuşturmalardan uzak durun. Aşırı sıcak tava, bifteği tatlandırmadan önce bu baharatları yakacaktır.

k%252Farchive%252F90fd7a375a1e53a21a79d0

3. Sıcak ve hızlı pişirin.

İşte bana güvenmenizi isteyeceğim yer. En ağır tavanızı, tercihen dökme demiri yüksek ateşin üzerine koyun ve biftekleri tavaya eklemeden önce biraz duman çıkaracak kadar ısınmasına izin verin. Sıcak, sıcak ısı, bifteğinizde güzel bir kabuk oluşturmak için çok önemlidir. Kavurma, nemi içeride tutmakla ilgili değildir (araştırmalar bunun yanlış bir teori olduğunu kanıtlamıştır) - dışarıda bitmiş bifteğe bir ton lezzet katan gevrek bir kabuk oluşturmakla ilgilidir.

Dışarıda ince, eşit bir kabuk oluşturmak için biftekleri her dakika hareket ettirin, çevirin veya ters çevirin. Pişirmenin yaklaşık yarısında, bifteği bitirmek için sıcak bir yağ yapmak için birkaç yemek kaşığı tereyağı, ot ve aromatikler ekleyin. Biftekleri sıcak tereyağında yıkamak için büyük bir kaşık kullanın ve biftekler istediğiniz şekere ulaşıncaya kadar çevirmeye devam edin.

Yağı Atla

Yapışmayı önlemek için bu tarifin bifteklerde veya tavada herhangi bir yağ gerektirmediğini fark edeceksiniz. Yağ, kızarmayı yavaşlatan kahverengileşmeyi engelleyebilir. Çok sıcak bir dökme demir tava kullandığınız sürece, yapıştırma bir sorun olmamalıdır.

Bağışlığı Belirleme

Bifteğin sertliğini belirlemenin en iyi ve en kolay yolu problu termometre kullanmaktır. Oyunda pek çok faktör vardır - biftek, tava, fırın - ve istediğiniz donukluğa sahip olmanızı sağlamanın tek yolu sıcaklığı almaktır.

Bifteğin sıcaklığını, pişirmenin yaklaşık yarısında, yaklaşık dört dakikada, ne kadar daha uzun süre pişirileceğine dair bir kılavuz olarak, bir prob termometresi ile kontrol etmeye başlayın.

    Nadir bir biftek için, bifteği 125 ° F'deki ocaktan alın, toplamda yaklaşık altı dakika pişirin.

    Orta derecede az pişmiş bir biftek için, bifteği ateşten yaklaşık 130 ° F'de, toplamda yaklaşık sekiz dakika pişirmeyi hedefleyin.

    Orta boy bir biftek için, 140 ° F, toplam dokuz ila 10 dakikalık pişirme sırasında tatlı noktadır.

    İyi pişmiş bir biftek yaklaşık 12 dakika sürecektir.

Endişelenmeyin - tereyağı fıçısı adımı en iyi pişmiş bifteğin bile nemli ve lezzetli olmasını sağlamaya yardımcı olur.

k%252Farchive%252F5cdc344761c20615ed0543

Dinlenme Gerekli Değildir

Bir zamanlar bifteğimi pişirmekle kesmek arasında kısa bir dinlenmenin bile sulu bir biftek arayışında bir dünya fark yarattığına inandım. Ve yalnız olmadığımı da biliyorum - bu, kolayca kontrol edilmeden geçirilen pişirme bilgeliğidir. Ancak Kitchn’in Yemek Editörü Hali bana bifteklerin sıcak bir biftek servis etmek kadar önemli olmadığını (oldukça inandırıcı bir şekilde) savunan bir makalenin bağlantısını gönderdi. Bu teoriyi Meathead'den Amazing Ribs'de okumak, biftek hakkında bildiğimi sandığım her şeye karşı çıktı. Görüşmemizden sonra, teorinin yanlış olduğunu kanıtlama umuduyla yan yana bir test yaptım.

Sıcak Biftek Lezzetli Biftek

Biftek, et veya rostoyla karşılaştırıldığında nispeten küçük bir et parçasıdır, bu nedenle hızlı bir şekilde ısınır ve soğur, eğer varsa, yalnızca birkaç derecelik bir pişirme işlemine izin verir. Dinlenme, dilimleme ve tabağa ve masaya gitme arasında çoğu ev bifteği biz onları yemeden önce oldukça soğuyor. Sıcak bir biftek yemenin zevki çok katlıdır: Kabuk hala inanılmaz derecede gevrektir, pişen tereyağı hala sıcak ve damlıyor ve meyve suları, tabakta daldırmak için bir oyun alanına toplanıyor.

Dinlendirilmiş bir bifteğin ve tavadan sadece birkaç dakika kesilmiş bir bifteğin yan yana tat testinde, sıcak bifteğin hassasiyetinde ve sululuğunda zar zor fark ettim. Yemek yemek daha zevkliydi! Yan yana, her seferinde sıcak bifteği seçerdim.

Tavada sos yapmak veya hala sıcak olan tavada biraz ıspanak sote etmek için birkaç dakikaya ihtiyacınız varsa, devam edin ve bifteğinizi dinlendirin. Bu tarifin diğer üç ayırt edici özelliğini takip ettiyseniz - harika bir biftek alın, iyice baharatlayın ve sıcak ve hızlı pişirin - o zaman mükemmel bir biftek yapmak için tüm önemli şeyleri zaten yapmışsınızdır. Artık gerçekten iyi bir tava sosuyla mükemmel bir bifteğe sahip olacaksınız!

Bifteği kesikleri Boyunca

Bifteğin kesikleri boyunca dilimlenmesi, daha kısa et lifleri oluşturarak daha yumuşak, çiğnemesi daha kolay bir biftek parçası haline getirir. Tahılın ne anlama geldiğinden emin değil misiniz? Biftek boyunca uzanan uzun çizgileri arayın - genellikle bir uçtan uca - ve bunları kesin. Bazı durumlarda, tahılları kesmek için dilimlerken bifteği hafifçe hareket ettirmeniz gerekebilir.

Ocakta Biftek Nasıl Pişirilir

Verim: 4 ila 6 porsiyon yapar

Malzemeler

    2 ribeye veya New York bifteği (en az 1 inç kalınlığında, her biri yaklaşık 12 ons)
    1 tatlı kaşığı kaşar tuzu
    3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
    3 diş sarımsak, ezilmiş
    2 ila 3 dal kekik veya biberiye

Ekipman

    Kağıt havlu
    Tabaklar
    Kesme tahtası
    Bıçak
    12 inçlik dökme demir tava
    Maşa
    Anında okunan et termometresi

Talimatlar - Yapılışı

    Biftekleri hazırlayın. Biftekleri pişirmeden yaklaşık 30 dakika ila 1 saat önce buzdolabından çıkarın. Bunları kağıt havlu kaplı bir tabağa koyun ve daha fazla kağıt havluyla hafifçe vurarak kurulayın. Bu, etin yüzeyinin kurumasına ve daha iyi bir kabuk oluşmasına yardımcı olacaktır.

    Malzemelerin geri kalanını hazırlayın. Biftekleri pişirmek, neredeyse hiç el değmeden pişirme süresi olmadan hızlı bir şekilde gideceğinden, kalan malzemelerin yanı sıra bir sonda termometresi ve biftekleri dinlendirmek için temiz bir tabak hazır bulundurun.

    Biftekleri baharatlayın. Pişirmeden hemen önce, biftekleri bolca tuzla kaplayın ve bifteklerin kenarlarını da kapladığınızdan emin olun.

    Tavayı ısıt. 12 inçlik bir dökme demir tavayı yüksek ateşte yaklaşık 10 dakika ısıtın; tava uygun şekilde ısıtıldığında biraz sigara içmelidir.

    Biftekleri pişirin. Biftekleri dikkatlice sıcak tavaya yerleştirin ve bifteklerin artık tavaya yapışmayacağı kadar bir kabuk oluşana kadar birinci tarafta pişirin, yaklaşık 1 dakika. Diğer tarafta çevirin ve 1 dakika pişirin. Toplam 4 dakika pişirmeye ve çevirmeye devam edin.

    Biftekleri tatlandırın ve teyelleyin. Tereyağı, sarımsak ve otları dikkatlice tavaya ekleyin. Biftekleri bir kez daha çevirin. Tavayı yana yatırın, böylece tereyağı bir tarafta toplanır ve büyük bir kaşık kullanarak tereyağını bifteklerin üzerine sürün. Tekrar çevirin ve tekrarlayın. Tercih ettiğiniz pişme için bifteklerin iç sıcaklığını toplam 6 dakikalık pişirme süresinde kontrol etmeye başlayın. Orta az pişmiş 125 ° F ile 130 ° F arasındadır.

    Biftekleri dinlendirin (isteğe bağlı). Biftekleri 5 dakika dinlenmek için tabağa aktarın. Biftek dinlenirken istenirse bir tava sosu hazırlayın.

    Biftekleri dilimleyin. Biftekleri bir kesme tahtasına aktarın ve tahılları ince bir şekilde dilimleyin. Hemen tava suları veya tava sosuyla servis yapın.

Depolama / Saklama: Artıklar hava geçirmez bir kapta buzdolabında 4 güne kadar saklanabilir.

Kaynak: Kitch

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.