Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni Covid-19 çalışması hamile kadınlar için olası riskler hakkında daha fazlasını ortaya koyuyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Yeni Covid-19 çalışması hamile kadınlar için olası riskler hakkında daha fazlasını ortaya koyuyor

Araştırmacılar, hamile kadınların Covid-19'a neden olan koronavirüs ile enfekte olmaları durumunda yaşayabilecekleri hakkında daha fazla şey öğreniyor.

BB18BOmM.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

BMJ medikalinde yayınlanan yeni bir makaleye göre, hastanede Covid-19 teşhisi konan hamile ve yakın zamanda hamile kadınların ateş ve kas ağrısı semptomlarına sahip olma olasılıkları daha düşük, ancak yoğun bakım ünitesine kabul edilme olasılıkları daha yüksek görünüyor. Salı günü günlüğü. Çalışma ayrıca Covid-19'lu hamile kadınların erken doğum yapma riskinin arttığını, ancak erken doğum oranlarının yüksek olmadığını buldu.

Avrupa ve Çin'deki çeşitli kurumlardan araştırmacılar, "Herhangi bir nedenle hastaneye yatırılan veya hastaneye yatırılan her 10 hamile veya yeni hamile kadından birinin Covid-19'dan şüphelenildiği veya doğrulanmış olarak teşhis edildiğini gördük, ancak oranlar değişiyor." - gazeteye yazdı.

Araştırmacılar, 1 Aralık ve 26 Haziran tarihlerinde yayınlanan hamile ve yeni hamile kadınlarda Covid-19 ile ilgili 77 çalışmayı inceledi.

Toplu olarak, bu çalışmalar Covid-19'lu 13.118 hamile ve yakın zamanda hamile kadın ve ayrıca Covid-19 olan üreme çağındaki 83.486 hamile olmayan kadına ilişkin verileri içeriyordu.

Araştırmacılar, "Covid-19 ile ilişkili ateş ve miyalji (kas ağrısı) semptomları, hamile ve yakın zamanda hamile kadınlarda, hamile olmayan, üreme çağındaki kadınlara göre daha az görülüyor" diye yazdı.

"Covid-19'lu hamile veya yakın zamanda hamile kadınların yoğun bakım ünitesine veya invaziv ventilasyona yatırılma riskinin arttığı görülüyor."

Yaşlı kadınlar, daha ağır kadınlar ve diyabet, böbrek hastalığı veya diğer kronik rahatsızlıkları olan kadınların da ciddi hastalık riskinin daha yüksek olabileceğini söylediler.

Araştırmacılar ayrıca bu çalışmalarda, genel olarak spontan erken doğum oranları yüksek olmamasına rağmen, Covid-19'lu hamile kadınların preterm doğum yapma ve bebeklerinin yenidoğan ünitesine kabul edilme riskinin arttığını buldular. Araştırmacılar ayrıca ölü doğum ve yenidoğan ölüm oranlarının düşük olduğunu buldu.

İncelemede kullanılan çalışmalar, öncelikle hastaneye gitmeyi gerektiren hamile kadınları rapor etti ve pek çok çalışma trimesterde sonuçları bildirmedi.

"Bunun gibi incelemeler, ancak özetledikleri çalışmalar kadar iyi olabilir ve dahil edilen çalışmaların yüksek bir oranının önemli bir önyargı riski taşıdığını belirtmek önemlidir," anne ve çocuk nüfus sağlığı profesörü Dr. İngiltere'nin Oxford Üniversitesi, İngiltere merkezli Science Media Center tarafından Salı günü dağıtılan bir açıklamada söyledi.

"Bu inceleme yüksek erken doğum oranlarını bildirirken, hamilelikte COVID-19'dan etkilenen bazı kadınların hala gebe olduğunu ve bu nedenle çalışma verilerine dahil edilmediğini de bilmek önemlidir. Bu, erken doğum oranlarının ortaya çıkmasına neden olabilir. yapay olarak yüksek, "dedi Knight. "Yine de, COVID-19'dan etkilenen bazı hamile kadınlar daha sonra erken doğum yapabilir ve enfeksiyonun önlenmesi şarttır."

BB10Gjym.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kraliyet Doğum Uzmanları ve Jinekologlar Koleji başkanı Dr. Edward Morris, Salı günü yaptığı bir başka açıklamada, yeni makalenin hamilelikte Covid-19 ile ilgili "mevcut araştırmanın hoş ve kapsamlı bir sentezini" sağladığını söyledi.

Morris, "Koronavirüsten hamile kadınlara yönelik genel riskler düşük olsa da, bu çalışmanın bulguları hamile kadınlar için belirli riskleri vurgulamaktadır" dedi. "Hamile kadınlar bir önlem olarak orta derecede risk altındaki insanlar listesine dahil edildi ve bu nedenle hamile kadınlar, sosyal mesafeye ve koronavirüsü düşündüren semptomları olan herkesten kaçınmaya yönelik en son hükümetin kılavuzunu takip etmeye devam etmelidir."

BB10G8Wl.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.