Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

FAA tarafından onaylanan Amazon paket teslim İHA'sı (Drone)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

FAA tarafından onaylanan Amazon paket teslim İHA'sı (Drone)

Gökyüzü, en azından e-ticaret devi Amazon için sınırdır. Amazon'un Prime Air, bu hafta sonu, insansız paket teslim dronlarını çalıştırmak için Federal Havacılık İdaresi'nden onay aldı.

BB18yFVM.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Cumartesi günü FAA, Amazon'a insansız uçak teslimat sistemi için onay rozeti verdi - nihayetinde düşük nüfuslu bölgelerdeki müşterilere 30 dakika içinde hafif paketler sunmayı hedefliyor.

FAA, CBS News'e yaptığı açıklamada, "Amazon'un Prime Air konsepti, paketleri müşterilere güvenli ve verimli bir şekilde teslim etmek için otonom insansız uçak sistemlerini kullanıyor" dedi.

Ajans, bir güvenlik düzenleyicisi olarak rolünün altını çizdi ve "özellikle sağlık veya hava koşullarıyla ilgili bir kriz sırasında halk için faydalı olan yeniliği desteklediğini" söyledi.

Amazon, onayın Prime Air ve teslimat hızları için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Prime Air başkan yardımcısı David Carbon'a göre konsept hala test aşamasında, ancak nihayetinde geniş ölçekte uygulanacak.

Carbon, yaptığı açıklamada, "Bu sertifika, Prime Air için önemli bir adımdır ve FAA'nın, bir gün dünyanın her yerindeki müşterilerimize paketler teslim edecek otonom bir drone teslimat hizmeti için Amazon'un işletim ve güvenlik prosedürlerine olan güvenini göstermektedir" dedi.

Sertifika, Amazon'un otonom paket teslim konseptinin bir gösterimini gerektiren FAA düzenlemelerinin 135.Bölümü kapsamında verildi.

Amazon, teknolojinin bir gün küresel olarak müşterilerine hizmet edeceğini umarak, belirli müşteri teslimatları için drone'larla test uçuşlarına başlamak için FAA'nın onayını kullanacağını söyledi.

UPS ve Alphabet'e ait Wing, daha önce kendi drone teslimat hizmetlerini yürütmek için FAA onayı aldı.

Kaynak: CBS NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.