Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Zenginler Gittikçe Daha Da Zenginleşiyor - Musk 100 milyar Dolar Jeff Bezos ise 200 Milyar dolar sınırını aştı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Zenginler Gittikçe Daha Da Zenginleşiyor - Musk 100 milyar Dolar Jeff Bezos ise 200 Milyar dolar sınırını aştı

(Bloomberg) - Dünyanın en zengin üç insanı şaşırtıcı derecede yeni kişisel servet seviyelerine ulaştı.

BB18p7U4.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu arada Elon Musk, bir yüzyilyoner olmak için olağanüstü bir servet artışını genişletti. Tesla Inc. hisseleri, dünyanın en zengin 500 kişisini içeren Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, net değerini 101 milyar dolara çıkarıp Çarşamba günü toparlandı.

Teknoloji şirketleri, Federal Rezerv'in kısa vadeli faiz oranlarını en az beş yıl boyunca sıfıra yakın tutacağına dair haberlerle birlikte, S&P 500 ve Nasdaq Bileşik'i dördüncü bir günde yeni zirvelere çıkardı.

190606-bezos1-768x541.jpg

Bezos, 56 ve Musk tarafından elde edilen kazançlar, hem yükselen piyasalar hem de feci insani ve ekonomik kayıplarla tanımlanan altüst olmuş bir yılda servet birikimi için en son yüksek su işaretini temsil ediyor. Dünyanın en zengin 500 insanı, bu yıl şimdiye kadar 809 milyar dolar kazandı; küresel bir salgın GSYİH'da rekor bir düşüşe ve milyonlarca iş kaybına neden olsa bile, Ocak ayından bu yana% 14 artış.

Gelir eşitsizliği

Artan gelir eşitsizliği, soldaki pek çok ilerici politikacı ve eleştirmenden sert tepkiler aldı. ABD Senatörü Bernie Sanders, bu ayın başlarında koronavirüs krizi sırasında 'aşırı' servet kazanımlarını vergilendirmek için bir yasa çıkardı.

Sanders, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Jeff Bezos ve Elon Musk gibi milyarderlerin müstehcen bir şekilde zengin olmasına ve milyonlarca Amerikalı tahliye, açlık ve ekonomik çaresizlikle karşı karşıya kalmasına izin vermeye devam edemeyiz" dedi. "Ulusal önceliklerimizi kökten değiştirmenin zamanı geldi."

Diğerleri muazzam servetlerinin haklı olduğunu düşünüyor ve bunu tekil işletmeler kurarak kazandıklarını söylüyorlar. Great Hill Capital'in başkanı Thomas Hayes, "Musk ve Bezos'a baktığınızda, kendi yöntemleriyle dünyayı değiştirdiklerini söylemek abartılı değil," dedi.

Servetteki artış, özellikle milyarderler endeksinin üst sıralarında yoğunlaşıyor ve büyük ölçüde, salgın daha fazla insanı çevrimiçi hale getirirken gözyaşı dökmekte olan teknoloji hisse senetleri tarafından tetiklendi. Bu aynı zamanda hisse senedi satın alan perakende yatırımcı sayısındaki artışı da içerir.

Şu anda dünyadaki dört yüzyilyonerden biri olan 49 yaşındaki Musk, bu yıl servetinin 73.6 milyar dolar arttığını gördü, bu 87.1 milyar dolarlık artışla Bezos’unkinden daha küçük bir sıçrama. Facebook Inc.’den Mark Zuckerberg’in net değeri bu ayın başlarında 100 milyar doları aştı. Yalnızca Çarşamba günü 8,5 milyar dolar arttı.

Sadece ABD teknoloji kodamanları yararlanıcı olmadı. Hindistan'daki Mukesh Ambani, geçen ay dünyanın en zengin beşi arasına giren ilk Asyalı oldu. Teknoloji bölümü Facebook ve Silver Lake gibi son yatırımların ilgisini çeken holdingi Reliance Industries Ltd.'nin hisselerindeki artış sayesinde bu yıl 22,5 milyar dolar kazandı.

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.