Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

NBA'de oyuncuları oynamayı reddettikten sonra tüm Çarşamba maçlarını erteledi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

NBA'de oyuncular oynamayı reddettikten sonra tüm Çarşamba maçlarını erteledi

NBA Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Milwaukee Bucks'ın Orlando Magic'e karşı Game 5'i oynamayı reddetmesinden ve diğer takımların da aynı şeyi yapmasının muhtemel görünmesinden sonraki gün için planlanan üç playoff maçını da ertelemeyi seçtiğini duyurdu.

BB18p5yS.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

ESPN'den Adrian Wojnarowski'ye göre Bucks, bu haftanın başlarında Wisconsin, Kenosha'da Jacob Blake'in polis tarafından vurulması üzerine Orlando Magic'e karşı serilerinin 5. Oyunu için mahkemeye çıkmamaya karar verdi.

"NBA ve Ulusal Basketbol Oyuncuları Derneği bugün, Milwaukee Bucks'ın bugün Orlando Magic'e karşı 5. Maçta söz sahibi olmama kararının ışığında, bugünkü üç maç - Bucks vs Magic, Houston Rockets - Oklahoma City Thunder ve Los Angeles Lakers'a karşı Portland Trail Blazers - ertelendi, "dedi NBA. "Her serinin 5. maçı yeniden planlanacak."

WNBA, Florida, Bradenton'daki IMG Academy'de düzenlenecek olan üç normal sezon maçının da erteleneceğini duyurdu.

nbanationalanthemkneel.jpg?w=512&h=341&c

DAHA: 17 yaşındaki şüpheli, Kenosha'daki Jacob Blake protestosunda 2 kişinin ölümcül atışıyla tutuklandı
ESPN'e göre MLB'den Milwaukee Brewers, Çarşamba günü Cincinnati Reds'e karşı oynamayacaklarını açıkladı. Ligin en fazla Siyah oyuncuya sahip kadrosu olan Seattle Mariners, San Diego Padres'e karşı oynamayacağını da söyledi.

Silahsız kalan Blake, ailesine göre arabasına yaslandıktan sonra polis tarafından sırtından yedi kez vurularak belden aşağısı felç oldu. Ateş, son üç gecedir Kenosha'da şiddetli protestolara neden oldu. Salı gecesi düzenlenen protesto gösterilerinde iki kişi hayatını kaybetti.

BB18piDV.img?h=714&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

"Geçtiğimiz dört ay, Afro-Amerikan toplumlarımızın karşı karşıya kaldığı süregelen ırksal adaletsizliklere ışık tuttu," dedi Bucks görevlisi Sterling Brown, takımın oynamamayı seçmesinin ardından bir açıklama yaptı. "Ülkenin dört bir yanındaki vatandaşlar bu yanlışlara karşı seslerini duyurmak için seslerini ve platformlarını kullandılar. Kendi eyaletimiz Wisconsin'de son birkaç gündür, Jacob Blake'in bir polis tarafından arkadan yedi kez vurulduğu korkunç videoyu gördük. Kenosha'daki memur ve protestocuların ek olarak vurulması. Değişim için ezici taleplere rağmen, hiçbir eylem yapılmadı, bu yüzden bugün odak noktamız basketbol olamaz. "

Bucks Kıdemli Başkan Yardımcısı Alex Lasry, "Bazı şeyler basketboldan daha büyük," diye tweet attı. "Bugün oyuncular ve organizasyon tarafından alınan duruş, bıktığımızı gösteriyor. Yeterince yeterli. Değişikliğin olması gerekiyor. Adamlarımızla inanılmaz derecede gurur duyuyorum ve oyuncularımızın% 100 arkasında, yardımcı olmaya ve gerçek değişiklik."

Magic, oynamayı da desteklediğini söyledi.

Ekip yaptığı açıklamada, "Bugün NBA Ofisi, Ulusal Basketbol Oyuncuları Derneği, Milwaukee Bucks ve ligin geri kalanı ile bağnazlığı, ırksal adaletsizliği ve polisin beyaz olmayan insanlara karşı haksız şiddet uygulamasını kınayan birlikteyiz" dedi. .

Lakers kendi serisini Portland üzerinden 3-1 önde ve Thunder ve Rockets 2-2 berabere kaldı. Perşembe günü de üç maç planlanıyor. Oynanıp oynanmayacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Üç maçın tamamı Çarşamba günü Orlando, Florida'daki Wide World of Sports Complex'te oynanacaktı ve burada NBA COVID-19 nedeniyle playoff'ları yürütüyordu.

Milwaukee, NBA playofflarında Doğu Konferansı'nda 1 numaralı seri başı oldu. Maç 1'i kaybettiler, ancak üç maç kazandılar. Takımda, Çarşamba günü yılın savunma oyuncusu seçilen son NBA MVP'si Giannis Antetokounmpo yer alıyor.

The Undefeated ile yaptığı röportajda Bucks muhafızı George Hill, "Cinayetlerden ve adaletsizlikten bıktık" dedi.

Raptors baş antrenörü Nick Nurse'a göre, ikinci tur play-off serilerini Perşembe günü açan Boston Celtics ve Toronto Raptors da bir boykot tartıştı.

Bucks'ın açıkladığı boykottan önce Çarşamba günü hemşire, "Oyunu boykot etmek onlar için biraz daha fazla eylem talep etmenin bir yolu olarak ortaya çıktı." Dedi. "Gerçekten istedikleri bu. Bence yeterince ilgi var ve yeterince eylem yok ve tartışmalardan anlayabildiğim şey bu onların hayal kırıklığı." Adamım, şu an olduğu gibi bir şeyi nasıl değiştirebiliriz? "Gibi. Sadece sorunla ilgilenmek değil, değiştirecek bir şeye ihtiyacımız var. Bir eylem planına ihtiyacımız var. "

Kaynak: abc NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi NBA'de oyuncular oynamayı reddettikten sonra tüm Çarşamba maçlarını erteledi
  • Admin

68’de kalkan yumruklar hâlâ havada: Karanlığa karşı direniş!

Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar spor sadece fanatizm vb. içi boş kavramlara teslim edilecek bir alan değil. NBA oyuncuları son birkaç ayda bunun net örneğini, uygulamalı bir şekilde ortaya koymaya devam ediyor. Tıpkı 1968 Meksika Olimpiyatı’nda Tommie Smith, John Carlos, Peter Norman’ın yaptığı gibi.

68-de-kalkan-yumruklar-hala-havada-karan

Kaynak: Birgün

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi NBA'de oyuncuları oynamayı reddettikten sonra tüm Çarşamba maçlarını erteledi
  • Admin

NBA yıldızı LeBron James, Kasım ABD seçimleri öncesinde güçlü bir siyasi güç olarak ortaya çıkıyor

BB18s5sx.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

(Reuters) - Muhafazakâr bir yorumcunun LeBron James'e "sus ve salya sürmesini" söylemesinden iki yıl sonra, NBA yıldızı, Kasım ayında yapılan başkanlık seçimlerinde ırksal adalet ve seçmenlerin bastırılması meseleleri öne çıktıkça giderek daha etkili bir siyasi güç haline geldi.

Açık sözlü bir aktivist ve Başkan Donald Trump'ı sık sık eleştiren James, Cumhuriyetçi Trump ve Demokrat Joe Biden arasındaki 3 Kasım seçimleri öncesinde ağırlıklı olarak Siyah topluluklarda seçmenlerin haklarından mahrum bırakılmasıyla savaşmak için milyonlarca dolar harcayacak bir grup oluşturmaya yardım etti.

Ayrıca, NBA'in ırksal adalet sorunlarını ve Black Lives Matter hareketini tanımasına yardımcı oldu, bu hafta bir oyuncu boykotunun ardından bir siyahi olan Jacob Blake'in Wisconsin'de polis tarafından vurulmasını protesto etmek için bir oyuncu boykotundan sonra playoff oyunlarını erteleme kararı da dahil.

Bu, Trump'ın Perşembe günü ligi "siyasi bir organizasyon gibi" olduğunu söyleyerek kınamasına neden oldu.

2016'da Demokrat cumhurbaşkanı adayı Hillary Clinton için kampanya yürüten James, bu yıl Biden için kampanya sözü verdi. Stratejistler ve aktivistler, partinin 2016'da 20 yılda ilk düşüşünü gören Siyah seçmen katılımını destekleme ihtiyacı göz önüne alındığında, 2020'de etkisinin kritik olabileceğini söyledi.

Demokratik politik stratejist ve Clinton’ın 2016 kampanyasının yardımcısı Karen Finney, "LeBron'un büyük bir etkisi olması muhtemeldir" dedi. "Siyah topluluğa karşı saygısı ve güvenilirliği var, bu yüzden muazzam bir varlık."

James'in ırksal adalet meselelerindeki uzun süreli aktivizmi ve Trump'a yönelik eleştirisi, beyaz Fox News yorumcusu Laura Ingraham'ı 2018'de kendisine ve diğer Siyah NBA yıldızı Kevin Durant'a "sus ve top sürmeye" demeye sevk etti.

Bu hafta, tüm zamanların en iyi basketbolcularından biri olarak kabul edilen 16 kez NBA All Star olan 35 yaşındaki James, Blake'in Wisconsin, Kenosha'da Pazar günü sivil kargaşaya yol açan atışlara öfkeyle tepki gösterdi.

Olay, Mayıs ayında Minnesota'da başka bir Siyah adam olan George Floyd'un polis tarafından öldürüldüğünü ve birçok ABD şehrinde ırkçılık karşıtı gösterileri ateşlediğini hatırlattı. Blake'in atışları, liglerin oyunları ve antrenmanları ertelemesiyle ABD'deki profesyonel sporlarda yankılantı.

Los Angeles Lakers Ulusal Basketbol Birliği şampiyonluğu için yarışan James, "DEĞİŞİKLİĞİ TALEP EDİYORUZ. BUNU HASTALIK" diye tweet attı.

James'in bu konudaki liderliği Beyaz Saray'ın dikkatini çekti, Trump'ın damadı olan danışman Jared Kushner Perşembe günü televizyonda yayınlanan bir röportajda James'e her iki tarafın birlikte çalışabileceklerini görmek için ulaşacağını söyledi.

Biden Perşembe günü, boykotları tartışmak için uzandıktan sonra NBA ile bir görüşme ayarladığını söyledi. Ayrıntıya girmedi ve kampanyasının bir sözcüsü de bunu yapmayı reddetti.

GÜVENİLİR SESLER

James, bu yılın başlarında, diğer önde gelen sporcularla birlikte, Siyah topluluklarda seçmenlerin bastırılması olduğunu söylediği şeyle mücadele etmek için oy verme hakları grubunu kurdu.

Onun düşüncesine aşina bir kişi, "LeBron, bu sporcuların topluluklarının en güvenilir üyeleri olduğunu kabul etti," dedi. "Bu tamamen Siyah toplumla ve onların oy kullanma haklarını korumak ve güçlendirmekle ilgili."

Grup, Michigan, Florida, Wisconsin ve Georgia gibi savaş alanları da dahil olmak üzere bir düzine eyaletteki Siyah topluluklarda genç anket çalışanlarını işe almak için milyonlarca dolarlık bir girişimde NAACP Yasal Savunma Fonu ile işbirliği yapacak.

Koronavirüs salgınıyla ilgili endişelerin ortasında anket çalışanlarının şahsen oy verme sitelerine gitme sıkıntısı, bu yılın başlarında ön seçim yapılan bazı eyaletlerde, Georgia ve Wisconsin de dahil olmak üzere, önemli ölçüde daha az oy kullanma yerine yol açtı.

Bu, özellikle kesintilerin ağırlığını hisseden Afrikalı-Amerikalı topluluklarda, uzun kuyruklara, saatler süren beklemelere ve yaygın bir kafa karışıklığına yol açtı.

Grup daha önce Los Angeles ve Atlanta'daki ekiplerle stadyumları oy kullanma yerlerine dönüştürmek için ortaklık kurdu ve daha önce hapiste bulunanların Florida'daki oy haklarını geri kazanmalarına yardımcı olmak için bir çaba üzerinde çalıştı.

Floyd'un ölümünün ilk protesto dalgasını tetiklediği Minneapolis'te yaşayan Cumhuriyetçi bir stratejist olan Amy Koch, James'in sesinin bir etkisi olacağını, ancak hüsrana uğramış ve barışçıl protestolar ile şiddet arasında ayrım yapmayan banliyö seçmenlerini yabancılaştırma riski taşıyacağını söyledi. olanlar.

"Ekstra oyların bir kısmını alırsa, bir fark yaratacaktır." Dedi. "Onunla diğer bazı ünlüler arasındaki fark, her şeye girmemesi, bu yüzden güvenilirliği ve disiplinli olması."

Eski Demokratik Ulusal Komite başkanı ve 2000 yılında başkan adayı Al Gore'un kampanya yöneticisi Donna Brazile, James ve diğer sporcuların adalet sistemindeki eşitsizliklere dikkat çekmek için ünlülerini kullandıklarını söyledi.

"Hayran kitlesine söyledikleri şey, eğer değişiklik istiyorsanız, değişim için oy vermeniz gerekecek," dedi. "Sorunu çözmek istiyorsanız, politikaları değiştirebilecek kişileri göreve koymanız gerekecek."

Kaynak: Reuters

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.