Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni 'corona' virüsünün belirtileri neler, virüsten nasıl korunulur?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Nicki Minaj kuzeninin corona aşısına karşı olan tavrını tweetleyerek sevenlerinin yanlış bilgilendirme yaptığı yönünde eleştirilere maruz kaldı

Nicki Minaj, kuzeninin koronavirüse karşı aşı olma konusundaki tereddütünü tweetledikten sonra Pazartesi gecesi bir sosyal medya fırtınasına yol açtı ve koronavirüs hakkında yanlış bilgi yaydığına dair bir dizi eleştiriye yol açtı.

AAOqd71.img?h=757&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Minaj, şarkıcının ve rapçinin geldiği Trinidad'daki kuzeninin, "arkadaşı aldığı ve iktidarsız olduğu için aşı alamayacak. Testisleri şişti.”

Tıp uzmanları, aşılara bağlı kısırlık iddialarının asılsız olduğunu söylediler.

“İnternette aşılamanın kısırlığa nasıl yol açabileceğine dair hikayeler var. Ulusal Sağlık Enstitüleri direktörü Francis Collins, bu yılın başlarında Washington Post'a verdiği demeçte, buna kesinlikle bir şey yok.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Ağustos ayındaki tavsiyelerinde ayrıca şunları vurguladı: “Şu anda COVID-19 aşıları da dahil olmak üzere herhangi bir aşının kadınlarda veya erkeklerde doğurganlık sorunlarına neden olduğuna dair bir kanıt yoktur.”

Pazartesi günkü New York'taki Met Gala'yı kaçırma nedenini tweetleyen Minaj, henüz aşılanmadığını ima etti - galanın gerektirdiği bir şey - "Eminim ben de aşı olacağım çünkü tura çıkmam gerekiyor. ” “Yeterince araştırma yaptığımı hissettiğimde” olacağını söyledi.

Pop yıldızının yorumları, Biden yönetiminin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki son koronavirüs vaka dalgasını "aşılanmamış bir salgın" olarak tanımlamasıyla geldi.

Yetkililer, tarihsel olarak sağlık hizmetlerinde eşitsizliklerle karşı karşıya kalan bazı Siyah ve Hispanik yetişkinler de dahil olmak üzere, çocuk doğurma yaşındaki bazı kadınlardan ve gruplardan aşı şüphesiyle karşılaştılar. Halk sağlığı uzmanları, yaygın aşı tereddütünün virüsün mutasyona uğrama tehdidini artırdığını ve pandeminin devam etmesine yardımcı olduğunu söylüyor.

MSNBC sunucusu Joy-Ann Reid, Minaj'ın tweet'lerine tepki göstererek, Siyah topluluktaki tereddütü artırabileceklerini belirtti. “Topluluğumuzu kendilerini korumamaya ve hayatlarını kurtarmaya teşvik etmek için platformunuzu kullanmanız için…” dedi, “bir hayran olarak bunu yaptığınız için çok üzgünüm.”

Minaj eleştiriye "yanlış bir anlatı" diyerek yanıt verdi.

Geçen yıl yapılan bir ankette, bazı Siyah katılımcılar, 1932'den 1972'ye kadar ABD hükümeti tarafından tedavi olmaksızın ölümcül zührevi hastalıkları incelemek için yürütülen gizli bir deney olan kötü şöhretli Tuskegee frengi çalışmasına ilişkin bilgilerin koronavirüs aşıları hakkındaki görüşlerini etkilediğini belirttiler. Kaiser Aile Vakfı'nın verilerine göre, 7 Eylül itibariyle 10 Siyah Amerikalıdan sadece 4'ü (yüzde 43) aşı dozu almıştı. Bununla birlikte, beyaz yetişkinler hala aşılanmamış yetişkinlerin en büyük payını (yüzde 57) oluşturmaktadır.

Coronavirus aşıları Siyah ve Latin topluluklarında güven boşluğu ile karşı karşıya, çalışma bulguları
Aşıyla ilgili yanlış bilgiler sosyal medya platformlarında büyütüldü. Diğer ünlüler gibi Minaj'ın da milyonlarca çevrimiçi takipçisi var, aralarında Barbz olarak bilinen sadık bir fandom ve Amerika Birleşik Devletleri'nde nüfusun yarısından biraz fazlasının tam olarak aşılandığı devasa bir platform var.

Bir Twitter sözcüsü Salı günü Washington Post'a yaptığı açıklamada Minaj'ın tweetlerinin "Twitter Kurallarını ihlal etmediğini" söyledi.

Bir tweet'in Twitter'ın covid-19 yanlış bilgilendirme politikalarını ihlal etmesi için, kesin terimlerle ifade edilen bir gerçek iddiası ileri sürmeleri gerekir.

The Post'un yorum talebine hemen yanıt vermeyen Minaj, aşı karşıtı olduğunu söylemedi. Bunun yerine, birinin annesi bir destekçisinden “her şeyin bir riski vardır” diyen bir tweet paylaştı.

Ayrıca daha sonra aşılananları övdü ve tercih edilen koronavirüs aşıları hakkında bir Twitter anketi hazırladı.

Diğer pek çok ünlü, aşılanmamış kişilere yönelik korkularını açığa çıkarmak ve hayranlarını aşı yaptırmaya teşvik etmek için manşetlere çıktı - bunların arasında aşılanmamış insanları boğulmuş hastaneleri “tıkanmakla” suçlayan Howard Stern de var.

Aktör Sean Penn aşının zorunlu olması gerektiğini söyledi ve Hollywood'u film setlerinde aşı yönergelerini uygulamaya çağırdı.

Gece geç saatlerde konuşan sunucu Jimmy Kimmel, hastanelerin, hayvanlarda ve insanlarda parazitleri öldürmek için uzun süredir kullanılan, kanıtlanmamış bir covid-19 tedavisi ve konu olmasına rağmen popülaritesi artan bir ilaç olan ivermektin almayı tercih eden aşılanmamış hastaları tedavi etmemesi gerektiğini öne sürdü. sağlık görevlilerinin uyarıları.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

İsrailli 'Salgın Yok' Diyen Aşı Karşıtı Aktivist COVID'den Öldü

Tanınmış bir İsrailli aşı karşıtı eylemcinin COVID-19'dan öldüğü bildirildi.

AAOqL8i.img?h=741&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

The Jerusalem Post'a göre 57 yaşındaki Hai Shaulian Pazartesi sabahı Holon'daki Wolfson Tıp Merkezinde öldü.

Ölümü, Cumartesi günü Facebook takipçilerine durumunun "son derece kritik" olduğunu bildiren son bir mesaj göndermesinin ardından geldi.

Solunum cihazında çekilmiş bir fotoğrafının yanına şunları yazdı: "Sevgili arkadaşlar. Durumum son derece kritik."

Shaulian, "çok ciddi bir durumda" olduğunu ve "konuşamayacak durumda" olduğunu da sözlerine ekledi.

"Oksijenim yok ve stabilize olamıyorum" diye devam etti. "Kim olduğumu anlamam yaklaşık bir saatimi aldı. Neredeyim ve burada ne yapıyorum. Oksijen eksikliği korkunç bir şey."

"Tanrı'nın yardımıyla" iyileşeceğine inandığını da sözlerine ekledi.

İçinde bulunduğu korkunç duruma rağmen Shaulian, takipçilerini, hastalığa yakalandıktan sonra bağışıklığı varsayan veya önceki 24 saat içinde testleri negatif çıkanlarsa, COVID'e karşı tam olarak aşılanmış kişileri kaydeden İsrail'in "Yeşil Geçiş" planına karşı "mücadeleye" devam etmeye çağırdı.

"Koronavirüs ile ilgisi yok" diye yazdı. "Aşılarla ilgisi yok. Zorla ilgisi var."

Shaulian geçen hafta hastalandığında, Yeşil Geçit'e karşı bir protesto sırasında tutuklandıktan sonra polisin onu zehirlemeye çalıştığını iddia etti.

The Times of Israel'e göre bir sosyal medya videosunda, "Size söylüyorum, bu beni yok etme girişimi ve başıma bir şey gelirse bunun tam olarak ne olduğunu bilin" dedi.

Daha önce takipçilerini COVID-19'a karşı aşılanmamaya çağırdı. The Post'ta "Salgın yok - aşı gereksiz ve tehlikeli" dedi.

İsrail'in Yeşil Geçidi, ülke hükümeti son derece bulaşıcı Delta varyantının neden olduğu dördüncü bir koronavirüs enfeksiyonu dalgasıyla mücadele etmeye çalıştığı için diğer kısıtlamalarla birlikte yaz boyunca geri getirildi.

Geçen ay İsrail, 3 yaşın üzerindeki herkesin birçok açık alana girmeden önce aşı kanıtı veya negatif COVID-19 testi göstermesi gerektiğini duyurdu.

İsrail geçen yıl Aralık ayında nüfusunu aşılamak için hızlı bir kampanya başlattı. Şu ana kadar ülke nüfusunun yüzde 61'i tam aşılı.

Ülke ayrıca Ağustos ayı sonundan itibaren 30 yaşın üzerindeki herkese üçüncü aşılar sunan bir aşı güçlendirme kampanyası başlattı.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Nicki Minaj, Met Gala için aşı olmayı reddetti; Dr. Fauci, hayranlar araştırmayla yanıt veriyor

Gerçek etkinliğe kadar Met Gala'ya kimin katılacağını asla bilemezsiniz, ancak Nicki Minaj etkinliğin güvenlik protokollerine katılmayacağını doğruladı.

Metropolitan Sanat Müzesi, New York'un pandemi sırasında iç mekan etkinlikleri için aşı kanıtı gerektiren yetkisine uygun olarak 12 yaş ve üstü tüm ziyaretçilerin COVID-19'a karşı aşı olmasını şart koşuyor. Aynısı bu yılki Met Gala için de geçerli.

Ancak Pazartesi günü modadaki en büyük gece başlamadan birkaç dakika önce Minaj, Twitter'da yakın zamanda COVID-19'a yakalandığını açıkladı ve "Aşı yaptırırsam Met için olmaz" dedi.

"Met için aşı olmanızı istiyorlar. Ben aşı olursam Met için aşı olmaz" diye tweet attı. "Yeterince araştırma yaptığımı hissettiğimde olacak. Şimdi bunun üzerinde çalışıyorum. Bu arada canlarım, güvende olun. Maskeyi kafanızı ve yüzünüzü kavrayan 2 ipli takın. O kadar gevşek değil. "

BB1bNnkQ.img?h=757&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Başka bir tweet'te Minaj, Pazar günü de atladığı MTV Video Müzik Ödülleri'ne hazırlanırken COVID-19'a yakalandığını söyledi: "Bilin bakalım kim COVID'e yakalandı? Minik bebeğinizi öpememek veya tutamamak nedir biliyor musunuz? bir haftadan fazla mı? Sadece annesine alışmış bir bebek mi?"

Şarkıcı, Eylül 2020'de kocası Kenneth Petty ile bir oğlu karşıladı. Minaj ayrıca Pazartesi günü tweet attı "COVID sırasında bakıcısı olmayan bir bebeği... Sağlığının görülmesini riske atmıyor."

Minaj ayrıca Trinidad'daki kuzeninin aşı olduktan sonra "iktidarsız hale geldiği" iddia edilen bir arkadaşı olduğunu tweetledi. Ertesi gün Dr. Anthony Fauci CNN'de Jake Tapper'a Minaj'ın COVID-19 aşıları ve üreme sorunları konusundaki endişesinin asılsız olduğunu söyledi.

Fauci, "Bunun olduğuna dair bir kanıt yok ve olacağını hayal etmek için mekanik bir neden yok." Dedi. "Bir kerelik bir anekdot dışında, gerçekten hiçbir temeli olmayan bilgileri yaymayı iki kez düşünmeli ve bilimin konusu bu değil."

Amerikalıların yaklaşık yarısı COVID-19'a karşı tamamen aşılanmıştır, ancak Delta varyantı ABD'de şiddetlenirken aşı tereddütü devam etmektedir.

Şimdiye kadar, salgın en az 656.000 Amerikan hayatına mal oldu. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından Cuma günü yayınlanan yeni araştırmalara göre, aşılanmamış kişilerin COVID-19'dan ölme olasılığı aşılı kişilere göre 11 kat daha fazladır.

CDC Direktörü Rochelle Walensky Cuma günü yaptığı açıklamada, hastanede yatan COVID-19 hastalarının %90'ından fazlasının bu noktada aşısız olduğunu ve hastanede COVID-19 için aşılanmamış kişilerin sayısının aşılı insanlardan 10 kat fazla olduğunu söyledi.

Bazı aşılanmış insanlar hastalandı, ancak bu grupta ciddi hastalık nadirdir - koronavirüs aşılarının güvenli ve etkili olduğunun bir başka göstergesi.

Met Gala 2021: Megan Fox, Met Gala'da Hollywood'un 'seks sembolü' olma konusundaki düşüncelerini ortaya koyuyor

Minaj, Barbz olarak bilinen sadık hayran kitlesinden karışık tepkiler aldı. Bazıları onun açıklamasını desteklerken, ezici sayıda hayran aşıyı almak için bilim destekli bilgileri paylaştı.

Twitter'da hayranlarıyla yaklaşık bir saat etkileşimde bulunduktan sonra Minaj, takipçilerine "Hangi aşıyı önerirsiniz? #QueenRadio zamanı. Konuş benimle" diye sordu.

"Birçok ülke aşı olmadan insanların çalışmasına izin vermiyor. Kesinlikle aşı yaptırmalarını tavsiye ederim" diye ekledi. "Eminim aşı da olacağım çünkü tura çıkmam gerekiyor vs."

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

ABD koronavirüsü: 500 ABD sakininden 1'i Covid-19'dan öldü

Amerika Birleşik Devletleri, yıkıcı Covid-19 pandemisine karşı mücadelesinde bir başka korkunç dönüm noktasına ulaştı: Ülkede bildirilen ilk enfeksiyondan bu yana 500 Amerikalıdan 1'i koronavirüsten öldü.

BB19msHa.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

ABD'deki hastanelerin hasta hacmine ayak uydurmak için mücadele etmesi ve daha fazla çocuğun virüsle boğuşmasıyla ortaya çıkan ciddi bir fatura. Yayılmayı yönetmek ve daha fazla gereksiz ölümleri önlemek umuduyla yetkililer, işyerlerinde aşılama ve okullarda maskeleme için yönergeler uyguluyorlar.

Vakalarda ve ölümlerde keskin bir artış eğilimine karşı savaşıyorlar: ABD Hastalık Kontrol Merkezlerinden alınan verilere göre, ABD geçen ay ortalama günlük vakalarda %30'dan fazla artış ve ortalama günlük ölümlerin neredeyse üç katına çıktığını bildiriyor. ve Önleme.

Ancak nüfusun sadece %54'ü tam olarak aşılanmışken, her gün aşıya başlayanların oranı geçtiğimiz ay içinde düştü.

Sağlık uzmanları, aşıları virüse karşı en iyi koruma kaynağı olarak selamladılar ve Covid-19 ile hastaneye kaldırılan ve Covid-19 tarafından öldürülen kişilerin çoğunun aşısız olduğuna dikkat çekti. Pennsylvania sağlık bakanı vekili Salı günü yaptığı açıklamada, Pennsylvania'da 1 Ocak-7 Eylül arasında eyaletteki Covid-19 ölümlerinin %97'sinin aşılanmamış kişiler arasında olduğunu söyledi.

Uzmanlar, başka bir güçlü koruma katmanının maskeleme olduğunu söylüyor.

CDC, insanlara - tam aşılı olanlar bile - toplumda önemli veya yüksek bulaşma olan alanlarda kapalı alanlarda maske takmalarını önerir. Nüfusun %99'undan fazlası bu isimlerden birine sahip bir ilçede yaşıyor.

Çocuk hastanelerinin Covid-19 ve solunum yolu vakalarıyla dolup taştığı Ohio'da, Vali Mike DeWine, eyalet yasama organı kendisine verdiği herhangi bir talimatı bozacağını söylediğinden beri okulları maske yönergeleri çıkarmaya teşvik ediyor.

"Makul insanlar pek çok konuda aynı fikirde olmayabilirler, ancak hepimiz, çocuklarımızı sınıfta tutmamız gerektiği konusunda hemfikiriz, böylece geride kalmasınlar ve böylece ebeveynleri işe gidebilir ve çocuklarını evde izlemek için zaman ayırmazlar. dedi DeWine.

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü müdürü Dr. Anthony Fauci, Salı günü CNN'e verdiği demeçte, maskeler ve aşıların kombinasyonu çocukları okulda tutmanın yoludur.

CNN'den Jake Tapper'a konuşan Fauci, "Çocukları aşılı insanlarla çevrelerseniz ve herkesin maske takmasını sağlarsanız, çocukların okulda nispeten güvende olacağı bir durumla karşılaşabilirsiniz" dedi.

Aşı zorunlulukları üzerinde demleme mücadelesi
Virüsün yayılmasını yönetme çabası içinde, birçok yetkili ve uzman aşı şartlarını teşvik etti - ancak diğerleri bu tür önlemlere karşı çıkıyor.

New York, Ağustos ayında tüm sağlık çalışanlarının 27 Eylül'e kadar Kovid-19'a karşı aşılanmasını gerektiren bir emir yayınladı. Ancak Pazartesi günü, 17 Katolik ve Baptist tıp uzmanı, eyaletin bu yasayı uygulamasını engellemek için federal bir şikayette bulundular. dini nedenlerle aşı.

Salı günü, federal bir yargıç, sağlık çalışanlarının dini bir muafiyet talep etmesi durumunda New York eyaletinin aşı görevini uygulamasını geçici olarak askıya alan bir yasaklama emri çıkardı.

Görev, sağlık çalışanlarının ilk aşı dozunu 27 Eylül'e kadar almalarını gerektirmediğinden, yargıcın emri, geçici yasaklama emrinin "pratik bir mesele olarak o tarihe kadar yürürlüğe girmediğini" belirtiyor.

28 Eylül'de duruşma var.

Kararın ardından New York Valisi Kathy Hochul'un basın sekreteri Hazel Crampton-Hays, valinin tüm yasal seçenekleri değerlendirdiğini söyledi.

Crampton-Hays, "Vali Hochul, New Yorkluları korumak ve eyalet genelinde aşı oranlarını artırarak Delta varyantıyla mücadele etmek için elinden gelen her şeyi yapıyor." Dedi.

Los Angeles'ta Belediye Başkanı Eric Garcetti'nin ofisine göre, tüm şehir çalışanlarının virüse karşı aşılanması talimatına rağmen, polis gücünün yaklaşık dörtte biri muafiyet istiyor. Aşı olmayanların haftalık test kanıtlarını göstermeleri ve düzenli olarak işe bildirmeleri durumunda negatif COVID sonucu göstermeleri istenecektir.

1 Kasım'a kadar, "savunmasız nüfusa" hizmet eden Nevada işçileri, Salı günü geçirilen yeni bir acil durum yönetmeliği uyarınca aşı kanıtlarını göstermelidir.

Yeni işe alınanların işe başlama tarihlerine kadar en az bir dozu olmalı ve istihdamda kalabilmek için gerekli aşılama programını takip etmelidirler. İşçilerin tıbbi veya dini bir muafiyet talep etmelerine izin verilir.

Destekleyici toplantı bir smaç olmayacak
Cuma günü, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), çoğu Amerikalı'nın Covid-19 aşılarının güçlendiricisine ihtiyacı olup olmadığını tartışmak için toplanacak.

Aşıyı tartışmak için yapılan diğer toplantıların aksine, Pfizer'in çoğu insan için üçüncü bir doz onayı talep ettiği bu toplantı bir smaç olmayacak.

Vanderbilt Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalık uzmanı olan Dr. William Schaffner, "Bu, Aralık ayına göre çok daha karışık olacak" dedi. FDA komitesi, geçen Aralık ayında Pfizer ve rakip Moderna tarafından yapılan aşıların onaylanmasını önermek için hızlı davrandı.

FDA'nın Aşılar ve İlgili Biyolojik Ürünler Danışma Komitesi Cuma günü toplandığında, ona düello verileri sunulacak, bazıları güçlendiricilere ihtiyaç olduğunu öne sürüyor, ancak diğer veriler böyle bir ihtiyacın olmadığını öne sürüyor.

CDC'nin Morbidite ve Mortalite Haftalık Raporunda geçen hafta yayınlanan üç ayrı makale, güçlendiricilere ihtiyacımız olmadığını gösteriyor.

Öte yandan bir İsrail araştırması, zamanla aşıların insanları Covid-19 ile çok hastalanmaktan alıkoyma gücünün azaldığını buldu. Temmuz ayının ikinci yarısındaki hastalıklara bakıldığında, bu çalışma, Mart ayında ikinci doz Pfizer aşısını alanların, Ocak ayında ikinci aşıyı alanlara göre ciddi hastalıklara karşı %70 daha fazla korunduğunu buldu.

Başkan Joe Biden, geçen ay takviye dozlarını önümüzdeki hafta uygulamaya başlama planlarını açıkladı. CDC Direktörü Rochelle Walensky Salı günü yaptığı açıklamada, bu tarihin karşılanıp karşılanmayacağını doğrudan söylemese de, dozların uygulanması için zaman çizelgesi konusunda umutlu olduğunu söyledi.

Güçlendirici onaylanırsa, uzmanların yine de beklemesi ve üçüncü doz tarafından ne kadar koruma eklendiğini görmesi gerekecek.

Fauci, "Bunun bizi uzun süre ayakta tutacağını umardım, ancak şu anda bunu bilmiyorum." Dedi. "Sadece güçlendirme yapmamız gerekecek ve ardından bu korumanın dayanıklılığının ne olduğunu belirlemek için insanları yeterince uzun süre takip edeceğiz."

Bunun yanında bu hesaplamayı Türkiye'de de merak ediyorum

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

The Washington Post'a Göre ABD, dünyaya bağışlamak için yüz milyonlarca doz daha Pfizer aşısı alıyormuş

AAOyuUI.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Anlaşmaya aşina iki kişiye göre, Biden yönetimi dünyaya bağışlamak için yüz milyonlarca doz daha Pfizer-BioNTech koronavirüs aşısı satın alıyor, çünkü ABD aşıyı küresel nüfusla paylaşma çabalarını artırmaya çalışıyor.

Yönetimin 500 milyon doz satın alması bekleniyor, ancak şartların kesinleşmediğini söyleyen anlaşma hakkında bilgisi olan kişiler, bağışı tartışmaya yetkili olmadıkları için anonimlik koşuluyla konuştu.

Satın alma duyurusunun önümüzdeki hafta başında yapılması ve BM Genel Kurulu toplantısıyla aynı zamana denk gelmesi planlanıyor.

Beyaz Saray koronavirüs koordinatörü Jeff Zients, anlaşma hakkında yorum yapmayı reddetti, ancak aşı erişiminin önümüzdeki hafta BM toplantısında "büyük bir konuşma konusu olacağını" söyledi.

Pfizer sözcüsü Amy Rose yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Pfizer, dünyanın dört bir yanındaki insanlar için COVID-19 aşılarımıza adil ve uygun fiyatlı erişim sağlamak için elinden gelen her şeyi yapmaya kararlıdır. Bugün paylaşacak belirli bir haberimiz olmasa da, bu hedef doğrultusunda dünya çapındaki hükümetlerle ve küresel sağlık ortaklarıyla aktif olarak çalışıyoruz."

Satın alma, ABD'nin aşıyı dünyaya dağıtmak için ikinci büyük çabası olacak. Haziran ayında ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nün dünya çapında dozları paylaşma girişimi Covax tarafından dağıtılmak üzere 500 milyon aşı dozu satın aldı ve yetkililer aşının düşük ve orta gelirli ülkeleri hedefleyeceğini söyledi.

Beyaz Saray ayrıca Cuma günü, gelecek haftaki Genel Kurul toplantısının yanı sıra dünya liderleri ve küresel sağlık savunucularının sanal bir zirvesine ev sahipliği yapacağını resmen duyurdu.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Avustralyalı Altın Madalyalı Yüzücü Covid-19 Yüzünden Hastaneye Kaldırıldı

Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan ve Uluslararası Yüzme Ligi'nde Los Angeles takımı için yarışan Avustralyalı bir yüzücü, COVID-19 için pozitif test ettikten sonra hastaneye kaldırıldı. 27 yaşındaki Madison Wilson, Instagram'da bir hastanede tedavi göreceğini duyurduğunda koronavirüse karşı aşılarının tam olduğunu söyledi.

AAODNoJ.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Aşıların COVID-19 ile mücadelede oldukça etkili olduğu tespit edilmiş olsa da, aşılı bir kişinin hastalığa yakalandığı, çığır açan enfeksiyonlar olarak adlandırılan enfeksiyonlar meydana gelir. Sağlık yetkilileri, aşıların ciddi semptomlar yaşamaya ve koronavirüsten ölmeye karşı hala en iyi savunmayı sağladığını söylüyor.

Wilson, Pazar günü Instagram'da yaptığı açıklamada, "Kendimi son derece şanssız hissediyorum ama bunun büyük bir uyandırma çağrısı olduğuna inanıyorum, Covid ciddi bir şey ve söz konusu olduğunda çok sert vuruyor" dedi. "Korkmadığımı söylemem aptallık olur."

Wilson, "daha fazla bakım ve gözlem" için hastaneye kaldırıldığını ve "dinlenmek için biraz zaman ayırdığını" söyledi.

"Eminim hemen geri dönmeye hazır olacağım," dedi.

Bu yaz Tokyo Oyunları'nda Wilson, bayanlar 4x100 serbest stil bayrak yarışında altın madalya ve 4x200 serbest stil bayrak yarışında bronz madalya kazandı. İtalya'nın Napoli kentinde, bu ayın başlarında, Uluslararası Yüzme Ligi'nin normal sezonunda Los Angeles Current için 100 ve 200 serbest stil kazandı.

Wilson, Instagram'da, "Çılgın bir kaç ay oldu ve fiziksel ve zihinsel olarak tükenmenin beni daha duyarlı hale getirdiğine inanıyorum" dedi.

Gönderisine, mevcut takım arkadaşlarının kendisini sevdiklerini söylediği bir videoyu ve bazı takım arkadaşlarının bir buket parlak renkli çiçeklerle çekilmiş bir fotoğrafını ekledi.

"İnanılmaz LA aileme özel teşekkürler, onlarınkinden daha büyük bir kalbe sahip bir takım görmediniz ve görmeyeceksiniz, havuzdan uzakta en inanılmaz merhametli insan grubu ve havuzda her gücümüzle savaşıyoruz, "dedi Wilson.

Kaynak: CBS NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.