Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni 'corona' virüsünün belirtileri neler, virüsten nasıl korunulur?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Wuhan laboratuvarına yeniden odaklanma salgın odaklı politik olaylarını tekrar su yüzüne çıkardı

Senato Demokratları, en sevdikleri Cumhuriyetçilerden biri olan Senatör Josh Hawley (Mo) ile birlikte, Biden yönetimini yeni koronavirüsün bir Çin laboratuarında ortaya çıkıp çıkmadığına dair istihbaratı gizlemeye zorlayan bir önlemi desteklemek için sıraya girdi. Demokratik liderliğindeki bir House alt komitesi, laboratuvarın güvenlik kayıtları da dahil olmak üzere virüsün kökenine ilişkin bir araştırma sözü veriyor.

Ve Başkan Biden, olağandışı bir basın açıklamasında, ABD istihbarat kurumlarını pandeminin nedenini belirlemek için "çabalarını iki katına çıkarmaya" yönlendirdi ve virüsün hayvanlardan insanlara sıçrasa da laboratuvardan kaçmış olabileceğini öne sürdü.

Hızlı gelişmeler, Demokratların salgının nasıl başladığını anlamaya çalıştıklarını göstermek için yeni bir çabaya işaret ediyor ve bu süreçte, bazılarının başlangıçta komplo teorisyenlerine atfedilen bir teoriyi göz önünde bulunduruyor: dünya çapında yaklaşık 3,5 milyon cana mal olan pandeminin kök saldığı Wuhan Viroloji Enstitüsü'ndeki insan hatasından.

[Laboratuar sızıntı teorisi nasıl aniden inanılır hale geldi]
Bu tez kesin olmaktan uzaktır; onu destekleyecek önemli yeni kanıtlar ortaya çıkmadı ve pandeminin kökenleri asla kesin olarak bilinemeyebilir. Birçoğu hala virüsün hayvanlardan insanlara doğal olarak sıçradığına inanıyor. Ancak teoriyi erkenden reddeden bazı bilim adamları görüşlerini yeniden değerlendirmeye başladılar ve son zamanlarda Atom Bilimcileri Bülteni'nde yeni değerlendirmeler yayınlandı.

Cumhuriyetçiler, bazıları erken laboratuvarı işaret ettikleri için haklı hissettiklerini söyleyerek, laboratuar sızıntısı teorisini kongre oturumlarında ve muhafazakar medya kuruluşlarında daha agresif bir şekilde zorluyorlar. Ve Demokratlar, salgın hakkında sık sık ırksal olarak suçlanan terimlerle konuşan eski başkan Donald Trump'ın ayrılışının, teoriyi potansiyel olarak saldırgan alt tonlar olmadan düşünmeyi kolaylaştırdığını söylüyor.

Değişen alan, virüsün kökenleri hakkındaki erken tartışmaların ne kadarının Amerika'nın aşiret politikaları tarafından renklendiğini vurguluyor, çünkü Trump ve destekçileri Çin'in sorumluluğunda ısrar ediyor ve birçok Demokrat bu fikri elden reddetti - virüsün kökenleri gerçekte sarılmışken. belirsizlik içinde.

Pek çok teoriyi kucaklamak zorunda kaldıkları duygusunu bırakan kutuplaşma, sağdaki bazılarının laboratuar sızıntısı teorisini koronavirüsün bir Çinlinin parçası olduğu fikri gibi daha kolay reddedilebilir fikirlerle birleştirme eğilimi ile daha da kötüleşti. biyolojik silah.

Temsilciler Meclisi'nin koronavirüs kriziyle ilgili seçilmiş alt komitesi üyesi Temsilci Jamie B. Raskin (D-Md.), "Diğer her şey gibi, çok erken bir zamanda siyasallaştı" dedi.

Biden, salgını ele alışından ötürü en azından Demokratlar ve bağımsızlar arasında yüksek beğeni topladı. 1.9 trilyon dolarlık bir teşvik paketini kabul etti, Trump yönetimi altında başlayan bir aşılama programını hızlandırdı ve yaklaşık 600.000 Amerikan ölümünün ardından ülkeyi normalliğe doğru yönlendirmeye başladı.

Bu çabaların çoğunda Demokratlar, en azından kamuoyunda bir yıl önce dünyayı saran salgının kökenini belirleme ihtiyacına daha az odaklandılar. Bu şimdi, Demokratların 2020'de kendilerini pandemiyi sona erdirmek için daha donanımlı bir parti olarak konumlandırmak için etkili bir şekilde kullandıkları "bilimi takip et" mantrasını geri kazanmak için Cumhuriyetçi bir çabayı teşvik ediyor.

Cumhuriyetçiler de bu bölümü, Biden’ın Çin’le yüzleşme yeteneği hakkında şüphe uyandırmak için kullanmaya çalışıyorlar, bazıları Biden’ın Wuhan laboratuvarına odaklanma konusundaki isteksizliğinin yükselen süper güce karşı yumuşak davrandığını gösterdiğini söylüyor.

Biden Çarşamba günü istihbarat yetkililerine virüsün kökeninin daha net bir resmini bulmaları için 90 gün verdiğini duyurduktan sonra, Cumhuriyetçiler haklı olduklarını iddia etmek için çok az zaman harcadılar.

Senatör Lindsey O. Graham (R-S.C.) Yaptığı açıklamada, "Biden'ın bunu yapmasının tek nedeni, virüsün bir Çin laboratuvarında ortaya çıkıp çıkmadığını araştırmamak için savunulamaz hale gelmesidir" dedi.

Senatör Ted Cruz (R-Tex.) Senato Ticaret Komitesini "olanların temeline inmek için güvenilirliğe sahip, soruşturma yetkisine sahip bağımsız bir komisyon atamaya" çağırdı. Böyle bir komisyonun kurulmasına yönelik bir tasarının Demokrat senatörler tarafından onaylandığını kaydetti.

Demokratlar, Cumhuriyetçilerin, ağartıcı enjekte etmenin onu iyileştirebileceği fikri veya maske takmayı alay etme çabaları gibi, Trump'ın virüsle ilgili daha ileri götürülen teorilerine karşı çok az şey yaptığını belirterek GOP açıklamalarını bir duruş olarak görmezden geliyor.

Bazı Demokrat milletvekilleri de Wuhan laboratuar teorisini hiçbir zaman göz ardı etmediklerini ve bilim adamları ve epidemiyologlar aynı şeyi yaptıkça ona daha açık hale geldiklerini söylediler.

House Enerji ve Ticaret Komitesindeki güçlü bir gözetim paneline başkanlık eden Temsilci Diana DeGette (D-Colo.), "Araştırmacıların kendileri laboratuar olasılığı konusunda şüpheliydiler" dedi.

DeGette, son günlerde, virüsün kökeninin en iyi nasıl araştırılacağını belirlemek için alt komitesindeki en iyi Cumhuriyetçi ile görüşmelerde bulunduğunu söyledi. Panelinin şu ana kadar Amerikalıların aşılanması gibi acil konulara odaklandığını söyledi.

DeGette, "Arkanıza yaslanıp" Tamam, şimdi o laboratuvarda ne oldu? "Deme lüksümüz olmadı" dedi. "Ama bu konuya girmemiz gerektiğini düşünüyorum."

Bazı Demokratlar, Cumhuriyetçilerin laboratuvar teorisine yeniden vurgu yapmasının, odak noktasını Trump yönetiminin salgına olan beceriksizliğinden değiştirme çabası olduğunu savundu.

Raskin, "Demokratlar en başından beri ilgilendi," dedi, "Ama aynı zamanda, bu sorunun, Trump yönetiminin virüsü ele alırken kendi sefil başarısızlıklarından bir dikkat dağıtmak olarak kullanılabileceğini de kabul ettik."

Bazı eski istihbarat yetkililerine göre, Biden’ın bu hafta istihbarat teşkilatları içindeki bir bölünmeyi kamuya açıklayarak suları dolaştırma kararı, virüsün kökenleri konusunda henüz bir fikir birliğine varamamaları konusundaki hayal kırıklığını yansıtıyor olabilir.

Biden başlangıçta istihbarat topluluğundan Mart ayında salgının kökenini incelemesini istedi. Hassas materyali tartışmak için isimsiz kalmak koşuluyla konuşan bir Beyaz Saray yetkilisine göre, yaklaşık iki hafta önce bu soruşturmanın sonuçlarını cumhurbaşkanlığı günlük brifinginde aldı.

Biden ve üst düzey yardımcıları ilk istihbarat incelemesinin sonuçlarını sindirirken, üst düzey Beyaz Saray yetkilileri yanıtlamaya çalışabilecekleri daha fazla soru olduğunu fark etti. Ve iki eski üst düzey yetkili The Washington Post'a, Trump yönetimindeki istihbarat topluluğunun pandeminin kökenine ışık tutabilecek tüm materyalleri yeterince incelemediğine inandıklarını söyledi.

Biden daha sonra, istihbarat topluluğunun virüsün doğadan mı yoksa Wuhan laboratuvarından mı geldiği konusunda ikiye bölündüğünü gösteren ilk sonuçların en azından bazılarının sınıflandırılmasını talep etti.

Başkan Çarşamba günü yaptığı açıklamada, istihbarat topluluğunun iki "unsurunun" salgının bir hayvan bir insanı enfekte ettiği zaman başladığı hipotezine "eğildiğini", diğerinin ise "her biri düşük veya orta düzeyde güvene sahip" bir laboratuvardan kaçış fikrine eğildiğini söyledi.

Beyaz Saray yetkilisine atıfta bulunan Beyaz Saray yetkilisi, cumhurbaşkanının, virüsün kökenini anlamaya yönelik halkın ilgisinden ve aynı zamanda "konunun etrafındaki girdaptan" dolayı istihbarat kurumları arasında sonuçsuz bir tartışmayı ortaya çıkarmak için alışılmadık bir adım atmaya karar verdiğini söyledi. laboratuvar teorisi etrafında yenilenen halka açık konuşma.

Yetkili, bir diğer faktörün, Çin’in Dünya Sağlık Meclisi toplantısında kökenleri araştıran uluslararası bir soruşturmada sonraki adımları desteklemeyeceğine dair sinyal verme kararı olduğunu söyledi.

Çinli bir delege toplantıda "Çin'in rolü tamamlandı" dedi.

Beyaz Saray yetkilisi, bu işten çıkarılmanın "kendi soruşturmamızdan bildiklerimizi gizliliği kaldırma ve bunu olabildiğince çabuk paylaşma arzumuzu hızlandırdı ve yoğunlaştırdı" dedi.

Laboratuvar sızıntısı hipotezinin daha fazla incelenmesi için bastıran uzmanlar, Biden’ın daha fazla araştırma çağrısını alkışladı. Clinton yönetiminde Ulusal Güvenlik Konseyi çalışanı ve Dünya Sağlık Örgütü danışma paneli üyesi Jamie Metzl, ifadeyi "sağlam ve makul" olarak nitelendirdi.

Yine de, Wuhan laboratuvarının Çinli yetkililer tarafından kısıtlanmadan daha fazla incelenmesi çağrısında bulunan bir açık mektup düzenlemeye yardımcı olan Metzl, Dünya Sağlık Meclisi'ni yıllık toplantısı sona ermeden önce tam bir soruşturma başlatmaya çağıran açıklamanın "yeterince ileri gitmediğini" söyledi. Pazartesi.

Biden’ın açıklaması, kongre cumhuriyetçilerinin birkaç aydır laboratuvar teorisine yenilenmiş bir güçle baskı yapmalarının ardından geldi.

Senatör Rand Paul (R-Ky.), Hükümetin en iyi bulaşıcı hastalık uzmanı Anthony S. Fauci'ye, bu ayın başlarında bir Senato panelinin önüne çıktığında, hükümet yetkililerinin virüsün insan olmadığı konusunda ısrarcı olduklarını söyleyerek baskı yaptı. yapılmış.

Fauci, "Çin'de olup bitenlerin daha fazla araştırılmasından tamamen yanayım," diye yanıt verdi.

Senatör John Neely Kennedy (R-La.) Fauci'yi farklı bir duruşmada sıkıştırarak, ABD'nin Wuhan laboratuarına bir taşeronluk yoluyla neden finansman sağladığını sorguladı. Fauci, Çin'in koronavirüsleri incelemek için fon bulmanın mantıklı bir yer olduğunu, çünkü ortaya çıktıkları yerin orası olduğunu söyledi.

Yaklaşık iki ay önce, House Enerji ve Ticaret Komitesinin Cumhuriyetçi liderleri, pandeminin kökeniyle ilgili ayrıntıları, Çinli araştırmacılarla işbirliği yapan federal kurumlardan ve ABD tarafından finanse edilen bilim adamlarından aramaya başladı.

30'dan fazla soru soran 11 sayfalık bir mektup yazdılar ve Ulusal Sağlık Enstitüleri'nden, büyük ölçüde Wuhan laboratuvarı ile işbirliği yapan NIH finansmanı alıcıları tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bir dizi belge talep ettiler.

Laboratuvar, birçok yarasa türü ve taşıdıkları çok sayıda koronavirüs suşu üzerinde deneyler yaptı ve ilk covid-19 vakaları 2019'un sonlarında Wuhan şehri ve çevresinde bildirildi.

Meclis Cumhuriyetçilerinin yardımcıları haftalarca bir süre pandeminin nedenini araştırmak için iki partili destek aramaya çalışsa da, Demokratların hiçbiri öne çıkmadı. Ancak 14 Mayıs'ta, Enerji ve Ticaret panelinin sağlık alt komitesi başkanı olan Demokrat Temsilci Anna G. Eshoo (Kaliforniya) rütbelerini bozdu.

Eshoo, kısa süre önce Science dergisinde pandeminin kökenini belirlemek için "şeffaf, nesnel, veriye dayalı '' bir araştırmanın gerekli olduğunu yazan 18 bilim adamından oluşan bir grubu alkışlayan bir bildiri yayınladı. Eshoo bir röportajda, "Partizan siyaseti alır ve onları bilimle karıştırırsanız, bu toksik bir kombinasyondur" dedi. "Biri diğeriyle gitmiyor."

AAKsENA.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Zengin Ülkeler Pandemiden Çıkarken, Daha Yoksul Ülkeler Daha Derine Batıyor

Malezya'daki yetkililer, insanların evden yaklaşık altı milden fazla uzaklaşmaya cesaret etmelerini yasakladı. Arjantin'de Covid-19 hastaları aşırı kalabalık hastanelerin koridorlarına dökülüyor. Nepal'de, koronavirüs testlerinin yüzde 40'ı pozitif, bu da virüsün popülasyonda yarıştığını gösteriyor.

AAKCQK2.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Her üç ülke de pandeminin başlangıcından bu yana en kötü koronavirüs salgınlarını yaşıyor ve enfeksiyonların rekor seviyelere yükseldiği Asya ve Güney Amerika'daki ülkelere katılıyor - yaz şafağı olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde hissedilen iyimserliğe karşı keskin bir kontrpuan.

Pandeminin ikinci yılının derinliklerinde, koronavirüs varyantlarının ortaya çıkması ve aşılara erişimdeki küresel boşluklar, dünyanın bazı bölgelerini Covid-19'un endişeli aşamalarına geri götürdü. Arjantin, Malezya Güney Afrika ve diğerleri karantinaları yeniden başlattı. 2020'nin büyük bölümünde virüsü kontrol altında tutan Tayland ve Tayvan, yeni dalgalar karşısında okulları ve gece kulüplerini kapattı.

The New York Times'tan The Morning bültenine kaydolun

New York Times veri tabanına göre, şu anda dünyada kişi başına en yüksek ölüm oranlarına sahip olan Paraguay ve Uruguay'da her gün skorlar ölüyor. Resmi istatistiklere göre Hindistan'ın feci ikinci dalgası geçen ay her gün 3.000'den fazla insanı öldürdü ve uzmanlar gerçek ölü sayısının çok daha büyük olduğuna inanıyor.

Araştırmada yardımcı doçent olan Claire Standley, artışların nedenleri ülkeler arasında farklılık gösteriyor, ancak birlikte, "yüksek oranda bulaşıcı, hava yoluyla bulaşan bir virüse karşı uzun süreler boyunca, ekonomik ve sosyal hususlara karşı dengeli bir şekilde uyanık kalmanın zorluğunu" yansıtıyor. Georgetown Üniversitesi'nde Küresel Sağlık Bilimi ve Güvenliği Merkezi.

Küresel olarak, yeni enfeksiyonlar, Nisan ayı sonlarında günde 800.000'den fazla kayıtlı vakanın zirvesinden düştü. Yine de, her gün yarım milyon kişiye virüs bulaştığı bildiriliyor. Avustralya ve Singapur gibi vakaları bir yıldan fazla bir süredir düşük tutan ülkeler, kısmi sokağa çıkma kısıtlamalarına ve sınırları yeniden açma planlarının ertelenmesine neden olan küçük enfeksiyon cepleri görüyor.

Uzmanlar, bu tür dalgalanmaları ortadan kaldırmanın tek yolunun, dünyanın geri kalanı geride kalırken Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da hızla ilerleyen aşıları hızla artırmak olduğunu söylüyor. New York Times verilerine göre, Kuzey Amerika'da her 100 kişiye 60 aşı dozu uygulanırken, Güney Amerika'da 27 ve Asya'da 21 doz uygulandı. Afrika'da, oran 100 kişi başına iki dozdur.

Dr. Standley, "Küresel aşı erişimi, bir avuç yüksek gelirli ülkenin tedarik anlaşmalarına hakim olması ve ilk partilerin alınmasıyla birlikte, ne yazık ki adaletsizdi" dedi.

Boşluk birçok ülkeyi savunmasız bırakıyor.

Sosyolog Matthew Richmond, Güney Amerika'da tecrit önlemleri uygulayan ülkelerin, virüsün yayılmasını durdurmakta ABD ve Avrupa'daki kadar başarılı olamadıklarını, çünkü düşük gelirli birçok işçinin çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi. Londra Ekonomi Okulu. Yeni salgınlar ortaya çıktıkça, bölgenin tıbbi bakıma yatırım yapmamasının sağlık sistemlerini çökme riskine soktuğunu ve aşıların dağıtımını geciktirdiğini söyledi.

Dr. Richmond, “Sosyal eşitsizliğin ve zayıf devlet kapasitesinin birleşik etkisi, bu ülkelerin bulaşmayı azaltamaması, şiddetli semptomları olanları tedavi edemediği veya popülasyonları Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da olduğu gibi aynı ölçekte veya hızda aşılayamadığı anlamına geliyordu” dedi. .

Zengin ülkeler virüsün endemik olduğu ülkelerle seyahati kapatsa bile, virüs geniş çapta yayıldığı sürece sınırların kapatılması pek bir anlam ifade etmeyebilir. Ve aşılara daha dirençli yeni varyantlar ortaya çıkabilir.

Dr. Richmond, "Küresel Güney'de Covid-19'un yol açtığı devam eden tahribat, zengin ülkelerin hızlı ve ucuz bir küresel aşı sunumuna olanak sağlamak istemesi için yeterli bir sebep olmalı" dedi. "Öyle değilse, aydınlanmış kişisel çıkar onları aynı sonuca götürmelidir."

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin
11 dakika önce, Admin dedi:

4 Haziran, 2021

Sayılara çok inanmasam da düştüğünü görmek iyi hissettiriyor. Bugün haritada bulunduğum yerin risk durumuna baktım, aylar sonra düşük risk yazıyordu. Dilerim tamamen kurtulduğumuzu da görürüz 🙏

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerika da yeni Covid enfeksiyonlarının %6'sının Delta Varyantı Olduğu Açıklandı

Biden yönetimi Salı günü yaptığı açıklamada, ilk olarak Hindistan'da tanımlanan yüksek oranda bulaşıcı bir koronavirüs varyantının ABD'deki yeni enfeksiyonların yüzde 6'sını oluşturduğunu söyledi. Yine de aşılar, virüsün İngiltere'ye ve başka yerlere hızla yayılan bu versiyonuna karşı oldukça etkili görünüyor.

AAKQ5WE.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Ülkenin önde gelen bulaşıcı hastalık uzmanı Anthony S. Fauci, varyantın Amerika Birleşik Devletleri'ne itilmesinin boyutunu açıkladı, ancak aşılar tarafından yavaşlatılmış gibi göründüğünü söyledi.

Fauci, gazetecilere verdiği bir brifingde, Birleşik Krallık'ta "esas olarak devralıyor" dedi. Aşı için bu kadar güçlü bir argüman olan Amerika Birleşik Devletleri'nde bunun olmasına izin veremeyiz” dedi.

Fauci, Pfizer-BioNTech ve AstraZeneca tarafından yapılan iki doz aşının delta olarak da bilinen yeni varyantın neden olduğu semptomatik hastalıkları önlemede yüzde 88 etkili olduğunu gösteren İngiltere halk sağlığı kurumunun verilerine atıfta bulundu. Bir röportajda, Pfizer verilerinin, aynı zamanda bir mRNA aşısı olan Moderna'nın ürünü için benzer olacağını söyledi.

[Son derece bulaşıcı koronavirüs delta varyantı hakkında bildiklerimiz]
Ancak Fauci, bir aşı dozunun sadece yüzde 33 koruma sağladığını, verilerin ikinci aşının virüse karşı bağışıklığı ne kadar güçlü bir şekilde artırdığını hatırlattığını gösteriyor. Amerika Birleşik Devletleri ergenlere ve onları almak için bekleyen diğer insanlara aşı sağlamanın ortasındayken, ikinci dozların kritik olduğunu söyledi.

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü başkanı Fauci, İngiltere'deki virüs bulaşmasının ABD'nin aşılamak için acele ettiği gruplardan biri olan 12 ila 20 yaşındakiler arasında "zirve" olduğunu söyledi. İngiltere'de, delta varyantının şimdi yeni enfeksiyonların yüzde 60'ından fazlasını oluşturduğunu söyledi. Bazı İngiliz bilim adamları, ülkenin üçüncü bir enfeksiyon dalgasıyla karşı karşıya olduğu konusunda uyarıyorlar.

Rakamlar, her iki ülkedeki vakaların genomik gözetimine dayanmaktadır.

Aynı brifingde, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri direktörü Rochelle Walensky, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki koronavirüs vakalarında devam eden düşüşü bildirdi. Virüsün neden olduğu hastalık olan "10.000'den fazla yeni covid-19 vakası" Pazartesi günü rapor edildiğini ve yedi günlük ortalama vaka sayısının 13.277 olduğunu söyledi.

Walensky, daha güvenilir kabul edilen ikinci sayının, 27 Mart 2020'den bu yana ortalamanın ilk kez 15.000'in altına düştüğünü belirtti. Günlük hastaneye yatışlar 9 Ocak'taki zirvesinden yüzde 83 azaldı ve hastalıktan yedi günlük ortalama ölüm günde 379.

Walensky, "Her hafta, aşıların hastalıkları önleme ve bizi bu pandemiden uzaklaştırma üzerindeki etkisini gösteren daha fazla veri var." Dedi.

Ancak son zamanlarda günlük aşı ortalamasının 1 milyonun altına düşmesiyle birlikte yönetim, aşıyı, aşı bölgelerine taşınması gereken kişiler ve aşı olmak için zaman ayırması gereken işçiler de dahil olmak üzere ulaşılması zor gruplara ulaştırmak için çabalarını genişletmeye devam ediyor. Biden, ABD'li yetişkinlerin yüzde 70'ini 4 Temmuz'a kadar aşılama hedefi belirledi - bu, tehlikede olan bir hedef. Şimdiye kadar 13 eyalet bu dönüm noktasına ulaştı.

[Aşı oranları düşerek Biden'ın Dördüncü Temmuz hedefini tehlikeye atıyor]
Görev gücünün kıdemli danışmanı Andy Slavitt, Amerikan Hastaneler Birliği'nin işverenlerin mesai saatlerinde işyerlerinde pop-up aşı siteleri açmaları için tıbbi ortaklar bulmasına yardımcı olacağını ve Uber ve Lyft'in 4 Temmuz'a kadar aşı merkezlerine ücretsiz ulaşım sağlamaya devam edeceğini söyledi.

Koronavirüs Sağlık Eşitliği Görev Gücü başkanı Marcella Nunez-Smith, eczanelerin Haziran ayında Cuma geceleri geç saatlere kadar açık kalacağını söyledi. Son iki hafta içinde eczanelerde uygulanan dozların yarısından fazlasının, aşıları alırken Beyazları takip eden beyaz olmayan insanlara gittiğini söyledi.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerika da Houston hastanesi, Kovid-19 aşılarını reddeden 178 çalışanının iş Akdini askıya aldı

Houston'da bir hastane, çalışanlarına Pazartesi gününe kadar tam aşı olma talimatına uymayı reddeden 178 personelinin iş akdini askıya aldı.

AAKSH6y.img?h=773&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Houston Methodist'in başkanı Dr. Marc Boom Salı günü yaptığı açıklamada, Houston Methodist'in yaklaşık 25.000 personelinin Nisan ayında açıklanan aşı gereksiniminin bir parçası olarak Covid-19'a karşı tamamen aşılandığını söyledi.

Ancak dini veya tıbbi muafiyet almayan 178 aşısız çalışan, 27'si kısmen aşılanmış olmak üzere ücretsiz olarak uzaklaştırıldı.

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.