Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni 'corona' virüsünün belirtileri neler, virüsten nasıl korunulur?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Hindistan'ın koronavirüs krizi, sağlık hizmetlerinin bulunmasının zor olduğu köylerine yayılıyor

BANAIL, Hindistan - Hastalık, Uttar Pradesh'teki bu müreffeh köyün dar sokaklarından sessizce geçerek hem gençlere hem de yaşlılara bulaştı. İnsanlar ateş, öksürük ve nefessizlikten şikayet ediyordu. Sonra ölmeye başladılar.

BB1gKYQH.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

40'lı yaşlarında bir çiftçi olan Vipin Kumar da onlardan biriydi. Geçen hafta ateşli Kumar, ailesinin bir mısır tarlasına bitişik mütevazı evinin avlusunda bir karyolada acı içinde yatıyordu.

Oğlu Devendra'ya göre, beşinci günde nefesi yoruldu ve aileye yerel bir doktor tarafından onu 25 mil uzaktaki büyük bir şehre götürmesi tavsiye edildi. O akşam, 10 Mayıs'ta vücudu şiddetle sallanmaya başladı ve kısa süre sonra öldü.

Yerel halka göre, son iki haftada köyde koronavirüs semptomları olan 20'den fazla kişi öldü, köyün pandemiden önce gördüğü ayda üç veya dört ölüme kıyasla önemli bir artış. Kumar gibi çoğu test edilmedi.

Bir cenaze töreninden yeni dönen bir çiftçi ve iş adamı olan Hariom Raghav, "Ölümün olmadığı bir gün geçmiyor," dedi. "İşler böyle devam ederse, köy yakında boşalacak."

BB1gL1zJ.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Virüs ölümcül dalgalanmaya devam ederken Banail'in hikayesi Hindistan'daki köylerde yaşanıyor: Hindistan'ın 1,3 milyar insanının yüzde 65'inden fazlasının yaşadığı kırsal alanlar, pandeminin ilk dalgasında kurtulmuştu, ancak şimdi yıkıcı sayılarla karşı karşıya. enfeksiyonların. Bir sağlık yetkilisi Salı günü, Hindistan'daki tüm bölgelerin dörtte üçünün, virüsün ne kadar geniş bir alana yayıldığının bir göstergesi olarak yüzde 10'dan fazla bir pozitiflik oranı bildirdiğini söyledi.

23 milyondan fazla bildirilen vaka ile Hindistan, koronavirüs pandemisinin küresel merkez üssüdür. Ülke günde 4 binden fazla ölüm kaydediyor ve uzmanlar bunun eksik sayıldığını söylüyor. Bu hafta Dünya Sağlık Örgütü, ilk olarak Hindistan'da bulunan varyantı "endişenin" bir çeşidi olarak sınıflandırdı ve ilk çalışmaların daha kolay yayıldığını gösterdiğini söyledi.

Köylerdeki sağlık hizmetleri altyapısı - pandemiden önce en iyi ihtimalle eksik ya da tamamen eksik - mevcut ihtiyaçları karşılayacak donanıma sahip değil. Hindistan'ın kırsal sağlık hizmetleri sisteminde gerekenden çok daha az uzman doktor var. Köylüler arasında koronavirüsün önlenmesi konusunda düşük düzeyde farkındalık ve aşıların yavaş bir şekilde yaygınlaştırılması endişeleri artırdı.

Ebeveynleri covid yüzünden ölüyordu. 12 çılgın gün boyunca iki kız kardeş onları kurtarmaya çalıştı.
Hinterlanddaki bu krizin merkezinde, Brezilya'nın nüfusundan daha fazla 230 milyon insana ev sahipliği yapan Uttar Pradesh eyaleti yer alıyor. Aynı zamanda en fakir ve en az gelişmiş eyaletlerden biridir. Nisan ayında, eyaletin dört bir yanındaki köylerde yerel seçimler yapıldı ve yetkililer bunun kırsal kesimlerde yükselişe yol açtığını söylediler. Bir öğretmen kuruluşuna göre, anket görevine atanan 700'den fazla devlet öğretmeni, çoğu koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra seçimlerden sonra öldü. Ayın başında, eyalet 2 bin 500'den fazla vaka kaydetmekteydi. Ayın sonunda, seçimler sona erdiğinde, davalar yaklaşık 35.000'e yükseldi.

Bu hafta, Hindistan'ın kutsal Ganj nehrinde Uttar Pradesh bölgelerinde ve komşu eyaletinde yüzen koronavirüs hastası olduğundan şüphelenilen düzinelerce ceset bulundu ve bu, krematoryumların boğulduğu için cesetlerin nehre atıldığı korkusunu uyandırdı.

Aktivist ve çiftçi lider Yogendra Yadav, "katıksız politik duygusuzluğun" eyaleti 21. yüzyıl Hindistan'ındaki "en kötü" felaketlerden birinin merkezi haline getirdiğini yazdı. Son zamanlarda, iktidardaki Bharatiya Janata Partisi milletvekilleri kırsal alanlardaki durumla ilgili bir alarm vermek için eyalet başbakanına yazı yazdı.

Bir ölüm patlaması gören köy Banail'de, birinci basamak sağlık merkezi, camları kırık pembe bir bina ve tedavi odalarından birine park edilmiş bir motosiklet. Doktor, bir aydan fazla bir süredir dışarıdaydı - önce bir hükümet eğitim programı için, sonra da bölgedeki soğukkanlı bir hastanede çalıştıktan sonra karantina altındaydı. Nöbetçi bir eczacı, köylülere yardım için covid yardım hattı numaralarını aramalarını söyledi.

“Hükümet herhangi bir düzenleme yapmadı. Bir köylü olan Rakesh Sisodiya, "Bizi Tanrı'nın merhametine bıraktılar" dedi. "İnsanlar nereye gitmeli?"

Yerel bir doktor olan Manpal Singh, kliniğine her gün yaklaşık 10 kişinin grip benzeri semptomlarla geldiğini söyledi. Nefes darlığından şikayet edenlere test yaptırmalarını tavsiye ediyor.

BB1gKYQR.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Geçenlerde bir öğleden sonra, bir hükümet ekibi tarama ve test yapmak için köye geldi. Ekip, bir tapınak misafirhanesinin dışında, bir neem ağacının gölgesinde, toplanan köylülerin sıcaklık ve oksijen seviyesini kontrol etti. Ekip, 10.000'den fazla kişinin yaşadığı bir köy için 25 hızlı antijen test kiti getirmişti.

Yakındaki bir kasabada yaklaşık üç mil uzakta daha büyük bir devlet sağlık merkezi var. Saat 14: 00'ten hemen önce, testleri yapan tek teknisyen Hemendra Kumar'ın kitleri bitmişti ve insanları geri çevirmeye başladı. Bölge yetkililerinin her gün hızlı kullanılan 100 ila 120 hızlı antijen kiti ve 50 RT-PCR kiti gönderdiğini söyledi. RT-PCR sonuçları, 40 mil uzaktaki bir şehir hastanesine gönderildikleri için beş güne kadar sürebilir.

Yüksek rütbeli bir yetkili olan Ravindra Kumar, Bulandshahr'daki bölge merkezinde bugünlerde gece geç saatlere kadar çalıştığını söyledi. "951 köyden birini ziyaret ettiniz" dedi. “Tarama, test ve ilaç setleriyle köylere ekipler gönderiyoruz. Durum tamamen kontrol altında. "

Daha öncekilerden farklı olarak, son haftalardaki vakaların çoğunun kırsal alanlardan bildirildiğini söyledi.

Koronavirüs Hindistan'ın sağlık sistemini ezdi. Hastalar kendi başlarına.
Devletin diğer ucundaki Gazipur ilçesinde de durum bir o kadar acımasız. Sauram köyünde, köy başkanı geçtiğimiz günlerde yetkililere geçtiğimiz iki hafta içinde 17 covid benzeri ölüm hakkında bir yazı yazarak onları tarama kampları düzenlemeye sevk etti. Çoğu sağlık kuruluşuna gitmeden evde öldü. En yakın merkez köye 12 mil uzaklıktadır; Gelişmiş bakım için, köylüler Varanasi şehrine 60 mil gitmelidir. G.C. Yerel bir sağlık görevlisi olan Maurya, bunların koronavirüsten ölümler olduğunu yalanladı.

Komşu eyalet Bihar da ağır darbe aldı. Siwan'da bir göz kliniğinde çalışan 34 yaşındaki Vishnu Shankar Tiwari, doygunluk seviyeleri hızla düşen annesi için oksijene erişimi olan bir hastane yatağı bulmaya çalışarak üç gün geçirdi. Hastaneye giderken öldü.

Tiwari, "Son iki hafta içinde tanıdığım en az 12 kişi öldü," dedi. Annem gibi çoğu hastaneye bile ulaşmadan öldü.

BB1gL3Ua.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bölgedeki bir doktor olan Amjad Khan, çok uzak yerlerdeki durumu takip etmesine yardımcı olduğunu söylediği eyaletteki insanlara danışmanlık sunan covid bir WhatsApp grubunu yönetiyor.

Khan, "Bihar'ın kırsal kesimlerinde görülen covid bağlantılı ölümlerin gerçek boyutunu bilmek imkansız" dedi. "İnsanların çoğu sevdiklerini öldürenin [covid] olduğunu bile bilmiyor."

Banail köyünden bir çiftçi olan Kumar'ın ailesi için, ölümünün yarattığı şok, onu izleyen çile ile daha da arttı. Köylüler, norm olduğu gibi, cesedi yakma alanına taşımaya isteksizdi. Nihayetinde, 12 yaşındaki biri de dahil olmak üzere Kumar'ın oğulları, öldüğü karyolayı aldı ve iki mil öteden yakma yerine taşıdı.

Kumar'ın kız kardeşi Bimla Devi, "Burada tıbbi tesisler olsaydı hayatta olurdu," dedi. Bu onun ölme yaşı değildi.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

IMA, bu yıl yaklaşık 300 Hintli doktorun Covid'den öldüğünü söyledi

Hindistan’ın ölümcül ikinci Covid-19 dalgası neredeyse 270 doktorun hayatına mal oldu.

Tıp uzmanlarından oluşan gönüllü bir organizasyon olan Hindistan Tıp Derneği (IMA) dün (17 Mayıs) devam eden Covid-19 dalgasıyla mücadelede görev başında hayatını kaybeden doktorların bir listesini yayınladı. Listede K.K. IMA'nın 62 yaşındaki eski ulusal başkanı Aggarwal, 17 Mayıs'ta öldü.

2020'deki salgının ilk dalgasında, IMA'ya göre yaklaşık 750 doktor hastalığa yenik düştü.
Bihar'ın doğu eyaleti bu yıl en çok doktor ölümüne tanık oldu, onu Hindistan'ın en büyük eyaleti olan Uttar Pradesh izledi.

IMA başkanı JA Jayalal bir basın açıklamasında, "Pandeminin ikinci dalgası herkes için ve özellikle ön saflarda yer alan sağlık çalışanları için son derece ölümcül hale geliyor" dedi.

Doktorlara şehit muamelesi
Geçen yıl Eylül ayında IMA, Hindistan hükümetinden Covid-19'a yenik düşen doktorları şehit olarak tedavi etmesini talep etmişti. IMA, ölenlerin ailelerinin doğru tazminata hak kazanmasına yardımcı olacağını söyledi.

“… Aileleri ve çocukları teselliyi ve hükümetten hak ediyor. IMA ayrıca hükümeti hemşirelerin ve diğer sağlık çalışanlarının temsilcilerinden veri almaya çağırıyor ”dedi. IMA başkanı Rajan Sharma, Eylül ayında hükümete yazdı.

Hükümet, Eylül 2020'de parlamentodaki bir soruya yanıt olarak, ön saflarda çalışan sağlık çalışanlarının ölümüyle ilgili herhangi bir veriyi muhafaza etmediğini söyledi. Buna tepki gösteren IMA, o zamana kadar Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden yaklaşık 382 doktorun bir listesini yayınladı. Hükümeti eleştiren ceset, bu ölümlerin kaydını tutmamanın, "görevden feragat etmek ve halkımızın yanında duran ulusal kahramanların terk edilmesi anlamına geldiğini" söylemişti.

Kaynak: Quartz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Singapur Coronayı 1 dakikada tespit eden ‘üflemeli’ teste onay verdi

Singapur'da Beklenmedik bir olay oldu: Singapur Ulusal Üniversitesi, Covid-19'u 1 dakika içinde tespit edilebilecek şekilde geliştirilen üflemeli bir teste kullanım onayı verildiğini duyurdu.

Nasıl çalışır

brefence-go.png

1. ÖRNEK NEFES Kullanıcıya tek kullanımlık tek yönlü valf ağızlığına nefes vermesini söyleyin. Breathonix Nefes İstasyonu

cropped-cropped-photo_2020-11-28_11-48-2

2. GERÇEK ZAMANLI ANALİZ BreFence ™ Go Nefes Test Sistemi ile nefes örneğindeki VOC biyobelirteçlerini ölçün ve analiz edin.

cropped-IMG_20201127_094645-scaled-1-204

3. ANINDA SONUÇLAR Sadece 3 tıklama ile 60 saniyede sonuç alın - Başlat, Durdur ve Gönder.

Kaynak: Breathonix

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

CDC: COVID-19 enfeksiyonları, tam aşılamadan sonra son derece nadirdir

Amerika Birleşik Devletleri bu hafta büyük bir kilometre taşına ulaştı ve Beyaz Saray, ABD'deki tüm yetişkinlerin yarısından fazlasının artık COVID-19'a karşı tamamen aşılandığını bildirdi.

Bu duyuru, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden yeni bir COVID-19 enfeksiyonunun tamamen aşılanmış kişilerde son derece nadir görüldüğüne dair yeni bir raporla aynı gün geldi.

Çığır açan bir enfeksiyon, tamamen aşılanmış bir kişinin COVID-19 ile enfekte olmasıdır.

Yeni CDC raporu, bu tür çığır açan enfeksiyonların, tamamen aşılanmış tüm insanların sadece% 0.01'inde meydana gelebileceğini göstermektedir.

Aşılar enfeksiyonu önlemede oldukça etkilidir, ancak hiçbiri% 100 koruyucu değildir. Bu nadir atılımlar gerçekleştiğinde bile, aşılar insanları hastaneye kaldırılmaktan veya ölmekten korumakta hala çok etkilidir.

AAKnDXR.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Dr. John Brownstein, "Bu rapor, gerçek dünyadaki bir ortamda, çığır açan enfeksiyonların nadir olduğunu ve meydana geldiklerinde, çoğunlukla klinik önemi olmadığını doğrulamaya yardımcı oluyor" dedi.

Bu ayın başlarında, New York Yankees'in bazı personeli ve oyuncuları, tamamen aşılanmasına rağmen pozitif test yaptı.

Yaygın olarak duyurulan bu vakalar kafa karışıklığına ve endişeye yol açtı, ancak uzmanlar hiçbir aşının% 100 etkili olmadığını ve aşıların hala en kötü COVID-19 semptomlarından korunmaya yardımcı olduğunu belirtmenin önemli olduğunu söylüyor.

DAHA: ABD'li yetişkinlerin yarısı artık COVID-19: CDC'ye karşı tamamen aşılanmıştır
South Shore Health'de bulaşıcı hastalıklar uzmanı ve Massachusetts COVID-19 Aşı Danışma Grubu üyesi Dr. Simone Wildes, "Aşılı kişilere her zaman hala COVID alabileceğinizi söylüyoruz," dedi. "Genel olarak aşıların bağışıklığı zayıflamış kişilerde işe yaramayabileceğini biliyoruz, ancak genel olarak çok fazla çığır açan küme görmedik."

Yeni rapor çığır açan enfeksiyonu, Pfizer-BioNTech, Moderna ve Johnson & Johnson dahil herhangi bir FDA onaylı COVID-19 aşısı ile tam aşılamadan 14 gün veya daha uzun süre sonra pozitif bir test olarak tanımlıyor.

Rapora göre, Nisan ayı sonunda ABD'de 101 milyondan fazla yetişkin tamamen aşılanmıştı ve yalnızca 10.262 çığır açan enfeksiyon vardı. Bu vakalar genellikle hastalar tarafından iyi tolere edildi - çoğu hafif semptomlar bildirdi veya tamamen asemptomatikti.

Çığır açan vakaların sadece% 10'u hastaneye kaldırılmayı gerektirdi ve ölenlerin% 2'sinin çoğu seksenlerinde yaşlıydı ve yaklaşık beşte biri COVID-19 dışındaki bir nedenden dolayı öldü.

CDC raporu, bunun, çığır açan enfeksiyonların kesinlikle eksik bir tahmini olduğunu, çünkü tüm raporların gönüllü olduğunu ve birçok asemptomatik vakanın asla test edilmemiş olabileceğine dikkat çekiyor. Ayrıca, varyantlarla ilgili olarak yeni enfeksiyonların çığır açan enfeksiyonların daha olası olup olmadığı araştırmadan net değil.

Brownstein, ABC News'e "Çalışma Ocak 2021'de başladığından beri, sıralama yeteneklerinde genel bir gelişme oldu" dedi. "İlerlemek, rutin gözetim ve sıralama, özellikle varyantla ilişkili dalgalanmaları öngörmekle birlikte halk sağlığı planlaması için yararlı olabilir. Ancak, tamamen aşılanmış çoğu insan, çığır açan enfeksiyonlardan sonra klinik olarak iyi sonuç verdiğinden, bireysel düzeyde pek bir anlamı olmayabilir.

Bu çığır açan enfeksiyonların kabaca üçte ikisi kadınlarda meydana geldi, ancak uzmanlar nedenini bilmiyorlar. Şimdiye kadar, erkeklerden daha fazla kadın aşılanmıştır. En son verilere göre, şu anda en az 64,2 milyon kadın COVID-19'a karşı tamamen aşılanmış durumda. ABD'de tamamen aşılanmış kişilerin% 53,6'sı kadındır.

Brownstein, "Bu belirli bulgunun bu noktada istatistiksel olarak mı yoksa klinik olarak mı önemli olduğunu bilmek zor ve daha fazla analiz faydalı olacaktır," dedi.

Her şeye rağmen, fikir birliği, bu yeni raporun ve bu haftaki aşılama kilometre taşının, ülke pandemiden çıkarken umutlu olmak için nedenler olduğu yönünde.

"Bu rapor bize COVID-19 aşılarının son derece etkili olduğuna dair daha fazla kanıt sağlıyor. Daha fazla insan aşılandıkça, ülke genelinde vakaların, hastaneye yatışların ve ölümlerin azaldığını görüyoruz" dedi. Cleveland Clinic Toplum Bakımı.

Medina, "Aşı tedariki artık yaygın bir şekilde mevcut ve hala tereddütlü olan bireylere ve topluluklara ulaşmaya, endişelerini dile getirmeye ve aşı olmaya teşvik etmeye devam etmemiz gerekiyor." Dedi.

Kaynak: abcNEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Çin, ABD'nin virüs kaynaklı soruşturma çağrısının arkasında siyaset olduğunu söyledi

PEKİN (AP) - Çin Perşembe günü, Biden yönetimini siyaset yapmakla suçladı ve ilk olarak 2019'un sonlarında Çin'de tespit edilen koronavirüs salgınının kökenine ilişkin yenilenmiş bir soruşturma çağrısında bulunma sorumluluğundan kaçtı.

AAKqPFn.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian günlük bir brifingde, Başkan Joe Biden’in emrinin ABD’ye “gerçekler ve gerçekleri umursamadığını ve ciddi bilimsel köken takibiyle ilgilenmediğini” gösterdiğini söyledi.

Biden, ABD istihbarat yetkililerine, pandeminin kökenini araştırmaya yönelik çabalarını iki katına çıkarmalarını söyledi.

Aylarca bu olasılığı bir uç teori olarak en aza indirdikten sonra, Biden yönetimi, cumhurbaşkanının sözde engelleme konusunda Çin'e baskı yapacak kadar sert olmadığından Cumhuriyetçi şikayetleri ortadan kaldırmak amacıyla Çin üzerindeki salgın konusunda daha açık olması için dünya çapındaki baskıya katılıyor.

Eski Başkan Donald Trump da dahil olmak üzere Cumhuriyetçiler, virüsün merkezi Çin şehri Wuhan'daki enfekte bir hayvanla insan teması yoluyla doğal olarak değil, bir laboratuvardan ortaya çıktığı teorisini desteklediler.

Zhao ayrıca ABD'nin, Maryland eyaletindeki Fort Detrick'teki Donanma Tıbbi Araştırma Merkezi'nin Biyolojik Savunma Araştırma Müdürlüğü de dahil olmak üzere biyolojik laboratuvarlarına yönelik araştırmalara açılması gerektiğini söyledi.

Zhao, "ABD tarafı, Çin'in kapsamlı, şeffaf, kanıta dayalı uluslararası bir soruşturmaya katılmasını istediğini iddia ediyor." ABD tarafından Çin ile aynı şeyi yapmasını ve derhal Dünya Sağlık Örgütü ile işbirliği yapmasını istiyoruz. bilimsel bir şekilde köken izleme araştırması üzerine. "

Biden Çarşamba günü ABD istihbarat teşkilatlarından 90 gün içinde geri bildirimde bulunmalarını istedi. Soruşturmaya yardımcı olmak için ABD ulusal laboratuvarlarını ve Çin hükümeti için belirli sorguların bir listesini hazırlamak için istihbarat topluluğunu yönetti. Çin'i pandeminin kökenlerine ilişkin uluslararası araştırmalarla işbirliği yapmaya çağırdı.

Eski Başkan Donald Trump da dahil olmak üzere Cumhuriyetçiler, virüsün Wuhan'daki geleneksel bir ıslak pazarda enfekte bir hayvanla doğal olarak insan temasından ziyade bir laboratuvar kazasından kaynaklandığı teorisini desteklediler.

Biden yaptığı açıklamada, istihbarat topluluğunun çoğunluğunun bu iki senaryo etrafında "birleştiğini", ancak "birinin diğerinden daha olası olduğunu değerlendirmek için yeterli bilgi olduğuna inanmadığını" söyledi. İki ajansın hayvan bağına eğildiğini ve "birinin laboratuvar teorisine daha fazla eğildiğini", "her biri düşük veya orta düzeyde güvene sahip" olduğunu ortaya çıkardı.

Başkanın açıklamasından önce, yönetimi, laboratuvar sızıntısı teorisinin kamuoyunda tartışılmasından kaçınmaya çalışırken, özel olarak bunun çok zor olduğunu öne sürmüştü.

Değişen tutumların bir başka işaretinde Senato, Wuhan laboratuvarıyla ilgili iki değişikliği itiraz etmeden onayladı ve bunları ABD'nin yeniliğe yatırımlarını artırmak için büyük ölçüde ilgisiz bir yasa tasarısına ekledi.

Biden, Çin hükümetinin uluslararası soruşturmalarla tam olarak işbirliği yapmayı reddetmesi göz önüne alındığında, kesin bir sonuca asla varılamayacağı ihtimalini hâlâ savundu.

"Müfettişlerimizi bu ilk aylarda olay yerine getirememek, her zaman COVID-19'un kökenine ilişkin herhangi bir soruşturmayı engelleyecektir" dedi.

Yönetim yetkilileri, Çin’in soruşturmada işbirliği yapmayı reddetmesini dünya sahnesindeki diğer sorumsuz eylemlerin simgesi olarak görerek, laboratuvar sızıntı teorisi hakkında güçlü şüpheler taşımaya devam ediyor.

Biden’ın koronavirüs kıdemli danışmanı Andy Slavitt Salı günü dünyanın "dibe inmesi gerektiğini ... cevap ne olursa olsun" dedi.

“Çin'den tamamen şeffaf bir sürece ihtiyacımız var; Bu konuda yardımcı olması için WHO'ya ihtiyacımız var, ”″ Slavitt dedi. Şimdi buna sahip olduğumuzu düşünmüyoruz.

Zhao, yönetimin pozisyonunun "gerçekleri ve bilimi tamamen göz ardı ederek ... ama ABD'deki pandemik tepkinin köken izleme çalışması ve başarısızlığı konusundaki şüpheleri tamamen göz ardı ederek" geldiğini söyledi.

Zhao, "Bu, ABD tarafının gerçekler ve gerçeği umursamadığını, ciddi bilimsel köken takibiyle ilgilenmediğini, ancak salgını damgalama ve siyasi manipülasyona girmek ve sorumluluğu küçültmek için kullanmak istediğini tam olarak gösteriyor." Dedi. " Bu, bilime saygısızlık ve insanların yaşamlarına sorumsuzluktur ve dahası, salgınla mücadele çabalarının küresel birliğini baltalamaktadır. "

Kaynak: AP - Associated Press

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.