Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni 'corona' virüsünün belirtileri neler, virüsten nasıl korunulur?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Brezilya İlk Kez 3.000'den Fazla Kovid Ölümü Bildirdi

(Bloomberg) - Salgın Latin Amerika'nın en büyük ekonomisine kontrolsüz bir şekilde yayılırken ve sağlık sistemini aşarken Brezilya, 24 saatlik bir süre içinde ilk kez 3.000'den fazla Covid-19 ölümü bildirdi.

BB1eTsR0.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Sağlık Bakanlığı, salgının başlamasından bu yana 3.251 kişinin hayatını kaybettiğini ve bu rakamın dünya genelinde ikinci sırada olan 298.676'ya çıktığını söyledi. 82.493 artmış vakalar ve şu anda 12.13 milyon kişi enfekte oldu.

Amazon'un Manaus kentinde ortaya çıkan daha bulaşıcı bir varyant, komşuları sınırları kapatmaya ve uzmanları salgını kontrol etmemenin sonuçları konusunda uyarmaya sevk eden ikinci bir dalganın parçası olarak Yeni Yıl'dan bu yana ülke çapında hızla yayıldı.

Brezilya eyaletlerinin çoğunda YBÜ doluluk oranları% 80'in üzerinde, bazıları tam kapasitede iken, aşı uygulaması nüfusun sadece% 6'sının ilk dozu aldığını gördü. Sao Paulo ve Rio de Janeiro gibi büyük eyaletler, geçtiğimiz haftalarda sadece restoran ve barları kapattı ve valiler, hastanelerin tamamen çökmesini önlemek için çabalıyorlar, plajları kordon altına alınmış ve tatiller insanları evde tutmak için öne çıkarılmış durumda.

Salgının şiddetini küçümseyen ve ekonomiyi açık tutma ihtiyacını vurgulayan Başkan Jair Bolsonaro, Salı günü ülke çapında yaptığı bir konuşmada, ülke kendi kendine yeterli hale gelmek üzereyken hayatın "çok yakında" normale döneceğini söyledi. aşı üretimi.

Bolsonaro, bir yıl içinde dördüncü sağlık bakanına görev yemini verdikten saatler sonra, “2021'i Brezilyalılar için bir aşı yılı yapacağız” dedi.

Başkanın adresi, ülke çapındaki birçok şehirde her zamankinden daha yüksek sesli protestolarla karşılandı. Bazı protestocular pencerelerinden bağırarak onu katil olarak nitelendirdi.

Bulaşıcı hastalıklar doktoru ve Sao Paulo Üniversitesi'nde profesör olan Amaury Lelis Dal Fabbro, "Bu büyüklükte bir şeyle yüzleşmek için kesinlikle ülke çapında mükemmel bir koordinasyonla salgını kontrol etmeye odaklanmanız gerekiyor ve bu olmuyor," dedi.

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Umut Verici Bir Covid-19 Aşısı Nasıl Yolunu Kaybetti - Ve Tekrar Buldu

BERLİN — Geçen yılın başlarında Ingmar Hörr, dünyanın ilk Covid-19 aşısını yapma yarışının en ön safındaydı. Kurduğu ve liderliğini yaptığı şirket CureVac NV, öncülüğünü yaptığı büyük ölçüde denenmemiş teknolojiyi kullanarak gelecek vaat eden bir aday geliştirmişti.

curevac-109~_v-gross20x9.jpg

Sonra, onu haftalarca komada bırakan felçli bir felç geçirdi. Bilinci yeniden kazandığında bile adını hatırlayamadı ve kısa bir süre Rus casusları tarafından kaçırıldığından korktu.

Sahte bir kimlikle hastanede iyileşirken, rakip bir Alman biyoteknoloji şirketi olan Pfizer Inc. ortağı BioNTech SE, aynı mRNA teknolojisini kullanarak Batı'nın ilk aşısını geliştirmeye devam etti.

Şimdi ayağa kalkan Bay Hörr yarışa yeniden girdi. Bu, hayatını neredeyse sona erdiren darbenin ve CureVac’ın aşı çabaları yoluna girdikçe nasıl iyileştiğinin öyküsüdür.

Birçok rakiple karşılaştırıldığında, CureVac aşısını Avrupa'da incelenmek üzere sunmakta gecikti ve şimdi Haziran ayına kadar orada onay bekliyor. Ancak aşı, özellikle aşılarda ABD ve İngiltere'yi takip eden Avrupa için bir nimet olabilir.

İlk veriler, 4 santigrat derece veya 39,2 derece Fahrenheit sıcaklıkta saklanabileceğini ve birçok rakip çekimden daha kolay üretilebileceğini, dağıtılabileceğini ve yönetilebileceğini gösteriyor. CureVac, Avrupa Birliği'ne 405 milyon doz teslim etmeyi kabul etti ve atış üretmek için Novartis AG, GlaxoSmithKline PLC ve Bayer AG ile birlikte çalışıyor. Ayrıca, sahada hızlı bir şekilde aşı üretmek için Covid-19 sıcak noktalarına konuşlandırılabilen taşınabilir RNA yazıcıları geliştiren Tesla Inc. ile işbirliği yapıyor.

Ancak tüm bunlar geçen yılın başlarında raydan çıkmaya çok yaklaştı.

2 Mart 2020'de o zamanki CureVac İcra Kurulu Başkanı Daniel Menichella, diğer endüstri liderleriyle birlikte Beyaz Saray'da yemek yiyordu. CureVac'in aylar içinde bir aşıya sahip olabileceğini iddia ederek kısa bir sunum yaptı.

Kısa bir süre sonra, birkaç Alman gazetesi Başkan Trump'ın o kadar etkilendiğini ve CureVac'ı ABD'ye taşınması için ikna etmeye çalıştığını bildirdi - şirket bunu reddetti. Daha sonra 11 Mart'ta CureVac, Menichella'nın CEO olarak değiştirildiğini ve bir aradan sonra icracı olmayan bir yönetmen olarak dümene dönen Bay Hörr'ün getirildiğini açıkladı.

İki gün sonra, Bay Hörr, otel odasında ağır bir felç geçirdiğinde Berlin'deydi. Bay Hörr, şans eseri, olay onun asistanıyla telefonda konuşurken meydana geldiğini ve daha sonra acil servislere haber verebildiğini ve bu durumun muhtemelen hayatını kurtardığını söyledi.

Yönetici, o sırada şirketi çevreleyen medyanın ilgisinden korumak için doktorların onu varsayılan bir isim altında kaydettirdiği Berlin'deki Charité kliniğine götürüldü.

Bay Hörr haftalar sonra Charité’nin yoğun bakım ünitesinde komadan uyandığında, yatağındaki isim Paul Kern idi ve etrafını birbirleriyle Rusça konuşan hemşireler çevreliyordu.

Hemşireler, şehrin sağlık sisteminde çalışan birçok Rus asıllı Alman'ın arasındaydı. Ancak kafası karışan Hörr, Rus gizli servisleri tarafından kaçırıldığını düşündü.

Hörr bir röportajda, "Oldukça dehşet vericiydi: Bana ne olduğunu bilmiyordum, bu yatakta bir damlama ve kateter bağlı olarak ne yaptığımı bilmiyordum," dedi Bay Hörr. "Tüm bu insanlar bana yöneldiği için benim biraz önem verdiğimi anladım."

Uyandıktan sonra konuşamadığını veya hareket edemediğini söyledi. Acil serviste beş hafta geçirdi, hafızasını yavaşça geri kazandı ve temel fiziksel işlevleri yeniden öğrendi. Serbest bırakıldıktan sonra, rehabilitasyon kliniklerinde dört ay daha geçirecekti.

Bay Hörr’ün iyileşme döneminde, bir avukat ve CureVac’ın eski işletme müdürü Franz-Werner Haas, CEO olarak görevi devraldı. Kısa bir süre sonra, Alman hükümeti, şirkete 632.5 milyon $ 'a eşdeğer 530 milyon € - özsermaye olarak 300 milyon €, geri kalanı ise hibeler olarak- enjekte edeceğini açıkladı. 14 Ağustos'ta şirket, Covid-19 aşısının geliştirilmesini desteklemek için halka arzda 213 milyon dolar topladı.

Aralık ayına kadar Bay Hörr, kamusal yaşamda daha aktif bir rol üstlenebildi. Ancak o zamana kadar CureVac, aşı geliştirmede ciddi gecikmeler yaşadı.

Bay Hörr, 1990'larda biyoloji ve immünoloji alanında doktorasını sürdürürken, haberci RNA'yı, CureVac ve diğerlerinin Covid-19 çekimleri için kullandığı yaklaşımı araştırdı. 1999'da, bir deneyde kontrol maddesi olarak bir mRNA molekülünü kullanarak, bunun güçlü bir bağışıklık tepkisini tetiklediğini keşfetti. Bu, onu 2000 yılında alanında ilk şirketlerden biri olarak kurmasına yol açtı.

Bay Hörr, CureVac'ın daha genç rakipler BioNTech ve Moderna Inc. tarafından geride bırakılmasının kısmen ürününün doğasından kaynaklandığını söylüyor: Hem BioNTech hem de Moderna, stabiliteyi artırmak ve olumsuz reaksiyonları azaltmak için mRNA'larında yapay bir bileşen kullanırken, CureVac Bay Hörr'ün yalnızca doğal mRNA kullanma şeklindeki orijinal formülüne bağlı kaldı - aşının gelişimini uzatan daha karmaşık bir yaklaşım.

Hörr, bunun, eksi-20 santigrat derece civarında tutulması gereken rakip ürünlerin aksine, aşıların normal sıcaklıklarda depolanmasını sağlayacağını söyledi. Ek olarak, CureVac’ın aşısı BioNTech’ten% 60 daha az mRNA kullanıyor ve üretimi büyütmede potansiyel bir avantaj olan Moderna’nın sekizde biri kadar.

Daha yüksek sıcaklıklarda istikrar bir gereklilikti, çünkü Bill & Melinda Gates Vakfı gibi yatırımcılar, karmaşık soğuk zincir gereksinimleriyle mücadele edebilecek yoksul ülkelere ilaç sağlamak istediklerinden, bunu desteklerinin erken bir koşulu haline getirmişlerdi. Hörr dedi.

Şimdi neredeyse tamamen iyileşmiş olan Bay Hörr, bir CEO olarak değil, muhtemelen yönetim kurulunda şirkete dönüş olası bir dönüşü düşündüğünü söyledi.

Aşıyı AB'de piyasaya sürdükten sonraki hedefleri arasında, ortaya çıkan mutasyonların üstesinden gelmek için ikinci nesil bir atış geliştirmek ve virüsün engellenmeden yayıldığı, mevcut aşıları potansiyel olarak daha az etkili hale getirebilecek mutasyonlardan geçerek gelişmekte olan dünyanın geniş alanlarını tedarik etmek yer alıyor.

“Yalnızca Batı ülkelerine odaklanırsak, virüsün başka yerlerde mutasyona uğramasına izin vereceğiz ve sonra bizi rahatsız etmek için geri döneceğiz. Bu zaten oluyor ”dedi Bay Hörr. "Bunu küresel bir görev olarak görmeliyiz ve CureVac aşısı bunun için ideal."

Kaynak: The Wall Street Journal

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Aşılar arttıkça ve ölümler azaldıkça ABD için daha parlak bir görünüm ortaya çıkıyor

ABD aşılama girişiminde üç aydan fazla bir süredir, sayıların çoğu giderek cesaret verici bir tablo çiziyor, 65 yaş ve üstü Amerikalıların% 70'i en az bir doz aşı alıyor ve COVID-19 ölümleri günde ortalama 1000'in altına düşüyor. Kasım ayından bu yana ilk kez.

BB1eV7Ml.img?h=780&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ayrıca, düzinelerce eyalet tüm yetişkinlere aşılarını açıkladı veya bunu birkaç hafta içinde yapmayı planlıyor. Ve Beyaz Saray, önümüzdeki hafta hem tek seferlik hem de iki atımlık aşıların 27 milyon dozunun dağıtılacağını söyledi; bu, Başkan Joe Biden'ın iki ay önce göreve geldiği zamanın üç katından fazla.

Yine de, hükümetin en iyi bulaşıcı hastalık uzmanı Dr. Anthony Fauci Çarşamba günü zafer ilan etmeye hazır olmadığını söyledi.

Sık sık soruluyor, köşeyi mi dönüyoruz? Fauci, Beyaz Saray brifinginde söyledi. “Cevabım gerçekten daha çok köşede gibiyiz. O köşeyi dönüp dönmeyeceğimizi hala göreceğiz. "

Fauci'yi duraklatan şey, yeni vakaların günde 50.000'den fazla inatla yüksek bir seviyede kalması olduğunu söyledi. Johns Hopkins Üniversitesi tarafından toplanan verilere göre, ABD Çarşamba günü 30 milyon doğrulanmış vakayı aştı. Şu anda ölenlerin sayısı 545.000'den fazladır.

Bununla birlikte, ABD'deki görünüm, Salı günü ilk kez tek bir günde 3.000'den fazla COVID-19 ölümü bildiren Brezilya gibi yerlerde ve başka bir enfeksiyon dalgasının yol açtığı Avrupa genelinde kötüleşen durumla tam bir tezat oluşturuyor. yeni kilitlenmelere.

Avrupa'daki kasvet, üretimdeki gecikmeler ve AstraZeneca'nın aşısının güvenliği ve etkililiğiyle ilgili sorular nedeniyle kıtadaki aşı dağıtımının yavaşlaması nedeniyle daha da arttı.

ABD'deki halk sağlığı uzmanları, rahatlatıcı sosyal mesafenin ve diğer önleyici tedbirlerin kolayca başka bir dalgalanmaya yol açabileceği konusunda uyarmak için her fırsatı değerlendiriyor.

Scripps Araştırma Çeviri Enstitüsü başkanı Dr. Eric Topol, eyaletlerde maske görevlerini kaldıran kırmızı bayraklar, hava yolculuğunun geri döndüğünü ve Florida'da bahar tatili kalabalıklarının kontrolden çıktığını görüyor.

Topol, Çıkış rampasına yaklaşıyoruz, dedi. "Tekrar açarak yaptığımız tek şey, nihayet Amerikan salgınında ilk kez virüsü kontrol altına almak için atışımızı tehlikeye atmak."

Ülke çapında, ilerlemenin açık işaretleri var.

CDC'ye göre, ülkenin 540.000'den fazla koronavirüs ölümünün büyük bir bölümünü oluşturan 65 yaş ve üstü Amerikalıların% 43'ünden fazlası tamamen aşılanmıştır. COVID-19 ile acil servislerde ortaya çıkan yaşlı yetişkinlerin sayısı önemli ölçüde azaldı. Genel olarak aşılar günde 2,5 milyondan 3 milyona kadar aşılara çıkmıştır.

ABD'de COVID-19 kaynaklı günlük ölümler, Ocak ayı ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3.400'den ortalama 940'a düştü.

Minnesota sağlık yetkilileri Pazartesi günü, yaklaşık bir yıldır ilk kez COVID-19'dan yeni ölüm olmadığını bildirdi. New Orleans'ta Touro Revir hastanesi Mart 2020'den beri ilk kez tek bir vakayı tedavi etmiyordu.

Ve Fauci, Teksas ve Kaliforniya'daki tamamen aşılanmış sağlık çalışanları arasında ihmal edilebilir düzeylerde koronavirüs enfeksiyonu gösteren iki yeni çalışmadan alıntı yaptı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri müdürü Dr. Rochelle Walensky Çarşamba günü, "Orada nasıl biraz daha kalmamız gerektiğini vurguluyorum" dedi. Çünkü "ilk veriler gerçekten cesaret verici".

Ülke çapında yeni vakalar ve COVID-19 ile hastaneye kaldırılan kişi sayısı son iki ayda düştü, ancak Walensky bu ilerlemenin son birkaç hafta içinde durduğundan endişe duymaya devam ediyor. Yeni vakalar, Ocak ayının başındaki çeyrek milyonluk zirveden ortalama olarak günde 53.000'den fazla görülüyor.

Bu, geçen yaz COVID-19 dalgasında görülen seviyelere rahatsız edici derecede yakın.

Biden, eyaletleri tüm yetişkinleri 1 Mayıs'a kadar aşı olmaya uygun hale getirmeye zorladı. Texas, Arizona ve Georgia da dahil olmak üzere en az yarım düzine eyalet, 16 yaşın üzerindeki herkese aşı açıyor. En az 20 eyalet daha yapmayı taahhüt etti. bu yüzden önümüzdeki birkaç hafta içinde.

Seattle banliyösündeki küresel merkezinde 50.000'den fazla kişiyi istihdam eden Microsoft, 29 Mart'ta işçileri geri getirmeye başlayacağını ve yaklaşık bir yıldır kapatılan tesisatları yeniden açacağını söyledi.

Salgın sırasında uzaktan çalışan New York City'nin 80.000 belediye çalışanı 3 Mayıs'tan itibaren ofislerine dönecek.

Yine de uzmanlar, daha fazla Amerikalı seyahat etmeye ve tekrar sosyalleşmeye başladığında endişelenmek için neden görüyorlar.

ABD havaalanlarındaki günlük yolcuların sayısı, birçok kolejde bahar tatilinin ortasında geçen hafta boyunca sürekli olarak 1 milyonu aştı.

Ayrıca Michigan ve New Jersey gibi eyaletler de yükselen vakalar görüyor.

Ulusal sayılar kusurlu bir göstergedir. Seattle'daki Washington Üniversitesi'nde sağlık ölçüm bilimleri profesörü olan Ali Mokdad, bazı eyaletlerdeki olumlu düşüş eğiliminin, diğerlerinde, özellikle daha küçük olanlarda, vaka sayılarında bir artışı gizleyebileceğini söyledi.

Ve Britanya'da ortaya çıkan daha bulaşıcı varyantın şimdi neredeyse her eyalette tanımlandığını söyledi.

Kaynak: AP Associated Press 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Öngörülen Bir Çöküş: Brezilya'daki Covid-19 Salgını Hastaneleri Nasıl Etkiledi

BB1f1u6d.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

PORTO ALEGRE, Brezilya - Hastalar Porto Alegre'deki hastanelere öncekinden çok daha hasta ve genç gelmeye başladı. Cenaze evleri iş dünyasında istikrarlı bir yükseliş yaşarken, yorgun doktorlar ve hemşireler Şubat ayında hayat kurtarmak için kilitlenme talebinde bulundu.

Ancak Porto Alegre'nin belediye başkanı Sebastião Melo, daha büyük bir zorunluluk olduğunu savundu.

Bay Melo, Şubat ayı sonlarında "Ekonomiyi kurtarabilmemiz için hayatınızı riske atınız" dedi.

Şimdi Brezilya'nın güneyinde müreffeh bir şehir olan Porto Alegre, ülkenin sağlık sisteminin çarpıcı bir çöküşünün merkezinde yer alıyor - önceden söylenen bir kriz.

Pandemiye bir yıldan fazla bir süredir Brezilya'daki ölümler zirvede ve koronavirüsün oldukça bulaşıcı varyantları, siyasi işlevsizlik, yaygın gönül rahatlığı ve komplo teorileriyle mümkün kılınan ulusu kasıp kavuruyor. Lideri Jair Bolsonaro, virüs tehdidini küçümseyen ülke, şu anda dünyadaki herhangi bir ülkeden daha fazla yeni vaka ve ölüm bildiriyor.

BB1f1iDW.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Brezilya'daki Sınır Tanımayan Doktorlar'ın yönetici müdürü Ana de Lemos, “Sağlık sisteminde bu büyüklükte bir başarısızlık görmedik” dedi. Ve tünelin sonunda ışık görmüyoruz.

Çarşamba günü ülke, her saat kabaca 125 Brezilyalıyla birlikte 300.000 Covid-19 ölümünü aştı. Kamu hastanelerindeki ve özel hastanelerdeki sağlık görevlileri, kritik bakım birimlerini genişletmek, azalan oksijen kaynaklarını stoklamak ve üstel fiyat artışıyla satılan kıt entübasyon yatıştırıcılarını temin etmek için çabalıyorlardı.

Başkent Brasília'daki yoğun bakım üniteleri ve Brezilya'nın 26 eyaletinden 16'sı, yüzde 10'un altında kapasiteye sahip mevcut yatak kıtlığı bildiriyor ve birçoğu artan bulaşma yaşıyor (bu tür yatakların yüzde 90'ı dolduğunda durum korkunç kabul ediliyor)

BB1f1u6U.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Porto Alegre'yi de içeren eyalet olan Rio Grande do Sul'da yoğun bakım yatağı bekleme listesi son iki hafta içinde ikiye katlanarak 240 kritik hasta oldu.

Porto Alegre'deki başlıca tıbbi tesislerden biri olan Hospital Restinga e Extremo Sul'da acil servis, pek çok hastanın ücretsiz yatak olmadığı için sandalyelerde tedavi gördüğü sıkışık bir Covid koğuşu haline geldi. Geçen hafta, ordu ana girişin dışında bir çadır sahra hastanesi inşa etti, ancak hastane yetkilileri, ek yatak alanının sınırını aşan bir sağlık personeli için çok az kullanıldığını söyledi.

Hastane müdürü Paulo Fernando Scolari, "Tüm sistem çökmenin eşiğinde," dedi. "İnsanlar umutsuzca tedaviye ihtiyaç duyan daha ciddi semptomlarla, daha düşük oksijen seviyeleriyle geliyorlar."

BB1f1rPU.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu çöküş, H.I.V.'deki artış da dahil olmak üzere tıbbi krizlere çevik ve yaratıcı çözümler geliştirmekle tanınan, geçtiğimiz on yıllarda diğer gelişmekte olan ülkeler için bir model olan bir ülke için büyük bir başarısızlıktır. enfeksiyonlar ve Zika salgını.

Geçen yıl şehirdeki tüm pandemi kısıtlamalarını kaldırma sözü üzerine kampanya yürüten Bay Melo, bir kilitlenmenin insanların aç kalmasına neden olacağını söyledi.

Bir röportajda “Ekonomimizin yüzde kırkı, yani işgücümüz kayıt dışı” dedi. "Geceleri bir şeyler yemek için dışarı çıkıp çalışmaları gereken insanlar."

Hastalığı tedavi etmek için etkisiz ve potansiyel olarak tehlikeli ilaçları teşvik etmeye devam eden Başkan Bolsonaro, bu kadar çok insanın yoksulluk içinde yaşadığı bir ülkede kilitlemelerin savunulamaz olduğunu söyledi. Birkaç Brezilya eyaleti geçtiğimiz haftalarda işletme kapatma talimatı verirken, katı bir kilitlenme yaşanmadı.

BB1f1qjU.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Porto Alegre'deki bazı cumhurbaşkanının destekçileri, Covid koğuşlarının taştığı sırada hastanelerin dışında duran ve kornalarını patlatan karavanlar düzenleyerek son günlerde işyerlerinin kapatılmasını protesto ettiler.

BB1f1u9p.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Epidemiyologlar, hükümet maskelerin kullanımını ve sosyal mesafeyi teşvik etseydi ve geçen yıl geliştirilmekte olan aşılara agresif bir şekilde müzakere etmiş olsaydı Brezilya'nın ek kilitlenmelerden kaçınabileceğini söylüyorlar.

Bunun yerine, eski Başkan Donald J. Trump'ın yakın bir müttefiki olan Bay Bolsonaro, Covid-19'u "kızarık bir grip" olarak nitelendirdi ve genellikle büyük kalabalığı teşvik etti ve anti-sıtma ve anti-parazit ilaçları destekleyerek taraftarlar arasında yanlış bir güvenlik duygusu yarattı. - etkisiz oldukları konusunda uyarıda bulunan önde gelen sağlık yetkilileriyle çelişiyor.

Geçen yıl, Bolsonaro hükümeti Pfizer'in on milyonlarca Covid-19 aşısı teklifini onayladı. Daha sonra cumhurbaşkanı, Brezilya'nın büyük ölçüde güvendiği Çin yapımı aşı olan CoronaVac için yapılan klinik deneylerdeki aksaklıkları kutladı ve yeni geliştirilen aşıları olan kişilerin timsahlara dönüşmesi durumunda ilaç şirketlerinin sorumlu tutulmayacağına dair şaka yaptı.

São Paulo'da bir mikrobiyolog olan Natália Pasternak, "Hükümet önce salgın tehdidini, ardından önleyici tedbirlere duyulan ihtiyacı reddetti ve ardından mucize tedavileri teşvik ederek bilime karşı çıktı" dedi. "Bu, nüfusun kafasını karıştırıyor, bu da insanların sokağa çıkarken kendilerini güvende hissettikleri anlamına geliyor."

Yeğeni Henrique Machado, Porto Alegre'nin eteklerinde bir belediyede yaşayan 63 yaşında emekli bir ayakkabıcı olan Terezinha Backes, geçen yıl son derece dikkatli davrandığını ve sadece gerektiğinde dışarı çıktığını söyledi.

Ancak tıbbi bir tesise giren insanların ateşini ölçmekle görevli bir güvenlik görevlisi olan 44 yaşındaki oğlu, virüsü bu ayın başlarında eve getirmiş gibi görünüyor.

Sağlığı iyi olan Bayan Backes, nefes almakta zorlanmaya başladıktan sonra 13 Mart'ta bir hastaneye kaldırıldı. Ayıracak yatağı olmadığından, taşan kanadın koridorunda oksijen ve serumla tedavi edildi. Üç gün sonra öldü.

Bir eczacı olan 29 yaşındaki Bay Machado, "Teyzeme yaşamı için savaşma hakkı verilmedi" dedi. Koridorda kaldı.

Vücudu, Mart ayını bir aile dostu Guaraci Machado'nun sahip olduğu bir cenaze evinde geçirdiği en yoğun ay yapan skorlar arasındaydı. Geçen bir öğleden sonra ofisinde oturan Bay Machado, son birkaç haftadır tesisine tabutlarla getirilen genç Covid-19 hastalarının sayısının kendisine vurulduğunu söyledi.

Yine de bir röportajın ortasında yüz maskesini çıkaran 64 yaşındaki Bay Machado, kilitlenmelere veya işlerin kapatılmasına karşı olduğunu söyledi. Başından beri, virüsün Çin tarafından yaratıldığına, böylece dünya çapında tıbbi malzeme satabileceğine ve nihayetinde kar getiren bir aşı geliştirebileceğine ikna olduğunu söyledi.

Bay Machado, geçen yılın Haziran ayında Covid-19'u aldığında, başkanın savunduğu sıtma ilacı hidroksiklorokin aldığını ve "beni hayatta tuttuğunu" söyledi.

Bay Machado, önümüzdeki haftalarda Brezilya'da Covid-19 aşısı için uygun olacak. Ancak "sopayla dövülse" bile bir tane alamayacak, dedi Bay Machado, geçenlerde internette aşıların virüsten daha ölümcül olduğunu okuduğunu belirtti.

Covid-19 aşıları hakkındaki bu tür komplo teorileri, WhatsApp ve Facebook dahil olmak üzere sosyal medyada geniş çapta yayıldı. IPEC firması tarafından yapılan yakın tarihli bir kamuoyu araştırması, ankete katılanların yüzde 46'sının aşılar hakkında en az birinin geniş çapta yalan söylediğine inandığını ortaya koydu.

Geçen yıl ülkenin kuzeydoğusunda bir koronavirüs görev gücüne liderlik eden Duke Üniversitesi'nden Brezilyalı nörolog Dr. Miguel Nicolelis, aşılara ve bilime güvensizliğin Brezilya'da yeni olduğunu ve Bolsonaro döneminin tehlikeli bir özelliği olduğunu söyledi.

Dr. Nicolelis, "Brezilya'da cumhuriyet başkanı konuştuğunda insanlar dinler," dedi. "Brezilya'nın hiçbir zaman aşı karşıtı bir hareketi olmadı - asla."

Ancak seçmenlerin yaklaşık yüzde 30'unun desteğini elinde tutan Bay Bolsonaro'nun pek çok katı destekçisi, cumhurbaşkanının salgın konusundaki içgüdülerinin sağlam olduğunu savunuyor.

Porto Alegre'de emekli bir itfaiyeci olan Geraldo Testa Monteiro, geçen hafta Covid-19'dan ölen 70 yaşındaki kız kardeşi Maria de Lourdes Korpalski ve ailesiyle birlikte gömülmeye hazırlanırken başkana övgüde bulundu.

Son aylarda, Bay Monteiro, önleyici bir önlem olarak anti-parazit ilaç ivermektini almaya başladığını söyledi. İlaç, antibiyotik azitromisin ve anti-sıtma ilacı hidroksiklorokin içeren Covid ilaç kitinin bir parçasıdır. Bay Bolsonaro’nun sağlık bakanlığı bunların kullanımını onayladı.

Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'daki önde gelen tıp uzmanları, bu ilaçların Covid-19'u tedavi etmek için etkili olmadığını ve bazılarının böbrek yetmezliği dahil ciddi yan etkilere sahip olabileceğini söylediler.

"Yalanlar," 63 yaşındaki Monteiro, Covid kiti hakkındaki bilimsel fikir birliği hakkında söyledi. "Çok fazla yalan ve efsane var."

Tıp uzmanlarının, hastalığın erken aşamalarında bu ilaçları daha kararlı bir şekilde reçete etmeyi reddederek, Bay Bolsonaro’nun pandemiyi dizginleme planını sabote ettiklerini söyledi.

"Bir çözüm vardı: Başkanı dinlemek," dedi. "İnsanlar bir lider seçtiklerinde, bunun nedeni ona güvenmeleridir."

Hemşire başkanı Claudia Franco, güvensizlik ve inkarların - ve Bolsonaro destekçilerinin salgın kısıtlamalarını protesto etmek için hastanelerin dışında kornalarını patlatmaları - meslektaşlarını virüse ve intihara karşı kaybeden tıp uzmanları için ezici olduğunu söyledi. Rio Grande do Sul'da sendika.

Covid-19 hastalarına bakan Bayan Franco, "İnsanlar bu kadar inkar ediyor" dedi. "Bugün içinde olduğumuz gerçek şu ki, herkes için yeterli solunum cihazımız yok, herkes için oksijenimiz yok."

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

'Kötü Amaçlı': Demokrat Ted Lieu, Dr.Birx'in Trump'ı Etkinleştirmesinin Birçok 'Gereksiz Ölüme' Neden Olduğunu Söyledi

Kaliforniya Demokratik Temsilcisi Ted Lieu Cumartesi günü eski Beyaz Saray Koronavirüs Görev Gücü koordinatörü Dr. Deborah Birx'i eski Başkan Donald Trump'ın "yüzbinlerce gereksiz ölüme" neden olduğu iddia edilen COVID-19 cevabını sağladığı için eleştirdi.

BB1f2jyH.img?h=757&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Birx geçtiğimiz günlerde Trump yönetimi altındaki federal koronavirüs tepkisini CNN'in baş tıp muhabiri Dr.Sanjay Gupta ile yeni bir belgeselde tartıştı. "Bu şekilde bakıyorum. İlk defa bir bahanemiz var" dedi. "Bu ilk dalgalanmadan gelen yaklaşık yüz bin ölüm vardı. Geri kalanların hepsi, aklımda, hafifletilebilir veya önemli ölçüde azaltılabilirdi."

Buna yanıt olarak Lieu, Birx'i Trump'ı haksız yere övdüğü ve eski başkanın "bilim dışı retoriğine" itiraz edemediği için ölümlere suç ortağı olduğu için şiddetle eleştirdi.

1980'den beri federal hükümette çalışan Birx, geçtiğimiz Mart ayında Trump yönetiminin COVID-19 müdahale ekibine katılmadan önce eski Başkan Barack Obama yönetimi tarafından AIDS yardım yöneticisi olarak atandı.

Aralık ayında Birx, o zamanki Başkan olan Joe Biden yönetiminin Beyaz Saray'a geçişine yardım ettikten sonra emekli olacağını duyurdu. Bir ay sonra Birx, CBS'ye 'Ulusla Yüzleş'e Beyaz Saray tarafından "sansürlendiğini" ve ulusal televizyonda görünmesinin engellendiğini söyledi.

Kasım seçimlerinden önce, COVID-19 ile ilgili çalışmalarının "hiçbir yere varmadığını" hissettiği bir nokta olduğunu itiraf etti, ancak kamuoyundan asla kasıtlı olarak bilgi vermediğinde ısrar etti.

Birx, "Hiçbir yere varamadığım bir nokta haline geldiğinde ve bu seçimden hemen öncesine benzediğinde, seçimden sonraki gün ne olması gerektiği ve bunun nasıl uygulanması gerektiğine dair çok detaylı bir iletişim planı yazdım." Dedi. . "Ve bunun gerçekleşeceğine dair çok fazla söz vardı."

Birx, Trump yönetiminde çalışırken meslektaşlarının sık sık siyasi sadakatini sorguladığını ve "her zaman" istifa etmeyi düşündüğünü söyledi.

"On yıllardır tanıdığım meslektaşlarım ... onlarca yıldır bu deneyimde, çünkü Beyaz Saray'da olduğum için, beni sonsuza dek tanıyor olsalar bile bu politik kişi olduğuma karar verdiler. Her soruyu kendime sormak zorunda kaldım. sabah, bu salgına yanıt vermede yardımcı olacak yapabileceğimi düşündüğüm bir şey var mı ve bu her gece kendime sorduğum bir şey "dedi.

Kaynak: Newsweek

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Çalışma, Bu Kan Grubu Sizi COVID'ye Karşı Koruyabilir

BB16FOM5.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Geçen yıl boyunca, araştırmacılar COVID-19 için risk faktörlerini incelemeye devam ettiler. Onlardan biri? Kan grubu. Bir dizi araştırmaya göre, özellikle virüs söz konusu olduğunda daha koruyucu görünen bir kan grubu var ve virüse sahip insanlar şiddetli enfeksiyona ve hatta ölüme daha az eğilimli. Kan grubunu COVID riskiyle ilişkilendiren en son büyük çalışma hakkında bilgi edinmek ve sağlığınızı ve başkalarının sağlığını güvence altına almak için, Hastalığınızın Aslında Koronavirüs Olduğunu Gösteren bu İşaretleri kaçırmayın.

BB1cys8A.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

1. Bu Kan Grubu COVID Antikorları Geliştirebilir

Annals of Internal Medicine'de 2020'nin sonlarında yayınlanan bir araştırma, tip O veya Rh negatif kanı olan kişilerin COVID-19'dan biraz daha düşük risk altında olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya virüs için test edilen 225.000 kişi dahil edildi ve araştırmacılar, A, AB veya B'ye sahip olanlara kıyasla O kan grubuna sahip olanlar için riskin% 12 daha düşük olduğunu buldu.Ayrıca, şiddetli COVID veya ölüm riskleri % 13 daha düşük. Ek olarak, Rh negatif kan grubuna sahip olanlar - özellikle O negatif - virüse karşı bir miktar bağışıklığa sahip görünüyorlardı. Hangi kan grubunun sizi riske atabileceğini görmek için okumaya devam edin.

BB17eYvj.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

2. Diğer Çalışmalar Bağlantıyı Doğruluyor

Ek olarak, Nature tıp dergisinde yayınlanan bir Kasım 2020 araştırması da kan grubunun COVID riskini etkilediğini buldu. "Son kanıtlar, kan grubunun şiddetli COVID-19 riskini etkileyebileceğini gösteriyor" diye açıkladı. Bu çalışma, New York Presbiteryen hastane sistemindeki 14.000 kişiyi içeriyordu ve O olmayan kan gruplarına sahip olanların "biraz artmış" bir enfeksiyon prevalansına sahip olduğunu buldu.

Araştırmacılar, "Entübasyon riski, tip O'ya kıyasla A'da azaldı ve AB ve B tipleri arasında artarken, ölüm riski tip AB için arttı ve tip A ve B için azaldı" sonucuna vardı. "Sonuçlarımız, kan grubunun COVID-19'da rol oynayabileceğini öne süren artan kanıtlara katkıda bulunuyor."

BB18jvLn.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

3. Kan Grubunuz Sizi COVID'ye Bağışık Yapmaz

Nebraska Medicine, "Son veriler, kan grubu A olan kişilerin, A olmayan kan türlerine göre COVID-19 kapma riskinin önemli ölçüde daha yüksek olduğunu gösteriyor" diyor. “Kan grubu O en düşük riske sahip gibi görünüyor. Yine de bu riskler görecelidir, yani O tipi kanlı insanlar COVID-19'a bağışık değildir. "Her türden insanın COVID-19 ile enfekte olabileceğini biliyoruz," kardiyolog Daniel Anderson, MD, Ph.D. onlara söyle.

BB19FsUf.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

4. Diğer Gerçekler Enfeksiyon Şansınızı Karıştırabilir

Nebraska Medicine, "Hastalığın ciddiyetinde kan grubu tek faktör değildir" diyor. Ne kadar virüse maruz kaldığınız, yaşınız ve altta yatan sağlık durumunuz da hastalığın seyrini ve ciddiyetini etkiler. Örneğin, siz ve aynı duyarlılığa sahip arkadaşınız, asemptomatik COVID-19 olan biriyle aynı otobüsü paylaşıyorsunuz. Arkadaşınız enfekte olan kişinin yanında oturur. Her ikisinden de 7 fit uzakta oturuyorsunuz. Arkadaşınız daha fazla virüs bulaştığı için daha kötü bir COVID-19 vakası yaşardı. "

BB1dYkJi.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

5. Pandemiden Nasıl Kurtulun ve Hayat Kurtarın

Dediğimiz gibi, kan grubunuz ne olursa olsun, COVID-19'a karşı bağışık değilsiniz. Öyleyse Dr. Anthony Fauci'nin temel ilkelerini takip edin ve nerede yaşarsanız yaşayın bu salgını sona erdirmeye yardımcı olun - rahatça oturan ve çift katmanlı bir yüz maskesi takın, seyahat etmeyin, sosyal mesafe bırakın, büyük kalabalıklardan kaçının, insanlarla evlere çıkmayın (özellikle barlarda) barınmıyorsanız, iyi el hijyeni uygulayın, size uygun olduğunda aşı olun ve kendi hayatınızı ve başkalarının hayatını korumak için bu En Çok Olduğunuz 35 Yerden hiçbirini ziyaret etmeyin COVID yakalama olasılığı yüksektir.

Kaynak: EatThis, NotThat Health

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Rapora göre Moderna ve Pfizer-BioNTech Aşıları Çok Etkili

Federal sağlık araştırmacılarının Pazartesi günü bildirdiğine göre, Moderna ve Pfizer-BioNTech tarafından yapılan koronavirüs aşıları, gerçek dünya koşulları altında semptomatik ve asemptomatik enfeksiyonları önlemede oldukça etkili olduğunu kanıtladı.

BB1f5zbK.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Klinik araştırma verileriyle tutarlı olarak, iki dozluk bir rejim, ikinci atıştan iki hafta sonra enfeksiyonların yüzde 90'ını önledi. Aşılamadan iki hafta sonra tek doz enfeksiyonların yüzde 80'ini önledi.

Ülke aşılara uygunluğu hızla genişletirken ve ortalama günlük atış sayısı artmaya devam ederken bile haberler geliyor. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, Pazar günü uygulanan yedi günlük ortalama aşı sayısı bir önceki haftaya göre hafif bir artışla 2,7 milyonu buldu.

Ancak virüs yenilenmiş bir ivme kazanıyor olabilir. Bir New York Times veritabanına göre, Pazar günü yeni virüs vakalarının yedi günlük ortalaması, son iki haftada yüzde 16'dan fazla artışla 63.000 idi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin direktörü Dr.

Ulusun “umut etmek için çok nedeni var” dedi. Ama şu anda korkuyorum. Dr. Walensky, bir "yaklaşan kıyamet" duygusu hissettiğini ekledi.

Bilim adamları, aşılanmış kişilerin hala asemptomatik enfeksiyonlara yakalanıp virüsü başkalarına bulaştırıp bulaştırmayacağını tartıştılar. CDC'deki araştırmacılar tarafından yapılan yeni çalışma, enfeksiyonlar çok nadir olduğu için bulaşmanın da muhtemelen nadir olduğunu öne sürdü.

Ayrıca, varyantların aşıları daha az etkili hale getirebileceği endişesi de vardır. Çalışmanın sonuçları bu korkuyu doğrulamıyor. 14 Aralık 2020'den 13 Mart 2021'e kadar araştırma sırasında rahatsız edici varyantlar dolaşıyordu, ancak aşılar hala güçlü koruma sağlıyordu.

C.D.C. Sağlık çalışanları, ilk müdahale ekipleri veya ön saflarda yer alan diğer kişiler oldukları için virüse maruz kalma riski yüksek olan 3.950 kişiyi kaydettirdi. Daha önce hiçbiri koronavirüs ile enfekte olmamıştı.

Çoğu - yüzde 62,8 - çalışma süresi boyunca her iki aşıyı da aldı ve yüzde 12,1'i bir atış yaptı. Katılımcıların daha önce koronavirüs ile enfeksiyonu yoktu.

Katılımcılar, her hafta P.C.R. için merkezi bir konuma gönderilen kendi burun swablarını topladılar. test, en doğru test türü. Haftalık sürüntüler, araştırmacıların semptomatik enfeksiyonların yanı sıra asemptomatik enfeksiyonları da tespit etmesine izin verdi.

Araştırmacılar ayrıca katılımcılara ateş, titreme, öksürük, nefes darlığı, boğaz ağrısı, ishal, kas ağrıları veya koku veya tat kaybı gibi enfeksiyonla ilişkili semptomları sordu. Araştırmacılar ayrıca hastalıkları tespit etmek için hastaların tıbbi kayıtlarını da analiz ettiler.

Enfeksiyonların yüzde elli sekizi, insanlar semptomlara sahip olmadan önce tespit edildi. Enfekte kişilerin sadece yüzde 10,2'si hiçbir zaman semptom geliştirmedi.

Tamamen aşılananlar arasında 1.000 kişi-gün başına .04 enfeksiyon vardı, bu da 1.000 kişi arasında bir günde .04 enfeksiyon olacağı anlamına geliyor.

Bir doz aşı yaptıranlar arasında 1000 kişi-günde 0.19 enfeksiyon vardı. Buna karşılık, aşılanmamış kişilerde 1000 kişi-gün başına 1.38 enfeksiyon vardı.

Dr. Walensky, Amerikalıları önlem almaya devam etmeye ve uygun olur olmaz aşıları yapmak için zaman kaybetmemeye çağırdı.

"Sizden biraz daha dayanmanızı, yapabildiğiniz zaman aşı olmanızı rica ediyorum, böylece hepimizin sevdiğimiz tüm o insanlar bu pandemi sona erdiğinde hala burada olacaklar," dedi.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Pfizer, denemelerin Güney Afrika varyantına karşı işe yaradığını ama 6 ay sonra etkili olduğunu öne sürdü

Pfizer ve BioNTech Perşembe günü yaptığı açıklamada, denemelerin, aşılarının ilk olarak Güney Afrika'da ortaya çıkan bir koronavirüs varyantına karşı etkili olduğunu öne sürdüğünü ve bazı uzmanların mevcut aşılardan kaçabileceğinden endişe duyduğunu söyledi.

BB1fcwX9.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Uyuşturucu üreticileri ayrıca, Faz 3 denemelerine dahil olan 12.000 kişinin, ciddi güvenlik endişeleri olmaksızın, ikinci dozlarından altı ay sonra Covid-19'a karşı yüksek düzeyde koruma yaşadıklarını söylediler.

BioNTech CEO'su ve kurucu ortağı Uğur Şahin, "Şimdiye kadar gördüğümüz güçlü etkinliği ve iyi güvenlik verilerini daha da doğrulamak için önemli bir adım" dedi.

"Bu veriler aynı zamanda bir aşının, sürü bağışıklığına ulaşmak ve küresel nüfus için bu pandemiyi sona erdirmek için kritik bir faktör olan mevcut dolaşımdaki varyantlara karşı etkili bir şekilde koruyabileceği ilk klinik sonuçları sağlıyor."

Amerikan ilaç devi Pfizer ve Alman ortağı BioNTech tarafından geliştirilen aşı, Aralık ayında Gıda ve İlaç Dairesi'nden yalnızca özel durumlarda verilen acil kullanım izni aldı.

Pfizer Başkanı ve CEO'su Albert Bourla yaptığı açıklamada, Perşembe günkü deneme sonuçlarının ilaç üreticilerinin FDA'ya tam bir Biyolojik Lisans Başvurusu sunmasına izin vereceğini söyledi. Ayrıca sonuçları dünyanın dört bir yanındaki düzenleyicilerle paylaşmayı ve verileri meslektaş incelemesine sunmayı planlıyorlar.

Çalışma, bazılarına aşı ve bazılarına plasebo verilen yaklaşık 44.000 kişiyi içeriyordu. Hakemli olmayan basın bülteninde yayınlanan açıklamaya göre, sadece 77'sine aşı verilen 927 semptomatik Covid-19 vakası vardı.

Gıda ve İlaç İdaresi'nin ciddiyet tanımı kullanılarak yapılan açıklamada, 21 ciddi vakadan yalnızca birine aşı verildi - bu yüzde 95,3 etkililiğe işaret ediyor.

Hastalık Kontrol Merkezlerinin tanımına göre, aşılanan grupta ciddi vaka bulunmadığı ve şiddetli hastalığa karşı yüzde 100 etkililiğe işaret ettiği belirtildi.

CDC Pazartesi günü, hem Pfizer hem de Moderna aşılarının gerçek dünyada son derece etkili olduğunu ve tamamen aşılanmış kişilerde enfeksiyonları yüzde 90 oranında azalttığını bildirdi.

Bulgular, Amerika Birleşik Devletleri'nden ilk gerçek dünya verileriydi ve diğer ülkelerden benzer araştırmalarla uyumlu.

CDC'ye göre Pfizer-BioNTech aşısı ABD'de 76 milyondan fazla, Moderna'nın 69 milyonundan fazla ve Johnson & Johnson'ın 3 milyonundan fazla uygulandı.

BB1fcqaA.img?h=745&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Denemenin bir kısmı, bazı bilim adamlarının mevcut aşılardan kaçabileceğinden endişe duyduğu, B.1.351 olarak bilinen bir varyantın ilk ortaya çıktığı Güney Afrika'da gerçekleşti.

CDC'nin en son rakamlarına göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde bu suşun tespit edilmiş 312 vakası olmuştur.

Pfizer-BioNTech denemesinde, bu varyantın altı vakası gözlemlendi, ancak bunların hiçbirinin aşı verilen kişiler olmadığı, bu da yüzde 100'lük bir etkililiğe işaret etti.

Bu, ilaç üreticileri tarafından memnuniyetle karşılandı, çünkü Şubat ayında bir laboratuvar testinin, aşılarının bu suşa karşı daha düşük seviyelerde antikor ürettiğini öne sürdüğünü söylediler.

Perşembe günü yapılan açıklamada, antikor seviyeleri daha düşük olmasına rağmen, "bu varyanta karşı gözlemlenen yüksek etkinliği etkilemiyor" dedi.

Bu, şirketlerin Covid-19 aşısının 12 ila 15 yaş arasındaki gençlerde güvenli ve etkili olduğunu söylemesinden bir gün sonra geliyor.

Önümüzdeki haftalarda bu yaşlar için acil kullanım izni talep etmeyi planlıyorlar.

Pfizer, aşının 6 aydan 11 yaşına kadar olan çocuklarda ne kadar iyi çalıştığını da araştırıyor. O denemedeki ilk dozlar geçen hafta uygulandı.

Kaynak: BNC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

FDA, Moderna'nın her şişeye daha fazla koronavirüs aşı dozu koymasına izin veriyor

Gıda ve İlaç Dairesi Perşembe günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, Moderna'nın her bir şişeye yüzde 50'ye kadar daha fazla aşı koyabileceğini, bu da şirketin sevkıyatlarının hızını artırmasına olanak sağlayacak bir değişiklik olduğunu söyledi.

BB1fdFpd.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Moderna, 10 dozluk şişeler gönderiyordu; FDA'nın kararı, şirketin her bir şişeye 15 doza kadar koymasına izin veriyor.

Ajans ayrıca aşı yapanlara, belirli şırıngaların ve iğnelerin mevcudiyetine bağlı olarak, mevcut 10 dozluk flakonlardan 11 doz çıkarma izni verdi. Bazı eczaneler halihazırda mevcut şişelerden ekstra doz alabildiklerini söylediler.

FDA aşı düzenleyicisi Peter Marks yaptığı açıklamada, "Bu revizyonların her ikisi de, topluluklara daha fazla aşı dozu sağlanmasına yardımcı olacak ve aşıların daha hızlı kollara girmesine izin verecek olan Moderna COVID-19 Aşısının tedarikini olumlu yönde etkiliyor" dedi. "Nihayetinde, zamanında halka daha fazla aşı verilmesi, pandeminin daha hızlı bir şekilde sona ermesine yardımcı olacaktır."

Güncellenmiş bir FDA bilgi formu, uygun şırıngalar olmadan, orijinal boyutlu flakondan 10 dozdan fazla veya daha fazla aşı ile doldurulmuş flakonlardan 13 dozun alınmasının mümkün olmayabileceğini belirtmektedir. Ajans, kararlarını Moderna'nın aşısı için acil kullanım izninde değişiklikler olarak yayınladı.

Daha kolay saklama: FDA, şirkete göre Moderna'nın aşısının oda sıcaklığında 24 saatten 12 saate kadar tutulmasına da izin veriyor. Bir flakon açıldıktan sonra, aşı artık önceki altı saate göre bir artışla 12 saat süreyle uygulanabilir.

Moderna CEO'su Stéphane Bancel yaptığı açıklamada, "Tıbbi personel için COVID-19 aşımızın daha kolay uygulanmasını kolaylaştırmak ve aşılama programlarını hızlandırmak için sürekli öğrenmeye ve iyileştirmeye kararlıyız" dedi.

Arka plan: Moderna, Şubat ayının başından beri FDA ile her flakonu ek Covid-19 aşısı dozları ile doldurma talebiyle ilgili görüşmelerde bulunuyor.

Moderna'nın bir sözcüsü o sırada POLITICO'ya, her bir şişeye kaç dozun doldurulacağına ilişkin değişikliklerin uygulanmasının iki ila üç ay süreceğini ve doz sayısının artırılmasının halihazırda kullanılmakta olanlardan farklı şişeler gerektirmeyeceğini söyledi.

Kaynak: POLITICO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

COVID-19 aşı pasaportları ve toplum için ortaya çıkardıkları 'çifte ayrıcalık' ikilemi hakkında bilmeniz gerekenler

BB1f7GgG.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

BİR PANDEMİDEN SEVKİYATLAR

Neil Schwartzman, Kenya'daki Great Rift Vadisi ve Tayland'daki Ko Pha Ngan gibi dünyanın egzotik bölgelerine seyahat etmek için aşı almaya alışkındır.

Geçtiğimiz 30 yıl boyunca, seyahat ettiği ülkeleri güvenli bir şekilde ziyaret edebilmesini sağlamak için titizlikle bir aşı kayıt defteri tutmuştur ve bu genellikle bir gerekliliktir.

Salgından önce, merkezi Montreal'de bulunan 60 yaşındaki Schwartzman, belirli bir yılda yaklaşık beş ülkeye seyahat etti. Ancak şeker hastası olduğu için ciddi bir COVID-19 vakasına yakalanma riskini artırdığından, geçen yıl evinden neredeyse hiç çıkmadı.

İlk aşı dozunu 26 Mart'ta aldı ve ikincisini en geç Temmuz'da almayı bekliyor.

Schwartzman, Kuzey ışıklarını gözlemlemek için Kanada'nın Manitoba eyaletinde bulunan Winnipeg ve Churchill şehirlerine rezervasyon yapma sürecinde olduğu Eylül gezisine çıkabileceğini "tam olarak tahmin ediyor".

Kanada dışında girişimde bulunmayacak olsa da, en düşük enfeksiyondan birine sahip bölgeye girmek için bir bireyin tamamen aşılanmış olduğunu kanıtlayan dijitalleştirilmiş veya basılı bir sertifika olan "aşı pasaportu" na ihtiyaç duyacağından oldukça emin. hükümet verilerine göre ülkedeki oranlar.

Aşı pasaportları "sadece makul değil," dedi, "beni toplum içinde bir şeyler yapmak çok daha rahat hale getirir."

Schwartzman gibi gezginler, özellikle ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, seyahatin tamamen aşılanmış insanlar için "düşük riskli" bir faaliyet olduğunu söylediği için, aşı pasaportlarının geliştirilmesini dünya çapında gezilerine devam etmek için kritik olarak görebilirler.

Ancak aşı pasaportlarının tatil dışında birçok pratik uygulaması vardır. Aynı zamanda uzmanlar, faydalardan daha ağır basan bu "pasaportlar" ile ilişkili önemli sağlık riskleri ve hakkaniyet endişeleri olabileceği konusunda uyarıyorlar.

Aşı pasaportları ve gereksinimleri, özellikle denizaşırı tropikal bir bölgeye seyahat etmiş kişiler için yeni bir kavram değildir.

Vanderbilt Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalıklar profesörü William Schaffner, "Örneğin Brezilya'ya gitmek için sarı humma aşısı olmak zorunda olmamızın nedeni Brezilya hükümetinin" Aşı yok, giriş yok "demesi." Dedi.

"Sarı Kart" olarak da bilinen Uluslararası Aşılama veya Profilaksi Sertifikası, aşı pasaportuna benzer bir işlev görür. Sarı rengine göre takma adı verilen belge, farklı ülkeler tarafından giriş için gerekli olan aşıları uygulayan doktorlar tarafından doldurulur. En yaygın olarak sarı humma aşısı için kullanılır, ancak Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanan herhangi bir aşı belgede listelenebilir.

Ancak yaygın sahtecilik sorunları var. Örneğin, WHO tarafından Ekim 2020'de yayınlanan bir araştırmaya göre, Zimbabwe'de sarı kartların yaklaşık% 80'inin sahte olduğu tahmin ediliyor.

AAA'nın seyahatten sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Paula Twidale, "Uluslararası sınırlar yeniden açılmaya başladığında, şu anda giriş için negatif bir COVID-19 testi gerektiren belirli yerlere benzer şekilde, COVID-19 aşısı gereksinimleri getirilebilir" dedi.

"Şimdilik, havayollarının ve hükümet düzenleyicilerinin bununla hangi yöne gideceği belli değil."

Tren şirketi Schwartzman'ın Churchill'e yaptığı iki günlük cam tabanlı tren yolculuğu için seçtiği tren şirketi Via Rail, yolcuların aşı pasaportu gerektirip gerektirmeyeceği konusunda yorum yapmayı reddetti.

Ancak Via Rail'deki halkla ilişkiler müdürü Philippe Cannon, MarketWatch'a şunları söyledi: "Yolcuların, soğuk algınlığı veya grip benzeri semptomlar yaşıyorlarsa veya son 14 gün içinde bu nedenle seyahatleri reddedilirse, trenlerimize binmelerine izin verilmez. COVID-19 ile ilgili tıbbi nedenler. "

COVID-19 aşı pasaportları farklı görünecek
COVID-19 ile politika yapıcılar ve şirketler, aşı pasaportunun oluşturulmasında kararlı bir şekilde dijital bir yaklaşım benimsiyorlar.

290 havayolunu temsil eden bir ticaret grubu olan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği, kullanıcıların mobil uygulamalarına "doğrulanmış test veya aşı kanıtı" yüklemelerini sağlayacak dijital bir Seyahat Kartı başlatma sürecindedir.

Dernek, yolcuların COVID'ye karşı aşılanmasını veya virüs için negatif test yapmasını zorunlu kılma yetkisine sahip değil. Uygulamanın daha fazla ülkenin "karantina olmadan sınırları yeniden açmasını" sağlayacağını umuyoruz.

Uygulama, ülkelerin veya havayollarının doğrulamak için veya bireylerin aşı kayıtlarını veya test sonuçlarını ve gezginleri doğrulamak için önceden seçebileceği laboratuarlar arasında aracı görevi görür.

Virgin Atlantic, Londra'dan Barbados'a giden uçuşlarda bir aylık IATA Travel Pass denemesi yapacağını duyurdu. Yolcular "denemeye katılmaya davet edilecek" ancak zorunlu olmayacak.

Geçen ay, New York Valisi Andrew Cuomo, bireylerin test sonuçlarının ve / veya aşı durumunun dijital kanıtını saklamalarına olanak tanıyan ve IBM ile ortaklaşa geliştirilen bir dijital platform olan Excelsior Pass'ın lansmanını duyurdu. kişisel sağlık verilerine erişim.

New York Sağlık'ta yayınlanan bir duyuru, "New York Eyaletindeki sanat ve eğlence mekanları, stadyumlar ve arenalar, düğünler ve yiyecek içecek etkinlikleri gibi önemli ekonomik faaliyetlerin yeniden açılması, katılımcılar için bir aşı veya olumsuz test kanıtı gerektirecektir" Departmanın site eyaletleri.

Valilik sözcüsüne göre, sistem eyalet hükümeti tarafından toplanan sağlık kayıtlarından yararlanarak birinin bir belgede sahtecilik yapma olasılığını ortadan kaldırıyor. Kullanıcılar çevrimiçi olarak kaydolur ve sistem, kişinin negatif bir COVID-19 test sonucu veya mevcut aşılardan birini aldığını doğrulamak için ilgili sağlık bilgilerini hükümet veritabanından alır.

Excelsior Pass daha sonra, programa katılan tesislere giriş izni vermek için taranabilecek bir QR kodu oluşturur. QR kodu bir mobil uygulamada görüntülenebilir, ancak sakinler bunun yerine bir kopya yazdırma seçeneğine sahiptir.

Sistem, hassas bilgilerin yanlış ellere düşmesine karşı koruma olarak blok zinciri teknolojisini ve şifrelemeyi kullanıyor, ancak bir valinin ofisi sözcüsü, hassas tıbbi bilgilerin uygulamanın kendisinde saklanmadığını da belirtti.

Bir valilik sözcüsü, sistemin, negatif COVID test sonuçları veya eyalet yeniden açıldığında aşı kanıtı gerektiren alanlara erişimi kolaylaştırmak için tasarlandığını söyledi. Ayrıca kişinin CDC aşı kartını veya kişisel bilgileri içeren tıbbi evrakları kaybetme riskini de ortadan kaldırır.

Ayrı olarak, Dünya Ekonomik Forumu, kullanıcıların COVID test sonuçlarını ve aşı kayıtlarını yükleyebilecekleri bir mobil uygulama olan CommonPass'ı başlatmak için İsviçreli bir kar amacı gütmeyen grup olan Commons Proje Grubu ile işbirliği yapıyor.

Bu, Commons Project web sitesinde yayınlanan bilgilere göre, "COVID durumlarını başka herhangi bir temel kişisel sağlık bilgilerini ifşa etmeden doğrulamak için bu bilgilerin kullanılmasına izin vermelerini" sağlayacak.

“Çerçeve, bireyin laboratuar test sonuçlarının veya aşılama kayıtlarının (1) güvenilir bir kaynaktan gelip gelmediğini ve (2) girmek istedikleri ülkenin sağlık taraması gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını değerlendirecektir. Çerçeve, bireyin mevcut giriş kriterlerini karşılayıp karşılamadığına dair basit bir evet / hayır yanıtı veriyor, ancak temel sağlık bilgileri bireyin kontrolünde kalıyor. "

CommonPass, MarketWatch’in, uygulamanın sahte veya sahte aşılamayı ve / veya sağlık kayıtlarını nasıl tespit edebileceğiyle ilgili sorusuna yanıt vermedi.

ABD'nin millileştirilmiş aşı pasaportlarını nasıl piyasaya süreceği hiç belli değil. Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki Pazartesi günü gazetecilere verdiği demeçte, "Şu anda aşı doğrulama ile ilgili soruların çoğunu inceleyen bir kurumlar arası süreç var" dedi.

Girişimin öncülüğünü özel sektör olacağını söyledi. Ancak "merkezi bir evrensel federal aşı veritabanı olmayacak ve herkesin tek bir aşı kimlik belgesi edinmesini gerektiren federal yetki olmayacak."

Şu an itibariyle New York’taki Excelsior Pass, eyaletin kendi COVID-19 verilerine dayandığı için New York eyaletinde ikamet edenlere özel kalmaya devam ediyor. Ancak bir valilik sözcüsü, eyalet hükümetinin sistemi komşu devletlere genişletmeyi programın sonraki adımlarından biri olarak gördüğünü söyledi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından yayınlanan verilere göre, ABD'de, koronavirüse karşı tamamen aşılanmış 52 milyondan fazla kişinin yaklaşık% 70'i beyaz ve Hispanik değil.

Hem sağlık hem de ekonomik açıdan koronavirüs tarafından en çok etkilenmesine rağmen, Siyahi ve Latin Amerikalılar, beyaz, Hispanik olmayan Amerikalılara kıyasla orantısız bir şekilde daha düşük oranlarda aşılanıyorlar.

Başkan Joe Biden’ın görevdeki ilk tam gününde, sert etkilenen topluluklarda daha fazla federal olarak işletilen ve mobil aşılama siteleri açarak azınlıklar için oyun alanını eşitlemeyi taahhüt etti.

Araştırmalar gösteriyor ki, Pittsburg Üniversitesi araştırmacıları tarafından Şubat ayında yayınlanan bulgulara göre, Siyah Amerikalılar aşı olmak için ortalama olarak beyaz Amerikalılardan daha uzağa seyahat etmek zorunda.

Üstelik özellikle Siyah Amerikalılar aşı olmak konusunda daha tereddütlü. Bu tereddütlerin bir kısmı tıbbi kurumlara olan güvensizlikten, tıbbi ırkçılık geçmişi ve beyaz olmayan insanlar üzerinde yapılan deneylerin sonucundan kaynaklanıyor.

Şubat ayında, bir sağlık politikası düşünce kuruluşu olan Kaiser Aile Vakfı tarafından yapılan ankete göre, Amerikalı yetişkinlerin% 22'si aşıların başkaları için aşı yaptırmadan önce "beklemek ve görmek" istediklerini belirttiler. Bu, Amerikalıların yaklaşık% 39'unun bekleyip göreceklerini söylediği Aralık ayından itibaren düşüyor.

Siyah ve İspanyol yetişkinler arasında, KFF'ye göre, yanıt verenlerin% 34'ü ve% 26'sı Şubat ayında bekle ve gör kategorisine düştü.

Christine Whelan, birlikte ele alındığında, aşı tedariki hala sınırlı olsa da, aşı pasaportları yalnızca seyahat için değil, konserler, Broadway gösterileri, gece kulüpleri gibi diğer sosyal etkinlikler için de yaygın olarak kullanılıyorsa, insanların erken aşılanmasının "çifte ayrıcalık" olacağını söyledi Christine Whelan, UW-Madison'daki İnsan Ekolojisi Okulu'nda klinik profesör.

Dahası: Farklı topluluklar aşının etkinliği ve potansiyel yan etkileri ile ilgili çelişkili mesajlar alıyorsa, aşı pasaportları nihayetinde "eşitlik açıklarını derinleştirmek için kaygan bir zemin olabilir."

Bir bilim-iletişim projesi olan Dear Pandemic'in baş mutluluk sorumlusu olan Whelan, "Onlara bu nedenle özel şeyler yapmalarına izin vermek pek doğru değil," dedi.

Aynı zamanda, "biraz zor çünkü insanları aşı olmaya teşvik etmek istiyorsun" dedi. "Aşılanmış insanlara, soyut olarak yapmak istediklerinden daha fazlasını yapmak için ödül ve yetenek sunmak son derece iyi."

Aşı pasaportları ve riskli davranışlar
Şubat ayında yayınlanan bir makalede, WHO, uluslararası seyahatler için COVID-19 aşısı gereksinimlerini belirleyen hükümetlere karşı çıktı ve kısmen piyasaya sürülen aşılarla ilgili bilinmeyenlere atıfta bulundu.

DSÖ, raporda "Aşılamanın bulaşmayı azaltmadaki etkinliği konusunda hala kritik bilinmeyenler var" dedi. "Ayrıca, aşıların sınırlı bulunabilirliği göz önünde bulundurulduğunda, gezginlerin tercihli aşılanması, şiddetli COVID-19 hastalığı açısından yüksek risk altında olduğu düşünülen öncelikli popülasyonlar için yetersiz aşı temini ile sonuçlanabilir."

CDC danışmanı Schaffner'ın belirttiği gibi, aşılar "size tam koruma sağlayan bir zırh sağlamaz." Şimdiye kadar elde edilen kanıtlar, aşıların COVID-19'un bir sonucu olarak ciddi enfeksiyonu veya hastaneye kaldırılmayı önlemede çok etkili olduğunu gösterse de, aşılanmış kişilerin hala virüs taşıyıcısı olup olamayacağı ve onu yayıp yayamayacağı hakkında daha az şey biliniyor.

Küresel bir bakış açısıyla, farklı ülkeler farklı aşılara izin verdi.

"Amerikan Havayolları, Rus aşısı Sputnik V veya Çin'de üretilen aşı olan Sinovac tarafından aşılanmış bir sertifika ile gelen birini kabul eder mi?" Schaffner dedi. "Kimin aşısının kabul edilebilir olacağını kim söyleyebilir, ama bu tamamen başka bir solucan kutusu açar."

Aşı pasaportları için daha yeni bir kırışıklık, COVID-19'a neden olan virüs varyantlarının hızlı yayılmasıdır. Kanıtlar, piyasadaki aşıların bu varyantlarla mücadelede o kadar etkili olmayabileceğini göstermektedir. Pfizer ve Moderna gibi ilaç üreticileri, yeni varyantları hedeflemek için halihazırda aşılarının takviye dozlarını deniyorlar.

Schaffner, "Buradaki tüm konsept, olabildiğince düşük riskli ortamlar yaratmaktır, ancak değişen ortam, geçen yılki aşının güncelliğini yitirmiş olabilir" dedi. "Sarı humma aşısının uluslararası seyahatler için olduğu kadar temiz değil."

Kaynak: MarketWatch

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Pfizer-BioNTech Aşısının Ergenlerde Güçlü Bir Koruyucu Olduğu Açıklandı

Bu makale, aşağıdaki düzeltmeyi yansıtacak şekilde revize edilmiştir: Bu makalenin daha önceki bir versiyonu, tamamen veya kısmen aşılanmış Amerikalıların yüzdelerine yanlış bir şekilde atıfta bulunmuştur. Rakamlar sadece yetişkinlere değil tüm Amerikalılara atıfta bulunuyor.

4319492f-2f82-445b-9fef-ae8deda455bb.jpg

Şirketlerin Çarşamba günü bildirdiğine göre Pfizer-BioNTech koronavirüs aşısı, genç ergenlerde son derece etkilidir, belki de yetişkinlerden daha fazla - milyonlarca Amerikan ailesi için normalliğe dönüşü kolaylaştırabilecek bir bulgu.

İlaç üreticileri, yakın tarihli bir klinik araştırmada aşıyı alan 12 ila 15 yaş arası çocuklar arasında semptomatik enfeksiyon bulunmadığını söylediler; çocuklar güçlü antikor tepkileri üretti ve hiçbir ciddi yan etki yaşamadı.

Yasal onaylara bağlı olarak, aşılar ortaokul ve lise öğrencileri için bir sonraki akademik yılın başlangıcından önce ve ilkokul çocukları için çok geçmeden başlayabilir.

Şirketler, araştırmanın ayrıntılı verilerini içermeyen, henüz hakem incelemesine tabi tutulmamış veya bilimsel bir dergide yayımlanmamış bir açıklamayla sonuçları açıkladı. Yine de haberler uzmanlardan övgü ve heyecan aldı.

Yale Üniversitesi'nde bir immünolog olan Akiko Iwasaki, "Aman tanrım, bunu gördüğüme çok sevindim - bu harika," dedi. Aşıların yetişkinlerdeki performansı A artı ise, çocuklarda sonuçlar "A artı artı" oldu.

İyi haber, ülke enfeksiyonlarda bir artış daha kaydederken ve sağlık yetkilileri Amerikalıların önlemleri dikkate almaları ve aşı olmaları için çağrılarını yenilemelerine rağmen geliyor. Pazartesi günü, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin direktörü Dr. Rochelle Walensky, artan vakaların onu bir “yaklaşan kıyamet” duygusuyla bıraktığını söylerken, Başkan Biden eyalet yetkililerini ve yerel yetkilileri maske görevlerini eski haline getirmeye çağırdı.

Aşılama çalışmaları ülke çapında hızlanıyor. C.D.C.'ye göre Salı günü, Amerikalıların yüzde 29'u en az bir doz koronavirüs aşısı almış ve yüzde 16'sı tamamen aşılanmıştı.

Ancak bazı uzmanlar, ülkenin sürü bağışıklığına - bağışıklığın o kadar yaygın hale geldiği ve koronavirüsün nüfustaki sürünmesini yavaşlattığı nokta - ulaşmayı umut edemeyeceğini söylüyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde 18 yaşın altındaki çocuklar nüfusun yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturmaktadır.

Georgetown Üniversitesi'ne bağlı virolog Angela Rasmussen, "Yaşlarına bakılmaksızın, olabildiğince çok insana aşıları ne kadar erken yaptırırsak, bu salgını sonsuza dek bitirdiğimizi o kadar çabuk hissedebiliriz," dedi. Washington'da.

İsrail'den gelen veriler, yetişkinleri tek başına aşılamanın vaka sayısını önemli ölçüde azaltabileceğini, ancak “uzun vadede, sürü bağışıklık eşiğine ulaşmak için çocukları aşılamamız gerekeceğini” söyledi.

Deneme, yaşları 12 ile 15 arasında değişen 2.260 ergeni içeriyordu. Çocuklara üç hafta arayla iki doz aşı verildi - yetişkinler için kullanılan miktar ve programın aynısı - veya bir plasebo tuzlu su.

Araştırmacılar, plasebo grubunda 18 semptomatik koronavirüs enfeksiyonu vakası kaydetti ve aşıyı alan çocuklar arasında hiçbiri yoktu. Dr. Rasmussen, enfeksiyon sayısının düşük olmasının, aşının popülasyondaki etkinliği konusunda fazla spesifik olmayı zorlaştırdığını söyledi.

Ancak aşılanan kişiler arasında sıfır Covid vakası olması aşı için iyi görünüyor ”dedi.

Aşı olan ergenler, daha önceki bir denemede 16 ila 25 yaşları arasındaki katılımcılara kıyasla, ortalama olarak çok daha yüksek düzeyde antikor üretti. Şirketler daha spesifik olmayı reddetse de, çocuklar yaşlı katılımcılarla aynı küçük yan etkileri yaşadı.

Dr. Iwasaki, ergenlerde antikor düzeylerinin genç yetişkinlerdekiyle karşılaştırılabilir olmasını beklediğini söyledi. "Ama aşılardan daha da iyi seviyeler alıyorlar," dedi. Bu gerçekten inanılmaz.

O ve diğer uzmanlar, Amerika Birleşik Devletleri'nde dolaşıma giren bazı varyantlara karşı aşının çocuklarda ve yetişkinlerde daha az etkili olabileceği konusunda uyardı.

Pfizer ve BioNTech, 12 yaşın altındaki çocuklarda klinik bir aşı denemesine ve geçen hafta 5 ila 11 yaş arası çocuklara aşılamaya başladı. Şirket bilim adamları, aşıyı önümüzdeki hafta 2-5 yaş arası daha küçük çocuklarda test etmeye başlamayı ve ardından 6 ay-2 yaş arası çocuklarda denemeler yapmayı planlıyor.

Bu üç aşamalı denemenin sonuçları yılın ikinci yarısında bekleniyor ve şirketler, aşıyı gelecek yılın başlarında 12 yaşın altındaki çocuklara sunmayı umuyor.

Pfizer'in başkanı ve icra kurulu başkanı Albert Bourla yaptığı açıklamada, "Aşımızın kullanımını daha fazla popülasyona yaymanın aciliyetini paylaşıyoruz ve 12 ile 15 yaş arasındaki ergenlerin klinik araştırma verileriyle teşvik ediliyoruz" dedi.

Moderna, aşısını çocuklarda da test ediyor. 12-17 yaş arası ergenlerde yapılan bir denemenin sonuçlarının önümüzdeki birkaç hafta içinde ve bu yılın ikinci yarısında 6 aydan 12 yaşına kadar olan çocuklarda olması bekleniyor.

AstraZeneca, geçen ay 6 aylık ve daha büyük çocuklarda aşısını test etmeye başladı ve Johnson & Johnson, aşısını 12 yaşın altındaki çocuklarda test etmeden önce daha büyük çocuklarda yapılan denemelerin sonuçlarını bekleyeceğini söyledi.

Bazı ebeveynler, virüsün oluşturduğu risk düşük olduğu için çocuklarını aşılamakta isteksiz olduklarını söylediler. Çocuklar, Covid-19'dan ölümlerin yüzde 1'inden daha azını oluşturuyor, ancak hastalığa yakalanan çocukların yaklaşık yüzde 2'si hastane bakımı gerektiriyor.

Johns Hopkins Sağlık Güvenliği Merkezi'nde epidemiyolog olan Jennifer Nuzzo, yeni sonuçların tüm bu ebeveynleri etkilemeyebileceğini, ancak aşılara karşı temkinli davranan ebeveynlere güven verebileceğini söyledi.

"Okulları tamamen yeniden açmak için çocukların aşılanmasını beklememiz gerektiğini düşünmüyorum, ancak çocukları aşılayabilmek bazı ailelerin okula dönme konusunda kendilerini daha güvende hissetmelerine yardımcı olabilir" dedi.

Pfizer ve BioNTech, gelecek okul yılının başlangıcından önce daha büyük çocukların aşılamasına başlama umuduyla, Gıda ve İlaç İdaresi'nden aşılarının acil kullanım izninde bir değişiklik talep etmeyi planlıyor. Şirketler ayrıca verilerini meslektaş değerlendirmesi ve bilimsel bir dergide yayınlanmak üzere sunmayı planlıyor.

Aşının uzun vadeli güvenliğini ve etkinliğini değerlendirmek için katılımcıları ikinci dozdan sonra iki yıl boyunca izleyecekler. New York'taki Mount Sinai Hastanesi'nde bir çocuk doktoru ve aşı uzmanı olan Dr. Kristin Oliver, aşıların yan etkilerinin genellikle ilk altı hafta içinde ortaya çıktığını söyledi. "Yine de, güvenlik izlemenin devam edeceğini bilmek güzel," dedi.

C.D.C. insanlara, koronavirüs aşısının iki dozunu almadan önce ve sonra iki hafta boyunca başka aşılardan kaçınmalarını önerir.

Dr. Oliver, çocukların okul yılından önceki birkaç hafta içinde başka herhangi bir zamandan daha fazla aşı aldığını, bu nedenle çocuk doktorlarının ve ebeveynlerin diğer aşıları normalden daha erken yaptırmayı amaçladığını belirtti.

Dr. Oliver, koronavirüs aşılarının ideal olarak çocukları aşılama konusunda derin deneyime sahip pediatristler tarafından verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. "Şimdi bu yaş grubunda bu sunumun nasıl gerçekleşeceğini planlamaya başlama zamanı" dedi.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.