Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni 'corona' virüsünün belirtileri neler, virüsten nasıl korunulur?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

1,2 milyon kişinin katıldığı büyük Pfizer koronavirüs aşısı çalışması, görmeniz gereken haberleri sunuyor

BB19EqQR.img?h=745&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

İsrail'de yarısı Pfizer / BioNTech ilacı ile tamamen aşılanmış 1,2 milyon kişiyi içeren bir araştırma, aşının şiddetli COVID-19'u önlemede oldukça etkili olduğunu gösteriyor.
Araştırmacılar ayrıca, aşının şiddetli COVID-19'a, hastaneye yatışa ve ölüme karşı - tek bir dozdan sonra bile - mükemmel koruma sağladığını öğrendiler.
Çalışma, İsrail'de aşıların erken safhasında gerçekleştirildi ve bu süre zarfında ülkede B.1.1.7 mutasyonu baskın hale geldi.
Koronavirüs aşısı adayları, Kuzey Amerika, Avrupa Birliği ve İsrail dahil olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde iki aydan fazla süredir kullanılmaktadır. Cuma sabahı itibarıyla 227,6 milyondan fazla kişi en az bir aşı dozu aldı ve 46 milyondan fazla kişi tam iki doz rejimi aldı. İlk adaylar acil kullanım için yetkilendirilir verilmez aşılama kampanyalarına başlayan tüm ülkeler arasında en fazla ilerlemeyi İsrail elde etti. Ülke, nüfusunun% 53,7'sini en az bir dozla aşıladı, bu da 4,65 milyon kişiye karşılık geliyor. Daha da etkileyici olan, İsrail nüfusunun% 37,8'inin her iki dozu da almış olması veya 3,27 milyon kişi olmasıdır. Bu, İsrail'e diğer herkes üzerinde büyük bir liderlik sağlıyor ve ülke muhtemelen sürü dokunulmazlığına ilk ulaşan ülke olacak.

İsrail’in hızlandırılmış aşılama programı, ülkedeki bilim insanlarının şimdiye kadarki dünyanın en kapsamlı aşı çalışmasını yürütmelerine de izin verdi. İsrail'de Pfizer / BioNTech aşısının etkinliğini 1 milyondan fazla insanın Aşama 3 denemelerinin erişiminin çok üzerinde ölçtüğü gözlemlendi. İyi haber şu ki, sonuçlar Pfizer ve BioNTech’in bulguları ile uyumluydu ve ilacın faydaları hakkında ek bilgiler sağladı. Daha da ilginci, çalışma İngiltere mutasyonunun (B.1.1.7) İsrail'de baskın hale geldiği sırada gerçekleştirildi.

Pfizer / BioNTech aşısı, tam iki doz rejiminden sonra ciddi hastalıkları önlemede% 92 etkiliydi. Araştırmacılar ayrıca, ilk dozdan sonra etkinliği ölçtüler ve ilacın şiddetli COVID-19'u önlemede% 62 etkili olduğunu buldular. Benzer şekilde,% 72 etkinlikle ilk aşıdan iki ila üç hafta sonra COVID-19 ölümlerinden kaçınmak için tek bir doz yeterliydi.

Aşı, ilk dozdan iki ila üç hafta sonra COVID-19 semptomlarını önlemede% 57 ve ikinci dozdan sonra haftada% 94 veya daha fazla etkiliydi. 30.000 gönüllüyü içeren Faz 3 denemesi, ilacın% 95 etkili olduğunu gösterdi.

Hastaneye yatışı önlemedeki etkililik, bir dozdan sonra% 74 ve tam tedaviden sonra% 87 idi. Doğrulanmış enfeksiyonları önlemeye gelince, etkinlik sırasıyla% 46 ve% 92 idi. Araştırma, aşının virüsün yayılmasını önleyip engelleyemeyeceğini belirleyemedi, ancak enfeksiyonların sayısını azaltmak araştırmacılara durumun böyle olabileceği konusunda umut verdi.

Araştırmacılar, ilacın gençlerde ve 70 yaşın üzerindeki insanlarda da işe yaradığını buldu. Toplamda 41 kişi COVID-19 komplikasyonlarından öldü, ancak aşı grubunda sadece dokuzu vardı.

Clalit Araştırma Enstitüsü ve İsrail'deki Negev Ben-Gurion Üniversitesi, çalışma üzerinde Harvard Üniversitesi ile birlikte çalıştı. Aralık ve Ocak aylarında aşılanmış 16 yaşın üzerindeki 600.000 kişiyi dahil ederek aşıyı almayan eşit sayıda insanla karşılaştırdılar. Bu katılımcıların hiçbiri çalışmadan önce COVID-19 için pozitif test yapmamıştı.

Mayo Clinic’ten Dr. Gregory Poland, Associated Press’e “Bu son derece güven verici… tahmin ettiğimden daha iyi” dedi. Vanderbilt Üniversitesi'nden Dr. Buddy Creech haber sitesine "Bir dozdan sonra bile, ölümün önlenmesinde çok yüksek etkinlik görebiliyoruz" dedi. İsrail çalışmasına hiçbir doktor dahil olmadı.

Her iki doktor da çalışmanın ikinci dozu ertelemeyi desteklemek için daha fazla kanıt sağladığı konusunda hemfikirdi, böylece daha fazla insan ilk atıştan biraz koruma alabilir. Bazı ülkeler 2021'in başlarında aşı protokolünü çoktan değiştirdi. Birleşik Krallık, daha fazla insanı kapsamak için ikinci aşıyı 12 haftaya kadar erteledi. Pfizer / BioNTech dozlarının Faz 3 deneme protokolüne göre üç hafta arayla uygulanması gerekiyor.

Arzı uzatmanın bir diğer fikri de COVID-19'dan kurtulanlara iki yerine sadece bir doz vermektir. Rapor, Fransa'nın zaten bunu yaptığını belirtiyor. En az dört çalışma, tek bir dozun, COVID-19 sağ kalanlarda bağışıklık tepkisini iki dozla aynı seviyeye yükseltmek için yeterli olduğu sonucuna varmıştır.

Çalışmanın bir diğer önemli yararı da B.1.1.7 varyantı İsrail'de baskın hale geldiğinde gerçekleştirilmiş olmasıdır. Bu nedenle, araştırmacılar tarafından gözlemlenen çeşitli etkinlik seviyeleri, Pfizer / BioNTech aşısının bu belirli suşa karşı iyi çalıştığını göstermektedir. Aşı konusunda tereddütlü insanların sıklıkla alıntı yaptıkları bir anlatının 3. Aşama denemelerinin sınırlı olduğu yönündeki bir anlatıdan, çalışma aşı olmaya kararsız olan insanları da etkilemeye yardımcı olabilir. İsrail davası, kapsamının ne kadar geniş olduğu düşünüldüğünde bu endişeleri giderdi.

Kaynak: BGR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Oxford aşısı, yeni COVID varyantlarına karşı anahtar silah olabilir

Londra - Amerika Birleşik Devletleri ve dünyadaki rahatsız edici sayıdaki yeni koronavirüs varyantlarına karşı en güçlü silahlardan biri, FDA'nın henüz onaylamadığı bir aşı olabilir.

BB1dFydv.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Bu ayın başlarında, Dünya Sağlık Örgütü, Oxford-AstraZeneca aşısının uluslararası olarak kullanılması için harekete geçti ve COVID-19 ile mücadeleye yardımcı olmak için dünya çapında birçok ülkede dağıtıldı. Ancak AstraZeneca, FDA'ya başvurusunu yapmadan önce önümüzdeki haftalarda tamamlamayı beklediği Amerika'daki klinik deneylerin sonuçlarını bekliyor.

Bu arada, İngiltere'nin Oxford Üniversitesi'ndeki bilim adamları, aşılarının güncellenmesinin nispeten kolay olduğu gerçeğiyle güçlendirilerek, ilk kez Güney Afrika'da keşfedilen varyant da dahil olmak üzere yeni koronavirüs varyantlarının etkili olmasını önlemek için önleyici bir grevde onu değiştiriyorlar.

"Tak ve oyna"
Baş tasarımcı Profesör Sarah Gilbert, CBS News'e, ekibinin koronavirüsün yeni varyantlarıyla mücadele etmek için aşılarını modifiye etmek için aylardır çalıştığını ve sonbaharda yeni bir versiyonun hazır olmasını beklediğini söyledi.

Gilbert, bir kuruşu açma yeteneğinin, orijinal Oxford aşısında kullanılan "tak ve çalıştır" platformuna bağlı olduğunu söyledi.

"Aşı yapmak istediğiniz virüsten hangi antijeni kullanmak istediğinize, tam olarak hangi versiyonuna karar verirsiniz ve sonra onu yerleştirirsiniz ve aşınızı yaparsınız" dedi.

Ayrıca, Oxford'un kampüste kendi biyo-üretim tesisi olduğundan, değişikliklerin hızlı bir şekilde izlenebileceğini vurguladı.

"Boru hattımızı kurduk" dedi. "Aşının ilk tohum stokunu Oxford'daki üretim tesisinde yapıyoruz. Buradan kampüste sadece birkaç dakika uzaklıkta."

Gilbert, modifiye edilmiş bir aşının - sadece Güney Afrika varyantını değil, aynı zamanda bir dizi endişe verici varyantı da üstlenmek için - Amerika Birleşik Devletleri'nde birkaç ay içinde piyasaya sürülebileceğini söyledi.

"Şaşırtıcı" etki
Oxford bilim adamları, modifikasyondan önce bile, aşılarının Birleşik Krallık'ta ilk keşfedilen kaçak varyantla mücadelede oldukça etkili olduğunu söylüyorlar. Gerçek hayattaki ön veriler, hastaneye yatışları% 94 oranında azalttığını, hatta Pfizer aşısından daha iyi performans gösterdiğini gösteriyor.

Oxford Aşı Grubu başkanı Andrew Pollard, CBS News'e verdiği demeçte, "Yeni bir varyantın ortaya çıktığı bir ortamda bir aşının ilk yaygın kullanımını gördük," dedi. "Aşının bu varyanta etkisi var. Bu şaşırtıcı."

Pollard, bu başarının nedeninin bir kısmının, şu anda ABD'de standart olan dört haftalık program yerine İngiltere'deki çekimler arasındaki 12 haftalık boşluk olduğunu söyledi.

"Bu aşıyı ilk doz olarak çok daha fazla insana verirseniz, bu da hastaneye yatışı ve ölümleri hemen sona erdirirken, birbirine yakın iki doz verirseniz, bencilce bu iki dozu insan sayısının yarısına vererek yavaşlayacaksınız. bu yaygınlaşmayı ve nüfusun korunmasını azaltın, "dedi Pollard.

ABD'de 500.000'den fazla insan öldü ve yeni varyantlar ortaya çıkmaya devam ederken, daha fazla çekimi daha hızlı yapma ihtiyacı hiç bu kadar yüksek olmamıştı.

Kaynak: CBS NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

İşte kullanıma sunulmak üzere olan yeni koronavirüs aşısının yan etkileri

BB1cx2hp.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

ABD'de acil kullanım için izin verilen ve büyüyen koronavirüs aşıları karışımına yeni bir aşı katılmaya hazırlanıyor - bu sefer Johnson & Johnson'dan.
Bir FDA raporu, Johnson & Johnson aşısını aldıktan sonra yaşanabilecek bazı yan etkileri ortaya çıkardı.
ABD'de bugüne kadar 68,3 milyondan fazla koronavirüs aşısı uygulanmıştır.
ABD koronavirüs aşısının piyasaya sürülmesi, COVID-19 pandemisine karşı devam eden mücadelenin bir parçası olarak Amerikalılara uygulanabilecek başka bir yeni ilaç üreticisinin aşısının eklenmesiyle biraz sarsılmak üzere.

Bu yazının yazıldığı tarih itibariyle, ABD düzenleyicileri, Johnson & Johnson'ın acil kullanım için güvenli ve etkili olduğunu belirledikleri tek doz COVID-19 aşısını yetkilendirmeye hazırdılar - bu aşıyı Pfizer ve Aynı şekilde ABD'de acil kullanım için onaylanmış olan Moderna. Testte, J&J aşısının genel olarak orta ila şiddetli virüs vakalarını önlemede% 66, Amerika Birleşik Devletleri'nde% 72 etkili olduğu bulundu. Bu yeni tek dozluk aşının taşınması ve depolanması, her ikisi de alıcılara iki doz uygulanmasını gerektiren önceden izin verilen aşılardan çok daha kolaydır. Ve şimdi, J & J'nin sunduğu bu yeni aşının yan etkilerinin neler içerdiğini de öğreniyoruz.

Bahsedilmesi gereken sekiz oldukça temel yan etki vardır, bunlardan biri veya daha fazlası, bu aşıyı alma zamanınız geldiğinde kendilerini gösterebilir (J & J'nin sizin için uygun olduğunu varsayarsak). Bunları kısaca inceleyelim:

Bunların çoğu, aşıdan sonra karşılaşmayı beklediğiniz tipik şeylerdir - enjeksiyon yerinde ağrı gibi. Ayrıca ateş, yorgunluk, mide bulantısı, kas ağrısı ve baş ağrısı.

Cilt kızarıklığı başka bir olası yan etkidir, ancak J&J aşısı ile ilgili bir FDA raporu bunu çok düşük bir olasılıkla ortaya koymaktadır. Derinin şişmesi, FDA raporunun ortaya çıkma ihtimalinin düşük olduğu bir başka olası yan etkidir. Tersine, en sık bildirilen J&J yan etkisi, aşı enjeksiyonunun yapıldığı yerdeki ağrıdır ve alıcıların% 48.6'sının hissettiği bir şeydir. 18 ile 59 yaşları arasındaki alıcıların neredeyse% 59'u bu yan etkiyi bildirdi.

Bu yeni aşı hakkında bilinmesi gereken diğer önemli ayrıntıların yanı sıra J&J, Haziran ayı sonuna kadar ABD'ye 100 milyon doz göndermeyi taahhüt etti. Yalnızca Mart ayı sonunda şirket, aşının 20 milyon dozunun teslim edilmesi gerektiğini iddia ediyor.

ABD'de devam eden koronavirüs aşı kampanyasına daha üst düzey bir bakış açısından, Bloomberg'in aşı takipçisi, şimdiye kadar 68,3 milyondan fazla aşı dozunun uygulandığını gösteriyor.

Kaynak: BGR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerika da FDA Johnson & Johnson Aşısının Kullanımına İzin Verdi

WASHINGTON - Cumartesi günü Gıda ve İlaç Dairesi, Johnson & Johnson’un tek atımlı Covid-19 aşısını acil kullanım için yetkilendirdi ve önümüzdeki haftanın başlarında Amerikalılara ulaşabilecek üçüncü bir etkili aşının milyonlarca dozunu piyasaya sürmeye başladı.

BB1e4UK4.img?h=629&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Koronavirüs vakalarındaki keskin düşüşün plato yaptığı ve milyonlarca Amerikalının çekim için bekleme listelerinde olduğu için duyuru kritik bir anda geldi.

Johnson & Johnson, ABD'ye Haziran ayı sonuna kadar 100 milyon doz vermeyi taahhüt etti. Temmuz ayı sonuna kadar gelmesi planlanan Pfizer-BioNTech ve Moderna tarafından yapılan iki aşamalı aşıların 600 milyon dozu ile birleştirildiğinde, isteyen herhangi bir Amerikalı yetişkini kapsayacak kadar aşı olacaktır.

Ancak federal ve eyalet sağlık yetkilileri, onu destekleyecek güçlü veriler olsa bile, bazı insanların Johnson & Johnson'ın vurulmasını daha düşük bir seçenek olarak algılayabileceğinden endişe ediyorlar.

Yeni aşının ABD klinik araştırma sahasındaki yüzde 72'lik etkinlik oranı - bilim adamlarının kutladığı bir sayı - Moderna ve Pfizer-BioNTech aşılarını test eden çalışmalarda bulunan yaklaşık yüzde 95'in altında kalıyor. Johnson & Johnson aşısı, tüm deneme bölgelerinde ayrıca şiddetli Covid-19 formlarına karşı yüzde 85, hastaneye yatma ve ölüme karşı yüzde 100 etkinlik gösterdi.

BB1e4X7k.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Hükümetin en iyi bulaşıcı hastalık uzmanı Dr. Anthony S. Fauci, "Sayı oyununa kendinizi kaptırmayın, çünkü gerçekten iyi bir aşıdır ve ihtiyacımız olan şey olabildiğince çok iyi aşıdır," dedi. Cumartesi günü bir röportajda. “94 ile 72 arasındaki farkı ayrıştırmak yerine, şu anda oldukça etkili üç aşıya sahip olduğunuz gerçeğini kabul edin. Nokta. "

Johnson & Johnson'ın aşısı Amerika Birleşik Devletleri'nde üçüncü değil de ilk yetkilendirilmiş olsaydı, "herkes amuda kalkar, geriye atıp beşlik çakar olurdu," dedi klinik işler dekanı Dr. James T. McDeavitt. Baylor Tıp Fakültesi.

Pazar günü, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine tavsiyelerde bulunan bir aşı uzmanları komitesi, eyalet sağlık görevlilerinin F.D.A.'nın yetkilendirmesini bekleyerek hevesle bekledikleri rehberliğinde, aşı için belirli nüfus gruplarına öncelik verilip verilmeyeceğini tartışmak üzere toplanacak.

Aşının dağıtımına aşina olan bir yönetim yetkilisi, sevkiyatların Pazartesi günü başlayacağını ve teslimatların Salı günü gelebileceğini söyledi.

Johnson & Johnson, F.D.A.'dan hemen sonra yaklaşık dört milyon doz göndereceğini söyledi. dağıtıma ve Mart ayı sonuna kadar 16 milyon civarında doz daha onayladı. Bu, 1 milyar dolarlık federal sözleşmede talep edilen 37 milyon dozdan çok daha az, ancak sözleşmede 30 gün gecikmeli teslimatların yine de zamanında değerlendirileceği belirtiliyor.

Federal hükümet, firmaya Haziran ayı sonuna kadar hazır olması için toplam 100 milyon doz için 10 dolar ödüyor; bu, aşısını Alman bir ortak olan BioNTech ile geliştiren Moderna ve Pfizer'a ödemeyi kabul ettiğinden önemli ölçüde daha az doz başına ödüyor.

Johnson & Johnson’ın tek dozluk aşısı, eyaletlerin tamamen aşılanmış insan sayısını hızla artırmasına olanak tanıyacak. Diğer iki aşının aksine standart soğutma sıcaklıklarında en az üç ay saklanabilir.

Virginia aşı koordinatörü Dr. Danny Avula, Johnson & Johnson sevkiyatlarının eyalete önümüzdeki hafta aşı payını neredeyse beşte bir oranında artıracağını söyledi.

"Bu konuda çok heyecanlıyım," dedi. “Ölümlere ve hastaneye yatışlara karşı yüzde yüz etkinlik mi? Tüm duymam gereken bu. "

Devletin özellikle Johnson & Johnson aşısı için toplu aşılama etkinlikleri planladığını, bunun kısmen belirli grupları hedefleyen daha az bir ürün olduğu şüphesini gidermek için planladığını söyledi.

"Bunun Johnson & Johnson olduğu çok açık olacak, işte bilmeniz gerekenler. Bunu yapmak istiyorsan, gözlerin açık giriyorsun ”dedi. "Değilse, listedeki yerini koruyacaksın."

Washington Eyaleti'nin sağlık departmanının sekreter yardımcısı Michele Roberts, Johnson & Johnson’ın aşı denemelerinin diğer ilaç üreticilerinden nasıl farklı olduğunun teknik yönlerini açıklamanın zor olacağını söyledi. Çalışmalar farklı zamanlarda ve farklı protokollerle yürütüldüğünden, kesin karşılaştırmalar sorunlu olabilir. Her üç deneme de aşıların özellikle ağır hastalıklarda Covid-19'a karşı güçlü koruma sağladığını gösterdi.

İnce zıtlıkları anlamak çok fazla "bilimsel okuryazarlık" gerektirir, dedi. "Oyunda pek çok farklı faktör var. Ama bunlar hızlı genel mesajlar değil. "

Sağlık yetkilileri, bazı klinisyenlerin bile Covid-19 aşıları arasındaki farklılıkları yanlış yorumladığını söyledi. Maine Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi direktörü Dr. Nirav Shah, "Elma yerine elma olduğunu sanıyorlar ama portakal yerine elma veya daha kötüsü elmadan lastiklere kadar" dedi.

Geçen hafta Dr. Shah, eyaletindeki bir grup özel sağlık kliniğinin lideri, Johnson & Johnson aşısı dozlarını gönderme teklifini başlangıçta geri çevirdi ve sağlık uygulayıcılarının diğer ikisinden daha az etkili olduğundan endişelendiklerini söyledi.

Ona şunu söylediğini söyledi: “Orada durun. Şu anda tüm sağlık personelinizle bir Zoom görüşmesi yapmamız gerekiyor. " Bunun yerine, sağlayıcıya Johnson & Johnson’ın sonuçlarını dikkatlice açıkladı ve daha sonra personeliyle konuştu. Yirmi dakika sonra, sağlayıcı ona şöyle bir mesaj gönderdi: "Gemideyiz. Bize J & J'yi gönderin. "

Bazı eyalet yetkilileri, yeni aşının nasıl uygulanacağına dair Biden yönetiminin koordineli bir planının olmaması olarak gördükleri şeyden hayal kırıklığına uğradılar. Valiler Beyaz Saray'dan rehberlik istediler, ancak yönetim yetkilileri şimdiye kadar kararı eyaletlere bıraktı.

Johnson & Johnson bol miktarda federal destek almış ve risk altında üretim yapmayı kabul etmiş olsa da, onun operasyonuna aşina olan federal yetkililer, şirketin üretime aşırı muhafazakar bir yaklaşım benimsediğini ve sözleşmesinin arka ucunu büyütmeye vurgu yaptığını söylediler.

Sonuç olarak, Johnson & Johnson'ın 100 milyon dozunun büyük kısmını ilkbaharın sonlarında veya yazın başlarında teslim etmesi bekleniyor. Ülkenin bunlara yine de ihtiyacı olacak: Mayıs ayı sonuna kadar Pfizer ve Moderna, 200 milyon Amerikalıyı aşılamak için yeterli doz göndermeye söz verdi ve yaklaşık 60 milyon uygun yetişkini hala ortaya çıkarılmamış durumda bıraktı. Ancak virüsün daha bulaşıcı varyantlarının yayılmasıyla birlikte, sağlık görevlileri olabildiğince hızlı bir şekilde çok sayıda Amerikalıyı aşılamak için endişeli.

Federal yetkililer, Johnson & Johnson'ın yaklaşık dört milyon dozluk ilk partisini Hollanda fabrikasında ürettiğini söyledi. Şirketin Baltimore'daki yeni fabrikasının, dozlarının çoğunu Amerika Birleşik Devletleri'ne tedarik etmesi bekleniyor.

Aralık ayından bu yana tutumlarını izleyen Kaiser Aile Vakfı'nın son anketine göre, Amerikalılar Covid-19 aşıları almaya daha açık hale geliyor. Yetişkinlerin yüzde elli beşi, Aralık ayındaki yüzde 34'ten şimdi ya bir doz aldıklarını ya da alabildikleri anda alacaklarını söylüyor.

Ancak Johns Hopkins Üniversitesi'nde aşı tereddütünü araştıran Rupali Limaye, sağlık görevlilerinin ve toplum liderlerinin Johnson & Johnson aşısının güçlü yönlerini yeterince vurgulayıp vurgulamayacağından endişelendiğini söyledi. ölüm.

"İnsanlar bilmek isteyecek: Bu neden bu kadar az ve bizim için ne anlama geliyor?" dedi. "Güvenden çok soru soracağından endişeliyim."

Federal hükümetten daha fazla yönlendirme olmadığı için, eyalet sağlık görevlileri yeni tedarik kaynağını nereye yönlendirecekleri konusunda birbirlerine danışıyorlar.

Eyalet sağlık kurumlarını temsil eden Eyalet ve Bölgesel Sağlık Görevlileri Birliği'nin baş sağlık görevlisi Dr. Marcus Plescia, "birçok eyaletin aşıyı başlangıçta nereye sevk edeceği konusunda biraz ihtiyatlı davranacağını" tahmin etti.

"Tamam, bu aşıyı kırsal kesimdeki nüfusumuz için kullanacağız çünkü nakliyesi daha kolay" demek istemezsiniz. "Bu, herhangi bir nedenle yanlış bir şekilde şüphelenen insanların tepkisini tetikleyebilir. ikinci sınıf bir aşı teklif ediliyor, dedi.

Dr. Shah, Maine, yeni aşının kısmen, izleme gerektiren yan etkilerin türlerini tetikleme olasılığının daha düşük görünmesi nedeniyle özellikle arabadan geçme aşılama bölgeleri için çok uygun olduğunu söyledi. Diğer eyaletlerdeki sağlık yetkilileri, dozları ikinci aşılara çıkma olasılığı daha düşük olan geçici nüfus gruplarına yönlendirmenin de mantıklı olabileceğini söyledi. Kolejler özellikle ilgilenebilir.

Arkansas'ın sağlık departmanındaki eyalet epidemiyoloğu Dr. Jennifer Dillaha, aşının daha kolay saklama koşullarının, yaşlı merkezleri veya eczaneler veya sağlık hizmeti sağlayıcıları olmayan yetersiz hizmet alan topluluklardaki siteler gibi diğer tıbbi olmayan ortamlarda da aşı sayısını artırabileceğini söyledi.

Olası karışıklığı sınırlandırmak için, bazı eyalet sağlık görevlileri başlangıçta yeni aşıyı diğer aşıları halihazırda uygulamakta olanlara değil, yeni alanlara yönlendirmeyi planladıklarını söylediler.

Dr. Shah, Maine'deki bazı eczacıların bir seferde tek tip Covid-19 aşısını tercih edeceğini söyledi. Bu değişebilir ancak Dr. Shah, “Her gün önemlidir. Aşılama hızını yavaşlatan iş akışına eklenen her şey bize zarar veriyor. "

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bilim adamları, koronavirüs enfeksiyonunu yenmek için herkesin yapabileceği basit bir şey buldular

BB19gFqQ.img?h=643&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Araştırmacılar, egzersizin lenfosit adı verilen bağışıklık sistemi hücrelerinin üretimini artırarak bağışıklık tepkisini güçlendirebileceğini göstermiştir.

Lenfositler veya beyaz kan hücreleri, bakteriler, virüsler ve diğer patojenlerle enfeksiyonların ardından bağışıklık tepkisinde rol oynar.

Bu bulgular, fareleri içeren deneylerde gözlemlendi. İnsanlar için geçerliyse, bu sonuçlar enfeksiyonlarda ve düzenli egzersizle aşılamalardan sonra bağışıklık tepkisini artırmak için yeni stratejilere yol açabilir.

Her tür fiziksel aktivite vücut için iyi olduğu için doktorlar her zaman düzenli egzersizi önermektedir. Salgın sırasında spor salonuna gitmek ve belirli sporlardan zevk almak zor olabilirken, erişim eksikliğini telafi etmenin birçok yolu vardır. Evde koşmak, yürümek ve egzersiz yapmak, salgın sırasında herhangi birinin kendisini başkalarına maruz bırakmadan aktif kalmasına izin veren en basit seçeneklerden bazılarıdır. Ve bu yeni çalışma doğruysa, egzersiz yapmanın en iyi nedeni COVID-19 gibi enfeksiyonların üstesinden gelmenize yardımcı olabilmesidir.

Texas Southwestern Tıp Merkezi'nden araştırmacılar, egzersizin enfeksiyonlarla savaşan kemiklerdeki bağışıklık hücrelerinin üretimini artırdığını keşfettiler. Bunlar, patojenlerle savaşmak için çağrılan beyaz kan hücreleri (B ve T hücreleri dahil) olarak da bilinen lenfositlerdir. Lenfositler, ister yeni bir koronavirüs, ister bir bakteri veya vücuda ait olmayan başka bir tür mikrop olsun, bir enfeksiyona karşı bağışıklık tepkisinde rol oynar.

Araştırmacılar, egzersizin daha sonra bağışıklık tepkisine dahil olacak hücrelerin üretimini uyardığını kanıtladılar. Nature dergisinde yayınlanan çalışmaları, başka bir kayda değer bulgu ortaya koyuyor: Yaşlanma, kemik iliğindeki lenfosit öncüllerinin rezervlerini tüketiyor. Nature dergisine eşlik eden bir makale sonuçları açıkladı.

Kemik iliği, nişlerde yan yana yaşayan çeşitli tiplerde kök hücreler ve progenitör hücreler içerir. Araştırmacılar, hareketin kemiği terk eden ve organları damarlaştıran küçük kan damarlarına giden lenfosit progenitörlerinin sayısını artırabileceğini gösterdiler.

Aşağıdaki görüntü, kemiğin içindeki arteriollerin yanında bulunan çeşitli bileşenleri açıklamaktadır. Yazarlar, leptin reseptörü (LepR) ve osteolectin (Oln) proteinlerini ifade eden kemik iliğindeki kemik hücresi progenitörlerine baktılar.

Egzersiz sırasında kemikler uyarılır ve LepR + Oln + hücrelerinde Pizeo1 adı verilen mekanik duyarlı bir iyon kanalı etkinleştirilir. Sonra iki şey olur. Yan yana oturan hücreler farklılaşmaya başlar ve bu da yeni kemik hücrelerinin oluşumuna yol açar. Ayrıca egzersiz, yakındaki ortak lenfoid progenitörleri (CLP'ler) etkileyen kök hücre faktörü (SCF) adı verilen bir sinyal molekülünün ekspresyonuna ve salgılanmasına yol açar. Bu CLP'ler lenfositlere dönüşecek.

Araştırmacılar, Oln + hücrelerinde SCF'yi kodlayan genden yoksun mutant fareler yarattılar. Bu, kemik iliği içindeki kan hücrelerinin gelişimini etkilemedi, ancak CLP'de önemli bir azalmaya yol açtı ve bu da enfeksiyonlarla savaşmaya hazır lenfositlerin azalmasına yol açtı. Yazarlar, mutant fareleri Listeria monocytogenes adlı bir bakteriye maruz bıraktılar ve SCF geninden yoksun hayvanların bakterileri kontrolleri kadar verimli bir şekilde temizlemediklerini buldular. Bilim adamları ayrıca hareketi içeren ayrı bir deney yaptılar. Fareleri çalışan tekerlekli kafeslere yerleştirdiler ve koşmanın kemik iliğinde daha fazla sayıda Oln + ve CLP hücresine yol açtığını keşfettiler. Oln + hücrelerine sahip fareler, mekanosensitif iyon kanalı proteini Piezo1'i ifade ederken, mutantlar anormal derecede düşük CLP sayılarına sahipti.

Sonuç, egzersizin bağışıklık sistemini uyarabileceğidir. Bu da enfeksiyonda daha iyi bir bağışıklık tepkisine yol açabilir. Aynı sonuçlar insanlar için de geçerliyse, egzersiz etrafında bulaşıcı hastalıkları önlemek ve tedavi etmek için yeni yaklaşımlar ve protokoller geliştirilebilir.

Yazarlar ayrıca 18 aylık farelerin kemik iliğinde Oln + ve CLP hücrelerinin sayısının 2 aylık hayvanlara göre daha düşük olduğunu bulmuşlardır. Tüm hayvanlar aktifti, bu da diğer faktörlerin bu hücrelerin ekspresyonunu azalttığını ve bu da bağışıklık sistemi sorunlarına yol açabileceğini gösteriyor. Yardımcı makale yazarları, egzersizin farelerde bakteriyel klirensi iyileştirip iyileştiremeyeceğini belirlemek için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtti. Araştırılması gereken bir diğer konu da, egzersizin aşılara verilen tepkileri artırıp artırmayacağıdır.

Tam çalışma bu bağlantıda mevcuttur ve yardımcı makale burada bulunabilir.

Kaynak: BGR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Koronavirüs aşıları: J & J'nin diğerlerinden farkı nedir?

Amerika Birleşik Devletleri, Johnson & Johnson tarafından yapılan üçüncü bir koronavirüs aşısı almaya hazırlanıyor.

BB1e4Xbf.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

ABD Gıda ve İlaç İdaresi, aşı için acil kullanım izni verdi, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri bunu tavsiye etti ve federal hükümet dağıtıma neredeyse hemen başlaması planlandı.

ABD'de halihazırda iki aşı dağıtılmaktadır - biri Moderna, diğeri Pfizer ve Alman ortağı BioNTech tarafından yapılmıştır. Johnson & Johnson'ın Janssen aşı bölümü tarafından yapılan yeni aşı biraz farklı. Nasıl yapacağınız burada.

Bu tek doz
Johnson & Johnson'ın aşısı, tek doz olarak verilmek üzere tasarlanmıştır. Bu, takip ziyareti olmadığı, insanların bu ikinci çekimler için geri dönmelerini sağlamak için bürokrasinin hiçbiri gerekmediği ve doğru zamanda ikinci bir dozun mevcut olduğundan emin olma endişesi olmadığı anlamına gelir.

Pfizer ve Moderna aşılarının her ikisi de iki dozluk bir seride uygulanmak üzere tasarlandı - Pfizer aşısı üç hafta arayla ve Moderna'nın dört hafta arayla. Bu aşıların tek bir doz olarak verilmesinin veya dozlar arasındaki sürenin uzatılmasının daha fazla insanın ilk aşısını yaptırması ve böylece en azından bir miktar koruma elde etmesi için uzatılmasının uygun olup olmayacağı tartışılıyor.

Ancak FDA yetkisi iki doz olduğunu söylüyor ve Beyaz Saray baş tıbbi danışmanı Dr.

Johnson & Johnson'ın aşısı test edildi ve insanları tek bir dozla koruduğu gösterildi, ancak iki dozun daha fazla koruma sağlayıp sağlamayacağını görmek için çalışmalar devam ediyor.

Farklı etkinlik
Johnson & Johnson aşısı hakkında insanların hemen fark edebileceği bir şey, etkinlik açısından Pfizer ve Moderna'nın karşısına nasıl çıktığıdır. Bu aşıların klinik deneylerde% 94 ila% 95 arasında şaşırtıcı bir etkinlik oranı vardı. Pfizer'in İsrail'deki aşısı ile ilgili gerçek dünya çalışmaları, etkinliğin arttığını gösteriyor. Semptomatik Covid-19 riski - yani koronavirüs ile enfekte olmuş ve kendini hasta hisseden insanlar - iki doz aşı verilen kişilerde% 94 azaldı.

Aksine, Janssen'in aşısının genel küresel etkinliği orta ila şiddetli hastalıklara karşı% 66 idi. Ancak ağır hastalığa karşı% 85 etkiliydi ve yine de denemelerde ölümü önlemede% 100 etkiliydi, çünkü aşı olan kimse Covid-19'dan ölmedi.

Johnson & Johnson aşısı, farklı popülasyonlarda ve farklı zamanlarda yapıldı. ABD, Güney Afrika ve Latin Amerika'da 44.000 kişide test edildi ve testlerin çoğu, ilkbahar ve yaz aylarında testlere başlayan Pfizer ve Moderna aşılarından aylar sonra pandemide yapıldı.

Pfizer'in aşısı Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Türkiye, Güney Afrika, Brezilya ve Arjantin'de 43.000 kişide test edildi. Moderna, hepsi ABD'de olmak üzere 30.000 kişide test edildi.

Johnson & Johnson aşısı, ilk olarak Güney Afrika'da görülen B.1.351 adı verilen ve aşılama sonrası dahil olmak üzere vücudun virüsü tanımasını zayıflattığı görülen bazı rahatsız edici yeni koronavirüs varyantları dolaşmaya başladıktan sonra test edildi. Johnson & Johnson aşısının etkinliği, B.1.351'in şu anda baskın varyant olduğu Güney Afrika'da sadece% 57 iken, çok daha az yaygın olduğu ABD'deki% 72'ye kıyasla.

Aşı uzmanları, tüm aşıların en önemli önlemle çok iyi koruma sağladığında hemfikirdir, yani insanları ağır hasta olup olmadıklarıdır.

Ulusal Kadın Sağlığı Ağı politika savunuculuğu direktörü Sarah Christopher, Cuma günü bir FDA danışma komitesi toplantısında yaptığı açıklamada, farklı etkinliklerin bazı insanların Johnson & Johnson aşısını ikinci sınıf olarak görme olasılığını artırdığını söyledi.

"Birinci ve ikinci sınıf aşıların olduğu, ikincisinin düşük gelirli, kırsal veya mevcut güvensizliği artırma potansiyeline sahip başka şekilde marjinalleşmiş topluluklara gönderildiği" gibi duygular var. "Halk sağlığı yetkilileri bu algılamaları doğrudan ele almalıdır."

Daha hızlı koruma
Johnson & Johnson aşısı ile, orta ila şiddetli hastalıklara karşı koruma, insanlar aşı olduktan yaklaşık iki hafta sonra başlar. Vuruştan dört hafta sonra, klinik denemeden elde edilen veriler hastaneye yatış veya ölüm olmadığını gösterdi.

Son zamanlarda yapılan araştırmalar, Moderna ve Pfizer aşılarının ilk dozu ile iyi bir koruma seviyesi olduğunu göstermektedir, ancak insanlar ikinci dozdan yaklaşık iki hafta sonrasına kadar - yani ilk dozdan beş ila altı hafta sonra - tam koruma elde edememektedir.

Farklı teknoloji kullanılarak yapılmıştır
Moderna ve Pfizer aşıları, mesajcı RNA veya mRNA adı verilen yepyeni bir teknoloji kullanır. Genetik materyali, yağlı partiküller aracılığıyla doğrudan hücrelere iletirler. Bu genetik kod, kol kasındaki hücreler tarafından alınır ve daha sonra, koronavirüsün bir parçası gibi görünen küçük parçalar yapmak için genetik talimatları izler.

Bu küçük proteinler, neye benzediklerini "hatırlayan" ve yeni bir saldırı durumunda hızla yanıt vermeye hazır olacak antikorlar ve bağışıklık hücreleri üreten bir bağışıklık tepkisini uyarır.

Johnson & Johnson aşısı, viral vektör teknolojisini kullanır. Adenovirüs 26 adlı yaygın bir soğuk algınlığı virüsü, hücreleri enfekte edebilmesi için genetik olarak tasarlanmıştır, ancak orada çoğalmayacaktır. Vücutta yayılamaz ve insanlara soğuk vermez. Pfizer ve Moderna aşıları gibi, genetik talimatlar sağlar.

Küçük lipit toplarında taşınmak yerine, genetik talimatlar zayıflatılmış virüs tarafından kol hücrelerine enjekte edilir ve virüsün bağlanmak için kullandığı topuz şeklindeki yapı olan koronavirüs başak proteininin bir parçası gibi görünen parçaları oluştururlar. hücreler.

İşlenmesi daha kolay
Moderna ve Pfizer aşılarını taşımak için kullanılan bu narin küçük yağ toplarının dikkatli kullanılması gerekir. Pfizer'in aşısı -80ºC ila -60ºC (-112ºF ila -76ºF) arasında saklanmalı ve gönderilmelidir - bu, ilk başta kuru buz ve özel dondurucular almak için mücadele etmek zorunda kalan eyaletler için çok fazla soruna neden olan bir şey. FDA şimdi bu gereksinimleri biraz hafifletti, ancak aşı hala yalnızca beş gün boyunca buzdolabında tutulabilir ve çözüldükten ve seyreltildikten sonra altı saat içinde kullanılmalıdır.

Ve evet, Pfizer aşısı kullanılmadan önce seyreltilmelidir ve çalkalanamaz, ancak karıştırmak için tam olarak 10 kez dikkatlice ters çevrilmesi gerekir. Moderna aşısı biraz daha az telaşlıdır ama aynı zamanda dondurulmalı ve dikkatlice kullanılmalıdır.

Moderna'nın aşısı yaklaşık -20ºC'de veya bir ev tipi dondurucuda saklanabilir.

Bunun aksine, Johnson & Johnson'ın aşısı basit buzdolabı sıcaklıklarında üç aya kadar tutulabilir, bu da saklamayı ve sevk etmeyi çok daha kolay hale getirir.

Ortak yönleri
Üç aşının hiçbiri, herhangi bir aşının etkisini artırabilecek bağışıklık tepkisini artırmak için kullanılan bileşikler olan antibiyotikler, koruyucular veya adjuvanlar gibi bazen güçlü reaksiyonlara neden olabilen katkı maddeleri içermez.

Bu, özellikle yaşamı tehdit eden anafilaksi olmak üzere çok düşük bir alerjik reaksiyon riski anlamına gelir. CDC, Moderna veya Pfizer aşıları verilen kişilerde yalnızca birkaç anafilaksi vakası bildiriyor ve hepsi kolayca tedavi edildi.

Johnson & Johnson aşısını test eden 44.000 kişide yalnızca bir anafilaksi vakası bildirilmiştir.

Artı, üçü de, reseptör bağlanma alanı adı verilen başak proteininin belirli bir bölümünü hedefler. Adından da anlaşılacağı gibi, virüsün hücreleri yakalamak için kullandığı kısımdır. Bu belirli bölgedeki mutasyonlar, üç aşının tamamının etkinliğini zayıflatabilir.

Neyse ki, üçü de ezici bir bağışıklık tepkisi uyandırıyor gibi görünüyor - bir tanesi, insanların doğal bir enfeksiyondan sonra elde ettiğinden çok daha güçlü. Şimdiye kadar, insanları en çok ilgili varyantlardan en azından kısmen korumaya devam etmek yeterli görünüyor.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

CEO'su, Novavax'ın COVID-19 aşısının Mayıs ayı sonuna kadar onaylanabileceğini söyledi. Araştırma, bulaşıcı varyantlara karşı biraz daha az olsa da% 89 etkili olduğunu gösteriyor.

BB1dVJqX.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Novavax CEO'su Stanley Erck, şirketinin aşısının Mayıs ayında ABD'de onaylanabileceğini öngördü.

Zamanlamanın, FDA'nın büyük ölçüde İngiltere deneme verilerine dayanarak hareket edip etmeyeceğine bağlı olduğunu söyledi.

İngiltere'nin son aşamasındaki denemeleri, aşının oldukça etkili olduğunu, ancak varyantlara karşı biraz daha az etkili olduğunu gösteriyor.

Novavax CEO'su Stanley Erck, şirketin koronavirüs aşısının Mayıs ayına kadar ABD'de onaylanabileceğini öngördü.

Deneme sonuçları, aşının oldukça etkili olduğunu, ancak ilk olarak Güney Afrika'da bulunan ve New York dahil olmak üzere en az 10 ABD eyaletine yayılmış olan varyanta karşı daha az etkili olduğunu gösteriyor.

Erck Pazartesi günü CNBC'ye verdiği demeçte, Amerikan biyoteknoloji şirketinin ABD'ye 110 milyon doz aşı tedarik etmeyi kabul ettiğini ve bunların Haziran veya Temmuz'a kadar teslim edilmesini beklediğini sözlerine ekledi. Ancak bunun, ABD Gıda ve İlaç İdaresinin, büyük ölçüde İngiltere'den gelen deneme verilerine dayanarak aşı için acil kullanım izni verip vermediğine bağlı olduğunu söyledi.

Erck, Novavax'ın aynı anda üç etkinlik denemesi yürüttüğünü söyledi: İngiltere, Güney Afrika ve ABD'de. 30.000 katılımcının bulunduğu ABD'nin üçüncü aşama denemesinden elde edilen veriler "muhtemelen birkaç aydır" çıkmayacak.

Novavax, Birleşik Krallık'ta aşının etkinliği konusunda halihazırda üçüncü aşama deneme verilerine sahip, ancak aşının COVID-19'a karşı korumada ortalama% 89,3 etkili olduğunu öne sürüyor.

15.000 katılımcının katıldığı Birleşik Krallık denemesi, aşının B.1.1.7 suşuna karşı biraz daha az etkili olduğunu buldu, ilk olarak Birleşik Krallık'ta tanımlandı ve şimdi ABD'de hızla yayılıyor. Novavax, deneme sırasında koronavirüse yakalanan katılımcıların yaklaşık yarısının bu varyantla enfekte olduğunu ve aşının, virüsün orijinal suşunda% 95,6'ya kıyasla, bunlar üzerinde% 85,6 etkili olduğunu söyledi.

Erck CNBC'ye verdiği demeçte, "Virüs mutasyon geçirdikçe bir düşüş olduğunu gösterdi" dedi.

Güney Afrika'da yapılan bir denemede, ara sonuçlar, aşının ilk olarak orada bulunan B.1.351 suşuna karşı çok daha az etkili olduğunu gösteriyor.

Erck, Novavax'ın yaklaşık bir ay sonra verileri FDA'ya göndermeden önce muhtemelen yaklaşık Nisan ayında Birleşik Krallık'ta onay için başvuruda bulunacağını söyledi.

"Umudumuz ve beklentimiz, FDA'nın ABD'deki EUA dosyamızın bir parçası olarak [İngiltere] verilerini gözden geçirmeyi kabul etmesidir," dedi.

FDA düzenleyicileri şu ana kadar ABD'de Johnson & Johnson, Moderna ve Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen üç koronavirüs aşısına acil kullanım izni verdiler.

Erck, CNBC'ye verdiği demeçte, "Dördüncü aşı olsak da aşı için talep eksikliğinden endişelenmiyorum," dedi. "ABD'de aşı için pek çok ek ihtiyaç var ve bu büyük bir dünya."

Şirketin ayrıca Kanada ve Avustralya'da da başvurulara baktığını söyledi. Novavax'ın şu ana kadar 200 milyon dozu ABD dışına göndermek için önceden satın alma taahhütleri var "bunun da ötesinde çok daha fazlası olacağı beklentisiyle" dedi.

Novavax, Şubat ayında, adil ve eşitlikçi aşı dağıtımını garantilemek için küresel bir Dünya Sağlık Örgütü destekli girişim olan COVAX'a 1.1 milyar dozdan fazla aşı tedarik edeceğini de açıkladı.

Novavax, atışını 2021 ortasına kadar yılda 2 milyar dozda üretmeyi umduğunu söyledi, ancak şirketin bu yıl gerçekte kaç atış yapabileceği net değil.

Erck, Moderna ve Pfizer-BioNTech aşıları ile karşılaştırıldığında, Novavax'ın atışlarının donma sıcaklıkları yerine normal buzdolabı sıcaklıklarında saklanabileceğini söyledi. Ancak insanlar kendilerine uygun olan aşıyı yaptırmalı, dedi.

"Bütün bu aşılar işe yarıyor" dedi, "ve eğer varsa, insanlar onları almalı."

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Dünyanın Şırıngalara İhtiyacı Var ve Dakika da. Dakikada 5,900 yapmaya başladı.

BALLABGARH, Hindistan - Kasım ayının sonlarında, dünyanın en büyük şırınga üreticilerinden biri olan Hindustan Şırıngaları ve Tıbbi Cihazlarının gelen kutusunda acil bir e-posta belirdi.

BB1egUMj.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Birleşmiş Milletler çocuk ajansı olan UNICEF'ten geliyordu ve umutsuzca şırınga arıyordu. Herhangi biri yapmaz. Bu şırıngalar normalden daha küçük olmalıdır. Hastalığın kazara geri dönüşüm yoluyla yayılmasını önlemek için ikinci kez kullanılırsa kırmak zorunda kaldılar.

En önemlisi, UNICEF'in bunlara büyük miktarlarda ihtiyacı vardı. Şimdi.

Şırınga fabrikalarını aşı saldırısına hazırlamak için milyonlarca dolar harcayan şirketin genel müdürü Rajiv Nath, "Sorun yok" diye düşündüm, "dedi. "Muhtemelen herkesten daha hızlı teslim edebiliriz."

BB1egZw4.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ülkeler, Covid-19 salgınını sona erdirmek için yeterli aşı dozlarını güvence altına almak için itişip kakarken, şırıngalar için ikinci bir mücadele başlıyor. Sağlık uzmanlarının bunları insanlara enjekte etmenin bir yolu yoksa aşılar o kadar da yararlı olmaz.

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği'ndeki yetkililer, yeterli aşı şırıngalarına sahip olmadıklarını söylediler. Ocak ayında Brezilya, aşılama çabaları yetersiz kalınca şırınga ve iğne ihracatını kısıtladı.

Aceleyi daha da karmaşık hale getiren şırıngaların doğru tip olması gerekir. Japonya geçen ay, şişelerinden altıncı dozu çekebilecek kadar özel şırıngalar sağlayamazsa, milyonlarca doz Pfizer-BioNTech aşısını atmak zorunda kalabileceğini açıkladı. Ocak ayında, Gıda ve İlaç Dairesi Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sağlık hizmeti sağlayıcılarına, hastanelerin bazılarının altıncı hatta yedinci kişi için yeterli miktarda içerdiğini keşfettikten sonra Pfizer şişelerinden daha fazla doz alabileceklerini tavsiye etti.

BB1egqNC.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Harvard Küresel Sağlık Enstitüsü yardımcı müdürü Ingrid Katz, "Pek çok ülke düz bir şekilde yakalandı" dedi. "Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin bu tür şırıngaları almaya tam olarak hazırlanmamış olması temel bir ironi gibi görünüyor."

Uzmanlar, yalnızca Covid-19 aşıları için dünyanın sekiz milyar ila 10 milyar şırıngaya ihtiyacı olduğunu söylüyor. Washington'daki bir düşünce kuruluşu ve bir sağlık uzmanı olan Küresel Gelişim Merkezi'nin kıdemli bir üyesi olan Prashant Yadav, önceki yıllarda, dünya çapında kullanılan tahmini 16 milyar şırınganın yalnızca yüzde 5 ila 10'unun aşılama ve aşılama amaçlı olduğunu söyledi. bakım tedarik zincirleri.

Yadav, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi daha zengin ülkeler, aşıların geliştirilmesi için vergi mükelleflerinden milyarlarca dolar para akıttı, ancak şırınga imalatını genişletmek için çok az kamu yatırımı gittiğini söyledi.

"Yalnızca genel şırınga üretim kapasitesi konusunda değil, aynı zamanda belirli şırınga türleri için kapasite konusunda endişeleniyorum," dedi ve "şırıngaların zaten ihtiyaç duyulan yerlerde olup olmayacağı konusunda endişeliyim."

Dünyadaki tüm şırıngalar bu göreve uygun değildir.

Örneğin, bir Pfizer aşısı şişesinden elde edilen çıktıyı en üst düzeye çıkarmak için, bir şırınganın tam olarak 0,3 mililitre dozu taşıması gerekir. Şırıngalarda ayrıca israfı en aza indirmek için düşük ölü boşluk (doz tam olarak enjekte edildikten sonra piston ile iğne arasındaki sonsuz küçük mesafe) olmalıdır.

Sektör talebi karşılamak için hızlandı. New Jersey merkezli ve önde gelen bir şırınga üreticisi olan Becton Dickinson, pandemilerle başa çıkma kapasitesini kısmen genişletmek için dört yılda 1,2 milyar dolar harcayacağını söyledi.

BB1egIKT.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bir araştırma firması olan Fitch Solutions'a göre Amerika Birleşik Devletleri satışlara göre dünyanın en büyük şırınga tedarikçisidir. Birleşik Devletler ve Çin, 1.7 milyar $ değerinde yıllık toplam sevkiyatlarla ihracatta boyun ve boyun. Hindistan, 2019'da yalnızca 32 milyon dolarlık ihracatla küresel olarak küçük bir oyuncu iken, Hindustan Şırıngalı Bay Nath büyük bir fırsat görüyor.

Şırıngalarının her biri yalnızca üç sente satılıyor, ancak toplam yatırımı önemli. Satın alma siparişleri henüz görünmeden önce, yıllık satışlarının yaklaşık altıda birine eşit olan özel şırıngaların seri üretimi için yaklaşık 15 milyon dolar yatırım yaptı. Mayıs ayında İtalya, Almanya ve Japonya'daki tedarikçilerden şırıngaları için çeşitli variller ve pistonlar yapmak üzere yeni kalıplar sipariş etti.

Bay Nath, Yeni Delhi dışındaki tozlu bir sanayi bölgesinde 11 dönümlük bir alana yayılan fabrikalarda dakikada 5.900'den fazla şırıngayı çalıştıran üretim hatlarına 500 işçi ekledi. Pazar günleri ve resmi tatiller kapalıyken, şirket, Temmuz ayına kadar üç milyara çıkmayı planlasa da, yılda yaklaşık 2,5 milyar para üretiyor.

Hindustan Şırıngaları, şırınganın yeniden kullanımının yaygın olduğu ve HIV ve hepatit gibi ölümcül enfeksiyonların ana kaynaklarından biri olan en yoksul ülkelerin bazılarında UNICEF aşılama programları sağlama konusunda uzun bir geçmişe sahiptir.

Aralık ayı sonlarında, Dünya Sağlık Örgütü Pfizer'in aşısını acil kullanım için onayladığında, Kopenhag'daki UNICEF sözleşme yöneticisi Robert Matthews ve ekibinin milyonlarca şırınga üretebilecek bir üretici bulması gerekiyordu.

Bay Matthews, W.H.O.'yu karşılayacak bir şırınga ararken, "Biz gittik, canım!" Dedi. teknik özellikler ve nakliye için kompakttı. Hindustan Syringes’in ürününün ilk olduğunu söyledi.

BB1egUMr.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

UNICEF, başka bir kalite kontrolünden geçmeleri şartıyla, şirketin bu şırıngaların 3,2 milyonunu yakında göndermeye başlayacağını söyledi.

Bay Nath, Japon hükümetine 50 milyon şırınga sattığını ve dünyanın en büyüklerinden biri olan Covid-19 aşılama tahriki için Hindistan'a 400 milyonun üzerinde şırınga sattığını söyledi. Kendisi için 240 milyon daha fazla üretim yapmayı teklif ettiği UNICEF ve Brezilya da dahil olmak üzere daha fazlası sırada.

Şirketin 6 Numaralı Fabrikasında, plastik varilleri ve pistonları fışkırtırken sarı boya ile kaplanmış makineler uğulduyor. İtalya, Bergamo'dan diğer makineler, sensörler ve kameralarla izlenen iğneler de dahil olmak üzere her bir bileşeni bir araya getiriyor. Mavi koruyucu giysili işçiler, şırıngalarla dolu tepsileri, yan taraftaki bir paketleme alanına taşıdıkları kasalara boşaltmadan önce inceler.

BB1egZwp.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bay Nath, verimliliği artırmak için, güvenlik enjeksiyonlarının İngiliz mucidi Marc Koska'nın şırınga tasarımına ve tüm bileşenleri kendi bünyesinde üretme yeteneğine güveniyor. Hindustan Syringes, iğnelerini Japonya'dan ithal edilen paslanmaz çelik şeritlerden yapıyor. Şeritler silindirler halinde kıvrılır ve dikiş yerinde kaynaklanır, daha sonra gerilir ve plastik göbeklere yapıştırıcı işleyen ince kılcal borular halinde kesilir. Darbeleri daha az ağrılı hale getirmek için silikon bir solüsyona batırılırlar.

Şırınga işi bir "kan emicidir", dedi Bay Nath, peşin maliyetler astronomik ve kâr marjinaldir. Şırıngalarına olan talep önümüzdeki birkaç yıl içinde yarı yarıya düşerse, yatırdığı 15 milyon doların neredeyse tamamını kaybedecek.

Açıkça tutumlu bir operasyon. Bay Nath’in ofisindeki mavi halı, tıpkı masasının ya da merdivenin kenarındaki cam avize kadar eski görünüyor, babasının şirketi Bay Nath ve ailesine devretmeden önce 1984 yılında yerleştirdiği armatürler.

Bir aile şirketi tam da istediği gibi. Hissedar yok, müdahale yok, endişe yok. 1995 yılında, Bay Nath, üretimi artırmak ve çok sayıda yeni makine satın almak için paraya ihtiyaç duyduğunda, ilk kez özel sermaye arayışına girdi. Bugün durum böyle olsaydı, bağırsaklarını izleyip şırıngalarını bu kadar büyük ölçekte üretemeyeceğini söyledi.

Bay Nath, İyi bir gece uykunuz var, dedi. Küçük bir havuzda büyük bir balık olmak daha iyidir.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Yeni Bir Çalışma Gösteriyor ki: Korona Vakalarını ve Ölümlerini Maske Takmak Azaltıyor Dışarıda Yemek Yemek Çoğaltıyor

Yeni bir ulusal çalışma, maske takma zorunluluğunun koronavirüsün yayılmasını yavaşlatabileceğine ve restoranlarda yemek yemeye izin verilmesinin vakaları ve ölümleri artırabileceğine dair güçlü kanıtlar ekliyor.

BB1eiGHh.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri çalışmayı Cuma günü yayınladı.

CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky Cuma günü Beyaz Saray brifinginde “Bunların hepsi çok tutarlı” dedi. "Maske taktığınızda vaka ve ölümlerde düşüş yaşıyorsunuz ve yüz yüze restoranda yemek yediğinizde vaka ve ölümlerde artış var."

Çalışma, bazı eyaletler maske yetkilerini ve restoran sınırlarını kaldırırken yayınlandı. Bu haftanın başlarında Teksas, sağlık görevlilerinin itirazlarına rağmen birçok valinin COVID-19 kısıtlamalarını gevşetme hareketine katılarak maske kuralını kaldıran en büyük eyalet oldu.

Harvard Üniversitesi uzmanı William Hanage, "Yüz yüze yemek yemenin, salgını kontrol altına alacaksanız ele alınması gereken en önemli şeylerden biri olduğu iddiasını oldukça güçlü kılan sağlam bir çalışma," dedi. çalışmaya dahil olmayan hastalık dinamikleri.

Yeni araştırma, 10 eyalette Temmuz ayında enfekte olan kişilerin bir restoranda yemek yeme olasılığının daha yüksek olduğunu ve 10 eyalette maske yetkilerinin hastaneye yatışlarda azalmayla ilişkili olduğunu bulan bir tane de dahil olmak üzere daha küçük CDC çalışmalarına dayanıyor.

CDC araştırmacıları, hem içeride hem de dışarıdaki masalarda restoranlarda yemek yemeye izin veren eyaletlere ve devlet tarafından verilen maske yetkilerine tabi tutulan ABD ilçelerine baktılar. Çalışma, geçen yılın Mart ayından Aralık ayına kadar olan verilere baktı.

Bilim adamları, maske yetkilerinin azalan koronavirüs bulaşmasıyla ilişkili olduğunu ve zaman geçtikçe yeni vaka ve ölümlerdeki iyileşmelerin arttığını buldular.

Büyüme oranlarındaki düşüşler yarım yüzde puanı ile yaklaşık yüzde 2 arasında değişti. Uzmanlar, kulağa küçük gelebilir, ancak dahil olan çok sayıda insanın etkinin zamanla arttığı anlamına geldiğini söyledi.

Çalışmanın baş yazarı olan bir CDC bilim insanı Gery Guy Jr., "Büyüme oranının düştüğü her gün, vakalar ve ölümler açısından kümülatif etki oldukça önemli hale geliyor" dedi.

Restoran yemeğinin yeniden açılması, kısıtlamaların kaldırılmasının ardından ilk 40 günde vaka ve ölümlerde önemli bir artış izlemedi. Ancak bundan sonra, vakaların büyüme hızında yaklaşık yüzde 1 puan ve daha sonra ölümlerin artış hızında 2 ila 3 puan artış oldu.

Guy, gecikmenin restoranların hemen yeniden açılmaması ve birçok müşterinin kısıtlamalar kaldırıldıktan hemen sonra yemek yemekte tereddüt etmiş olması olabilir, dedi.

Ayrıca, insanların ne zaman enfekte olduğu ve ne zaman hastalandıkları arasında ve hastaneye gidip öldükleri zaman arasında her zaman bir gecikme vardır. Hanage, dışarıda yemek yeme durumunda, yemek yiyenlerin kendilerinin ölmemesi nedeniyle ölümlerdeki bir gecikmeye de neden olabilir, ancak enfekte olabilir ve daha sonra hastalanan ve ölen başkalarına yayılabilir, dedi Hanage.

"Bir restoranda olan bir restoranda kalmaz" dedi.

CDC yetkilileri, tesis içinde yemek yemenin durması gerektiğini söyleyemedi. Ancak restoranlar açılırsa, açık havada yemek yemeyi teşvik etmek, kapalı alanda yeterli havalandırmaya sahip olmak, çalışanları maskelemek ve müşterileri yemek yemedikleri veya içmedikleri zamanlarda maske takmaya çağırmak gibi mümkün olduğunca çok önlem almaları gerektiğini söylediler.

Çalışmanın sınırlılıkları vardı. Örneğin, araştırmacılar, toplu toplantıların yasaklanması veya barların kapatılması gibi, vaka ve ölüm oranlarını etkileyebilecek diğer politikaları hesaba katan hesaplamalar yapmaya çalıştı. Ancak yazarlar, okulların yeniden açılması gibi olası tüm etkileri hesaba katamayacaklarını kabul ettiler.

Hanage, "Nedensel ilişkileri iyice kapatmak her zaman çok, çok zordur" dedi. "Ama bunu virüs hakkında bildiğimiz diğer tüm şeylerle birlikte aldığınızda, maske takmanın değeri ve restoranda yemek yemenin tehlikesi mesajını destekliyor" diye ekledi.

Kaynak: AP - Associated Press

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

CDC az önce 3 yeni koronavirüs aşısının yan etkisi konusunda uyardı

BB1bVGF4.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Cumartesi sabahı itibariyle dünya çapında 283,5 milyondan fazla koronavirüs aşı dozu uygulandı ve yaklaşık 60,6 milyon kişi tam iki doz rejimi aldı. Artan sayıda çalışma, son haftalarda aşı etkinliği hakkında ek veriler sağladı. İsrail, Pfizer / BioNTech aşısının tıpkı klinik deneylerde olduğu gibi gerçek yaşam koşullarında da işe yaradığını göstermiştir. Aşı, Birleşik Krallık mutasyonu ile karşı karşıya kalsa bile şiddetli COVID-19'u, hastaneye yatışları ve ölümleri etkili bir şekilde önler. İngiltere'deki araştırmacılar, Pfizer veya AstraZeneca / Oxford ilaçlarından yalnızca bir doz alan kişiler için etkinlik verileri sunan benzer sonuçlara varmışlardır. Ayrı olarak, araştırmalar, COVID-19'dan kurtulanların bir dozdan sonra, hiçbir zaman COVID-19 olmayan kişilerin iki dozdan aldığı gibi aynı bağışıklık tepkisini oluşturduğunu göstermiştir.

Kuzey Amerika, Avrupa, İsrail ve diğer ülkelerde yaklaşık üç aylık aşılamaların ardından, yan etkilerin minimum düzeyde olduğu da açıktır. En yaygın advers reaksiyonlar, enjeksiyon bölgesinde ağrı ve özellikle ikinci dozdan sonra kısa süreli grip benzeri semptomları içerir. Ancak araştırmacılar, son aylarda koronavirüs aşısının yan etkileri hakkında daha fazla ayrıntı öğrendi. Şimdi, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), aşı kılavuzlarını, insanların farkında olması gereken üç yan etki ile güncelledi.

Sadece birkaç gün önce, araştırmacılar insanları, belirli bir hafif COVID-19 aşısının yan etkisinin ilk veya ikinci dozdan birkaç gün sonra ortaya çıkabileceği konusunda uyardı: kızarıklık ve kızarıklık dahil cilt sorunları. Bu advers reaksiyonlar, Moderna aşılarından sonra, özellikle de ilk dozdan sonra gözlendi. Endişe yaratmazlar ve birkaç gün içinde kendiliğinden kaybolurlar.

CDC, Cuma günü koronavirüs aşı kılavuzlarında birkaç değişiklik yaparak listeye üç yeni yan etki ekledi. Ajans başlangıçta altı potansiyel advers reaksiyon tanımladı. Aşağıda görüldüğü gibi ikisi lokal (ağrı ve şişlik) ve dördü sistemiktir (ateş, titreme, yorgunluk ve baş ağrısı).

Yeni kılavuzlar, dokuz olası koronavirüs aşısı yan etkisini içeriyor. Kişiler, aşının yapıldığı kolda ağrı ve şişliğin yanı sıra kızarıklık da yaşayabilir. Sistemik reaksiyonlara gelince, CDC listeye kas ağrısı ve mide bulantısı ekledi. Kas ağrısı, enjeksiyon yerinde ağrı ile karıştırılmamalıdır.

Bu reaksiyonlar, bağışıklık sisteminin algılanan tehdide - aşıya - tepki verdiğinin ve bağışıklık geliştirdiğinin bir göstergesidir. Koronavirüs antikorları, ilk aşıdan yaklaşık iki hafta sonra ortaya çıkmaya başlamalıdır ve maksimum koruma, ikinci enjeksiyondan yaklaşık iki hafta sonra elde edilir.

Yönergeler ayrıca yan etkilerle başa çıkmak için yararlı ipuçları sağlar. Kılavuzlarda, "Aşı olduktan sonra yaşayabileceğiniz herhangi bir ağrı ve rahatsızlık için ibuprofen, asetaminofen, aspirin veya antihistaminler gibi reçetesiz satılan ilaçlar hakkında doktorunuzla konuşun" yazıyordu. "Bu ilaçları normal şekilde almanızı engelleyen başka tıbbi nedenleriniz yoksa aşılama sonrası yan etkileri hafifletmek için bu ilaçları alabilirsiniz."

CDC ayrıca insanlara, yan etkileri önlemek için aşılamadan önce bu ilaçları almanın tavsiye edilmediğini hatırlatır.

Aşılamadan sonra insanlar ağrı ve rahatsızlığı azaltmak için aşı alanı üzerinde soğuk, ıslak bezler kullanabilir ve kolu kullanabilir veya egzersiz yapabilirler. Bol sıvı içmek ve hafifçe giyinmek, ortaya çıkabilecek genel yan etkilere yardımcı olabilir. CDC, insanlara bu yan etkiler birkaç gün sonra geçmezse doktorlarını bilgilendirmelerini tavsiye ediyor. Koldaki kızarıklık veya hassasiyet 24 saat sonra kötüleşirse, insanlar bir doktora başvurmayı da düşünmelidir.

Kaynak: BGR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

inanmıyorum desem....yeni emekli sağlık çalışanı olarak inanmıyorum..çok eskide beta diye bir hastalık vardı...etkisi ben de kalp hastalığı oldu...soğuk algınlığı ...üst solunum yolu enfeksiyonu..grip nezle vardı yakın yıllarda..her semptom covid oldu...???.. arkadaşım anlattı..yakını kalp ameliyatı için yatmış hastaneye sapasağlam......rutin test ???? yapılmış...covid test pozitif çıkmış..ilaçlar dayanmış ve  ölmüş...yakınımda birinin onca yakınmasına rağmen testi negatifti...saçmasapanlık en en boyu geçti....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.