Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni 'corona' virüsünün belirtileri neler, virüsten nasıl korunulur?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Johnson & Johnson aşısı: Tek doz Covid-19 aşısı için bundan sonra ne olacak

Klinik denemesinde her şey yolunda giderse, Johnson & Johnson'ın Covid-19 aşısı muhtemelen Amerika Birleşik Devletleri'nde mevcut olacak.

BB1cJrOd.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Geçen hafta, Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Johnson & Johnson'ın ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden Covid-19 aşısı için acil kullanım yetkisi almaktan "köşede" olduğunu söyledi.

Şirket, Ocak ayı sonuna kadar klinik deneylerinden ara verilere sahip olma yolunda ilerlediğini söyledi. Şirketin Salı günü dördüncü çeyrek sonuçları hakkında hissedar çağrısı var.

Yine de aşının ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin yetkilendirme sürecinden geçmesi haftalar sürebilir ve bu önemli adımlardan herhangi birinin ne zaman gerçekleşeceği henüz belli değil.

Amerika Birleşik Devletleri'nde halihazırda mevcut olan iki aşı oldukça etkilidir, ancak tüm gözler sadece tek bir doz olan ve uygulaması çok daha kolay olan Johnson & Johnson's üzerinde.

"Bu aşının güvenli ve etkili olduğu kanıtlanırsa, aşının yaygınlaştırılması için önemli etkileri olabilir çünkü J&J, ABD nüfusu için en az 100 milyon doz dahil olmak üzere bu takvim yılında en az bir milyar doz aşı üretmeyi ve dağıtmayı taahhüt etmiştir. Johnson & Johnson'ın aşı adayının geliştirilmesine yardımcı olan Harvard Tıp Fakültesi'nden Dr. Dan Barouch, "dedi.

Barouch, Pazartesi günü CNN'in Coronavirus Fact vs Fiction podcast'inde "Tek doz aşı ise, o zaman bir milyar aşı dozu aşılanmış bir milyar kişiye dönüşür" dedi.

Deneme sonuçları bekleniyor
J&J Aşama 3 denemesi 40.000 gönüllüyü içerir; Şirket, ülke çapında Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle davayı 60.000'den indirdi.

Diğer Covid-19 aşı denemelerinde olduğu gibi amaç, aşının katılımcıları ne kadar iyi koruduğunu görmektir. Şirket, farklı demografik gruplardan ve farklı sağlık durumlarına sahip kişilerden işe alıyor. Araştırmacılar, grubun yarısına aşı ve grubun yarısına hiçbir şey yapmayan bir plasebo verir ve ardından kimin hastalandığını ve güvenlik sorunlarının ortaya çıkıp çıkmadığını izler.

J & J'nin Faz 1 / 2a denemelerinden elde edilen sonuçlar, aşının tek dozunun, aşı olan hemen hemen tüm insanlarda güçlü bir bağışıklık tepkisi uyardığını gösterdi. Şirkete göre, bağışıklık tepkisi yaş grupları arasında benzerdi.

Informa Pharma Intelligence'ın kıdemli direktörü Michael Haydock, "Tek bir dozun büyük lojistik sonuçları olacaktır" dedi. "Dağıtım açısından, işleri gerçekten hızlandırabilir ve işleri oldukça basitleştirebilir."

ABD 100 milyon doz sipariş etti ve şirket aşıyı test ederken bunu üretiyor. Tipik olarak şirketler, onaylandıktan sonra aşının yapılmasını bekler, ancak bu pandemi sırasında değişti.

"Tabii ki, büyük soru işe yarayacak mı?" Haydock dedi.

Yetkilendirme adımları
Bu soruya bir cevap olduğunda, veriler FDA'dan ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine danışmanlardan yakından bakacaktır.

Philadelphia'daki Çocuk Hastanesi Aşı Eğitim Merkezi direktörü ve FDA'nın Aşılar ve İlgili üyesi Dr.Paul Offit'e göre Johnson & Johnson aşısı süreci, Moderna ve Pfizer aşıları için olanla aynı olmalıdır. Biyolojik Ürünler Danışma Kurulu.

FDA ve CDC'deki liderlik değişikliği, sürecin ne kadar süreceği konusunda bir fark yaratmamalıdır.

Offit, "Yeni yönetim altında bunun hiç değişeceğini sanmıyorum" dedi.

Faz 3 denemesinden elde edilen veriler J & J'nin Covid-19 aşısının işe yaradığını ve güvenli olduğunu gösteriyorsa, şirket daha sonra FDA'dan acil kullanım izni veya EUA olarak bilinen şeyi isteyecektir.

Bir EUA kapsamında, FDA, yeterli veya onaylanmış bir alternatif olmadığında ciddi veya yaşamı tehdit eden hastalıkları tedavi etmek veya önlemek için onaylanmamış tıbbi ürünlerin kullanımına izin verecektir. FDA'nın kariyer bilimcileri ve doktorları, sonuçların kriterlerini karşılayıp karşılamadığını belirlemek için verilerin kapsamlı bir incelemesini yapacak.

FDA verileri incelerken, Aşılar ve İlgili Biyolojik Ürünler Danışma Komitesinin halka açık bir toplantısını planlar. Komite, J&J verilerini tartışacak ve kuruma tavsiyede bulunacak bağımsız bilim ve halk sağlığı uzmanlarından oluşur.

Toplantıdan sonra, FDA personeli komite girdisini ajansın şirket verileriyle ilgili değerlendirmesiyle birlikte değerlendirecek ve aşının yetkilendirilmesi gerekip gerekmediğine karar verecek.

Pfizer aşısıyla, şirketin verilerini bir EUA'ya sunmasından itibaren üç haftadan biraz fazla zaman aldı. Moderna aşısı ile iki haftadan biraz fazla sürdü.

Bir EUA'dan kısa bir süre sonra, CDC'nin ACIP olarak da bilinen Aşılama Uygulamaları Danışma Komitesi de verileri gözden geçirir.

ACIP, aşının popülasyonda nasıl kullanılması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunan bir grup tıp ve halk sağlığı uzmanlarıdır. Komitenin önerileri, hangi demografik grupların aşı alması gerektiğini belirlemede kullanılan kılavuz haline gelir.

CDC komitesi bir tavsiyede bulunduktan ve CDC direktörü tarafından onaylandıktan sonra, aşılar sevk edilebilir ve silahlara alınabilir.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

CDC Amerika'ya Uçacak yolculardan, yarından itibaren koronavirüs için test yaptırmasını isteyecek

BB1b6DZj.img?h=757&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yarından itibaren, ABD'ye uçan yolcuların uçağa binmeden önce negatif bir COVID-19 testi kanıtı sunmaları gerekecek.
Zaten COVID-19 olan yolcuların pozitif bir viral test ve iyileşme süreciyle ilgili bir doktor notu sunmaları gerekecektir.

ABD'de COVID-19 aşılama oranı günde yaklaşık 1.16 milyon kişidir.

Bu ayın başlarında CDC, eşi görülmemiş bir koronavirüs enfeksiyonu artışına yanıt olarak, yurt dışından ABD'ye uçan yolcuların, kalkışlarından sonraki 3 gün içinde negatif bir COVID testinin kanıtı sağlamalarını gerektiren yeni bir seyahat kısıtlaması getirdi. CDC’nin yeni seyahat kısıtlaması 12 Ocak’ta açıklandı ve 26 Ocak’ta yürürlüğe girecek.

Siparişe göre, 2 yaşın üzerindeki her yolcu, daha önce COVID'si olduğunu ve o zamandan beri iyileştiğini göstermek için negatif bir test sonucu göstermeli veya pozitif bir viral test ve bir doktor notu şeklinde belgeler sunmalıdır.

Yeni kural, yeni COVID-19 türlerinin düzinelerce ABD eyaletinde yol almaya başlamasıyla yürürlüğe giriyor. Özellikle endişe verici olan, İngiltere'de ortaya çıkan ve orijinal suştan% 56 daha bulaşıcı olduğu söylenen bir mutasyondur. Ve ilk raporlar yeni türün ille de daha ölümcül olmadığını öne sürerken, daha yakın tarihli raporlar bunun böyle olmayabileceğini öne sürüyor.

CDC ayrıca ABD'ye seyahat eden yolcuların 5 gün içinde sınava girmelerini ve varışlarından sonra yedi gün evde kalmalarını tavsiye ediyor.

Olumlu bir haber, ABD'deki koronavirüs enfeksiyon oranının son birkaç haftada önemli ölçüde düştüğüdür. Bu nedenle, yeni enfeksiyonların hacmi hala 150.000 ila 190.000 aralığında gezinirken, genel enfeksiyon oranı son iki hafta içinde yaklaşık% 35 düştü.

Dahası, ABD'deki aşı uygulaması nihayet hız kazanıyor. Geçen hafta ABD, günde ortalama 1,16 milyon Amerikalıyı aşıladı, bu da Başkan Biden’ın 100 günde 100 milyon Amerikalı hedefinin gerçekten mümkün olabileceğini gösteriyor.

ABD, bugüne kadar, Aralık ortasından bu yana 22,4 milyon COVID-19 aşı dozu uyguladı, bu rakam, aşı tedarikinin yaklaşık% 54'ünü temsil ediyor.

Kaynak: BGR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Meksikalı milyarder Carlos Slim'in Ailesi Onun Covid-19'e Yakalandığını Açıkladı

80 yaşındaki moğulun ailesi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, dünyanın en zengin adamlarından biri olan Meksikalı telekom milyarderi Carlos Slim'in Covid-19 tedavisi gördüğünü ancak yalnızca hafif semptomları olduğunu söyledi.

BB1d5hQK.img?h=748&w=1075&m=6&q=60&o=f&l

İş adamının oğlu Carlos Slim Domit Twitter'da yaptığı açıklamada, "Çok iyi. Bir haftadan fazla süren küçük semptomların ardından Covid-19 ile çok iyi ilerleme kaydediyor" dedi.

Forbes dergisine göre, mobil telekom devi America Movil'i kontrol eden Slim ve ailesi, tahmini 59,9 milyar dolar değerinde ve onu Latin Amerika'nın en zengin adamı yapıyor.

Kuruluşu aracılığıyla, Latin Amerika'da dağıtım için AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının Meksika ve Arjantin'deki ortak üretimini finanse etmeye yardımcı oluyor.

Ailesi tarafından yapılan duyuru, Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un da yeni koronavirüse yakalandığını ancak sadece hafif semptomları olduğunu söylemesinden bir gün sonra geldi.

Meksika resmi olarak 1.7 milyondan fazla Covid-19 vakası ve yaklaşık 150.000 ölüm kaydetti - ABD, Brezilya ve Hindistan'dan sonra dünyanın dördüncü en yüksek ölüm oranı.

Kaynak: AFP

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

COVID-19 için şu anda sahip olduğumuz en iyi tedaviler

PopSci’nin, sürü bağışıklığı hakkındaki gerçekler, hamile kadınlar için tavsiyeler ve kendi maskenizi yapma konusunda bir eğitim de dahil olmak üzere tüm COVID-19 haberlerini buradan takip edin.

BB1bWz8h.img?h=742&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Amerika Birleşik Devletleri'nde, COVID-19 aşıları son birkaç aydır yayılmaya başlandı ve bu da pandeminin nihai sonunun görünürde olabileceğine dair daha fazla umut sağlıyor. Herkesin aşılanması için önümüzde uzun bir yol var - sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde değil, dünya çapında - ancak bugünden sonra COVID-19'a yakalananların iyi haberi, bu hastalığı tedavi etmek hakkında şu anda yaptığımızdan daha fazla şey biliyoruz. pandeminin ilk ayları. İşte COVID-19 için sahip olduğumuz en iyi tedavilerin bir dökümü.

Antikorlar

En umut verici COVID-19 tedavilerinden bazıları, diğer insanlardan alınan antikorları kullanarak hastanın kendi bağışıklık sistemini güçlendirmeye dayanıyordu.

Bir kişi bir patojene maruz kaldığında, bağışıklık sistemi ona karşı antikor geliştirmeye çalışır, ancak kişinin kendi antikorlarını geliştirme süreci biraz zaman alabilir. Başka bir kaynaktan kan dolaşımına antikor eklemek bu zamanı satın alabilir. Doktorlar bu amaçla plazma, kanın sıvı kısmı ve COVID-19'a karşı antikor proteinleri içeren kısmı kullanıyorlar. Bu sözde iyileşme plazması, hali hazırda hastalığa yakalanmış insanlardan alınır (dolayısıyla adı).

Nekahat plazma, COVID-19 antikorlarından fazlasını içerir, bu da en güçlü tedavi olmadığı anlamına gelir. Arjantin'de yapılan ve Ocak ayının başlarında The New England Journal of Medicine'de yayınlanan küçük ama iyi yapılmış bir klinik çalışma, tedavinin hastalığın başlamasından sonraki günler içinde verilirse, tedavinin yaşlı yetişkinlerin şiddetli COVID-19 almasını önlediği bulundu.

Bu arada, araştırmacılar, bir hastanın bağışıklık sistemini kendi antikorlarından önce destekleyebilen, laboratuvar yapımı COVID-19 antikorları kullanarak bağışıklık sistemini güçlendirmek için çalışıyorlar. İki şirket, Eli Lilly ve Regeneron, monoklonal antikorları için Gıda ve İlaç Dairesi tarafından Acil Kullanım İzni (EUA) verildi.

Ancak monoklonal antikorlar bir tedavi değildir. Bunların kullanımı, hastalığın kök salmasını önlemeye yardımcı olmak için yalnızca SARS-CoV-2 ile yeni enfekte olmuş kişilere tavsiye edilir. Ekim ayındaki bir Nature Biotechnology yorumunda, uzmanlardan oluşan bir panel bu tedavilerin geliştirilmesinin zor olduğunu ve genellikle HIV gibi aşı olmadığımız hastalıklar için kullanıldığını belirtiyor. COVID-19 durumunda, monoklonal antikorların, bir aşıya yanıt vermeyen kişilere - örneğin zayıflamış bağışıklık sistemi olan yaşlı yetişkinlere - yardımcı olmak için en yararlı olduğunu kanıtladıklarını belirtiyorlar, çünkü bu antikorların geri kalanından sonra hala duyarlı olabilirler. popülasyon aşılanmıştır.

Ocak 2021'de Science'da yayınlanan yeni bir araştırma, huzurevinde yaşayanlara Eli Lily'nin monoklonal antikorlarının tipik dozun dört katına tek bir infüzyonunu verdi ve antikorların COVID-19 ile hasta olma riskini iki aylık bir süre içinde 57 azalttığını buldu. yüzde. Deneme 1000 huzurevi sakinini içeriyordu ve katılımcıların yarısı bir plasebo aldı. COVID-19'u önlemenin bir yolu olarak bakım evlerinde aşıların sürekli genişlemesi göz önüne alındığında, bunun nasıl uyacağı belirsiz.

Antiviraller

Antiviraller, virüsün diğer hücreleri enfekte etme yeteneğini hedefleyerek çalışır. Aralık ayının başlarında, Dünya Sağlık Örgütü üç antiviralin büyük ölçekli bir denemesinin sonuçlarını yayınladı: remdesivir, hidroksiklorokin ve lopinavir. Sonuçları, uluslararası kuruluşun, ilaçların "COVID-19 ile hastanede yatan hastalar üzerinde çok az etkisi olduğu veya hiç etkisi olmadığı" sonucuna varmasına yol açtı.

COVID-19 tedavisinde bu sınıfın en yaygın kullanılan ilacı olan Remdesivir, SARS-CoV-2'nin kendini kopyalamak için kullandığı bir enzimi bloke ederek çalışır. Remdesivir başlangıçta Ebola ile savaşmak için tasarlandı ve bu hastalık için etkili olmamasına rağmen, Ebola çalışmaları ilacın en azından insanlara zararlı olmadığını gösterdi.

Ekim 2020'de FDA, remdesivir'i COVID-19'u tedavi etmek için resmen onayladı ve hastalığı tedavi etmek için yeşil ışık yakan ilk ilaç oldu (Mayıs ayında acil kullanım izni verildikten sonra). Bu düzenleyici başarıya rağmen, çalışmalar eşit başarı göstermedi. En sağlam çalışmalar bile remdesivir'in yeni hastalıktan ölümleri önlediğine dair hiçbir kanıt göstermedi.

Ayrıca, genel olarak antivirallerle ilgili diğer bir yanıltıcı şey de, bloke ettikleri etki mekanizması her zaman bir virüse özgü olmadığından, genellikle ciddi yan etkilere sahip olmalarıdır. Hücrelerinizin de yapması gereken bir şey olabilir. Örneğin, hidroksiklorokin ve klorokin, COVID-19'a karşı etkisiz olduğu gösterilen güçlü antimalaryaller. Bu ilaçlar, temelde parçalanan ve hücresel çöplerden kurtulan lizozom adı verilen hücrenin bir bölümünü bozarak çalışır. Sıtmaya neden olan tek hücreli parazitte, lizozomunu karıştırmak onu öldürür. Ancak bu ilaçlar aynı zamanda hücrelerinizin içindeki lizozomlarla da oynar, bu da sahip oldukları ciddi yan etkilere neden olur. Yalnızca tedavinin faydalarının zararlı yan etkilerden ağır bastığı durumlarda kullanılması tavsiye edilir.

COVID-19'a karşı kullanım için halen çalışılmakta olan favipiravir de dahil olmak üzere birkaç başka antiviral de araştırılmaktadır. Hindistan dahil bazı ülkeler tarafından kullanımı onaylanmıştır. Ancak hala etkinliği hakkında daha fazla şey öğreniyoruz ve FDA bunu henüz onaylamadı.

Steroidler

Deksametazon gibi steroidler, vücudun kendi bağışıklık tepkisini azaltarak COVID-19'un en kötü etkilerini tedavi etmek için kullanılmıştır. Ciddi enfeksiyondan kaynaklanan ve COVID-19 ölümlerinin ana nedeni olan Akut Solunum Sıkıntısı Sendromuna (ARDS) neden olabilen potansiyel olarak yaşamı tehdit eden inflamasyonu önlemede etkilidirler.

Ancak antiviraller gibi bazen steroidlerin yan etkileri de işleri daha da kötüleştirebilir. Steroidler bağışıklık sistemini baskıladığından, vücudunuzun bir COVID-19 enfeksiyonuyla savaşmasını da zorlaştırabilirler. İşin püf noktası, ne zaman zararlıdan daha yararlı olabileceklerini ve hangi dozun en iyisi olduğunu bilmektir. Burada yine araştırmalar devam ediyor, ancak yılın başlarında yapılan denemeler, steroidlerin en ciddi şekilde etkilenen COVID-19 hastalarının tedavisinde kesinlikle yardımcı olabileceğini gösterdi.

Steroidler olmasa da bağışıklık tepkisini etkileyen diğer ilaçlar da yeni koronavirüs ile enfeksiyona eşlik eden ezici iltihabı önlemek için araştırıldı. Birincisi, FDA tarafından romatoid artriti tedavi etmek için onaylanan Baricitinib, remdesivir ile birlikte kullanıldığında araştırılmıştır, ancak sonuçlar en iyi ihtimalle mütevazıdır. En çok yararlananlar, ventilasyon değil, yüksek akışlı oksijen kullanıyordu. Bu grup için Baricitinib ve remdesivir birlikte alındığında iyileşme süresini 18 günden 10 güne düşürür.

COVID-19 için bir dizi başka tedavi denendi, ancak hiçbirinin etkili olduğu gösterilmedi. Yöntemlerimiz ilerlemiş olsa bile, en iyi yol, mümkünse hastalanmaktan kaçınmaktır. Maske takın, sosyal mesafeyi koruyun, ellerinizi yıkayın ve olabildiğince evde kalın. Bir aşı geliyor - sadece o zamana kadar birbirimizi güvende tutmamız gerekiyor.

Kaynak: Popular Science

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Küresel Covid-19 vakaları, yeni türler ortaya çıktıkça 100 milyonu aştı

Johns Hopkins Üniversitesi'nden bir rapora göre, virüs mutasyonları yeni endişeler yaratmaya devam ederken küresel Covid-19 vakaları Salı günü 100 milyonu aştı.

BB1d7kD2.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Dönüm noktası, dünya 50 milyon vakayı vurduktan üç aydan kısa bir süre sonra ve ABD'de ilk vakanın teşhis edilmesinden bir yıldan biraz daha uzun bir süre sonra gerçekleşti.

ABD, 25 milyondan fazla enfeksiyonla kaydedilen koronavirüs vakalarında lider olmaya devam ediyor. John Hopkins'e göre Hindistan 10,5 milyondan fazla vaka ile ikinci ve Brezilya yaklaşık dokuz milyon vaka ile üçüncü sırada yer alıyor.

100 milyon işareti, dünyanın dört bir yanındaki ülkeler virüsün ortaya çıkan mutasyonlarına uyum sağlamak için mücadele ederken ve dünyanın bazı bölgelerinde aşı yayılmaya başladığında geliyor.

Diğerlerine göre daha kolay ve hızlı yayılan İngiltere varyantı, ABD ve Kanada dahil tüm dünyada tespit edildi. CDC'ye göre şu anda daha şiddetli hastalığa veya ölüm riskine neden olduğuna dair kesin bir kanıt yok ve ABD'deki mevcut aşılar suşa karşı etkili görünüyor.

Ancak ilk olarak Ekim ayı başlarında görülen ve henüz ABD'de tespit edilmemiş olan Güney Afrika varyantıyla ilgili sorular devam ediyor.

Moderna Pazartesi günü, Güney Afrika suşuna karşı daha az etkili olduğu gösterildikten sonra aşısını geliştireceğini duyurdu.

Biden yönetimi, ilk 100 gününde 50 milyon insanı 2 doz aşı ile aşılama sözü verdi. Ve görevdeki ikinci gününde Biden, aşıları artırmak, testleri genişletmek ve pandemiyle mücadele etmek için ayrıntılı bir plan çizerken okulları yeniden açmak için 10 yönetici emri imzaladı.

Yine de Cumhurbaşkanı, ülkenin önünde uzun bir yol olduğu konusunda uyardı. Geçen hafta yaptığı açıklamada Biden, "Bu karmaşaya bir gecede girmedik ve bunun tersine çevrilmesi aylar alacak."

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

ABD, 200 milyon ek COVID-19 aşı dozu satın alacak ve eyaletlere haftada 10 milyon aşı yaptırma sözü verecek

BB1d7v1M.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Biden yönetimi Salı günü, Pfizer ve Moderna'dan her biri 100 milyon COVID-19 aşı dozu daha satın almayı planladığını duyurdu.

Bu, toplam ABD aşı arzını 600 milyon doza çıkarır - 300 milyon Amerikalıyı aşılamaya yetecek kadar.

Yönetim ayrıca önümüzdeki üç hafta boyunca eyaletlere, kabilelere ve bölgelere haftalık en az 10 milyon doz dağıtma sözü verdi.

Başkan Joe Biden, koronavirüs aşılama hedeflerini artırıyor.

Biden, yönetimine 100 gün içinde 100 milyon koronavirüs atışı yapma vaadiyle başladı. Bu, günde en az 1 milyon aşı gerektirir. Pazartesi günü hedefini günde 1,5 milyon şutla kaldırdı.

Ardından Salı günü Biden, COVID-19 Yanıt Koordinatörü Jeffrey Zients'i Pfizer ve Moderna'dan 100 milyon aşı dozu daha satın almaya yönlendirdiğini açıkladı. Bu, iki şirketten daha önce satın alınan toplam 400 milyon doza eklenecektir.

Bu yaz teslim edilmesi beklenen yeni tedarik, ABD'nin yaz sonuna kadar iki doz aşılarla 300 milyon Amerikalıyı tam olarak aşılamak için yeterli doza sahip olabileceği anlamına geliyor.

ABD Cuma günü ortalama 983.000 günlük çekim yapıyordu. Son haftalarda bazı eyaletler aşı kıtlığı bildirdi ve bu durum bazılarını aşı randevularını iptal etmeye zorladı.

Daha fazlasını okuyun: COVID-19 aşıları için sırada ne var? İşte önde gelen 11 programla ilgili son gelişmeler.

Salı gününden itibaren Biden yönetimi, haftada 8.6 milyon doz olan mevcut orandan, eyaletlere, kabilelere ve bölgelere haftada en az 10 milyon doz dağıtma sözü verdi. Yönetim, bu dozları önümüzdeki üç hafta boyunca garanti edeceğini söyledi. Yetkililer, ilerlerken, eyaletlerin üç hafta önceden kaç doz bekleneceğini bileceklerini de sözlerine ekledi.

Üst düzey bir Biden yönetim yetkilisi Salı günkü basın çağrısında, bu arzı artırma kabiliyetinin öncelikle mevcut Moderna çekimlerindeki artıştan kaynaklandığını söyledi.

Pfizer'in aşı dağıtımı da programın ilerisinde: Şirketin CEO'su Albert Bourla Salı günü Bloomberg'e, Pfizer'in 2021'in ilk çeyreğinde ABD'ye 120 milyon doz - başlangıçta planladığından 20 milyon daha fazla doz verme yolunda ilerlediğini söyledi. Bunun nedeni, Pfizer'in aşı etiketinin artık sağlık çalışanlarına, orijinal beş flakonun aksine, her flakondan altı doz almaları talimatını vermesidir. Fransız ilaç devi Sanofi de geçtiğimiz günlerde Pfizer'in 100 milyondan fazla doz üretmesine yardımcı olmak için bir anlaşma yaptı.

Yine de aşılar yalnızca birkaç ay daha öncelikli gruplara sunulacak.

Yönetim yetkilisi Salı günkü görüşmede yaptığı açıklamada, "Bugün aşı olmak isteyen her Amerikalının gidip aşı olabileceğini söyleyebilmeyi diliyoruz. Durum bu değil." Dedi. "Geldiğimizde bulduğumuz tedarik seviyesi bu değil ve Dr. Fauci'nin dediği gibi Amerikalılara bunun 'açık sezon' olduğunu söyleyebileceğimiz bir konumda olmamız birkaç ay alacak. . "

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü müdürü Anthony Fauci, geçtiğimiz günlerde Harvard Business Review'e, ABD'nin potansiyel olarak Nisan ayında isteyen herkese aşı yapmaya başlayabileceğini söyledi.

Fauci, "Düşüşün başlangıcına geldiğimizde, bizi bir tür normalliğe geri getirebileceğini düşündüğüm derecede korumaya sahip olmalıyız," dedi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Regeneron antikor ilacının semptomatik Covid-19'u önlediği ortaya çıktı

Regeneron Salı günü yaptığı açıklamada, koronavirüs için antikor kokteyli, semptomatik enfeksiyonların% 100 önlenmesiyle ilk hafta içinde görülen genel enfeksiyonlarda bir azalma gösterdiğini bildirdi. CNBC'den Meg Tirrell raporlar.

Kaynak: CNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

COVID Tükürme Testi Geliştiren Rutgers Scientist 51 Yaşında Beklenmedik Bir Şekilde Öldü: 'Kuşkusuz Hayatları Kurtardı'

İlk koronavirüs tükürük bazlı testin geliştirilmesinde kilit bir figür olan Rutgers Üniversitesi'nde araştırma profesörü olan Dr.Andrew Brooks, 51 yaşında öldü.

BB1d7K6a.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Okuldan yapılan açıklamaya göre Brooks, Cumartesi günü beklenmedik bir şekilde öldü.

Rutgers-New Brunswick Şansölyesi Christopher J. Molloy, Rutgers Biyomedikal ve Sağlık Bilimleri Şansölyesi Brian "Rutgers olarak bizler, üç çocuğu da dahil olmak üzere ailesine içten taziyelerimizi sunuyoruz ve onlarla birlikte kalıcı etki yaratacak başarılarından gurur duyuyoruz" Strom ve Rutgers Araştırmadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı S. David Kimball ortak bir açıklamada bulundu.

Pazartesi günü bir basın brifinginde, New Jersey Valisi Phil Murphy Brooks'un COVID-19'a karşı mücadeledeki katkılarını fark etti ve onu "eyaletimizin tanınmamış kahramanlarından biri" olarak nitelendirdi.

Geçen yıl, Murphy'nin "pandeminin çılgın ilk günleri" olarak tanımladığı olayda, Brooks ve RUCDR Infinite Biologics'teki ekibi, tükürük örnekleri kullanarak SARS-CoV-2 koronavirüsü için biyomateryali tespit edebilen bir test yaptı.

Murphy'ye göre, tıp çalışanlarının burun ve boğaz sürüntüleri kullanmadan veya hastalarla yakın temas halinde olmadan COVID-19'u test etmelerini mümkün kılan test, "dünyanın herhangi bir yerinde kullanıma sokulan ilk hızlı yanıt testlerinden biriydi. Kuşkusuz hayat kurtaran ülke. "

COVID-19 tükürük testine Nisan ayında Gıda ve İlaç Dairesi tarafından acil kullanım izni verildi.

Brooks o sırada "bu onayın etkisi önemli" dedi.

Rutgers tarafından paylaşılan bir açıklamada, "Bu, nazofarengeal veya orofaringeal koleksiyonlar gerçekleştirerek sağlık uzmanlarını enfeksiyon riskine atmak zorunda olmadığımız anlamına geliyor. Değerli kişisel koruyucu ekipmanları test etmek yerine hasta bakımında kullanmak üzere saklayabiliriz" dedi.

Brooks, "Tükürük testi, numune alma için küresel swab eksikliğine yardımcı olacak ve hastaların testlerini artıracak ve sağlık uzmanlarının numune alma riskine girmesini gerektirmeyecek," diye devam etti Brooks. "Tükürük testi, karantinadaki insanlar için de önemli olacak çünkü bulaşıcı olmayana kadar ne kadar süreceğini bilmiyorlar. Bu, sağlık çalışanlarının kendilerini karantinadan çıkmasına ve güvenli bir şekilde işe geri dönmesine olanak tanıyacak."


Rutgers'a göre Brooks, COVID-19 tükürük testi konusundaki çalışmalarına ek olarak 70'ten fazla bilimsel yayının ortak yazarıdır.

Brooks, kariyeri boyunca FDA'ya danışmanlık yapmanın yanı sıra Harlan GeneScreen Laboratuvarı'nın direktörü ve BioProcessing Solutions Alliance'ın kurucu direktörü olarak da görev yaptı.

Murphy Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Andy'ye kariyeri boyunca yaptığı her şey için yeterince teşekkür edemeyiz," dedi. "Birçokları tarafından fena halde özlenecek.

Kaynak: PEOPLE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bu koronavirüs ilacı, remdesivir'den 30 kat daha güçlüdür ve mutasyona uğramış Covid-19 karşı etkilidir.

BB19jR53.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Araştırmacılar, umut verici bir koronavirüs tedavisinin remdesivir'den 30 kat daha güçlü olduğunu ve oldukça bulaşıcı yeni mutasyonlara karşı işe yarayabileceğini düşünüyor.

Kanser ilacı plitidepsin, hastaların iyileşmesini hızlandırabilir ve birkaç ay önce yapılan bir araştırmaya göre.

UCSF liderliğindeki bir ekibin, ilacın remdesivirden daha verimli olduğunu ve Birleşik Krallık mutasyonunu öldürebileceğini gösteren iki çalışması var.

Plitidepsin virüsü doğrudan hedef almaz, bunun yerine virüsün kopyalaması gereken bir insan proteinini hedef alır.

COVID-19 tedavisi için onaylanan ilk ilaç remdesivir idi, ancak doktorların hayatlarını kurtarmasına veya pandemiyi yenmesine yardımcı olacak anahtar ilaç olduğunu kanıtlamadı. İlaç bazı hastalarda işe yarıyor, ancak pandemiyi sona erdirmek için aşılara ek olarak dünyanın ihtiyaç duyduğu kesin tedavi değil. Çok sayıda araştırmacı ekibi, koronavirüsün bu kadar çok cana mal olmasını engellemek için yeni tedaviler arayışında; UCSF liderliğindeki bir grup, şimdi remdesivir'den neredeyse 30 kat daha güçlü görünen bir kanser ilacı belirledi.

İlaç Aplidin (plitidepsin) olarak adlandırılıyor ve bunu birkaç ay önce İspanya'dan araştırmacılar ilacın virüsün kopyalanmasını engelleyebildiğini gösterdiklerinde öğrendik. Plitidepsin, hastaların standart bakım alan diğerlerine göre çok daha hızlı iyileşmesine yardımcı oldu ve% 81'i 15 gün içinde eve döndü; bu,% 47'lik tipik geri dönüş oranına göre önemli bir iyileşme gösterdi. Şimdi, daha yeni çalışmalar, ilacın diğer COVID-19 tedavilerine göre sahip olabileceği başka bir önemli avantajı da gösteriyor: yeni, oldukça bulaşıcı SARS-CoV-2 mutasyonlarına karşı çalışıyor. Bunun nedeni, ilacın virüsün kendisine saldırmak yerine, yeni koronavirüsün kopyalanması gereken insan hücrelerindeki belirli bir proteini etkilemesidir.

İspanyol şirketi Pharma Mar, Aplidium albicans adlı bir deniz fışkırmasından elde edilen plitidepsin geliştirdi. İlaç, 2018'de multipl miyelomu tedavi etmek için onaylandı, ancak ancak Pharma Mar'ın bazı tartışmalarla başa çıkmasından sonra. Avrupa Birliği, risklerin faydalardan daha ağır bastığını söyleyerek 2017'de plitidepsin onayını engelledi - ancak Pharma Mar bu kararı bozmayı başardı.

UCSF moleküler biyolog Nevan Krogan, SF Chronicle'a plitidepsin hakkında şunları söyledi: “Cephanelikte bazı yeni silahlara ihtiyacımız var. "Bu gördüğümüz en iyi şey."

UCSF'nin Quantitative Biosciences Institute (QCRG grubu) araştırmacıları, Paris'teki Mount Sinai ve Institut Pasteur ile çalıştı. QCRG araştırmacıları geçen yıl koronavirüsü incelediler ve insan hücresine bulaştıktan sonra mikroskobik düzeyde nasıl çalıştığını anlamaya çalıştılar. Projenin amacı virüsü engellemenin bir yolunu bulmaktı. Laboratuarlarda test edilen binlerce ilaç ve deneysel bileşikten plitidepsin öne çıktı.

Bilim adamları, insan ve maymun dokusundan geliştirilen akciğer hücrelerindeki virüsü öldürmek için son derece düşük ilaç konsantrasyonlarını kullandılar. Daha sonra farelere koronavirüs bulaştırdılar ve onları plitidepsin ile tedavi ettiler ve ilacın virüsü vücutlarından çıkardığını keşfettiler. Plitidepsin, virüse remdesivir veya diğer ilaçlar ve aşılar gibi doğrudan saldırmadı. Bunun yerine virüs, hücrelerin içindeki belirli bir proteinin (eEF1A) aktivitesini bloke eder ve bunlar olmadan virüs çoğalamaz.

Tam çalışma Science bülteninde yayınlandı.

Ancak araştırmacılar burada durmadı. Plitidepsini virüsün B.1.1.7 varyantına karşı test etmek için Birleşik Krallık'taki bir laboratuarla ortaklık kurdular, şu anda ülkede baskın olan İngiltere mutasyonu. İlacın bu türü de öldürebildiğini ve remdesivir'den daha etkili olduğunu buldular. Bu çalışma da çevrimiçi olarak yayınlandı, ancak hakem incelemesine tabi olmayan bir formatta.

Ekip, ilacın hedeflediği eEF1A proteini nedeniyle diğer mutasyonlara karşı çalışmaya devam edeceğini düşünüyor. Krogan, "Bir insan proteinini hedef alan bir ilaç alırsanız, virüsün ona bağımlı olmaktan uzaklaşması inanılmaz derecede zor olacaktır" dedi.

AB'nin kanser hastalarında plitidepsinin yan etkileri konusunda endişeleri varken, Pharma Mar, The Chronicle'a COVID-19 hastalarının kanser hastalarından önemli ölçüde daha düşük dozlara ihtiyaç duyacağını söyledi. Ayrıca aylar yerine sadece üç gün almaları gerekecek. COVID-19 hastaları üzerindeki yan etkiler şimdiye kadar minimum düzeydedir.

Plitidepsin umut verici görünse ve COVID-19 ölümlerini daha da azaltan bir ilaç olabilirken, ilacın COVID-19 tedavisi için onaylanabilmesi için insanlarda sıkı testlerin yapılması gerekecektir. Pharma Mar'a göre 3. aşama denemeleri İspanya ve ABD'de planlanıyor.

Kaynak: BGR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Uzmanlar Öneriyor: Bir COVID aşısı yaptırmadan önce koruyucu ağrı kesicilerden kaçının

Pfizer-BioNTech ve Moderna'dan COVID-19 aşıları, artan sayıda insana sunuluyor. Aşı alıcıları tipik olarak minimal yan etkiler yaşarlar - en yaygın olanı enjeksiyon yerinde geçici ağrı ve şişlik, ateş, titreme, yorgunluk, kas ağrıları ve ağrıları ve baş ağrılarıdır.

BB1d8w0u.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu yan etkiler genellikle çoğu insan için küçük bir rahatsızlık olsa da, bazıları önceden asetaminofen (Tylenol) veya ibuprofen (örneğin Motrin, Advil) gibi reçetesiz satılan yaygın ağrı kesicileri alarak bunları önlemeye çalışır. Ancak uzmanlar, bu ilaçların sadece ağrıyı hafifletmekle kalmayıp, aşının tam olarak çalışmasını engelleyebileceğini söyledi.

South Shore Tıp Merkezi'nde enfeksiyon hastalıkları uzmanı olan Dr. Simone Wildes ve bir üye olan Dr. Massachusetts 'COVID-19 Aşı Danışma Grubu'ndan ABC News'e verdiği demeçte.

Aşıların yan etkileri, bağışıklık sisteminin aktivasyonundan kaynaklanıyor, yani bağışıklık sistemi çalışıyor ve COVID-19'a karşı bağışıklık oluşturmaya başlıyor - istediğimiz bu. Bu ağrı kesiciler, iltihap önleyici ilaçlardır. Bağışıklık sisteminin bazı bölümlerinin çalışmasını engeller ve bağışıklık tepkisini yavaşlatırlar. Aşılamadan önce bu ilaçların alınmasının etkinliklerini azaltabileceğine dair bir teori var.

BB1b8fG5.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Duke Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, çocukluk aşılarını yaptırmadan önce ağrı kesiciler alan çocukların, ilaçları almayanlara göre daha az antikor içerdiğini ve bu da daha az koruma anlamına gelebileceğini ortaya koydu. Bununla birlikte, köreltmeye rağmen hala koruyucu antikor seviyeleri vardı.

Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi'nde bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı ve önleyici tıp profesörü olan Dr. William Schaffner, ABC News'e “Aşınıza her zaman en uygun yanıtı istiyorsunuz,” dedi. "İnsanların kendi [ağrı kesicilerini] kullandıkları ilk doza önemli bir tepki göstermedikçe bunu tavsiye ediyoruz."

Schaffner, "İnsanların büyük çoğunluğunun kolu biraz ağrıyor" dedi, "ancak aksi takdirde kendilerini oldukça iyi hissediyorlar."

DAHA: Biden yönetiminin COVID-19 planı, okulların yeniden açılmasına öncelik veriyor
Uzmanlar, aşı olmadan önce reçetesiz satılan ağrı kesicilerin alınmamasını tavsiye ederken, başka bir tıbbi durum için zaten yapıyorsanız bunları almaya devam etmeniz gerektiğini söylüyorlar. Schaffner, bu ilaçların kesilmesinin istenmeyen sorunlara neden olabileceği ve yararlı olmaktan çok zararlı olabileceği konusunda uyardı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, çekiminizi yaptıktan sonra yan etkileri izlemenizi önerir. Ağrı kesiciler ve ateş düşürücülerin semptomlar ortaya çıkmadan önce kullanılması amaçlanmadığından, aşıyı aldıktan sonra reçetesiz satılan herhangi bir ağrı kesiciyi alıp almayacağınıza karar vermek için aşıdan önce doktorunuzla konuşun.

Ağrıyı ve rahatsızlığı azaltmanın diğer, daha doğal yolları şunlardır: enjeksiyon bölgesine temiz, soğuk, ıslak bir bez uygulamak ve kolunuzu hareket ettirmek veya egzersiz yapmak. Ateş için bol sıvı tüketin ve hafifçe giyin.

Wildes, "Enjeksiyondan sonra ateş, titreme, baş ağrısı gelişirse," semptomlarınıza yardımcı olmak için ağrı kesiciler kullanın, ancak bunlar ortaya çıkmadan ve önemli yan etkileri bir tıp uzmanına bildirmeden önce değil, dedi.

Kaynak: abc NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Uzmanlar Artık COVID'in Yayılmasını Önlemek için Çift Maskelemeyi Öneriyor - İşte Nasıl Doğru Yapılır

COVID-19'un yayılmasını azaltmaya yardımcı olmak için hala tozluk veya kumaş maskeleri sallıyorsanız, maske oyununuzu geliştirmeyi düşünebilirsiniz. Ülke genelinde virüsün daha bulaşıcı varyantlarının ortaya çıktığı vakalarda, bulaşıcı hastalık uzmanları, halka açıkken maskelerinizi ikiye katlamanızı öneriyor.

BB1db6Yy.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Çift maskeleme, biz daha fazla aşının hazır olmasını beklerken, siz ve aileniz için tam anlamıyla ekstra bir güvenlik katmanı sağlayabilir. Çift maskelemeyi düşünüyorsanız, bu ipuçlarını aklınızda bulundurun.

Önce maske tipinizi yükseltin

Tüm maskeler eşit yaratılmamıştır ve kumaş maskelerden daha etkili bir maske türüne yükseltme, çift maskelemeyi gereksiz hale getirebilir. En iyileri olan N95 veya KN95 maskeleri, küçük ve büyük parçacıkların hem kaçmasını hem de sizin tarafınızdan solunmasını engellemede yüzde 95 etkilidir.

UCHealth'in kıdemli tıbbi direktörü Michelle Barron, "Bu tür maskelerin her ikisi de, COVID-19'a neden olan virüsün bulaşmasını önleme yeteneğine sahiptir," diyor, Denver'da enfeksiyon önleme ve kontrol.

Çok katmanlı kumaş maskeler kullanın

İster tek kullanımlık cerrahi maskeler, ister kumaş maskeler kullanın, birden çok filtreleme katmanı sunanları arayın. Dr. Barron, "Maskenizin yapıldığı kumaşın türüne bağlı olarak, tüm virüs parçacıklarının maskeden geçmesini engelleyemeyebilir" diyor. "Başka bir maske eklemek bu kaliteyi artırabilir. Ayrıca oturmayı biraz daha sıkı hale getirebilir ve bu da yine korumaya yardımcı olur."

Dünya Sağlık Örgütü, pamuk gibi bir iç emici malzeme tabakası, polipropilen gibi emici olmayan bir orta tabaka ve bir dış polyester tabakası olan maskeleri önermektedir.

En iyi maskeyi yüzünüze daha yakın takın

Çift maskeleme yapıyorsanız, daha sıkı oturan maskeyi yüzünüze yaklaştırın. Barron, "Yüzünüze en yakın maske, virüs parçacıklarından herhangi birini filtrelemek için en iyi yeteneğe sahip olmalıdır" diyor.

Hâlâ rahat olduğundan emin ol

Kendinizi zorladığınız durumlarda veya altta yatan solunum problemleriniz varsa çift maskeleme konusunda dikkatli olun. Dr. Gupta, "İki maskenin zorluğu, onu daha az nefes alabilir hale getirmesidir" diyor.

Çift maskeleme sırasında baygınlık hissederseniz, üst maskeyi çıkarın.

Kaynak: RS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Alman yetkililer, veri eksikliğinden dolayı AstraZeneca aşısının 65 yaş üstü olanlara verilmemesi gerektiğini söylüyor

Almanya'nın aşı komisyonu, AstraZeneca koronavirüs aşısının, Avrupa Birliği ile uyuşturucu üreticisi arasında ertelenen tedarikler konusunda yaşanan şiddetli bir anlaşmazlığın ortasında 65 yaşından büyük kişilere verilmemesi gerektiğini söyledi.

BB1daNp4.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ülkenin ana halk sağlığı otoritesi olan Almanya'nın Robert Koch Enstitüsü'ndeki (RKI) Aşılama Daimi Komitesi (STIKO), bu yaş grubu için AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen aşının etkinliği konusunda yeterli veri bulunmadığını tespit etti. içişleri bakanlığından Perşembe günü yapılan açıklamaya göre.

BB1daTjU.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Panel, "65 yaş grubundaki çalışma katılımcılarının az sayıda olması nedeniyle, yaşlılarda etkinlik ve güvenlikle ilgili bir sonuca varılamamaktadır. Bu nedenle bu aşı şu anda STIKO tarafından yalnızca 18-64 yaşları için önerilmektedir," tavsiyesinde söyledi.

Duyuruya yanıt veren bir AstraZeneca sözcüsü, "AstraZeneca / Oxford Covid-19 aşısı için klinik araştırma verilerinin en son analizlerinin 65 yaş üstü grupta etkinliği desteklediğini" söyledi. Sözcü, uyuşturucu üreticisinin Avrupa Birliği ilaç düzenleme kurumunun düzenleyici kararını beklediğini de sözlerine ekledi.

Almanya İçişleri Bakanlığı'nın Perşembe günkü açıklaması, Avrupa Birliği ile AstraZeneca arasında koronavirüs aşısının bloğa teslimatında yaşanan gecikmeler nedeniyle devam eden anlaşmazlığın ortasında geldi.

AstraZeneca, üretim zorluklarını gerekçe göstererek, AB'nin beklediği kadar doz veremeyeceğini söyledi. Ancak aşıyı AB üye ülkeleri adına sipariş eden Avrupa Komisyonu, bunun kabul edilemez olduğunu ve uyuşturucu üreticisinin arzı artırmanın bir yolunu bulması gerektiğini söylüyor.

Anlaşmazlık, Almanya da dahil olmak üzere AB ülkelerinde aşıların azalmasıyla ortaya çıkıyor. İspanya'da, Madrid bölgesel hükümeti, ilk aşılarını halihazırda almış olanlara ikinci doz sağlamak için yeterli aşı sağlamak için aşının ilk dozlarını uygulamayı durdurdu.

Fransız Sağlık Bakanlığı Perşembe günü yaptığı basın açıklamasında, Moderna ve Pfizer / BioNTech aşılarının beklenen kıtlığı konusundaki endişelerin, Paris dahil bazı Fransız bölgelerinin ilk enjeksiyonlar için randevuları geri çekeceği veya iptal edeceği anlamına geldiğini söyledi.

Etki

Regülatörü yaklaşık bir ay önce Oxford / AstraZeneca aşısını onaylayan Birleşik Krallık, 65 yaşından büyük insanlara doz uygulamaktadır.

Birleşik Krallık düzenleyici MHRA, raporunda, "65 yaş ve üstü katılımcılarda etkinlik konusunda sınırlı bilgi olduğunu, ancak koruma eksikliğini önerecek hiçbir şey olmadığını" söyledi.

Almanya'nın açıklamasına yanıt veren MHRA İcra Kurulu Başkanı Dr. June Raine, "mevcut kanıtlar, 65 yaş ve üstü kişilerde Covid-19'a karşı herhangi bir koruma olmadığını gösteriyor" dedi.

"Elimizdeki veriler, aşının 65 yaş üstü kişilerde güçlü bir bağışıklık tepkisi ürettiğini gösteriyor. Bu yaş grubu için sürekli olarak daha fazla veri mevcut hale geliyor ve web sitemizde bulunan Kamu Değerlendirme Raporumuz bunu yansıtacak şekilde güncellenecek," açıklama eklendi.

AB, Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından Cuma günü en kısa sürede kullanılmak üzere onaylanabilecek olan 300 milyon doz AstraZeneca aşısı sipariş etti ve ek 100 milyon doz satın alma seçeneği de var.

AstraZeneca'nın CEO'su Pascal Soriot Salı günü İtalya'nın la Repubblica gazetesine verdiği röportajda "yaşlı verileriyle ilgili sorun işe yarasa da çalışmasa da o kadar önemli değil. Bugün yaşlı nüfusta sınırlı miktarda veriye sahibiz. "

Soriot, bunun, aşı denemelerini yürüten Oxford bilim adamlarının, 18 ila 55 yaşları arasında "çok fazla güvenlik verisi biriktirene" kadar yaşlı insanları işe almak istememesinden kaynaklandığını söyledi.

"Esasen, Oxford yaşlıları daha sonra aşılamaya başladığı için aşı olan çok sayıda yaşlı insanımız yok. Yani tartışma budur" dedi. "Ancak, gençlerde gördüğümüze benzer şekilde, yaşlılarda virüse karşı çok güçlü antikor üretimini gösteren güçlü verilere sahibiz. Bazı ülkeler, tedbirli olunmazsa, genç grup için aşımızı kullanacak olabilir."

Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulu'nda farmakoepidemiyoloji profesörü olan Stephen Evans, İngiltere'nin Bilim Medya Merkezi'ne yaptığı açıklamada, Almanya'nın kararının "bir düzenleyici karar değil, kullanım hakkında taslak tavsiye" olduğunu vurguladı.

"Bu aşının klinik verilerinin 70 yaş ve üzerindekiler için sınırlı olduğu iyi biliniyordu", çünkü AstraZeneca, vakaların oluşması için daha az zaman tanıyarak daha genç yaş gruplarına göre daha büyük yaş gruplarını işe aldı.

Evans, "Birleşik Krallık'ta veya başka bir yerde bu Oxford / AstraZeneca aşısının her yaşta etkisiz olduğunu düşünmesi için hiçbir neden yok" dedi. "Aile hekimliği muayenehanelerinde ve bakım evlerinde bulunan kişilere teslim edilebilmesi, onu özellikle yaşlılarda hastaneye yatış ve ölümleri azaltma girişimlerinde hayati bir bileşen haline getiriyor."

Rosalind Franklin Enstitüsü müdürü ve Oxford Üniversitesi'nde yapısal biyoloji profesörü Jim Naismith, Alman bilim adamlarının aşının 65 yaş altı çocuklar için güvenli ve etkili olduğu sonucuna vardıklarını belirterek endişeleri gidermeye çalıştı.

Science Media Center'a verdiği demeçte, "Değerlendirmeleri, 65 yaş üstü için etkinliğin henüz kanıtlanmadığı yönünde. Aşının 65 yaş üstü için etkisiz olduğunu söylemediler," dedi.

"Aşının etkinliği için hangi kanıtlara ihtiyaç duyulduğu konusunda iyi niyetle tartışmalar gerçekten önemlidir. Aşırı hararetli söylem değil, deneysel kanıtlar ve gerekçeli tartışmalar bu sorunu çözecektir."

EU-AstraZeneca anlaşmazlığı
AB ile AstraZeneca arasındaki aşı gecikmeleriyle ilgili anlaşmazlık devam ederken, Belçikalı sağlık yetkilileri - Avrupa Komisyonu'nun talebi üzerine - Çarşamba günü İngiltere-İsveç uyuşturucu üreticisinin Belçika üretim tesisinde bir "teftiş" gerçekleştirdi. Belçika Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke'nin sözcüsü France Dammel yaptığı açıklamada, amacın "aşıların teslimatındaki gecikmenin gerçekten de Belçika tesisindeki bir üretim sorunundan kaynaklandığından emin olmak" olduğunu söyledi.

"Belçikalı uzmanlar bu teftiş ziyaretinde elde edilen unsurları Hollandalı, İtalyan ve İspanyol uzmanlarla birlikte inceliyorlar." Diyen Dammel, raporun birkaç gün içinde beklendiğini de sözlerine ekledi.

Sağlık Bakanı Jens Spahn Perşembe günü, hükümetin aşı dağıtım programının hızıyla ilgili tepkilerin ortasında, Alman hükümetinin ülkenin koronavirüs aşısı tedarikinde en az 10 hafta daha kıtlıkla karşılaşmasını beklediğini söyledi.

Bu arada RKI Perşembe günü yaptığı açıklamada, Almanya'da yedi gün boyunca 100.000 kişi başına koronavirüs enfeksiyonu sayısının üç ay sonra ilk kez 100 olan kritik eşiğin altına düştüğünü ve 98'e düştüğünü söyledi.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, hükümetin enfeksiyonları izleyebilmek ve takip edebilmek için yedi gün içinde 100.000 bölge sakini başına 50 yeni enfeksiyon oranının altına düşürme planını özetledi.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Araştırmacılara Göre: 'Kovid dili' başka bir koronavirüs semptomu olabilir

Yeni koronavirüsün gittikçe artan garip olası semptomları listesine başka bir ekleme olabilir: "Kovid dili."

BB1dbDvW.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Covid-19 uyarı işaretlerini takip etmeye yardım eden bir İngiliz araştırmacı, dil renk değişikliği, genişleme ve diğer ağız problemlerinden şikayet eden daha fazla enfekte insan vakası bildiriyor.

“Artan sayıda Covid dili ve garip ağız ülseri görmek. Garip bir semptomunuz varsa veya sadece baş ağrısı ve yorgunluk yaşıyorsanız evde kalın! " King's College London'da genetik epidemiyoloji profesörü olan Tim Spector, bu ay tweet attı.

COVID-19 hastalarının üçte birinden fazlasının, yani yüzde 35'inin ilk üç günde hastalığın klasik olmayan semptomlarına sahip olduğuna inanıyor, bu nedenle deri döküntülerine, Kovid ayak parmaklarına ve "göz ardı edilen," " o yazdı.

Spector, yorum talebine cevap vermedi, ancak diğer araştırmacılar da yeni koronavirüs ile bağlantılı dil ve ağız semptomları bildirdiler.

British Journal of Dermatology'de yayınlanan bir araştırmaya göre, doktorlar İspanya'da Covid-19 olan 666 hastayı incelediğinde, bunların onda birinden fazlası - 78 - "ağız boşluğu bulguları" sergiledi.

Bu grubun yüzde 11'inde dil yüzeyindeki küçük yumruların iltihabı vardı; Yüzde 6'sının, yanlarında girintiler bulunan şişmiş ve iltihaplı bir dili vardı; Yüzde 6'sında ağız ülseri vardı; Yüzde 4'ünün dilde "yamalı" alanları vardı; ve yüzde 4'ünün ağızda doku şişmesi vardı.

BB1dbM61.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yazarlar, ağız boşluğunun "bulaşma riskinden kaçınmak için uygun koşullar altında özel incelemeyi hak ettiğini" yazdı.

Dil veya ağız sorunları - boğaz ağrısı dışında - Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından derlenen Covid-19 semptomları listesinde görünmüyor, ancak ajans yeni koronavirüs hakkında hala daha fazla şey öğrendiğini kabul etti, bu yüzden sayfa öyle değil ' t Olası tüm uyarı işaretlerini içermelidir.

Sonuçta, koku ve tat kaybı ilk başta garip bir semptom gibi göründü, ancak şimdi yaygın belirtilerden biri olarak kabul ediliyor ve listenin bir parçası.

Henüz doğrulanmamış diğer hisler arasında "köpürme" veya bazı Covid-19 hastaları tarafından bildirilen karıncalanma hissi yer alıyor. "Kovid dili" benzer bir kategoriye yerleştirilecek mi?

Nashville, Tennessee'deki Vanderbilt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bulaşıcı hastalıklar profesörü olan Dr. William Schaffner, "Bu, Covid ile ilgili her şeyle uyumludur," dedi. "Söylemek istediğim gibi, olay sahneye çıktığında Mecazi olarak tıp ders kitaplarımızı Covid'e açtık ve sadece boş sayfalar vardı. "

Schaffner "Kovid dili" vakaları görmedi, ancak tartışıldığını duydu. Ağız yeni koronavirüse karşı savunmasız olmayabilir, ancak Covid-19, herpes labialis gibi diğer virüslerin - belin üstündeki herpes virüsü veya herpes simpleks virüsü tip 1'e neden olacak şekilde bir bağışıklık durumu oluşturabilir. Schaffner, dudakların, ağzın veya diş etlerinin enfeksiyonunun harekete geçebileceğini söyledi.

Araştırmacıların hala herhangi bir ağız ve dil sorununun gerçekten Covid-19 ile ilgili olup olmadığını belirlemesi gerekiyor.

New York'taki Mount Sinai Downtown'da enfeksiyon önleme ve kontrol müdürü Dr. Waleed Javaid, “İnsanlar farklı hastalıklara farklı tepki veriyor” dedi.

Ancak şu anda "Kovid dilini" sadece çok az sayıda insanda ortaya çıktığı için hastalık için bir teşhis aracı olarak görmeyeceğini belirtti.

Amerikan Dişhekimleri Birliği ve Amerikan Kulak Burun Boğaz Baş Boyun Cerrahisi Akademisi, Covid-19 hastaları tarafından ağız ve dil sorunu vakalarının bildirilip bildirilmediği konusunda hemen yorum yapamadı.

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Koronavirüs mutasyonları aşı yarışına yeni bir aciliyet katıyor 

Cuma Gecesi Sağlık Bakımına hoş geldiniz. Yeni COVID-19 varyantları, herkesin aşılanması için daha büyük bir aciliyet duygusu yarattı. Dr. Fauci, varyantların bir uyandırma çağrısı olduğunu söylüyor. Johnson & Johnson, COVID-19 aşısı ile ilgili verileri yayınladı.

BB1cZFtS.img?h=685&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yeni aşılarla ABD, koronavirüs mutasyonlarına karşı yarışıyor

Johnson & Johnson'dan yeni bir koronavirüs aşısı, COVID-19 ile mücadelede başka bir umut verici araç gibi görünüyor, ancak ABD, sisteme bir anahtar atabilecek sorunlu virüs mutasyonlarına karşı yarışıyor.

Johnson & Johnson Cuma günü, aşı adayının şiddetli COVID-19'a karşı güçlü koruma sağladığını ve hastaneye yatmayı ve ölümü önlediğini açıkladı, bu da ülkenin bunalmış sağlık sistemine büyük bir destek sağlayabilir.

Şirketin önümüzdeki hafta Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) acil kullanım izni başvurusu yapması ve potansiyel olarak ABD'ye virüse karşı kullanması için üçüncü bir aşı vermesi bekleniyor.

Aşı uzmanları sonuçları övdü ve halihazırda kullanılmakta olan modern Moderna ve Pfizer aşılarıyla başa baş karşılaştırılmaması konusunda uyarıda bulundu.

"Bu aşının amacı, sizi hastaneden uzak tutmak, yoğun bakımdan uzak tutmak ve sizi morgdan uzak tutmak. Açıkçası hafif bir enfeksiyona sahip olmak eğlenceli değil, ama sağlık bakım sistemi için bir yük değil. "Philadelphia Çocuk Hastanesi Aşı Eğitim Merkezi yöneticisi Paul Offit" dedi.

Mutasyonlardan bahsetmişken Fauci, bunların bir 'uyanma çağrısı' olduğunu belirtiyor

Bir Beyaz Saray koronavirüs brifingi sırasında Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü yöneticisi Fauci, farklı mutasyonların ele alınması gereken "klinik sonuçları" olduğunu söyledi.

Johnson & Johnson ve Novavax tarafından yapılan son araştırmalar, aşılarında varyantlara karşı bir miktar koruma olduğunu gösterdi, ancak sonuçlar ilk olarak Güney Afrika'da keşfedilen B.1.351 suşuna karşı çok daha zayıf.

Fauci, "Bu hepimiz için bir uyandırma çağrısı," dedi. "Mutantların evrimini görmeye devam edeceğiz, bu yüzden ... aşının, herhangi bir zamanda gerçekte seyahat eden mutasyona yönelik özel olarak yönlendirilmiş versiyonlarını yapmak için kolayca uyum sağlayabilmek için çevik olmamız gerekecek."

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Rochelle Walensky, ülkenin farklı varyantları daha iyi tanımlamak için genomik sıralamayı hızlı bir şekilde artırmak için çalıştığını söyledi.

Ancak, virüsün o kadar yaygın olduğunu ve her yeni vakanın yeni bir varyantmış gibi ele alınması gerektiğini söyledi.

Johnson & Johnson hakkında daha fazla bilgi: Genel olarak yüzde 66 etkili, ancak Güney Afrika varyantına karşı değil

Johnson & Johnson'dan COVID-19 tek atışlık bir aşı, bir faz 3 klinik denemede orta veya şiddetli hastalığı önlemede yüzde 66 etkiliydi, Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) minimum koruma düzeyinin üzerinde ancak yetkili Pfizer'den daha düşük bir koruma seviyesi ve Moderna aşıları.

Güney Afrika'da bulunan varyanttan bir uyarı işareti de var. Etkinlik, Amerika Birleşik Devletleri'nde yüzde 72'den, yeni bir koronavirüs varyantının yaygın olduğu Güney Afrika'da yüzde 57'ye düştü.

Bu yeni varyant, şimdi de dahil olmak üzere aşılara daha dirençli hale geldi ve uzmanlar arasında endişeye neden oldu. Yine de, bir dizi aşı varyanta karşı muhtemelen koruma sağlayacaktır.

Şirket, aşının yakında ABD cephaneliğine virüse karşı ekleyebileceği anlamına gelen "Şubat ayı başında" FDA'dan izin başvurusunda bulunmayı planlıyor.

Ancak en azından hastaneden uzak durmanın olumlu göstergeleri: Şirket, aşısının ağır hastalıkları önlemede yüzde 85 etkili olduğunu ve aşılamadan 28 gün sonra hastaneye yatmayı veya ölümü önlemede yüzde 100 etkili olduğunu vurguladı. Bu çok önemli bir nokta, yani aşı insanların hastalanmasını önlemede biraz daha az etkili olsa bile, hastaneye gitmek zorunda kalan veya ölmekte olan insanlara karşı hala iyi bir koruma sağlıyor gibi görünüyor.

Gerekirse bir aşıyı güncelleme süreci nasıl işler? FDA, 'modernize edileceğini' söylüyor

Üst düzey bir Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) yetkilisi Cuma günü yaptığı açıklamada, ajansın COVID-19 aşılarının yeni varyantların tehdidine uyum sağlaması için gerekli olan tüm güncellemeleri yetkilendirmek için "kolaylaştırılmış" bir sürece sahip olmaya çalışacağını söyledi.

Amerikan Tıp Derneği tarafından düzenlenen bir web seminerinde, aşıları inceleyen FDA merkezinin başkanı Peter Marks, "Bu konuda oldukça çevik olmaya çalışacağız" dedi.

Marks, ajansın "bu varyantları olabildiğince çabuk ele almak" için çalışacağını söyledi.

Uzmanlar, güncellenmiş aşıların gerekli olduğunu henüz söylemedi, ancak durumu yakından izliyorlar, özellikle de ilk olarak Güney Afrika'da tanımlanan ve aşıların etkisini değişen boyutlarda azalttığı gösterilen bir varyant.

Örneğin Moderna, çalışmaları Güney Afrika varyantına karşı azalmış bir antikor yanıtı göstermiş olsa da, aşılarının hala koruyucu göründüğünü, ancak "çok dikkatli olunması nedeniyle" özellikle yenisine karşı hedeflenen güncellenmiş bir aşıyı test ettiğini söyledi. değişken.

AB ilaç düzenleyici, tüm yetişkinler için AstraZeneca COVID-19 aşısını onayladı

Avrupa Birliği'nin uyuşturucu düzenleyicisi Cuma günü, AstraZeneca'nın tüm yetişkinler için COVID-19 aşısını onayladı.

Avrupa İlaç Ajansı, Avrupa Komisyonu'nun 18 yaş ve üstü kişilerde kullanılmak üzere Oxford Üniversitesi tarafından ortaklaşa geliştirilen aşı için şartlı pazarlama izni vermesini tavsiye etti.

Aşı, kurumun onay için önerdiği üçüncü aşıdır; önceden Pfizer ve BioNTech'in aşısının yanı sıra Moderna'dan bir aşı önermişti.

AstraZeneca CEO'su Pascal Soriot yaptığı açıklamada, "Bugünün tavsiyesi, AstraZeneca'nın yalnızca etkili ve iyi tolere edilebilen değil, aynı zamanda uygulanması kolay olan ve en önemlisi ciddi hastalıklara ve hastaneye yatışlara karşı tamamen koruyan COVID-19 aşısının değerinin altını çiziyor" dedi.

"Oxford Üniversitesi'ne, klinik deneylere katılanlara ve AstraZeneca meslektaşlarına, bu hayat kurtaran aşıyı milyonlarca Avrupalıya sağlama konusundaki sarsılmaz kararlılıkları için derinden minnettarız" dedi.

Bağlam: AstraZeneca, denemelerin halen devam ettiği ABD'de henüz izin istememiştir. Ancak AB'nin onayı iyiye işaret.

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Uzmanlar, Tylenol ve Advil gibi ağrı kesici ilaçların 'mükemmel' olduğunu söylüyor - ancak yalnızca COVID-19 aşısından sonra

Uzmanlar, COVID-19 aşısını almadan hemen önce ağrı kesici ilaçlardan kaçının, ancak daha sonra almanın 'mükemmel' olduğunu söylüyor.

Baş ağrısı, ateş, vücut ağrıları ve titreme.

Bunlar COVID-19 aşısının tamamen normal yan etkileri olsa da - ve bağışıklık sisteminizin çalıştığına dair iyi bir işaret - rahatsız edici olabilirler.

Rahatsızlığı en aza indirmek için, bazı Amerikalılar asetaminofen veya ibuprofen gibi ağrı kesicilere yönelebilir. Diğerleri, bu ilaçların aşının etkinliğini azaltabileceğinden endişe ediyor.

Konuyla ilgili çalışmalar seyrek ve tutarsızdır, ancak Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ve Dünya Sağlık Örgütü, ağrı kesicilerin önleyici kullanımına karşı tavsiyede bulunur, ancak daha sonra semptomlar gelişirse onlara izin verir.

BB1dcKbI.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Hakemli Journal of Virology'de yayınlanan bir çalışmada araştırmacılar, ibuprofen gibi nonsteroid antiinflamatuar ilaçların (NSAID'ler) antikor üretimini azaltabileceğini ve SARS-CoV-2'ye karşı bağışıklık tepkisinin diğer yönlerini etkileyebileceğini buldu COVID-19'a neden olur.

Araştırmacılar, çalışmanın sonuçlarının ibuprofen gibi ağrı kesicilerin COVID-19 aşısına verilen bağışıklık tepkisini değiştirebileceği olasılığını artırdığını söyledi.

Çalışmaya bağlı olmayan Emory Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde doçent olan Dr. Colleen Kelley, bunun bağışıklık sistemi tarafından tetiklenen iltihaplanmanın azaltılmasından kaynaklanabileceğini düşünüyor.

Bağışıklık sistemi, kontrollü iltihaplanma yoluyla bir yanıt üretir. (Ağrı kesiciler) enflamatuar aracıların üretimini azaltabilir ”dedi. "Dolayısıyla, bu ilaçları alırsanız aşılamaya karşı bağışıklık tepkisinin azalması için potansiyel mekanizma budur."

Ancak Pittsburgh Üniversitesi Tıp Merkezi'nin COVID-19 aşı danışma komitesinin bir üyesi olan Dr. Marian Michaels, çalışmaların bağışıklık sisteminin COVID-19 aşısına doğal enfeksiyondan farklı tepki verdiğini gösterdiğini söylüyor.

UPMC Çocuk Hastanesi Pittsburgh'da pediatrik enfeksiyon hastalıkları doktoru olan Michaels, "Aşıya verilen (bağışıklık) tepkisinin aslında COVID-19'lu vahşi tip virüsten daha iyi bir yanıt olduğuna inanıyoruz" dedi. "Tam da bu nedenle, geçmişte enfeksiyon geçirmiş biri için bile ... insanlara hala aşı yapılmasını öneriyoruz."

'Bu harika': COVID-19 pandemisini sona erdirmede kilit rol oynayacak toplu aşılama klinikleri

Duke Üniversitesi'nden 2016 yılında yapılan bir araştırma, çocuklar arasında çeşitli aşıların etkinliğine baktı ve düzenli olarak planlanan aşılarını yaptırmadan önce ağrı kesiciler kullananların, kullanmayanlara göre daha az antikor içerdiğini buldu.

Bununla birlikte, uzmanlar, 2016 çalışmasında ağrı kesiciler alan ve daha az antikor gösteren çocukların hala koruma sağlamak için yeterli bir bağışıklık tepkisine sahip olduğu için ağrı kesiciler ve aşılar üzerine var olan birkaç çalışmanın sonuç çıkarmak için yeterince güçlü olmadığını söylüyor.

Kelley, yan etkileri tedavi etmek için aşı yapıldıktan sonra ilaçlar alınırsa bağışıklık tepkisinin azaldığını gösteren hiçbir veri olmadığını da sözlerine ekledi.

'Aktif olarak bakmak': Yolcuların ABD içindeki uçuşlara binmek için negatif bir COVID-19 testine ihtiyacı olacak mı? CDC bunun değerlendirildiğini söylüyor

Kelley, "Aşılamadan sonra kendinizi iyi hissetmiyorsanız, NSAID'leri veya Tylenol'ü almak tamamen iyidir," dedi. "Yaşadığınız belirtiler, bağışıklık sisteminizin normal şekilde çalıştığını ve bağışıklık tepkisinin devam ettiğini gösteriyor."

Michaels, çalışma katılımcılarının ne Pfizer-BioNTech ve Moderna COVID-19 denemelerinde ağrı kesiciler almasının yasak olmadığını ve etkinlik oranlarının hala% 95'in üzerinde olduğunu belirtti.

"Araştırma çalışmasındaki tam sayıya sahip olmasam da ...% 70'inin hafif (aşıya yan etkileri) olduğu için bir kısmının asetaminofen veya ibuprofen aldığından eminim" dedi. "Ve yine de immünolojik bir yanıt vardı."

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bir Epidemiyoloğun COVID Aşısının Yan Etkileri Hakkındaki Uyarıları

BB1c93K4.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Bir COVID aşısı almadan önce doktorunuza danışmanızın birkaç nedeni vardır - alerjiler, hamilelik veya altta yatan bazı koşullar. Ancak tıp uzmanları, aşının hafif ila orta şiddette olma eğiliminde olan ve tipik olarak 48 saat içinde çözülen potansiyel yan etkileri hakkında daha fazla farkındalık olması gerektiğini vurgulamaktadır. Sizi aşı olmaktan caydırmamaları gerekse de uzmanlar, COVID aşınızın ikinci dozunun birincisinden daha yoğun bir reaksiyonu tetikleme eğiliminde olduğu gerçeğine hazırlanmanız gerektiğini belirtiyor. Bir uzmanın deneyimi için okumaya devam edin ve yan etkilerle ilgili en son haberler için, Nadir COVID Aşısı Yan Etkisi Doktorlarının Hazırlanmanızı İstediği Bir Göz Atın.

Bulaşıcı hastalık epidemiyoloğu PhD Saskia Popescu, geçtiğimiz günlerde kendi aşı yan etkileri hakkında tweet atarak ikinci dozunu takip eden iki günü "eğlenceli değil" olarak nitelendirdi. Kendi semptom listesini özetledi ve deneyimi kısaca gözden geçirdi. Bunu tekrar yapar mıydı, diye soruyor retorik bir şekilde? "Elbette." Ancak beklenenden daha sert gidişatı bir tür aydınlanmaya yol açtı: "İnsanların atış sonrası ara verme yeteneğine sahip olmasını sağlamalıyız," diyen Popescu sözlerini tamamladı.

Kendi COVID çekimlerinizden sonra ne bekleyeceğinizi merak mı ediyorsunuz? Popescu'nun uyardığı yan etkiler için okumaya devam edin ve aşı hakkında daha fazla bilgi için Dr. Fauci'nin Aşılandıktan Sonra Bunu Yapmanın Neden Büyük Bir Hata Olduğunu Söylediğini öğrenin.

BB1deoKw.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

1. Ateş

Popescu'nun işaret ettiği ilk yan etki ateşiydi. COVID aşısı alan birçok kişi, enjeksiyonu takiben hafif veya orta derecede ateş yaşar, ancak bu genellikle bir ila üç gün içinde düzelir. Ateş, COVID'nin tek başına bir semptomu olduğu için, bazıları yanlış bir şekilde aşıların sizi koronavirüs ile enfekte edebileceğini iddia etti.

Peki enfeksiyon değilse, orada gerçekten neler oluyor? Aşılar enflamatuar bir tepkiye neden olur ve bu da, gerçek şey daha sonra ortaya çıkarsa, virüsle savaşmak için antikor oluşumunu tetikler - ve ateşiniz de bunun etkilerinden biridir. Ateş sinir bozucu olsa da, bağışıklık sisteminizin olması gerektiği gibi tepki verdiğinin iyi bir işaretidir. Gecikme eğiliminde olan başka bir yan etki için, Atışınızdan Bir Hafta Sonra Ortaya Çıkabilecek COVID Aşısı Yan Etkisine göz atın.

BB1dezkX.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

2. Titreme

Popescu, ateşe ek olarak, aşılanan hastaların daha sonra titreme yaşayan yüzde 45'i arasındaydı. Bu alarm için bir neden değil, aşıya yanıt olarak bağışıklık sisteminizin yüksek vitese geçtiğine dair bir başka işaret. Ohio Eyalet Üniversitesi Wexner Tıp Merkezi hasta güvenliği şefi olan Ian Gonsenhauser, kendi aşılama deneyimini paylaştı. NBC ile röportaj. Ateşini ve titremesini "onu başka bir boyuta gönderen" olarak nitelendirdi, ancak 12 saat içinde "yağmur kadar haklı" olduğunu söyledi. Bu rahatsız edici aşı yan etkilerine atıfta bulunarak, "Kısa ömürlüdür, bittiğinde biter ve tamamen aşılanmış olursunuz" dedi. Ve COVID aşısını yaptırmadan önce, Bu OTC İlaçlarını Alırsanız, Aşıyı Yapmadan Önce Durmanız gerektiğini bilin.

BB1dex4c.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

3. Ağrılar

Popescu hangi aşıyı yaptırdığını belirtmezken tweet attığı ağrı oldukça normal görünüyor. Moderna'nın aşıdan ne beklenebileceğine dair bir bilgi notuna göre, Moderna aşısı ile aşılananların yüzde 92'si enjeksiyon bölgesinde kas ağrıları veya ağrıları yaşıyor. Yüzde altmış, daha genel miyalji veya bedensel ağrı bildiriyor.

Neyse ki, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre, aşılamadan sonra eski semptomu yatıştırmanın yolları var. Ajans, "Aşıyı aldığınız yerde ağrı ve rahatsızlığı azaltmak için, bölgeye temiz, soğuk, ıslak bir bez uygulayın, [ve / veya] kolunuzu kullanın veya egzersiz yapın," diye tavsiyede bulunuyor. Doğrudan gelen kutunuza gönderilen en son COVID haberlerinden daha fazlası için günlük bültenimize kaydolun.

BBZIV8T.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

4. Mide bulantısı

Popescu, bu semptomdan "ilave bir bonus" olarak alaycı bir şekilde bahsederek, COVID aşısını aldıktan sonra mide bulantısı yaşayabileceğiniz konusunda uyardı. Moderna bilgi formu, alıcıların yüzde 23'ünün (veya yaklaşık dörtte birinin) mide bulantısı, kusma veya her ikisini birden yaşadığına işaret ediyor. Aşıdan ne bekleyeceğiniz hakkında daha fazla bilgi için Dr. Fauci'nin İkinci Aşı Dozundan Bu Yan Etkilere Sahip Olduğunu Söylediğine bakın.

Kaynak: BESTLIFE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.