Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni 'corona' virüsünün belirtileri neler, virüsten nasıl korunulur?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

COVID-19'u tedavi etmek için Trump'a verilen deneysel ilaç FDA onayını kazandı

Gıda ve İlaç Dairesi Cumartesi günü, yeni koronavirüsün neden olduğu hastalık olan covid-19'u geliştirdiğinde Başkan Trump'a verilen deneysel antikor tedavisine acil izin verdi.

BB1bf4KD.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Regeneron Pharmaceuticals tarafından üretilen ilaç, enfekte kişilerin ağır hastalığa yakalanmasını önlemek için tasarlanmıştır. İlaç vücudun kendi koruyucu bağışıklık tepkisini geliştirmesini beklemek yerine, vücudun doğal savunmasını taklit eder. Bu tipteki ikinci ilaç - monoklonal antikor adı verilen - covid-19'u tedavi etmek için temizlenecek. FDA, Eli Lilly & Co.’nun ilacına 9 Kasım’da izin verdi.

 

Regeneron ilacı, casirivimab ve imdevimab adı verilen iki monoklonal antikordan oluşan bir kokteyldir. FDA, kokteyli onaylarken, yetişkinlerde ve 12 yaş ve üstü çocuklarda hafif ila orta dereceli covid-19 tedavisinde etkili olabileceğini ve şiddetli hastalık geliştirme riski yüksek olanlar için belirtildiğini söyledi. Doktorlar, ilaçların bu hastaların hastaneye kaldırılmasını engelleyeceğini umuyor.

Ancak Lilly tedavisinde olduğu gibi, Regeneron ilacı da karmaşık ve yapımı zaman alan biyolojik bir üründür; başlangıçta, arz az olacaktır. Damar içi ilacı uygulamanın karmaşıklığı ile birleşen eksiklikler, en çok ihtiyacı olan kişilerin bu ilacı alıp alamayacakları konusunda endişelere yol açtı.

Regeneron yöneticileri, Kasım ayı başlarında şirketin kazanç çağrısında, Kasım ayı sonuna kadar 80.000 hasta için yeterli doz ve Ocak ayı sonuna kadar toplam 300.000 doz almayı öngördüklerini söyledi.

Trump, yeni koronavirüs testi pozitif çıktıktan ve covid-19 semptomları göstermeye başladıktan sonra 2 Ekim'de Regeneron’un araştırma ilacından bir infüzyon aldı. İlacı, insanların onaylanmamış ilaçları almasına izin veren şefkatli bir kullanım programı aracılığıyla aldı.

Hastaneden çıktıktan sonra tweet'lerde ve videolarda Trump, Regeneron ilacını yanlış bir şekilde bir tedavi olarak tanımladı ve ilacı hızla temizlemek için FDA'ya baskı yaptı. Ancak teşkilatın harekete geçmesi birkaç hafta sürdü.

Konut ve Kentsel Kalkınma Sekreteri Ben Carson Cuma günü Facebook'ta, Trump'ın müdahalesi yoluyla covid-19 için Regeneron ilacını alma yetkisinin de alındığını açıkladı. New Jersey'in eski Cumhuriyetçi valisi Chris Christie, hastalığa yakalanması sırasında Lilly ilacına erişim sağladı.

Laboratuvarlarda hazırlanmış monoklonal antikorlar, bağışıklık sisteminin virüse saldırma yeteneğini taklit eden proteinlerdir. Regeneron’un covid-19 ilacı, genetiği değiştirilmiş hamster hücrelerinde üretildi.

Bir klinik araştırmada, Regeneron ilacı, ciddi hastalık geliştirme riski yüksek olan kişilere verildiğinde hastaneye yatışları veya acil servis ziyaretlerini azalttı. Ayrıca insanların vücutlarındaki virüs miktarını azalttığı da gösterildi. İlacın güvenliği ve etkinliği araştırılmaya devam edilecektir. Hastanede yatan hastalarda kullanımına izin verilmez.

28 Ekim'de New England Journal of Medicine'de yayınlanan bir çalışmada araştırmacılar, Lilly kokteylinin, covid-19'un hafif ila orta dereceli semptomları olan kişilerde takip tıbbi ziyaret riskini ve virüs seviyelerini düşürdüğünü söyledi.

Monoklonal antikorlardaki ilerleme, ilaç ve biyoteknoloji şirketlerinin koronavirüs aşıları üretmek için yarıştığı bir dönemde geliyor. Pfizer ve Moderna, yıl sonuna kadar aşıları için acil durum izni alabilir; Pfizer, Cuma günü FDA yetkilendirmesi için başvurdu. Ancak Amerika Birleşik Devletleri nüfusunun aşılanması aylar sürecek, dünya daha azını aşılayacak ve aşılar herkes için işe yaramayabilir. Antikor tedavileri, hastalığı daha az tehlikeli hale getirmede önemli bir rol oynayabilir.

Yine de, pandemi şiddetlenmeye devam ederse, tedaviler yetersiz kalacaktır. Geleneksel hapların aksine, bu ilaçlar, acele edilemeyecek biyolojik bir hızda, özel reaktörlerde canlı organizmalar tarafından sentezlenir. İlaçları üretme kapasitesini bulmak için dünya çapında bir mücadele sürüyor ve şirketlerin üretim yeteneklerini artırmak için rakipleriyle anlaşmalar yapması.

Trump yönetiminin tedavileri ve aşıları hızlandırma çabası olan Warp Speed Operasyonu aracılığıyla hükümet, Lilly ve Regeneron'dan sırasıyla doz başına yaklaşık 1.250 $ ve 1.500 $ maliyetle 300.000 doz satın aldı ve yüzbinlerce daha fazla satın alma seçeneğiyle birlikte. Ancak bu, ülke her gün 200.000 yeni koronavirüs vakasına yaklaşırken geliyor.

 

Pandemi ülke çapında artarken arzın ne kadar çabuk tüketilebileceğinin bir işareti olarak, Lilly'nin bamlanivimab dozunun yüzde 40'ı şimdiden eyaletlere tahsis edildi.

Federal yetkililer, sınırlı tedarik nedeniyle, her eyaletin alacağı doz sayısının, belirli bir hafta içindeki doğrulanmış vaka ve hastaneye yatış sayısına göre belirleneceğini söyledi.

Sağlık ve İnsan Hizmetleri Sekreteri Alex Azar, yakın tarihli bir brifingde, antikor tedavilerinin "binlerce hayat kurtarma ve hastalığın sağlık sistemi üzerindeki yükünü önemli ölçüde azaltma potansiyeline" sahip olduğunu söyledi.

Antikor ilaçlarının nereye uygulanacağı, özellikle covid-19 hastalarının bulaşıcı olması ve bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerin yanı sıra yerleşik infüzyon kliniklerinde ilaç verilememesi nedeniyle net değildir.

Duke-Margolis Sağlık Politikası Merkezi direktörü ve eski bir FDA komiseri olan Mark McClellan, "Onları kanser hastalarının tedavi edildiği yerlere gönderemezsiniz" dedi. Birçok hastane sisteminin antikor tedavilerine ayırabilecekleri ekstra alana sahip olduğunu veya pop-up merkezleri kurabileceğini söyledi. CVS gibi evde infüzyon sağlayıcıları ilacı huzurevlerine ve insanların meskenlerine uygulayabilir, dedi.

Beklenen eksiklikler nedeniyle doktorlar, ilaçların, özellikle dezavantajlı topluluklarda en çok ihtiyaç duyan hastalara ulaşamayacağına dair endişelerini dile getirdiler.

Son koronavirüs görev gücü brifingindeki Trump yönetimi yetkilileri, tedaviyi adil ve hızlı bir şekilde dağıtma sözü vererek, dağıtımı hastanede yatan hastalar için antiviral bir ilaç olan remdesivir için kullanılana benzer bir stratejiye dayandırdı. Yönetimin remdesivir'i kullanıma sunması, uygun hasta bulunmayan hastanelere doz göndermek de dahil olmak üzere erken aşamalarındaki sorunlarla boğuşuyordu, ancak yetkililer bu hatalardan ders aldıklarını söylediler.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Astra-Oxford Aşısı, Covid Vakalarının Ortalama% 70'ini Önler

(Bloomberg) - Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca Plc tarafından geliştirilen bir Covid-19 aşısı, pandemiyi sona erdirme arayışındaki bir başka umut verici gelişme olan büyük bir denemede insanların çoğunun hastalığa yakalanmasını engelledi.

Verilerin erken bir analizine göre, aşı katılımcıların ortalama% 70'inin hastalanmasını engelledi. Bu, Pfizer Inc. ve Moderna Inc. tarafından belirlenen yüksek çubuğun altındadır, ancak iki doz rejiminden biri için yarım doz ve ardından tam bir doz kullanarak etkinlik% 90'a yükseldi.

Bir Astra sözcüsü, "Bu rejimde çok fazla fayda görüyoruz ve şimdi düzenleyicilerle daha ileri klinik araştırmalar için bu doz kombinasyonunu dahil etme tartışmalarına başlayacağız" dedi.

#COVID-19. Ara veriler #Oxford Aşısının% 70,4 etkili olduğunu gösteriyor ve iki doz rejimiyle yapılan testler bunun% 90 olabileceğini gösteriyor ve bizi dünyanın her yerinde düşük maliyetle tedarik etmeye bir adım daha yaklaştırıyor

- Oxford Üniversitesi (@UniofOxford) 23 Kasım 2020
ABD Astra hisseleri Londra'da Pazartesi günü erken saatlerde% 1.5 düştü.

Her biri vakaların yaklaşık% 95'ini önleyen Pfizer ve Moderna'dan aşılardan görünüşte daha düşük etkinliğe rağmen, İngiliz aşısının dağıtım söz konusu olduğunda bazı avantajları vardır. Diğer iki aşının donmuş halde saklanması gerekirken, Astra-Oxford aşı buzdolabı sıcaklığında tutulabilir ve bu da özellikle düşük ve orta gelirli ülkelerde küresel olarak taşınmasını ve depolanmasını kolaylaştırır. Ayrıca daha düşük bir maliyetle gelir.

Bulgular, 131 deneme katılımcısının Covid-19 ile sözleşme imzaladıktan sonra gözden geçirildi. Aşıyı alanlar arasında, denemede ciddi Covid-19 vakası yoktu ve hiçbir katılımcı hastaneye kaldırılmadı.

BB1bamB7.img?h=739&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Vakaların% 62'sini engelleyen daha az etkili iki atış sistemi ile iki dozlama rejiminin farklı sonuçları, AstraZeneca atışını yapmanın en iyi yolu hakkında sorular bırakabilir. Barclays Plc'deki analistler, Avrupa ve ABD'deki yatırımcılarla yaptıkları görüşmelerin ardından, AstraZeneca'nın neyin başarılı sayılacağı konusunda fikir birliğine varmış beklentilerini% 70 ila% 90 arasında belirlediler

AstraZeneca, verileri erken onay için yerinde bir çerçeveye sahip olan dünya genelindeki yetkililere sunmaya hemen hazırlanacağını söyledi. Şirket, düşük gelirli ülkelerde aşı bulunabilirliğine yönelik hızlandırılmış bir yol için Dünya Sağlık Örgütü'nden acil bir kullanım listesi arayacağını söyledi.

Oxford Profesörü Andrew Pollard'a göre yarım dozla başlayan iki deneme rejiminden daha etkili olanı avantajlar sağlayabilir.

BBC radyosunda "Bu aşılama yöntemi onaylanırsa dağıtacağımız çok daha fazla doz olacağı anlamına geliyor" dedi. "Bu rejimi daha yüksek korumayla alanlar, asemptomatik enfeksiyonu da azaltabileceğine dair bir öneri var. Bu doğruysa, bu, virüsü izlerinde tutabileceğimiz ve insanlar arasında bulaşmasını engelleyebileceğimiz anlamına geliyor. "

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden'in Covid-19 Paneli için Dr. Bright: "Bilim geri döndü" dedi.

Biden’in Covid-19 danışma kurulu üyesi Dr. Rick Bright, "Bilim geri döndü" diyor. "Seçilecek Başkan'ın ekibi tüm bilime bakarak çok sıkı çalışıyor. Virüsü kontrol etmenin tüm yollarını arıyoruz. "

Kaynak: MSNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Büyük Araştırma Bulgularına Göre: Koronavirüs mutasyonları pek bir şey ifade etmiyor

Araştırmacıların Çarşamba günü bildirdiğine göre, yeni koronavirüsteki 12.000'den fazla mutasyon üzerinde yapılan dev bir çalışma, bunların hiçbirinin insanlara ne kadar kolay bulaştığı konusunda büyük bir fark yaratmadığını ortaya koydu.

BB1bmJMp.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Viral genetik uzmanlarından oluşan ekibin Nature Communications dergisinde bildirdiğine göre, 99 farklı ülkeden alınan 46.000'den fazla örnekte bulunan mutasyonların tümü tarafsız görünüyor.

Londra Koleji Koleji'nden Francois Balloux, Lucy van Dorp ve meslektaşları, "Test edilen tekrarlayan SARS-CoV-2 mutasyonlarının hiçbirinin önemli ölçüde artmış viral aktarımla ilişkili olmadığını bulduk" dedi.

Hatta pek çok araştırmacının virüsü daha kolay bulaştırdığına inandığı çok tartışılan bir mutasyon buldular, aslında virüsün insanları enfekte etme yeteneğini etkilemiş gibi görünmüyor. D614G adlı mutasyonun aslında pek bir şey yapmadığını buldular.

"Burada tersine, D614G'nin önemli ölçüde artan viral aktarımla ilişkilendirilmediğini görüyoruz" diye yazdılar.

"Bununla birlikte, tartışılmaz olan şey, D614G'nin salgının başlarında ortaya çıkması ve şu anda küresel olarak yüksek frekansta bulunmasıdır" diye eklediler.

Balloux, bu mutasyonun "bir iletim sürücüsünden ziyade başarılı bir soyda şanslı bir yolculuk yapan bir kaçak yolcu" olduğu anlaşılıyor. Sadece virüsün Avrupa'da yayılmaya başladığı bir zamanda ortaya çıktı.

Ancak, insanlar aşı olmaya başladığında bu durum her şeyi değiştirecektir. Balloux, bunun virüs üzerinde seçici baskı olarak bilinen şeyi uygulayacağını ve muhtemelen mutasyona uğramaya başlayacağını söyledi.

Tüm virüsler mutasyona uğrar ve koronavirüsleri içeren bir grup olan RNA virüsleri diğerlerinden daha fazla mutasyona uğrar.

Virüs çoğaldığında basit kopyalama hataları nedeniyle değişebilir. Koronavirüsler bunu diğer RNA virüslerinden daha az yapar çünkü yerleşik bir düzeltici içerirler.

Virüslerin değişmesinin başka bir yolu, iki farklı türün aynı anda bir konağa bulaşmasıdır. Grip bunun için dikkate değerdir.

Ve enfekte olan kişi, virüsün, bağışıklık tepkisinin bir parçası olan konakçı RNA düzenleme olarak bilinen yöntemle de mutasyona uğramasına neden olabilir.

Balloux'nun ekibi, şimdiye kadarki mutasyonların çoğunun bu üçüncü mekanizmadan geldiğini söyledi. Ve tarafsız görünüyorlar - virüse zarar vermediler ve ona da yardım etmediler.

"Virüs konakçı istilasını önleyenler gibi oldukça zararlı olan mutasyonlar, popülasyondan hızla arındırılacaktır; yalnızca hafif derecede zararlı olan mutasyonlar, yalnızca geçici olarak muhafaza edilebilir. Tersine, nötr ve özellikle avantajlı mutasyonlar daha yüksek frekanslara ulaşabilir, Balloux'nun ekibi yazdı.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

ABD Koronavirüsü: Önümüzdeki 3 hafta içinde yaklaşık 60.000 Amerikalı Covid-19'dan ölebilir. Uzmanlar, işleri değiştirmenin yolları olduğunu söylüyor

Amerika, 100.000'den fazla yeni Covid-19 vakası ve 1.200 ölümün görüldüğü bir Şükran Günü'nün ardından kasvetli tatil haftasonuna giriyor - 20 eyaletin veri bildirmediği göz önüne alındığında, hızla yükselen rakamlar.

BB1bpcdv.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

 

Geleneksel olarak alışveriş ve verme zamanının başlangıcı olan Kasım ayının son günleri, kötüleşen pandemide rekor seviyeler gördü - önceki dalgalanmaları geride bıraktı ve istikrarsız kış aylarında hiçbir yavaşlama belirtisi göstermedi.

Baylor Tıp Koleji Ulusal Tropikal Tıp Okulu dekanı Dr. Peter Hotez, "1918 grip salgınında yaşadıklarımıza yaklaşan sayılardan bahsediyoruz, ancak çok daha kısa bir sürede gerçekleşmesi dışında," dedi. .

"Bu, ülke için sadece sağlık açısından değil, ekonomimiz ve vatan güvenliğimiz açısından da çok istikrarsızlaştırıcı olacak."

ABD Cuma günü, tatil hakkında bilgi vermeyen eyaletlerden gelen vakalar da dahil olmak üzere 100.000'den fazla yeni vaka ile 25. gününü kutladı. COVID İzleme Projesi'ne göre, ülke çapında 90.400'den fazla Covid-19 hastasıyla hastaneye yatışlar Perşembe günü - art arda 17. günde - yeni bir yüksek vurdu.

Pandeminin başlamasından bu yana ülkede ölü sayısı 264.000'den fazla. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından bu hafta yayınlanan bir tahminlere göre, önümüzdeki üç hafta içinde yaklaşık 60.000 kişi daha hayatını kaybedebilir.

Günlük ölümlerin sayısı önümüzdeki 10 gün içinde muhtemelen iki katına çıkacak ve geleneksel olarak aile ve arkadaşlarla geçirilen bir mevsimde kayıp ve yalnızlık hissini uzatacak.

George Washington Üniversitesi'nde tıp profesörü olan Dr. Jonathan Reiner, "Yani, günde 4.000'e yakın ölüm göreceğiz, bu da sadece 20 gün içinde 60.000 kişinin daha ölümüne yol açıyor" dedi.

Yetkililer, Şükran Günü toplantılarının zaten şiddetli dalgalanmayı körükleyebileceğini belirterek, Amerikalıları seyahatten kaçınmaya ve yalnızca yakın aile üyeleriyle kutlama yapmaya çağırdı. Pek çok kişi dinledi, bu hafta yapılan bir ankette gösterildi, ancak geçen haftadan bu yana ülke genelinde milyonlarca uçağa bindi.

Vanderbilt Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalıklar profesörü Dr. William Schaffner, "Bir hafta içinde, daha büyük bir olasılıkla iki hafta içinde, bir dalgalanma göreceğiz," dedi. "Zor bir dönemdeyiz."

Tatilden hemen sonraki günlerde bildirilen istatistikler, muhtemelen Covid-19 vaka sayılarında göreceli bir düşüş ve ardından bir artış gösterecektir. Bu, devlet kurumlarının uzun hafta sonu boyunca rapor vermedeki gecikmesini yansıtıyor. Koronavirüsün kuluçka süresi ve birinin pozitif test yapmasının ne kadar sürdüğü göz önüne alındığında, Şükran Günü ile ilgili vakaların en erken Aralık ayının ilk haftasına kadar kamuya açık verilerde gösterilmesi pek olası değil.

Önümüzdeki haftalar için tahminler acımasız olabilir, ancak geri dönüş için çok geç değil.

Schaffner, "Hepimiz bir araya geldik, maskeler taktık ve sosyal mesafeyi yaptık, bu eğriyi iki veya üç hafta içinde bükebilirdik" dedi. "Aşılara başlamadan önce bile bulaşmanın azaldığını görürdük."

Gelgiti değiştirmek için ne gerekir
Olası bir aşı adayı yakında yeşil ışık yakabilirken, bir aşının yaygın etkileri aylar uzakta. Yine de Amerikalıların şu anda yardımcı olabilecek değerli araçları var.

Bunlar, yetkililerin aylardır öne sürdüğü güvenlik önlemleri - yüz maskeleri, sosyal mesafe, kalabalıktan kaçınma ve düzenli el yıkama gibi iyi hijyen uygulamaları.

Bunlar, bir dünya fark yaratabilecek basit adımlardır. Washington Üniversitesi Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü'nden yapılan projeksiyonlara göre, Amerikalıların% 95'inin yüz maskesi takması durumunda önümüzdeki iki ay içinde 40.000'den fazla hayat kurtarılabilir.

Daha önce benzer görevlere direnen GOP valileri de dahil olmak üzere, son birkaç hafta içinde daha fazla yerel ve eyalet lideri, yayılmayı azaltmak amacıyla maske emirleri bastırdı.

Batı Virginia'da Vali Jim Justice, son haftalarda bölge sakinlerinden maskelerin "gerçekten silahtaki tek kurşun" olduğunu söyleyerek yüzlerini örtmeleri için yalvardı.

Justice bu hafta düzenlediği basın toplantısında, "Rahatsızsanız, buna inanmıyorsanız, lütfen giyin ... olumsuz tarafı nedir," dedi. "Bak, kimsenin haklarını alacak biri değiliz. Yüce Tanrım, bunu gönülden anlıyorum, bunu hiçbir şekilde yapmak istemiyoruz. Ama bana yardım etmelisin."

 

Baylor Tıp Koleji'nde tropikal tıp dekanı Dr. Peter Hotez, Perşembe sabahı CNN'e verdiği demeçte, bu, ülke çapında yerel liderler tarafından yankılanması gereken türden bir mesaj olduğunu söyledi.

"Her gün söylemeye devam edin ve bazı insanların buna gerçekten inanmaya başladığını umuyoruz. Bu noktada tek umudumuz bu. Bu dalgalanmaları sınırlamamız gerekiyor ve bu yerel liderlerin gerçekten adım atmasına ihtiyacımız var, bu yüzden bu kesinlikle hayati önem taşıyor "dedi.

Umut, aşıya kadar daha fazla insanın hayatta kalmasına yardımcı olmaktır, dedi.

Hotez, "Annenizi, babanızı, erkek kardeşinizi, kız kardeşinizi şimdi ve o zaman hayatta tutma meselesi," diye ekledi. "Eğer bu mesajları çıkarabilirsek."

FDA, Aralık toplantısından haftalar sonra aşı yetkisi verebilir
Bir ajans yetkilisine göre, Pfizer'ın koronavirüs aşısını onaylayan ABD Gıda ve İlaç İdaresi kararı, 10 Aralık'ta yapılması planlanan toplantıdan birkaç hafta sonrasına kadar gelmeyebileceğinden bu mesaj çok önemli.

Başkan Donald Trump Perşembe günü, aşı teslimatlarının "önümüzdeki hafta veya bir hafta sonra" başlayacağını söyledi, ancak FDA'nın Biyolojik Değerlendirme ve Araştırma Merkezi müdürü bir gün önce çok farklı bir zaman çerçevesi sundu.

Dr. Peter Marks'a göre 10 Aralık toplantısından sonra "Haftalar meselesi olacak. Günler, haftalar sürebilir."

FDA yetkilisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Size acil durum kullanım yetkisinin verileceğine dair kesin bir tarih veremem çünkü bunu doğru yapmak zorundayız" dedi.

FDA'nın Aşılar ve İlgili Biyolojik Ürünler Danışma Komitesi toplantıda, sevk edilecek aşı için izin başvurusunda bulunan tek şirket olan Pfizer'ın başvurusunu tartışacak.

CDC'ye aşılar hakkında tavsiyelerde bulunan başka bir komite - Bağışıklama Uygulamaları Danışma Komitesi veya ACIP - Salı günü acil bir toplantı planlayarak, onaylandıktan sonra hangi insan gruplarına Covid-19 aşısı yaptırmayı önerdiklerini oylama , ACIP Başkanı Dr. Jose Romero Cuma günü CNN'e söyledi.

Romero, CNN'e verdiği demeçte, "Warp Hızı Operasyonu olan FDA, eyaletlerden ve diğer yargı mercilerinden planlarını önümüzdeki hafta Cuma günü sunmalarını istediğinden dolayı buluşuyoruz" dedi.

FDA bir aşı yetkilendirirken, komitenin tavsiyesine dayanarak CDC, onu kimin ve ne zaman alacağını belirler.

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü müdürü Dr. Anthony Fauci'ye göre, ABD'de aşılar "Aralık ayının ikinci yarısına doğru" başlayacak.

Federal Havacılık İdaresi Cuma günü bir Covid-19 aşısının "ilk toplu hava sevkiyatını" desteklediğini duyurdu.

FAA ayrıca hava kargosunda büyük miktarlarda kuru buzu güvenli bir şekilde taşımak için düzenlemeler konusunda rehberlik sağlamak için üreticiler, hava taşıyıcıları ve havalimanları ile birlikte çalıştığını söyledi. Pfizer'in Covid-19 aşısı, yaklaşık 75 santigrat derece negatifte tutmak için büyük miktarlarda kuru buz gerektirir.

Şehirler kısıtlamalar uygular
Bir aşı için belirsiz programa rağmen, maskeler ABD'nin pek çok yerinde tartışma konusu olmaya devam ediyor.

 

Los Angeles County Cuma günü yaptığı açıklamada, ilçenin sağlık departmanına göre, tek bir hane dışındaki insanlarla tüm halka açık ve özel toplantıların Pazartesi'den itibaren üç hafta boyunca yasaklanacağını duyurdu. Yeni düzen 20 Aralık'a kadar geçerli olacak.

Plajlar, patikalar ve parklar açık kalırken, yalnızca tek bir hanenin toplantılarına izin verilecek. Önemli işletmeler için maksimum doluluk, gerekli olmayan işletmeler, kişisel bakım hizmetleri ve kütüphaneler için% 30 ve% 20'ye düşürülecek. Fitness merkezleri, hayvanat bahçeleri, botanik bahçeleri ve vuruş kafesleri dahil olmak üzere açık havada faaliyet gösteren işletmeler, maksimum kapasitenin% 50'sine düşürülecek.

Florida Valisi Ron DeSantis, bu hafta belediyelerin pandemiyle ilgili kuralların - maske zorunluluğu gibi - ihlalleri nedeniyle para cezası vermesini veya gerekçesiz olarak restoran kapasitesini sınırlandırmasını yasaklayan bir emri uzattı.

Uzantı, diğer devlet liderlerinin daha fazla kısıtlama ve daha fazla yaptırımla ilgili son duyurularından tamamen farklıdır. Connecticut'ta Vali Ned Lamont, bu hafta Covid-19 siparişlerini ihlal eden işletmeler için maksimum para cezasını 10.000 $ 'a çıkaran bir idari emir yayınladı. Önceki maksimum ceza 500 $ idi.

Miami-Dade İlçe Belediye Başkanı Daniella Levine Cava, Florida valisinin uzatmasının ardından Çarşamba günü Twitter'a giderek "ülke çapında iki partili valilerin, COVID19'la savaşmak için en iyi araçlardan biri olarak maske emirleri koyduğunu" kaydetti.

Cava, "@GovRonDeSantis'in yerel eylemleri engellemeye devam etmesi ve yerel liderlerin topluluklarımızı güvende tutmasını zorlaştırması son derece sinir bozucu," diye yazdı.

Cava, "Validen yerel belediye başkanlarıyla çalışmasını istiyorum, böylece yerel bilgilerimizi masaya getirebiliriz." Dedi. "Bu kriz anında tüm ailemizi ve ekonomimizi koruyacak politikalar oluşturmak için birlikte çalışmalıyız.

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, geçen hafta Florida 56.400'den fazla yeni enfeksiyon ve 520'den fazla ölüm bildirdi.

CNN, yorum için DeSantis'in ofisine ulaştı.

8 ABD Covid-19 vakasından yalnızca 1'i sayılmış olabilir
Pandeminin başlamasından bu yana toplamda 13 milyondan fazla Amerikalı virüs için pozitif test yaptı. Ancak yeni bir çalışma, bunun ABD'deki gerçek enfeksiyon sayısının yalnızca küçük bir kısmı olabileceğini öne sürüyor.

CDC'nin tahminine göre, ülkedeki tüm Covid-19 enfeksiyonlarının yalnızca yaklaşık 8'de 1'i - veya% 13'ü tanındı ve Eylül ayı sonuna kadar rapor edildi. Araştırmacılar, bu, Şubat'tan Eylül'e kadar ABD'de 53 milyon insanın enfekte olabileceği anlamına geliyor - ancak bu süre zarfında, ulusal olarak yalnızca yaklaşık 7 milyon doğrulanmış semptomatik Covid-19 vakası rapor edildi.

Araştırmacılar, pandeminin başlangıcından bu yana gözden kaçmış olabilecek Covid-19 vakalarının sayısını tahmin etmek için, ABD'de bildirilen semptomatik vaka sayılarını ayarlamak için bir model kullandılar. Vakaları tespit etme, asemptomatik enfeksiyonlar, bakım arayan ya da olmayan hastalar ve yanlış negatif test sonuçları riski hakkında bilinenleri değerlendirdiler.

Çalışmanın sınırlamaları, testin mevcudiyetinin ve kullanımının zaman içinde değiştiğini ve bulgularının yalnızca tahmin amaçlı hizmet verdiğini içeriyordu.

Rakamlar büyük görünse de araştırmacılar, "bu, ABD nüfusunun yaklaşık% 84'ünün henüz enfekte olmadığını ve bu nedenle, zaten yüksek hastaneye yatış oranlarına rağmen ülkenin çoğunun risk altında kaldığını gösteriyor."

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Çoğu Covid'i inkar etse de Gençler de COVID-19 nedeniyle ölüyor

MILWAUKEE - Sosyal medya ve Amerikan siyasetinde tehlikeli bir kurgu ortaya çıktı, COVID-19'un gerçekten sadece yaşlılar veya ağır, kronik bir hastalığı olanlar için bir tehlike olduğu fikri.

UCLA'da David Geffen Tıp Fakültesi'nde profesör olan ve kitabın yazarı olan Nina Shapiro, "Müthiş formda olanlar, genç olanlar ve daha önce hiç hastalığı olmayanlar gerçekten de COVID nedeniyle kritik bir şekilde hastalanabilirler," dedi, HYPE: Tıbbi Efsaneler, Abartılı İddialar ve Kötü Tavsiyeler için Bir Doktor Rehberi. "

"Birçoğu öldü ve birçoğu ölecek. Buna ek olarak, sağlıklı insanlar COVID'yi bilmeden yaşlılara yaymaya devam ediyor, bu yaşlılar da oldukça hastalanıyor ve ölüm riski daha yüksek."

Anestezi, kritik bakım ve ağrı başkanı Daniel S. Talmor, pandemiye karşı savunmasızlıklarından şüphe duyan genç yetişkinlere, "Onları yoğun bakım ünitemizi ziyaret etmeye ve COVID ile enfekte genç insanların birçok trajedisini görmeye davet ediyorum" dedi. Boston'daki Beth Israel Deaconess Tıp Merkezi'nde tıp.

BB1as2mh.img?h=721&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Salgının, çoğunlukla yaşlıları ve halihazırda ağır hastaları öldüren aşırı hiper bir virüs olarak ısrarla reddedilmesi, "hepimiz bu işte birlikteyiz" şeklindeki halk sağlığı mesajını baltaladı.

Dahası, genç ve sağlıklı olan tehlikeyi küçümsediğinde, özellikle birçok Amerikalının aylarca maske takmaktan, doğum günü partilerini iptal etmekten ve düğün ve cenazeleri küçültmekten yorulduğu bir zamanda virüsün yayılması için yeni fırsatlar sağlar.

Sonuç çok öngörülebilirdi: umursamaz davranışlar ve hızla yükselen vakalar, Wisconsin, ülkedeki en yüksek COVID vakaları arasında yer alıyor.

Üniversite partilerinin Notre Dame, New Hampshire Üniversitesi ve Chapel Hill'deki Kuzey Karolina Üniversitesi'nde salgınları tetiklediğine inanılıyor. Riskier, Ağustos ayında neredeyse yarım milyon kişinin katıldığı Güney Dakota, Sturgis'teki 10 günlük motosiklet rallisiydi. Miting, Güney Dakota ve Minnesota'daki COVID salgınları ve bir düzine eyaletteki vakalarla bağlantılı.

Şimdi Amerikalılar bir tehlike anıyla karşı karşıya, ama aynı zamanda söz veriyorlar. Halk sağlığı liderleri, ilk aşıların acil kullanımdan sadece birkaç hafta uzakta göründüğü bir zamanda, insanların uyarıları göz ardı edip tatiller için toplanacağından endişe ediyorlar.

Madison'daki UW Health'in enfeksiyon kontrol tıbbi direktörü Nasia Safdar, "Trajik olan şu ki, insanlar birkaç ay daha dayanırsa, artık bir çözüme çok yaklaştık," dedi. "Sağlık sistemlerindeki yıkımı ve bundan ölen insanları görmek zorunda değiliz."

Safdar ve diğerleri, yaşın bir hastanın COVID-19'dan daha şiddetli hastalık geçirme olasılığını kesinlikle artırdığını, ancak gençler için sert bir koruma olmadığını söylüyor.

Ann Arbor'daki Michigan Medicine'de kritik bakım tıbbı müdür yardımcısı Jakob I. McSparron, "Gençlerin aşırı derecede hastalanmadığı ve COVID-19'dan ölmediği kavramı doğru değil" dedi.

"Yoğun bakım ünitemizdeki hastaların çoğu şu anda 60 yaşın altında. 20'li yaşlarında üç hasta var."

McSparron, gençlerin COVID'den korkacak çok az şeylerinin olduğu efsanesinin, insanların bilmeden arkadaşlarına ve sevdiklerine bulaştırmasına yol açtığını söyledi. Enfekte bir kişi, hastalığın semptomlarını göstermeyebilir, ancak yine de bunu başkalarına aktarabilir, doktorların "asemptomatik yayılma" dediği bir fenomen.

McSparron, "Kronik hastalığı olan ve COVID kapmaktan çok korkan çok genç bir adamımız vardı" dedi. "Maalesef, COVID olduğunu bilmeyen biri onu evinde ziyaret etti. Genç adam COVID kaptı ve COVID'den öldü."

 

Korkunç bir ücret
COVID-19'dan 40 yaşın altındaki Amerikalıların ölü sayısı - 3.571 - şimdi 11 Eylül terör saldırılarından kaynaklanan toplam ölü sayısını aştı.

COVID-19'un çoğunlukla yaşlıların bir hastalığı olduğu fikri, test kapasitesi sınırlı olduğunda ve büyük ölçüde huzurevinde yaşayanlara ve semptomları gösteren kişilere yönelik olduğunda salgının başlarında benimsendi.

Yaza gelindiğinde ABD, yeni koronavirüs testlerini genişletmişti.

Cleveland Clinic Çocuk hastanesinde pediatrik enfeksiyon hastalıkları uzmanı olan Frank Esper, "Daha genç ve daha genç insanların enfekte olduğunu gördük," dedi.

Esper, hastanede yatan COVID-19 hastalarının ortalama yaşının şu anda 40 civarında olduğunu söyledi.

Esper, "Altta yatan herhangi bir sağlık sorunu olmayan çok sayıda çocuğun COVID ile sorunları olduğunu ve çok hastalandığını ve oksijene ihtiyaç duyduğunu gördüm" dedi.

McSparron, birçok Amerikalının pandemiyi ciddiye almayan maske takma ve sosyal mesafe konusunda nöbetlerini bırakması nedeniyle sağlık çalışanlarının "bıktığını" söyledi.

McSparron, "Bunu tedavi etmek için daha iyi bir yolumuz olduğuna dair bir fikir olduğunu düşünüyorum" dedi. "Daha iyiye gittik ve sonuçlar aylar öncesine göre daha iyi. Ancak sihirli bir mermimiz yok."

Remdesivir, plazma, steroidler ve hastaları oksijen alımını artırmak için eğilimli bir pozisyona yerleştirmek, COVID-19 hastalarının hayatlarını kurtarmaya yardımcı oldu. Ancak bu tedavilerin hiçbirinin işe yaramadığı birçok durum vardır.

Milyonlarca ekstra risk faktörü var
Sıklıkla önemsenmeyen bir başka gerçek de, kaç Amerikalının kendilerini COVID-19'dan ciddi hastalık riskine sokan koşullardan muzdarip olduğudur. Bazı yetişkinler şüphesiz birden fazla risk faktöründen muzdarip olsa da, en az bir tane olan toplam sayı muhtemelen 100 milyon veya daha fazla olacaktır.

Yakın zamanda yapılan birçok çalışmada şiddetli COVID-19 için bir risk faktörü olarak listelenen tek başına obezite, tahmini 85 milyon yetişkin Amerikalıyı etkilemektedir.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından listelenen diğer risk faktörleri şunları içerir: kronik böbrek hastalığı (37 milyon Amerikalı); sigara (34 milyon Amerikalı); Tip 2 diabetes mellitus (30 milyon Amerikalı) ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı (16.4 milyon Amerikalı).

Bu, kanser tedavileri veya organ nakilleri nedeniyle zayıflamış bağışıklık sistemine sahip insanların sayısını içermiyor.

Şu anda, en yüksek COVID-19 vakası 18-29 yaş grubundadır.

Kar amacı gütmeyen bir tıp örgütü olan Kritik Bakım Tıbbı Derneği'nin başkanı Lew Kaplan, "Gerçekten çok çarpıcı," dedi. "Daha da kötüsü, ebeveynleri ve büyükanne ve büyükbabaları olacak kadar genç olmaları. Belirtisiz yayılma oranı etraflarındaki herkes için çok tehlikeli."

Kaplan, genç Amerikalıların yüksek oranda yayılmasının "birbirimizi önemsediğimiz ve birbirimizi önemsediğimiz sosyal sözleşmeye inandığını" söyledi.

Bu hikaye için röportaj yapılan tüm uzmanlar gibi Kaplan da, pandemiyi kontrol altına almak için Amerikalıların maske takma ve sosyal mesafe uygulamaları yapması ve "bu işte beraberiz" fikrini benimsemesi gerektiğini vurguladı.

"Kesinlikle gerekli" dedi. "Satın alma her şeyin yürümesini sağlar. Katılımın olmaması herkesi tehlikeye atar."

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Hong Kong’un Düzensiz Kovid Kurallarında Vakalar Büyüyor ve bununla beraber Öfke de Büyüyor

(Bloomberg) - Hong Kong, yeni bir koronavirüs enfeksiyonu dalgasıyla mücadele ederken, yeni bir sosyal kısıtlama turu ile, şehrin salgın tepkisinin kafa karıştırıcı ve tutarsız doğasıyla birlikte işletme sahipleri ve sakinler arasında bir yorgunluk hissi beliriyor.

Asya finans merkezi şu ana kadar nispeten zarar görmemiş olsa da - toplam 7 milyon nüfustaki 100.000 kişide yaklaşık 90 vakaya tekabül eden toplam Covid-19 vakası - şehir diğer birçok yerden daha fazla dalgayla karşılaştı ve giriyor dördüncü tur dur-kalk kısıtlamaları.

Pazar günü hükümet, anaokulları, ilkokullar ve ortaokullardaki tüm yüz yüze sınıfların virüs vakalarındaki artış nedeniyle Çarşamba gününden itibaren askıya alınacağını söyledi, bu yıl üçüncü kez öğrencilere evde kalmaları söylendi.

BB1btpGC.img?h=676&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

“Hong Kong şüphesiz şu ana kadar salgınla şanslıydı. Eksik olan şey, kısıtlamaların nasıl ve ne zaman uygulanacağına ve kuralların ne zaman gevşetileceğine dair açık, halka açık bir yol haritasıdır ”dedi Hong Kong Şehir Üniversitesi sağlık güvenliği doçenti Nicholas Thomas.

Koronavirüs, hükümetlerin çevik ve hızlı değişen tepkisini garanti eden, tahmin edilemez ve değişken bir düşman oldu. Ancak pandemi birinci yıldönümüne yaklaşırken, Hong Kong sakinleri ve iş sahipleri, kıskançlıkla Yeni Zelanda, Güney Kore ve Singapur gibi bölgesel komşulardaki yapılandırılmış müdahale sistemlerini giderek daha fazla arıyor.

BB1btkzB.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

23 Kasım'da Hong Kong İstasyonu içindeki yolcular. Şehirdeki toplam Covid-19 vakası 100.000 kişi başına yaklaşık 90 vakaya denk geliyor.

Eski İngiliz kolonisinin nispeten istikrarsız tepkisinin, aylarca süren huzursuz sokak protestolarının ardından salgının izlediği bir ekonomideki krizi derinleştirdiğini söylüyorlar.

Geçtiğimiz hafta yeni yerel vakalardaki keskin artış sosyal dans mekanlarıyla bağlantılı, ancak yetkililer barların, karaoke odalarının ve masaj salonlarının kapatıldığını duyurdu. Önceki turlarda olduğu gibi, kısıtlamalar her seferinde bir veya iki hafta uygulanıyor ve işletme sahiplerini askıya alınmış bir animasyon durumunda bırakıyor ve uzun vadeli plan yapamıyorlar.

Hong Kong, tıbbi danışmanların tavsiyelerine dayalı olarak virüs kısıtlamalarına esnek bir "bastır ve kaldır" yaklaşımı uyguladığını söylüyor. Ancak spor salonları ve restoranlar gibi diğer "yüksek riskli" işletmeler, ne zaman kapanmaları isteneceğini bilmezler ve sadece bazılarının, kullanıcıların içeri girmesine izin vermeden önce az kullanılan bir sağlık kodu uygulamasını zorunlu tutması gerekir. Bu karışıklığa eklemek için, Küçük çocuklar için okul ve çocuk bakımı hizmetleri de bu ayın başlarında tekrar kapatıldı - ancak Covid-19 değil, soğuk algınlığı salgını nedeniyle.

BB1btnou.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Wan Chai bölgesinde 27 Kasım'da açık bir bar. Şehir, yeni Covid-19 vakaları dalgasının ortasında 2 Aralık'a kadar barları, gece kulüplerini ve hamamları kapattı.

Hong Kong ekonomi danışmanı Allan Zeman, enfeksiyonun hangi aşamasında hangi kısıtlamaların etkinleştirildiğini belirleyen farklı aşamalara veya uyarı seviyelerine sahip diğer yerlerde, "Bu seviyeye ulaştığımızı biliyoruz ve bundan sonra gerçekleşecek" dedi İcra Kurulu Başkanı Carrie Lam ve şehrin barlar bölgesinde büyük bir ev sahibi olan Lan Kwai Fong Group'un Başkanı. "Her hafta geçici kararlar almak yerine" sıfıra geri dönmek için yapmamız gereken şey bu "hissine sahipsiniz."

"Sıfır Bilimsel Temel"

Hükümet, başka yerlerde kullanılan kamu alarm seviyesi sistemlerinin Hong Kong'da çalışmadığını söyleyerek yaklaşımını savunuyor. Bir tıp doktoru ve icra kurulu başkanının danışma Konseyi üyesi olan Lam Ching Choi, "dünyanın en özgür ekonomisi" olarak lanse ettiği şey için "çok yapılandırılmış bir yaklaşımın" doğru olduğuna inanmadığını söyledi.

Lam, bunun yerine, Hong Kong yaklaşımını "hassas tıbba" benzetti ve odak noktasının tamamen kilitlemelere dönmek yerine normalliği mümkün olduğunca sürdürmek olduğunu söyledi. "Yani şehrimizde yürüdüğünüzde, maske takmanın dışında Covid-19 devam ediyor gibi hissetmiyorsunuz."

Bobby's'in sahibi David McEwan, bu "hassasiyetin" işletmeler tarafından keyfi olarak görülmesi: Bar endüstrisiyle doğrudan bağlantılı mevcut virüs kümeleri olmadığında, barların kapatılması için son kararın "sıfır bilimsel temeli" olduğunu söyledi Rabble, Merkez semtte bir bar.

BB1bth7j.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

27 Kasım'da Central'da Bobby's Rabble bar kapalı.

Barlar ve gece kulüpleri genellikle her ülkede yüksek riskli yerler olarak görülse de, işletmeler seçilecekleri seviyeyi ve hangi koşulların yeniden açılmalarına izin vereceğini anlamadıklarını söylüyor.

İki gece hayatı mekanını işleten Liquid Management Ltd'nin genel müdürü Ravi Beryar, "Bu, yılın en yoğun zamanlarından biri ve bir hafta olup olmadığı veya her hafta bir uzatma olacağı hakkında hiçbir fikrimiz yok," dedi. Hong Kong'un ana bar bölgeleri.

Beryar ve diğerleri, Covid-19'un yayılmasını kontrol altına alma konusunda dünyanın en başarılı ülkeleri arasında yer alan Asya Pasifik bölgesindeki diğer ülkelere benzer daha metodik ve şeffaf bir yaklaşım istediklerini söylüyorlar. Örneğin Yeni Zelanda, pandeminin başlangıcına yakın bir zamanda dört aşamalı bir uyarı sistemi getirmiş ve sistemi vatandaşlarına iletme konusundaki netliği nedeniyle geniş çapta övgü almıştır. Mayıs ayında Singapur, normal yaşama kademeli olarak devam etmek için üç aşamalı bir yol haritası açıkladı.

Sekiz ayda en çok yeni vaka bildiren Güney Kore, vaka sayılarına yanıt olarak sosyal kısıtlamaları da sürekli uyguluyor ve gevşetiyor. Bununla birlikte, stratejisi, vakalar belirli bir eşiğe ulaştığında belirli önlemlerin tetiklendiği beş aşamalı bir sistem tarafından belirlenir. Şu anda ülke kısıtlamaların 2. seviyesindedir, yani restoranların sadece sınırlı saatlerde çalışabileceği ve yüksek riskli tesislerin kapalı olduğu anlamına gelir.

Yeni Zelanda, Bloomberg’in Covid Resilience Ranking’in başında, ülkelerin koronavirüsü kontrol etmekteki başarısını günlük yaşamda en az kesinti ile değerlendiriyor. Güney Kore dördüncü sırada yer alırken, Singapur 11. sırada, Hong Kong'un bir sıra önünde.

Thomas, "Gerçek dünya kaçınılmaz olarak bir laboratuvardan daha karmaşık olsa da, politikanın üzerinde net bir yapıya sahip olmak, yanıt stratejilerine olan güveni artırmaya yardımcı oluyor" dedi.

Okul Kapanışları Üçüncü Tur

Hong Kong’un tepkisiyle hayal kırıklığına uğramış diğer bir grup insan, bu yıl üç tur okul kapanışına katlanan ebeveynlerdir. Yetkililer ilk önce kreşleri ve anaokullarını kapattı - ardından birincil bir ila üç - örneğin yeni koronavirüs değil, üst solunum yolu enfeksiyonları salgınını gerekçe göstererek.

Daha sonra Pazar günü hükümet, şehirdeki anaokulları, ilkokullar ve ortaokullardaki tüm yüz yüze sınıfların Çarşamba gününden itibaren askıya alınacağını ve okulların planlanan Noel tatillerine kadar kapalı kalacağını söyledi ve öğrencilerin kazandığını öne sürdü ' t 2021'e kadar dön.

Üç çocuklu bir anne olan Rosheen Rodwell, "Diğer ülkelerde, okulları her ne pahasına olursa olsun açık tutuyorlar" dedi ve okullara öncelik verip vermedikleri konusunda hükümetle iletişimin eksik olduğunu söyledi. "İnsanlar nedenini anlarlarsa gemiye binmeye ve fedakarlık yapmaya hazırlar."

23 Kasım'da Yau Ma Tei'de bir Topluluk Test Merkezi.

Hükümet danışmanı Lam, son okul kapanış duyurusundan önce yaptığı bir röportajda, tüm dünyadaki epidemiyolojik çalışmalardan bunu yapmanın "nispeten güvenli" olduğunu öğrendikten sonra, genel stratejinin artık okulları açık tutmak olduğunu söyledi. Üst solunum yolu enfeksiyonları test edilmeden Covid-19'dan ayırt edilemeyeceği için anaokullarının yakın zamanda kapatılmasının gerekli olduğunu ve planın onları mümkün olan en kısa sürede yeniden açmak olduğunu söyledi.

Londra Hijyen ve Tropik Tıp Okulu'nda bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan David Heymann, Hong Kong'un temas izleme ve küme kırma konusunda diğer birçok ülkeden çok daha yüksek kapasiteye sahip olduğunu söyledi. "Aslında aktarımın nerede gerçekleştiğini buluyorlar, kapatıyorlar ve ardından iletimin artıp artmadığını görmek için dikkatlice yeniden açıyorlar."

Dünya genelinde pandemik yorgunluk arttıkça, insanlar döngü tekrarladıkça daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyor. “Şeffaflık en önemlisidir. Hükümetler neden kapandıkları konusunda şeffafsa evet, insanlar daha iyi anlayacaktır ”dedi.

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Uzmanlar, Önümüzdeki Ay COVID Yakalama Olasılığınızın Yüksek Olduğunu Söyledi

BB15gbtk.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Uzmanlar, Önümüzdeki Ay COVID Yakalama Olasılığınızın Yüksek Olduğunu Söyledi

Günde 100.000'den fazla koronavirüs vakası bildiren düz bir aya yakın olan Amerika Birleşik Devletleri şu anda tıp uzmanlarının bizi bu konuda uyarmak için aylarca harcadığı sonbahar / kış dalgalanmasını yaşıyor. Şimdi uzmanlar, Şükran Günü sonrası bir dalgalanmanın sayıları yıl sonunda daha da kötü bölgelere gönderebileceğini tahmin ediyor. Aslında, bazıları önümüzdeki ay her üç kişiden birinin COVID'ye yakalanma olasılığının yüksek olduğunu bekliyor, bu da ABD zaten benzeri görülmemiş dalgalanmalar yaşadığı için ciddi bir endişe kaynağı.

Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) eski komiseri Scott Gottlieb, 30 Kasım'da CNBC'nin Squawk Box ile yaptığı bir canlı röportajda, mevcut kötü durumun Aralık ayı sonunda muhtemelen çok daha kötüye gideceğini tahmin etti. "Muhtemelen bu yılın sonuna kadar ABD nüfusunun yüzde 30'unu enfekte edeceğiz," diye uyardı.

Tahmin şok edici olsa da, bazı uzmanlar durumun ABD'nin belirli bölgelerinde daha da kötü olabileceğine inanıyor. En iyi tıp uzmanlarının yıl sonunun nasıl görüneceğine inandığını ve nasıl güvende kalacağınıza dair daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin. Tatil kutlamanızdan sonra, Şükran Gününden Sonra COVID Testi Yapmanız Gereken Zamana bakın.

BB18taby.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

İki eyalet enfeksiyon oranlarının yüzde 50'ye kadar yükseldiğini görebilir.

Bazı eyaletler aslında daha kötü salgınlar görebilir - özellikle vaka sayılarının zaten yüksek olduğu yerlerde. Gottlieb, "Kuzey Dakota ve Güney Dakota gibi eyaletlere bakarsan, bu muhtemelen yüzde 30, yüzde 35. Belki de yüzde 50 kadar yüksek" dedi. İşlerin en kötü olduğu yerler hakkında bilgi edinmek için, COVID Salgını Sizin Durumunuzda Bu Ne Kadar Kötü konusuna bakın.

BB19x9C2.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Gerçek sayılar muhtemelen bildirilenden çok daha yüksektir.

Gottlieb'in değerlendirmesi daha da üzücü çünkü daha önce bildirilen vaka sayısının büyük olasılıkla gerçek enfeksiyon oranının bir kısmı olduğunu açıkladı.

Gottlieb, "Muhtemelen, en iyi ihtimalle, şu anda beş vakadan birini teşhis ediyoruz, belki bundan biraz daha az, yani bu günde en az yarım milyon vaka, muhtemelen gerçek enfeksiyon sayıları açısından daha fazla," dedi Gottlieb Kasım'da bir CNBC röportajında. 6 ulusal vakaların günde ortalama 121.000 olduğu zaman. Şimdi, Johns Hopkins Üniversitesi'nden alınan veriler, CNBC raporlarına göre 30 Kasım itibarıyla ulusal yedi günlük günlük ortalamayı 162.400'e yakın gösteriyor.

BB184JGI.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Diğer uzmanlar, temkinli bir iyimserlikle ilgili endişelerini dile getirdiler.

Gottlieb, önümüzdeki ay için endişelerini dile getirmekte yalnız değildi. Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) direktörü Anthony Fauci, 29 Kasım'da NBC'nin Meet the Press ile yaptığı bir röportajda, önümüzdeki birkaç hafta büyük olasılıkla sayıların artmaya devam edeceğini söyledi.

"Ne yazık ki, önümüzdeki birkaç hafta Aralık ayına giderken beklediğimiz şey, halihazırda içinde bulunduğumuz artışla üst üste gelen bir artış görebilmemizdir," dedi. Ancak, "İnsanları korkutmak istemiyorum, bununla ilgili bir şeyler yapmak için çok geç olmadığını söylemek dışında" şeklinde açıklığa kavuşturdu. Ve NIAID direktöründen daha fazla bilgi için Dr. Fauci, Bu COVID Aşısının Yan Etkilerini Beklemeniz gerektiğini Söylediğine bakın.

BB1bsSH9.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Aşılar, işlerin daha iyi olacağına dair bir miktar güvence sağlar.

Durumun Aralık ayında ne kadar kötüye gitme olasılığı yüksek olsa da, uzmanlar ayrıca ilaç şirketleri Pfizer, Moderna ve AstraZeneca'dan yüzde 95 başarı oranına sahip olduğu söylenen yakında piyasaya sürülecek olan aşılara duydukları güveni de ifade ettiler.

Gottlieb, "Ülke çapında çok sayıda enfeksiyonu, nüfusun yüzde 20'sini aşılamakla birleştiriyorsunuz [ve] bu virüsün, bu önceki bağışıklık seviyelerine ulaştığınızda, bu virüsün kolayca dolaşmayacağı seviyelere ulaşıyorsunuz," dedi. CNBC, "2021'in daha iyi olacağına inanıyorum. Önümüzdeki iki veya üç ayı atlamamız gerekiyor ve bu yüzden bu gerçekten, geçici bir acı olacak." Ve virüsün ne kadar bulaşıcı olduğu hakkında daha fazla bilgi için, Virüsün Sahip Olduğu Biriyle Bir Odada COVID Olması Bu Kadar Uzun Sürüyor sayfasına bakın.

Kaynak: BEST LIFE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump eleştirmenleri, Dr Scott Atlas'ı istifa ettikten sonra 'Seri Katil' olarak nitelendiriyor

BB1bwyFm.img?h=672&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Donald Trump'ı eleştirenler, dün gece tartışmalı Covid-19 danışmanı Dr Scott Atlas'ın Beyaz Saray'dan istifa ederek bilim adamını 'toplu katil' olarak adlandırmasının ardından sevindi.

Bulaşıcı hastalıklar konusunda resmi deneyimi olmayan bir nöro-radyolog olan Atlas, maske takmayı küçümsedi, kilitlenmeleri eleştirdi ve Dr. Anthony Fauci tarafından açıkça eleştirildi ve Stanford'daki meslektaşları tarafından azarlandı.

Dün gece ayrılış haberi geldikten sonra, sol eğilimli doktor Dr Rob Davidson Atlas'ı 'ABD'nin Covid-19'a verdiği yanıtta muhtemelen en ölümcül ses' olarak eleştirdi ve bu, ABD'de 260.000'den fazla ölüme yol açtı.

Demokratları destekleyen yazar Grant Stern, Atlas'ın 'Trump'ın koronavirüs ile toplu katliam yardımcısı olarak görevinden istifa ettiğini' söyledi ve sordu: 'Birisi onu artık tıp mesleğinden kalıcı olarak çıkaracak mı?

BB1bwie4.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Stanford Üniversitesi tıp fakültesindeki meslektaşları Pazartesi günü geç saatlerde yayınladıkları açıklamada, 'Dr.

Covid-19'a karşı sayısız can kaybedilirken, eylemleri halk sağlığını baltaladı ve tehdit etti.

"Maske takma ve sosyal mesafe alma gibi kanıtlanmış önleyici tedbirlerin kullanımı ve etkili tedavilerin ve aşıların güvenli test edilmesi ve sunulması dahil olmak üzere yerleşik bilime dayanan kanıta dayalı halk sağlığı politikalarını savunmaya devam edeceğiz.

Yazar Don Winslow, Atlas'ın üniversitenin Hoover Enstitüsü'nde çalıştığı Stanford'dan kovulmasını istedi.

Winslow, "Hangi üniversite, fakültesinde bir toplu katil istiyor?" Diye sordu.

Stanford, geçtiğimiz ay Atlas'tan uzaklaşan bir bildiri yayınlayarak, kamuya açık yorumlarının üniversitenin görüşlerini yansıtmadığını söyledi.

Açıklamada, 'Dr. Atlas, pandemiye yanıt olarak üniversitenin yaklaşımıyla tutarsız görüşleri dile getirdi.

BB1bwn8r.img?h=606&w=888&m=6&q=60&o=f&l=

Biden'ın krizle ilgili danışma kurulunun bir üyesi olan Dr Celine Grounder, istifa haberini rahatlayarak karşıladı.

CNBC'ye verdiği demeçte, 'Gelecekte nitelikli kişilerin, bulaşıcı hastalık uzmanları ve benim gibi epidemiyologların bu çabaya öncülük edeceklerine sevindim' dedi.

Bir kalp krizi için ayak hastalıkları uzmanına gitmezdiniz ve esasen olan buydu. '

Avukat Daniel Uhlfelder dün gece Atlas'ın Beyaz Saray'da geçirdiği tartışmalı dört ayın ardından 'tıp lisansını kaybetmesi gerektiğini' söyledi.

ABC yapımcısı Danny Zuker, Atlas'ın 'ailesini enfekte etmek için daha fazla zaman harcamaya' terk ettiğini ve siyasi figürlerin istifa ettiklerinde sıklıkla söylediklerini uyarlayarak şaka yaptı.

2018 yarıyıllarında Demokrat olarak Kongre için aday olan Dr Davidson, Atlas'ın 100.000'den fazla ölüme katkıda bulunduktan sonra 'bir hışırtıyla' ayrıldığını söyledi.

Atlas, 1 Aralık'ta Trump'a yazdığı bir mektupta, "tek bir odak noktasıyla çok çalıştığını - hayat kurtarmak ve pandemide Amerikalılara yardım etmek için" çalıştığını yazdı.

Ayrıca Joe Biden'in seçim zaferini kabul ediyor gibi görünüyordu ve 'yeni takıma bu zorlu, kutuplaşmış zamanlarda ulusa rehberlik ederken en iyisini diledi'.

BB1bwvZ1.img?h=619&w=888&m=6&q=60&o=f&l=

BB1bwvZ4.img?h=616&w=885&m=6&q=60&o=f&l=

Aynı mektupta Atlas, 'muazzam fiziksel sağlık kayıpları ve psikolojik sıkıntı yaratmaları, aileleri yok etmeleri ve çocuklarımıza zarar vermeleri dahil, uzun süreli tecritlerin zararları' hakkında yazdı.

Atlas, iki hafta önce Michigan'ın son virüs kısıtlamalarına, insanları devletin politikalarına karşı 'ayaklanmaya' teşvik ederek yanıt vermişti.

Dili, Başkan Trump'ın Nisan'daki krizin zirvesinde Michigan'ı kurtarma çağrısını yineledi.

Kilitlenmeleri virüsün yayılmasını durdurmada 'destansı bir başarısızlık' olarak nitelendiren Atlas, maskelerin önemini de defalarca küçümsemişti.

Atlas ayrıca maskelerin önemini defalarca küçümsedi ve bu ay kilitlemelerin virüsün yayılmasını durdurmada 'epik bir başarısızlık' olduğunu söyledi.

Ekim ayında Twitter, Atlas'tan 'Maskeler işe yarıyor mu? HAYIR 've bunların yaygın kullanımının desteklenmediğini iddia etti.

Ayrıca Rusya'nın Kremlin destekli televizyon kanalı RT ile yaptığı röportaj için bu ay özür dilemek zorunda kaldı ve bunun kayıtlı bir yabancı ajan olduğunun farkında olmadığını söyledi.

Atlas, hükümete olan hizmetini bir takvim yılında 130 günle sınırlayan 'özel bir devlet çalışanı' olarak işe alındı - bu hafta son teslim tarihine ulaştı.

Kaynak: DailyMail

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.