Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni 'corona' virüsünün belirtileri neler, virüsten nasıl korunulur?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Ne hediye: Rusya, BM personeline ücretsiz virüs aşıları sunuyor

MOSKOVA (AP) - Vladimir Putin size Rusya'nın yeni koronavirüs aşısını ücretsiz olarak sunduğunda ne yaparsınız?

BB19jxAy.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

New York'taki ve dünyanın dört bir yanındaki Birleşmiş Milletler personeli, Rusya cumhurbaşkanının bu yılki Genel Kurul'da 75. doğum gününü kutlayan bir konuşmada kendilerine Sputnik-V aşısı sağlamayı teklif etmesinden sonra şimdi bu seçimle karşı karşıya.

Yalnızca Rus aşısı üzerine yapılan küçük erken araştırmalardan elde edilen sonuçlar yayınlandı, bu da bazı bilim adamları arasında aşının henüz yaygın kullanıma hazır olmadığına dair endişeleri artırıyor ve dünya çapındaki memleri potansiyel tuhaf yan etkiler konusunda harekete geçiriyor.

“Herhangi birimiz bu tehlikeli virüsle karşılaşabiliriz. Putin Moskova'dan önceden kaydedilmiş bir konuşmada, virüs Birleşmiş Milletler personelini, genel merkezini ve bölgesel birimlerini kurtarmadı ”dedi. Koronavirüs pandemisi, bu yılki Genel Kurul'un tarihinde ilk kez bir evden çalışma prodüksiyonu olduğu anlamına geliyor.

Aşıyı en son geniş hayran kitlesine duyuran Putin, "Rusya, BM çalışanlarına gerekli, nitelikli yardımı sunmaya hazır ve özellikle aşı için gönüllü olan kuruluş çalışanlarına ve bağlı kuruluşlarına aşıyı ücretsiz olarak sağlamayı öneriyoruz" dedi. Ay ve kendi kızı da almış olanlar arasında olduğunu söyledi.

BB19jsmO.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Salı günkü teklifi, popüler talebe bir yanıt olarak nitelendirdi: "BM'den bazı meslektaşlar bunu sordu ve biz onlara kayıtsız kalmayacağız."

Birleşmiş Milletler personeli, onu teklife kabul edip etmeyecekleri konusunda hemen konuşmadı. BM'nin Cenevre'deki Dünya Sağlık Örgütü tıbbi ajansında sözcüsü Dr. Margaret Harris yorum yapmayı reddetti.

Lancet dergisinde yayınlanan bir raporda, Rus aşısının geliştiricileri, güvenli göründüğünü ve çalışmanın ikinci aşamasında üç hafta içinde test edilen 40 kişinin hepsinde bir antikor yanıtı oluşturduğunu söylediler. Ancak yazarlar, katılımcıların yalnızca 42 gün boyunca takip edildiğini, çalışma örneğinin küçük olduğunu ve plasebo veya kontrol aşısının kullanılmadığını belirtti.

Buna karşılık, erken testlerde umut vaat eden diğer aşılar, insanları enfeksiyonlardan koruyup koruyamayacaklarını ve yalnızca olabilecek yan etkilere sahip olup olmadıklarını anlamak için birkaç ülkede on binlerce insanda daha geniş bir şekilde inceleniyor. büyük denemelerde bulundu.

Pazartesi günü Rus basını, DSÖ’nin Avrupa bölge direktörü Hans Kluge’nin Moskova’da Rusya’nın Sağlık Bakanı Mikhail Murashko ile yaptığı görüşme sonrasında aşıya övgüde bulunduğunu bildirdi. Devlet Tass haber ajansının aktardığına göre Kluge, "DSÖ, Rusya'nın koronavirüse, Sputnik V'e karşı bir aşı geliştirme çabalarını takdir ediyor" ve bunu "güvenli ve etkili" olarak nitelendirdi.

Dünyanın dört bir yanındaki ilaç şirketleri kitlesel ölçekte etkili bir aşı pazarlamak için yarışırken ve hükümetler halkları için bir aşıya erişim sağlamak için yarışırken, Rus yetkililer aşıyı dünya sahnesinde savundu.

Kaynak: AP Associated Press

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Neden 'sınırlı' etkililiğine rağmen  Ateş Ölçer kontrolleri hala yapılıyor?

Bu günlerde doktor randevularından kuaförlere ve restoranlara kadar birçok işletmeye ve ofise gidin ve büyük bir olasılıkla ateşinizi bu temassız kızılötesi termometrelerden biri ile ölçmeniz istenecektir. Ancak COVID-19'un yayılmasını önlemede ne kadar etkilidirler?

BB19jYLK.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Sıcaklık kontrolleri, bir kişinin COVID-19 enfeksiyonunun belirtilerinden biri olan ateşi olup olmadığını belirlemek için kullanılır. Ancak Johns Hopkins Medicine'e göre, koronavirüs ile enfekte olmak ve "ateşi olmayan öksürük veya başka semptomlar veya çok düşük dereceli, özellikle ilk birkaç gün içinde olmak" mümkündür.

Bu yüzden bazı uzmanlar sıcaklık taramalarına güvenerek sorguluyorlar. Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan Dr. David Thomas, New York Times'a "Yapabileceğiniz bir şey ve bir şeyler yapıyormuşsunuz gibi hissettiriyor" dedi. "Ancak COVID yayan çoğu insanı yakalayamayacak."

Son zamanlarda, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri semptom temelli taramaların sınırlamalarına dikkat çekti ve buna karşılık, hava yolculuğu sırasında COVID-19 enfeksiyonlarını önleme konusunda stratejisini değiştirdi. CDC, 9 Eylül'de yayınlanan bir açıklamada şunları söyledi: “COVID-19 bulaşmasının artık semptom bazlı taramanın sınırlı etkinliğe sahip olduğunu gösteren daha iyi bir anlayışa sahibiz çünkü COVID-19'lu kişilerde hiçbir semptom veya ateş olmayabilir. tarama veya sadece hafif semptomlar. Virüsün bulaşması, hiçbir semptomu olmayan veya henüz enfeksiyon semptomları geliştirmemiş yolculardan gerçekleşebilir. "

Ohio Eyalet Üniversitesi Wexner Tıp Merkezi'nin baş kalite ve hasta güvenliği sorumlusu Dr. Iahn Gonsenhauser, Yahoo Life'a, temassız termometrelerin "yerleşik ve güvenilir cihazlar" olmasına rağmen, insanlar kamu işlerine girmeden önce hala kullanılması gerekip gerekmediğinin "tartışmalı" olduğunu söylüyor. .

"Bu özel müdahalenin etkisi oldukça sınırlıdır" diyor. "Ateşi olan çoğu insan başka şekillerde de semptomatiktir ve evde gönüllü olarak karantinaya alınır. Bununla birlikte, ateşi olan, aksi takdirde asemptomatik olan kişi nadir de olsa ortaya çıkar ve bu insanlar, COVID veya etrafındakilere başka viral bulaşma riskinde artış gösterebilir. "

Ancak Gonsenhauser, sıcaklık taramasının bir amaca hizmet ettiğini de ekliyor. "Nüfusun uzman tavsiyelerine meydan okuyan bir kesimi olduğunu biliyoruz ve geniş bir dizi semptomla bile kamusal alanlara girmeye devam edecekler" diyor. "Bu müdahale sonucunda tespit edilen ve yeniden yönlendirilen kişi sayısı düşük olsa da, sıfır değil ve bu nedenle bu önlem, aktarım riskini azaltıyor. Soğuk algınlığı, grip ve alerji mevsimleriyle uğraşırken, ateş, bir kişinin tipik alerjisini daha ilgili bir şeyden ayıran bir gösterge olabilir. "

Johns Hopkins Biyolojik Muhafaza Birimi hemşire müdürü Neysa Ernst, Yahoo Life'a, genel halk için temassız termometrelerin "iyi" olduğunu söylerken, sıcaklık kontrollerinin gerçekten "bir tarama sürecinde bir adım" olduğunu akılda tutuyor.

“Unutmayın, klinik ortamın dışındaki sıcaklık kontrolü klinik bir değerlendirme değildir” diyor. "Herhangi bir klinik olmayan değerlendirme gibi, sınırlamaları vardır."

Ernst, sıcaklık kontrollerinin "tüm ticari operasyonlar için etkili olmayabileceğini, örneğin havalimanlarının sıcaklık kontrollerini durdurduğunu ve diğer tarama araçlarını kullandığını" belirtti. Bununla birlikte, uygulama, bir işletmenin müşterilerinin ve çalışanlarının güvenliğini sağlamak için en azından bazı adımlar attığını göstermektedir.

Ernst, "İşletmeler müşterilerin kendi kuruluşlarına geri dönmesini istiyor ve müşteriler güvenlik istiyor" diyor. "Sıcaklık kontrollerinin sınırlamaları olduğu açık olsa da, müşteriler güvenliklerini kişisel olarak ele alan işletmeler arıyor. Sıcaklık kontrolleri "Müşteri olarak güvenliğinizi önemsiyorum" diyor. "

Öyleyse işletmeler, müşterilerini ve çalışanlarını korumak için başka hangi güvenlik önlemlerini almalıdır?

Gonsenhauser, "Sağlık uzmanları bozuk kayıtlar gibi görünebilir, ancak yeterli kişisel mesafeyi sağlamak, maske kullanımını gerektirmek ve el hijyeni malzemelerini hazır bulundurmak çok önemlidir" diyor Gonsenhauser.

Bekleme odalarından kaçınmanın ve "uzaktan etkileşimler için fırsatlar yaratmanın" "başlıca risk azaltma stratejileri" olduğunu söylüyor. İşveren tarafında, Gonsenhauser işletmelerin "semptomlar varsa veya maruz kalma konusunda endişeleri varsa, çalışanlarının evde kalmalarını desteklemesi" gerektiğini söylüyor.

Ernst, eğitim personeline “maskesiz gelen müşterileri geri çevirmelerini” ve COVID-19 çağında ortaya çıkabilecek belirli durumları ele almalarını tavsiye ediyor: “Bir müşterinin ateşi yüksekse kuruluş ne yapmalı? Personel yanıt vermek için nasıl eğitilir? " Ernst diyor.

Ayrıca sosyal mesafeyi güçlendirmek için çalışanları eğitmeyi öneriyor. "Bir müşterinin çok yakın olduğunu belirten ön saflardaki çalışanlarla çok gurur duyuyorum" diyor. Buna ek olarak Ernst, insanları “bir twindemikten kaçınmak için üzerinize düşeni yapmaya” - COVID-19 ve gripten kaçınmaya çağırıyor: “Grip aşısı olun” diyor.

Kaynak: YAHOO LIFESTYLE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Yeni araştırma, Covid-19'un asemptomatik yayılmasının kanıtlarını ekliyor

Salı günü yayınlanan iki çalışma, Covid-19'un sözde sessiz yayılmasına ışık tuttu.

BB19kknn.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Thorax dergisinde yayınlanan bir çalışma, asemptomatik kişilerin, hastalığın semptomlarını gösteren insanlar kadar burun ve boğazlarında virüs taşıyabildiğini bildiriyor. Plos Medicine'de yayınlanan bir inceleme olan ikinci çalışma, enfekte bireylerin çoğunun semptom geliştirmesine rağmen, bu semptomlar başlamadan önce pozitif test edebileceklerini buldu.

Birlikte ele alındığında araştırma, koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak için önleyici tedbirlere duyulan ihtiyacın altını çiziyor.

Thorax çalışmasında, Güney Kore, Seul'deki Asan Tıp Merkezi'ndeki araştırmacılar, 183 Covid-19 hastası arasında viral yükü - yani vücutlarda gizlenen virüs miktarını - karşılaştırdı.

Bunlardan 144'ünde boğaz ağrısı, titreme, burun akıntısı veya iştah kaybı gibi hafif semptomlar vardı ve 39 hasta hiçbir zaman semptom geliştirmedi, ancak enfekte kişilerle yakın temas halinde oldukları tespit edildiği için testler yapıldı.

Hastaların burun ve boğazlarından alınan sürüntü örnekleri, her iki grubun viral yüklerinde hiçbir fark bulamadı. Schaffner, bu, her iki grubun da virüsü başkalarına yayabileceğini gösteriyor, ancak her iki grubun da eşit derecede bulaşıcı olup olmadığı belli değil.

"Covid-19'lu asemptomatik bireylerin çoğunun sağlık çalışanları tarafından fark edilmeyeceği ve topluluklarda ikamet etmeye devam edeceği düşünüldüğünde, bu tür bireyler Covid-19'un toplumda yayılması ve devam eden pandemi için önemli bir itici güç olarak hareket edebilir," çalışma yazarları yazdı.

Araştırmanın bazı uyarıları vardı: Her grubun ne kadar bulaşıcı olduğu belli değil ve çoğu katılımcı 20'li veya 30'lu yaşlarındaydı, bu nedenle bulgular diğer yaş grupları için geçerli olmayabilir. Bununla birlikte, önceki araştırmalar, 5 yaşın altındaki çocukların, daha büyük çocuklar ve yetişkinler kadar koronavirüsü burunlarında taşıyabildiğini göstermiştir.

Genel olarak, çalışma katılımcılarının yüzde 20'sinin asemptomatik olduğu bulundu ve bu bulgu, Plos Medicine'de ikinci makalede yansıtılıyor.

Bu raporda, İsviçre'deki Bern Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, Mart ayından Haziran ayına kadar koronavirüs ile enfekte olmuş kişilerin 79 çalışmasından elde edilen verileri bir araya getirdi. Takip verileri olan 6.600'den fazla hasta analizlere dahil edildi.

Sağlık

İsveç incelemesi, asemptomatik vakalar ile semptomatik öncesi vakalar olarak adlandırılan vakalar arasında ayrım yaptı. İkincisi, kendilerini hala iyi hissettiklerinde virüs için pozitif test yapan ancak daha sonra hastalığı geliştiren kişilere atıfta bulunur. Semptomları olmayan bir kişinin daha sonra bunları geliştirip geliştirmeyeceğini test sırasında bilmek mümkün değildir.

Araştırmacılar, Covid-19 testi pozitif çıkan hastaların yüzde 20'sinin hiçbir zaman semptom geliştirmediğini tahmin etti. Diğerleri pre-semptomatik hale geldi, yani semptomları test edilene kadar ortaya çıkmadı.

Schaffner, "Bu çalışmaların her ikisi de, bu virüsün bulaşmasını azaltmak için bir aşı ihtiyacını - ve hatta ondan önce maskeler, sosyal mesafe, el hijyeni - güçlendiriyor," dedi.

ABD'deki bulaşıcı hastalık uzmanları daha önce virüsün hem asemptomatik hem de presemptomatik insanlardan yayılabileceğini daha önce kabul etmişlerdi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin müdürü Dr. Robert Redfield Nisan ayında bazı vakaların asemptomatik olabileceğini söyledi. Mayıs ayında yayınlanan araştırma, vakaların yüzde 40'ının semptomsuz olabileceğini bildirdi.

İsviçre'deki çalışma yazarları, "Asemptomatik ve presemptomatik enfeksiyonu olan kişilerle yakın temastan damlacık geçişi meydana geldiği için sosyal mesafe önlemlerinin bir düzeyde sürdürülmesi gerekecek" diye yazdı.

Geçen hafta, CDC test önerilerini yine semptom göstermeyen kişileri içerecek şekilde değiştirdi. CDC web sitesinde "Belgelenmiş SARS-CoV-2 enfeksiyonu olan bir kişinin 6 fit yakınında, en az 15 dakika boyunca yakın temas halindeyseniz ve semptomlarınız yoksa, bir teste ihtiyacınız var," diye yazdı.

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

FDA, covid-19 aşısı için daha sıkı standartları ilan etmeye hazırlanıyor. Buda Aşının Seçim'e yetişme olasılığını çok azaltıyor.

Gıda ve İlaç İdaresi'nin, bu hafta bir koronavirüs aşısının acil olarak yetkilendirilmesi için, herhangi bir aşının Seçim Gününden önce temizlenmesini son derece zor hale getirecek zorlu ve yeni bir standart ortaya koyması bekleniyor.

BB19jsF5.img?h=728&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ajans, ileriye dönük bir aşının güvenli ve etkili olup olmadığına dair önemli bir karara yaklaşırken şeffaflığı ve halkın güvenini artırmak için rehberlik ediyor. Halk sağlığı uzmanları, Başkan Trump'ın 3 Kasım'a kadar koronavirüs aşısı olduğuna dair tekrarlanan tahminlerinin, yönetimin federal bilim kurumlarına müdahalesi ile birleştiğinde, Amerikalıları aceleyle ve potansiyel olarak lekeli olarak herhangi bir aşıyı reddetmeye sevk edebileceğinden giderek daha fazla endişe duyuyorlar.
Riskler yüksek: Anketler, aşı geliştirme yarışının amansız siyasallaşmasının bedelini aldığını gösteriyor. Pew Araştırma Merkezi geçtiğimiz günlerde, bugün mevcut olsaydı aşıyı alacaklarını söyleyenlerin yüzdesinin Mayıs ayındaki yüzde 72'den yüzde 50'nin biraz üzerine düştüğünü bildirdi.

Hidroksiklorokin veya iyileşen plazmanın acil temizliği için kullanılandan çok daha katı olan kılavuz, pandemi sırasında yanlış adımlar atan bir kuruma olan güveni artırma çabasıdır. Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisi tarafından gözden geçirilirken, bazı unsurları aşı üreticileriyle paylaşılıyor. Buna göre, FDA, acil bir yetkilendirme arayan üreticilerden - resmi bir onaydan çok daha hızlı bir süreç - ikinci bir aşı aşısı aldıktan sonra başlayarak, en az iki aylık bir medyan boyunca son aşamadaki klinik denemelerde katılımcıları takip etmelerini isteyecek. bilgileri kamuoyuna açıklanmadan önce tartışmak için isimsiz kalmak koşuluyla konuşan duruma aşina iki kişiye.

Aşının işe yaradığının bir işareti olarak, ajans ayrıca her deneme için plasebo grubunda koronavirüsün neden olduğu hastalık olan en az beş şiddetli covid-19 vakası ve daha yaşlı olan bazı hastalık vakalarını da araştıracak. insanlar. Bu standartlar, ayrıca şirketlerin başvurularını hazırlamaları ve ajansın verileri gözden geçirmesi için gereken süre, herhangi bir aşının seçimden önce yetkilendirilmesini son derece olanaksız hale getiriyor. Ajans daha önce herhangi bir aşının plasebodan yüzde 50 daha etkili olması gerektiğini söylemişti.

Philadelphia Çocuk Hastanesi Aşı Eğitim Merkezi direktörü ve FDA'nın aşılarla ilgili danışma kurulunun bir üyesi olan Paul Offit, "Bir [acil durum kullanım yetkisinin] Aralık ayından önce nasıl gerçekleşebileceğini hayal etmek zor" dedi.

Moderna ve Pfizer, denemelerine 27 Temmuz'da başladı ve 15.000 kişiyi kaydettirmek yaklaşık bir ay sürdü, bu da planlanan 30.000 kişilik kayıtlarının orta noktası. Denemeler, insanların ikinci atışlarını üç veya dört hafta sonra almaları için tasarlanmıştır. İki aylık takip, şirketlerin Kasım ayının ortasından önce yeterli veriye sahip olmalarını ihtimal dışı kılacaktır.

FDA yaptığı açıklamada, ajansın daha önce acil durum izni için ne isteyeceği konusunda ek rehberlik sağlayacağını söylediğini belirtti.

Yeni kılavuz, ajansa olan güveni pekiştirmeye çalışmanın yalnızca bir yoludur. Güven inşa etme niyetinde olan FDA müttefikleri, ajansın kariyer bilim insanlarına da ışık tutuyor ve aşı onay sürecini denetleyen kişinin, bir aşının güvenli ve etkili olduğuna ikna olmadan önce yeşil ışık yakması için baskı altına alınırsa istifa etmekle tehdit ettiğine dikkat çekiyor.

Ancak, yönetim eleştirmenleri, bu tür çabaların, Trump'ın aşırı pembe ve çelişkili yorumları ve güçlü hükümet bilim adamlarına ve düzenleyicilere yönelik yönetim eylemleri hakkında devam eden ifşalar nedeniyle neredeyse her gün zayıflatıldığını ve bağımsızlıklarını frenlediğini belirtiyor.

Buna ek olarak, FDA kılavuzunun, ajansın bir aşı için acil durum yetkisi kullanmaması gerektiğini söyleyen bazı eleştirmenleri tatmin etme olasılığı düşüktür.

Baylor Koleji Ulusal Tropikal Tıp Okulu dekanı Peter Hotez, "Şu anda işler o kadar gelişti ki, Amerikan halkının, olan biten her şey yüzünden bir aşıyı kabul etmeme olasılığı oldukça yüksek," dedi. Tıp. "BİZE. tarih, halkın kötü algılamaları nedeniyle adadan ihraç edilen iyi aşılarla doludur. "

Daha geçen hafta, sağlık ve insan hizmetleri sekreteri Alex Azar'ın yetkisini ve diğer HHS kurumlarının yetkisini kaldırıp bu yetkiyi kendisine ayırarak yeni düzenlemeler imzalamasıyla FDA'nın özerkliğine ilişkin endişeler derinleşti. Pazar günü geç saatlerde yayınlanan bir açıklamada HHS, değişikliğin "dava riskini en aza indirdiğini ... gelecekteki olası yetkilerin kötüye kullanılmasını önlediğini ve kongre niyetiyle tutarlı olduğunu" söyledi. Kural koyma prosedürlerinin bir departman incelemesinden sonra yapılan hareketin, FDA'nın aşılar ve covid-19 tedavileri üzerindeki çalışmalarını etkilemeyeceği belirtildi.

BB19jvfY.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yine de, birkaç FDA uzmanı, bir aşı onayı kararına kadar zorlu süreçte zamanlamayı eleştirdi. "Bu sağlıkla ilgili karar verme sürecini neden şu anda FDA gibi halk sağlığı kurumlarından uzaklaştıralım?" Ohio Eyalet Üniversitesi hukuk profesörü ve FDA'da eski yardımcı baş danışman olan Patricia Zettler, dedi.

Halkın güveni, şu anda izinli olan üst düzey bir HHS siyasi atamasının ve onun danışmanının, yeni koronavirüsün ciddiyetini vurgulayan ve CDC'leri değiştirip geciktiren Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerindeki üst düzey bir yetkiliyi susturma çabaları nedeniyle de azaldı. Başkanın iyimser mesajından sapmışlarsa, düzenli bilimsel misyonlar, Morbidite ve Mortalite Haftalık Raporları. CDC ile ilgili endişeler, ajansın web sitesinden koronavirüsün havadan bulaşma yoluyla yayıldığını söyleyen bir dil yayınladığı ve ardından kaldırdığı son günlerde arttı, en son örneği kendi rehberliğinde geri adım attı. Teşkilat, kılavuzun yanlışlıkla yayınlanan erken bir taslak olduğunu söyledi.

FDA yetkilileri, güvenlik ve etkililiğe ilişkin aşı verilerinin güçlü olması durumunda, acil kullanım izni vermeyi düşüneceğini belirtti - tam bir onaya göre çok daha hızlı ve daha az belgeyle verilebilen geçici bir onay, altı ila dokuz sürebilir. ay. FDA'nın acil durumlarda aşıya izin verdiği diğer tek zaman, şarbon saldırısı riski yüksek olduğu düşünülen askeri personel için şarbon aşısını temizlediği 2005 yılında oldu.
Pfizer Salı günü yaptığı açıklamada, işler yolunda giderse Ekim ayı sonuna kadar aşısının etkinliğine ilişkin verilere sahip olmayı planladığını ve iki yıl boyunca güvenlik verilerini toplayacağını söyledi. Moderna, Ekim ayında verilere sahip olma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. AstraZeneca’nın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki denemesi durdurulurken, araştırmacılar Britanya’daki bir katılımcıda ciddi bir nörolojik sorunun aşının neden olup olmadığını belirlemeye çalışıyorlar.

Yetkililerin son yorumlarına göre, FDA'nın yeni kılavuzda, tam onay için gerekene yakın acil durum yetkilendirmesi için verilere ihtiyaç duyması bekleniyor. Bu, böyle bir yetkilendirme için tipik olandan daha yüksek bir çıta, yalnızca bir ürünün "etkili olabileceğini" ve olası faydalarının zararlarından daha ağır basmasını gerektirir. Yetkililer, aşı hasta olanlara değil, sağlıklı insanlara verildiği için daha sert standardın uygun olduğunu söylediler.

Ajans, herhangi bir acil durum yetkilendirmesinin, düzenli bir onay için gerekenden daha az güvenlik verisine dayanacağını kabul etti. Bu nedenle, daha sonra problem geliştirmeleri durumunda klinik araştırma katılımcılarının önemli bir süre izlenmesini gerektireceğini söyledi.

FDA’nın acil durum yetkilendirmelerini kullanması, eleştirmenlerin başarısız hidroksiklorokin ve plazma bölümleri olarak tanımladıklarıyla gölgelendi. Ajans Mart ayında, koronavirüsün neden olduğu covid-19 hastalığı için bir tedavi olarak Trump tarafından lanse edilen eski sıtma ilacının kullanımına izin verdi, ancak araştırmalar ilacın yardımcı olmadığını gösterdiğinde ve bazıları için güvenlik riski oluşturduğunda onu geri çekmeye izin verdi.

Sonra, 23 Ağustos'ta FDA Komiseri Stephen Hahn, Trump ve Azar ile bir brifingde iyileşen plazmanın faydalarını büyük ölçüde abarttı. Daha sonra özür diledi, ancak Pennsylvania Üniversitesi'nde biyoetikçi olan Holly Fernandez Lynch, sorunun hala devam ettiğini söyledi: "Başkan, aşıyı hızlandıracak kadar FDA'ya vidaları koyacak mı?"

Washington Üniversitesi'nde St. Louis Üniversitesi'nde hukuk profesörü olan Rachel Sachs, uyuşturucuları onaylama konusunda yasal yetkiye sahip olan Azar'ın, aşıyı reddetmesi halinde FDA'yı geçersiz kılabileceğine dair endişelerin bulunduğunu belirtti. Böyle bir hareketin olası olmadığını ve birçok insanın aşı olmayı reddedeceğini garanti edeceğini söyledi.

Azar’ın personel başkanı Brian Harrison, sekreterin FDA itirazları üzerine bir aşıya yeşil ışık yakacağı fikrinin, yönetimin aşıları geliştirmek ve gözden geçirmek için takip ettiği "mantıksız ve şeffaf sürecin cehaletine ihanet ettiğini" söyledi.

Harvard Üniversitesi hükümet profesörü Daniel Carpenter, toksik siyasi ortam nedeniyle, aşı kararının halk tarafından kabul edilmesi için FDA'nın hükümetin içinden ve dışından saygın sağlık liderlerinin ve bilim adamlarının desteğine ihtiyaç duyacağını söyledi. Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü müdürü Anthony S. Fauci gibi uzmanların, onun desteğiyle kamuoyunu güçlü bir şekilde etkileyebileceğini söyledi.

Bir dizi yabancı, web seminerleri, op-ed'ler ve podcast'ler aracılığıyla FDA kariyer yetkililerini desteklemeye çalışıyor. Destekçiler arasında savunma grupları, ilaç endüstrisi yetkilileri, biyoetikçiler ve iki partili eski komisyon üyelerinden oluşan bir grup var - George W. Bush yönetimi sırasında FDA başkanı Mark McClellan; Obama yönetiminden sorumlu komisyon üyeleri Margaret Hamburg ve Robert Califf ve Trump’ın ilk FDA komiseri Scott Gottlieb.

Califf, Dördümüz ileri adım atma zamanının geldiğini düşünüyoruz, dedi. "Sık sık ortak konuşmuyoruz, ancak konuştuğumuzda, dikkat edilmesi gereken önemli bir konuya işaret ediyor."

FDA ile yakın bir şekilde çalışan Kanser Araştırmaları Dostları'nın kurucusu ve başkanı Ellen Sigal, kariyer ekibinin "bu kararları verirken güvenmemiz gereken kişiler olduğunu" söyledi. Hahn geçtiğimiz günlerde Twitter'da FDA profesyonel kadrosuna “sarsılmaz bir güveni” olduğunu söyledi.

FDA kariyer personelinin kendisi halkı rahatlatmaya çalışıyor. Oldukça alışılmadık bir hareketle, aşı düzenlemesini denetleyen merkezin başkanı Peter Marks ve diğer yedi kıdemli kariyer yetkilisi, bir sütunda "halk sağlığı için mümkün olan en iyi sonuçları sağlamak için bağımsızlığı" sürdürme sözü verdiler.

Ajans ayrıca, karar vermeden önce aşı verilerini Aşı ve İlgili Biyolojik Ürünler Danışma Komitesi olarak adlandırılan harici danışmanlardan oluşan bir panele götürmeyi taahhüt etti. Ajans, panelin halka açık bir toplantısını 22 Ekim için planladı ve diğer oturumların, verilerin ne zaman mevcut olduğuna bağlı olarak gerektiğinde yapılabileceğini söyledi.

Ancak bazı FDA gözlemcileri, bu adımların yeterli olmadığını ve ajansın bir aşı için acil durum yetkisi kullanmaya yemin etmesi gerektiğini söylüyor.

Georgetown Üniversitesi'nde bir halk sağlığı uzmanı olan Lawrence Gostin, "Eğer bunu doğru yapmazsak, uzun vadede derin bir güven aşınması göreceğiz - ve bu, post-covid bir dünya için en karanlık miras olacak" dedi. hukuk Okulu.

Scripps Research Translational Institute'un kurucusu ve yöneticisi Eric Topol, önümüzdeki birkaç hafta veya ay içinde acil durum yetkilendirmesinin kullanılmasına karşı çıkıyor. "Yüksek güven modunda değiliz ve yapmak isteyeceğiniz son şey kısa yoldan gidip her şeyi riske atmaktır" dedi. Ajansın, yeterli güvenlik verilerine sahip olduğundan emin olmak için en azından gelecek yılın başlarına kadar böyle bir yetkilendirmeyi dikkate almaması gerektiğini söyledi.

Diğerleri, haftada binlerce insanın virüsten öldüğü bir zamanda yetkilendirme seçeneğinin masada tutulması gerektiğini söylüyor. Daha fazla veri toplanırken, aşıya muhtemelen başlangıçta yalnızca sağlık çalışanları ve yaşlılar gibi seçilmiş, yüksek riskli gruplar için izin verileceğini belirtiyorlar.

Califf, "Kesin etkinlik kanıtı varsa ve önemli bir toksisite veya güvenlik eksikliği sinyali yoksa, izin vermeme yetkisi diğer tarafta da eşit bir günah olacaktır" dedi.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Tokyo Olimpiyatları aşısız yapılabilir: IOC başkanı

Olimpiyat patronu Thomas Bach Perşembe günü yaptığı açıklamada, Tokyo Oyunları'nın önümüzdeki yıl koronavirüs aşısı olmadan da gerçekleştirilebileceğini söyleyerek Tour de France'ın başarısına işaret etti.

BB19nm1l.img?h=717&w=1075&m=6&q=60&o=f&l

Tokyo 2020 organizatörleriyle yaptığı toplantıda iyimser bir not düşerek, salgının belirsizliklerine rağmen ertelenen etkinliği bir zafer haline getireceğine söz verdi.

Video bağlantısı aracılığıyla "Sporun yavaş ama emin adımlarla geri geldiğini ve son zamanlarda farklı Japon liglerindeki maçlar da dahil olmak üzere bir dizi büyük spor etkinliğinin başarıyla organize edildiğini görebiliyoruz" dedi.

"Ayrıca Tour de France ve diğerleri gibi çok karmaşık etkinlikler bize gösterdi ve aşı olmadan bile güvenli spor etkinlikleri düzenleyebileceğimizi dünyaya gösterdi."

Ancak Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) başkanı Bach, bir aşının ve hızlı testlerdeki ilerlemenin etkinliğin düzenlenmesini "elbette büyük ölçüde kolaylaştıracağını" söyledi.

Ölümcül yeni hastalık tüm dünyaya yayıldığı için 2020 Oyunları bu yılın başlarında ertelendi.

Şimdi 23 Temmuz 2021'de açılacaklar ve organizatörler bir şekilde devam edeceklerini ve dahil olan herkes için güvende olacaklarını söylüyorlar.

Uyuşturucu şirketleri, şu anda dünya çapında 970.000'den fazla insanı öldüren ve neredeyse 32 milyonu enfekte eden bir virüse karşı etkili bir aşı üretmek için yarışıyor.

Önde gelen birkaç aşı adayı şu anda geç aşama denemelerinde bulunuyor.

Bach, her senaryo için bir acil durum planı yapmanın imkansız olduğunu söyledi ve organizatörlere Oyunların nasıl yapılacağına dair erken duyurular yapmak için baskı yapılmayacağını söyledi.

"Özenle çalışmalıyız ve kapsamlı çalışmalı ve uygun zamanda doğru kararları almalıyız."

"Eminim ki ... farklı açılardan tarihi olacak bu Olimpiyat Oyunları'nı başarıya ulaştıracağız ve birlikte başarıya ulaştıracağız." Dedi.

Kaynak: AFP

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Çinli Aşı Üreticisi, Test Eden Uluslara İlk Önce Çekim Sunacak

BB19nsTk.img?h=752&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Çinli aşı geliştiricisi Sinovac Biotech Ltd., Brezilya, Endonezya ve Türkiye gibi son aşama klinik denemelerini yürüten ülkelerin koronavirüs aşılarını Çin ile aynı anda alacağını söyleyerek, aşı tedarik anlaşmalarının Covid-19 döneminde diplomatik bağları nasıl güçlendirebileceğinin altını çizdi. .

İcra Kurulu Başkanı Yin Weidong, testin son aşamalarında aşı bulunan üç Çinli şirketten biri olan Pekin merkezli Sinovac'ın, Faz III denemelerini yürüten ülkelere öncelik vereceğini ve ardından koronavirüsün ağır vurduğu bölgelere dozlar sunacağını söyledi. Perşembe günü şirketin tesislerinde medya turu.

Yin, Sinovac'ın Kasım ayında Brezilya'da yaklaşık 10.000 kişiyi kapsayan Faz III denemesinden ara veriler beklediğini söyledi. Daha sonra, inaktive edilmiş aşısının genel kullanımı için yıl sonuna kadar hem Çin'de hem de Brezilya'da yasal onay isteyecektir.

Bu zaman çizelgesi, Sinovac'ı AstraZeneca Plc dahil olmak üzere batılı ilaç firmalarıyla baş başa bırakıyor. ve Moderna Inc., yeni koronavirüse karşı uygulanabilir bir aşı sağlama yarışında. Asya ve Avrupa'da tekrar patlak veren salgınlar ve hükümetler kuzey yarımküre kışında yeni bir dalga için hazırlanırken, ülkelerin ekonomilerini güvenli bir şekilde yeniden açmaları için aşı anahtarı ile aşılama çabalarının sağlanması için baskı artıyor.

Çin'in Aşı Lideri Covid'i Eski Usul Bir Şekilde Yenmeyi Hedefliyor Endonezya, Çin Virüs Aşısı İçin Deneme Alanı Oldu Çin, WHO Aşı Programı Hakkında Karar Verecek TrumpCovid Aşısı Önde Gelen Çin'in Kanada'yla Geri Çekildi
ABD Başkanı Donald Trump gibi politikacılar ilk aşıların Kasım ayına kadar onaylanabileceğini söylese de, sağlık uzmanları ve yetkililer arasındaki fikir birliği, aşıların geniş çapta dağıtılması ve virüsü etkisiz hale getirecek kadar etkili olmasının yıllar alacağı yönünde.

İnsan testinin çeşitli aşamalarında yaklaşık 10 aşı adayı ile Çin, Endonezya ve Pakistan gibi müttefiklerle resmi anlaşmalar imzalayarak en az 62 ülkeye doz sağlama sözü verdi. Bu arada Kanada gibi gergin ilişkileri olan ülkelerle işbirliği çabalarını engelliyor gibi görünüyor.

Mayıs ayında Başkan Xi Jinping, Çin tarafından geliştirilen aşıların herkes tarafından paylaşılabilecek küresel bir "kamu malı" olacağına söz verdi. Diğer ülkelere aşı tedariki, Çin’in Wuhan’daki ilk salgını nasıl ele aldığına ilişkin dünya çapındaki imajını onarmaya yardımcı olabilir.

Sinovac’tan Yin, şirketin ayrıca çocuklar üzerinde bir aşı denemesi başlatmayı planladığını ve dozunun 37 santigrat derecede (98.6 Fahrenheit) 28 güne kadar sabit kalabileceğini ve gelişmekte olan ülkelerde dağıtılma yeteneğini artırdığını söyledi.

Acil Kullanım

Şirketin CoronaVac olarak adlandırılan aşısı, koronavirüsün etkisiz hale getirilmesiyle yapıldı, böylece patojen enfeksiyona neden olamaz, ancak insan bağışıklık sistemini gerçek enfeksiyonları tanıması ve bunlara yanıt vermesi için eğitebilir.

Devlete ait China National Biotec Group, şu anda Orta Doğu ve Güney Amerika'daki ülkelerde iki koronavirüs aşısını test ederken, Tianjin merkezli CanSino Biologics Inc. veya CNBG, Rusya ve Pakistan'da Çin ordusuyla birlikte geliştirilen bir atış deniyor. .

Hem Sinovac hem de CNBG’nin çekimleri, Çin’in aşı yasası kapsamında doktorlar, hemşireler ve diğer ön saflarda çalışanlar için acil kullanım için onaylanırken, CanSino’nun atışları Çin ordusunda kullanım için onay aldı.

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

ABD'de yapılan araştırma gösteriyor ki COVID-19'a bağlı çocuk ölümleri oldukça düşük kalıyor

BB19q3X8.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Amerika Birleşik Devletleri’nin covid-19 ölü sayısı durmaksızın 200.000’in üzerine çıktıkça, veriler sadece yaklaşık 100 çocuk ve gencin hastalıktan öldüğünü gösteriyor, bu ölüm oranı klinisyenlerin merak uyandırıyor ve nedenini anlamak umuduyla araştırmacıların ilgisini artırıyor.

Amerikan Pediatri Akademisi ve Çocuk Hastaneleri Derneği tarafından derlenen istatistiklere göre, Covid-19 ülkenin üçüncü önde gelen ölüm nedeni oldu, ancak 18 eyalet 10 Eylül itibarıyla 20 yaşın altındaki kişiler arasında tek bir ölüm görmemişti. .

Çocukların cinayet (hükümet verilerine göre 2016'da 1.865 kişi), boğulma (995) ve hatta yangın ve yanıklardan (340) ölme olasılığı çok daha yüksektir.

Sayılar daha da dikkat çekicidir çünkü solunum yolu hastalıkları tipik olarak gençleri ve yaşlıları çok etkiler ve çocuklar genellikle bulaşıcı hastalıklara karşı oldukça savunmasızdır. Bu şekilde, covid-19, geçen kış tahminen 24.000 ila 62.000 kişinin ölümüne neden olan gribe benzer, ancak 17 yaş ve altı 188 kişi. (Ancak bu, o yaş grubu için rekor bir seviyeydi.)

Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde pediatri ve nöroloji profesörü olan Larry Steinman, "Ölüm ve morbiditede çok fazla bedeli olan bu pandeminin çocukları dramatik bir şekilde koruduğu dikkate değer görünüyor" dedi. Steinman, Ulusal Bilimler Akademisi Bildiriler Kitabı'nda 3 Eylül'de yayınlanan bir makalede çocukların neden yeni koronavirüsten bazı doğal korumadan yararlanabileceklerini inceleyen bir ekibe liderlik etti.

Gençlerin virüsü başkalarına yaymada oynadıkları rol, genellikle kendileri hastalanmasalar bile daha az nettir - eğitimciler okulların ve çocuk bakım merkezlerinin yeniden açılmasıyla ilgili kararlar almakta zorlandığı için kritik bir konudur.

Sağlık hizmetleri yetkilileri salgının başlarında çocukların virüse yakalanma, semptom gösterme, hastaneye kaldırılma veya covid-19 nedeniyle ölme olasılıklarının yetişkinlerden çok daha düşük olduğunu fark ettiler. Hastalıkla bağlantılı ölümlerin yaklaşık yüzde 80'i, ABD salgınının tanımlayıcı demografik özelliklerinden biri olan 65 yaş ve üstü insanlar arasındadır.

Ancak ilk aylarda, covid-19’un çocuklar üzerindeki gerçek etkisinin henüz ortaya çıkmadığına dair endişeler vardı - belki de ülkenin yetersiz test rejimi veya birçok gencin asemptomatik olması nedeniyle gizlenmişti. Şimdi, 18 yaşın altındaki insanlar için test bulmak hala zor olsa da, sekiz aylık veriler ve deneyimler, araştırmacıları gençlerin enfeksiyondan sağ çıkma becerisine daha fazla güvenmelerini sağladı. Bu, çocuklar ve gençler için enfeksiyon ve hastaneye yatış oranlarındaki son artışlara ve enfekte nüfusun medyan yaşındaki düşüşe rağmen geçerlidir.

Boston Çocuk Hastanesi'nde bulaşıcı hastalıkların yardımcı doktorlarından Kristin Moffitt, "Neyse ki, bunun çoğunlukla çocuklarda çok hafif bir enfeksiyon olduğunu düşünüyorum," dedi.

Başkan Trump, devlet okulları açma baskısını sürdürürken çocukların virüse karşı bağışıklığını defalarca abartmasıyla sorun siyasallaştı. Pazartesi günü Ohio, Swanton'da düzenlenen bir mitingde Trump, hastalığın 18 yaşından küçük "neredeyse hiç kimseyi etkilemediğini" iddia etti.

“Bazı eyaletlerde binlerce insan, hiç kimse genç değil. Trump, 18 yaşın altında kimse gibi, ”dedi. Çocukların sağlam bağışıklık sistemlerini onları koruduğu için övdü.

Böyle bir genel açıklama doğru değildir. Pediatrik grubun verilerine göre, 10 Eylül itibariyle 20 yaşın altındaki yaklaşık 550.000 kişiye bu hastalık teşhisi konmuştu, bu o zamanki toplam vaka sayısının kabaca yüzde 10'u.

Bazı çocuklar ve ergenler, büyükleriyle aynı korkunç semptomları yaşarlar. 7 Ağustos'ta covid-19 ile hastaneye kaldırılan 208 çocuk ve ergenin incelendiği bir incelemede, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri 69'un (yüzde 33,2) yoğun bakım gerektirdiğini ve 12'nin (yüzde 5,8) ventilatöre takıldığını bildirdi. Bir çocuk öldü.

Amerikan Pediatri Akademisi'nin bulaşıcı hastalıklar komitesi başkan yardımcısı ve Colorado Çocuk Hastanesi'nde pediatrik bulaşıcı hastalık uzmanı Sean O'Leary, "İnsanların bunun çocuklarda tamamen zararsız olduğu izlenimini edinmesini istemiyorum" dedi. "Sadece yetişkinlerdekinden çok daha az kötü.

"Bu hastalıkla oldukça hasta birkaç çocuğa baktık," diye ekledi.

Bilim adamları ayrıca, daha genç insanların virüsün yayılmasında çok büyük bir rol oynadığından endişe duyuyorlar, ancak okullardaki küçük çocuklar arasında büyük salgınlar henüz gerçekleşmedi.

Ölümler söz konusu olduğunda veriler tutarlıdır. CDC geçen hafta 21 yaşın altındaki kişilerde 31 Temmuz'a kadar 121 ölüm bildirdi. Yaş kategorilerini farklı şekilde ayıran web sitesinde 0-4 yaş arası çocuklar arasında sadece 34 ölüm ve 5-17 yaş arası çocuklar ve ergenler arasında 58 ölüm listeleniyor. Academy of Pediatrics, 10 Eylül'e kadar 105 ölüm listeliyor.

21 yaşından küçük insanlar arasındaki ölümleri inceleyen CDC raporuna göre, ortalama ölüm yaşı 16 idi. Yetişkinlerde olduğu gibi, covid-19 Siyahi, Latin ve diğer azınlık çocuklarını orantısız bir şekilde yüksek oranlarda vurdu.

CDC'nin 17 Eylül'de bildirdiğine göre, çocuklarda çoklu sistem enflamatuar sendromu veya Mayıs ayında covid-19'un bir yan etkisi olarak ortaya çıktığında ebeveynleri korkutan MIS-C bile sadece 19 genci öldürdü. Bağışıklık tepkisi durumunun, doktorların belirli ilaç türlerini kontrol etme deneyimine sahip olduğu başka bir enflamatuar sendrom olan Kawasaki hastalığına çok benzediği ortaya çıktı. Şimdiye kadar, Amerika Birleşik Devletleri'nde çoğu 1-14 yaş arası çocuklarda olmak üzere 935 doğrulanmış MIS-C vakası olmuştur.

CDC verileri ölüm sertifikalarına değil vaka raporlarına dayanmaktadır, bu nedenle küçük ayarlamalar yapılması mümkündür. Ve ölümler tipik olarak iki ila üç hafta enfeksiyonların gerisinde kalıyor, bu nedenle genç insanlar arasında covid-19 hastalıklarındaki herhangi bir artış, ölümlerde bir sıçrama izleyebilir.

Ancak sayıları takip eden araştırmacılar ve klinisyenler, genel olarak gözlemlenen eğilimin devam edeceğine ikna olmuş durumda.

Steinman, "Bu rakamlar hala şaşırtıcı derecede düşük," dedi.

Araştırmacılar, bu pandemide çocukların neden yetişkinlerden çok daha iyi durumda olduğunu saptamanın, herkes için işe yarayabilecek tedaviler için ipuçları sunabileceğini söyledi. Ancak şimdiye kadar sadece teoriler var.

"Bu bir gizem. Stanford'da pediatri, sağlık politikası ve araştırma profesörü ve pediatri akademisinin bulaşıcı hastalıklar komitesi başkanı Yvonne Maldonado, biyolojik nedenler olduğunu düşünüyorum ve bence virolojik nedenler de var, ”dedi.

Başlıca fikir, çocukların hücrelerinde yaşlı insanlara göre daha az ACE2 reseptörüne sahip olmasıdır. ACE2 reseptörü, koronavirüsün hücreleri istila ederken tuttuğu yerdir. Bunun anahtar olduğu kanıtlanırsa, belki de bilim adamları virüsün sadece yaşlıları değil, kalp hastalığı ve diyabet gibi altta yatan rahatsızlıkları olan savunmasız popülasyonlara bulaşmasını engellemenin bir yolunu bulabilirler.

Çocukların riskinin de bu tür sorunlar nedeniyle arttığı görülmektedir. Son CDC raporuna göre, ölen 121 gençten sadece 30'u sağlıklıyken 91'inin altında en az bir tıbbi durumu vardı ve 54'ünün iki veya daha fazla tıbbi durumu vardı. Bunlar astım gibi kronik akciğer hastalıklarının yanı sıra obezite, nörolojik ve gelişimsel durumlar ve kardiyovasküler problemleri içeriyordu.

Diğer bir teori, çocukların çoğunun kaptığı çok sayıda soğuk algınlığına karşı bir miktar bağışıklık geliştirmeleridir. Bazı soğuk algınlığına koronavirüsler neden olur ve Steinman gibi bilim adamları, çocukların bağışıklık sistemlerinin bazı bölümlerinin covid-19'a neden olan koronavirüse "çapraz reaktif" hale gelebileceğini öne sürdüler. Ancak son zamanlarda yapılan bir inceleme bu konuda şüpheler uyandırdı.

Pandemi sırasındaki tıbbi sorunların çoğunda olduğu gibi, yanıtlar daha kapsamlı araştırma yapılana kadar gelmeyebilir. CDC tarafından desteklenen bir çalışma, neden virüse karşı neden daha savunmasız olduklarını ve neden başkalarının buna daha iyi direndiklerini belirlemek amacıyla ülke çapında 35 bölgede hastaneye kaldırılan 800 çocuğu takip ediyor.

Moffitt, "Milyon dolarlık birçok sorudan biri," dedi. "Şimdiye kadar önerilen her şey hala bir hipotezdir ve halen araştırılmaktadır."

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Çin Sonuçları Henüz Test Edilmeyen Covid-19 Aşısını Binlerce Kişiye Verdi

İlk olarak, devlete ait şirketlerdeki işçilere doz verildi. Ardından hükümet yetkilileri ve aşı şirketi personeli. Sıradaki: öğretmenler, süpermarket çalışanları ve yurtdışındaki riskli bölgelere seyahat eden insanlar.

BB19rqPR.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Dünyada hala kanıtlanmış bir koronavirüs aşısı yok, ancak bu, Çinli yetkililerin geleneksel test sürecinin dışında yüz binlerce değilse de on binlerce insanı aşılamaya çalışmasını engellemedi. Devletin gerekli gördüğü işçilere, ilaç firmalarının çalışanları da dahil olmak üzere diğer birçok aşı adayı enjekte ediliyor.

Yetkililer, aşıların eninde sonunda güvenli ve etkili olacağına dair büyük bir bahse varacak şekilde, acil durum kullanımını gerekçe göstererek daha fazla insana aşı yapma planları yapıyorlar.

Çin’in telaşı küresel uzmanları şaşırttı. Başka hiçbir ülke, insanlara olağan ilaç deneme sürecinin dışında bu kadar büyük ölçekte kanıtlanmamış aşılar enjekte etmemiştir.

Aşı adayları, çoğunlukla Çin dışında gerçekleştirilen 3. Aşama denemelerinde veya testin geç aşamalarında. Bu davalardaki kişiler yakından takip edilir ve izlenir. Çin'in, ülke içinde çekim yapan herkes için bu adımları attığı belli değil.

BB19ro8J.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kanıtlanmamış aşıların zararlı yan etkileri olabilir. Etkisiz aşılar yanlış bir güvenlik hissine yol açabilir ve daha fazla enfeksiyona yol açabilecek davranışları teşvik edebilir.

Aşıların yaygın kullanımı, özellikle de kolları sıvamak için baskı hissedebilecek Çinli aşı üreticilerinin ve devlete ait şirketlerin çalışanları için rıza sorunlarına neden oluyor. Şirketler, aşı olan kişilerden, haber medyasına bu konudan bahsetmelerini engelleyen bir ifşa etmeme anlaşması imzalamalarını istedi.

Avustralya'nın Melbourne kentindeki Murdoch Çocuk Araştırma Enstitüsünde çocuk doktoru olan ve birçok aşı denemesinin denetiminde yer alan Dr. bir Covid-19 aşısı için olanlar dahil.

Çin, bir aşı geliştirmek için Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerle yarışırken rakipleri daha temkinli hareket ediyor. Amerikan şirketleri, Başkan Trump'ın daha hızlı gitmesi yönünde baskı yapmasına rağmen, geniş kullanımdan önce bir aşıyı kapsamlı bir şekilde inceleme sözü verdiler. Sağlık yetkilileri ve uzmanlara göre, bir aşıyı denemeler tamamlanmadan önce onaylayan ilk ülke olan Rusya'da yetkililer, aşıyı henüz büyük bir nüfusa uygulayamadı.

Çin'de kaç kişinin koronavirüs aşısı aldığı belli değil. Geç dönem denemelerinde aşı adayı olan Çinli bir devlet şirketi olan Sinopharm, yüz binlerce kişinin aşılarını aldığını söyledi. Pekin merkezli bir şirket olan Sinovac, Pekin'de 10.000'den fazla kişiye aşısının enjekte edildiğini söyledi. Ayrı ayrı, neredeyse tüm çalışanlarının - toplamda yaklaşık 3.000 - ve ailelerinin aldığını söyledi.

BB19rlKq.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Hong Kong merkezli Phoenix Television, bu ay Çinli gazetecilere Sinopharm aşısının yapıldığını söyledi.

Şangay'da bir aşı uzmanı olan Tao Lina, hükümetin motivasyonunun bir kısmının halkın aşı alma istekliliğini "test etmek" olduğunu ve daha geniş bir kabul için zemin hazırladığını söyledi.

Şangay Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nde eski bir immünolog olan Bay Tao, "Sanırım ülkemiz bizi dışarıda hissediyor" dedi. Yani, bir salgın olmasa bile, herkes yeniden dirilme olasılığını göz önünde bulundurmalı ve ateş etmek isteyip istemediğini tartmalıdır. "

Cuma günü, Çin Ulusal Sağlık Komisyonu yetkilisi Zheng Zhongwei, hükümetin Çin kabinesinin acil durum kullanım programını onaylamasından sonra Dünya Sağlık Örgütü'nün "anlayış ve desteğini kazandığını" söyledi. W.H.O.'nun sözcüsü Cumartesi günü, Çin'in, ülkelerin takdirine bağlı olarak verilen ve W.H.O.'ya tabi olmayan bir "yurtiçi acil durum kullanım izni" yayınladığını söyledi. onay.

BB19rqQo.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

3. Aşama denemelerindeki aşı adayları daha önce daha küçük insan grupları üzerinde test edilmiştir. Aşama 3, koronavirüsü durdurmada güvenli ve etkili olup olmadıklarını görmek için bir adayın ve bir plasebo daha yüzlerce kişiye uygulanmasını içerir. Çin şirketlerinin açıklamalarına göre bu denemelere yaklaşık 100.000 kişi katılıyor. Neredeyse hepsi başka ülkelerde, çünkü koronavirüs Çin'de büyük ölçüde evcilleştirildi.

BB19ruxG.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yine de Çin hükümeti, evdeki diğerlerinde acil kullanım için üç aşıyı onaylamıştı. Temmuz ayında, aşı almak için sağlık çalışanlarına, salgın önleme personeline, sınır teftiş görevlilerine ve “temel şehir operasyonlarını sağlayan” kişilere öncelik verileceğini söyledi.

Şimdi, bu grupların genişleyebileceği anlaşılıyor.

Bu ay, Zhejiang Eyaletindeki bir şehir olan Shaoyang hükümeti, yerel yetkililerden "acil durum kullanıcıları" olarak nitelendirilebilecek daha fazla kişi belirlemelerini istedi. Okullarda, anaokullarında ve huzurevlerinde bulunan kişilerin yanı sıra "orta ila yüksek riskli alanlara" giden yolcular da dahil edilmeleri önerildi.

Diğer hükümet bildirimleri, yerel yetkililerden insanları aşı adayı olarak belirlemelerini istedi, ancak aşıların 3. Aşama denemelerini geçmesinden önce mi yoksa sonra mı aşılanacakları her zaman net değildi.

Çin'in çoğu yerinde virüsü kontrol altına alma çabaları virüsü evcilleştirmiş görünüyor. Yine de, son aylarda Pekin ve uzak batıdaki salgınlar, kilitlenmelerin ekonomik iyileşmeyi bozabileceğinden endişe eden ülke liderlerini ürküttü. Çinli halk sağlığı uzmanları, kışın gelişinin ve insanları içeride tutma ihtiyacının başka bir salgına yol açabileceğinden de endişe duyuyor.

Üst düzey bir Çinli yetkili, bu ay Kasım ayının başlarında bir aşının halka sunulabileceğini söyledi. Aynı gün, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Twitter'da yaptığı açıklamada, hükümetin Sinopharm aşısının Emirliklerdeki 3. Aşama denemelerinden sonra ön saflardaki çalışanlarına verilmesi için yetki verdiğini söyledi.

Avustralya'nın Sidney kentindeki Yeni Güney Galler Üniversitesi Kirby Enstitüsü biyogüvenlik programını yöneten Raina MacIntyre, Aşama 3 denemelerinin tamamlanmasından önce acil aşı kullanımını önermeyeceğini söyledi. İngiliz-İsveç şirketi AstraZeneca, bir gönüllünün bilinmeyen nedenlerle ciddi şekilde hastalanmasının ardından bu ay ABD'de bir aşı adayı üzerinde geç aşama testlerini durdurdu.

Hatalı aşılar önemli sağlık sorunlarına neden olabilir. 2017'de Sanofi’nin dang humması aşısı enjekte edilen çocuklar daha da hasta oldu. 1960'larda solunum sinsityal virüsü veya R.S.V.'ye karşı aşılanan çocuklar da yan etkilere maruz kaldı ve bu da denemelerin iptal edilmesine neden oldu.

Geniş aşılama kampanyaları aynı zamanda, bir kişinin bağışıklık tepkisi üzerinde olumsuz etkilere neden olabilecek birden fazla aşı alma riskini de artırır.

Dr. MacIntyre, "Aşama 3 deneme sonuçlarını almamız üç ila altı ay sürebilir - beklemek o kadar uzun değil," dedi. "Mümkün olan en iyi aşı için 3. Aşama deneme verilerine sahip olduğumuz zamanlarda potansiyel olarak suları bulandırıyorsunuz."

Yine de Çin beklemek istemeyebilir.

Devlet yayıncısı olan sağlık yetkilisi Bay Zheng, China Central Television ile yaptığı bir röportajda, soğuk hava geldiğinde, hükümetin acil kullanım için uygun olanların kapsamını genişletmeyi düşünebileceğini ve pazarlarda, ulaşımda ve hizmet endüstrisi.

Bay Zheng, "Amaç, öncelikle özel popülasyonlar arasında bir bağışıklık bariyeri oluşturmak, böylece tüm şehirlerin operasyonlarının istikrarlı bir garantiye sahip olmasını sağlamak," dedi.

Aşı üreticileri ve yerel yönetimler, katılımın gönüllü olduğunu vurguluyor ve aşıları alan pek çok kişi bunu yapmak için hatırı sayılır miktarda para ödüyor. Hükümet bildirimlerine göre, aşılar yaklaşık 148 dolara mal olacak ve 600 milyon insanın bir ayda bu kadar para kazandığı bir ülkede onları birçok kişinin ulaşamayacağı bir yere koyacak.

Alıcıların, onaylanmamış bir aşı almanın riskleri konusunda tam olarak uyarılıp uyarılmadığı net değildir.

Murdoch enstitüsünden Dr. Mulholland, deneysel bir koronavirüs aşısını sadece sağlık çalışanlarına, özellikle de dünyanın en yüksek vaka sayılarından birine sahip Brezilya gibi yerlerde vereceğini ve onları izlemeye devam edeceğini söyledi. "Olası riskler konusunda eğitilebilirler" dedi.

Uluslararası Aşı Enstitüsü başkanı Jerome Kim, Çinli yetkililerin aşı alıcılarını takip edip etmediğini bilmek istediğini söyledi. İnsanların etkinliği bilinmeyen bir aşı ile korunduklarına inandıklarında riskli davranışlarda bulunabileceklerinden endişeleniyor.

Dr. Kim, "Bunun her türlü olumsuz sonucu var" dedi. "Enfekte olabilirler ve bunu bilmeyebilirler veya aşı kısmen işe yararsa nispeten asemptomatik oldukları için enfeksiyonu yayıyor olabilirler.

Bu olasılık Çin'deki pek çok kişiyi şaşırtmamış gibi görünüyor.

Geçtiğimiz Salı günü, eski bir ticaret bakanı olan Chen Deming, Pekin'deki bir ticaret ve yatırım forumunda, 3. Aşama denemelerinde aşı aldığı için maske takmasına gerek olmadığı için övündü. Seyircilerden kahkahalar ve alkışlar çekerek, "Herkes rahat olsun," dedi.

Daha sonra bu yıl 71 yaşına giren Bay Chen, olayın aralarında yaptığı bir röportajda, aşısının Sinopharm tarafından geliştirildiğini ve koronavirüse karşı koruma sağlamak için antikorlar geliştirdiğini söyledi. Ticaret Bakanlığı personelinin üçte birinin aşıyı almak için başvuruda kendisine katıldığını söyledi.

Bay Chen, bir New York Times muhabirine, "Bazen yurt dışına gittiğim için almak için başvuruda bulundum" dedi. Daha sonra ekledi: "Sen de bir atış ister misin?"

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerikalıların yaklaşık% 9'u yaz ortasına kadar COVID-19'a maruz kaldı. Bu, sürü dokunulmazlığından çok uzak.

Temmuz ayının sonunda, Amerikalı yetişkinlerin yaklaşık% 9'u COVID-19'a neden olan koronavirüse maruz kalmıştı, diyaliz hastaları üzerinde yapılan yeni bir araştırmaya göre, en büyüğü, ancak hastalığın kanında bulunan en büyük kanıt arıyordu.

Enfeksiyon oranları, yaz ortasında enfeksiyondan kaçınan bazı eyaletlerde esasen sıfırdan, baharda New York'un sert etkilenen bölgelerinde yaşayanların üçte birinden fazlasına kadar değişiyordu.

Sonuç olarak Amerikan halkı, virüsün daha fazla yayılmasını önlemek için yeterli enfeksiyona sahip olan "sürü bağışıklığına" ulaşmaktan çok uzaktır.

Harvard T.H.'de epidemiyolog William Hanage, enfeksiyon oranları o kadar düzensiz ki, bazı bölgelerde yüksek enfeksiyon oranlarına sahip olsa bile, oradaki insanların korunma olasılığı düşük çünkü diğerleri virüsü başka yerlerden getirecek. Chan Halk Sağlığı Okulu.

BB12VWVk.img?h=762&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Hanage ayrıca COVID-19'un henüz vurmadığı toplulukların yanlış bir güvenlik duygusu hissedeceğinden endişe duyuyor.

"Küçük kasaba Amerika'nın ilk dalgalanmada olmamasını bekliyoruz," dedi, ancak zamanla, insanlar daha fazla hareket ettikçe ve birçok kez ortaya çıktıkça, daha fazla toplulukta salgınlar yaşanacak.

San Francisco'daki California Üniversitesi'nde epidemiyolog ve biyoistatistik uzmanı olan Dr. George Rutherford, ulusal enfeksiyon oranının bu kadar yüksek görünmesine şaşırdı. % 3-4'e yakın olmasını beklerdi. Ancak sayı ne olursa olsun, ABD'nin bu salgının sonu gelmediğini söyledi.

Rutherford, "Hapishane gibi çok kapalı bir toplumda değilseniz, sürü dokunulmazlığına ulaşmanın tek yolu, herkesin aşı olması," dedi.

Hanage, çalışmanın uzun zamandır düşündüğü şeyi de doğruladığını söyledi: bahardaki salgının aşırı derecede küçümsenmesi, "gülünç bir şekilde" ve daha erken başladığını ve teşhis edilenden daha fazla gence bulaştığını söyledi.

The Lancet'de yayınlanan yeni çalışma, önceki, daha küçük çalışmalarla uyumludur ve ayrıca yüksek sayıda Siyah ve beyaz olmayan Latin sakininin olduğu bölgelerde çoğunlukla beyaz topluluklardan daha yüksek enfeksiyon oranlarına sahip olduğunu göstermiştir.

Columbia Üniversitesi'ndeki Mailman Halk Sağlığı Okulu'nda bir epidemiyolog olan Stephen Morse, çalışmanın virüsün kime bulaştığına dair çok iyi bilginin olmadığı bir zamanda önemli bir katkı olduğunu söyledi.

Morse e-posta yoluyla "Üzücü gerçek şu ki, bizim güvenilir ulusal verilere sahip değiliz." "Halk sağlığı sürveyansı için test yapmak şu anda çok büyük bir boşluk. Çoğunlukla hasta insanları ve bir şekilde bir teste girebilen diğerlerini test ediyoruz ve erişim aynı şehirde bile muazzam ölçüde değişebilir. Bu, halk sağlığı için çok yararlı değil . "

Bir salgını anlamak ve yavaşlatmaya yardımcı olmak için, epidemiyologların olabildiğince yerel düzeyde çok sayıda bilgiye ihtiyaçları olduğunu söyledi. Ancak Amerika Birleşik Devletleri'nin çoğu için, "virüsün bu toplulukta ne yaptığına dair çok az bilgiye sahibiz."

Yeni çalışmayı yöneten Stanford Üniversitesi araştırmacıları, kliniklerde veya evde diyaliz gören kişilerin kanında COVID-19'a karşı antikorlar aradılar. Bir kişi bir enfeksiyona bağışıklık tepkisi verdiğinde, vücutları enfeksiyon geçmişini belirlemek için okunabilen antikorlar üretir.

Böbrekleri başarısız olan diyaliz hastaları rutin kan testleri yaptırdığından, araştırmacılar mevcut kan örneklerini kullanabildi. Hastalar, eyaletlerin yaklaşık üçte birini temsil eden 46 ABD eyaletindeki 1.300 diyaliz merkezinde tedavi edildi.

BB18Yfzd.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Siyahların ve Latinlerin böbrek hastalığına yakalanma olasılığı beyazlara göre daha yüksek olduğundan, diyaliz hastaları genel popülasyondan daha yaşlı ve daha çeşitli olma eğilimindedir.

Stanford'da bir böbrek uzmanı ve makalenin ilk yazarı olan Dr. Shuchi Anand, diyaliz hastalarının COVID-19 salgınının yararlı ve ilginç - ancak kusurlu - bir anlık görüntüsünü sağladığını düşündüğünü söyledi.

Gazetenin kıdemli yazarı ve Stanford nefrologu Dr. Glenn Chertow, hastaların enfeksiyondan kaçınmak için daha dikkatli olabileceğini, ancak enfekte olmaları durumunda daha ciddi sonuçlara maruz kalabileceklerini söyledi. "Amerika Birleşik Devletleri'ndeki nüfus için oldukça iyi bir tahmin olmalı, kenarlarda küçük bir değişiklik olmalı" dedi.

Üçüncü bir yazar, biyoistatistikçi Maria Montez-Rath, verilerin en doğru olduğunu ve hepsinde çok büyük salgınların görüldüğü Teksas, New York ve California için olduğunu söyledi. Teksaslıların% 3.6'sına ve Kaliforniyalıların% 3.8'ine kıyasla, New York hastalarının kabaca üçte birinde antikor vardı.

Anand, ekibin zamanla COVID-19'u izlemek için diyaliz hastalarından alınan numunelere bakmaya devam etmeyi planladığını söyledi. "Geliştikçe salgın hakkında bize iyi bir fikir verecek" dedi.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, Biden, COVID-19 nedeniyle ilk tartışmada el sıkışmayacak

Kampanya kaynakları Politico'ya, Başkan Trump ve Demokratik Başkanlık adayı Joe Biden'in devam eden koronavirüs salgını nedeniyle önümüzdeki hafta Ohio'daki ilk tartışmalarında el sıkışmayacağını söyledi.

BB11Vix2.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Hareket, kampanyaların sosyal mesafeler kurallarına uymak için hazırladığı birkaç ayarlamadan biri. Bir dirsek darbesi düşünüldü, ancak her iki kampanya da bunun tuhaf olacağına karar verdi.

Trump, Biden ve Fox News, tartışmayı yöneten Chris Wallace'ın maske takmayacağı bildirildi. Başkan kendi podyumlarında sağda ve Biden solda duracak.

İzleyiciler, tartışmaya katılmadan önce tümü COVID-19 için test edilecek olan 75 ila 80 kişi ile sınırlı olacak.

Etkinlik Cleveland Clinic ve Case Western Reserve Üniversitesi'nin kampüsünde gerçekleşecek.

Geleneksel başkanlık tartışmalarından farklı olarak, sonrasında geri dönüş odası olmayacak. Bunun yerine medya, tartışmadan sonra vekillerle sanal röportajlar planlamak zorunda kalacak.

Mart ayında, koronavirüs salgınının ABD'de günlük yaşamı etkilemeye başladığı Demokratik bir birincil tartışma sırasında, Biden ve Senatör Bernie Sanders (I-Vt.) Washington'da iki metre uzakta dururken izleyici olmadan bir tartışmaya katıldı.

El sıkışma yerine dirsek atan iki adam maske takmıyorlardı.

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Beyaz Saray Yüksek Mahkemesi'nin açıklamasında üst düzey Trump yetkilileri maske takmadıkları ya da sosyal mesafeli kurallarına uymadıkları görüldü

Başkan Donald Trump'ın Yüksek Mahkeme adaylık duyurusu için davetlilerin çoğu Cumartesi günkü etkinliğe maskeli olarak geldi, ancak Rose Garden etkinliği devam ederken, maskeler neredeyse yok oldu.

BB19sjjR.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ağustos ayındaki Cumhuriyetçi Ulusal Kongre'den bu yana Beyaz Saray'daki en yüksek profilli etkinlikte, Trump yönetiminin üst düzey sağlık yetkililerinden bazıları ve diğer katılımcılar, maske takmadıkları veya sosyal mesafe koymadıkları görüldü.

CNN muhabirleri, ABD koronavirüs salgını nedeniyle ölümlerin 200.000'i aştığı için Amy Coney Barrett'ın aday gösterdiği Beyaz Saray Rose Garden'daki misafir koltukları da önerilen altı fitlik aralıklarla görünmedi.

Etkinlik, bu haftanın başlarında Yüksek Mahkeme ve ABD Meclis Binası'nda merhum Yargıç Ruth Bader Ginsburg'u onurlandıran törenlerle çarpıcı bir tezat oluşturdu. Her iki etkinliğe katılan pek çok kişi de maske taktı ve birbirleriyle dikkatli bir şekilde etkileşime girdi. Cumartesi günkü etkinlik için maskesiz giden Trump, bu hafta Ginsburg'a saygılarını sunduğunda yüzünü kapattı.

Sağlık ve İnsan Hizmetleri Dairesi Başkanı Alex Azar, Trump'ın Başkan'ın Barrett'ı aday gösterdiğini açıklayan konuşmasında bir noktada maske taktı.

Ancak törenden ayrılırken, ülkenin en üst düzey sağlık görevlisi, pandemi sırasında benimsediği sağlık tavsiyelerine aykırı olarak maskesiz yumruk yumruğa vurdu. Azar, Amerikalıları defalarca yüzünü örtmeye ve sosyal mesafeyi uygulamaya teşvik etti.

Bir HHS sözcüsü CNN'e, Azar'ın iletişim kurduğu diğer kişiler gibi etkinlikten önce negatif test yaptığını söyledi.

"Sekreter Azar, olayın büyük bir bölümünde maske taktı ve sürekli olarak maske takma, mesafenizi izleme ve ellerinizi yıkamanın üç W'sini anlatır ve uygular. Bu durumda, Sekreter Azar dahil, temas kurduğu herkes daha önce olumsuz testler yaptı. olay."

Başsavcı William Barr ve Beyaz Saray koronavirüs görev gücünün en son üyesi olan nöroradyolog Dr.Scott Atlas'ın da aralarında bulunduğu üst düzey yönetim yetkilileri de maskesiz, el sıkışan ve diğer katılımcılarla yakın etkileşim içinde görüldü.

Brown Üniversitesi'nde acil durum doktoru olan Dr. Megan Ranney, Cumartesi günü CNN'den Wolf Blitzer'e "Ülkemizin, Sağlık ve İnsan Hizmetleri'nin liderlerinden biri için maskesiz dolaşmanın yanlış bir mesaj gönderdiğini" söyledi.

"Sağlık hizmetlerinde ve hükümette veya sadece medyada nüfuz sahibi olan hepimizin toplum içinde olduğumuzda maske takması, bu doğru mesajı göndermesi çok önemli çünkü şu anda tek yolumuz bu. Bu virüse karşı mücadele edecek ve başarılı olacağız "dedi.

Etkinlik öncesinde Beyaz Saray sözcüsü Judd Deere, CNN'e Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Başkanın yakınında bulunan herkesin Covid-19 için test edileceğini ve sosyal mesafe önlemleri alınacağını söyledi.

Ancak Rose Garden etkinliğine katılan ve seyircilerin önünde oturan Barrett'ın Notre Dame'deki iki meslektaşı, Beyaz Saray tarafından virüs için test edilmediklerini söyledi.

İki konuk ayrıca CNN'e, Beyaz Saray'dan koronavirüs testinden önce aldıkları herhangi bir lojistik e-postaya katılma şartı olarak söz edilmediğini söyledi.

Beyaz Saray'ın geçtiğimiz haftalardaki protokolü, Cumhurbaşkanı ile doğrudan etkileşime giren herkesi test etmek oldu - yani Cumartesi günkü etkinlikte izleyicilerin çoğu test edilmedi.

Beyaz Saray, Trump'ın partisinin adaylığını kabul konuşması için South Lawn'da binden fazla misafirin toplandığı RNC için benzer bir protokolü izledi.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Uzun Süreli COVID Yakaladığınız 9 İşareti

BB19t9A0.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

İlk COVID-19 vakaları dokuz ay önce Çin'in Wuhan kentinde ilk kez tespit edildiğinde, tıp uzmanları, nefes darlığı, ateş, koku veya tat duyusu eksikliği ve kuru öksürük dahil olmak üzere virüsün acil semptomlarına odaklandı. . Bununla birlikte, pandemiden birkaç ay sonra, virüsle enfekte olanların çoğunluğunun tamamen iyileşirken, diğerlerinin aylar sonra hala acı çektiğini fark etmeye başladılar. Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesi'nde nörolog olan Joseph Berger, "Yerel toplumumuzda, bu hastaları ancak Mart ayında görmeye başladık" diyor. "Bu, hastalıkla ilgili sadece beş veya altı aylık bir deneyim, bunun hastaları uzun vadede nasıl etkileyeceği konusunda anlamlı bir yorum yapmak için çok erken."

Berger ve Penn Medicine'deki meslektaşları, COVID Sonrası İyileşme Kliniği aracılığıyla tam sağlığa dönmek için mücadele eden hastaları - diğer adıyla "uzun nakliyeciler" ile takip ediyor, uzun süren semptomlarını ve virüsün vücuda verdiği zararı tedavi ediyor. Üniversite tarafından yayınlanan bir makalede, en korkunç uzun vadeli semptomların 9'unu detaylandırıyorlar. Hangi semptomlara dikkat etmeniz gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin. Okumaya devam edin ve kendi sağlığınızı ve başkalarının sağlığını sağlamak için, Koronavirüse Sahip Olduğunuz Bu Kesin İşaretleri kaçırmayın.

 

BB10kx4Z.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

1. Yutma Zorluğu

Doktorlar, uzun nakliyecileri ilk hastalıklarına göre üç kategoriye ayırdı. İlki, en ciddi vakaları içerir. Penn Harron Akciğer Merkezi'nden Robert Kotloff, "Bunlar, mekanik ventilasyonla yoğun bakım ünitesinde bulunan, uzun süreli kritik hastalığı olan hastalar," dedi. "Buna yoğun bakım sonrası sendromu diyoruz." Bu grubun yaşadığı ilk uzun süreli belirti, muhtemelen bir ventilatöre bağlanmış olmaları nedeniyle yutma güçlüğü çekmeleridir.

 

BB12GIXH.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

2. Derin Zayıflık

Bu gruptaki bazı hastalar güçlerini geri kazanmazlar ve bunun yerine aylarca derin bir halsizlik yaşarlar.

 

BB189usJ.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

3. Akciğer Fonksiyonunun Yavaş İyileşmesi

Bu grup aynı zamanda hasarlı akciğerlerinin iyileşmesi konusunda da mücadele ederek nefes almayı zorlaştırıyor. Bir kişi ciddi bir solunum virüsünden iyileştiğinde akciğer zorlukları nadir değildir.

 

BB15t3Dy.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

4. Psikolojik Sorunlar

İlk grubun son ortak semptomu beyinle ilgilidir. Berger, COVID sonrası enfeksiyon ve bazen baş ağrısı ve baş dönmesine eşlik eden nörolojik semptomları (kafa karışıklığı ve davranış değişiklikleri dahil) bildiren hastaların "garip fenomenlerini" tanımlıyor. "Göremediğimiz beyinde bir tür yapısal hasar olabilir" diyor. "Görüntüleme çalışmalarında önemli bir şey görmedik ve hatta omurilik sıvısı incelemeleri bile korkunç derecede açıklayıcı olmadı."

BB18jsg2.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

5. Nefes Darlığı

İkinci grup da, zatürre dahil olmak üzere ciddi bir COVID-19 formu yaşadı ve ya hastanede ya da evde tedavi edildi, ancak hiçbir zaman kritik hasta olarak görülmedi. Bununla birlikte, sonuç olarak uzun vadeli akciğer hasarı ve iltihaplanmaya devam ediyor gibi görünüyorlar. Bunun kendini göstermesinin ilk yolu nefes darlığıdır.

 

BB125KiZ.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

6. Göğüs Röntgenlerinde Kalıcı Gölgeler

Bu hastalar üzerinde röntgen çekildikten sonra, genellikle hasarı gösteren kalıcı gölgeler bulunur. Kotloff, "Aklımdaki soru, izleyip bekleyecek miyiz yoksa bu hastaların bir kısmının kortikosteroidlerden fayda göreceği," diyor.

 

BB17cQrd.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

7. Derin Yorgunluk Artı Nefes Darlığı

Uzun süreli COVID için tedavi edilen hastaların çoğunluğunu oluşturan üçüncü kategori, hafif enfeksiyonlardan muzdarip kişilerden oluşur. Kotloff, "Bu vakalar daha ilginç" diyor. "Bunlar, nispeten hafif enfeksiyonları olan, zatürre bile olmayan, ancak bize daha sonra nefes darlığı ve genellikle derin yorgunluk ile gelen hastalar, ancak bu semptomları açıklayacak fizyolojik bir şey bulamıyoruz. Abramoff, uzmanların "öksürük kalıntısı veya nefes darlığı kalıntısı veya güçsüzlük, dayanıklılık kaybı veya ağrı gibi diğer semptomları" olan hastalar gördüğünü ekliyor.

 

BB18A93v.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

8. Otoimmün Yanıt

Berger, tanık olduğu virüsün, sinir sistemine saldıran Guillain-Barré otoimmün hastalığına benzer bir başka nadir, uzun vadeli tezahürü olduğunu ekliyor. "[Koronavirüs enfeksiyonu] devam etmeyen akut bir hakaret olsa da, buna verilen tepki hastaları zayıflık ve diğer nörolojik belirtilerle bırakabilir" diye açıklıyor. "Ama neyse ki bunlar az sayıda, çok az sayıda hasta."

 

BB19t9A0.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

9. Diğer Organ Hasarları

Doktorlar, az sayıda hastanın, büyük olasılıkla virüsün akut fazından kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle - felçler ve diğer kan pıhtıları, böbrek yetmezliği ve kalp iltihabı da dahil olmak üzere - diğer organlara zarar verdiğini ekliyor. Abramoff, "Yatarak tedavi gören hastalarla - hemen hemen en hasta hastalar, uzun YBÜ yatışları, çoklu organ sistemi arızası olanlar - çok sayıda multidisipliner ihtiyacı olan insanlar görüyorduk" diyor. Kendinize gelince, bu semptomlardan kaçınmak ve bir başkasına bulaştırmaktan kaçınmak için: bir maske takın, sosyal mesafeyi ölçün, ellerinizi sık sık yıkayın ve bu salgını en sağlıklı şekilde atlatmak için

Kaynak: EatThis, NotThat - The Health

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Dr.Fauci Yeni Bir COVID Mutasyonu Konusunda Uyardı

Tam da işlerin daha kötüye gidemeyeceğini düşündüğünüzde - ve Amerika'daki COVID-19 ile ilgili ölümlerin sayısının 204.000'i geçtiği bir haftada - manşet geldi: "Büyük genetik çalışma, koronavirüsün mutasyona uğradığını ve ABD'nin hızla yayılmasının ortasında potansiyel olarak evrimleştiğini gösteriyor . " Mutasyon mu? Eyvah. Bu sizin için ne anlama geliyor? AIDS aktivisti Peter Staley, Dr. Anthony Fauci ile COVID-19 hakkında röportaj yaptı ve ona mutasyonu sordu. Okumaya devam edin ve sağlığınızı ve başkalarının sağlığını garantilemek için, Koronavirüse Sahip Olduğunuz Bu Kesin İşaretleri kaçırmayın.

BB19tguY.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Mutasyon Daha Aktarılabilir Olabilir

Bu yazın başlarında bilim dergilerinde bahsedilen mutasyon, yeni bulgulardan sonra geçen hafta Washington Post'ta bir sıçrama yaptı. Makalede, "Houston'daki bilim adamları, virüsün sürekli mutasyon birikimini ortaya çıkaran, koronavirüsün 5.000'den fazla genetik sekansıyla ilgili bir çalışma yayınladı, bunlardan biri onu daha bulaşıcı hale getirmiş olabilir" dedi. "Ancak yeni rapor, bu mutasyonların virüsü daha ölümcül hale getirdiğini veya klinik sonuçları değiştirdiğini bulmadı. Tüm virüsler genetik mutasyonlar biriktiriyor ve çoğu önemsiz," diyor bilim adamları. "

Fauci, bu hikayenin tam olarak ne anlama geldiğini açıklığa kavuşturmak istedi. "Bence o hikayede de insanların yanlış yorumlamamasını sağlamak istediğimizin bir gösterimi var" dedi. "Ve bu bir RNA virüsüdür ve RNA virüsleri, kopyalandıklarında ve mutasyona uğradıklarında iyi bir yeniden okuma mekanizmalarına sahip olmadıkları için kolayca mutasyona uğrama eğilimindedirler. Bu nedenle, bu mutasyonları geliştirmeye devam ederler. Çoğu zaman - ezici çoğunlukla çoğu zaman — bu mutasyonlar virüsteki işlevsel olarak ilgili herhangi bir değişiklikle ilişkili değildir. Bu makalede vurgulanan en son, 614 numaralı amino asitteki bir mutasyondu ve ona baktıklarında, bunun daha iyi bağlandığını keşfettiler. Bu nedenle, bulaşmada çok, çok büyük olasılıkla daha iyi olurdu. Daha sonra epidemiyolojik eğrilere baktılar ve bu mutasyonun evriminin vaka sayısındaki büyük artışlarla çakıştığını buldular. "

Fauci Halk Sağlığı Önlemlerinde "İkiye Katlamalısınız" Dedi

Fauci'ye yeni koronavirüs mutasyonu soruldu ve "Biliyorsunuz, bir dakika bekleyin, dikkatli olun, atın arabasının ne olduğunu bilmiyoruz" diyen birçok evrimci virolog ve diğerleri var. mutasyonun daha bulaşıcı olup olmadığını veya ekonomiyi çok erken açtığımız için insanların hastalanıp hastalanmadığını bilmiyordu. "Bunun onu daha aktarılabilir hale getirme olasılığını hiçbir şekilde göz ardı etmiyorum, bu da beni, yine, geçmişte özel olarak tartıştığımız bir konuya getiriyor, bunun neredeyse size neden daha da önemli olduğunu söylemesi. bahsettiğimiz şeyler, "dedi Fauci. "Dışarıda, dışarıda, içeriden çok uzaklaşan maskeler, kalabalıktan kaçınma, el yıkama. Çünkü daha bulaşıcıysa, halk sağlığı önlemlerinizi ikiye katlamalısınız."

COVID-19'dan Nasıl Kaçınılır?

Kendinize gelince, ilk etapta COVID-19'un bulaşmasını ve yayılmasını önlemek için elinizden geleni yapın: Bir yüz maskesi takın, koronavirüs olduğunu düşünüyorsanız test yaptırın, kalabalıklardan (ve barlardan ve ev partilerinden) kaçının, sosyal çalışın uzaklaşın, yalnızca temel işleri yapın, ellerinizi düzenli olarak yıkayın, sık dokunulan yüzeyleri dezenfekte edin ve bu salgını en sağlıklı şekilde atlatmak için COVID Yakalama Muhtemeliniz Bu 35 Yeri kaçırmayın.

Kaynak: EatThis, NotThat - Health

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

COVID-19'un gençlerde küçük çocuklara göre iki kat daha fazla görülme olasılığı var

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir rapora göre, gençlere Covid-19 teşhisi konma olasılığı küçük çocuklara göre iki kat daha fazla.

BB19vMgw.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bulgular, okulları nasıl güvenli bir şekilde yeniden açacakları konusunda güreşen eğitimciler için olduğu kadar Covid-19 aşısının nasıl önceliklendirileceğini bulmakla görevli halk sağlığı görevlileri için de çıkarımlara sahip olabilir.

Amerikan Pediatri Akademisi'nden Pazartesi günü yayınlanan ayrı verilere göre, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki pediatrik Covid-19 vakalarının toplam sayısı 600.000'i geçti.

Yeni CDC raporu, 1 Mart ile Eylül ortası arasında okul çağındaki çocuklar arasındaki 277.285 enfeksiyona odaklanıyor.

Yüzde 63 olan çoğunluk, 12 yaşın üzerindeyken, 5 ile 11 yaşları arasında sadece yüzde 37.

Büyük çocukların Covid-19'dan neden daha küçük çocuklardan daha fazla etkilenebileceği belirsiz. Ebeveynler küçük çocuklar üzerinde daha fazla kontrole sahip olabilirken, gençlerin sosyal olarak kaynaşma olasılığı daha yüksek olabilir ve bu da yayılma riskini artırabilir.

Çalışma yazarları, verilerin "yüz yüze öğrenmeye ilişkin kararları bilgilendirmeye" yardımcı olabileceğini yazdı. Nashville, Tennessee'deki Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi'nde pediatrik bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan Dr. CDC çalışmasına dahil olmayanlar.

CDC çalışması, 18 yaşın altındaki çocuklara büyük olasılıkla Covid-19 teşhisinin konulduğu derin bir dalış yaptı. Davalar kız ve erkek çocuklar arasında neredeyse eşit olarak bölündü. Ancak altta yatan bir kronik rahatsızlığı olanlar - özellikle astım gibi bir akciğer sorunu - daha fazla risk altındaydı.

Covid-19 teşhisi konulan 12 ila 17 yaş arasındaki çocukların yarısından biraz fazlası, bir tür kronik akciğer hastalığı bildirdi ve bu hastaların yüzde 60'ı 5-11 yaşları arasında.

Çocuklar Covid-19 teşhisi konmadan önce ne kadar hasta olursa, sonuçları o kadar kötü görünüyordu.

"Altta yatan koşullar, Covid-19 ile ilgili ciddi sonuçları olan okul çağındaki çocuklar arasında daha yaygındı: hastaneye kaldırılan, yoğun bakım ünitesine yatırılan veya ölen okul çağındaki çocuklar arasında sırasıyla yüzde 16, yüzde 27 ve yüzde 28 , en az bir altta yatan tıbbi duruma sahipti, "diye yazdı çalışma yazarları.

Dahası, CDC çalışması koronavirüsten en çok etkilenen çocuklarda ırksal farklılıklar olduğunu gösteriyor.

Siyahi ve İspanyol çocuklar büyük olasılıkla şiddetli Covid-19 sonuçlarına sahipti.

Çalışmanın yazarları, "Okul çağındaki çocuklarda ölüm oranı ve hastaneye yatış düşük olmasına rağmen, İspanyol etnik köken, Siyah ırk ve altta yatan koşullar hastaneye kaldırılan veya YBÜ'ye yatırılan çocuklar arasında daha yaygın olarak bildirildi" diye yazdı.

CDC raporu, 51 okul çağındaki çocuğun öldüğünü ortaya koydu. AAP'ye göre, şu ana kadar 109 çocuk Covid-19'dan öldü. Bu, salgının başlangıcından bu yana ABD'de meydana gelen 200.000'den fazla Covid-19 ölümünün dışında.

Boston Çocuk Hastanesi'nde pediatrik enfeksiyon hastalıkları uzmanı olan Dr. Richard Malley, "Sayıların küçük olduğunu biliyorum," dedi, ancak "bu ölümler önlenebilirdi."

Koronavirüs salgınını tam olarak kapsamak için NBC News uygulamasını indirin

Creech, gençlerin Covid-19 hastalığı oranının "yaşlı nüfusumuzdakilere kıyasla hiçbir şey" olmadığını söyledi. "Bu, torunları değil, büyükanne ve büyükbabaları orantısız bir şekilde etkileyen bir pandemi."

Aslında, en savunmasız gruplar 65 yaş üstü yetişkinler ve altta yatan tıbbi sorunları olanlar olarak kalıyor. Ancak çocuklar daha olumlu sonuçlara sahip olsalar bile, virüsü komplikasyon riski daha yüksek olanlara açıkça yayabilirler.

Uzmanlara göre bu, güvenli ve etkili bir Covid-19 aşısı sağlandığında gençleri aşılanacaklar listesinin en üstüne yaklaştırmalıdır.

Creech, "Hastalık yükü öncelikle çocuklar tarafından hissedilmese de, bu, özellikle ergenlerde bazı klinik aşı araştırmalarına öncelik vermememiz gerektiği anlamına gelmez, böylece büyükanne ve büyükbabalarımızı koza haline getirmeye başlayabiliriz" dedi. bireyler."

Covid-19 aşıları için 3. aşama klinik denemelerine başlayan çoğu şirket, çocukları değil yetişkinleri test ediyor. Yalnızca Pfizer, aşı çalışmalarını 16 yaş kadar genç insanlara genişletmeyi önerdi.

Creech, "Çocukları aşıladığımızda, etrafındakilere ek bir fayda sağlayacağını biliyoruz" dedi.

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Küresel Koronavirüs Ölümleri Bir Milyonu Aştı

Koronavirüs salgınından kaynaklanan ölü sayısı Pazartesi günü dünya çapında 1 milyona ulaştı, çünkü ülkeler sağlık sistemlerini aşırı yükleyen, ekonomileri altüst eden ve dünya çapında günlük hayatı yeniden şekillendiren bir virüsü kontrol altına almaya devam ediyor.

Virüsün neden olduğu hastalık olan Covid-19, ABD'de günde ortalama 700'den fazla kişiyi öldürüyor, bu da dünyanın hem doğrulanmış vakalarda hem de ölümlerde başı çekiyor. Pandeminin başlangıcından bu yana yedi milyondan fazla doğrulanmış enfeksiyonla ABD, küresel olarak bildirilen 33.1 milyondan fazla vakanın yaklaşık beşte birini oluşturuyor. 205.000'den fazla Amerikalı öldü.

Emory Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalıklar ve küresel sağlık konularına odaklanan tıp profesörü Carlos Del Rio, "Bunu söylemekten nefret ediyorum, ancak ne yazık ki bu virüsten daha fazla insanın ölmesini bekliyorum," dedi. "Bazen pes ettiğimizi ve salgının devam etmesine izin vereceğimizi hissediyorum."

Johns Hopkins Üniversitesi'nden elde edilen veriler, salgının diğer bazı ülkelerdeki vakaların yüzdesi olarak daha da ölümcül olduğunu gösteriyor. Meksika'da gözlemlenen vakaların% 10'undan fazlası ölümle sonuçlandı. Bolivya, Fransa ve İran'da bu rakam% 5'in üzerinde, ABD'deki ölüm oranı ise% 2,9. Raporlama ve test etme yetenekleri dünya çapında değişiklik gösterir, bu nedenle virüsün gerçek boyutu daha yüksek olabilir.

Hastalık, gelişmekte olan birkaç ülkeye ezici bir darbe indirdi, on milyonlarca insanı işsiz bıraktı ve yoksulluğa karşı elde edilen kazanımları sildi. Hastalıktan ölenlerin sayısı bakımından ABD'nin ardından ikinci sırada yer alan Brezilya'da 140.000'den fazla insan öldü. Toplam enfeksiyonların altı milyonu aştığı Hindistan'da, virüs günde ortalama 1000 kişiyi öldürmeye devam ediyor.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığından beri, virüs dünya çapında yayıldı. Yayılmayı durdurmayı amaçlayan hükümet kilitlemeleri, sürmekte olan yıkıcı ekonomik durgunluğa yol açtı.

Dr. Del Rio, mevcut durumun büyük bölümünü Başkan Trump da dahil olmak üzere ABD'deki ve yurt dışındaki siyasi liderlere yükledi. Daha az kaynağa sahip olmasına rağmen virüsün yayılmasını durdurmada başarılı olan bazı ülkelere işaret etti. Örneğin Güney Kore ve Yeni Zelanda, son iki hafta içinde günde ortalama 2,5 yeni vaka bildirdi.

Bay Trump, yönetimine koronavirüse verdiği tepkiden dolayı sürekli olarak yüksek not verdi.

ABD'nin Pazartesi günü "köşeyi döndüğünü" ilan ederken, 150 milyon hızlı koronavirüs testini eyaletlere dağıtma planının yeni ayrıntılarını açıkladı.

Rekor sürede aşı sağlama sözünü tekrarlayarak, "Sağlıklı Amerikalıların işe geri dönmesini sağlarken, aynı zamanda savunmasızları korumaya sürekli odaklandık" dedi.

Halk sağlığı yetkilileri, İngiltere ve ABD de dahil olmak üzere birçok ülke, kış grip sezonu ve koronavirüsün beklenen canlanmasından önce virüsü kontrol altına alamadığı için yeni vaka sayılarının arttığı konusunda uyardı.

İngiltere'deki yetkililer geçen hafta enfeksiyon dalgalanmasıyla mücadele etmek için yeni kilitleme önlemlerini açıkladılar. ABD salgınının ilk haftalarında enfeksiyonun merkez üssü olan New York City'de, uzun süreli bir kilitlenmeden önce virüsü kontrol altına aldı, verilere göre, son iki haftadaki yeni vaka oranı Pazar günü itibariyle yükseliyordu.

Tıp uzmanları, virüsün etkilerinin başka nedenlerden kaynaklanan ölümlerdeki artışta bile görülebileceğini söyledi. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, pandemi sırasında stres, ekonomik gerginlik ve hastanelere girme korkusunun, kalp krizi, felç ve diyabet nedeniyle ABD'deki ölümlerdeki artışta muhtemel faktörler olduğunu söyledi.

Dr. Del Rio, eyaletler okulları yeniden açmaya başladıkça ve işletmelerin salgını daha da körükleyebilecekleri halde, daha hızlı testler uygulamamanın ve maske takmayı zorunlu kılmamanın başarısız olduğunu söyledi.

Dr. Del Rio, Florida Valisi Ron DeSantis'in tüm restoran oturma kısıtlamalarını kaldırması ve maske takmamanın cezalarını yasaklaması için yaptığı son hareketin "bir strateji değil" olduğunu söyledi. Bu bir felaket. Aynı hataları yapmaya devam ediyoruz. "

Bay DeSantis Cuma günü yaptığı açıklamada, Florida'nın, eyaletteki yeni günlük vaka sayıları ve hastaneye yatışlar, ekonomik faaliyetler arttığı ve eyalet genelinde okullar ve eğlence parkları yeniden açıldığı halde yaz zirvelerinden önemli ölçüde düştüğü için ilerlemeye hazır olduğunu söyledi.

Sağlık uzmanları, ABD genelinde kafa karıştırıcı ve bazen birbiriyle çelişen kuralların, virüsü önlemeyi zorlaştırdığını ve yaz aylarında vakaların artmasına katkıda bulunduğunu söylüyor. Epidemiyologlar, tutarlı bir ulusal yaklaşımın bir pandemiyle savaşmanın en etkili yolu olduğunu söylüyor.

Halen aylar süren bir aşı ile, yaygın maske kullanımı, genişletilmiş test ve etkili temas takibi, yayılmayı durdurmaya ve daha fazla kapanmayı önlemeye yardımcı olmak için ayrılmaz bir unsur olarak görülüyor.

Dr. Del Rio, Bay Trump'ın, koronavirüsün kendi kendine ortadan kalkacağını ve ABD'nin buna etkili bir yanıt verdiğini kamuoyuna açıklamalarına değinerek, "Sırf bitmesini istediğimiz için ortadan kalkmayacak" dedi. pandemi. “Sanırım bir şeyi yeterince tekrarlarsanız, sonunda gerçek gibi görünebilir. Ama gerçek bu değil. "

Kaynak: The Wall Street Journal 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.