Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni 'corona' virüsünün belirtileri neler, virüsten nasıl korunulur?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Koronavirüs havada saatlerce yaşayabiliyor birde, yüzeyde de günlerce yaşayabiliyor!

ABD’de yapılan araştırmada, yeni tip Koronavirüsün (Kovid-19) havada saatlerce, yüzeyde de günlerce yaşayabildiği tespit edildi.

Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH), Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Princeton Üniversitesi ve UCLA'dan araştırmacılar tarafından yapılan ve The New England tıp dergisinde yayınlanan araştırmada, virüsün, öksürük veya hapşırık sonrası havada damlacıklar halinde üç saate kadar kalabildiği belirlendi.

Araştırmada, virüsün, plastik ve paslanmaz çelik gibi yüzeylerde 2 ila 3 güne kadar, kartonda 24 saate kadar ve bakır üzerinde sadece dört saate kadar yaşayabildiğinin tespit edildiği aktarıldı.

ARAŞTIRMADA ENFEKTE HASTAYI TAKLİT EDEN CİHAZ KULLANILDI

Bilim insanları, virüsün ev veya hastane ortamlarındaki yüzeylerde ne kadar süre bulaşıcı kaldığını, enfekte olmuş bir hastayı öksürme, hapşırma veya nesnelere dokunma şeklinde taklit eden bir cihaz kullanarak tespit ettikleri kaydedildi.

Bilim insanları, virüsün havada ve yüzeylerde kalış süresine göre enfekte etme yeteneğini de zamanla keskin bir şekilde kaybettiği bilgisini paylaştı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Koronavirüse yakalanan 10 kişiden 9'u iyileşiyor

Dünya genelinde yeni tip koronavirüse yakalananlar arasında hayatında kaybeden her 1 kişiye karşın 9 kişi iyileşiyor. Worldometer verilerine göre, virüse yakalanan 246 bin 494 kişiden 88 bin 486'sı iyileşti

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan 246 bini aşkın kişiden iyileşenlerin sayısının 88 bini geçtiği bildirildi.

Covid-19 görülen ülkelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, güncel vaka sayısı 246 bin 494'e ulaştı. Salgın nedeniyle 10 bin 49 kişi hayatını kaybederken, iyileşen kişi sayısı 88 bin 486'ya ulaştı.

İnternet sitesinin hesaplamalarına göre, dünya genelinde yeni tip koronavirüse yakalananların yüzde 90'ı iyileşirken, virüsten ölüm oranı ise yüzde 10 düzeyinde.

VİRÜSÜN ORTAYA ÇIKTIĞI ÇİN'DE ÖLÜ SAYISI DÜŞÜYOR

Kovid-19'un ilk ortaya çıktığı Çin'de halihazırda 80 bin 967 vaka bulunuyor. Toplam ölü sayısı 3 bin 248 olan ülkede iyileşlerin sayısı ise 71 bin 150 oldu.

Öte yandan salgının ilk günlerinde yüksek ölüm rakamlarıyla gündem olan Çin'de, son 24 saatte hayatını kaybeden kişi sayısı 3'e düştü.

Çin'den sonra hızlı şekilde Güney Kore'de yayılan virüse yakalanan 8 bin 652 kişiden 2 bin 233'ü sağlığına kavuştu.

Diğer taraftan, vaka sayısı 18 bin 407 olarak bildirilen İran'da 1284 kişi hayatını kaybederken, 5 bin 979 kişi de iyileşti.

İTALYA'DA 4 BİN 440 KİŞİ İYİLEŞTİ

Covid-19'dan en büyük darbeyi alan Avrupa ülkesi İtalya'da vaka sayısı 41 bin 35'e yükselirken 3 bin 405 kişi hayatını kaybetti. Ülkede iyileşenlerin sayısı ise 4 bin 440 oldu.

Vaka sayısı 18 bin 77 olan İspanya'da da 831 kişi hayatını kaybederken bin 107 kişi sağlığına kavuştu.

Almanya'da 15 bin 343 vakadan 115'i, Fransa'da 10 bin 995 vakadan bin 295'i, İsviçre'de 4 bin 22 vakadan 15'i, İngiltere'de 3 bin 269 vakadan 65'i, Hollanda'da 2 bin 460 vakadan 2'si, Avusturya'da 2 bin 203 vakadan 9'u, Belçika'da bin 795 vakadan 165'i, Norveç'te bin 790 vakadan 1'i, İsveç'te bin 446 vakadan 16'sı, Danimarka'da bin 151 vakadan 1'i, Portekiz'de 786 vakadan 4'ü, Çekya'da 765 vakadan 3'ü, Lüksemburg'ta 681 vakadan 6'sı, İrlanda'da 557'den 5'i, Yunanistan'da 464 vakadan 19'u, Finlandiya'da 400 vakadan 10'u, Polonya'da 367 vakadan 13'ü, Romanya'da 277 vakadan 25'i, Estonya'da 267 vakadan 1'i, Letonya'da 111'den 1'i, Macaristan'da 85'ten 7'si iyileşti.

ABD'DE İYİLEŞEN KİŞİ SAYISI 125

Vaka sayısı 14 bin 366 olan ABD'de ise 125 kişi iyileşti. 873 vaka bulunan Kanada'da da 11 kişi hastalığı atlattı.

Meksika'da 164 vakadan 4'ü, Arjantin'de 128 vakadan 3'ü, Kolombiya'da ise 128 vakadan 1'i iyileşti.

KARANTİNA ALTINA ALINAN GEMİDEKİ 712 VAKADAN 527'Sİ İYİLEŞTİ

Diğer taraftan Japonya'daki 963 vakadan 215'i, Malezya'daki 915 vakadan 75'i, Avustralya'daki 876 vakadan 46'sı hastalığı atlattı.

Daha önce Tokyo yakınlarındaki Yokohama limanında karantinaya alınan ve sonra yolcuları serbest bırakılan "Diamond Princess" gemisinde ise 712 vakadan 527'si iyileşti.

Singapur'daki 345 vakanın 124'ü, Tayland'daki 322 vakanın 42'si, Hong Kong'daki 208 vakanın 98'i, Hindistan'daki 206 vakanın 20'si, Pakistan'daki 456 vakanın 13'ü ve Rusya'daki 199 vakanın 8'i hastalığı yendi.

İsrail'de ise 677 vakadan 14'ü, Katar'da 460 vakadan 10'u, Bahreyn'de 279 vakadan 110'u, Suudi Arabistan'da 274 vakadan 8'i, Lübnan'da 158 vakadan 4'ü iyileşti.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs uyarısı! Ne yapılmaması gerektiğini tek tek sıraladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı koyabilmek için alkol ve sigarayı bırakma ve spor yapma çağrısında bulundu.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bugünkü basın brifinginde, "Bağışıklık sisteminizin düzgün çalışmasına yardımcı olacak sağlıklı ve yararlı gıda tüketin, alkol tüketimini sınırlayın, şeker içeren içeceklerden kaçının, sigara içmeyin. Virüsü kaparsanız sigara içmek, hastalığın ağır şekilde gelişme riskini artırabilir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca günde en az 30 dakikanın fiziksel aktiviteye ayrılması gerektiğini kaydeden Ghebreyesus, "Evinizden çalışıyorsanız uzun süre aynı pozisyonda oturmamaya özen gösterin. Kalkın ve her yarım saatte bir 3 dakikalık mola yapın" diye ekledi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Corona virüsünden korunmanın yolları 21 Mart 2020 05:00

Corona virüsüne karşı hijyenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, sebze ve meyveleri yemeden önce 5 dakika sirkeli suda bekletmek gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanları, tarhana çorbasının koruyucu özelliğine de dikkat çekerek “Tarhana fermente bir ürün, antioksidan özelliği çok yüksektir” dedi.

Kişisel hijyen ve gıda hijyenin önemine dikkat çeken uzmanlar, “El yıkama alışkanlığına dişlerin fırçalanmasını da eklemeliyiz. Etleri çiğ değil iyi pişirerek tüketelim

Sebze ve meyvelerin yenmeden yıkanması önemlidir. Corona ile mücadele ederken başka bir enfeksiyonla da uğraşmamak lazım. Akan suyun altında sebze ve meyveleri çok iyi yıkamadan yemeyelim” diye konuştu.

Sirkenin koruyuculuğunu anlatan uzmanlar, “1 litre suya, sirke şişesinin kapağı kadar sirkeyi koyarak sebze ve meyveleri 5 dakika bekletmek faydalıdır” ifadelerini kullandı.

Çorba tüketmeyi ihmal etmemek gerektiğini söyleyen uzmanlar, “Tarhana fermente bir üründür. Bol biber ve domatesle yapılıyor. Tarhana çorbasının antioksidanı çok yüksek. Büyüme ve gelişmek için çok faydalı ve koruyucudur. Ayrıca, kuru baklagiller, patlıcan, kırmızı biber ve domateste bulunan lektin maddesi çok önemli bir protein, virüslerin organizmada bir yere tutulmasını engelliyor” dedi.

Diğer uzmanlar ise Koronavirüsün bulaşma kat sayısının çok yüksek olduğunu vurguladı. “Sağlık Bakanlığı süreci şeffaf yöneterek iyi önlemler aldı. Okulların kapatılması, kalabalık alanlarla ilgili alınan önlemler son derece önemlidir. Dışarıda dolaşan virüs, 30 derece ve üzerinde ölüyor. Yaza doğru hastalığın hızlı bir şekilde azalacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Ölüm oranlarının artacağını düşünmediğini aktaran uzmanlar, “Çünkü halkımız virüs ilan edilmeden önce de önlemlerini almaya başladı. Hijyen kurallarına uyma bakımından Türkiye’nin birçok ülkeden iyi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kolonyanın corona virüsünü yüzde 80 etkili olduğunu aktaran uzmanlar, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından alınan benzine katılan etanolün kolonya yapımında kullanılması kararı çok yerinde bir karardır. Özellikle 80 yaş ve üzeri kişilerde yüzde 14-15 civarında ölüm vakası var. Corona virüsü, bağışıklık sistemi düşük ve kronik hastalığı olan insanlarda daha fazla etkili oluyor.

Sigara içilmemesini sağlayabilir çünkü riski 14 kat artırıyor Sigara akciğerdeki savunmayı azaltıyor” dedi.

Uzmanlar, “Corona virüsünün yayılmasının riski değişime uğramasıdır. Ne kadar az insana bulaşırsa virüsün değişime uğraması ve öldürücü hale gelmesi o kadar az olur. O yüzden mümkün olduğu kadar az insanın hasta olması için çaba gösteriliyor” diye konuştu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

144 milyon nüfusu olan Rusya'nın neden Lüksemburg'dan daha az Koronavirüs vakası var?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu hafta ülkesinin koronavirüsün kitlesel yayılmasını durdurmayı başardığını ve daha fazla insanın hastalığa yakalanmasını önlemek için erken ve saldırgan önlemler sayesinde durumun "kontrol altında" olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu hafta ülkesinin koronavirüsün kitlesel yayılmasını durdurmayı başardığını ve daha fazla insanın hastalığa yakalanmasını önlemek için erken ve agresif önlemler sayesinde durumun "kontrol altında" olduğunu söyledi.

Rusya'da koronavirüs kontrol altında mı? Rus yetkililer tarafından yayınlanan bilgiye göre, Putin'in stratejisi işe yaramış gibi görünüyor. Rusya'nın Çin ile uzun bir sınır paylaşmasına ve ilk davasını Ocak ayında kaydetmesine rağmen, teyit edilen Rus koronavirüs vakalarının sayısı şaşırtıcı derecede düşük.

Rakamlar artıyor, ancak 146 milyon nüfuslu bir ülke olan Rusya'nın, sadece 253 kişinin enfekte olduğu Lüksemburg'dan daha az onaylanmış vakası var. Lüksemburg, CIA Dünya Factbook'a göre sadece 628.000 nüfusa sahiptir ve Cumartesi günü sekiz ölümle birlikte 670 koronavirüs vakası bildirmiştir.

Bazı uzmanlar, Rusya'nın Çin'le 2,600 mil sınırını 30 Ocak gibi erken bir zamanda kapatmak ve karantina bölgeleri kurmak gibi erken müdahale önlemlerinin tam gelişmiş bir salgının gecikmesine katkıda bulunmuş olabileceğini söylüyor.

Test konusunda güçlü bir kayıt

Dünya Sağlık Örgütü'nün Rusya temsilcisi Dr. Melita Vujnovic, "Dünya Sağlık Örgütü genel müdürü 'test, test, test' dedi." "Peki, Rusya tam anlamıyla Ocak ayının sonunda başladı."

Vujnoviç, Rusya'nın testlere ek olarak daha geniş bir dizi önlem aldığını söyledi.

"Vakaların test edilmesi ve tanımlanması, temasların izlenmesi, tecrit, bunların hepsi DSÖ'nün önerdiği ve önerdiği tedbirlerdir ve her zaman yerinde idi." Dedi. Diyerek şöyle devam etti: "Ve sosyal mesafe, nispeten erken başlayan ikinci bileşendir."

Rusya'nın devlet tüketici bekçisi olan Rospotrebnadzor Cumartesi günü yaptığı açıklamada, toplamda 156.000'den fazla koronavirüs testi yaptığını söyledi. Karşılaştırıldığında, CDC rakamlarına göre, Amerika Birleşik Devletleri testlerin hızını sadece Mart ayı başında aldı. Rusya, havaalanlarının da dahil olduğu İran, Çin ve Güney Kore.

Bu, Rusya'nın savunmasında hiçbir delik olmadığı anlamına gelmiyor. Rusya, İtalya'dan veya kötü etkilenen diğer AB ülkelerinden gelenleri hemen test etmeye başlamadı, Avrupa'dan gelenler için kontrollerini sıcaklık almaya ve iki hafta karantinaya almaya sınırladı. Sağlık yetkililerine göre, Rusya'da bildirilen koronavirüs vakalarının çoğu İtalya'dan getirildi.

Nüfusun güvensizliği

Yine de Rusya, Sovyet geçmişinin mirası olan yaygın kamu şüpheciliğiyle mücadele ediyor. Sosyal medyada Ruslar, ülkelerinin 1986'daki Çernobil nükleer felaketinin örtbas edilmesi ve ülkenin 1980'lerde HIV / AIDS salgınına karşı tepkisiz tepkisi gibi zayıf şeffaflık kaydına ilişkin sorular sordular.

Yetkililer, yanlış bilgi olarak gördükleri şeylere karşı hızla harekete geçti. Mart ayı başlarında, Rusya Federal Güvenlik Servisi ve internet gözlemcisi, gerçek koronavirüs vakası sayısının 20.000 olduğunu ve Rus hükümetinin bunu kapsadığını iddia eden bir viral görevi devirmek için harekete geçti. Daha sonra Rusya'daki Facebook ve Instagram kullanıcıları Rospotrebnadzor'un resmi web sitesine bağlantı veren koronavirüs farkındalık uyarılarını görmeye başladı.

Koruyucu ekipmanlardaki eksikliklere ilişkin haberler de şüpheciliği artırdı. Ve bazı uzmanlar, Rusya'nın tek bir laboratuvara dayanan test sisteminin güvenilirliği hakkında şüphe uyandırdı. PCR.News, sağlık görevlileri ve sağlık uzmanları için bir medya kuruluşu olan Vector, Novosibirsk'te Vector tarafından üretilen tek onaylı koronavirüs test sisteminin, diğer negatif testlerden daha düşük hassasiyete sahip olduğunu ve yanlış negatiflerle ilgili endişeleri artırdığını belirtti.

Moskova'da teyit edilen ilk koronavirüs hastası olan David Berov, Instagram'a, ikinci testinin olumsuz bir sonuç gösterdiğini, birinci ve üçüncü ise koronavirüs için pozitif olduğunu test etti.

Berov 5 Mart'ta "Virüs üçüncü testimde doğrulandı, kanımda görülmedi, tükürüğümde göründü" dedi. Söylediğim gibi bunu zar zor görebiliyorlardı. uzun."

Vector, yorum talebine yanıt vermedi. Bununla birlikte, DSÖ'nün Rusya şubesi CNN'ye Vector test kitleri için spesifikasyonlar aldığını ve laboratuvarın koronavirüsü doğrulamak için kullanılan onaylı kurumlar listesine yerleştirildiğini söyledi.
Kremlin ve WHO tarafından karşılanan örtbas iddiaları

Rus muhalefet figürü Alexey Navalny'nin doktoru ve Doktorlar İttifakı birliğinin lideri olan Anastasia Vasilyeva, yetkililerin pnömoni ve akut solunum yolu enfeksiyonunu teşhis olarak kullanarak gerçek koronavirüs sayılarını kapsadığını iddia ettikleri bir dizi videoyla manşetlerde yer aldı.

Vasilyeva CNN'ye verdiği demeçte, "Ölen ilk koronavirüs hastasını, ölüm nedeninin tromboz olduğunu söylediler." "Bu açık, kimse koronavirüsün kendisinden ölmüyor, komplikasyonlardan ölüyorlar, bu yüzden bunu manipüle etmek çok kolay."

Moskova sağlık yetkilileri suçlamayı reddetti ve zatürree hastalarını koronavirüs için test ettiklerini söyledi. DSÖ'nün Dr. Vujnovic'i Vasilyeva'nın iddiası hakkında şüpheci de oldu.

"Bir yerde gizli, tanınmayan bir yük olsaydı, bu [pnömoni] raporlarında görülecektir," dedi. Diyerek şöyle devam etti: "Yani bunun olduğuna inanmıyorum, bu da önümüzdeki dönemde vakaların arttığını göremeyeceğinizi söylemiyor, çünkü bunu birçok ülkede gördük."

Putin, hükümetin tam resme sahip olmayabileceğini, ancak sayıları örtmediğini söyleyerek Çarşamba istatistikleriyle ilgili endişeleri ele aldı.

"İşte bir şey var: yetkililer tam bilgiye sahip olmayabilir, çünkü insanlar a) bazen bildirmezler, b) kendilerinin hasta olduklarını bilmezler ve gizli dönem çok uzundur," dedi. televizyon toplantısı. "Ama Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan her şey tamamen nesnel bilgi."

Bu hafta rakamlar arttı, Rusya her gün 30 ila 50 vaka ekledi ve bu sayı büyük olasılıkla Rusya testlerini genişlettikçe yukarı yönlü seyrini sürdürecek. Bununla birlikte, DSÖ yerel temsilcisi, ülke seyahat veya aile aktarımı ile epidemiyolojik bağlantıları olan vakaları izlediğinden, Rusya'nın hala nispeten iyi durumda olduğunu söylüyor. Cumartesi sabahı, Rospotrebnadzor, teyit edilen vaka sayısından potansiyel olarak daha fazla bir rakam yayınladı - 36.540 kişi olası koronavirüs için izleniyor.

Bu arada hükümet, bazı istisnalar dışında kamu olaylarını iptal ederek ve Rusya'nın sınırlarını yabancılara kapatarak daha kapsamlı tedbirler almaya başladı. Ancak Putin yönetiminde her zamanki gibi politika devam ediyor: Başkan, 2236'da 2036'ya kadar iktidarda kaldığını görebilecek anayasa değişiklikleri konusunda ülke çapında bir referandum planlayan bir kararname imzaladı. .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

COVID-19 (Koronavirüs) akciğer paternleri pnömoni tedavisi için birkaç ipucu göstermektedir

WASHINGTON (AP) - En hasta COVID-19 hastalarının akciğer taramaları belirgin enfeksiyon paternleri gösterir, ancak şu ana kadar bu ipuçları hangi hastaların çekileceğini tahmin etmede çok az yardım sunmaktadır. Şimdilik, doktorlar şiddetli pnömoni için standart olan destekleyici bakım denen şeye güveniyorlar.

BB11y2WC.img?h=829&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yukarıdaki resim © Associated Press tarafından sağlanmıştır Mart 2020'de Sina Dağı Hastanesi tarafından sağlanan bu tarihsiz görüntü, COVID-19 ile Çin'de 65 yaşındaki bir adamın CT taramasını göstermektedir. Yeni koronavirüsün neden olduğu pnömoni, akciğerlerin dış kenarlarında oklarla gösterilen belirgin puslu lekeler olarak ortaya çıkabilir. (AP aracılığıyla Sina Dağı Hastanesi)

Problemli bölgelerdeki doktorlar, neyin işe yarayıp neyin yaramadığı konusunda en iyi tavsiyeyi almak için tıbbi raporları inceliyor ve Çinli doktorlarla web seminerleri düzenliyor.

Dünyada açık olan bir şey: Yaş, hayatta kalmak için büyük bir fark yaratıyor. Bunun bir nedeni yaşlıların ciğerlerinin geriatri uzmanı Dr. Richard Baron'un rezerv kapasitesi dediği kadarına sahip olmamasıdır.

Amerikan İç Hastalıkları Kurulu başkanı Baron, “18 yaşında, bir maraton koşmadıkça kullanmadığınız çok fazla akciğer kapasitesiniz var” dedi. Aksi takdirde sağlıklı kişilerde bile bu kapasite yaşla birlikte azalır, bu nedenle “yaşlı biriyseniz, yeterli bir rezerviniz yoksa hafif bir form bile akciğerlerinizi boğabilir”.

Bilim adamlarının ağır hasta olanlara tedavi etmek için şu ana kadar söyleyebilecekleri bunlar.

COVID-19 AKCİĞERLERE NASIL ZARAR VERDİ?

Yeni Koronavirüs, çoğu solunum yolu virüsü gibi, birinin öksürüğü veya hapşırmasıyla oluşan damlacıklar tarafından yayılır. Hastaların büyük çoğunluğu, çoğu ateş ve öksürük gibi hafif veya orta şiddette semptomlar yaşadıktan sonra iyileşir. Ancak bazen virüs pnömoniye neden olmak için akciğerlere doğru derinlemesine ilerler.

Akciğerler, alveol adı verilen minik hava keselerinin çakıllı kümelerini içerir. Nefes aldığınızda, oksijen keseleri doldurur ve yanlarında yuva yapan kan damarlarına doğrudan geçer. Zatürree, sadece bu yeni virüsü değil, her türlü enfeksiyonu akciğerlerin keselerini iltihaplandığında ortaya çıkar. Şiddetli vakalarda oksijenin geçememesi için sıvı, ölü hücreler ve diğer kalıntılarla doldurulur.

Diğer ülkeler Çin ile aynı deneyime sahipse, COVID-19 hastalarının yaklaşık% 5'i yoğun bakım gerektirecek kadar hasta olabilir

AKÇİĞERLERDEKİ HASAR NASIL GÖRÜNÜYOR?

New York’un Sina Dağı Sağlık Sistemindeki doktorlar, Çin'deki meslektaşları tarafından paylaşılan 121 göğüs BT taramasını analiz ettiler ve alışılmadık bir şey buldular.

Sağlıklı akciğerler hava dolu olduğu için tıbbi taramalarda çoğunlukla siyah görünür. Bakteriyel pnömoni ile erken bir enfeksiyon, bir akciğerin bir bölümünde beyaz bir leke olarak ortaya çıkma eğilimindedir. Bir virüsün neden olduğu pnömoni, garip bir isim olan “yer camı opaklıkları” ile ortaya çıkan puslu yamalar olarak ortaya çıkabilir.

Sina Dağı'nda bir radyolog olan Dr. Adam Bernheim, COVID-19 pnömonisi alan insanlarda, bu pusun her iki akciğerin dış kenarında kaburgalarla kümelenme eğilimi olduğunu söyledi.

Enfeksiyon kötüleştikçe, pus yuvarlak kümeler oluşturur ve hava keseleri gittikçe tıkandıkça kademeli olarak daha beyaz olur.

PNÖMONİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Şimdiye kadar yeni koronavirüse doğrudan saldıran ilaç yok, ancak doktorlar eski bir sıtma tedavisi ve Ebola'yı tedavi etmek için geliştirilmekte olan biri de dahil olmak üzere deneysel olarak deniyorlar.

California Davis Tıp Merkezi acil servis hekimi Dr. Aimee Moulin “Sahip olduğumuz en iyi tedavi destekleyici bakım” dedi.

Bu, hastaların kanındaki oksijen seviyeleri düşmeye başladığında nefes almaya yardımcı olur. Bazı insanlar için, bir maske veya burun içindeki tüpler yoluyla verilen oksijen yeterlidir. Daha ağır hasta hastalarda bir solunum makinesine ihtiyaç duyulacaktır.

Mount Sina'nın Dr. Neil Schachter, “Amaç, hastalığın seyrini alana kadar kişiyi hayatta tutmaktır” ve akciğerler iyileşmeye başlar.

En kötü vakalar, akciğerleri sıvı ile dolduran ARDS - akut solunum sıkıntısı sendromu - adı verilen enflamatuar bir durum geliştirir. Baron, “Bağışıklık sisteminin enfeksiyonla mücadele girişimi“ çıldırıyor ve kendisi akciğere saldırıyor ”.

Koronavirüs dışında birçok şey duruma neden olabilir ve nedeni ne olursa olsun, yüksek ölüm riski ile birlikte gelir.

BAŞKA NE ETKİ EDİLİR?

Her türlü şiddetli pnömoni, şok ve diğer organ hasarlarına neden olabilir. Ancak geçen haftaki bir web seminerinde Çinli doktorlar Amerikan Kardiyoloji Koleji üyelerine, özellikle kalp hastalığı olan kişilerde ciddi COVID-19'da bazı ek problemleri izlemelerini söyledi. En kötüsü, kanları anormal pıhtılaşmaya başladığında kan inceltici gerekebilir ve kalbin kendisi sadece oksijen eksikliğinden değil, vücudu saran iltihaplanmadan da zarar görebilir.

Başka bir uyarı: En hasta hastalar, Washington'un Kirkland şehrinde bir hastaneye tanıklık ederek hızla kötüleşebilir.

Evergreen Hastanesi'nde kritik bakıma ihtiyaç duyan 21 hastanın 17'si 24 saat hastaneye yatmadan yoğun bakım ünitesine taşındı, doktorlar geçtiğimiz hafta Amerikan Tabipler Birliği Dergisi'nde bildirdi.

Yaş tek risk faktörü değildir. Çin'den elde edilen veriler, yaşa bakılmaksızın, kritik bakım gerektiren kişilerin% 40'ında kalp hastalığı ve diyabet gibi diğer kronik sağlık sorunları olduğunu göstermektedir.

COVID-19 AKCİĞERLERDE KALICI HASARA MI YOL AÇIYOR?


En ağır hastalıktan çekildiğinde kalıcı bir sorun olduğunu bilmek için çok erken. DSÖ, ciddi bir COVID-19 vakasından iyileşmenin üç ila altı hafta sürebileceğini söyledi.

Ancak, herhangi bir şiddetli pnömoni formundan sonra, özellikle de kişinin daha erken sağlık sorunları varsa, normal aktiviteye geri dönmek aylar alabilir. Kısmen iyileşme, bir kişinin solunum makinesinde ne kadar süre kaldığına bağlıdır.

Hollanda Yoğun Bakım Derneği'nden Dr.Diederik Gommers Hollandalı milletvekillerine verdiği demeçte, “Yoğun bakım ünitesinde dört hafta boyunca derin bir uykuda ventilatördeyseniz, rehabilitasyonun altı aydan bir yıla kadar sürmesi gerekiyor.” çok uzun süre yoğun bakımdaysanız zayıflatır. ”

Kaynak: AP

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Korona virüsün (Covid-19) yüzeylerde 17 gün yaşadığı ortaya çıktı

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkez'inden (CDC) yapılan açıklamaya göre, corona virüs yüzeylerde 17 gün yaşayabiliyor. Yolcular ayrıldıktan iki hafta sonra Japonya'da karantinaya alınan yolcu gemisinde virüsün izlerine rastlandı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Marketlerde veya Süpermarketlerde Açıkta satılan gıdalarda corona virüsü (Koronavirüs) riski var mı?

İnsan vücudunun hastalıklarla savaşması için aktif bir bağışıklık sisteminin temel şartlarından biri de güvenli gıda tüketimidir. Kaynağı belirsiz gıdalardan uzak duran ve kişisel hijyenini en üst seviye çıkaran kişiler, kendini ve çevresini virüslerden koruyabilecektir.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yiyeceklerin hazırlanması sırasında dikkat edilmesi gereken hijyen uygulamalarını paylaşarak konunun önemine dikkat çekerken, uzmanlar, (Koronavirüs) corona virüsünün yayılımından korunmak için gıda güvenliği ile ilgili uyarılarda bulunuyor.

WHO Hasta bireylerin temasıyla gelen güvenilir olmayan gıdaların taşıyıcı olabileceği konusunda uyardı. 

Dünya Sağlık Örgütü’nün gıdalar için sunduğu önerilere mutlaka uyulması gerekiyor. Açıkta satılan peynir, süt, yoğurt, çiğ et, sebze ve meyveler ile diğer gıdalar için bulaşmayı önleyici temel hijyen tedbirleri uygulanmalıdır. Bunlar açıkta satılan ve sağım ve saklama koşulları belli olmayan sokak sütlerinden muhakkak uzak durulmalıdır. Sütler için özellikle ısıl işlem uygulanmış pastörize veya UHT sütler tercih edilmesi gerekiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Geri zekalılık parayla mı dedirten durum

Miami

ABD'nin Kentucky eyaletinde Koronavirüs önlemleri çerçevesinde getirilen sosyal mesafe kurallarına karşı çıkmak için parti düzenleyen gençlerden en az birisinin Covid-19'a yakalandığı açıklandı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

ABD'de corona virüs hastalarına C vitamini tedavisi

ABD'nin New York kentinde corona virüs hastaları, aşırı doz C vitamini verilerek tedavi ediliyor. Yoğun bakımda olan hastalara tedavilerinde günlük 1500 milligram C vitamini takviyesi yapıldığı belirtildi. Bu oran ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün günlük tavsiye ettiği dozun tam 16 katı.

Amerikan New York Post gazetesinin haberine göre, New York kentindeki bazı hastanelerde tedavi altında bulunan corona virüs hastalarına aşırı doz C vitamini tedavisi uygulanıyor. 

Long Island merkezli Northwell Healt grubuna bağlı hastanede görevli olan göğüs hastalıkları uzmanı Dr Andrew Weber, yoğun bakımda tedavileri devam eden yeni tip corona virüs hastalarına C vitamini takviyesi yaptıklarını söyledi. 

Günlük hayatta bir erkeğin 90 miligram C vitaminine ihtiyaç duyduğunu belirten Weber, solunum yetmezliği çeken corona virüs hastalarını tedavide ise günlük 1500 miligrama kadar C vitamini takviyesi yaptıklarını ifade etti. 

GÜNDE 3-4 DEFA C VİTAMİNİ TAKVİYESİ

Hastalara durumlarına göre günde 3 ya da 4 defa C vitamini takviyesi yaptıklarını dile getiren ABD'li doktor Andrew Weber, söz konusu tedavi yönteminin Çin'in Şangay kentinde corona virüs hastalarının tedavisinde kullanıldığını ve başarılı sonuçlar alındığını savundu. 

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü yetişkin erkek için günde 90 miligram, kadınlar için ise 75 miligram C vitamini dozunun yeterli olduğunu belirtiyor. ABD'nin New York kentinde birçok noktada hastaneleri bulunan Northwell Healt grubu ise, corona virüs tedavisi uyguladığı hastalara günlük bu dozun tam 16 katı oranında C vitamini takviyesi yapıyor. 

ÇİN'DE DE KULLANILDI

Çin'in Şangay kentinde corona virüs hastalarına uygulanan bir tedavi yöntemini kullandıklarını belirten Dr. Weber, "Cazip bir yöntem olmadığı ve kulağa hoş gelmediği için C vitamini tedavisinden kaçınılıyor" dedi. 

Dr. Weber, "C vitamini takviyesi alan hastaların, almayanlara göre belirgin bir düzelme kaydettikleri gözlemleniyor" şeklinde konuştu. 

Northwell Healt hastaneleri sözcüsü Jason Molinet de, corona virüs hastaları tedavinde C vitamini kullanımı hayli yaygın açıklaması yaptı. Molinet, C vitamini tedavisinde verilen dozun ise hastadan hastaya değiştiğini vurgulayarak, "Buna doktorlar karar veriyor" dedi.

 
Nortwell Healt hastanelerinde yaklaşık 700 corona virüs hastası bulunduğunu dile getiren Jason Molinet, kaç hastaya C vitamini tedavisi uygulandığı yönünde bir açıklama ise yapmadı. 

ABD'DE ÖLÜ SAYISI 800'Ü GEÇTİ 

Dünya Sağlık Örgütü dün yaptığı açıklamada ABD'nin yeni corona virüs merkezi olabileceği uyarısında bulunmuştu. Şu anda ABD genelinde 55 bin corona virüs vakası bulunuyor, ölü sayısı ise 804'e ulaştı. ABD'de corona virüsün en fazla vurduğu eyalet ise New York oldu. New York eyaletinde 26 binden fazla corona virüs vakası bulunuyor, bunun 15 bini ise New York şehrinde. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.