Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kamala Harris, Biden Tarafından Başkan Yardımcısı Olarak Seçildi - İlk Defa Bir Siyahi Kadın Başkan Yardımcılığına Aday Oldu


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kamala Harris, Biden Tarafından Başkan Yardımcısı Olarak Seçildi - İlk Defa Bir Siyahi Kadın Başkan Yardımcılığına Aday Oldu

BB17Q6aY.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Joseph R. Biden Jr., Salı günü Kaliforniya'dan Senatör Kamala Harris'i, Demokratik ön seçimlerde sert bir şekilde eleştiren ancak kampanyasını Bay Biden'ın vokal bir destekçisi olarak sonlandıran eski bir rakibini kucaklayarak başkan yardımcısı olarak seçti. George Floyd'un Mayıs ayı sonlarında ölümünden sonra ırksal adalet yasasının önde gelen savunucusu.

BB17QcqW.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

55 yaşındaki Bayan Harris, büyük bir parti tarafından ulusal görev için aday gösterilen ilk Siyah kadın ve Hint kökenli ilk kişi ve başkanlık biletlerinden biri için tarihte yalnızca dördüncü kadın seçildi. Yarışa, münazara aşamasında ve başka yerlerde ham siyasi elektrik anlarını yakalamak için bir hediye ve birçok kişinin ilham verici bulduğu kişisel bir kimlik ve aile hikayesi dahil olmak üzere, Bay Biden’ınkinden çok daha güçlü bir kampanya tarzı getiriyor.

Sabah Bilgilendirme Bülteni için Kaydolun

Bay Biden, seçimi kısa mesajla ve takip eden bir e-postayla destekçilerine duyurdu: “Joe Biden burada. Büyük haber: Kamala Harris'i koşucu arkadaşım olarak seçtim. Sizinle birlikte Trump'ı yeneceğiz. " İkilinin Çarşamba günü Wilmington, Del.

Kendi başkanlık teklifi geçen yıl dağıldıktan sonra, birçok Demokrat, Bayan Harris'i gelecekte Beyaz Saray için başka bir adaylık denemesine kesin gözüyle bakmıştı. Bay Biden, kendisini siyasi ortağı olarak seçerek, onu dört veya sekiz yıl içinde partinin fiili lideri olarak meshedebilir.

Kariyerinin çoğunu savcı olarak geçiren pragmatik bir ılımlı olan Bayan Harris, başkan yardımcılığı araştırması boyunca Bay Biden'ın kullanabileceği en güvenli seçenekler arasında görüldü. Büyük ölçüde Bay Biden’i yansıtan esnek politika öncelikleriyle Demokrat kurumun güvenilir bir müttefiki oldu ve destekçileri, Bay Biden’ın siyah seçmenlere ve kadınlara yönelik çağrısını sağda veya solda özellikle şiddetli bir muhalefet uyandırmadan pekiştirebileceğini savundu.

BB17Ql6Z.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Başkanlık teklifi sırasında bir dizi sol görüşlü politika önerisini onaylarken, Bayan Harris, aynı zamanda, partisindeki bazılarının büyük ama pratik olmayan yönetim tasarımları olarak nitelendirdiği şeye karşı, Biden benzeri bir sabırsızlık gösterdi.

Bayan Harris, geçen yaz The New York Times'a verdiği röportajda "Politika alakalı olmalı," dedi. "Bu benim yol gösterici ilkem: Alakalı mı? "Güzel bir sone mi?" Değil. "

Salı günü bir Twitter gönderisinde Bayan Harris, bilette Bay Biden'a katılmaktan onur duyduğunu söyledi. "Joe Biden, hayatını bizim için savaşarak geçirdiği için Amerikan halkını birleştirebilir" diye yazdı.

Bay Biden’ın başkan yardımcısı araştırmasının tüm karmaşıklığına rağmen, Bayan Harris’in adaylığının önceden belirlenmiş belirli bir niteliği var. Yüzyılın başından beri Demokratik siyasette yükselen bir figür ve ülkenin çok ırklı geleceğinin kendinden emin bir temsilcisi olarak görülüyor. Bayan Harris, bu kader duygusunu kendi başkanlık kampanyasında yakalamaya çalıştı, 2019'daki Martin Luther King Günü'nde adaylığını duyurdu ve büyük bir partinin adaylığını arayan ilk Siyah aday olan Shirley Chisholm'a sık sık saygılarını sundu.

Bayan Harris, yükselişi boyunca, Demokratları farklı siyasi kaynaşma potası olan Kaliforniya'da bile farklı kılan kişisel bir hikayeyle heyecanlandırdı: iki göçmen akademisyenin kızı, Hintli-Amerikalı bir anne ve Jamaikalı bir babadır. Bayan Harris, Oakland ve Berkeley'de büyüdü, Howard Üniversitesine gitti ve Senato'ya seçilen ikinci Siyah kadın olmadan önce ceza adaleti alanında kariyer yaptı.

Yine de Bayan Harris, Bay Biden'in aday arkadaşı rolü için bir şaka yapmaktan çok uzaktı ve Bay Biden'ın danışmanlarından bazıları, başkan adayı olarak istikrarsız performansı ve kurduğu ince sahneli pusu nedeniyle onun hakkında ısrarcı çekinceler taşıyordu. İlk sezonun ilk tartışmasında Bay Biden'a karşı. Eski ikinci bayan Jill Biden, Bayan Harris’in münazara aşamasına çağrıldı, Mart ayında bir bağış toplama toplantısında "göbeğe bir yumruk" diyor.

Ancak sonunda, Bay Biden, Bayan Harris'in o tartışmada sergilediği gösterişi görmeye gelmiş olabilir - devlet okullarını entegre etmenin bir yolu olarak otobüse olan muhalefetiyle ilgili olarak onunla yüzleştiğinde - onun için potansiyel bir değer olarak kalıcı bir şikayet kaynağı olmaktan çok bilet. Gerçekten de, geçen yılki başkanlık adaylığının daha kasvetli dönemlerinde bile, Bayan Harris, kendisi ve Başkan Trump arasında bir tartışma aşamasındaki çatışmanın hayali beklentisiyle Demokrat seçmenleri heyecanlandırma yeteneğini sürdürdü.

Duyurudan dakikalar sonra, Biden kampanyası bir bilgi notu yayınladı - "Biden-Harris: Liderliğe hazır," konu satırını okuyun. Belki de Biden ailesi ile Bayan Harris arasındaki tartışma aşaması saldırısını çevreleyen gerginliklere gösterilen dikkat nedeniyle, açıklamada "Kamala’nın Joe Biden ile ortaklığı" başlıklı bir bölüm vardı.

BB17QgzX.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Belgede, Bay Biden’ın oğlu Beau Delaware’nin başsavcısı olduğu sırada California’nın başsavcısı olarak görev yaptığı belirtildi. Bir madde işareti, "İkili, bankacılık sektörünü ele geçirmek için savaşırken yakınlaştı." Beau ile olan arkadaşlığı sayesinde Joe Biden'ı tanıdı. Beau'dan Kamala'yı duymaktan, onun başkaları için doğrudan kavgasını görmeye kadar, Joe, Kamala'nın ne kadar sert olduğundan uzun zamandır etkilendi. "

Bay Biden’ın seçimi, Salı günü öğleden sonra eski rakiplerinden bazılarının Demokratik adaylık için hemen övgü aldı. Kendisi de bir zamanlar başkan yardımcılığı için aday olan Minnesota Senatörü Amy Klobuchar, bunu "tarihi bir an" olarak nitelendirdi ve Bayan Harris’in liderliğini, deneyimini ve karakterini övdü.

Trump kampanyası, Bayan Harris'in seçimine, onu "Joe Biden'ın soldaki radikallerin aşırı gündemiyle dolu boş bir kabuk olduğunun kanıtı" olarak damgalayan bir bildiriyle yanıt verdi. Kampanyanın sözcülerinden Katrina Pierson, Bayan Harris'in kendi başkanlık kampanyası sırasında benimsediği politika duruşlarına saldırdı ve Bay Biden'a yönelik geçmiş saldırılarını vurguladı.

Bayan Pierson, "Açıkça, Sahte Kamala, Demokrat Parti'yi kontrol eden polis karşıtı aşırılık yanlılarını yatıştırmak için kendi ahlakını terk edecek ve savcı sicilini gömmeye çalışacak" dedi.

Aralık ayında cumhurbaşkanlığı yarışından ayrıldıktan sonra, Bayan Harris dikkatini tekrar Senato'ya çevirdi ve bu bahar ırkçılığa ve polis vahşetine karşı ülke çapında bir protesto dalgasının ortasında yeni bir amaç buldu. Protestocuların yanında yürüdü ve polisliği elden geçirme ve linç etmeyi federal bir suç haline getirme önerilerini zorla savundu, sık sık başkanlık ön seçimlerinde sağlık ve vergilendirme gibi ekonomik konularda onu atlatan bir tür netlikle konuştu.

Bununla birlikte Bayan Harris, San Francisco bölge savcısı ve Kaliforniya başsavcısı olarak siciline göre soldan gelen bazı şüpheciliklerle - ve Bay Trump'ın saldırılarıyla - karşı karşıya kalacak. Geçmişte, davası için DNA kanıtı elde etmek isteyen bir idam mahkmunun dahil olduğu bazı son derece hassas davaları ele almak için mücadele etti ve aynı zamanda Kaliforniya'nın ölüm cezasını mahkemede savunma kararına itiraz etti. idam cezası.

Belki de 2020 birincil yarışının en kötü anında Bayan Harris, bir münazara sırasında, belirsiz bir rakibi olan Hawaii Temsilcisi Tulsi Gabbard'ın, Bayan Harris'in esrar yüzünden çok sayıda insanı yargıladığı için özür dilemesini talep eden sert eleştirilerini tamamen çürütemedi. ihlalleri. Diğer zamanlarda, Bayan Harris, tek ödemeli sağlık bakımı gibi turnusol testi konularında net pozisyonlar ortaya koymakta zorlandı.

Ancak Bay Biden’ın Bayan Harris seçkisi solda bazıları tarafından soğuk bir tavırla karşılanırsa, Bay Biden’ın Demokrat Parti içindeki en önemli seçim bölgesi: Siyah seçmenler tarafından kucaklanması muhtemeldir.

Doğrusu, onun seçimi Demokratik siyasi koalisyonun çeşitliliğinin ve özellikle Siyah kadınların parti içinde oynadıkları temel rolün kesin kabulünü yansıtıyor. Siyah kadınlar en sadık Demokrat seçmenler arasındadır ve onların ezici destekleri olmasaydı, Bay Biden ilk başta Demokrat adaylığı elde edemezdi. Siyahi bir kadını ulusal görev için aday göstererek, Bay Biden bu siyasi borcun büyüklüğünü kabul ediyor gibi görünüyor.

Sonunda Bayan Harris'e karar vermeden önce, eski Başkan Barack Obama'nın eski ulusal güvenlik danışmanı Susan Rice ve Temsilci Karen Bass dahil olmak üzere en az beş Siyah kadını bu iş için değerlendirdi. Bay Biden, karar verme sürecinde ırkı hiçbir zaman merkezi bir kriter olarak tanımlamasa da, süreç boyunca Latin ve Asyalı-Amerikalı adaylar da dahil olmak üzere çok çeşitli adayları gözden geçirdiğini defalarca vurguladı.

Bay Biden, seçmenlerden ve Siyah seçilmiş yetkililerden, bir Afrikalı-Amerikalı aday eş seçmeleri için yalnızca sınırlı bir baskı ile karşı karşıya kaldı ve anketler, liberallerin ve Siyah seçmenlerin bile çoğunlukla, ırkın kararında bir faktör olmaması gerektiğine inandıklarını buldu. Ancak Minneapolis'te Bay Floyd'un öldürülmesinden sonra hakim olan siyasi atmosfer, ırkçılık, kanun yaptırımı ve sosyal eşitsizlik konularında büyük bir otorite ile konuşabilen bir koşucu arkadaşı talep ediyor gibiydi - ve Bayan Harris'in olacağına dair çok az şüphe var. sadece bunu yapmak için çağrıldı.

Bazı Demokrat liderler, Güney ve Ortabatı'da Siyah katılımın artmasının hem Bay Biden'in Seçim Koleji'ni kazanma şansını hem de partisinin birincilik kazanma şansını artırabileceğini savunarak, Bay Biden'i tamamen stratejik nedenlerden ötürü bir Siyah yarış arkadaşı seçmeye çağırdı. Senato'da çoğunluk. Yine de, Bayan Harris'in bu açıdan Bay Biden ve partisine ne kadar yardımcı olacağı açık bir soru olarak kalmaya devam ediyor: Geçen yıl, Güney Carolina ve Nevada'nın çeşitli birincil eyaletlerinde ve Bay Harris'in yürüttüğü fikir araştırmasında hiçbir zaman güçlü destek alamadı. Biden'in son haftalardaki ekibi, özellikle Siyah seçmenler için çekici olmadığını öne sürdü.

Bay Biden'ın potansiyel aday arkadaşı sorusu, bazılarının seçimleri kazanabileceğine inandıkları için Demokratik ön seçimlerde onu destekleyen ancak onun için tutkulu bir coşku yaratıp yaratmayacağından endişe eden çekirdek hayranları için bile acil bir sorundu. adaylık. Bayan Harris’in şu anki görevinin bir kısmı, Bay Biden’ın koalisyonunun enerjisini, nadiren kendi başına yapmayı başardığı bir şekilde karıştırmak olabilir.

Bayan Harris’in seçilmesinin anlık siyasi etkisi, büyük ölçüde olağanüstü ölçekteki güçler tarafından şekillendirilen bir kampanyada göreceli olarak susturulabilir, en önemlisi on binlerce Amerikan hayatına mal olan ve ekonomiyi acılı bir durgunluğa iten küresel bir salgın.

Yine de, Bay Biden’ın başkan yardımcılığının kararının Demokrat Parti ve genel olarak ulusal siyaset için alışılmadık derecede ağır etkileri olacağı aylardır açıktı.

Kasım ayında kazanırsa, Bay Biden, görevi elinde bulunduran en yaşlı başkan olacak ve birkaç kıdemli Demokrat, 82. doğum gününden sonra başlayacak ikinci bir dönem arayacağına inanıyor. Sonuç olarak, Demokratlar bu ay Bay Harris'in aday arkadaşı olarak Bayan Harris'i resmen onayladığında, onu partilerini 2024 başkanlık yarışına götürmek için güçlü bir favori olarak adlandırıyor olabilirler.

Bay Biden’ın yaşı (77), tamamen ikna edici politik kimlik bilgilerine sahip bir kaçak eş bulmanın önemini artırmış olabilir. Bay Biden'in kendisi de bu gerçeğe duyarlı görünüyordu ve sık sık en üst görevi hemen üstlenmeye hazır bir başkan yardımcısı istediğini yineliyordu.

Mayıs ayındaki bir bağış toplantısında "İlk ve en önemli özellik, eğer bana bir şey olursa, ondan hemen sonra, o kişinin Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olarak görevi devralabilecek olmasıdır" dedi.

Başkan yardımcılığı araması, hem televizyonda seçmeleri hem de yarım düzineden fazla adayın çevrimiçi kampanya etkinliklerini içeriyordu - ve son 15 ayda oldukça fazla sayıda sızıntıyı atlatan bir kampanya için şaşırtıcı derecede gizliydi.

Sürecin çoğu, Nisan ayı sonlarında Bay Biden tarafından belirlenen dört güvenilir danışmandan oluşan bir komite tarafından gerçekleştirildi: Connecticut'tan eski Senatör Christopher J.Dodd, Delaware Temsilcisi Lisa Blunt Rochester, Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti ve Cynthia C.Hogan , Bay Biden'ın eski baş danışmanı.

Bir avukat ekibinin yardımıyla, bu grup bir dizi başkan yardımcısı ile görüşmeler yaptı ve onların siyasi kayıtlarını, kişisel mali durumlarını ve özel hayatlarını derinlemesine inceledi ve daha az sayıda kişiyi Bay Biden ile görüşmeleri için yönlendirdi.

Değerlendirilen kadın alanı, valiler, senatörler, Meclis üyeleri, eski bir Birleşmiş Milletler büyükelçisi, Atlanta belediye başkanını içeren bir düzineden fazla yarışmacının yer aldığı bir düzineden fazla aday havuzundan başlayarak, kesinlikle tarihin en çeşitli başkan yardımcısı adayları dizisiydi. ve süslü bir savaş gazisi. Grupta iki Asyalı-Amerikalı kadın ve Senato'ya seçilen ilk eşcinsel kişi vardı. Özellikle Bay Dodd'un, Bay Biden'a seçiminde maksimum esneklik sağlamak için, üzerinde alışılmadık bazı isimler bulunan geniş bir liste için baskı yaptığı söyleniyor.

Haziran ayı sonunda, güçlü adaylar olarak daha küçük bir aday kümesi ortaya çıktı, görüşmelerde tarama komitesini etkiledi ve süreçte Bay Biden’in avukatlarından gelen kapsamlı belge taleplerini içeren bir noktaya ulaştı. Bu grup arasında, Massachusetts'den Senatör Elizabeth Warren ve Illinois'den Tammy Duckworth, Florida Temsilcisi Val Demings, New Mexico Valisi Michelle Lujan Grisham, California'dan Bayan Bass ve eski ulusal güvenlik danışmanı Bayan Rice ve Birleşmiş Milletler büyükelçisi.

Yine de, yakın zamandaki diğer herhangi bir başkan yardımcılığı sürecinden çok daha fazla, buna bir kişi ve tek başına bir kişi tarafından, alışılmadık derecede gelişmiş bir başkan yardımcılığı duygusu ve bu konuda kesin inançlarla karar verilmesi yeterince açıktı. işin nasıl doğru yapılacağı. Ne de olsa Bay Biden, başkan yardımcılığı görevini üstlendikten sonra 20 yıl içinde aday bir eş seçen ilk başkan adayı.

Seçim kampanyası yolunda, Bay Biden sürekli olarak olası bir başkan yardımcısı seçimi hakkında sorular sordu ve kriterleri hakkında iyi hazırlanmış bir cevap üretmesine yol açtı. Gerekirse derhal başkanlığı üstlenebilmenin yanı sıra, Bay Biden’ın aday arkadaşı, günün kritik meselelerinde ve aynı zamanda ulusa nasıl liderlik edileceğine dair daha geniş bir vizyonda onunla "simpatico" olmalıdır.

Bay Biden’ın koşan arkadaşı da onu “sahip olmadığım bazı niteliklerle” dengelemeli, dedi.

Belki de en önemlisi, Obama ile sahip olduğu aynı güvene ve içten ilişkiye sahip olabileceği bir başkan yardımcısı seçme ihtiyacını vurguladı.

Bay Biden, Nisan ayında bir bağış toplama toplantısında kendisinin ve Obama'nın "her şeyin masada olduğu yerde" yedikleri öğle yemeğini anlatırken, "Bazı taktiksel yaklaşımlar konusunda anlaşamadık" dedi. Ancak, "Özel olarak gerçekleşmesi gerekiyor. Daima başkanın geri dönmesi gerekiyor. "

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Kamala Harris, Biden Tarafından Başkan Yardımcısı Olarak Seçildi - İlk Defa Bir Siyahi Kadın Başkan Yardımcılığına Aday Oldu
  • Admin

Kamala Harris'in başkan yardımcısı onayına insanlar nasıl tepki veriyor?

Demokratik Beyaz Saray umutlu Joe Biden, Salı günü Kaliforniya'dan yüksek profilli bir senatör olan Kamala Harris'i başkan yardımcısı seçimi olarak seçti.

BB17Qizi.img?h=715&w=1075&m=6&q=60&o=f&l

ABD'li politikacılar ve ünlüler onun adaylığına şu şekilde tepki verdi:

- Barack Obama -

Eski başkan Barack Obama, Biden'in uzun bir açıklamada "bu kararı çivilediğini" söyledi.

"Şimdi Joe, Amerika'nın şu anda ve önümüzdeki yıllarda karşı karşıya olduğu çok gerçek zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olacak ideal bir ortağa sahip," dedi Obama, Harris'i "bu işe hazırlıklı olandan daha fazla" olarak nitelendirdi.

Kişisel ve profesyonel geçmişini vurgulayarak, "Kariyerini Anayasamızı savunarak ve adil bir sarsıntıya ihtiyacı olan insanlar için savaşarak geçirdi" dedi.

- Bernie Sanders -

2020 Demokratik Başkanlık adaylığı için Harris ve Biden ile yarışan Vermont senatörü Bernie Sanders, eski rakibini tebrik etti.

"Çalışan insanlar için ayağa kalkmanın, herkes için sağlık bakımı için savaşmanın ve tarihteki en yozlaşmış yönetimi alt etmenin ne gerektiğini anlıyor" diye tweet attı.

"Hadi işe koyulalım ve kazanalım."

- Hillary Clinton -

Eski Demokrat cumhurbaşkanı adayı Hillary Clinton, "@KamalaHarris'i tarihi bir Demokratlar listesine davet etmekten heyecan duyduğunu" söyledi.

Clinton, "İnanılmaz bir kamu görevlisi ve lideri olduğunu zaten kanıtladı. Ve @ JoeBiden'ın güçlü bir ortağı olacağını biliyorum," diye tweet attı.

- Lebron James -

NBA yıldızı LeBron James de bir dizi alkışlayan emojiyi tweet atarak heyecanını gizleyemedi.

"Görmeyi ve desteklemeyi seviyorum!" Los Angeles Lakers forvet dedi.

- Mindy Kaling -

"Daha heyecanlı bir gün var mıydı?" Hintli-Amerikalı oyuncu Mindy Kaling'e Twitter'da sordu.

"Elbette tüm ülkemiz için, ama özellikle Siyahi ve Hintli kız kardeşlerim için, birçoğumuz tüm hayatımız boyunca bize benzeyen birinin asla yüksek görevde olmayacağını düşünerek gitmiş miyiz?" Harris'in karma Siyah ve Güney Asya mirasına işaret ederek yazdı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kamala Harris, Büyük Bir ABD Partisi için Başkan Yardımcısı Adayı Olarak Koşan Üçüncü Kadın. İşte İlki Hakkında Bilmeniz Gerekenler

BB17QbNF.img?h=498&w=378&m=6&q=60&o=f&l=

Salı günü yaptığı açıklamaya göre Joe Biden, 2020 başkanlık seçimi için başkan yardımcısı adayı olarak Kamala Harris'i seçti. Harris, büyük bir başkanlık partisi biletinde koşu arkadaşı olarak seçilen üçüncü kadın olacak.

1984 Demokrat cumhurbaşkanı adayı Walter Mondale'nin aday arkadaşı olarak seçildiğinde büyük Beyaz Saray biletini alan ilk kadın olan Geraldine Ferraro'nun izinden gidiyor. (Cumhuriyetçi Sarah Palin ikinci oldu.)

23 Temmuz 1984'te "Tarihi Bir Seçim" başlıklı bir kapak hikayesinde TIME, Demokrat başkan adayı Walter Mondale'nin bileti canlandırmak için bir kadını seçtiğini bildirdi. (Aslında, Ferraro düşündüğü tek kadın değildi; TIME, o zamanki San Francisco Belediye Başkanı Dianne Feinstein'ın Mondale onu arayıp başka birini seçtiğini söylemek için TIME fotoğraf çekimi için stüdyoya gittiğini bildirdi.)

Dergi, aynı zamanda büyük bir partinin ilk İtalyan-Amerikan başkan yardımcısı adayı olan Ferraro'nun seçilmesinin de bir düzeyde pratik olduğunu savundu. Hikaye, seçmenlerin çoğunluğunu temsil eden kadınların yanı sıra "etnik" ve "şehirli" seçmenleri de cezbedebilir. Seçim, "canlılık" ve "yetenek" ekleyerek "sıkıcı" bir kampanyaya dönüşen şeyi "dönüştürdü". Aynı zamanda, 1982'de Eşit Haklar Değişikliğini onaylamak için son tarihin dolması nedeniyle hayal kırıklığına uğrayan bir kadın hareketini de harekete geçirdi.

BB17Q4SE.img?h=560&w=426&m=6&q=60&o=f&l=

Bilet için ne anlama gelirse gelsin, Ferraro bunun ülke çapındaki kadınlar için ne anlama geldiğini biliyordu.

Güneyli beyaz erkekler arasında bir kadın başkan yardımcısı adayına karşı direnişi gösteren anketlere yanıt vererek, "İlk kez yapana kadar her zaman endişelerimiz var ve sonra genellikle bu endişelerin temelsiz olduğunu anlıyoruz" dedi. "Bu bir ilk ve endişe yaratması kaçınılmaz; ancak bu endişeleri hızla dindireceğiz. "

BB17Q4Sy.img?h=755&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Adaylığının toplum üzerindeki daha geniş önemi hakkında daha geniş bir ifadeyle, "Bir kadın ABD Başkan Yardımcısı olabiliyorsa, kadının yapamayacağı hangi iş var?" Dedi.

Dergi, o dönemde bu sayıda seçimin önemini daha da açıkladı:

Tarih. İşte böyle yapılır. Tarih yapımını antlaşmalar, taçlandırmalar, gerçekler açısından düşünme eğilimindedir, ancak değişiklikleri yapan akıldır. Kasım ayına gelindiğinde, Tulsa'dan (Hartford, Butte) bir kadın, arkasından kapatılan oylama kabininin perdesini duyacak ve Amerika ve kendi hayatıyla baş başa kalacaktır. Başka bir kadının adı önündeki oy pusulasında olacak. Ne kadar oy verirse versin, dünyadaki yeri hakkındaki düşünceleri bir daha eskisi gibi olmayacak ...

Feminizm, kadınların oy kullanma hakkını kazandıklarından bu yana artık muhteşem bir zafer kazanmadı. Amerikan kadınları genel oy hakkına rağmen geçen Perşembe gününe kadar Beyaz Saray'a bir erkek seçme hakkından başka bir şey değildi. Ancak Demokratlar, tek bir hamle ile kadınların haklarının son aşamasına girmesini mümkün kıldı. Kasım ayında kazanın ya da kaybeden Geraldine Ferraro artık Amerikan rüyasının en gerçek, en saf yönünün simgesi: her vatandaşın eşit şansa hakkı olduğu ...

Amerikan Psikiyatri Derneği'nin Yeni Başkanı Dr. Carol Nadelson'ın belirttiği gibi, erkek çocuklar da yeni kuralları öğrenecekler. “Beşinci sınıftaki bir erkek çocuk” diyor, “aynı zamanda bir kadın rolü de varmış gibi görüyor. Bu değişiklik kadınlara bakış açısını genişletiyor. ”…

Yüksek seviyeli umut, sadece ulusal siyasetin değil, her toplumsal alanda yayıldı. Planlanmış Ebeveynlik Başkanı Faye Wattleton, "Bir kadın saygıdeğer bir konuma ulaştığında, bir ofisteki sekreterin öz değerini daha iyi anlaması daha kolay" dedi. "Bu sekreter ABD Başkanı olmak istemeyebilir, ancak şirketinin başkanı olmak isteyebilir."

Ferraro, 26 Ağustos 1935'te Newburgh, New York'ta (şimdi Kadın Eşitliği Günü olarak biliniyor) Büyük Buhran'ın ortasında doğdu. Babası gençken öldü ve bir terzi olan annesi, Güney Bronx'ta aileyi büyüttü. Ferraro, üniversiteden sonra 1950'lerde ikinci sınıfta öğretmenlik yaptı, ancak sıkıldı ve geceleri Fordham Hukuk Fakültesi'ne gitmeye başladı. Ancak mezun olduktan sonra, Wall Street hukuk firmalarının kadınları işe almaya hala dirençli olduğunu gördü ve Queens Bölge Savcısı olan kuzeni onu savcı olarak işe alana kadar evde kalan bir ebeveyn oldu. Çocuk istismarı, tecavüz ve aile içi şiddet davalarına bakmadığı zamanlarda yerel Demokratik siyasete karıştı ve seçmenlerle konuştu.

1978'de, Archie Bunker'ın evi olduğu bilinen Queens, NY mahallesini temsil etmek üzere Kongre'ye koştu. O kazandı. Kampanya sloganına sadık kalarak, "Nihayet Sert Demokrat", kameraları ve perde arkası anlaşma yapma becerilerini aramamasıyla tanındı.

BB17Q2as.img?h=560&w=426&m=6&q=60&o=f&l=

Demokrat başkan yardımcısı adayı Ferraro'nun heyecanı kısa sürdü. Ağustos ayına gelindiğinde, kocasının vergi beyannamelerini serbest bırakma konusundaki isteksizliği konusundaki tartışmalar kaşları kaldırdı ve çift, sözde bir muhasebe hatası için IRS'ye 53.000 dolar ödedi. Dış politika deneyiminin olmaması, onu özellikle Soğuk Savaş'ın ortasında saldırılara karşı savunmasız hale getirdi.

Sonunda, Amerika heyelanla Başkan Reagan'ı yeniden seçti. Katolikler, kadınlar ve İtalyan Amerikalılar ona Mondale için büyük farklarla oy verdiler ve 19 Kasım 1984'te, Ferraro'nun “sandıklarda Mondale'ye yardım ettiğinden daha fazla zarar verdiği” sonucuna varmak için TIME bıraktı. Memphis'teki bir kadın TIME'a, "Ben özgür bir kadınım, ancak Washington'da işleri bir kadının yönetmesi gerektiğini düşünmüyorum." Dedi.

Seçimden sonra, Ferraro hukuka geri döndü, Harvard'da bir burs aldı, kitaplar yazdı ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'nda ABD büyükelçisi olarak görev yaptı. Ayrıca ABD Senatosu için başarısız teklifler verdi.

Bugün, 2011 yılında 75 yaşında hayatını kaybeden Ferraro, kaybettiği seçimlerden daha az, 1984 başkan yardımcılığı adaylığının diğer kadınların kazanmasına yardımcı olduğu seçimlerden daha çok hatırlanıyor.

Dışişleri Bakanı ve geleceğin başkan adayı Hillary Rodham Clinton, Ferraro'nun cenazesinde "Gerry ve ben sık sık birbirimize bağlıyız" dedi. “Benim ve diğer birçok kadının siyasi kariyerinin önünü açıyor olarak görülüyor. Ona çok şey borçluyuz. Bize kadınlara ve kızlara ilham verdi. Hepimiz Gerry sayesinde yeni düşünceler düşündük ve yeni olasılıklar hayal ettik. "

O sırada Mondale, 1984 seçim kampanyasında erkeklerden karşı karşıya kaldığı direnişi de hatırladı.

"Mississippi'ye gittik ve yaşlı bir çiftçi" Genç bayan, güzel böğürtlenli kek yapar mısınız? "Dedi ve" Evet. Öyle mi? TIME'a, "Karşı geldiği türden bir şeydi," dedi. Onu sakin tutmalıydı. Bu konuda nazik olmalıydı. Ve yine de bir devrim geçiriyordu. Sadece otomatik değildi. Bunu başarmasına yardımcı olan, cesaretleri, vizyonu ve inançlarının derinliğiydi. "

Kaynak: TIME

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Stacey Abrams, Karen Bass, Susan Rice ve Diğer Biden Başkan Yardımcısı Adayları Kamala Harris'i Tebrik Ediyor

Muhtemel Demokrat aday Joe Biden'in başkan yardımcısı yarışmacılarından bazıları, cumhurbaşkanı adayı Kaliforniya Senatörü Kamala Harris'i başkan yardımcısı olarak seçtikten sonra kararını övdü.

BB17QggR.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Biden bir tweet'te, "Küçük adam için korkusuz bir savaşçı ve ülkenin en iyi kamu görevlilerinden biri olan @ KamalaHarris'i koşan arkadaşım olarak seçtiğim için büyük bir onur duyuyorum."

Sonraki bir tweet'te Biden, "Kamala [California] Başsavcı iken, Beau [Biden] ile yakın bir şekilde çalıştı. Büyük bankaları ele geçirirken, çalışan insanları kaldırırken ve kadınları ve çocukları tacizden korurken izledim. . O zaman gurur duydum ve şimdi onun bu kampanyada ortağım olmasıyla gurur duyuyorum. "

Mart ayında, Biden ilk olarak Demokratik bir tartışma sırasında bir kadını koşan arkadaşı olarak seçeceğine söz verdi.

Tartışma sırasında Biden, "Aslında başkan yardımcısı olarak bir kadın seçeceğime söz veriyorum" dedi. Eski başkan yardımcısı daha sonra bir tweet ile bu duyuruyu tekrarladı.

Kararından önce, Harris, Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, Illinois Senatörü Tammy Duckworth, Michigan Valisi Gretchen Whitmer ve eski ulusal güvenlik danışmanı Susan Rice da dahil olmak üzere birçok potansiyel adayın seçilebileceğini belirtti.

Kararının ardından, bu adaylardan birkaçı Harris ve Biden'ı tebrik etmek için Twitter'ı kullandı.

Rice yaptığı açıklamada, "Biden-Harris'in kazanan bir bilet olacağından emin" olduğunu söyledi.

Rice, "Senatör Kamala Harris'i Joe Biden'ın Başkan Yardımcısı olarak seçildiği için içtenlikle kutluyorum. Senatör Harris, kampanya yolunda harika bir ortak olacak inatçı ve öncü bir lider," diye yazdı. "Başından beri söylediğim gibi, Joe Biden'ın Amerika Birleşik Devletleri'nin bir sonraki başkanı olmasına ve başarılı bir şekilde yönetmesine yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım."

Gürcistan Temsilcisi Stacey Abrams da benzer bir açıklama yaparak "Amerika Birleşik Devletleri'nin bir sonraki Başkan Yardımcısı olarak Senatör Kamala Harris'i desteklemekten heyecan duyduğunu" yazdı.

Abrams açıklamasında, "Biden-Harris Takımının, Georgia'nın 16 seçim oylaması ve Senato çoğunluğunu dağıtması ve ülke genelinde seçmenlerin bastırılmasıyla mücadele etmesi için elimden geleni yapmayı dört gözle bekliyorum." Dedi.

Abrams ve Rice'a ek olarak, Whitmer ve California Temsilcisi Karen Bass da benzer yorumlarda bulundu.

Whitmer bir tweet'te "@KamalaHarris ve @ JoeBiden'ı desteklemekten olağanüstü gurur duyuyorum," diye yazdı. "Amerika'yı Daha İyileştirmek için çetin bir ekip olacaklar."

Bass, bir tweet'te Harris'in "Başkan Yardımcısı için harika bir seçim olduğunu" yazdı.

Bass, "Adalet arayışı ve halk için amansız savunuculuk şu anda ihtiyaç duyulan şeydir." "Artık tüm Amerikalılar onun Başkan Yardımcısı olarak yaptığı işten yararlanacak. Ona yardım etmek için elimden gelen her şeyi yapacağım ve @ JoeBiden Kasım ayında kazanacak."

Newsweek, yorum için Biden'ın kampanyasına ulaştı ancak yayınlanma zamanında bir yanıt alamadı.

Kaynak: NEWSWEEK

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

B.Y. Kamala! Twitter VP Seçimine Tepki Verdi

BB17Qnn9.img?h=809&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu resmi! Joe Biden, Kamala Harris'i koşucu arkadaşı olarak seçti ve onu ilk Siyah kadın ve büyük bir parti tarafından ulusal ofis için aday gösterilen ilk Hint asıllı kişi yaptı. Önümüzdeki günlerde ve haftalarda, seçim şüphesiz soldan ve sağdan incelemeye alınacak. Ancak Siyah Hayatlar Önemlidir hareketinin yeniden dirildiği bir yılda, sosyal medyadaki ruh hali, içten kişisel kutlamalardan bu tarihi anın övgülerine kadar, öncelikle tebrik ediciydi. Aşağıda, Twitter'daki en iyi tepkilerden bazıları.

 

Kamala'ya Oy Vermek İçin Gidiyorlar

Kaynak: Vogue

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kamala Harris, Sosyal Medyanın Şu Anda Konuştuğu Tek Şey

BB17QihS.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kamala Harris, 2020 seçimlerinde Biden’ın aday arkadaşı olacak. Haberi duyuran Biden, "Küçük adam için korkusuz bir savaşçı ve ülkenin en iyi kamu görevlilerinden biri olan Kamala Harris'i koşan arkadaşım olarak seçtiğimi duyurmaktan büyük onur duyuyorum."

Biden’ın aday arkadaş duyurusu uzun süredir beklemekteydi. 15 Mart'ta Başkan Yardımcısı olarak bir kadın seçeceğini doğruladı ve 21 Temmuz'da MSNBC'den Joy Reid'e yarışmacılar arasında dört Siyah kadının da olduğunu söyledi.

Duyurudan sonra tepkiler ve tebrikler yağdı. İşte en iyi ve en komiklerinden bazıları.

 

 

Kaynak: G

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

"En İyi Polis" Kamala Harris’in Polise Polislik Yapma Kaydı

BB17LeFX.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Göz yaşartıcı gaz ve kargaşanın hüküm sürdüğü bu yaz boyunca, Kamala Harris sessiz kalmadı.

BB17LmxQ.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"The View" da, California senatörü "Amerika'da kamu güvenliğini nasıl yaptığımızı yeniden tasarlamaktan" bahsetti.

Senato katında, Kentucky Cumhuriyetçilerinin linç etmeyi federal bir suç olarak kabul eden bir tasarıyı bloke etmesinden sonra Rand Paul ile tartıştı ve boğulma, ırksal profil oluşturma ve vurmama emirlerini yasaklayan polis yasasına sponsor olan Demokratlar arasında yer alıyor.

Twitter'da, yanlış giden bir uyuşturucu baskını sırasında bir Siyah Kentucky kadını olan Breonna Taylor'ı öldüren polis memurlarının "hala suçlanmadıkları" konusundaki hayal kırıklığını dile getirdi.

Sabah Bilgilendirme Bülteni için Kaydolun

Bayan Harris, kararından önceki son günlerde Joseph R. Biden Jr.’ın aday arkadaşı olmak için önde gelen bir rakip olarak, kampanyanın merkezinde olduğu kesin görünen polisin görevi kötüye kullanması konularında güçlü bir ses olarak ortaya çıktı. Yine de, kendi başarısız başkanlık seçiminde, reform çağrılarını, kolluk kuvvetlerinde uzun bir kariyer sırasında bu aynı konulardaki sicili ile uzlaştırmak için mücadele etti.

Nitekim, bu kayıt incelendiğinde, Bayan Harris'in yarım on yıl önce başka bir mayalanma döneminde nasıl çok daha suskun olduğunu gösteriyor.

2011'de California’nın başsavcısı olduğundan beri, polisin öldürdüğü olaylara müdahale etmekten büyük ölçüde kaçınmıştı. Oakland'daki protestocular şunları söyleyen el ilanları dağıttılar: “Kaliforniya Başsavcısı Kamala Harris'e katil polisleri yargılamasını söyle! Bu onun işi! "

Ardından, Michael Brown'ın Ferguson, Mo.'da 2014'te öldürülmesiyle tetiklenen ulusal öfke ortasında, daha önce bölge savcısı olduğu San Francisco'da bir dizi polis silahlı saldırısını araştırması için ricada bulundu. İçeri girmedi. Olağanüstü durumlar dışında, onun işi olmadığını söyledi.

Yine de yaklaşımı ince bir şekilde değişiyordu. Bayan Harris, başsavcı olarak ikinci döneminin açılış konuşmasında, ülkenin polis güçlerinin bir "güven krizi" ile karşı karşıya olduğunu söyledi. 2016'daki görev süresinin sonunda, ofisinin polisin görevi kötüye kullanmasını soruşturma yetkilerinin mütevazı bir şekilde genişletilmesini önermiş, iki belediye polis departmanını incelemeye başlamış ve San Francisco'da bir Adalet Bakanlığı soruşturmasına destek vermişti.

Eleştirmenler, cesur bir reforma ihtiyaç duyulduğunda bebek adımlar attığını gördüler - ceza adaleti konusunda temkinli, aşamalı adımlar atma ve çoğu zaman statükoya boyun eğme konusunda ün kazandığı bir kariyerin mikro kozmosu.

1960'ların toplumsal protesto hareketinde Berkeley'de tanışan Hintli bir anne ve Jamaikalı babanın kızı olan Bayan Harris, sistemi içeriden değiştirmek için kolluk kuvvetlerine gittiğini söyledi. Yine de bölge savcısı ve ardından başsavcı - ve bu işleri yapan ilk Siyah kadın olarak - kendini sürekli olarak iki güçlü güç arasında bir orta yol pazarlığı yaparken buldu: Amerika'nın en liberal eyaletlerinden birinde polis ve sol.

Bayan Harris, bu makale için röportaj yapmayı reddetti. Ancak yıllar geçtikçe, kendisini gururla hem "en iyi polis" hem de "ilerici savcı" olarak etiketledi.

2009 tarihli "Smart on Crime" adlı kitabında "sokakta daha fazla polis görmek isteyenlerin ellerini gösterirsek benimki ateş ederdi" diye yazdı ve "neredeyse tüm yasalara saygılı yurttaşlar memurların bir vuruşta yürüdüğünü gördüklerinde kendilerini daha güvende hissediyorlar. "

Bu yazın başlarında, Minneapolis'te George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından, The New York Times'a “Sokaklara daha fazla polis koymanın daha fazla güvenlik yarattığına inanmak statüko düşüncesi. Bu yanlış. Bu sadece yanlış. "

Hepsi bir soruyu gündeme getiriyor: Bayan Harris esasen politik bir pragmatist mi yoksa gerçekten değişti mi? Ve Beyaz Saray'ın polis reformu çabalarına liderlik edecek kadın mı?BB17LkfS.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Bir Polisin Ölümü

Bayan Harris, 2003 yılında eski patronu Terence Hallinan'ı yenerek San Francisco bölge savcısı seçildi. O, ülkenin en ilerici bölge savcılarından biri olarak görülüyordu, polisle yüzleşmekten korkmamıştı, hatta kısaca da olsa bir zamanlar şehrin polis şefini suçlamıştı.

Bay Hallinan'ın mahkumiyet oranı da düşüktü ve Bayan Harris ofisini işlevsiz olarak gördü. Polis sendikası ikinci turda onu onayladı.

Ancak 2004 yılının Nisan ayında, işe henüz üç ay kala, Bayan Harris, bir çete üyesi Isaac Espinoza adlı bir memuru vurduktan sonra polisle anlaşmazlık içinde buldu.

Kampanya sırasında Bayan Harris, renkli insanlara karşı ayrımcılık yaptığı için kısmen ölüm cezasına karşı çıktı ve bunu Memur Espinoza'nın katili için aramadı. Sıra ve dosya görevlileri çileden çıkardı. Yeni polis şefi Heather Fong, bunu "halkın güvenliği için hayatlarını tehlikeye atanlara" hakaret olarak nitelendirdi.

Sonra, cenazede, Senatör Dianne Feinstein ölüm cezası istediğinde Bayan Harris, gafil avlandı.

Polis Komisyonu'nun eski bir üyesi olan ve şehrin Polis Departmanını denetleyen Peter Keane, geri tepme onu “tamamen travma geçirdi” dedi. Görev süresi boyunca, Bayan Harris'in “geleneksel kovuşturma, polis yanlısı içgüdüleri olduğunu söyledi. Her zaman polisin hedefi olmamaya çalıştı. "

2007 yılında, polis sendikaları disiplin duruşmalarına halkın erişmesine izin veren yasalara karşı çıkarken sessiz kaldı. Tasarıyı hazırlayan eski Eyalet Senatosu çoğunluk lideri Gloria Romero, pek çok San Francisco'lunun hareketi kamuoyuna desteklediğini, ancak Bayan Harris'in bunu desteklemediğini söyledi.

Demokrat düzeni eleştiren bir Bernie Sanders destekçisi olan Bayan Romero, "Daha derin bir sessizlik duvarı olamazdı" dedi. "Bugün kendini ilerici olarak adlandırmak kolay, ama demek istediğim, hadi, kendini yeniden keşfetmek çok kolay."

Polisin güç kullanımı, Bayan Harris göreve gelmeden çok önce San Francisco'da tartışmalı bir konuydu. The San Francisco Chronicle, 2001'den 2004'e kadar şehirde güç kullanımıyla ilgili olarak San Diego, Seattle, Oakland ve San Jose'de olduğundan daha fazla şikayet olduğunu bildirdi. Bayan Harris, o zamanlar alışılmadık bir durum olmasa da, görev başındaki zorla ilgili suistimal davalarını takip etti.

BB17LhLa.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

San Francisco şehir avukatı olarak bir zamanlar Bayan Harris'i işe alan Louise Renne, çoğu bölge savcısının memurları “sadece nadir görülen davada” yargıladığını söyledi. O ve Bayan Harris'in diğer destekçileri, onu bugünün prizmasıyla eleştirmenin haksızlık olduğunu söylediler.

Bayan Renne, "O zamanlar, Kamala çok ilerici bir D.A. idi ve eleştirilerin bir kısmı şimdi biraz revizyonist tarihe dayanıyor," dedi.

BB17LeG0.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Bayan Harris’in eski politika şefi ve onun adına konuşan mevcut ve eski yardımcılarından biri olan Timothy P. Silard, Bayan Harris’in başından beri departmanda düşmanlık yaşadığını söyledi. Yoksul mahallelerde daha fazla cinayet çözmelerini talep ettiği toplantılarda kendisiyle konuşmayı reddeden veya onun gözlerine bakmayı reddeden komutanları ve cinayet dedektiflerini hatırladı. Bunun yerine beyaz adamlara - astlarına - hitap ettiler.

"Profesyonel bir savcı olarak polisleri kızdırmak için yola çıktı mı?" O sordu. "Hayır. Bunu neden yapsın? Ama polis departmanının veya polis sendikasının hoşlanmadığı bir şey olduğu için cesur şeyler yapmaktan ve önemli şeyler yapmaktan çekiniyor muydu? Asla."

BB17LkfY.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

2002'den 2005'e kadar Siyahlar şehir nüfusunun yüzde sekizinden azını oluşturuyordu, ancak polis tutuklamalarının yüzde 40'ından fazlasını oluşturuyordu. Bayan Harris’in idare şefi olan ve şimdi polisle ilgili şikayetleri araştıran bir şehir ajansını yöneten Bay Silard ve Paul Henderson, Bayan Harris'in çalışanlarına ırksal profil oluşturmaya dayalı tutuklamaları kovuşturmamalarını söyledi.

"Memurlardan düzenli olarak şu sözler aldık:" Bu davayı açtığınıza inanamıyoruz. Bu iyi bir vakaydı. "Hayır, değildi," diye hatırladı Bay Henderson.

Bayan Harris ayrıca, okula gidip bir işe devam etmeleri halinde, düşük seviyeli genç suçluları hapisten uzak tutmayı amaçlayan "Back on Track" adlı bir "yeniden giriş" programı oluşturdu.

East Palo Alto'nun polis şefi olan Ronald Davis, programı inceledi. "Yeniden giriş, kolluk kuvvetlerinde geçerli bir düşünce değildi" dedi. "Bunun tekrar suç işlemeyi azaltmak için eşsiz bir fırsat olduğunu söyledi."

Ama bazıları yeterince yapmadığını söylüyor.

Bayan Harris bölge savcısıyken ve şu anda San Francisco Demokrat Parti'nin başkanı iken bir süpervizör ve polis komiseri olan David Campos, “Bölge savcısında bir müttefikimiz olduğunu hiç düşünmemiştik” dedi. "Şu anda tüm doğru şeyleri söyleyen biri var, ancak polisin sorumluluğu hakkında bir şeyler yapma fırsatı bulduğunda, ya görünmüyordu ya da öyleyken yanlış taraftaydı." (Bay Campos, Bay Sanders'ın başkanlık teklifini destekledi.)

2010 yılında, Bayan Harris’in ofisi, uyuşturucuları gözden geçiren ve geçmişte aile içi şiddetten mahkum olan bir polis suç laboratuarı teknisyeniyle ilgili bir skandala yakalandı. Bir yargıç, ofisinin bilgileri gerektiği gibi savunma avukatlarına açıklamadığını tespit etti. Yargıç ayrıca, polisin tanıkları hakkında açıklayıcı bilgi üretme prosedürlerine sahip olmadığı için de ofisini suçladı.

BB17LeG6.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Bayan Harris, suç laboratuarı sorunlarını ancak kamuya açık hale geldiklerinde öğrendiğini ve ofisinin bir politika uygulamaya koymada çok yavaş olduğunu kabul ettiğini söyledi. Yardımcıları daha önce yazılı bir politika üzerinde çalışıyorlardı, ancak Bay Silard, birkaç kurum arasındaki müzakerelerin ortasında geciktiğine inandığını söyledi. “Onu gömdüğü iması saçma” dedi ve incelemeyi kendisinin başlattığını ekledi.

O zamanlar polis birliği başkanı olan Gary Delagnes'ın biraz farklı bir hatırası var. "Bunun için asla zorlamadı ve biz de bundan dolayı mutluyduk" dedi. Sonunda, skandalla ilgili yüzlerce dava reddedildi ve Bayan Harris’in yardımcıları bir politika oluşturmak için acele ettiler.

Polis memurlarının sert bir savunucusu olarak tanınan Bay Delagnes, pek çok memur, Espinoza kararı için Bayan Harris'i asla affetmezken, sendikanın şiddetle karşı çıktığı diğer büyük eylemleri hatırlayamadığını söyledi. Ona şehrin en "kamu güvenliği yanlısı D.A." dedi. son 20 yılın.

Mevcut ifadelerini "son derece sert bir sola dönüş" olarak görüyor.

"2004'teki halinden Jekyll ve Hyde," dedi. "Benim tanıdığım Kamala Harris değil."

"Yok Değildik"

Polisin suistimalini gözden geçirme çağrıları, Bayan Harris'in Ocak 2011'de, tarihsel olarak yüksek polis vuruşu oranının olduğu bir eyalette başsavcı olarak göreve gelmesinden sonra arttı.

Anaheim'ın o zamanki belediye başkanı Tom Tait, 25 yaşındaki Manuel Diaz'ın polis tarafından ölümcül bir şekilde vurularak öldürülmesinin ardından Temmuz 2012'de kentinin karşı karşıya olduğu krizi hatırlıyor. Bir gün sonra, yüzlerce protestocu Belediye Binası'na inerek tahliyeyi zorladı.

"Gergindi," dedi Bay Tait. Bayan Harris’in ofisini aradı ve ondan dışarıdan bir soruşturma yürütmesini istedi. Bayan Harris, iki gün sonra onu arayıp müdahale etmeyeceğini söyledi, dedi.

Aynı yıl, 23 yaşındaki Mario Romero'nun Vallejo'daki evinin önünde polis tarafından öldürülmesini gözden geçirmesi istendiğinde itiraz etti.

"Kamala Harris’in Sacramento’daki ofisine üç kez gittik; Her seferinde geri çevrildik, ”dedi Bay Romero’nun kız kardeşi Cyndi Mitchell. Katılmayacaklarını asla söylemediler. Gerçekten hayır değildi, ama evet de değildi. "

Kaliforniya yasaları, başsavcıya yasa uygulama konularında geniş yetki verir. Ancak Bayan Harris'in yardımcıları, bu ve diğer durumlarda, yerel bölge savcısı bir çıkar çatışması yaşamadıkça veya "bariz suistimal" söz konusu olmadıkça, memurların karıştığı silahlı saldırılara karışmayarak, eyalet Adalet Bakanlığı'nın müdahale politikasına uyduğunu söyledi. savcılık takdir yetkisi. "

Başsavcı iken Bayan Harris'in üst düzey yardımcılarından Brian Nelson, kendisi gibi olduğu için koca bölge avukatlarına karşı isteksiz olduğunu söyledi.

"Topluluğa daha duyarlı olacak uzak bir figür olacağı fikri ona doğru gelmedi" dedi Bay Nelson.

Michael Brown'ın Missouri'de öldürülmesinden iki gün sonra, 11 Ağustos 2014'te Los Angeles'taki polis memurları, akıl hastalığı geçmişi olan 25 yaşındaki silahsız siyah bir adam olan Ezell Ford'u ölümcül bir şekilde vurdu ve bir gösteri dalgasına yol açtı. Bayan Harris, nihayetinde hiçbir suçlama getirmeyen, şehrin ilk Black bölge avukatı Jackie Lacey'yi erteledi.

Bayan Harris, polisliği daha adil ve daha şeffaf hale getirme adımlarının ana hatlarını belirterek, "Adaletsizliğin acısını çok fazla kişinin hissettiğini kabul etmeliyiz" diyerek, sonraki yıl başsavcı olarak ikinci dönemine başladı. Yine de, polis birliklerinin, ofisinin ölümcül polis saldırılarını incelemek için özel savcılar atamasını gerektiren bir yasa tasarısına karşı çıkan AB-86'yı onaylamayı reddederek tereddüt etti.

San Francisco'da polis, Bayan Harris’in başsavcı olarak altı yıl boyunca 18 kişiyi öldürdü. Ancak tek bir parlama noktası olsaydı, Aralık 2015'te 26 yaşındaki Mario Woods'un vurulmasıydı. Yaygın olarak dolaşan cep telefonu videoları, Bay Woods'u çevreleyen memurları - rahatsız olmuş, metamfetaminlere asılmış ve bir biftek bıçağıyla silahlanmış - gösteriyordu. Beş memur 46 mermi ateşledi ve ona 21 ile vurdu.

Bunu bir dizi miting ve Frisco Beşli olarak bilinen beş adam tarafından 18 günlük açlık grevi izledi. Birçoğu, Bayan Harris'in, selefi Jerry Brown'un 2009 yılında yaptığı gibi, Maywood'daki polis departmanını yaygın bir suistimalden sonra gözetimi altına alan bir mahkeme emri aldığında, harekete geçeceğine inanıyordu.

Bayan Harris'e yazdığı bir mektupta, o zamanlar San Francisco’nun kamu avukatı Jeff Adachi, onu Woods davasında ve diğer birkaç silahlı saldırıda yetkisini kullanmaya çağırdı. "Bir soruşturma," dedi, "bu olaylarda kanıtlanan ırkçılığın yaygın olup olmadığı konusundaki acil soruyu çözecektir."

Nihayetinde, ajansın toplum odaklı polis hizmetleri ofisinin müdürü olan eski East Palo Alto polis şefi Bay Davis liderliğindeki müdahale Adalet Bakanlığı oldu. Bay Davis, çalışmasının, Bayan Harris'in gerekirse San Francisco polisini araştıracağına dair uyarılarıyla desteklendiğini söyledi.

Bayan Harris'e ceza adaleti konularında tavsiyelerde bulunan eski bir başsavcı yardımcısı olan Venus Johnson, "Orada değildik" dedi ve San Francisco yetkilileriyle sık sık görüşmeler yapıldığını ekledi. "Kafamızı kuma koymuyorduk. Aktif olarak dahil olduk. " (Şehir daha sonra, beyaz olmayan kişilere karşı orantısız güç kullanıldığını tespit eden 68 sayfalık Adalet Bakanlığı raporundan bazı tavsiyeleri kabul etti. 2018'de bölge savcısı Woods davasına suç duyurusunda bulunmayacağını söyledi, ancak çekimi gereksiz olarak nitelendirdi. ve rahatsız edici.)

2016 yılında, eski Temsilci Loretta Sanchez, daha sonra Senato koltuğu için Bayan Harris ile yarışırken, özellikle rakibinin AB-86'yı desteklemeyi reddetmesi olmak üzere, polis saldırılarıyla ilgili bir kampanya konusu yaptı. O yıl, Bayan Harris, sadece bölge savcıları veya polis şefleri tarafından istenmesi halinde, ofisinin polisin görevi kötüye kullanmasını inceleme yetkisini genişletecek olan tasarıya bir uzlaşma teklif etti. California milletvekilleri hala bu fikri düşünüyor.

Ve seçimden sonra, Senato'nun yemin etmesinden bir ay önce, Bayan Harris, hem Kern County Şerif Ofisi hem de Bakersfield Polis Departmanında, memurların çok sayıda ölümcül silahlı çatışmaya karıştığı soruşturmalara başladı.

Eski yardımcısı Bay Nelson, "Açıkçası, Siyah toplulukların kötü bir şekilde denetlendiğini fark etti," dedi. "Bu her zaman tüm konuşmalarımızın arka planındaydı."

"Farklı Bir Kıstas"

Ölçülü bir şekilde, Bayan Harris, çeşitli diğer ceza adaleti reformlarını takip etti.

Yüksek Mahkeme, California'ya hapishane kalabalığını azaltma talimatı verdikten sonra, Bay Nelson, Bayan Harris'in "ufuk açıcı bir reform fırsatı" gördüğünü söyledi. İlçelerin hapsetmeye alternatifler bulmasına yardımcı olmak için ofisinde bir bölüm oluşturdu.

Ancak birkaç yıl sonra, hükümetin hapishanedeki işgücünü azaltacağını iddia ederek çok fazla şartlı tahliyenin serbest bırakılmasına karşı çıktığı zaman, ofisi ateş altında kalacaktı. Bayan Harris, farkında olmadığını söyleyerek halka açıldıktan sonra hareketi reddetti.

Ayrıca, Kaliforniya Adalet Bakanlığı'nda, onları benimseyen ilk eyalet kurumu olan vücut kameralarına ihtiyaç duymaya başladı. Ancak, "herkese uyan tek beden" düzenlemesine karşı uyarıda bulunarak, onları polis için zorunlu kılan mevzuatı desteklemedi. Fatura başarısız oldu.

En çok övülen girişimlerinden biri, devlet tarafından toplanan suç istatistiklerine halkın erişimini sağlayan bir veritabanı olan OpenJustice idi. Bu, güç kullanımına ilişkin verileri içeriyordu ve aktivistlerin yanı sıra bazı polis gruplarının da desteğini kazandı.

California Eyalet Üniversitesi, Los Angeles'ta Afrika çalışmaları profesörü ve Black Lives Matter'ın Los Angeles şubesinin kurucu ortağı Melina Abdullah, "Bu bizim için çok faydalı oldu" dedi. "Yine Oakland'dan Howard Üniversitesi'ne giden siyahi bir kadın olarak bana sembolik bir gurur duygusu veriyor."

Ancak genel olarak, politikalarının "yeterince dönüştürücü olmadığını" ve "çok daha güçlü bir rol oynayabileceğini" söyleyerek Bayan Harris hakkında karışık duygulara sahipti.

New York'ta Black Lives Matter'ın kurucularından biri olan Chivona Newsome'un da endişeleri var.

"Ben yüzde 100 satılmadım, ama evrime bakmalıyız," dedi ve Bayan Harris'in polis fonlarının bir kısmını yeniden yönlendirmek için desteğini ifade etmesinden sonra cesaretlendirildiğini ekledi. Ancak, "Bu" en iyi polis "olayı sıkışıp kaldı - üzerine bir A.G., D.A. gibi güçlü bir marka oluşturdu. - ve insanların bunu hafızalarında silmeleri zor. "

Bayan Harris, sistemin içinde çalışmakta yalnız değil. Los Angeles'ta Bayan Lacey, onu fazla polis yanlısı olarak gören Black Lives Matter aktivistleri tarafından eleştirildi. Dr. Abdullah da dahil olmak üzere birkaçı bu yılın başlarında verandasında protesto yaptı ve kocasını bir silah sallamaya zorladı.

Bayan Lacey bir röportajda, "Afrikalı-Amerikalı arkadaşlarınızın sizden çok şey beklediğinin çok farkındasınız" dedi. Senatör Harris'i tanıyorum ve ikimiz de bu rollerde elimizden gelen en iyi işi yapmak istiyoruz. Ama bizim için farklı bir kıstas olduğunu düşünüyorum. "

O ve Bayan Harris birbirlerini yıllardır tanıyorlar. Ama oradan ayrılırken, Bayan Harris, Bayan Lacey'nin rakibi George Gascón'u yeniden seçim teklifinde onayladı. (Bay Gascon, San Francisco bölge savcısı olarak Bayan Harris'in yerini aldı, ancak Bayan Lacey'ye meydan okumak için güneye taşındı.) Bayan Lacey, "Muhtemelen ilerici değerlerinin çoğunda aynı hizadalar," dedi. Kişisel olarak algılamıyorum.

Bayan Harris, kendi adına, protesto hareketinin bazı hedeflerini Senato'dan ilerletmeye çalışıyor.

Bu yılın başlarında protestocuların yardımcı olduğunu da sözlerine ekledi "Verdiğim karar, 'Sistemin içine girmeye çalışacağım ve burada değiştirilmesi gerekenleri değiştirmek için izin istememe gerek kalmadı. dışarıdan baskı getir.

Kendi kariyerine gelince, "Bir değişiklik yapabildiğimizi biliyorum, ama kesinlikle yeterli değildi" dedi.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, Harris'i 'ABD Senatosundaki en saygısız kişi' olarak nitelendiriyor

Başkan Trump, 11 Ağustos'ta Senato'nun onay duruşması sırasında Yüksek Mahkeme Yargıcı Brett M. Kavanaugh'a "korkunç" muamelesi için Senatör Kamala D. Harris'i (D-Calif.) Aradı.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kamala Harris (Bio)

Kamala Devi Harris (/ ˈkɑːmələ / KAH-mə-lə;  20 Ekim 1964 doğumlu) Amerikalı bir politikacı ve 2017'den beri Kaliforniya'dan küçük ABD senatörü olarak görev yapan eski bir avukat. Demokrat Parti üyesi Harris, eski başkan yardımcısı Joe Biden ile birlikte koşan, 2020 seçimleri için olası Demokrat başkan yardımcısı adayı. O, büyük bir partinin başkan adayının aday arkadaşı olarak seçilen ilk Afrika kökenli Amerikalı ve ilk Asyalı Amerikalı. 

Oakland, California'da doğan Harris, Howard Üniversitesi ve California Üniversitesi Hastings Hukuk Fakültesi mezunudur. Harris, kariyerine Alameda İlçe Bölge Savcılığı Ofisinde başladı ve ardından San Francisco Bölge Savcılığına ve daha sonra San Francisco Şehir Savcılığına atandı. 2003 yılında San Francisco'nun 27. bölge savcısı seçildi ve 2011 yılına kadar görev yaptı.

Harris, 2010'da dar bir farkla Kaliforniya Başsavcısı seçildi ve 2014'te yeniden seçildi. Harris, Kaliforniya'nın başsavcılığıyken izlediği suç üzerine sert politikalar nedeniyle reformcuların eleştirileriyle karşılaştı. Kasım 2016'da, Loretta Sanchez'i 2016 Senato seçimlerinde, giden Senatör Barbara Boxer'in yerine geçerek, Kaliforniya'nın üçüncü kadın senatörü, ikinci Afrikalı-Amerikalı kadın ve Amerika Birleşik Devletleri Senatosunda görev yapan ilk Güney Asyalı-Amerikalı oldu.  Bir senatör olarak, sağlık reformunu, federal kenevir planlamasını, belgesiz göçmenler için vatandaşlığa giden yolu, DREAM Yasasını, saldırı silahlarının yasaklanmasını ve ilerici vergi reformunu destekledi. ABD başsavcıları Jeff Sessions ve William Barr ve Associate Justice adayı Brett Kavanaugh da dahil olmak üzere Senato oturumları sırasında Trump yönetimi yetkililerine yöneltilen sorularla ulusal bir profil kazandı. 

Harris, 2020 seçimlerinde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Demokrat adaylığına aday oldu ve 3 Aralık 2019'da kampanyasını sona erdirmeden önce kısa bir süre öncü oldu ve devam edecek fon eksikliğini öne sürdü. Joe Biden'ın 11 Ağustos 2020'deki 2020 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri için aday arkadaşı olarak ilan edildi ve Geraldine Ferraro ve Sarah Palin'in ardından üçüncü büyük parti kadın ABD başkan yardımcısı adayı oldu.

20 Ekim 1964'te doğmuş (55 yaşında) Oakland, California, ABD
Ebeveynler Shyamala Gopalan (anne)
Donald Harris (baba)
Akrabalar Maya Harris (kız kardeş)
Eğitim Howard Üniversitesi (BA)
California Üniversitesi, Hastings (JD)

Kaynak: Wikipedia

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Harris'in Başkan Yardımcısı Olarak Seçilmesi Trump kampanyası için ikilem yaratıyor

WASHINGTON - Joe Biden’ın Kamala Harris’i koşucu arkadaşı olarak seçmesi, Başkan Donald Trump’ın kampanyasının anında bir cevabı olmadığı bir muamma yaratıyor: Ona karşı nasıl koşulur.

BB17Qhll.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Duyurudan birkaç dakika sonra yaptığı açıklamada, Trump'ın kıdemli danışmanı Katrina Pierson, Harris'i hem Kaliforniya'da "savcı olarak sicilini gömmeye çalışan" olarak - bazı eleştirmenler tarafından çok sert olarak nitelendirilen - hem de yatıştıracak biri olarak " hem "sahte" hem de "radikallerin" esareti olan polis karşıtı aşırılık yanlıları.

İlk saldırılar Harris'in çelişkili bir portresini çizdi ve Trump'ın kampanyasının henüz tutarlı ve tutarlı bir eleştirisine dayanmadığını gösterdi.

Cumhuriyetçi bağışçı ve Trump destekçisi Dan Eberhart, "Bu, Trump kampanyasını gerçekten bir kutuya koyuyor: ister onu polis yanlısı veya polis karşıtı olarak tasvir edin," dedi. "Karar vermeleri gerekecek."

Harris'in Demokratik başkanlık ön seçimini ideolojik olarak tespit etmesi zordu, bu da birçok seçmenin neyi savunduğunu merak etmesine ve adaylığına zarar vermesine neden oldu ve sonuçta ilk oylar atılmadan önce geçen Aralık ayında erken bir çıkış yapmaya zorladı.

Ama aynı zamanda, Biden'e bir yumruk atmak için de mücadele eden Trump'ın saldırıları için onu daha karmaşık bir hedef haline getirdi: Demokratik ön seçim sırasında Harris, sürünün önüne yakın bir yerde anket yapan ancak hiçbir zaman alaycı bir takma ad almayan nadir bir adaydı. Başkan.

Trump tarafından paylaşılan bir video mesajı Harris'i sağlık hizmetleri ile ilgili "Bernie'nin planını benimsediği" ve "trilyonlarca yeni vergi talep ettiği" gerekçesiyle suçladı. Harris, ilk dönemlerde Sanders planından vazgeçti ve imza politikalarından biri, düşük ve orta gelirliler için yaklaşık 3 trilyon dolar değerinde bir vergi indirimi oldu. Trump videosu, Biden ve Harris'in "radikal solu birlikte kucaklayacaklarına" yemin ediyordu.

Bir anlatıcı "Yavaş Joe ve sahte Kamala: birlikte mükemmel, Amerika için yanlış" diyor.

Cumhuriyetçi Ulusal Komite Başkanı Ronna McDaniel, Harris'in erken yaşta aldığı ancak ilk aşamada geri adım attığı ve soldan eleştiri alan "özel sağlık sigortasının kaldırılmasına" verdiği desteğe odaklanarak yanıt verdi.

McDaniel, Demokrat adayın aday seçiminin, "tıpkı onu başkan olarak kontrol edecekleri gibi, sol kanat çetesinin Biden’ın adaylığını kontrol ettiğini" gösterdiğini söyledi.

Bu arada, Harris'in seçimi, eski Başkan Barack Obama'dan kendi tanımıyla demokratik sosyalist Bernie Sanders'a ve merkezci grup Third Way'in başkan yardımcısı Jim Kessler'e kadar ilerici ve ılımlılardan geniş övgü aldı.

Solun sözcüsü Waleed Shahid, "İnsanlar, Biden'e daha çok benzer bir barometre olma eğilimindeyken, ancak neredeyse kendisi kadar veya Cumhuriyetçiler için uzlaşmacı olduğunda, onu bir şekilde ideolojik olarak iddia etmek istiyorlar," dedi. Sanders'ı cumhurbaşkanlığı ön seçimlerinde destekleyen kanat grubu Justice Democrats.

Kaliforniyalı 55 yaşındaki birinci dönem senatörü ilk kadın, ilk Siyah Amerikalı ve başkan yardımcısı olan ilk Asyalı Amerikalı olarak tarihe geçecekti. Partinin geniş bir yelpazesi için - her zaman sevilmese de - kabul edilebilir kabul edilir.

Bazı Cumhuriyetçiler, bir Biden-Harris yönetiminin hem aşırı hem de beceriksiz olacağını söyledi; bu, bazılarının gündemlerini uygulamak için çok etkisiz olmaları durumunda ne kadar korkacaklarını merak etmelerine neden olabilir.

"Kamala Harris'i seçerek, Joe Biden'in personeli bir Biden yönetiminin ne kadar radikal ve beceriksiz olacağını gösterdiler", Senatör Tom Cotton, R-Ark, Salı günü tweet attı.

Trump, yaptığı açıklamadan sonra, Joe Biden'e "iğrenç" ve "çok saygısız" olarak Harris'i eleştirmeyi seçti, görünüşe göre eski senatörü ayrımcılarla çalışma konusunda nostaljiyi büyütmekle suçladığı erken bir tartışmaya atıfta bulundu. Salı günü Beyaz Saray'da gazetecilere verdiği demeçte, "Onu seçmeyeceğini düşünürdüm." "Ve açıklaması gereken birçok zor şey var." Dakikalar sonra basın toplantısından ayrıldı.

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ünlüler Kamala Harris'in başkan yardımcılığına tepki gösterdi

BB17Q7DH.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Aylarca süren spekülasyonlardan sonra, varsayımsal Demokratik Başkanlık adayı Joe Biden, Kamala Harris'i koşucu arkadaşı olarak seçti. Siyasi olasılıkları belirleyenler, California Senatörü'nü, eski Başkan Yardımcısının incelediği adaylar arasında en olası seçenek olarak belirlediler. O şimdi büyük bir parti bileti alan ilk Afrikalı-Amerikalı kadın. Duyurunun ardından, Hollywood'daki birçok kişi neşe ile tepki gösterdi. Eğlence dünyasının en büyük isimlerinin neler söylediğini görmek için tıklayın…

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB17Q7DN.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Hadi @KamalaHarris gidelim !!! Biletimizi aldık, şimdi OY VERMEK bize bağlı. Kayıtlı mısınız ?! # BidenHarris2020 http://vote.gov" --Charlize Theron

BB17QlQp.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Beyaz olmayan kadınlar, büyük hayalleri olan küçük kızlar ve her yerdeki anneler için ne kadar tarihi bir an. Sizi alkışlıyoruz." --Jessica Biel

BB17QhfS.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"@ KamalaHarris'e yönelik cinsiyetçi ve ırkçı siyasi saldırılar çoktan başladı. Medyadan bu cahil, kötü niyetli saldırıları 2020 seçim kapsamının dışında tutmasını isteyelim. Ona bildirin: # WeHaveHerBack" --Amy Schumer

BB17Q7Eg.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Arkadaşımız, Senatörümüz ve geleceğin Başkan Yardımcısı @KamalaHarris için çok mutluyum ve bu kabustan kurtulma ve daha da iyi bir gelecek inşa etme gibi zor işlere başlamak için Biden-Harris bileti için oy vermeyi dört gözle bekliyorum." --John efsanesi

BB17Qhg6.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Hepimizi, özellikle @joebiden'i tebrik ediyoruz, çünkü @kamalaharris bir güç merkezi # bidenharris2020." --Elizabeth Banks

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB17QsJn.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Nihayet Amerika'ya benzeyen bir Başkanlık bileti !! Şimdi hepimiz Ulusumuzun ruhunu yeniden canlandırmak için işe gidiyoruz. OY !!!!" --Rob Reiner

BB17QiVD.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"@KamalaHarris'i @JoeBiden Başkan Yardımcısı olduğu için tebrikler! Artık kadın adaylar için cinsiyetçi klişeleşme yok çünkü bir kadın ordusu # WeHaveHerBack diyor" --Gretchen Carlson

BB17Q7EA.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Daha heyecanlı bir gün var mıydı? Elbette tüm ülkemiz için, ama özellikle Siyahi ve Hintli kız kardeşlerim için, birçoğumuz tüm hayatımız boyunca bize benzeyen birinin asla yüksek görevde olmayacağını düşünerek gitmiş miyiz? Çok çalışıyoruz ve Amerika'daki hayatımızın dokusuna katkıda bulunuyoruz ve şimdi @SenKamalaHarris'in böyle zirveye yükseldiğini görmek için? Heyecan verici !! Umut ve heyecanla doluyum. Teşekkür ederim @JoeBiden. Hadi yapalım! @meenaharris @mayaharris_ @RohiniKos #sisterhood #letsdothis # bidenharris2020 "--Mindy Kaling

BB17QvnQ.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"@KamalaHarris @JoeBiden Heyecanlandım! Tweet atacak şakam yok. Çok heyecanlandım. Hadi yapalım şunu!" - Julia Louis-Dreyfus

BB17Q7EO.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Tebrikler @ SenKamalaHarris ve ekibe hoş geldiniz. VP Biden ile ortak olan çalışkan, başarılı, şefkatli ve zeki bir kişi olduğu için çok heyecanlıyım. İkiniz de kampanyanıza ve bizim ülke. #KamalaHarris "--Jason Alexander
BB17Qvo0.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Sanırım Bill Barr, Kamala Harris ile ilgili bu haberle kötü bir gün geçiriyor. Bir savcı becerisine sahip birine ihtiyacımız olsaydı şimdi oldu." --Patricia Arquette

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB17Qvo6.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"@ Kamalaharris'e yönelik cinsiyetçi ve ırkçı siyasi saldırılar çoktan başladı. Medyadan bu cahil, kötü niyetli saldırıları 2020 seçim kapsamının dışında tutmasını isteyelim. Ona bildirin: # WeHaveHerBack" - Sarah Paulson
 

BB17QqmN.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Senatör Kamala Harris. Ne Düşünüyorsunuz?" --Katie Couric

BB17Q7Fa.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Bu olağanüstü bir an. Sadece kadınlar ve kızlar için değil. Sadece karışık mirasa sahip bizler için değil. Bu an, büyük Cumhuriyetimiz için daha parlak bir gelecek hayal etmeye cesaret eden her Amerikalı için. Tebrikler, @KamalaHarris! " - Lynda Carter

BB17QhgP.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Son Haber: Joe Biden arkadaşı olarak KAMALA HARRIS'i seçti. Ve. HEPSİ İÇİN !!!!!!!!! Çok heyecanlıyım !!!!!!!!!" --Debra Messing

BB17QlRz.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"EVET! @KamalaHarris! Biden-Harris 2020! #Nowletsgowinthisthing" --Wanda Sykes

BB17QvoD.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Tebrikler ve hak ettiğiniz Senatör Kamala Harris !! Görmeyi ve desteklemeyi seviyorum! Teşekkürler JB" --LeBron James

BB17Qhh0.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Sen.KamalaHarris bu harika bir an. Onunla ilgilenelim ve onu desteklediğimizden emin olalım çünkü bu saçma bir yarış değil ve o hazır. Kamala'ya git ve söyle!" --Whoopi Goldberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB17Qhh2.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Pek çok nedenden dolayı heyecanlıyım !! # BidenHarris2020" - Rachel Dratch

BB17Q7Fx.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Sizin kadar şaşırdım beyler. Şu anda hazır olduğumu bilmiyorum, ama bu adaylığın şovla ilişkilendirilmesi çok güzel çünkü bu benim gerçek aşkım." --Maya Rudolph

BB17QiWK.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Pence'in Kamala'yı tartışırken yüzen kollar taktığını hayal ediyorum." --Bradley Whitford

BB17QnXV.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"@SenKamalaHarris'in başkan yardımcısı seçimi olduğu için çok heyecanlıyım! Kasım ayında bir # BidenHarris2020 zaferi elde etmek için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım!" --Karamo Brown

BB17QvoL.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Cookie ve ben, Başkan adayı Joe Biden'ın Senatör @ KamalaHarris'i aday arkadaşı olarak seçme kararından çok memnunuz. Kamala'yı kariyeri boyunca yıllar boyunca mutlu bir şekilde destekledik!" --Magic Johnson

BB17QnXY.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Neşeyle ağlıyorum !!!!" --Josh Gad

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB17Qqnp.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Çanlar çalıyor! Gelecekteki başkanımız Joe Biden tarafından Kamala Harris'in ismini vermesi çok gurur verici ve çok heyecanlı! O, şüphesiz onu yiyen erkek VEYA kadınları çiğneyip tükürecek. Tebrikler VP Biden !! Sevgi ve öpücükler, Rita Moreno, yeni sevinçli Porto Rikolu "--Rita Moreno

BB17QsJM.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Şişirildi! Seni seviyorum @KamalaHarris. Hadi yapalım. Oy vermek için kaydolun -> http://vote.org" --Jesse Tyler Ferguson

BB17Qqnv.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Biden / Harris milletimizi iyileştirmeye başlayacak. Virüsün yıkımından sistemik ırkçılığa, ekonomik çöküşten yaklaşan iklim krizine, bizi yeni bir geleceğe doğru birlikte yükseltecek iki büyük lider seçtik. yeni bir Amerika. # BidenHarris2020. " --George Takei

BB17Qqnz.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Amerika Birleşik Devletleri'nin bir sonraki Başkan Yardımcısı." --Mark Hamill

BB17QiX1.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Kasım ayında @JoeBiden ve @KamalaHarris için oy vermek için sabırsızlanıyorum. Kamala HARİKA. IM ÇOK HEYECANLI." --Adam Rippon

BB17Q7G4.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

"Trump, Kamala Harris seçiminden açıkça çok rahatsız. Devamlı ve devam ediyor ve kulağa çok önemsiz ve uygunsuz geliyor. Yine de kişisel şakalar atıyor, Warren Pochahontas'ı arıyor, bu komik bir şaka ya da kazı bile değil. Aslında oldukça bayat. ve keşke dursaydı. " --Claudia Ürdün

Kaynak: WW

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kaliforniya Demokratları Harris'in Başkan Yardımcılığını Kutluyor

Senatör Kamala Harris'in memleketi Kaliforniya eyaletindeki demokrat liderler, Joe Biden'ın başkan yardımcısı aday arkadaşı olarak onun tarih yapma seçimini tartışıyor. (11 Ağustos)

Kaynak: Associated Press

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

İlhan Omar, Kamala Harris'i Kucaklamak İsteyen Son Kişi Oldu

Kongre'nin en liberal üyelerinden biri, desteğini Senatör Kamala Harris'in arkasına attı ve Joe Biden'in Çarşamba günü başkan yardımcısı adaylığını seçti ve Kaliforniya'dan Demokrat senatörü alenen kucaklayan sayısız önde gelen ilericiye katıldı.

BB17T74l.img?h=788&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Omar, Somalili bir mülteci ve "The Squad" olarak bilinen dört kişilik liberal renkli kadın grubunun bir üyesi.

Omar, bir konferans görüşmesinde gazetecilere verdiği demeçte, "Bu, çevre sorunları, iklim konusunda gerçekten güçlü olan, Demokrat Parti tarafından verilmiş gibi görünen bir üssü canlandırmada gerçekten güçlü biri," dedi.

İlk dönem milletvekili, ılımlı ve iyi finanse edilen rakip Siyah bir avukat olan Antone Melton-Meaux'u yaklaşık 20 puanla oyundan çıkardı.

Omar, Biden'ın kararını övmek için partisinin benzer liberal ve ılımlı üyelerine katıldı. Harris'in kendi başkanlık kampanyası sola eğilse de, Demokrat Parti'nin geniş kapsamı içinde, liberal kanattan çok Biden ile daha yakın olan merkezci bir üye olarak görülüyor.

Temsilciler Rashida Tlaib (D-Mich.) - bir "Ekip" üyesi - ve Val Demings (D-Fla.) - daha merkezci bir üsluba sahip eski bir görevden alma müdürü - her ikisi de övgü sundular. Diğer iki "Takım" üyesi, Temsilciler Alexandria Ocasio-Cortez (NY) ve Ayanna Pressley'dir (Mass.).

Filistinli-Müslüman-Amerikalı organizatör Linda Sarsour, Biden ve Harris ile "anlaşmazlıklar yaşadığım sır değil" tweet attı, "Ne yapmam gerektiğini biliyorum - Biden-Harris biletini seçin ve onları Beyaz Saray'da sorumlu tutmaya hazırlanın ."

Siyasi yelpazenin dört bir yanından birçok Demokrat, Harris'in Biden için bu kadar önemli olmasının benzer bir nedenini öne sürdüler: Başkanlık biletinde yer alan ilk siyahi kadın oldu.

Omar, "İnsanlar sadece Demokrat tarafta seçmen olmaktan değil, aynı zamanda politika oluşturma sorumluluğuna ve onuruna ve ayrıcalığına sahip olacakların bir parçası olarak görülmekten heyecan duyuyorlar." Dedi. "[İlericiler] her zaman partimizin gitmesi gereken yerlere ve yarın bunu nasıl daha iyi hale getireceğimize dair hız belirleyiciler olmuştur."

Siyasi alandakilerden ayrı olarak Harris, kayıtlı Demokrat seçmenler arasında yüksek bir tercihe sahiptir. Geçtiğimiz yıl boyunca, partinin başkanlık adaylığı teklifinin ortasında bile, Harris, Newsweek'e sağlanan Statista'nın aşağıdaki çizelgede gösterildiği gibi, yüzde 20 ve daha az dalgalanan olumsuz görüşe kıyasla yüzde 65 civarında olumlu bir görüş puanına sahipti.

BB17T74q.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Trump kampanyası, GOP ajanları ve başkanın kendisi arasında, Cumhuriyetçiler Harris'i nasıl karakterize edecekleri konusunda kafaları karışmış görünüyor: Polisten nefret eden ve suç konusunda zayıf olan başka bir Demokrat'a karşı sert bir suç savcısı, "radikal bir manifesto" ile bir sosyalist liberaller için ılımlı ve hayal kırıklığı yaratan bir tercihe karşı.

Cumhuriyetçi Ulusal Komite Başkanı Ronna McDaniel, Harris'in pozisyonlarının "aşırı" olduğunu ve "sol kanat çetesinin Biden'ın adaylığını tıpkı onu başkan olarak kontrol edecekleri gibi kontrol ettiğini gösterdiğini" söyledi. Sonraki bir RNC sürümü, "Liberaller Biden'a karşı ayaklandı, Harris bileti" diyerek melodileri değiştirdi.

Trump'ın kampanya danışmanı Katrina Pierson yaptığı açıklamada, "Sahte Kamala, Demokrat Parti'yi kontrol eden polis karşıtı aşırılık yanlılarını yatıştırmak için kendi ahlakını terk edecek ve savcı sicilini gömmeye çalışacak" dedi. "Joe Biden'ın soldaki radikallerin aşırı gündemiyle dolu boş bir kabuk olduğunun kanıtı."

Trump kampanya yardımcısı Brad Parscale, Harris'in "Bernie Bros yandı" ile eşdeğer olduğunu söyledi.

Trump, kadınları tanımlamak için sıklıkla kullandığı bir terim olan Harris'i "iğrenç" olarak nitelendirdi ve "ABD Senatosundaki herhangi birinin en acımasız, en saygısızlarından" biri.

Başkan Çarşamba günü tweet attı. "'Banliyö ev hanımı' benim için oy verecek." "Güvenlik istiyorlar ve düşük gelirli konutların mahallelerini istila edeceği uzun soluklu programı bitirdiğim için çok mutlular."

Kaynak: NewsWeek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Doğruluk kontrolü: Kamala Harris, doğuştan ABD vatandaşıdır ve başkan olarak hizmet vermeye uygundur

İddia: Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden seçilirse ancak başkan olarak görev yapamazsa, Senatör Kamala Harris, ebeveynlerinin vatandaşlığı nedeniyle onun yerine geçemeyecek

BB17jXDl.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Facebook'taki bir gönderi, D-Calif'den Senatör Kamala Harris'in ebeveynlerinin vatandaşlığı nedeniyle başkan olarak hizmet edemeyeceğini iddia ediyor.

Yazıda, "(Biden) görev süresini tamamlayamazsa, Kamala anayasa yasasına göre Başkan olamaz." "O bir ana bebek, annesi Hindistan'dan, babası Jamaikalı ve doğum sırasında Amerikan vatandaşı da değildi."

Meclis Başkanı Nancy Pelosi, D-Kaliforniya Başkanı Nancy Pelosi, "Bu, Başkanlığın meclis başkanlığına düşeceği anlamına geliyor," diye ekliyor "Başkan olma sırasının bir sonraki olduğunu belirtti."

Yazıda "Demokratlar tüm senaryoyu geliştirdiler ve bu yüzden Kamala Harris'i seçtiklerine inanıyorum." (Gönderi daha önce yazılmış olsa da, Biden onu 11 Ağustos'ta başkan yardımcılığına aday olarak seçeceğini duyurdu.)

Gönderi, 2 Ağustos'tan bu yana yaklaşık 2.000 kez paylaşıldı. USA BUGÜN, yorum için gönderiyi yapan Drew Sciuridae'ye ulaştı.

Harris, doğuştan ABD vatandaşıdır

Harris, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı ve doğduğundan beri.

Encyclopedia Britannica'ya göre 20 Ekim 1964'te Oakland, California'da doğdu. Anne ve babası göçmendi - Jamaika'dan babası ve Hindistan'dan annesi.

Harris, California'da doğduğu için doğuştan bir ABD vatandaşıdır.

14. Değişikliğin Vatandaşlık Maddesi, "Amerika Birleşik Devletleri'nde doğmuş veya vatandaşlığa geçmiş ve onun yargı yetkisine tabi olan tüm kişilerin, Amerika Birleşik Devletleri ve ikamet ettikleri Eyaletin vatandaşları olduğunu" belirtmektedir.

Ve bu ebeveynlerinin vatandaşlığına bağlı değil. Cornell Yasal Bilgi Enstitüsü'ne göre "ABD topraklarında doğan ve yargı yetkisine tabi olan herkes, ebeveyn vatandaşlığına bakılmaksızın doğuştan doğmuş bir vatandaştır".

Ebeveyn vatandaşlığı, bir bireyin vatandaşlık statüsüyle, ancak kişi Amerika Birleşik Devletleri dışında doğmuşsa ilgilidir.

Yurtdışında doğan bir çocuğun "doğumla veya vatandaşlığa geçme yoluyla ABD vatandaşı olan, evlat edinen bir ebeveyn de dahil olmak üzere en az bir ebeveyni varsa", ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri başına da Amerikan vatandaşı olmaya hak kazanırlar.

Harris, başkan olmanın gerekliliklerini karşılıyor

Kongre Kütüphanesi'ne göre, anayasadaki başkan adayları için tek şart, adayın "Amerika Birleşik Devletleri'nin doğuştan doğmuş vatandaşı olması, 14 yaşında ikamet etmesi ve 35 yaş ve üzerinde olması".

George Washington, Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk başkanı olarak göreve başladığından beri kriterler değişmedi ve sadece birey için geçerli.

Harris başkanlığa aday olduğunda, vatandaşlığı ve uygunluğuyla ilgili benzer iddialar internette dolaştı.

O zamanlar Harvard Hukuk Fakültesi'nde anayasa hukuku profesörü olan Laurence Tribe bu fikri kınadı.

Tribe, 2019'da Associated Press'e "İnsanların bu aptalca yorumu yaptığına inanamıyorum," dedi. "O doğuştan bir vatandaş ve yarışmaya uygunluğuna dair hiçbir soru yok."

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

'Küçük kahverengi kız': Avustralyalı Biden-Harris çizgi filmi öfke uyandırdı

MELBOURNE (Reuters) - Avustralya'nın en büyük ulusal gazetesinde yer alan bir çizgi film, Cuma günü ABD Demokrat başkan adayı Joe Biden'ın yeni koşan arkadaşı Kamala Harris'i "bu küçük kahverengi kız" olarak tanımladığı için ırkçı olduğu gerekçesiyle kınandı.

BB17XiWU.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Rupert Murdoch'un The Australian gazetesinde yayınlanan ve muhafazakar görüşleriyle tanınan Johannes Leak'in karikatürü, büyük parti ulusal biletindeki ilk Siyah kadın Harris'in giderken "ırkçılıkla bölünmüş bir ulusun iyileşmesine" yardımcı olacağını söyleyen ışıltılı bir Biden'ı tasvir etti. "yatmak için."

Avustralya İşçi Partisi politikacısı ve gölge kabine bakanı Andrew Giles, Twitter'da "Bu saldırgan ve ırkçı" dedi.

Eski başsavcı Mark Dreyfus tweet attı, "Eğer Avustralyalı ahlak ve standartlara saygı duyuyorsa, derhal özür dilemeli ve bir daha asla böyle çizgi filmler yayınlamamalı."

Ancak Avustralyalı baş editörü Christopher Dore, Leak'in Biden'ın kendi sözleriyle alay ettiğini söyleyerek karikatürün yanında durdu.

Dore, "'Küçük siyah ve kahverengi kızlar' sözleri Johannes'e değil, Joe Biden'e ait ve başkan adayı tarafından dün koşucu arkadaşı olarak Kamala Harris'i seçtiğinde dile getirildi; kısa süre sonra bir tweet'te tekrarladı," dedi Dore Murdoch's News Corp. tarafından Reuters'a sağlanan gazete personeline not.

Biden Perşembe günü, Harris'i başkan yardımcısı adayı olarak seçtiğine dair tweet atmıştı: "Bu sabah, küçük kızlar bu ülkede uyandı - özellikle toplumumuzda sıklıkla gözden kaçırıldığını ve değersiz hissettiğini hisseden Siyah ve Kahverengi kızlar - potansiyel olarak görüyor Kendilerini yeni bir şekilde: Başkanların ve Başkan Yardımcılarının malzemesi olarak. "

Dore, "Johannes'in yorumunun amacı kimlik politikasıyla alay etmek ve ırkçılığı sürdürmek değil, ırkçılığı aşağılamaktı" dedi.

Leak, yorum için bir e-posta talebine hemen yanıt vermedi.

Avustralya'daki bir başka Murdoch yayını, 2018'de ABD Açık'ta bir tenis yıldızı Serena Williams'ın öfke nöbeti geçirdiği bir çizgi film nedeniyle kınama ile karşı karşıya kaldı.

Hayranlar, ünlüler ve sivil haklar grupları karikatürü ırkçı olarak adlandırdı, ancak Avustralya'nın medya gözlemcisi geçen yıl çizgi filmin ırkçı olmadığına karar verdi.

Kaynak: Reuters

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Donald Trump Günü Temelde Düşünebildiği Her Kadına Saldırarak Geçirdi

Donald Trump, yüksek profilli kadınlara saldırmaya yabancı değil. Ama bugün gerçekten aşırı hızlanıyor, aklına gelebilecek her kadına hakaret ediyor.

BB17VHDk.img?h=700&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Fox News'den Maria Bartiromo ile tek bir röportajda Trump, hepsi için özel olarak cinsiyetlendirilmiş hakaretler kullanarak Kamala Harris, Nancy Pelosi ve Alexandria Ocasio-Cortez'i hedef aldı.

AOC ile ilgili olarak, Kongre Üyesinin istihbaratına saldırdı - bu, BIPOC ve özellikle beyaz olmayan kadınlarla sık sık yaptığı bir şeydi. "AOC fakir bir öğrenciydi" dedi. Demek istediğim, nerede okula gittiğini söylemeyeceğim, önemli değil. Bu onun iyi bir çizgi romanından başka akıllı bir insan bile değil. Demek istediğim, dışarı çıkıyor ve havlıyor. "

Ocasio-Cortez şu cevabı aldı:

Harris'e gelince, onu çok "kızgın" olmakla suçladı ve onu "deli kadın" olarak nitelendirdi.

“Ve şimdi, bir çeşit deli kadın var, ona diyorum çünkü çok kızgındı ve Yargıç Kavanaugh'a karşı çok nefret ediyordu. Demek istediğim, hiç böyle bir şey görmedim. Grubun en kızgısıydı ve hepsi kızgındı. … Bunlar ciddi derecede hasta insanlar. "

Brett Kavanaugh'un onay oturumları sırasında çılgınca bir öfkeye karıştığını ve Harris'in öfkeli olduğunu düşünerek uzaklaştığını hayal edin.

Ancak kadınları - özellikle Siyah kadınları - "kızgın" olarak adlandırmak, asırlık cinsiyetçi, ırkçı bir kinaye ve Trump, Senatör Harris ile buna sert bir şekilde eğiliyor. Bugün başka bir tweet'te, onu "kaba" ve "küçümseyen" olarak nitelendirdi ve dün gece kampanyası, destekçilerine Senato'daki "en acımasız, en korkunç, en saygısız" kişi olarak tuhaf çocukça bir e-posta gönderdi. Konu satırı “Kamala KORKUTULUDUR” idi.

Pelosi'ye gelince, o cinsiyetçiliği basit tuttu ve ona "taş gibi çılgın" dedi.

Günün erken saatlerinde Trump, MSNBC’den Mika Brzezinski'ye yönelik cinsiyetçi bir saldırıyı tweetleyerek Joe Scarborough’un "aptal kafalı karısı" olarak nitelendirdi.

Trump, yayındayken Morning Joe sunucularına tweet atmayı seviyor ve genellikle dünyanın en kötü sohbet yöntemlerinden biri olan gerçek zamanlı olarak geri dönüyorlar. Perşembe sabahı, Scarborough, Trump'tan “lütfen şovumuzu izlemeyi bırakın, tamam” demesinin ardından, Brzezinski cinsiyetli saldırılarını sadece ona değil birçok kadına da uyguladı:

Kadınlarla ilgili sorunun ne? Kadınlarla, onlardan korktuğun gibi pek çok sorunun var. Sanırım Kamala olayı seni korkuttu. ama her yerde olduğunu fark ettim. Kadınlar tarafından gerçekten strese giriyorsunuz. 1950'lerden kalma kadınlar hakkında tetikleyici şeyler söylemelisiniz. Seçmenler hakkında konuşurken bize "ev hanımı" diyorsunuz. Ne zaman CNN'den Kaitlyn Collins veya CBS'den Paula Reid, size her soru sorduklarında, sahneden kaçıyorsunuz. Küçük bir bebek gibi korkuyorsun.

Trump ailesinde güçlü kadınlara yönelik cinsiyetçi saldırılar var. Eric Trump, bugün erken saatlerde, Kamala Harris'i tanımlamak için büyük bir çamur kullanan Lori Hendry adlı Trump Sr. için kendi tanımıyla "Dijital Klavye Savaşçısı" nın silinmiş bir tweetini beğendi.

"Harris'in harika bir seçim olduğunu düşünüyorsan elini kaldır," diye yazdı. "Yanlış yazılmış olabilir."

Keşke tüm bu bariz cinsiyetçilik, tüm kadınların Kasım ayında Trump'a oy vermesini engellemeye yetse. Ancak 2016'da gördüğümüz gibi, pek çok (beyaz) kadın bu tatlı, tatlı ataerkilliği sürdürmek için çok şey görmezden gelmeye isteklidir.

Kaynak: The Mary Sue

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

NBA, Kamala Harris hakkında kötü paylaşımda bulunan fotoğrafçının artık balonda (Sahada) olmadığını söyledi

Disney World'deki NBA balonunda çalışan bir fotoğrafçı, yeni açıklanan Demokrat başkan yardımcısı adayı Kamala Harris hakkında saldırgan bir mizah yayınladıktan sonra lig tarafından serbest bırakıldı.

Bill Baptist, Houston Rockets'ı birkaç yıldır takip eden ve bağımsız bir müteahhit olarak balonun içindeyken, Houston'dan serbest çalışan bir fotoğrafçı. Facebook'ta yayınladığı meme, eski Houston Comets süperstarı Sheryl Swoopes tarafından paylaşıldığında daha geniş bir kitle gördü.

Harris hakkında fotoğrafçı gönderileri saldırgan meme
Baptist, Demokrat cumhurbaşkanı adayı Joe Biden’ın resmi 2020 kampanya logosunu içeren bir meme yayınladı. Ancak mavi dairedeki "Joe 2020" yerine "Jo and the Ho" yazıyor. Fotoğrafı Facebook'ta yorum yapmadan paylaştı.
 

Swoopes, başkan yardımcısının duyurusunun yapılmasının ardından Salı saatlerinde Baptist'i hemen çağırdı.

Bu adam NBA için çalışıyor ama Houston Rockets'ı koruyor. Bir süredir buralarda. Houston Comets için bile çalıştı. İnsanların yüzünüze nasıl gülümseyeceği inanılmaz ama sonunda gerçek renkleri ortaya çıkacak.

“@NBA ve Houston Rockets'ın gitmesi gerekiyor !!! Çok saygısız Bill Baptiste (sic) utanç. "

WNBA’nin ligin ilk dört yılında dört şampiyonluğa sahip ilk hanedanı olan The Comets, 2008’de kapandı. Üç kez MVP ve Olimpiyat altın madalyası sahibi olan Swoopes, ligin öncülerinden biridir.

NBA, fotoğrafçıyı balondan kaldırıyor
NBA, Houston'daki KPRC 2'ye yaptığı açıklamada Baptist'in artık balonda olmadığını söyledi.

"Fotoğrafçı bağımsız bir müteahhit ve hizmetleri artık Orlando'da kullanılmıyor."

Baptist, KPRC 2 ile yazının "kişisel görüşlerimi hiç yansıtmadığını" belirten bir açıklama yaptı.

"Facebook sayfamda gördüğüm ve başkalarından kopyaladığım bir cümleyi, Biden’ın Senatör Harris’i Başkan Yardımcısı olarak seçmesine bazı insanların tepkilerinin bir örneği olarak yayınladığım için çok üzgünüm. Gönderdiğim ifade kişisel görüşlerimi hiç yansıtmıyor. Başkalarının ifadelerini gönderecek kadar duyarsız olmamalıydım. Haklı olarak gücenmiş olan herkesten içtenlikle özür dilerim ve FB sayfamdan postayı indirdim. Benim açımdan korkunç bir hataydı. "

BB17YtGz.img?h=755&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynak: Yahoo Sports

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.