Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hidrojen Peroksit: Keşke Daha Önce Bilseydim Diyeceğiniz Şeyler


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Ağız Kokunuzu Kontrol Altına Alın

Hidrojen peroksit sadece dişlerinizi beyazlatmaz, aynı zamanda ağız kokusunu da ortadan kaldırır. Hidrojen peroksit ile gargara yapmak boğazınızdaki bakterileri öldürür, böylece boğaz ağrısını ve diş eti iltihabını da hafifletebilir. Doğrudan ağzınıza dökmeden önce peroksidi suyla seyreltin.

GettyImages-563934775-62475.jpg

Suya% 3 hidrojen peroksit dökün: iki birim su için bir birim peroksit. Bu, konsantrasyonu% 1 hidrojen peroksite düşürecektir. Solüsyonu ağzınızın etrafında 30 ila 60 saniye boyunca çalkalayın ve çalkalayın ve sonra tükürün. Yutmayınız. Daha sonra ağzınızı çalkalayın ve gitmeye hazırsınız!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kontakt Lenslerinizi Temizleyin

Kontakt lenslerinizi temizlemezseniz, göz enfeksiyonu yayma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Çözelti satın almak yerine, lenslerinizi hidrojen peroksit ile temizleyebilirsiniz. Bu teknik, temas çözümlerinde kullanılan koruyuculara duyarlı olan kişilere yardımcı olabilir. Hidrojen peroksidin gözlerinize zarar vermesini önlemek için, bir nötrleştiriciye de ihtiyacınız olacak.

contacts-26619.jpg

Kontakt lenslerinizi temizlemek için bir süre% 3 hidrojen peroksit içerisine koyabilirsiniz. Daha sonra onları birkaç saat nötrleştiricide bırakın. Genellikle şişenin üzerindeki talimatlar, onları tam olarak ne kadar süre içeride bırakacağınızı söyleyecektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Süngerlerinizi Dezenfekte Edin

Süngeriniz kokmaya başladığında, temizleme zamanı gelmiştir. Mikrop istilasına uğramış kokusu her geldiğinde süngerinizi atmak zorunda değilsiniz. Hidrojen peroksit süngerin içine girecek ve en küçük yarıkların içindeki tüm bakterileri öldürecektir.

GettyImages-544622483-71566.jpg

Başlamak için süngerinizi bir kaba koyun. Sünger çoğunlukla suya batana kadar hidrojen peroksit dökün ve beyaz baloncukları izleyin. Bu, bakterinin ölmekte olduğu anlamına gelir. Birkaç dakika sonra süngeri ters çevirin ve birkaç dakika daha bırakın. Ardından süngeri çıkarın ve durulayın. Sen bittin!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Çocuklarınızın Oyuncaklarını Güvenle Dezenfekte Edin

Kimyasal temizleyiciler konusunda endişeleniyorsanız, hidrojen peroksiti aklınızda bulundurmanız gerekir. Zararlı kalıntı bırakmadığı için çocuk oyuncakları üzerinde kullanmak için harika bir araçtır. Hidrojen peroksit ve su karışımı plastik oyuncakları kolayca dezenfekte edebilir.

GettyImages-187837423-27473.jpg

İlk önce görünen kiri silin. Oyuncakta varsa pilleri çıkarın. Ardından, yarısı su ve yarısı% 3 hidrojen peroksit olan bir çözelti oluşturun. (Tüm peroksidi kullanırsanız, boyayı soyabilir.) Oyuncağı karışımın bir kasesine koyabilir veya bir havluyu ıslatıp oyuncağı ovalayabilirsiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Mükemmel Soğutucu ve Beslenme Kutusu Çözümü

E-kumaştan yapılan bir araştırmaya göre, beslenme çantalarının ve soğutucuların% 73'ünde gıda zehirlenmesine neden olabilecek bakteriler var. Bu kutuları düzenli olarak temizleyerek ailenizi bu bakterilerden koruyun. Bunları temizlemenin hidrojen peroksitten daha iyi bir yolu var mı?

GettyImages-997126300-73430.jpg

Başlamak için tüm yiyecek artıklarını sabun ve suyla temizleyin. Ardından, soğutucunuzu veya beslenme çantanızı hidrojen peroksit ile doldurun. Daha fazla sıvıya ihtiyacınız varsa, hidrojen peroksiti suyla birleştirin, ancak daha az mukavemete sahip olacağını bilin. On dakika bekletin ve ardından kaplarınızı durulayın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kesme Tahtanızı Gıdaya Hazır Hale Getirin

Düşünürseniz, kesme tahtaları yiyeceklerimize tabaklarımız gibi (daha sık olmasa da) dokunur. Kesme tahtanız çiğ sebzelere ve ete dokundukça, gıda kaynaklı hastalıklara neden olabilecek bakterileri biriktirecektir. Sadece kesme tahtasını yıkamak yeterli değildir; siz de dezenfekte etmek isteyeceksiniz.

GettyImages-930121522-54079.jpg

Kesme tahtanızı yiyecek ve sudan arındırdıktan sonra iyice durulayın. Bir kabı (büyük, cam pişirme kapları işe yaramalıdır)% 3 hidrojen peroksit ile doldurun. Kesme tahtanızı orada on dakika bekletin. Çıkardıktan sonra iyice durulayın ve bir sonraki yemeğinizi dört gözle bekleyin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bazen Havanın Temizlenmesi Gerekir

Nemlendiricinizi hidrojen peroksit ile temizlemeyi tartıştığımızı hatırlıyor musunuz? Temiz havanın yaşam kalitenizi nasıl artırdığını konuştuk. Pekala, hidrojen peroksit ve nemlendiriciyi farklı bir nedenle birleştirebilirsiniz: evinizde dolaşan mikropları azaltmak için.

diffuser-67224.jpg

% 3'lük hidrojen peroksitinizi çok seyreltmek isteyeceksiniz. Bir ölçek peroksidi sekiz ölçek suyla karıştırın ve karışımı nemlendiricinize ekleyin. Difüzörünüz varsa, hoş bir koku için birkaç damla uçucu yağ ekleyebilirsiniz. O zaman makinenin sihrini çalıştırmasına izin verin. Etrafta evcil hayvanınız varsa bu tekniği kullanmayın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Saç Köklerinizi Yapma Zamanı mı?

Saçını sarıya boyayan herkes, köklerinin uzamasının mücadelesini anlar. Sarı saçlarının koyu renk bir saç çizgisine dokunduğunu görmek garip. Saçınızı açmak için hidrojen peroksit kullanmak istemiyorsanız, neden köklerinizin daha iyi görünmesi için kullanmayasınız?

dark-roots-93027.jpg

Saç Köklerinize biraz% 3 hidrojen peroksit sürün ve yarım saat bekletin. Sonra yıka. Daha sarışın görünmesini istiyorsan, tekrar yap. Ve eğer başın batmaya başlarsa, saçını daha önce yıka.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Duş Başlıklarınızı Parlatın

Banyo temizlemek pis bir iş olabilir, değil mi? Odadaki tüm nem ve duş ve lavabolardaki ürünlerden kaynaklanan birikme, temizlemek için çok fazla dirsek yağı gerektirebilir. Neyse ki, hidrojen peroksit de duş harcı temizliğinde yardımcı olur.

GettyImages-474188336-60137.jpg

Hidrojen peroksidi biraz su ve biraz limonla birleştirin. Harcı püskürtün ve oturması ve sihrini çalışması için biraz zaman verin. Sonra harcı fırçalayın. Yine de biraz iş gerektirecek, ancak işi çok daha kolay hale getirecek!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Detoks İçin Küvetinize Biraz Dökün

Muhtemelen bu hidrojen peroksit kesesini daha önce hiç duymamışsınızdır! Şaşırtıcı bir şekilde, ürün vücudunuzdaki mikropları ve bakterileri öldürmeye yardımcı olabilir, bu da hastalıkları önlemeye ve onlarla savaşmaya yardımcı olur. (Bu kış deneyin!)

GettyImages-668677984-74451.jpg

Ilık banyonuzu çalıştırdıktan sonra biraz hidrojen peroksit ekleyin ve 30 dakika bekletin. Daha sonra cildinizi durulamak için duş almak isteyeceksiniz. Bu, çocuk oyun alanı veya top havuzu gibi mikroplu bir ortamda bulunduysanız, hastalıkları önlemeye yardımcı olacak ucuz ve kolay bir bilgisayar korsanlığıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Birkaç Damla Kulak Enfeksiyonlarının Önlenmesine Yardımcı Olabilir

Bazı çocuklar ve yetişkinler, kulak enfeksiyonlarına ortalama bir insandan daha yatkındır. MedlinePlus'a göre, ebeveynlerin çocuklarını doktora götürmelerinin en yaygın nedeni kulak enfeksiyonlarıdır ve her dört çocuktan üçünde üç yaşına geldiklerinde en az bir kulak enfeksiyonu olacaktır.

GettyImages-1032003924-80082.jpg

Bir kulaklığa birkaç damla hidrojen peroksit ekleyerek ve kulakları temizleyerek kulak enfeksiyonu riskini azaltın. Kulaklarımızda düşündüğümüzden daha fazla zararlı bakteri vardır ve bu küçük adım çok uzun sürer.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Havlu Üzerindeki Ölü Deri Hücrelerinden Kurtulun

Banyo havluları genellikle temizlememiz gereken en kirli şeylerden biri haline gelir. Bazen, iyi ole deterjan ve sıcak su işe yaramaz - havlular bir sürü ölü deri hücresi toplayabilir!

GettyImages-1134573619-92964.jpg

Neyse ki, banyo havlularınızdaki ölü deri hücrelerinden, evet, tahmin ettiniz, hidrojen peroksit ile kurtulabilirsiniz. Her seferinde değil, sık sık, yıkama yükünüze yarım fincan hidrojen peroksit ekleyin. Bir sirke daha ekleyin! Havlularınızı bir üst seviye temizleyecek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Hidrojen Peroksit Kan Lekelerinden Kurtulur

"Kan kaybediyor! Bir havlu kapın! " evinizde duymak isteyeceğiniz bir şey değildir, ancak bunlar olur. Ve gerektiğinde kanamayı durdurmak için ulaşabileceğin her şeyi alacağını biliyorsun. Neyse ki, bunun için bir hack var.

GettyImages-676875574-40953.jpg

Kanlı bir havlun varsa, etkilenen bölgeye biraz hidrojen peroksit ekle ve oturmasına izin ver. Ardından ılık su altında sabunla durulayın. İlk seferde çıkmazsa tekrarlayın, ancak büyük bir fark yaratacaktır!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ayakkabılarda Ayak Kokusundan Kurtulun

Hiç kimse her amaç için farklı bir ürün satın almak istemez, bu da hidrojen peroksidi daha da faydalı kılar. Elbette, mağazada özellikle ayakkabılarda ayak kokusundan kurtulmak için bir ürün bulabilirsin, ama neden evde bir şişe hidrojen peroksit varken?

GettyImages-1171384020-70384.jpg

Bir macun oluşturmak için kabartma tozu ile karıştırın. Sonra ayakkabınıza koyun ve kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra kalıntıyı bir bezle temizleyin. Çok yardımcı olacak!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Klozetinizi Temizleyin

Hidrojen peroksit bir kez daha banyoda ihtiyacınız olan sihirli temizlik maddesidir! Duşta harç üzerine oturmasını beklerken, iyi bir temizlik için klozetinize biraz hidrojen peroksit püskürtün.

GettyImages-929436094-88942.jpg

Fincan karbonat ve ¼ fincan sabunu ile karıştırın. Biraz ılık su da atın. Bu hack para tasarrufu yapmak için veya klozet temizleyiciniz biterse ve son dakikada gelen misafirleriniz varsa harikadır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Yarayı Temizleyin

Hidrojen peroksit ayrıca bir kesiği veya yarayı temizlemek için hızlı bir ajan görevi görür. Bu, büyük olasılıkla ürünün en yaygın kullanımlarından biridir, ancak henüz bilmiyorsanız, bahsetmeye değer!

GettyImages-1064014386-68254.jpg

Bu hack, mağazaya gidip antibakteriyel ve dezenfektan amaçlı çeşitli farklı ürünler seçmeniz durumunda para tasarrufu sağlayan bir başka yöntemdir. Ölü dokuyu temizlemek, küçük kanamayı durdurmak ve enfeksiyonu önlemek için alanı temizlemek için hidrojen peroksidi küçük yaralara uygulayın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Perdelerinizi ve Masa Örtülerinizi Işıltılı Görünmesini Sağlayın

Perdeleriniz zamanla sarardı mı? Olur. Perdelerinizin altında renk değişikliği olup olmadığını kontrol edin; dağınıksa, bir şişe hidrojen peroksit alın. Perdelerinizin sararmış kısmını beş ila on dakika boyunca% 3 hidrojen peroksit içinde bekletin ve sonra yıkamaya atın.

GettyImages-187404363-43315.jpg

Masa örtülerinden lekeleri çıkarmak için aynı yöntemi kullanabilirsiniz. Lekeli noktaları bir süre hidrojen peroksit içinde bekletin. Bezin üzerinde yiyecek birikmişse, ıslattıktan sonra temizlemek için nemli bir bez veya sünger kullanın. Ardından yıkamadan geçirin.

Kaynak: Healthy Gem

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.