Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Her Gün Karpuz Yediğinizde Vücudunuza Ne Olur


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Her Gün Karpuz Yediğinizde Vücudunuza Ne Olur

BB17F0Ey.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Yaz mevsiminin en güzel yanlarından biri de karpuz mevsiminin zirve olması. Bu nedenle, atıştırmalık ve yaz yemeklerinize inşa etmek için harika olan bu ağır, ancak iyi nemlendirilmiş yiyeceklerden birkaçını stoklamak için en mükemmel ana zaman. Yemek yerken bir ton karpuz tohumu tükürmekle uğraşmak zorunda kalsanız bile. Hey, olur!

Karpuz tatlı, ferahlatıcı, kalorisi düşük ve sağlık yararları ile doludur. Ama aslında tüm bu karpuz parçalarını yediğinizde, özellikle de sıcak aylarda günlük olarak yiyorsanız, vücudunuza tam olarak ne olduğunu düşündünüz mü? Size bilgi vermemize izin verin! Her gün bir veya iki dilim karpuz yediğinizde meydana gelen 13 şey ve vücudunuza nasıl yardımcı olduğu. Ve endişelenmeyin, tüm bu çukurlarla ne yapacağınıza dair bir öneri var.

BB17F8aQ.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

1. Islık Çalmanızı Islatacaktır

Bir karpuz% 90 ila% 95 su arasındadır, bu nedenle yaz sıcağında sulu kalmanın tatlı bir yoludur. Öyle büyük bir esansiyel hidrasyon kaynağıdır ki, ilk kaşifler onları kantinler yerine taşıdılar. Su Zengini 23 Nemlendirici Gıdalardan biri olması hiç de şaşırtıcı değil!

BB12DkKu.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

2. Tansiyonunuzu düşürebilir.

Bunu biraz parçalayalım. Bir bardak karpuz parçaları 170 miligram potasyum içerir. Bu temel elektrolit ve mineral, sodyumun kan basıncı üzerindeki etkilerini azaltmak için yararlıdır ve Mayo Clinic'e göre uygun sinir sistemi fonksiyonu için de önemlidir. Aslında, Florida Eyalet Üniversitesi'ndeki 13 orta yaşlı obez erkek ve hipertansiyonu olan kadınlarla yapılan küçük bir çalışma, karpuzun hem istirahatte hem de insanlar stres altındayken kan basıncını düşürebileceğini buldu. Amerikan Hipertansiyon Dergisi'nde yayınlanan çalışma yazarı doçent Arturo Figueroa, "Aort ve kalp üzerindeki baskı karpuz özü tüketildikten sonra azaldı" dedi. Ve diyetinize bunun gibi daha fazla yiyecek eklemek istiyorsanız, Kan Basıncını Düşüren En Sağlıklı 20 Gıdaya göz atmayı unutmayın.

BB17ERYd.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

3. Günlük sebze kotanıza ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Evet, karpuz bir sebzedir, çünkü kabak bitkileri Cucurbitaceae (Citrullus lantus olarak sınıflandırılmıştır) bir üyesidir ve Amerikan Bahçe Bilimleri Derneği'ne göre salatalık, kabak ve balkabağı ile ilgilidir. Ama bir meyve gibi tatlı ve sulu, bu yüzden sulu et en yaygın olarak ABD'de bir meyve olarak yenir.

BB17yQjj.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

4. Kilo vermenize yardımcı olabilir.

Taze karpuz parçalarını meze veya salata olarak yemek, yemekten önce doldurmak için iyi bir düşük kal (fincan başına sadece 40) yoldur ve dergide yayınlanan bir araştırmaya göre yararlı bir kilo verme stratejisi olabilir. Besinler. Çalışmaya, dört hafta boyunca günde 2 bardak taze doğranmış karpuz yemesi talimatı verilen 33 aşırı kilolu veya obez erkek ve kadın dahil edildi. Dört haftalık ayrı bir dönemde, katılımcılardan günlük karpuz çereziyle aynı sayıda kaloriden oluşan düşük kalorili bir çerez atıştırması yemeleri istendi. Denekler normal olarak yemek yiyor ve egzersiz yapıyorlardı. Testin sonunda denekler, karpuz tükettikten sonra yeme arzusunun 90 dakikaya kadar önemli ölçüde azaldığını, çerezleri yedikten sonra açlığın değişmediğini bildirdi.

BB108toc.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

5. Sizi düzenli tutacaktır.

Karpuz gerçekten iyi bir diyet lifi kaynağı değildir, ancak yüksek su içeriği, saat gibi banyoya gitmenize yardımcı olacaktır. Mideniz acı çekiyorsa, mide ağrısını hafifletmek için bu 15 En İyi Gıdaya göz atmayı unutmayın.

BB17F3iu.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

6. Size gaz veya ishal verebilir.

Flipside, elma ve armut gibi, karpuz da fruktoz bakımından oldukça yüksektir ve özellikle bağırsak duyarlılığınız veya bir sürüde bağırsağınız varsa gaz ve ishale neden olabilir.

BB17F8bf.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

7. Libidinizi artırabilir.

Texas A&M Üniversitesi'nden 2008 yılında yapılan bir basın açıklaması, bir araştırmacı, karpuzda bol bulunan - daha iyi kan akışı olan fito-besin sitrülinin özellikle yararlı bir işlevini önerdiğinde dünya çapında haberler yaptı.

Karpuz yerken, vücudunuzdaki enzimler sitrülini, kalp ve dolaşım sistemi için iyi olan bir amino asit olan arginine dönüştürür, çünkü kan damarlarını gevşetir ve onları daha esnek hale getirir. İyi kan akışı erkeklerde ve kadınlarda uyarılma için kritiktir. Ancak teorik olarak arginin takviyesinin faydalarından yararlanmak için çok fazla karpuz tüketmeniz gerekir. Çok ve çok karpuz. Nutrition'da yayınlanan bir başka araştırmada, gönüllülerin kan arginin seviyelerini% 12 ila% 22 oranında yükseltmek için üç hafta boyunca günde üç ila altı ons ons bardak karpuz suyu içmenin gerekli olduğu bulundu.

BBZuGDn.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

8. Kardiyoloğu uzak tutabilir.

Karpuzdaki bir bileşiğin, 2014 yılında Purdue Üniversitesi ve Kentucky Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından yapılan bir çalışmada kolesterol seviyelerini düşürdüğü ve arter tıkanma plak miktarını azalttığı gösterilmiştir.

Deneyde, araştırmacılar iki grup fareye doymuş yağ ve kolesterol bakımından yüksek bir diyet verdi. Bir gruba karpuz suyu içeren su, diğer gruba karpuz suyunun karbonhidrat içeriğiyle eşleşen bir çözelti içeren su verildi. Karpuz suyunu içen fareler, kanlarında "kötü" kolesterol adı verilen% 50 daha az LDL ile sonuçlandı ve ayrıca arterlerinde plakta% 50 azalma gördü. Dahası, deneysel fare grubu, kontrol grubundan% 30 daha az kilo aldı. Araştırmacılar, karpuzdaki bir bileşik olan sitrülinin pozitif sonuçtan sorumlu olabileceğini öne sürüyorlar.

BBZntF6.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

9. Eklenen şeker tüketiminizi azaltmanıza yardımcı olabilir.

Bir veya iki dilim karpuz, yüksek fruktozlu mısır şurubu ile dolu bir karpuz aromalı dondurma popundan çok daha besleyicidir. Ve neredeyse her pişmiş iyi veya paketlenmiş şekerlemeden çok daha sağlıklı bir tatlı veya atıştırmalık. Bu nedenle, doğanın tatlı tedavisini yemek, bu sağlıksız seçeneklerin yerine kullanırsanız şeker tüketiminizi azaltmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, karpuz iyi bir A, B-1 ve B-6 vitaminleri, kalsiyum magnezyum, potasyum, demir ve likopen kaynağıdır. Diyetinizden eklenen şekerden kurtulmanın zamanı geldiğine dair daha fazla kanıt mı gerekiyor? 

BB10rrlm.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

10. Kan şekerinizi yükseltebilir.

Karpuz tatlıdır çünkü fruktoz (meyve şekeri) içerir, dilim başına yaklaşık 17 gram. Birkaç dilim yerseniz, kan şekerinizi hafifçe artırabilir, bu da prediyabet veya diyabetiniz varsa bir endişe olabilir. Bununla birlikte, yüksek su içeriği nedeniyle, karpuzun düşük bir "glisemik yük" (GL) vardır ve glisemik yük, gıdaların kan şekeri üzerindeki etkisine bakmak için daha yararlı bir yol olarak kabul edilir.

"Glisemik indeks" (GI), şekerin kan dolaşımına ne kadar hızlı girdiğini gösterirken, GL, belirli bir yiyeceğin kan şekeri düzeylerini ne kadar yükseltebileceğini gösterir. Karpuz, 100 gramlık bir porsiyon için düşük bir glisemik yüke sahiptir. Yüksek bir GL 19 ve üstü bir şeydir. Bu nedenle, Amerikan Diyabet Derneği'ne göre dengeli bir yağ, protein, lif ve diğer karbonhidrat diyetiyle birlikte ılımlı olarak karpuz yediğiniz sürece, tip 2 diyabetiniz olsa bile yemek güvenlidir.

BB17F5Fr.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

11. C vitamini içeriği astımı önlemeye yardımcı olabilir.

C vitamini açısından zengin karpuz ve diğer meyve ve sebzeler, bazı uzmanların astım gelişimini tetiklediğine inandıkları enflamatuar serbest radikallerle savaşabilir. Nutrients dergisindeki bir meta analiz, daha yüksek meyve ve sebze tüketiminin akciğer iltihabı ve astıma karşı koruyucu bir etki sağlayabileceğini gösteren yedi çalışmanın altısını buldu.

BB170O9Q.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

12. Egzersiz sonrası kas ağrısını hafifletir.

Zor bir antrenman mı planlıyorsunuz? Egzersiz yapmadan önce biraz karpuz yiyin veya karpuz suyu için. Journal of Agriculture and Food Chemistry'de yapılan bir çalışmada, bunu yapan sporcuların ertesi gün kas ağrısını ve daha yavaş bir kalp atış hızını azalttığı bulundu. Araştırmacılar, olumlu etkileri karpuzun dolaşımını iyileştiren sitrulin içeriğine bağlıyor.

BB17F5Ft.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

13. Sizi likopene yükleyecektir.

Diğer kırmızı renkli yaz mevsiminde favori olan domates gibi karpuz, kanser önleyici özelliklere sahip güçlü bir antioksidan olan yüksek miktarda likopen içerir. Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi'ne göre, bilim adamları likopenin DNA hasarına karşı koruma sağlayabileceğini, kanser hücresi büyümesini durdurabileceğini ve kansere neden olan ürünleri parçalayan enzimleri artırabileceğini önerdiler. Bir klinik çalışma, likopen takviyelerinin lokalize prostat kanserinin yayılmasını azaltabileceğini düşündürmektedir.

BB17F8bx.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

14. Görme yeteneğinizi koruyabilir.

Likopen gibi karotenoidler, 60 yaşın üzerindeki kişilerde görme kaybının önde gelen bir nedeni olan retinanın yaşla ilgili olarak yıpranması nedeniyle maküler dejenerasyon riskinin azalmasıyla ilişkilidir. Karpuz hem likopen hem de C vitamini açısından zengindir. senin görüşün. Araştırmacılar, 55 ila 89 yaşları arasındaki 5.000 kişilik Yaşla İlgili Göz Hastalığı Çalışmasında, orta derecede maküler dejenerasyona sahip kişilerin, beta-karoten, C vitamini, E vitamini ve çinko içeren günlük takviyeleri aldıktan sonra hastalığın ilerlemesini yavaşlattığını buldular. Ve daha fazlası için, göz sağlığı için en iyi kilo kaybı gıdalar.

BB17F5FA.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

15. Tohumlar harika bir atıştırmalık yapar.

Uzun süredir devam eden efsaneye inanmayın - karpuz tohumlarını yutmak bağırsaklarınıza üzüm filizlenmez. Aslında, karpuz tohumları besleyici ve lezzetlidir; onları kabak çekirdeği gibi kızartın.

Uluslararası Güncel Araştırmalar Dergisi'nden "Karpuz Çekirdeği - Tükürülmüş Olan" Üzerine Kapsamlı Bir İnceleme, karpuzun "ihmal edilmiş gıda parçaları" nın protein, magnezyum, demir, çinko ve tekli doymamış zengin bir gıda kaynağı olarak oldukça değerli olduğunu beyan eder. "yağlar. Tohumların üzerine biraz zeytinyağı serpin ve 15 dakika boyunca 350 derece F'ye ayarlanmış bir fırında bir fırın tepsisinde kızartın. Gevrek olduğunda, tarçın, biber tozu veya Old Bay ile toz.

Kaynak: EatThis, NotThat

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tam da bugün evde karpuz yok! Çok sıcak temizlik yapıyorum olsaydı süper olabilirdi😃

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.