Co-Admin Ω Smyrna Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2020 Co-Admin Paylaş Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2020 Ağustos ayının gelmesi ile birlikte taze incirler de başladı...Bu sıralar ağaçlarda olgunlaşmış incir bulduğunuzda inciri kabuğu ile birlikte tüketmeniz için çok önemli bir sebep var. İncirin kabuğu ile meyvesi arasında yer alan FİSİN adlı çok kıymetli bir kansersavar bileşik yer alır. İnciri dalından koparınca sap ucundan damlayan incir sütü bu maddeyi içerir. Kanserle ciddi mücadele edebilen bir maddedir ve metastazı durdurabilme kabiliyetine sahiptir. Eğer kabuğunu soyup tüketenlerdenseniz bu maddeden mahrum kalıyorsunuz Aynı zamanda fisin maddesi proteolitik bir enzimdir (proteini aminoaside kolayca parçalayabilmektedir) O yüzden sindirimi zor bir et yemeğinin ardından kolay sindirim için birkaç adet kabuğu ile taze incir yemekte fayda vardır. Eğer diabet vb hastalığınız yoksa günde 3-5 adet taze incir tüketebilirsiniz. Kuru incirde de bu madde korunmuş olup kurutulmuş hali de tüketilebilir. (incirin içini kontrol edin, küflenme varsa Aflatoksin riskine işarettir!) 160 derecenin üzerinde bozunan bir madde olan fisin; özellikle reçel, kek vb ürünlerde zarar görür. Bu yüzden tazesini bol bol yeme ayındayız, fırsat buldukça kaçırmayın Aynı zamanda taze incir kabuğu, et yumuşatmada (zeytinyağı ve soğan gibi) kullanılabilen iyi bir alternatiftir.. Erdem Öner - Gıda Mühendisi Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.